arkadaslar doktorunuz rota virus asisiyla ilgili biseyler soyledi mi,bizimki 2. ayda yaptirmanizi oneriyorum dedi. bir de benim kizimin boyu hic olculmedi daha,dr kalcacikigi riskini arttiriyo bebeklerde boy olcumu,6.aya kadar olcmeyecegiz dedi.benim kizim da 2740 dogdu,37 gun sonra 3840g oldu.biraz geriden geliyo kilosu akranlarina bakarak ama sagliki cok sukur:-D
Kızlar bugün 53.günümdeyim ve dün hafif bir kanama başladı.Bugünde az miktarda devam etmekte.
Acaba regl mi oldum ki :44:
Merhaba mayıs annişleri. Ne zamandır internete giremiyorum. Oğlumun doğduğunu bile veremedim. Doğum listesine yazdım geçen, hala eklememişsiniz. 15 mayıs saat 14:51 de doğdu oğlum. Normal doğum, 3600 gram 51 santim. 38 haftalık. Arkadaşlar bana yardım edin. Oğlum memede uyuyor yerine koyunca uyanıyor. Bütün gün meme emmek istiyor. Hiç bir iş yapamıyorum. Emzik verdim tutmuyor, emziğe nasıl alıştırabilirim?
arkadaslar siz nasıl korunuyorsunuz ben hamile kalmaktan korkuyorum bide bidaha hamile kalmaya calısanlar varmı
Merhaba mayıs annişleri. Ne zamandır internete giremiyorum. Oğlumun doğduğunu bile veremedim. Doğum listesine yazdım geçen, hala eklememişsiniz. 15 mayıs saat 14:51 de doğdu oğlum. Normal doğum, 3600 gram 51 santim. 38 haftalık. Arkadaşlar bana yardım edin. Oğlum memede uyuyor yerine koyunca uyanıyor. Bütün gün meme emmek istiyor. Hiç bir iş yapamıyorum. Emzik verdim tutmuyor, emziğe nasıl alıştırabilirim?
kızlar merhaba, bebeğimin ağzında pamukçuk çktı, karbonatlı su yap göğsüne sür geçer dediler ama geçmedi 2-3 gündür. Daha
önceleri burdan bir arkadaş bir ilaç önermişti, hemen geçirdi demişti. bilen var mı?
kızlar merhaba..bebişleriniz tepki vermeye başladı mı?siz bişey söyleyince bakıp gülüyor mu? kaç günlükken başladı?
Bugün kimsecikler yokk
Kayra sabah 9 dan beri uyku modunda
Acıktığında uyanıyor,doyunca bi yarım saat duruyor sonra tekrar uyuyor
Bende bu sayede kendime zaman ayırabiliyorum.
Kızlar bebişlerinizin gözleri ne renk ?
Kayranın gözleri koyu mavi-gri.Işıkta bu mavi ton biraz daha açılıyor ve boncuk gibi oluyor.
Eşim ve ailesi ela gözlü,ben ve ailem kahverengi gözlü.Sadece annemin dedeleri mavi gözlüymüş.
Bu çocuk kime çekti acaba ?
Yoksa zamanla değişecek mi göz rengi :44:
Birde benim hamileyken çatlaklarım çok fazla değildi ama doğumdan sonra göbeğimin haritaya döndüğünü gördüm.
pembe pembe çatlaklarım var ve çok canımı sıkıyor.Sizlerde durum nedir ?
Biz daha herifimle bi türlü kavuşamadık
Korunma yöntemi olarak prez + geri çekme düşünüyorum.Yani iki yöntem aynı anda.Çift dikiş olsun ki sağlam olsun.
Spiral veya aylık iğneler var ama ne kadar güvenilir bilmiyorum.:44:
İkinci bebek için henüz çoooook erken.3-4 sene sonra inşaallah.
[/B]
kızlar merhaba, bebeğimin ağzında pamukçuk çktı, karbonatlı su yap göğsüne sür geçer dediler ama geçmedi 2-3 gündür. Daha
önceleri burdan bir arkadaş bir ilaç önermişti, hemen geçirdi demişti. bilen var mı?
bizimki 10 günlükken başladı, bişey söyleyince bakıp dinleyip, gülüyodu.. bana erken gibi gelmişti.. bazen sıkıntıdan ağlıyo, yanına gideyim konuşayım hoşuna gidiyor.. bir dee emziği mini mini bir kuş türküsünü söylerken alıyo nazlı şeykızlar merhaba..bebişleriniz tepki vermeye başladı mı?siz bişey söyleyince bakıp gülüyor mu? kaç günlükken başladı?
Bugün kimsecikler yokk
Kayra sabah 9 dan beri uyku modunda
Acıktığında uyanıyor,doyunca bi yarım saat duruyor sonra tekrar uyuyor
Bende bu sayede kendime zaman ayırabiliyorum.
Kızlar bebişlerinizin gözleri ne renk ?
Kayranın gözleri koyu mavi-gri.Işıkta bu mavi ton biraz daha açılıyor ve boncuk gibi oluyor.
Eşim ve ailesi ela gözlü,ben ve ailem kahverengi gözlü.Sadece annemin dedeleri mavi gözlüymüş.
Bu çocuk kime çekti acaba ?
Yoksa zamanla değişecek mi göz rengi :44:
Birde benim hamileyken çatlaklarım çok fazla değildi ama doğumdan sonra göbeğimin haritaya döndüğünü gördüm.
pembe pembe çatlaklarım var ve çok canımı sıkıyor.Sizlerde durum nedir ?
canım güzel bi paylaşım olmuş, gözlemlemek lazım bebişleri.. benimki de başlarda daha sık ve sulu yapıyodu.. belki de bunun sebebi memedeki sütü boşaltamadıklarından ve azcık sütle - tabi bu da ilk gelen süt-doydukklarındandır.. ama 6 saat birinden emzirmek biraz tuhafıma gitti, ben yarım kalmış olan varsa bi dahakine ondan başlaması gerektiğini duymuştum, ama bu kadarını duymadım.. 6 saat bir memeden emzirsem, diğeri çatlar, emzirdiğimde de hal kalmamış olur heraldekızlar ya benim kızım bugüm 32 günlük oldu doğduğunda 3380gr dı dünkü kontrolde 4490 çıktı ama ben doktoruna sormayı unuttum kakasını her bezinde yapmış oluyor bu 7- 8 defa demek ve sarı çok köpüklü sesli yapıyor internette şu yazıyı okudum ne dersiniz cevaplarınızı bekliyorum....
"Mel sende önsüt/arkasüt dengesizliği olabilir". Haydaaaa.
Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.
Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.
Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:
* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular
E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş
Alıntıdır
Beğen
canim sanki beni anlatmişsin benim kizim da tipa tip böyje ve ben kendimi artik inek gibi hissetmeye başladim.bilhassa gecelerh bu huysuzlugu iyice artiyo neyi var anlamiyorum emiyo,gaz cikariyor,kaka yapiyor ama tekrar meme istiyor veriyorum itiyo kaka yapaya calisiyo.kızlar ya benim kızım bugüm 32 günlük oldu doğduğunda 3380gr dı dünkü kontrolde 4490 çıktı ama ben doktoruna sormayı unuttum kakasını her bezinde yapmış oluyor bu 7- 8 defa demek ve sarı çok köpüklü sesli yapıyor internette şu yazıyı okudum ne dersiniz cevaplarınızı bekliyorum....
Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.
Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.
* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Huzursuz uykular
E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş
Alıntıdır
Beğen
kızlar ya benim kızım bugüm 32 günlük oldu doğduğunda 3380gr dı dünkü kontrolde 4490 çıktı ama ben doktoruna sormayı unuttum kakasını her bezinde yapmış oluyor bu 7- 8 defa demek ve sarı çok köpüklü sesli yapıyor internette şu yazıyı okudum ne dersiniz cevaplarınızı bekliyorum....
* Yeşil köpüklü kaka
* Sık hıçkırık
* Huzursuz uykular
Alıntıdır
Beğen
Eki Görüntüle 447981 Eki Görüntüle 447982 Eki Görüntüle 447983 Eki Görüntüle 447984 Eki Görüntüle 447985 Eki Görüntüle 447986 Eki Görüntüle 447987
teyzeleri minik tospağamın her halini cektim sizinlede paylaşayım dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?