Slm arkadaşlar sol göğsümde süt yok denecek kadar az ve göğsüm küçük.sağ göğsümde tam tersi süt çok ve oğlum hep bu göğsümü emmek istiyor sol göğsümü verince süt çok gelmiyor diye ağlamaya başlıyor.sizce bu normal bişeymi iki göğsünde aynı olması gerek miyor mu? benim gibi olan var mı ne yapabilirim sizce sütüm yetmeyecek diye korkuyorum.
Teyzoşlar bakın ben kocaman kız oldum
Teyzesi yesun oni ayyy cok seker masallahtuhtuh kirkbin kere masallah
Canim cok tatli valla gercekten simdi orda olsam yerdim kizceni buna dayanilmaz yaa opim bir dane izin ver
Helal olsun sana cok iyi bakmissin kizcenemasallah
Slm arkadaşlar sol göğsümde süt yok denecek kadar az ve göğsüm küçük.sağ göğsümde tam tersi süt çok ve oğlum hep bu göğsümü emmek istiyor sol göğsümü verince süt çok gelmiyor diye ağlamaya başlıyor.sizce bu normal bişeymi iki göğsünde aynı olması gerek miyor mu? benim gibi olan var mı ne yapabilirim sizce sütüm yetmeyecek diye korkuyorum.
cnm hemde hiç iyi değil. hatta sen bardağın dolu tarafından bakıp 350 gr aldığını yazmışsın. ben kilo verdi diye bakıorum bu duruma
ben yalnız bakıorumya kızıma, o yüzden onun karnını doyurayım uyutayım derdinden kendim doğru düzgün hiç yemiyorum. hep söylediler senin kendini beslemen diye ama bilmiorum onun etkisi varmıdrki?
daha 2 gün önce akşama kadar (20.30) bi kandil simitiyle durmuştum. ne yumurta ne süt ne et ağzıma sürdüğüm yoktu.. sütüm var ama demekki yaramadı diye düşünüorum. bebeğim boş boş su emdi sadece demekki. 1 haftadırda diorumya kakası köpük gibi dye. o yüzden ağlayıp dövünmek yerine çözümler bulmaya çalıştım ve kendimi toplar toplamaz kahvaltı yaptım. süt içtim. öğlen yoğurt yedim sebze yemeğiyle birlikte. sodamı içtim meyvamı yedim. şimdiden 1.5lt suyu bitirdim.. ve ağladığında sallamak yerine hep meme verdim. ve kendimi kötü hissediorum çnk bebeğim hiç memeyi itmedi hep aldı..
allahtan doktorum mama vermiyorum deniyoruz dedi.
ayrıca yanlışlık olduğuna şöyle inanıyorum bebeğimin doğum boyuna 50 cm dediler. bgn 55,5 çıktı boyu. 23 günde 5.5cm uzarmı hiç? normali zaten 3 ayda toplam 8 cm uzaması.. haa yanlışlıkta olsa bebeğimin kilosunun iyi olmadığı ortada.. umarım bir müsibet bin nasihattan iyidir hesabı aklımın başıma gelmesiyle bebeğimde kilosuna ulaşır.. duanızı esirgemeyin kızlar bu bir hafta bnm için çok önemli :26:
Bu bebelerin bir günleri diğer günlerini hiç tutmuyor
Bi bakıyorum sabahtan akşama kadar keyifli,diğer bir gün ise huysuz mu huysuz....
Valla 2-3 gündür fena yordu Kayra beni.
Sallanmaya da alıştı,kucağa da alıştı....Bebek olmadan önce millete ahkam kesiyordum sallamaya ve kucağa alıştırmayacağım diye.Bebeğini sallayanlara taktikler veriyordum.Bütün söylediklerimi yutturdu bana Kayra.
Şuan ana kucağının içerisinde,bi yandan titreşimi açık,diğer yandan da ben sallıyorum,uyukluyor bey efendi...
Cuma günü kayınvalidelere gideceğiz 15 günlüğüne.Napacam diye kara kara düşünüyorum valla.
Benim oğlan emerken karnını doyuramadığı için sağmak zorundayım.E onların evinde elimde pompalarla 2 saatte bir nasıl sağacağım hiç bilmiyorum.Bi kapıyı açarsın kaynana çıkar karşına,diğerini açarsın kayınbaba.Sağdığın sütleri buzdolabında saklamak zaten ayrı dert.Kayınbaba buzdolabını bi açacak ortada benim sütler.:18:
Zaten sağma yöntemine alışık olmadıkları için eminim çok tuhaflarına gidecektir.Onlara göre bebek emzirilir ve öyle büyür.Şimdi işin yoksa bi ton nasihat dinle....
Birde benim oğlan kuşlar gibi sabah 5.30 da ayakta oluyor.Gündüz uykusu çok kısa olduğu için ben dinlenemiyorum haliyle ve akşam 9-10 gibi gözlerim kapanıyor.Oğluşla beraber gidip yatıyorduk hemen ama gittiğim yerde o saatte nasıl yatarım bilmiyorum.:18:
Ooooofff oooofffff hayırlısıyla bi şu tatili bitirip evime dönseydim çok iyi olacaktı....
Babamın evinde kendi odam var ne güzel.Sağma makinası zarıl zarıl ses çıkarsa da ,elimde pompalarla ortada gezsemde herkese normal geliyor bu durum.Babam kendisi diyor artık "git oğlumun sütünü hazırla diye "
2 aydır bu rahatlığa alışmışken eminim çok zorlanacağım gittiğim yerde.
cnm hemde hiç iyi değil. hatta sen bardağın dolu tarafından bakıp 350 gr aldığını yazmışsın. ben kilo verdi diye bakıorum bu duruma
ben yalnız bakıorumya kızıma, o yüzden onun karnını doyurayım uyutayım derdinden kendim doğru düzgün hiç yemiyorum. hep söylediler senin kendini beslemen diye ama bilmiorum onun etkisi varmıdrki?
daha 2 gün önce akşama kadar (20.30) bi kandil simitiyle durmuştum. ne yumurta ne süt ne et ağzıma sürdüğüm yoktu.. sütüm var ama demekki yaramadı diye düşünüorum. bebeğim boş boş su emdi sadece demekki. 1 haftadırda diorumya kakası köpük gibi dye. o yüzden ağlayıp dövünmek yerine çözümler bulmaya çalıştım ve kendimi toplar toplamaz kahvaltı yaptım. süt içtim. öğlen yoğurt yedim sebze yemeğiyle birlikte. sodamı içtim meyvamı yedim. şimdiden 1.5lt suyu bitirdim.. ve ağladığında sallamak yerine hep meme verdim. ve kendimi kötü hissediorum çnk bebeğim hiç memeyi itmedi hep aldı..
allahtan doktorum mama vermiyorum deniyoruz dedi.
ayrıca yanlışlık olduğuna şöyle inanıyorum bebeğimin doğum boyuna 50 cm dediler. bgn 55,5 çıktı boyu. 23 günde 5.5cm uzarmı hiç? normali zaten 3 ayda toplam 8 cm uzaması.. haa yanlışlıkta olsa bebeğimin kilosunun iyi olmadığı ortada.. umarım bir müsibet bin nasihattan iyidir hesabı aklımın başıma gelmesiyle bebeğimde kilosuna ulaşır.. duanızı esirgemeyin kızlar bu bir hafta bnm için çok önemli :26:
cnm maşallah kızına. allahım nazarlardan esirgesin maşallah çok tatlı. anne olmadan önce böyle bir bebek gördüğümde maşallah deyip geçerdim, şimdi ayy ellerine bak yok ayaklarına bak yok yerim onun göbeğni falan derken buluyorum kendimiTeyzoşlar bakın ben kocaman kız oldum
Canım bak beslenmene hiç dikkat etmemişin.Lütfen bundan sonra bebeğin uyuduğu zamanlar mutlaka bişeyler ye.Yediklerimiz sütümüzü çok etkiliyor bence.
Ben bir gün bişey yemesem hemen sütüm azalıyor.
Bebeğin her memeyi verdiğinde alması aç olduğu anlamına gelmez.Emme refleksinden dolayı hep ağızlarında meme olsun istiyorlar.
Ben karnı tok olduğundan emin olduğumda emzik veriyorum.
Boyunun 23 gün içinde 5.5 cm uzaması çok güzel ve normal.
Kayra doğduğunda 48 cm idi,1 ayın sonunda 53.8 oldu boyu.
6 aylık olana kadar bu şekilde devam etmelisin.
Emzirme önlüğü en büyük kurtarıcı.
Birde karnı toksa emzik verebilirsin
Doğum sonrası gaz normal canım.Zamanla geçiyor.
1 Haftada 210 gr çok iyi.Bu şekilde devam etmeni öneririm.Mamaya hiç başlama ve bebeğinin kilosunu düzenli bir şekilde takip et....
Ben aylık kontrolleri için mutlaka özel doktora götürme taraftarıyım.
Sağlık ocağındaki sadece kontrol ediyor.En iyi muayeneyi çocuk doktoru yapar.
Bu bebelerin bir günleri diğer günlerini hiç tutmuyor
Bi bakıyorum sabahtan akşama kadar keyifli,diğer bir gün ise huysuz mu huysuz....
Valla 2-3 gündür fena yordu Kayra beni.
Sallanmaya da alıştı,kucağa da alıştı....Bebek olmadan önce millete ahkam kesiyordum sallamaya ve kucağa alıştırmayacağım diye.Bebeğini sallayanlara taktikler veriyordum.Bütün söylediklerimi yutturdu bana Kayra.
Şuan ana kucağının içerisinde,bi yandan titreşimi açık,diğer yandan da ben sallıyorum,uyukluyor bey efendi...
Cuma günü kayınvalidelere gideceğiz 15 günlüğüne.Napacam diye kara kara düşünüyorum valla.
Benim oğlan emerken karnını doyuramadığı için sağmak zorundayım.E onların evinde elimde pompalarla 2 saatte bir nasıl sağacağım hiç bilmiyorum.Bi kapıyı açarsın kaynana çıkar karşına,diğerini açarsın kayınbaba.Sağdığın sütleri buzdolabında saklamak zaten ayrı dert.Kayınbaba buzdolabını bi açacak ortada benim sütler.:18:
Zaten sağma yöntemine alışık olmadıkları için eminim çok tuhaflarına gidecektir.Onlara göre bebek emzirilir ve öyle büyür.Şimdi işin yoksa bi ton nasihat dinle....
Birde benim oğlan kuşlar gibi sabah 5.30 da ayakta oluyor.Gündüz uykusu çok kısa olduğu için ben dinlenemiyorum haliyle ve akşam 9-10 gibi gözlerim kapanıyor.Oğluşla beraber gidip yatıyorduk hemen ama gittiğim yerde o saatte nasıl yatarım bilmiyorum.:18:
Ooooofff oooofffff hayırlısıyla bi şu tatili bitirip evime dönseydim çok iyi olacaktı....
Babamın evinde kendi odam var ne güzel.Sağma makinası zarıl zarıl ses çıkarsa da ,elimde pompalarla ortada gezsemde herkese normal geliyor bu durum.Babam kendisi diyor artık "git oğlumun sütünü hazırla diye "
2 aydır bu rahatlığa alışmışken eminim çok zorlanacağım gittiğim yerde.
Canım bebeğinin sağlıklı olmasına çok sevindim.
Kilo konusuna gelince.Doğduğunda 3470 olan bebeğin doğumdan sonra şişliği indiğinde ortalama 3000 civarı olur.E 23 günde sadece 350 gr alması pek iyi gelmedi bana.Yani ne bileyim.Sen bebeğini daha iyi bilirsin.Kilo aldığını ve toparlandığını görebiliyormusun?
Seni emerken cuk cuk diye yutkunma sesini duyabiliyormusun ?
Eğer bunlara evet diyorsan muhtemelen yanlış tartılmıştır.Haftaya salı günü net bir cevap alabilirsin doktorundan.
Benim oğlumu doğduğunda 45 cm olarak ölçmüşler ama 3 gün sonra ki kontrolünde 48 cm çıktı.Yani yanlış ölçmüşler.
İnşaallah sütün bebeğine yarıyordur ve ölçümde bir hata olmuştur diyorum.
Beslenme olarak gebelikte nasıl beslendiysem aynı şekilde devam ediyorum.Et-süt-yumurta-yeşillik-sebze-meyve....
Eki Görüntüle 447981 Eki Görüntüle 447982 Eki Görüntüle 447983 Eki Görüntüle 447984 Eki Görüntüle 447985 Eki Görüntüle 447986 Eki Görüntüle 447987
teyzeleri minik tospağamın her halini cektim sizinlede paylaşayım dedim
Turuncu, sende canim bir rahata kavusamadim:26: su senin cevrendeki insanlari inan akil erdiremiyorum neden seni kendi haline birakmazlar ki..neyse allah seni biran once kurtarmayi nasip etsin..
Kucak ve sallanma konuusunda bizde senin gibiyiz...bugunlerde birde acik hava aliskanlarimiz basladi malum kanguru ile oraya buraya gidiyoru ve bu yuzden bizimki sallanmanin alasini yasiyor ve iyice keyife geliyor ama olsun huzurlari yerinde olsunda ne yapalim cekelim nazlarini dimi ?
gitmesen olmazmırahat edemeyeceğin kesin ya da az kal 1 hafta olmuyor özellikle kayınbabayla çok zor
canım benim bebegim 3120gr dogdu ve nerdeyse hiç şişligi yoktu cünkü dedigin gibi şişlik nerdeyse yarım kiloya tekabul ediyorsa 2650eder haftasına 3360 oldu ve 1ay sonra bebegim 4700gr oldu yani bence her bebek bir degil şişlik deişebiliyor hayatım
arkadaslar doktorunuz rota virus asisiyla ilgili biseyler soyledi mi,bizimki 2. ayda yaptirmanizi oneriyorum dedi. bir de benim kizimin boyu hic olculmedi daha,dr kalcacikigi riskini arttiriyo bebeklerde boy olcumu,6.aya kadar olcmeyecegiz dedi.benim kizim da 2740 dogdu,37 gun sonra 3840g oldu.biraz geriden geliyo kilosu akranlarina bakarak ama sagliki cok sukur:-D
Eki Görüntüle 447981 Eki Görüntüle 447982 Eki Görüntüle 447983 Eki Görüntüle 447984 Eki Görüntüle 447985 Eki Görüntüle 447986 Eki Görüntüle 447987
teyzeleri minik tospağamın her halini cektim sizinlede paylaşayım dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?