Bugün kimsecikler yokk
Kayra sabah 9 dan beri uyku modunda
Acıktığında uyanıyor,doyunca bi yarım saat duruyor sonra tekrar uyuyor
Bende bu sayede kendime zaman ayırabiliyorum.
Kızlar bebişlerinizin gözleri ne renk ?
Kayranın gözleri koyu mavi-gri.Işıkta bu mavi ton biraz daha açılıyor ve boncuk gibi oluyor.
Eşim ve ailesi ela gözlü,ben ve ailem kahverengi gözlü.Sadece annemin dedeleri mavi gözlüymüş.
Bu çocuk kime çekti acaba ?
Yoksa zamanla değişecek mi göz rengi :44:
Birde benim hamileyken çatlaklarım çok fazla değildi ama doğumdan sonra göbeğimin haritaya döndüğünü gördüm.
pembe pembe çatlaklarım var ve çok canımı sıkıyor.Sizlerde durum nedir ?
Bugün kimsecikler yokk
Kayranın gözleri koyu mavi-gri.Işıkta bu mavi ton biraz daha açılıyor ve boncuk gibi oluyor.
Eşim ve ailesi ela gözlü,ben ve ailem kahverengi gözlü.Sadece annemin dedeleri mavi gözlüymüş.
Birde benim hamileyken çatlaklarım çok fazla değildi ama doğumdan sonra göbeğimin haritaya döndüğünü gördüm.
Kızlar bugün 53.günümdeyim ve dün hafif bir kanama başladı.Bugünde az miktarda devam etmekte.
Acaba regl mi oldum ki :44:
arkadaslar siz nasıl korunuyorsunuz ben hamile kalmaktan korkuyorum bide bidaha hamile kalmaya calısanlar varmı
Merhaba mayıs annişleri. Ne zamandır internete giremiyorum. Oğlumun doğduğunu bile veremedim. Doğum listesine yazdım geçen, hala eklememişsiniz. 15 mayıs saat 14:51 de doğdu oğlum. Normal doğum, 3600 gram 51 santim. 38 haftalık. Arkadaşlar bana yardım edin. Oğlum memede uyuyor yerine koyunca uyanıyor. Bütün gün meme emmek istiyor. Hiç bir iş yapamıyorum. Emzik verdim tutmuyor, emziğe nasıl alıştırabilirim?
Bugün kimsecikler yokk
kızlar günaydın..
önsüt/arkasüt dengesizliği die bir yazı paylaşmışya arkadaşımız. bnm kızım köpüklü kaka yapmaya başlayınca araştırıp bu yazıyı bulmuştum bende. ve uygulamayada başladım. ama 6 saat nerdee nasıl emzireyim. gögsüm resmen posası çıkmış gibi oluyoama elimden geldiğince uzun emzirmeye çalışıyorum. 3-4 gibi. ben doktora bunu sordum köpüklü kaka yapıyo deyince, ezbere konuşmayalım bebeğinin bezini getir bi tetkik yapalım dedi.
nette doktorların devamlı soruları cevapladığı bi site var. oraya yazdım, sadece anne sütü alan bebeklerde normal bir durum. çok uzun süreler devam ediyosa bi doktora göstermek gerekir yazdı. bilginize yani..
bnde şunu sormak istiyorum size, sütünüzün yağlı olduğnu nasıl anlıyosunuz? yada sütüm yağsızsa bebeğime yaramazmı illa yağlımı olması lazım? birde bebek kusarsa doyuyo anlamına gelir derlerya, bnm kız hiç hiç kusmaz çok nadir. kusmayıpda kilosu yerinde olan bebişler varmı?
bnm kızımın gözleride gri.. bakalım nolcak
benim oğlumda bir aylık..şimdiye kadar toplam üç, dört defa kustu...dün aşımız vardı..bir kilo almış..herşey normal yani...
kızlar ya benim kızım bugüm 32 günlük oldu doğduğunda 3380gr dı dünkü kontrolde 4490 çıktı ama ben doktoruna sormayı unuttum kakasını her bezinde yapmış oluyor bu 7- 8 defa demek ve sarı çok köpüklü sesli yapıyor internette şu yazıyı okudum ne dersiniz cevaplarınızı bekliyorum....
"Mel sende önsüt/arkasüt dengesizliği olabilir". Haydaaaa.
Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.
Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.
Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:
* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular
E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş
Alıntıdır
Beğen
selam olsun herkesee.. resimler gösterilmiş.. maşşallah bebişlere, büyümüş, şirin olmuş bizim mayıs kuzuları..
bugün doktora gittik bizde, 3. doktorumuz bu arada :) her seferinde farklı bi doktora gidelim diyoruz, ama bu seferkini biraz daha tuttum. neyse kalça ultrasonu vardı, çok şükür bi sıkıntı çıkmadı. aklıma takılanları doktora sordum.. kızımın gözünde geçmeyen çapaklanma vardı, göz damlası işe yarıyo fakat sonra yine oluyodu. doktor bi masaj gösterdi, onu uyguluyorum.. pamukçuğunun karbonatlı suyla hafiflediğini fakat geçmediğini söyledim.. ilaçtansa en iyisi karbonatlı su dedi, devam yani.. gazı için de damla aldık, ama pek gazımız yoktu damladan sonra arttı şimdi sanki.. kaç saattir uykusu var uyuması için mücadele ediyoruz, bir de misafir vardı.. yoruldum valla.. doktora bişey sormayı unuttum, benim bebeğim kakasının sayısı azaldı, günde 6-7 den 3-4 e düştü, 1 aydan sonra azalıyomuki..
Ne kadar şanslısınız bebeğinize bir tek sizin sütünüz yetiyorbenim sütüm bebeğime yetmedi. İlk ay sadece 400 gr aldı toplamda. Hemşireler öyle bir konuştu ki tüm gün ağladım. " bu çocuk hiç gelişmemiş. Besleyememişsin. Bu ne böyle... " garip bir yaratığa bakar gibi baktılar yavruma. Çok kötü oldum. şimdi hem süt hem mama devam ediyoruz. Kuzum hem emiyor hem mama içiyor. O pis kokulu iğrenç mamaları ona içirmek çok gücüme gidiyor. Ama yapabileceğim başka bir şey yok sanırım KAliteli yemem gerekiyormuş. Çok iyi beslenen biri değilim. Çok abur cubur yiyen tipik kilolulardanım. Son on gündür düzenli yiyorum. kaliteli besleniyorum. Ama kızım yine cuk cuk içiyor mamaları... Ne yapalım sağlıklı olsunda... buna da katlanıcaz artık...
Kızımın gözleri kahverengi... bugün 40mız çıktı... ve kızım iki gündür neredeyse algılıyor tepki veriyor... ve keyifli bir hal almaya başladı bu iş...
İşe dönmek istiyorum. Ama evladıma kim bakıcak bilmiyorumAnnem yoğun. Kayınvalidem de yoğundur ve bakamaz. çok hassas çocuk ağlayınca o da ağlıyor... buralarda kimseyi tanımıyorum sayılır.. Bir yanım çalış diyor... ama bakıcı yok... diğer yanımda madem öyle sütten kesilince hemen ikinciyi de yap hepsini birden büyüt evde durduğuna değsin diyor... Çözüm bulamıyorum bu arada yazamasamda hep gelip izliyorum sizi :)
ALLAH hepimizin evlatlarını hayırlı sağlıklı eylesin...
benim kızımın gzleri kahverengi olmaya başladı benim gözlerim koyu kahve hatta siyaha gibi duruyo eşimin kahve rengi kızımında bena benzedi galiba koyu gözlerinin rengi... çatlak konusuna gelince hamileyken doktorum bile tebrik etmişti beni bir tane bile catlağım yoktu 26 kilo almama rağmen ama doğumdan sonra karnıma baktım ki bakmaz olaydım resmen sürülmüş tarla gibiyim....
Benim veledin gozleri suan itibari ile lacivet ; benim gozler yesil babasinin turkaaz renginde , bakalim ne renk olcak benim chinese gozlu oglum
zamanla degisir bence :44:
benim hamileligimde catlagim olmadi bu yuzden karnimda sadece su dogum cizgisi var tepeden asagiya dogru gerci buda benim sinirimi bozmuyor degil yaa bir gecsede kurtulsak su dogum artiklarindan artik
regl oldun buyuk ihtimal canim
spiral dusunuyorum bi tane daha kaldiramaz bu bunye
kızlar günaydın..
önsüt/arkasüt dengesizliği die bir yazı paylaşmışya arkadaşımız. bnm kızım köpüklü kaka yapmaya başlayınca araştırıp bu yazıyı bulmuştum bende. ve uygulamayada başladım. ama 6 saat nerdee nasıl emzireyim. gögsüm resmen posası çıkmış gibi oluyoama elimden geldiğince uzun emzirmeye çalışıyorum. 3-4 gibi. ben doktora bunu sordum köpüklü kaka yapıyo deyince, ezbere konuşmayalım bebeğinin bezini getir bi tetkik yapalım dedi.
nette doktorların devamlı soruları cevapladığı bi site var. oraya yazdım, sadece anne sütü alan bebeklerde normal bir durum. çok uzun süreler devam ediyosa bi doktora göstermek gerekir yazdı. bilginize yani..
bnde şunu sormak istiyorum size, sütünüzün yağlı olduğnu nasıl anlıyosunuz? yada sütüm yağsızsa bebeğime yaramazmı illa yağlımı olması lazım? birde bebek kusarsa doyuyo anlamına gelir derlerya, bnm kız hiç hiç kusmaz çok nadir. kusmayıpda kilosu yerinde olan bebişler varmı?
bnm kızımın gözleride gri.. bakalım nolcak
slm kızlar..benim bebiş emmemeye devam ediyo..tabi bende sağmaya...benim göğsümde stresten alerji olmuştu....o dönemde düzenli sağmadığım için süt memede kaldı...göğsümde şu an bir sertlik. var.kitle şeklinde...doktor emzirme döneminde olabilir böyle şeyler dedi..emzirme döneminden sora geçmezse kitle alınacak...bu kanalın açılması için sağmak ve sıcak uygulama dışında yapabileceğim var mı..bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim...
merhaba kızlar
bugün dr gittik kalça çıkıklığı için dr 60 derece olması gereken açı 56 dedi ve 3 bez bağla dedi kafam karıştı konuyla iligili bilgisi olan var mı?
kızlar merhaba,
benim de minik meleğim bugun 45 günlük oldu, ama uzamış sarılığımız var ve hala geçmedi.. tüm tahlillerimiz yapıldı, herşey normal fakat bir sonuç yok... başına böle bir şey gelen ya da bilgisi olan arkadaşların, emzirmem dışında yapmam gerekenleri söylemesini rica ediyorum. Rabbim hepimizin bebişlerini bizlere bağışlasın... Eki Görüntüle 448963
kızlar merhaba,
benim de minik meleğim bugun 45 günlük oldu, ama uzamış sarılığımız var ve hala geçmedi.. tüm tahlillerimiz yapıldı, herşey normal fakat bir sonuç yok... başına böle bir şey gelen ya da bilgisi olan arkadaşların, emzirmem dışında yapmam gerekenleri söylemesini rica ediyorum. Rabbim hepimizin bebişlerini bizlere bağışlasın... Eki Görüntüle 448963
kızlar merhaba,
Şu an çok sinirliyim,çünkü kızım bugün emmek istemiyor!Bir yandan memeden vermeye çalışıyorum bir yandan sağdığım sütü biberonla vermeye çalışıyorum...Tam 12.30 dan 15.30 kadar anca ve zorla 65cc verebildim.Ne oldu kızıma bugün ya:)Dün aşısı vardı sonrasında fitil taktık ateş olmasın diye acaba ondan mı iştahı kesildi?Yoksa iki üç gündür biberondan çabuk alsın diye(1 saatte alıyor)beslenme esnasında emme durunca ben de biberon başlığını sıkıp öyle veriyorum.Acaba bu kızımı tembelleştirdi mi,yani hep sıkıp vermemi mi istiyor?Tam da doktor kilosunu normal bulmuşken ve biz de derin bir oh çekmişken kızımın yaptığına bakın:))Gerçekten bebeğimiz beslenemeyince moraller altüst oluyor,şimdi daha iyi anlıyorum anneleri.Bugün saat 06,30 dan 15.30a kadar toplam 200 cc süt aldı yetersiz değil mi?Bakalım önümüzdeki 06,30 a kadar ne kadar süt alıcak?
Bu arada benim de çatlaklarım var tek tük ama.Kızımın göz rengi de sanırım kahveye çalıyor.
cnm cevabın için teşekkürler. sütün yağlımı peki? yani sütü yağsız olan bebek kilo almazmı?
Umarım hepimizin bebekleri çok sağlıklı olur. Benim bebeğim 49 günlük ve ara ara hırıltılı nefes alıyor özellikle de uyanıkken, evimiz çok sıcak, mecburen pencere açıyoruz, üşütüyormuyuz acaba bebişibebeğinde böyle bir problem olan var mı doktora götürdünüz mü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?