Öncelikle helal Olsun arkadaşım. O sinirle bi güzel yikamissin bebişini. Korkma hiçbirsey olmaz.allahın izniyle herkesin yaptığını yapmışsin. Bence pelusa gerek yok penye yeter.çorap mutlaka giydir.ayaklarından usuturler.
kızlar ben bişey yaptım. :18: kızımı kayınvaldem pazartesi günü yıkamıştı en son. çarşamba gelirim dedi gelmedi. bgn gelir die beklerken aradı cumartesi geliyimde yıkayım dedi. kandilmiş c.tesi günü. neymiş güzel olurmuş. bnde tamam deyip teli kapadım ama çok sinirlendim. yahu tamam o gün yine yıka ama gel bgnde bi yıka demi çocuğu. 6 gün olcak p.tesiden bu yana yıkanmayalı. işin acı tarafı ve bnm asıl sinirlendiğim yanı,bgn 19 gün oluyo bebeğim doğalı daha 2 kez yıkandı
hadi göbek bağı düşene kadar bekledik doktor yıkama dedi diye. ama 9.gün düştü ve üzerinden 10 gün geçti c.tesiye kadar 12 gün olmuş olcak ve benm bebeğim 2 kez yıkanmış olcak göbeği düştü düşeli. nasıl üzüldüm ama nasıl sinirlendim. bide bana doğum yapmadan önce yok ben hergün yıkarım fln havasını atıp duruyodu.
o sinirle allahım sen bana yardım et diye diye kalktım suyunu hazırladım kızımı yıkadım:26: elim ayağım titredi ama yıkarken. 12-13 dk sürdü soyup yıkayıp giydirmem. yıkandıktan sonra azcık emdi ve uykuya daldı meleğim. ama çok korkuyorum şimdi. ne biliyim ya üşüttüysem ya bi zarar verdiysem diye..
yıkadıktan sonra bu havalarda nasıl giydiriosunuz? az giydirip üşütmekten, çok giydirip ateşlendirmekten korkuorum. okuyan nolur cevap versin..
kısa kollu çıtçıtlı üzerine penye takımlarını giydirdim üst ve alt olarak. altı patikli. ama üzerine ince bi çorap yinede giydirdim. eldiven şapka taktım. penye battaniyesinide sardım. üzerine peluş battaniyesini örtsemmi bilemedim nolur bişey deyin çok korkuyorum
cnm tek basına yıkayabilirsinkızlar ben bişey yaptım. :18: kızımı kayınvaldem pazartesi günü yıkamıştı en son. çarşamba gelirim dedi gelmedi. bgn gelir die beklerken aradı cumartesi geliyimde yıkayım dedi. kandilmiş c.tesi günü. neymiş güzel olurmuş. bnde tamam deyip teli kapadım ama çok sinirlendim. yahu tamam o gün yine yıka ama gel bgnde bi yıka demi çocuğu. 6 gün olcak p.tesiden bu yana yıkanmayalı. işin acı tarafı ve bnm asıl sinirlendiğim yanı,bgn 19 gün oluyo bebeğim doğalı daha 2 kez yıkandı
hadi göbek bağı düşene kadar bekledik doktor yıkama dedi diye. ama 9.gün düştü ve üzerinden 10 gün geçti c.tesiye kadar 12 gün olmuş olcak ve benm bebeğim 2 kez yıkanmış olcak göbeği düştü düşeli. nasıl üzüldüm ama nasıl sinirlendim. bide bana doğum yapmadan önce yok ben hergün yıkarım fln havasını atıp duruyodu.
o sinirle allahım sen bana yardım et diye diye kalktım suyunu hazırladım kızımı yıkadım:26: elim ayağım titredi ama yıkarken. 12-13 dk sürdü soyup yıkayıp giydirmem. yıkandıktan sonra azcık emdi ve uykuya daldı meleğim. ama çok korkuyorum şimdi. ne biliyim ya üşüttüysem ya bi zarar verdiysem diye..
yıkadıktan sonra bu havalarda nasıl giydiriosunuz? az giydirip üşütmekten, çok giydirip ateşlendirmekten korkuorum. okuyan nolur cevap versin..
kısa kollu çıtçıtlı üzerine penye takımlarını giydirdim üst ve alt olarak. altı patikli. ama üzerine ince bi çorap yinede giydirdim. eldiven şapka taktım. penye battaniyesinide sardım. üzerine peluş battaniyesini örtsemmi bilemedim nolur bişey deyin çok korkuyorum
Canım başlangıcı yapmışın,artık kayınvalideye rest çekme zamanı gelmiş.Ben kendim yıkıyorum de ki zahmet edip gelmesin.10 günde bir bebek mi yıkanır ya.Yazık yavruya....
Yıkarken file üzerinde yıkama ama.Vucudu suyun içerisinde olsun.Sen bir elini başının altına koy,gövdesi suyun içerisinde olsun,diğer elinlede yıkarsın.
Eşin yanındayken yıkarsan daha rahat olur.Durulama suyunu o döker,sende hemen durular çıkarırsın sudan.
Bebeğine giydirdiğin penye takım yeterli canım.Üzerine sadece penye battaniyesini ört.
Ayağından çorabını eksik etme ki üşüyüp gaz yapmasın.Hani bir atasözü vardır "başını serin ,ayağını sıcak tut"
Gün aşırı mutlaka yıkamanı tavsiye ederim.
Ben kayrayı her gün yıkıyorum çünkü ev çok sıcak.Yıkandıktan sonrada kısa kollu şortunu ve tişörtünü giydiriyorum sadece.
Uzun kolluları giydirmiyorum artık çünkü çok terliyor
En önemlisi her zaman cesur ve rahat ol.Bu bebek senin ve ona en güzel sen bakarsın.Zamanla çok daha rahat olacak herşey.
cnm tek basına yıkayabilirsinkorkma niye bişi olsun ki ilerde bu acemiliğine gülüceksin emin ol ayrıca bu sıcaklarda sapka eldiven takma yazıktır sıcak
kulaklarına su kacmasın gerisinden korkma bide kulaklarını ii kurula benimkide artık tek cıtcıtlı badiyle duruyo evde cook sıcak ki ben üşücek diye cok korkardım ama insanları kısa kollu gezdirdiklerini görünce onlara bişi olmuyosa bunada olmaz dedim inşallhhbicesaret geldi
saglık ocagında benimkinle bir bebek gördüm bizimki uzun kollu o kısaydı utandım cocugu yakmaya gerek yok dedim
kızlar çok teşekkür ederim. ablama kuzenlerime anlattığımda onlar hiçbişey olmaz dedi tedirginliğim gitmedi, ama sizlerden duydumyaa inanın çook rahatladım.. iyiki varsınız.
güneş cnm normalde şapka takmıyorum ama bgn yıkandıya bizimkinin saçlarıda olunca ne bileyim üşür die taktım..
turuncu dün gece emziriyodum bebeğimi, ve emzirirken herzamanki gibi dua ediorum kızım için.. sonra '' Allahım kızıma sütüm yarasın dahada artsın, Allahım sütü az olan annelerin sütü artsın olmayanların olsun dedim ve arkasından Allahım turuncu arkadaşımında sütü artsın diye onun bu sıkıntısını gider diye dua ettim senin için..
inşallah ilerde çok daha ii olur herşey bizim için..tüm anneler için.. allahım herkesin ne derdi varsa, hepsini gidersin amin
benim emzirirken sızlıyo, o zaman iniyo sanıyorum bende.. ama her emzirmede hissetmiyorum..kizlar gogusleriniz gunde kac kere sizliyor,yani sut iniyor..
kızlar ben bişey yaptım. :18: kızımı kayınvaldem pazartesi günü yıkamıştı en son. çarşamba gelirim dedi gelmedi. bgn gelir die beklerken aradı cumartesi geliyimde yıkayım dedi. kandilmiş c.tesi günü. neymiş güzel olurmuş. bnde tamam deyip teli kapadım ama çok sinirlendim. yahu tamam o gün yine yıka ama gel bgnde bi yıka demi çocuğu. 6 gün olcak p.tesiden bu yana yıkanmayalı. işin acı tarafı ve bnm asıl sinirlendiğim yanı,bgn 19 gün oluyo bebeğim doğalı daha 2 kez yıkandı
Arkadaşlar sezeryan sonrası malum 4 aylık gibi göbek var ve ne giysem olmuyor evden dışarı bile çıkmak istemiyorum bu yüzdenkorse kullanan var mı aranızda karnın toparlanmasına faydası olur mu acaba korsenin? birde bebeğim geceleri uyurken çok ıhıldıyor ve kıpkırmızı oluyor ıhıldımaktan sık sık uyanıyor bazen gece emerkende yapıyor metsil damla verdi doktorumuz ama faydası yok gibi acaba ıhıldamasının başka nedeni olabilir mi?
canim ben hastanedencikmadan muberra ve filize hediye aldim,simdi 40in cikinca gel demisti dr kontrole gidecegim en iisicukulata galiba.tsksler cvpicin
ne aldın defne merak ettim ben dangoz gibi çıktım çikolata aldı eşim verdi diğer ebelerede versinler diye nese ya banada gel dedide ben gelmem dedim korkuyorumm bidaha çatal falan seneye giderim kontrol için:)
canım napıyım senin gibiyim ufaklık tepemde ekran klavyesindn yatarak yazıyorm bu bebişler cok cadılar bizi kullanıyorlar ama mutluyum cektigim en güzel sıkıntı simdi gülmeye basladı dünyalar benim oluyor baslarda bende giremedm girsem yazamadım şimdi azda olsa iki laf ediyorummillet diyor bnm bebegim büyük insan gibi uyuyup uyanıyor ikinciyi planlıyor ben korkuyorum kalırım diye bebiş bna cok cektirdi hala uyutmuyor her yerimde alerji cıkmıstı yeni gecti gögüs uclarımı parcaladı aglayarak emzirdim kendimi yanlız hissediyordum agla agla ayyy şimdi daha iyiyim sen nasılsın
iyi geceler kızlar inşallaah sizin ve bebişlerinizin keyifleri yerindedirAllah hepimizin bebişlerine sağlık annelere de bol süt versin
birsey sorucam size gaz yapmayan meyveler hangileri siz neler yiyorsunuz ben karpuz yedım gaz yaptı kıraz erık hepsi gaz yaptı yavruma ne yıyecegımı sasırdım
ayrıca kıvırcık gobek gıbı seyler gaz yapıyor mu sız neler tuketmıyorsunuz gaz yapmaması ıcın :26:
dr bana marulda gaz yapar dedi.. valla ne yiyeceğimi şaşırdım kızlar..
Arkadaşlar sezeryan sonrası malum 4 aylık gibi göbek var ve ne giysem olmuyor evden dışarı bile çıkmak istemiyorum bu yüzdenkorse kullanan var mı aranızda karnın toparlanmasına faydası olur mu acaba korsenin? birde bebeğim geceleri uyurken çok ıhıldıyor ve kıpkırmızı oluyor ıhıldımaktan sık sık uyanıyor bazen gece emerkende yapıyor metsil damla verdi doktorumuz ama faydası yok gibi acaba ıhıldamasının başka nedeni olabilir mi?
kızlar çok teşekkür ederim. ablama kuzenlerime anlattığımda onlar hiçbişey olmaz dedi tedirginliğim gitmedi, ama sizlerden duydumyaa inanın çook rahatladım.. iyiki varsınız.
güneş cnm normalde şapka takmıyorum ama bgn yıkandıya bizimkinin saçlarıda olunca ne bileyim üşür die taktım..
turuncu dün gece emziriyodum bebeğimi, ve emzirirken herzamanki gibi dua ediorum kızım için.. sonra '' Allahım kızıma sütüm yarasın dahada artsın, Allahım sütü az olan annelerin sütü artsın olmayanların olsun dedim ve arkasından Allahım turuncu arkadaşımında sütü artsın diye onun bu sıkıntısını gider diye dua ettim senin için..
inşallah ilerde çok daha ii olur herşey bizim için..tüm anneler için.. allahım herkesin ne derdi varsa, hepsini gidersin amin
iyi geceler kızlar inşallaah sizin ve bebişlerinizin keyifleri yerindedirAllah hepimizin bebişlerine sağlık annelere de bol süt versin
birsey sorucam size gaz yapmayan meyveler hangileri siz neler yiyorsunuz ben karpuz yedım gaz yaptı kıraz erık hepsi gaz yaptı yavruma ne yıyecegımı sasırdım
ayrıca kıvırcık gobek gıbı seyler gaz yapıyor mu sız neler tuketmıyorsunuz gaz yapmaması ıcın :26:
Merhaba çiçeği burnunda anneler,ben artık şuna kanaat getirdim galiba benim sütüm çocuğuma pek yaramıyor.Sütüm geliyor çok şükür ama kızımın emmesi zayıf olduğu için sağıp veriyorum.Artık 2,5 saatte bir 70-80 cc civarında süt veriyorum tabi bebeğimin alışı(beslenmesi) 1 saati buluyor sizce kilo almasında bu beslenme tarzı yeterli mi?Ayrıca bir hafta boyunca sadece 100 gram alan kızım için ne yapmam gerekiyor,kızıma baktığımda çok üzülüyorum bu duruma o yüzden sütüm mü yaramıyor diye düşünüyorum.Sizce sütümün kalitesini artırmak için ne yapmalıym?
arkadaslar hangi marka park yatak kullaniyorsunuz?hafta sonu kuzumu park yatak alacagiz da artilari eksileriyle tavsiye verir misiniz malum zaman sorunu varinternetteinceleyemiyorum.simdiye kadar oturma odasinda koltukta yattik,odasina git gel zor olur diye,odayi bosuna yapmisiz erkenden.siznerede yatiriyorsunuz odanizdami odasindami?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?