2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

cnm banada dr söyledi.devletin karşılamadığı tek aşı olduğunu 4. aya kadar yapılması gerektiğni (tabi istersek) ve önerdiğni söyledi bizede. salı günü tekrar gidicem ben ozaman detaylı konuşuruz demşti. 2 tanıdığım var, ikiside yaptırdı.yapan arkadaşlar yazarsa bizede fikir olur..

Merhaba mayıs annişleri. Ne zamandır internete giremiyorum. Oğlumun doğduğunu bile veremedim. Doğum listesine yazdım geçen, hala eklememişsiniz. 15 mayıs saat 14:51 de doğdu oğlum. Normal doğum, 3600 gram 51 santim. 38 haftalık. Arkadaşlar bana yardım edin. Oğlum memede uyuyor yerine koyunca uyanıyor. Bütün gün meme emmek istiyor. Hiç bir iş yapamıyorum. Emzik verdim tutmuyor, emziğe nasıl alıştırabilirim?

öncelikle hosgeldin maaşallah hayırlı olsun emzik olayında bende zorlandım hala bilealmak istemediginde imkanı yok almıyor ben o attıkca tıktım agzına bazen yeter dedigim oldu ama yılmadım sonunda tuttu sende öle yap kusarmıs gibi olunca bir süre zorlama yada cok aglayınca katılır gibi olunca almıyorlar nazlanr gibi aglarken yada emzirdikten sonra meme ararken ver ben gaz ilacı tatlı die onla denedim ama tadı kacınca atıyordu herkez recelle ver tatlı seylerle ver dedi ama onları dinlemedim snkü anladımki tadı gidene kadar tutacak bnim istedigim her verdigimde uzun süre emsin emzigi sonunda basardım

kızlar merhaba, bebeğimin ağzında pamukçuk çktı, karbonatlı su yap göğsüne sür geçer dediler ama geçmedi 2-3 gündür. Daha
önceleri burdan bir arkadaş bir ilaç önermişti, hemen geçirdi demişti. bilen var mı?

arkadaslar siz nasıl korunuyorsunuz ben hamile kalmaktan korkuyorum bide bidaha hamile kalmaya calısanlar varmı

Biz daha herifimle bi türlü kavuşamadık
Korunma yöntemi olarak prez + geri çekme düşünüyorum.Yani iki yöntem aynı anda.Çift dikiş olsun ki sağlam olsun.
Spiral veya aylık iğneler var ama ne kadar güvenilir bilmiyorum.:44:
İkinci bebek için henüz çoooook erken.3-4 sene sonra inşaallah.

Bebeğin hayırlı olsun.
Listeyi düzenleyen arkadaş 2 haftadır foruma girmemiş.O yüzden şuan üzerinden düzenleme yapılamıyor maalesef.
Emzik için ısrarcı olmalısın.Ben doğar doğmaz verdim emziği.O ağzından çıkardıkca ben verdim.Sadece midesi bulandığında bi kaç dakika ara verdim sonra tekrar arandığını hissettiğimde tekrar verdim.Karnının tok olduğundan eminsen emziği ağzına vermekte ısrarcı ol.
Kayra ilk günler 100 kere düşürürdü emziği,ben ısrarla verirdim.Şimdide cop cop emiyor canı istediğinde.
Üzerine tatlı şeyler sürerek vermeye alıştırmanı tavsiye etmiyorum.Bebekler daha çok küçük.Dokunabilir yavrucağa...

Canım eczanelerde karadut şurubu satılıyor,onu tavsiye etmişti arkadaş.
Benim kuzuda da var gibi.Karbonatlı suyla silmeyi denedim ama ağzına parmağı sokar sokmaz emmeye başlıyor benimki
Şuan hafif bir beyazlık var hala ama yarın doktora gidince sorarım bakalım.

kızlar merhaba..bebişleriniz tepki vermeye başladı mı?siz bişey söyleyince bakıp gülüyor mu? kaç günlükken başladı?

kızlar merhaba..bebişleriniz tepki vermeye başladı mı?siz bişey söyleyince bakıp gülüyor mu? kaç günlükken başladı?

27 günlükken konuşulduğunda hareketlenip tebessüm ediyordu.
Şuan 53 günlük.Konuşulduğunda hemen hareketleniyor,dudaklarıyla bişeyler söylemek ister gibi agu agu diyor ve artık çok güzel gülüyor.

Bugün kimsecikler yokk
Kayra sabah 9 dan beri uyku modunda
Acıktığında uyanıyor,doyunca bi yarım saat duruyor sonra tekrar uyuyor
Bende bu sayede kendime zaman ayırabiliyorum.

Kızlar bebişlerinizin gözleri ne renk ?
Kayranın gözleri koyu mavi-gri.Işıkta bu mavi ton biraz daha açılıyor ve boncuk gibi oluyor.
Eşim ve ailesi ela gözlü,ben ve ailem kahverengi gözlü.Sadece annemin dedeleri mavi gözlüymüş.
Bu çocuk kime çekti acaba ?
Yoksa zamanla değişecek mi göz rengi :44:

Birde benim hamileyken çatlaklarım çok fazla değildi ama doğumdan sonra göbeğimin haritaya döndüğünü gördüm.
pembe pembe çatlaklarım var ve çok canımı sıkıyor.Sizlerde durum nedir ?

Canim Tuana nin da ilk başlarda mavi gibiydi.şimdi koyu bi yeşil.eşimle ben kahve gözlüyüz.eşimin babasi yeşil gözlü benim anneannem yeşil,annem babam elaya kaçar açik kahve.bakalim inşallah degişmez çok güzel çünkü.ama bebişlerin gözü 6 aya kadar anca kendinh bulurmuş.
çatlak konusunda da göbişimde iki üc tane var ama hic belli degil renksiz.ama basen ve kalçamda var onlar kirmizh belli oluyor maalesef

Son düzenleyen: Moderatör:
benim kızımın gözler gri renkte ama zamanla koyulaşır sanırım.ilk kızımında böyleydi,sonra yeşil gibi oldu ama şimdi kahverengi
eşimin gözleri ela,eşimin kardeşleri hep mavi,yeşil,babaannede boncuk mavi,ama bizim tarafın genleri ağır bastı sanırım ikisindede

aynen bende senin gibi düşünüyorum canım spiral diyen cok kişi var ama ben neden bilmiyorum hiç taktırasım yok aylık igne hormonları bozar yaptırmam senin yöntemin en iyisi

kızlar ya benim kızım bugüm 32 günlük oldu doğduğunda 3380gr dı dünkü kontrolde 4490 çıktı ama ben doktoruna sormayı unuttum kakasını her bezinde yapmış oluyor bu 7- 8 defa demek ve sarı çok köpüklü sesli yapıyor internette şu yazıyı okudum ne dersiniz cevaplarınızı bekliyorum....
"Mel sende önsüt/arkasüt dengesizliği olabilir". Haydaaaa.

Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.

Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.

Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:

* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular

E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş
Alıntıdır
Beğen

selam olsun herkesee.. resimler gösterilmiş.. maşşallah bebişlere , büyümüş, şirin olmuş bizim mayıs kuzuları..
bugün doktora gittik bizde, 3. doktorumuz bu arada :) her seferinde farklı bi doktora gidelim diyoruz, ama bu seferkini biraz daha tuttum. neyse kalça ultrasonu vardı, çok şükür bi sıkıntı çıkmadı. aklıma takılanları doktora sordum.. kızımın gözünde geçmeyen çapaklanma vardı, göz damlası işe yarıyo fakat sonra yine oluyodu. doktor bi masaj gösterdi, onu uyguluyorum.. pamukçuğunun karbonatlı suyla hafiflediğini fakat geçmediğini söyledim.. ilaçtansa en iyisi karbonatlı su dedi, devam yani.. gazı için de damla aldık, ama pek gazımız yoktu damladan sonra arttı şimdi sanki.. kaç saattir uykusu var uyuması için mücadele ediyoruz, bir de misafir vardı.. yoruldum valla.. doktora bişey sormayı unuttum, benim bebeğim kakasının sayısı azaldı, günde 6-7 den 3-4 e düştü, 1 aydan sonra azalıyomuki..

doktor bana ilaç vermedi, biraz da hoşuma gitti hemen ilaç yazmaması.. pamukçuğu çok ilerlememişse sende karbonatlı suya biraz daha devam et ilaçtan önce istersen

bizimki 10 günlükken başladı, bişey söyleyince bakıp dinleyip, gülüyodu.. bana erken gibi gelmişti.. bazen sıkıntıdan ağlıyo, yanına gideyim konuşayım hoşuna gidiyor.. bir dee emziği mini mini bir kuş türküsünü söylerken alıyo nazlı şey dışarda da bunu söylüyorum, kucağında bebekle bu türküyü söyleyen biri görürseniz o ben olabilirim :))

benimkinin gözleri de mavi-gri, aynen ışıkta baya masmavi oluyo.. benim eşimde ela gözlü, ben kahverengi, sülalede mavi gözlülerde var.. çok güzel dimi ama..bakalım ne renk olucaklar.. kimisi değişir diyo, eşim ben küçükken gözlerim bu renkti, ela olucak diyo.. hayırlısı olsun..
çatlaklar, göbek başa bela, çatlamayan yerim kalmamış ben kremlemeye devam ediyorum ama geçermi bilmiyorum .. aslında sadece 4 kg fazlam var, kilodan çok bunları dert ediyorum..

canım güzel bi paylaşım olmuş, gözlemlemek lazım bebişleri.. benimki de başlarda daha sık ve sulu yapıyodu.. belki de bunun sebebi memedeki sütü boşaltamadıklarından ve azcık sütle - tabi bu da ilk gelen süt-doydukklarındandır.. ama 6 saat birinden emzirmek biraz tuhafıma gitti, ben yarım kalmış olan varsa bi dahakine ondan başlaması gerektiğini duymuştum, ama bu kadarını duymadım.. 6 saat bir memeden emzirsem, diğeri çatlar, emzirdiğimde de hal kalmamış olur heralde ..

canim sanki beni anlatmişsin benim kizim da tipa tip böyje ve ben kendimi artik inek gibi hissetmeye başladim.bilhassa gecelerh bu huysuzlugu iyice artiyo neyi var anlamiyorum emiyo,gaz cikariyor,kaka yapiyor ama tekrar meme istiyor veriyorum itiyo kaka yapaya calisiyo.
benim sütüm de çok.az ama sık sık emiyor bu aralar.
tek gögüsten verirsek diger gögüs boşalmaz ve agri yapar nasil olcak bu iş?:44:

Ne kadar şanslısınız bebeğinize bir tek sizin sütünüz yetiyor benim sütüm bebeğime yetmedi. İlk ay sadece 400 gr aldı toplamda. Hemşireler öyle bir konuştu ki tüm gün ağladım. " bu çocuk hiç gelişmemiş. Besleyememişsin. Bu ne böyle... " garip bir yaratığa bakar gibi baktılar yavruma. Çok kötü oldum. şimdi hem süt hem mama devam ediyoruz. Kuzum hem emiyor hem mama içiyor. O pis kokulu iğrenç mamaları ona içirmek çok gücüme gidiyor. Ama yapabileceğim başka bir şey yok sanırım KAliteli yemem gerekiyormuş. Çok iyi beslenen biri değilim. Çok abur cubur yiyen tipik kilolulardanım. Son on gündür düzenli yiyorum. kaliteli besleniyorum. Ama kızım yine cuk cuk içiyor mamaları... Ne yapalım sağlıklı olsunda... buna da katlanıcaz artık...

Kızımın gözleri kahverengi... bugün 40mız çıktı... ve kızım iki gündür neredeyse algılıyor tepki veriyor... ve keyifli bir hal almaya başladı bu iş...

İşe dönmek istiyorum. Ama evladıma kim bakıcak bilmiyorum Annem yoğun. Kayınvalidem de yoğundur ve bakamaz. çok hassas çocuk ağlayınca o da ağlıyor... buralarda kimseyi tanımıyorum sayılır.. Bir yanım çalış diyor... ama bakıcı yok... diğer yanımda madem öyle sütten kesilince hemen ikinciyi de yap hepsini birden büyüt evde durduğuna değsin diyor... Çözüm bulamıyorum bu arada yazamasamda hep gelip izliyorum sizi :)
ALLAH hepimizin evlatlarını hayırlı sağlıklı eylesin...

yanlış söylemişler arkadaşım sana... karbonatlı suyla bebeğinin ağzını sileceksin... benimkinde de çıktı. bana gazlı bezle sil dediler. ben kulak çubuğu ile sildim. ikinci güne hiç bir şey kalmadı... bunu dene istersen...

Allah iyiligini versin yazanin, valla super olmus ..burdaki bir cok annenin soylemek istedikleri bunlardir kanimca...

OY OY masallah mayis kuzulari ne guzeller masallah ,kizinin guzel resimlerini paylasip yorgunlugumuzu az da olsa unutturdugun icin cok sagol canim valla ilac gibi geliyor bu miniklerin resimleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…