bizim gazımız olduğunda kimyon çayı yapıp, ılıtıp veriyorum, ardından emziriyorum.. her zaman olmasa da genelde işe yarıyor.. bi de bizimki kucağa alınca biraz daha sakinleşiyor.. ama fark ettiğim şey onun gazı olduğunda benimde oluyor, yediklerimizle çok alakalı bence.. kolay gelsinKıslar selam,
Uzun zamandır giremiyorum..Malüm bebiş bütün gün vaktimi alıyor..Hergün ağlama krizi geçiriyoruz..Bugün evde tektim bebişi susturamayınca karşı komşumun kapısını çaldım...Yardımcı olsun diye...Korktum bizimki ağlamaktan kıpkırmızı kesildi...Neyse biraz sakinleşti şimdi uyuyor...Bu gaz sancıları ne illet bişi yaaa
Acaba hiç gazı olmayan bebek yok mu çok merak ettim...Hergün bir kaşık kimyon yiyorum rezene içiyorum fayda etmiyor gibi...Sizde durumlar nasıl???
benimki de başlarda hep meme istiyordu, zamanla emmesi düzene giriyor ve sıklığı biraz daha azalıyor. bir de emzirdikçe sütün artıyor ya, doyduğu gibi haliyle midesi almıyor ve biraz daha geç meme istiyor.. dışarda da acıktıysa emzirme önlüğüm kurtarıcı.. takıp rahat rahat emziriyorum, açsa anca öyle sakinleşiyor çünkü. biz 15 günlükken korka korka çıkmıştık, hızlıca döndük, sonrada yavaş yavaş çıkmalara başladık. güzel havada bi hava almak iyi gelir ikinize de.. emzik kullanıyormusun, doyduğunu biliyosan ve yine emmek istiyorsa emzik de işine yarayabilir.kızlar bı aylık oldugunda dısarı cıkmıssınız benımkı sureklı aglıor meme ıstıyor bı aylık olunca duzene gırıoru meme ıstemelerı acaba bıde dıyelım dısarda meme ıstedı napıosunuz kı?püff
bız ne zaman dısarı cıkıp gezıcez bılmıorum kendımı eve hapıs hıssedıorum
Herkese merhaba,kızım bugün 31 günlük oldu teyzeleri:)Ben biberondan emzirdiğim için tek delikli olanını kullanıyorum,sizce 2 delikliye ne zaman geçmeliyim?
selam arkadaşlr 2 hafta önce spinal sezaryanla doğum yaptım çok gazım oluyor bebeğimde ise çok az gaz oluyor..yediklerimdenmidir sezaryanın etkisimi bilemedim..
bizim gazımız olduğunda kimyon çayı yapıp, ılıtıp veriyorum, ardından emziriyorum.. her zaman olmasa da genelde işe yarıyor.. bi de bizimki kucağa alınca biraz daha sakinleşiyor.. ama fark ettiğim şey onun gazı olduğunda benimde oluyor, yediklerimizle çok alakalı bence.. kolay gelsin..
benimki de başlarda hep meme istiyordu, zamanla emmesi düzene giriyor ve sıklığı biraz daha azalıyor. bir de emzirdikçe sütün artıyor ya, doyduğu gibi haliyle midesi almıyor ve biraz daha geç meme istiyor.. dışarda da acıktıysa emzirme önlüğüm kurtarıcı.. takıp rahat rahat emziriyorum, açsa anca öyle sakinleşiyor çünkü. biz 15 günlükken korka korka çıkmıştık, hızlıca döndük, sonrada yavaş yavaş çıkmalara başladık. güzel havada bi hava almak iyi gelir ikinize de.. emzik kullanıyormusun, doyduğunu biliyosan ve yine emmek istiyorsa emzik de işine yarayabilir.
günaydın mayıs anneleri biz oğlumla ilahi dinliyoruz şimdi
uyumak üzere:)
bugün ilk aşımız var inşallah bizde atlatırız hayırlısıyla:18:
selam arkadaşlr 2 hafta önce spinal sezaryanla doğum yaptım çok gazım oluyor bebeğimde ise çok az gaz oluyor..yediklerimdenmidir sezaryanın etkisimi bilemedim..
merhaba kızlar,
bizde 25 günlük olduk bugün,
dün kontrole gittik,20 günde 900 gr. almış kızım çok sevindim
günde bi kere 30-60 cc kadar mama veriyodum doyduğundan tam emin olmadığım için,oda bazen yemiyodu yada ben zorla veriyodum falanama demekki sütüm yetiyormuş
biraz öncede banyo yaptırdım ve tırnaklarını kestim ilk kez,veee eldivenleri çıkardım
maşşallah canım, iyi almış. drun hemen neden mama vermişki. ben başlarda çok tedirgindim sütüm az yetiyomu diye, sağolsun doktorum mama verme hemen, hiçbir annenin baştan şakır şakır sütü olmaz, sık sık emzir dedi.. yine de gerek olursa diye isteğim üzerine bi mama yazdı.. ondan aldığım cesaretle hep emzirdim, mama düşünmedim vee 15. gün 600 gr almıştı. 1 aylıkken de 4500 kgbenım sutum az gelıor suan o yuzden sık sık emzırıorum mama ver dedı dr um ama mama vermek ıstemıorum annemde dıo mamaya alıstırma sutun zamanla artar dıo bakalım ınss..ama sole de bısey var benım bebıs emmegı cok sevıor sutum bazen yetıor surdan anlıorum cup cup emıor agzından sızıyor sutler amaa yarım saat sonra yıne aynıyız yıne emmek ıstıor o zaman memeyı agzına tıkıorum ıste aaaa dıorum yeter 30 dk once emdın :))
bıde cok kucuk oldugu ıcın cıkamıorum ben yaa hava esıyor bazen korkuyorum accık buyuse dıorum suan 3700 gr benım bebıs bı aylık olunca en azından 4500 kılo olsa barı ele avuca gelse
bı ayda kac kılo alıolar kı?
benımkı bı haftada 210 gr almıs
tabı dogum sıslıgını ındıkten sonra 210 gr dr sutun yarıor dedı ama takvıye mama da verdı o yuzden vermıorum neden mama takvıyesı verdı onuda anlamadım ?
taze annelerin favori topiği süt :)) maşallah kızınamerhaba kızlar,
günde bi kere 30-60 cc kadar mama veriyodum doyduğundan tam emin olmadığım için,oda bazen yemiyodu yada ben zorla veriyodum falanama demekki sütüm yetiyormuş
biraz öncede banyo yaptırdım ve tırnaklarını kestim ilk kez,veee eldivenleri çıkardım
Merhaba canım doğal olarak bizim de bugün ilk asimiz vardi:) asidan önce uyuyordu.iğneylr birlikte bir iki çığlık attı ve uyumaya devam etti:) ben susmaz akşama kadar ağlar diye bekliyordum.maşallah.bu asi ateş de yapmadı.ama temmuzdaki aşılar agirmis biraz.
kızlar hepinize günaydın..
bgn 23 günlük olduk kızımla. uzun zamandır bi çocuk doktoru edinmem gerektiğini düşünüyodum.. 1 haftadırda bebeğim kakasını köpük şeklinde yapıodu. sağlık ocağını aradığımda normalde olabilir tetkikde yapabilirler, bizler çocuk doktoru değiliz kendinize bi çocuk doktoru bulmanız gerekiyor dedi. bende hem boyu kilosu ölçülür, sütüm yetiyomu yetmiomu endişesinden de kurtulmuş olurum, hemde genel kontrolleri yapılır dedim ve bu sabah 8e randevu aldım. bebeğimin sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendim. aklıma takılan ne varsa bi kağıda not etmiştim onları sordum tektek ve ohhh dedim içim rahatladı bebeğim sapasağlıklı.. sonra doktor aşı odasına geçmemi boy kilo ve baş çevresini ölçtürüp tekrar yanına gitmemi söyledi. başı ve boyu gayet iyi çıkarken kilosu beni çok üzdü
3470 bebeğimin doğum kilosu. bgn 23 günlük ve bebeğim 3350 kilo
doktor doğum kilosunda bir yanlışlık olabileceğini söyledi. şişlikler geçtikten sonra doğumunun 10.günü doğum kilosuna ulaşıp devamında kilo alır dedi. senin bebeğin almadığı gibi kaybetmiş dedi. zayıflayan bebeklerin derisi büzüşük olur yaşlı insanlar gibi dedi. senin bebeğinde böyle birşey yok ve gayet sağlıklı dedi ve haftaya salıya tekrar randevu verdi.
bnm gibi böyle bi sorun yaşamış olan varmı? kendi beslenmemde nelere dikkat etmeliyim? bana yardımcı olurmusunuz çok moralim bozuldu
iyi akşamlar herkese.. memelerinden benim gibi rahatsız olan varmı. sanırım özellikle doldukça ağrı yapıyor, doluyken kızım emince de ağrıyor.. sağınca ve duş alınca rahatlıyorum.. hemşirede hep sağ dedi ama ben emzirmek istiyorumm.. bi kere de süt sıtması oldum zaten, Allah kimsenin başına vermesin, bi daha olmam inşallah.. ne yapsam bilemedim :44: sürekli böle ağrı yapması normalmi acaba.
taze annelerin favori topiği süt :)) maşallah kızına
bende tırnaklarını kesmiştimm, hatta törpüledim ama o kadar hızlı çıkıyoki, bi de keskin oluyo, yüzüne gözüne saldırıyo eldivenlere geri döndük biz
merhaba kızlar,
Herkese merhaba,kızım bugün 31 günlük oldu teyzeleri:)Ben biberondan emzirdiğim için tek delikli olanını kullanıyorum,sizce 2 delikliye ne zaman geçmeliyim?
kızlar bı aylık oldugunda dısarı cıkmıssınız benımkı sureklı aglıor meme ıstıyor bı aylık olunca duzene gırıoru meme ıstemelerı acaba bıde dıyelım dısarda meme ıstedı napıosunuz kı?püff
bız ne zaman dısarı cıkıp gezıcez bılmıorum kendımı eve hapıs hıssedıorum
benım sutum az gelıor suan o yuzden sık sık emzırıorum mama ver dedı dr um ama mama vermek ıstemıorum annemde dıo mamaya alıstırma sutun zamanla artar dıo bakalım ınss..ama sole de bısey var benım bebıs emmegı cok sevıor sutum bazen yetıor surdan anlıorum cup cup emıor agzından sızıyor sutler amaa yarım saat sonra yıne aynıyız yıne emmek ıstıor o zaman memeyı agzına tıkıorum ıste aaaa dıorum yeter 30 dk once emdın :))
bıde cok kucuk oldugu ıcın cıkamıorum ben yaa hava esıyor bazen korkuyorum accık buyuse dıorum suan 3700 gr benım bebıs bı aylık olunca en azından 4500 kılo olsa barı ele avuca gelse
bı ayda kac kılo alıolar kı?
benımkı bı haftada 210 gr almıs
tabı dogum sıslıgını ındıkten sonra 210 gr dr sutun yarıor dedı ama takvıye mama da verdı o yuzden vermıorum neden mama takvıyesı verdı onuda anlamadım ?
merhaba kizlar..
uzun zamandir giremiyorum internete, malum bebis bütün vaktimi aliyor... zaten en ufak bi boslukta uyumaya veya ev isi yapmaya calisiyorum... benim bi sorum olcakti... bugün ikinci kontrolu vardi kizimin saglik ocagina gittim asi oldu... benim merak ettigim saglik ocagina gitmek yeterlimi? özel doktorada gitmek gerekirmi? siz nassil yapiyorsunuz?
Canım bebeğinin sağlıklı olmasına çok sevindim.
Kilo konusuna gelince.Doğduğunda 3470 olan bebeğin doğumdan sonra şişliği indiğinde ortalama 3000 civarı olur.E 23 günde sadece 350 gr alması pek iyi gelmedi bana.Yani ne bileyim.Sen bebeğini daha iyi bilirsin.Kilo aldığını ve toparlandığını görebiliyormusun?
Seni emerken cuk cuk diye yutkunma sesini duyabiliyormusun ?
Eğer bunlara evet diyorsan muhtemelen yanlış tartılmıştır.Haftaya salı günü net bir cevap alabilirsin doktorundan.
Benim oğlumu doğduğunda 45 cm olarak ölçmüşler ama 3 gün sonra ki kontrolünde 48 cm çıktı.Yani yanlış ölçmüşler.
İnşaallah sütün bebeğine yarıyordur ve ölçümde bir hata olmuştur diyorum.
Beslenme olarak gebelikte nasıl beslendiysem aynı şekilde devam ediyorum.Et-süt-yumurta-yeşillik-sebze-meyve....
Canım bebeğinin sağlıklı olmasına çok sevindim.
Kilo konusuna gelince.Doğduğunda 3470 olan bebeğin doğumdan sonra şişliği indiğinde ortalama 3000 civarı olur.E 23 günde sadece 350 gr alması pek iyi gelmedi bana.Yani ne bileyim.Sen bebeğini daha iyi bilirsin.Kilo aldığını ve toparlandığını görebiliyormusun?
Seni emerken cuk cuk diye yutkunma sesini duyabiliyormusun ?
Eğer bunlara evet diyorsan muhtemelen yanlış tartılmıştır.Haftaya salı günü net bir cevap alabilirsin doktorundan.
Benim oğlumu doğduğunda 45 cm olarak ölçmüşler ama 3 gün sonra ki kontrolünde 48 cm çıktı.Yani yanlış ölçmüşler.
İnşaallah sütün bebeğine yarıyordur ve ölçümde bir hata olmuştur diyorum.
Beslenme olarak gebelikte nasıl beslendiysem aynı şekilde devam ediyorum.Et-süt-yumurta-yeşillik-sebze-meyve....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?