2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bende 25 mayıs ta bebeğim donmediği için spinal sezeryanla doğum yaptım bugun kızım 22 gunluk oldu :)
kızım bi memeyi 7 dk emiyor toplam iki memedde 15 dk kalıyor. acaba yetiyomu diyorum bayağı bi iştahlı emiyo.
hatta bazen yetişimiyo gribim tınanıyoruz kılosuda hastaneden çıkarken 2910 du şimdi 3800 çıkıyo tartıda
hadi bezi ustundekiler 100 gr olsa yani 3700. snırım sutum yetiyo ha kızlar ne dersiniz. hiç sağmayı demedim bu
araada ölçmek için....

Hayır Turuncum,biberonla veriyorum ağır aksak alıyor bizimki...Önce 30 cc yi hızla çekiyor sonra ha gayret 50ye dayanıyoruz sonrası bekle uğraş didin derken bir ssatimizi alıyor hatta daha fazla bile tutuyor.İştahı yok herhalde ah ah şöyle ağız tadıyla cuk cukladığını bir görsem...İnşallah o da olur.Asıl mesele sütümün bebeğime kilo yapması için ne yapmam lazım?Sütüm bazen bakıyorum sulu yani rakıya çalan kıvamda bazen de sarımsı oluyor...

Kızlarr herkese merhaba, 1 Haziran'da kızım Irmak sezeryanla dünyaya geldi. O günden bu yana nette sorun olduğundan gelemedim buraya... Kızımı son ana kadar normal beklerken 40 + 4 te hala doğum poziyonuna girmediğinden sezeryanla doğdu... Sezerynımda biraz ağır geçti. Bebek sezeryanda gösterdiğinden 600 gr daha büyük doğdu. Zaten normal doğuramazmışım. Neyse şimdi 15 günlük olduk. bebişimde bende şimdi çok iyiyiz.

cnm vallaha maşşallah ne diim.. senin hesabınla 800 gr almış oluyo. ee bebekler doğunca elbet bi şişlikleri oluyo, hadi en az 100 gr.da şişlik gitti ve normal kilosu 2800 oldu desen, 3800e tamamlayınca ve dediğin gibi 100 gr bez vs düşünce yine 900 gr almış oluo 22 günde.. bu bayağı iyi sanırım.. 600-1000 arası iyi demek diye biliorum 1 ayda. seninki geçicek ozaman.
seninki bi memede 7 dk kalır ama her saat emer bnmki bi memede 20 dk kalır ama 2,5 saatte bi emer. o yüzden buna takılma. doktorda iyi dediyse bizede mşallah demek düşer cnm allah nazarlardan korusun

cnm bnde şuan 2. bebeği 2 aylık olan kuzenime sordum aynı yazdığın gibi, abla sütüm bazen rakıya çalan kıvamda su gibi bazende yoğun oluyo diye. bunu sordum çnk yağlı süt yararmış bebeğe, yağsız süt yaramazmış diye duymuştum. yağlı sütte yoğun kıvamlı olur denilince bnmki su gibi tüh tüüüh vaahh vaahh başladım dövünmeye.. sonra kuzenim ve daha başka sorduğum tecrübeli kişilerden hep aynı cevabı aldım:
bebek memeyi her ilk alışnda o rakı renginde olan hali gelirmiş sütün. bebeğin su ihtiyacını karşılarmış oda.. bebek emdikçe kıvamı yoğunlaşır ve bebeğimize yararlı olan kısım gelirmiş. hatta hep doktorların, emzirmeye hep son emzirdiğiniz göğsünüzden başlayın demesinin nedeni buymuş.. kalan yararlı sütü alsın bebek diye.. ben böyle biliorum cnm..o yüzden için rahat olsun

valla cnm doğduğunda 3100 gr dı hastneden çıkrken 2900 e indi şişlikler falan yani. benmki 2 saatte bir emiyor gündüzleri
gece imkansız uykusundan uyandırmak uyanda bile titizlik yapıyo emmiyo bende 4 saate kadar bekliyorum mecburen genelde
bekleyince kendi uyanıyo. valla doktorlarda kafa karıştırıyo bazen. cocuk doktoru uyanmassa 4 saate kadr bekleyebilrsin dedi.
sağlık ocagı aman bekleme en fazla 2.buçuk diyo. yeni bi cocuk doktoruna götürdüm oda ilk bi ay geceleri uyandır 3 ste sonra 1 aylık olunca zaten kaldırmyıcaksın o uyanırsa emzirceksin diyo :) bilemedim yani.
oyuzden annelere sormak en iyisi bazı şeyler kitapta yazmıyo malum tecrübeyle sabit konular bunlar

bende sezeryanla doğum yaptım ama 7 gun kontrolumde doktora sordum korse giyebilirsin dedi. bence biraz gevşek korselerden başla.
hatta ben ilk gunden beri karnımı eski usul yazma ile sardım doktor ona bile bişy demedi dıkışe gelmediği sürece sarabılrsın dedi. bi hafta sonrada korseye izin verdi....

cnm terar deyim ozaman maşallah bebeğine.. bnmde bebeğim bgn 20 günlük oldu. ama biz hastaneden çıkarken veya sorasında kilosuna bakmadığmız için şişlikler ne kadar gitti bilmiorum. ve henüz hiç tartılmadıda.. p.tesi gitcez doktora bakalım inş. bnde güzel haberlerle gelirim..
hastane doktoru banada uykusu 2 saati geçerse uyandır demişti. aynı şeyi sağlık ocağındaki hemşirede demişti. ama dydunmu bilmiorum ama sabiha paktuna keskin diye bir bebek doktoru var. ünlülerin doktoru hatta. o bir programda uyuyan çocuk uyandırılmaz demişti. bebek 4 saate kadar uyuyabilir demişti.. ha tabi yeni doğmuş 1 haftalık bebek için değildir belki hani sarılık olmaması için devamlı emzirilmeli evet ama bundan sonra biraz daha uykusuna müdahale edilmemeli diye düşünüorum bnde. en azından ben öyle yapıorum. baktım 3 saat oldu altını değiştiriorum sonra emziriorum uyanıosa uyanıo bazen uyanmıoda emip yatıo.. uyuyarak emiosa dikkat ediorum uyanık halindeki gibi iyi emmiosa uyandırıorum.. ya nasıl deyim bebeğimi anlamaya çalışıorum işte.. inşallah doğru yapıoruzdur. annelik içgüdüleriyle hareket edioz hepimiz allah yardımcımız olsun

herkese bol sütlü ve gazsız günler olsun.
size birşey sormak istiyorum. Doğumdan 3 hafta önce sol elimin ilk üç parmağında uyuşmalar başladı ve zaman geçtikçe bu uyuşukluk avuç içime kadar yayıldı. doktorum ödemden kaynaklı sinir sıkışması olduğunu doğumdan sonra geçeceğini söyledi. bugün sezeryan olalı 17 gün oldu ve son bir haftadır sağ elimdede hafif uyuşmalar başladı. korkmaya başladım inanın. geçeceğine artıyor sanki. böyle uyuşma yaşayan var mı aranızda?

aynen öyle cnm ya hep aklım kalıyo acaba doydumu diye.neyse allaha emnet aartık bebeklerimiz. maşallah hepimizinkine 41 buçuk kere

canım aşınızı oldunuz mu, biz bugün olduk.. ateş yapar diye doktor ateş düşürücü verdi.. ateşi olmasa da 1 kaşık ver dedi.. karnını güzelce doyurdum, verdim, midesi bulanır gibi yaptı, sonra ateş düşürücüyü çıkardı.. sonra da bütün emdiklerini (.. ateşi yoksa ne diye verdirdi anlamadım.. çok üzüldüm.. bi de duymuşsundur belki sütün kilo aldıran kısmı sonradan gelen daha koyu renkli olanıymış.. hatta kimisi bebeğin kilo alması için bi memeden peşpeşe 2 defa verin diyor.. ayrıca ne kadar doğru bilmiyorum bir tanıdığım kuru soğanın acayip yağlı süt yaptığını söylüyordu.. çiğ yiyemeyiz, pişirmeye de ben üşendim denemedim.. istersen bi dene, faydasını görürsen bizi de haberdar et :))..

Selam taze annisler..
kizim artik beni dinliyor ve bana gülüyor hem de agzi acik :) cadi beni hep yaninda istiyor iş yaptirmiyor bana uyurkem bile yaninda istiyor caktirmadan kaciyorun ama gözünü acip kontrol ediyor :)
iki dakikada bi meme istiyor oburix oldu kizim doymuyor bütün gün memede sülük gibi birakmiyor beni cok güzel ama cok yoruyor cadim benim felegimi şaşirtti
şimdilik bizden bu kadar teyzeleri.hepimize Allah kolaylik versin

Kizlar saglik ocaginda 3.aşisini yapthsan var mi iki aylikken yaptiracagimiz aşi.
bu aşi ateş,cok agri falan yapiyomu ya 28 inde aşimizvar iki gün sonrada ablamin dügünü ne yapicam ben ya agrisi iki günde gecer inşallah

oncelikle gecmis olsun...
Benim hamileligimin besinci ayindan itibaren her iki elimde de uyusma vardi ve doguma kadar surdu ..ki dogumdan sonra hemen gecti fakat bazen sanki az hisseder gibiyim ama sanmam onemli birsey oldugunu cunku bizler dogum yapsak bile dogumdan sonra 6 hafta kadar daha vucud hamilemis gibi devam eder bu yuzden 40 indan sonra tamamen gecmesi mumkun olabilir eger olurda gecmezse mutlaka doktora gorun derim canim
umarim gecer en kisa zamanda kib.

Selam sanada canim ..bizde de ayni durumlar var artik guluyoruz ve dinliyoruz ,hele o gulunce damagi cikiyor ya ortaya deli oluyorum ben yakinda atlayacam bu oglanin uzerine dayanamiyorum cunku tam yemeklik artik
Bizimkide memede geyik cok seviyor saatlerce biraksan agzinda banamisin demez tutar agzinda valla benim oglanin terapisi oluyor meme saati cunku ancak memede susuyor

Aayyaynen canim o damaklari yerim ben yaşlilara benziyolar :)
valla ben kendimi aşik zannediyodum kizim dogunca aşkin ne oldgunu anladim.kocişin pabucu dama atildi :)

Aayyaynen canim o damaklari yerim ben yaşlilara benziyolar :)
valla ben kendimi aşik zannediyodum kizim dogunca aşkin ne oldgunu anladim.kocişin pabucu dama atildi :)

ha bu resimdeki ayaklarin senin kizcenim mi tam isirilmaklik valla annesi bi dane opuyummu cok balli gozukuyorlar

canım bebekler su ihtiyacınıda memeden karsıladıkları için rakı renginde geliyor ve sütte sarımsı yada beyaz olan.... iyi geceler annecikler

hayırlı olsun canım sezeryanda kac kilo dediki ve sezeryanın neden agır gecti bende sezeryan oldumda acaba sonraki agrılardanmı bahsediyorsun...

Ayy canim bir ara diyordun bebegimin kafasi donmedi ne olcak diye hatta bende sana benimkide donmedi sorun yapma demistim beklemende fayda var belki doner dedigimide hatirliyorum ama hersey kismet benimde kaderim senin gibi oldu yani kafasi donmedi ve sez ile oldu dogum
neyse kismet boylemis diyelim artik onumuze bakmak en guzeli
Sut meselesinden bir cok anne muzdarip burda veya burda olmayip bizim gibi yeni anne olan bir dunya insan belkide,, bu yuzden onemli olan bebeklerin kilolarinin duzgun alip almadiklari eger buyumelerinde soorun yoksa demek sutun yetiyor canim fazla takilmamaya bak ve bebek aciktikca ver en iyisi bu

Hayirli olsun canim masallah bebisine ..irmak bebek ins guzel yasasin annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…