2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Slm arkadaşlar sol göğsümde süt yok denecek kadar az ve göğsüm küçük.sağ göğsümde tam tersi süt çok ve oğlum hep bu göğsümü emmek istiyor sol göğsümü verince süt çok gelmiyor diye ağlamaya başlıyor.sizce bu normal bişeymi iki göğsünde aynı olması gerek miyor mu? benim gibi olan var mı ne yapabilirim sizce sütüm yetmeyecek diye korkuyorum.

canım ilk zamanlar benimde öyleydi sadece bi taraftan alıyodu sen iki taraftanda emzir sürekli alır ordan almayınca sütte gelmiyodur emdikçe süt gelir o taraftanda sürekli emzir

Teyzoşlar bakın ben kocaman kız oldum

Eklentiler

• $IMG1396.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 29
  • $IMG1423.webp
    19 KB · Görüntüleme: 38
  • $IMG1365.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 30
Teyzesi yesun oni ayyy cok seker masallah tuhtuh kirkbin kere masallah
Canim cok tatli valla gercekten simdi orda olsam yerdim kizceni buna dayanilmaz yaa opim bir dane izin ver

Helal olsun sana cok iyi bakmissin kizcenemasallah

Teşekkür ederiz teyzesi valla bende dayanamiyorum isircam artik dişlerim kamaşiyo
kizlar sizlerde ekleyin resimleri mayis bebislerimizden bikaçini gördük sadece

Emzir canim her ikisinden de emzir surekli sag ve sol farketmiyor onemli olan senin surekliligin gogus icindeki sutu bitirdikce senin bedenin yenisini uretmeye programli yani duzenle zamanla mutlaka girer, ben tecrube ettim bu yuzden sana cok emin bir sekilde soyliyorum

Canim senin burdaki yazilarini surekli okuyorum ve negatif dusuncelerin seni cok yipratacagi kanisindayim ..benim bebegin kilosunu bir bilse idin kendi bebegin icin ayy cok iyimis cok sukur derdin ama ben herseye ragmen umitkarim ve moralimi bozmuyorum sende bozma ok hersey yoluna girer yeterki stres yapip sutune azaltma

Turuncu, sende canim bir rahata kavusamadim:26: su senin cevrendeki insanlari inan akil erdiremiyorum neden seni kendi haline birakmazlar ki..neyse allah seni biran once kurtarmayi nasip etsin..
Kucak ve sallanma konuusunda bizde senin gibiyiz...bugunlerde birde acik hava aliskanlarimiz basladi malum kanguru ile oraya buraya gidiyoru ve bu yuzden bizimki sallanmanin alasini yasiyor ve iyice keyife geliyor ama olsun huzurlari yerinde olsunda ne yapalim cekelim nazlarini dimi ?

Canım bak beslenmene hiç dikkat etmemişin.Lütfen bundan sonra bebeğin uyuduğu zamanlar mutlaka bişeyler ye.Yediklerimiz sütümüzü çok etkiliyor bence.
Ben bir gün bişey yemesem hemen sütüm azalıyor.

Bebeğin her memeyi verdiğinde alması aç olduğu anlamına gelmez.Emme refleksinden dolayı hep ağızlarında meme olsun istiyorlar.
Ben karnı tok olduğundan emin olduğumda emzik veriyorum.

Boyunun 23 gün içinde 5.5 cm uzaması çok güzel ve normal.
Kayra doğduğunda 48 cm idi,1 ayın sonunda 53.8 oldu boyu.

benimde sol göğsümden sağa göre daha az süt geliyor.İlk zamanlar sağ göğsümden 40 çıkıyorsa soldan 20 geliyordu.Düzenli sağarak/emzirerek şuan ikisindeki miktarda hemen hemen aynı gibi.Sol tarafı bol bol emmesini sağla bebeğin.

cnm maşallah kızına. allahım nazarlardan esirgesin maşallah çok tatlı. anne olmadan önce böyle bir bebek gördüğümde maşallah deyip geçerdim, şimdi ayy ellerine bak yok ayaklarına bak yok yerim onun göbeğni falan derken buluyorum kendimi çok güzelmiş bizim yerimizede öp ama ellerinden daha

Canim senin burdaki yazilarini surekli okuyorum ve negatif dusuncelerin seni cok yipratacagi kanisindayim ..benim bebegin kilosunu bir bilse idin kendi bebegin icin ayy cok iyimis cok sukur derdin ama ben herseye ragmen umitkarim ve moralimi bozmuyorum sende bozma ok hersey yoluna girer yeterki stres yapip sutune azaltma
[/QUOTE]
cnm güzel bir eleştiri yapmışsın teşekkürler öncelikle. çok haklısın bu dediğni bana eşim dahil çevremdeki herkes söylüyo hatta bgn dr bile lütfen biraz sakin olurmusun dedi ama ne kadar kendimi tutmaya çalışsamda olmuyo. bu sadece bebeğimle değil, malesef hayatımın her kısmında ben böyleyim. inşallah kızım bana çekmez. ama bgn biraz farklı davrandım ve mızmızlanmak yerine icraata geçtim. o yüzden mutluyum ve umudumu özgüvenimi kaybetmicem.

ayy bgn hominigırtlak devamlı bişeyler yedim aslada vazgeçmicem.. ve inanıyorum salı günü buraya çok güzel haberlerle gelicem. ben aman kızım doysun uyusun aman yanından ayrılmayım da yeterki ben aç kalayım dedim ama tam tersi olmalıymış.. maşallah senin bebeğininde boyuna posuna

hehe hanı demıssın ya elektrıklı pompa devamlı calısıo dıe ben sımdı verıorum memeyı en son cekemedıgı zmn bende elektrıklı pompayı calıstırıorum son demıne kadar yesın doysun dıe gercı benım bebıs doymak bılmıor sureklı emcek kerata :))
neyse sımdı kayınvalıdem geldı odanın kapısını kapatıyorum öle calıstırıorum zırıl zırıl fark etmıs o ne sesı dedı hıııccc dedım:))

bencede 210 gr ıyı nerden fark ettım bız kontrole gıttıgımızde bı kadın la konustuk emzrme odasındaydı aynı gun dogum yapmısız neyse bebısı tarttılar 10 gr fazla cıktı kadın dedıkı ya bı haftada sadece 10 gr mı almıs dedı ustelık baktım maşşallah Allah nazarlardan saklasın bebıs cuk cuk emıodu sutu fazlaydı benım sutum az oldugu halde bebegım 210 gr almıs
sutum yarıyor demekkı zaten dr da dedı sutu yarıyor maşşallah yaramasa 210 gr almıs olmaz ama bebek cok emmek ıstıyor dedı..

valla suan bende sallamak ıstemıorum ama huysuzluk yaptıgında bende sallıyorum bende hep ahkam keserdım sallamayın alıstırmayın dıe ama olmuyor valla az sallamaya calısıorum ama bakalım ıns alısmaz sallamaya püff
bazen benım bebıs dun aksam mesela ıkı saat arayla kalktı emdı gazını cıkardık altını temızledık yattık ıyı uyudum bazende huysuz oluyo uyumuo uc saat benı delırtıyor ama suan alıstık artık uykusuzluga ama bılseydım hamılelıkte sureklı uyurdum valla

gitmesen olmazmırahat edemeyeceğin kesin ya da az kal 1 hafta olmuyor özellikle kayınbabayla çok zor

canım benim bebegim 3120gr dogdu ve nerdeyse hiç şişligi yoktu cünkü dedigin gibi şişlik nerdeyse yarım kiloya tekabul ediyorsa 2650eder haftasına 3360 oldu ve 1ay sonra bebegim 4700gr oldu yani bence her bebek bir degil şişlik deişebiliyor hayatım

arkadaslar doktorunuz rota virus asisiyla ilgili biseyler soyledi mi,bizimki 2. ayda yaptirmanizi oneriyorum dedi. bir de benim kizimin boyu hic olculmedi daha,dr kalcacikigi riskini arttiriyo bebeklerde boy olcumu,6.aya kadar olcmeyecegiz dedi.benim kizim da 2740 dogdu,37 gun sonra 3840g oldu.biraz geriden geliyo kilosu akranlarina bakarak ama sagliki cok sukur:-D

Son düzenleme:

Yerim ben bu fıstığıııııı.
Benim kuzunun yanaklarıda böyle tombiş tombiş.Isırasım geliyor bazen

Dün saçımı kestirdim.Uclarındaki boya tamamen gidince kendi rengim çıktı ortaya.Tabi beyazlarda iyice açığa çıktı.
Doğumdan sonra emzirme sıkıntısıyla herhalde bi 100 tel saçım beyazlamıştır ,kalan beyazlıklarıda bu etraftakiler yapıyor işte.
Hele böyle "sütümü sağıyorum" dediğimde kocaman kocaman gözlerle bakıyorlar ya,sanarsın ki yasak bişey yapıyosun
Neyse ki kendi ailem son derece ileri görüşlü.Zaten kayınvalide tatilinden sonra artık şehirdışında kendi evime geçeceğim.
Kafam gözüm rahat eder orda

gitmesen olmazmırahat edemeyeceğin kesin ya da az kal 1 hafta olmuyor özellikle kayınbabayla çok zor

Gitmek zorundayım maalesef.
2 aydır annemlerde kalıyorum.Eşimin şimdi 3 hafta tatili var.2 hafta kendi annesigil için ayırmamı rica etti.
Sesi çok az çıkan elektrikli pompa kiralamıştım ve kirası bitince gönderecektim ama eşim rahat etmem için kirasını uzatmış.
Bir şekilde bu 2 haftayı geçireceğiz artık.Çok da sıkılırsam yüzsüzlüğe vurur gezerim elimde pompalarla

Yok canım şişlik yarım kiloya tekabül etmiyor.Şişlik normalde sadece 100-200 gr falan oluyor.Sütü olan annelerin bebekleri çok çabuk toparlanabiliyorlar belli etmeden.
Ama mesela benim bebeğim 3190 doğdu.3 gün sonra 2890 olmuştu.Yani sütüm gelmeyince aç kalma payı ve şişliğin inmesi var bunun içerisinde.

Ben yarın doktora götüreceğim Kayrayı.O zaman sorarım doktorun fikrini.Gerçi ben yaptırmayı düşünmüyorum ama yinede öğrenmiş oluruz doktorun düşüncesini.

Çok tatlıııı maaşallah....
Rabbim bütün yavruları esirgesin korusun.
Ben dışarı çıktığım gün yavrum çok huzursuz oluyor.Her gören sevmek istiyor ve nazara geliyor diye düşünüyorum.
Devamlı bebişlere felak-nas-ayetel kürsi ayetlerini okuyun kızlar.
Hatta kıyafetinin iç tarafına beze sarılı cevşen asın.

Kızlar bugün 53.günümdeyim ve dün hafif bir kanama başladı.Bugünde az miktarda devam etmekte.
Acaba regl mi oldum ki :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…