2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ayy cnm sağol yaa. ablam kuzenlerim hepsi aynı tepkiyi verdi helal olsun ohhh çok i yapmışsın dediler ama insan ilk yıkayınca ve yanında kimse olmayınca endişelenio işte.. internette bebeğin sıcaklığı 36-36,5 dereceyse bebek üşümüyo demektir yazıodu. (koltuk altından ölçüldüğünde) hemen gittim ölçtüm 36,2 çıktı. ama şansıma günlerdir ateş gibi olan hava şimdi yağmur yağıyo rüzgar esio gök gürüldüyo vs ssz
bugünü bi atlatsaydım çok rahatlıcamm :26:

Canım başlangıcı yapmışın,artık kayınvalideye rest çekme zamanı gelmiş.Ben kendim yıkıyorum de ki zahmet edip gelmesin.10 günde bir bebek mi yıkanır ya.Yazık yavruya....
Yıkarken file üzerinde yıkama ama.Vucudu suyun içerisinde olsun.Sen bir elini başının altına koy,gövdesi suyun içerisinde olsun,diğer elinlede yıkarsın.
Eşin yanındayken yıkarsan daha rahat olur.Durulama suyunu o döker,sende hemen durular çıkarırsın sudan.
Bebeğine giydirdiğin penye takım yeterli canım.Üzerine sadece penye battaniyesini ört.
Ayağından çorabını eksik etme ki üşüyüp gaz yapmasın.Hani bir atasözü vardır "başını serin ,ayağını sıcak tut"
Gün aşırı mutlaka yıkamanı tavsiye ederim.
Ben kayrayı her gün yıkıyorum çünkü ev çok sıcak.Yıkandıktan sonrada kısa kollu şortunu ve tişörtünü giydiriyorum sadece.
Uzun kolluları giydirmiyorum artık çünkü çok terliyor
En önemlisi her zaman cesur ve rahat ol.Bu bebek senin ve ona en güzel sen bakarsın.Zamanla çok daha rahat olacak herşey.

Arkadaşlar sezeryan sonrası malum 4 aylık gibi göbek var ve ne giysem olmuyor evden dışarı bile çıkmak istemiyorum bu yüzden korse kullanan var mı aranızda karnın toparlanmasına faydası olur mu acaba korsenin? birde bebeğim geceleri uyurken çok ıhıldıyor ve kıpkırmızı oluyor ıhıldımaktan sık sık uyanıyor bazen gece emerkende yapıyor metsil damla verdi doktorumuz ama faydası yok gibi acaba ıhıldamasının başka nedeni olabilir mi?

cnm tek basına yıkayabilirsin korkma niye bişi olsun ki ilerde bu acemiliğine gülüceksin emin ol ayrıca bu sıcaklarda sapka eldiven takma yazıktır sıcak
kulaklarına su kacmasın gerisinden korkma bide kulaklarını ii kurula benimkide artık tek cıtcıtlı badiyle duruyo evde cook sıcak ki ben üşücek diye cok korkardım ama insanları kısa kollu gezdirdiklerini görünce onlara bişi olmuyosa bunada olmaz dedim inşallhh bicesaret geldi
saglık ocagında benimkinle bir bebek gördüm bizimki uzun kollu o kısaydı utandım cocugu yakmaya gerek yok dedim

kızlar çok teşekkür ederim. ablama kuzenlerime anlattığımda onlar hiçbişey olmaz dedi tedirginliğim gitmedi, ama sizlerden duydumyaa inanın çook rahatladım.. iyiki varsınız.
güneş cnm normalde şapka takmıyorum ama bgn yıkandıya bizimkinin saçlarıda olunca ne bileyim üşür die taktım..
turuncu dün gece emziriyodum bebeğimi, ve emzirirken herzamanki gibi dua ediorum kızım için.. sonra '' Allahım kızıma sütüm yarasın dahada artsın, Allahım sütü az olan annelerin sütü artsın olmayanların olsun dedim ve arkasından Allahım turuncu arkadaşımında sütü artsın diye onun bu sıkıntısını gider diye dua ettim senin için..
inşallah ilerde çok daha ii olur herşey bizim için..tüm anneler için.. allahım herkesin ne derdi varsa, hepsini gidersin amin

sut icin dua edisin cok hosuma gitti canim,bende ediyorum surekli allahim yavrularimizin rizkini ver diye,minicik bedenleri ac kalmasin...rabbim butun bebeklere bol sut versin insallh

merhaba herkese.. yarın aşımız var, inşallah çok ağlamaz kızım.. en son göbeği için k vitamini vermişti doktor, çok ağlamıştı.. üstünü giydirirken hemşire bile dayanamadı ağlamasına, emzirme odasına gidin bi isterseniz dedi .. arabada emzirdim öyle sustuydu.. kuzular ya, anneler dayanamıyo işte.. Allah herkesin bebişine sağlık sıhhat versin. amin..

kizlar gogusleriniz gunde kac kere sizliyor,yani sut iniyor..
benim emzirirken sızlıyo, o zaman iniyo sanıyorum bende.. ama her emzirmede hissetmiyorum..

ohh iyi yapmışın.. benimde ilk 15 gün annem yardım etti. sonra ben yıkadım, her gün yıkıyorum.. hiç sesini çıkarmıyo, çok hoşuna gidiyor. ilk sefer insan tedirgin oluyo ama sonra elin alışıyo :))

canım ben korse kullanıyorum, doktorumda kullan demişti.. faydalı olduğunu düşünüyorum, doğum sonrası toparlayıcı korse diye geçiyor benimki.. bide sıkılaştırıcı jel aldım, masajla sürücem. dün başladım faydalı olur umarım.. ama günden güne toparlanıyor karnım, fark ediyorum.. ıhıldaması nasıl oluyor onu anlamadım :44: gaz sancısımı acaba..

burası bende bağımlılık yaptı...:)))
yazmasamda hergün vakit buldukça okuyorum tecrübe ediniyorum kızlar..herkesin derdine üzülüyorum sevincine de sessiz bi şekilde ortak oluyorum..
allah hepimizin yavrususuna sağlık versin...allah hepimize bol bol süt versin ki bebelerimiz doysun...

sizleri öpüyorum,yavrularınızı kokluyorum...:)

ne güzel yapmışsın kayın validene söyleseydinnn ohhhhh allah kimseye muhtaç etmesin

Dimi yaa gulmeleri dunyaya bedel yerim ben o kuzulari yaa cok tatlilar hele birde gulduklerinde dissiz damaklari cikiyor ya valla dayanamiyorum boyle sikasim geliyor ..birde ben bebekleri biraz hoplatarak severim anlamiyorum kibarca sevmeyi simdi kendimi zor tutuyorum biraz buyusunde,hele bir ele avuca gelsin artik yerim onu ben her gun
Yalnizlik dedinde ya biz ne idek burda yabanci bir ulkede kelaylak gibi ..anam bosver takma yalnizligi hem yalniz degilsin kuzucuklarimiz var dimi
Goguslerin icin uzuldum cok gecmis olsun ins bir daha tekerur etmez sekerim

iyi geceler kızlar inşallaah sizin ve bebişlerinizin keyifleri yerindedir Allah hepimizin bebişlerine sağlık annelere de bol süt versin

birsey sorucam size gaz yapmayan meyveler hangileri siz neler yiyorsunuz ben karpuz yedım gaz yaptı kıraz erık hepsi gaz yaptı yavruma ne yıyecegımı sasırdım
ayrıca kıvırcık gobek gıbı seyler gaz yapıyor mu sız neler tuketmıyorsunuz gaz yapmaması ıcın :26:

ben dr a sordum çiğ sebze meyve nın hepsi yapar dedi.özellkle kavun karpuz salatalık pişmemiş domates soğan 3 aya kadar dayan sonra yersın dedi.ben şuaN HİÇ MEYVE YEMIYORUM desem yerıdır.ama maRUL SUT YAPAR .dıkkat edıyorum ya gerçekten çok farkeetti.

dr bana marulda gaz yapar dedi.. valla ne yiyeceğimi şaşırdım kızlar..

arkadaslar hangi marka park yatak kullaniyorsunuz?hafta sonu kuzumu park yatak alacagiz da artilari eksileriyle tavsiye verir misiniz malum zaman sorunu varinternetteinceleyemiyorum.simdiye kadar oturma odasinda koltukta yattik,odasina git gel zor olur diye,odayi bosuna yapmisiz erkenden.siznerede yatiriyorsunuz odanizdami odasindami?

Merhaba çiçeği burnunda anneler,ben artık şuna kanaat getirdim galiba benim sütüm çocuğuma pek yaramıyor.Sütüm geliyor çok şükür ama kızımın emmesi zayıf olduğu için sağıp veriyorum.Artık 2,5 saatte bir 70-80 cc civarında süt veriyorum tabi bebeğimin alışı(beslenmesi) 1 saati buluyor sizce kilo almasında bu beslenme tarzı yeterli mi?Ayrıca bir hafta boyunca sadece 100 gram alan kızım için ne yapmam gerekiyor,kızıma baktığımda çok üzülüyorum bu duruma o yüzden sütüm mü yaramıyor diye düşünüyorum.Sizce sütümün kalitesini artırmak için ne yapmalıym?

bana doktor korseyi tavsiye etmediği için kullanmadım ama bu göbek çok canımı sıkmaya başladı.
ıhıldaması gazdan oluyor canım.Ben 15 günlükken nurse harveys kullanmaya başlamıştım.Faydası oldu bize.

Canım duygulandırdın beni...
Bu samimiyetin için çok ama çok teşekkür ederim.Rabbim yapılan bütün duaları kabul eylesin inşaallah.
Ben de her emzirme esnasında böyle dua ediyorum.Rabbim yavrularımızın rızkını arttırsın,sütümüzü bereketlendirsin inşaallah.

Ben karpuza bayılırım.Kendimi hep sıktım yememek için gaz yapar düşüncesiyle.Sonra deneme amacıyla yiyeyim dedim ve hiç bişey olmadı.Yaklaşık 1 haftadır her gün tüketiyorum ama bebeğimin sıkıntısı her zaman ki gibi.Yani normalde nasılsa hep öyle.
Meyve olarak çileği çok tüketiyorum,kayısı,yeni dünya,kiraz...
Sebze olarak her gün karışık salata yiyorum.
Yemediğim şeyler : hazır meyve suları ve cips gibi abur cuburlar,asitli içecekler,çay-kahve,çikolata,kakao,soğan-sarımsak,baharatlı ve ekşi şeyler,süt(laktozsuz süt içiyorum)
Gaz sıkıntısı mutlaka oluyor ama önemli olan bu yediklerinden sonra bebeğini gözlemlemek.Mesela ben bulgur pilavı-yeşil soğan yedim süt olsun diye ama bebeğim kıvrandı sancıdan.Birde ülker maltana (hafif gazlı) içtiğim zaman sancılandığını fark ettim.
Diğer yediklerimden dolayı çok rahatsız olmuyor.

Canım 2.5 saatte bir 80 cc çok yeterli aslında kızın için ama neden bu kadar az kilo almış şaşırdım doğrusu.
Beslenmesi neden 1 saati buluyor ?Kaşıkla mı veriyorsun ?

canım ben e bebekten 130 lira olanlardan aldım.. çok memnunum.. ayrıca odası var ama hep park yatakta yatıyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…