2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

benim kızımın gzleri kahverengi olmaya başladı benim gözlerim koyu kahve hatta siyaha gibi duruyo eşimin kahve rengi kızımında bena benzedi galiba koyu gözlerinin rengi... çatlak konusuna gelince hamileyken doktorum bile tebrik etmişti beni bir tane bile catlağım yoktu 26 kilo almama rağmen ama doğumdan sonra karnıma baktım ki bakmaz olaydım resmen sürülmüş tarla gibiyim....

Benim veledin gozleri suan itibari ile lacivet ; benim gozler yesil babasinin turkaaz renginde , bakalim ne renk olcak benim chinese gozlu oglum
zamanla degisir bence :44:
benim hamileligimde catlagim olmadi bu yuzden karnimda sadece su dogum cizgisi var tepeden asagiya dogru gerci buda benim sinirimi bozmuyor degil yaa bir gecsede kurtulsak su dogum artiklarindan artik

Kızlar bugün 53.günümdeyim ve dün hafif bir kanama başladı.Bugünde az miktarda devam etmekte.
Acaba regl mi oldum ki :44:

regl oldun buyuk ihtimal canim
arkadaslar siz nasıl korunuyorsunuz ben hamile kalmaktan korkuyorum bide bidaha hamile kalmaya calısanlar varmı

spiral dusunuyorum bi tane daha kaldiramaz bu bunye

hepsi ayni canim uykusuz yorgun geceler anneye yapisik bebekler ama gececek eminol..

benim kiziminki lacivedrt ama degisir daha ne cok isterdim mavis gozlu bi kiz simsiyah saclarina..

kızlar günaydın..
önsüt/arkasüt dengesizliği die bir yazı paylaşmışya arkadaşımız. bnm kızım köpüklü kaka yapmaya başlayınca araştırıp bu yazıyı bulmuştum bende. ve uygulamayada başladım. ama 6 saat nerdee nasıl emzireyim. gögsüm resmen posası çıkmış gibi oluyo ama elimden geldiğince uzun emzirmeye çalışıyorum. 3-4 gibi. ben doktora bunu sordum köpüklü kaka yapıyo deyince, ezbere konuşmayalım bebeğinin bezini getir bi tetkik yapalım dedi.
nette doktorların devamlı soruları cevapladığı bi site var. oraya yazdım, sadece anne sütü alan bebeklerde normal bir durum. çok uzun süreler devam ediyosa bi doktora göstermek gerekir yazdı. bilginize yani..
bnde şunu sormak istiyorum size, sütünüzün yağlı olduğnu nasıl anlıyosunuz? yada sütüm yağsızsa bebeğime yaramazmı illa yağlımı olması lazım? birde bebek kusarsa doyuyo anlamına gelir derlerya, bnm kız hiç hiç kusmaz çok nadir. kusmayıpda kilosu yerinde olan bebişler varmı?
bnm kızımın gözleride gri.. bakalım nolcak

slm kızlar..benim bebiş emmemeye devam ediyo..tabi bende sağmaya...benim göğsümde stresten alerji olmuştu....o dönemde düzenli sağmadığım için süt memede kaldı...göğsümde şu an bir sertlik. var.kitle şeklinde...doktor emzirme döneminde olabilir böyle şeyler dedi..emzirme döneminden sora geçmezse kitle alınacak...bu kanalın açılması için sağmak ve sıcak uygulama dışında yapabileceğim var mı..bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim...

benim oğlumda bir aylık..şimdiye kadar toplam üç, dört defa kustu...dün aşımız vardı..bir kilo almış..herşey normal yani...

Bana normalmiş gibi geldi.Çok da güzel kilo almış kızın.Yani sütün yağlı kısmını emmese nasıl kilo alacak ki ?
Yinede doktoruna gittiğinde bi danış bakalım.

Benim oğlan 3 gün oldu hala kakasını yapmadı.Kaka sayısının azalması normaldir diye biliyorum.
5 günden uzun süre kakasını yapmazsa doktora bildirmek gerekiyor.

Canım anne sütü nasip işi bence.Ben bebeğimi doğduğu günden beri anne sütü + mama ile besliyorum.Çok hayallerim vardı ama maalesef olmadı.Demek ki yavrularımızın rızkı bu kadarmış diyorum.İmtihan dünyasında olduğumuzu unutmayıp durumu kabullenmekten başka çaremiz yok.
İyi ki mamalar varmış .Yoksa eskilerde olduğu gibi kavrulmuş un ve su ile yapılmış mamayla beslemek zorunda kalırdık yavrularımızı.
Rabbim sağlık sıhhat versin gerisi boş....İnan tv de ölen,yiten,sağlığını kaybeden yavrucakları gördükce bin kere şükür ediyorum halime.

Al benden de o kadar.
Çok az çatlağım var diye sevinirken şimdi aynaya bakmaya korkar oldum .

Valla bir gecede kurtulmuş olsak ne güzel olurduuu

regl oldun buyuk ihtimal canim

spiral dusunuyorum bi tane daha kaldiramaz bu bunye

Canım spiral konusunda korkuyorum biraz.Acaba güvenilir mi ?
Eski usul devam etsem diyorum ama ya kazaya kurban gidersem
Valla şuan ikinci için hiç ama hiç hazır değilim

Canım sütünü sonuna kadar sağ ve buzdolabına koy.Bikaç saat sonra en altta sulu süt,ortada normal süt ve en üstte krema gibi yağ tabakasını göreceksindir.
Bebek kusuyorsa fazla emmiştir ve fazlalığını kusuyordur.Kayra sadece karnı doyduktan sonra altı değiştirildiğinde kusuyor ve karnı tok iken midesine baskı uygulanırsa kusuyor.Kilo alımı ise gayet güzel.

Bende sağmaya devam ediyorum canım.Şimdi 2 hafta kayınvalidelere gideceğim.Orda emzirmeye çalışacağım sık sık ama tatil dönüşü büyük ihtimal sağma metoduna devam edeceğim.Bebeğimi zorlayarak,ağlatarak emzirmek hoşuma gitmiyor.Canı istediğinde keyif için 5 dakika emiyor o kadar.Bakalım zaman ne gösterecek.
Ben herşeyi sildim kafamdan ve bebeğimin tadını çıkarıyorum artık.

kızlar merhaba,

benim de minik meleğim bugun 45 günlük oldu, ama uzamış sarılığımız var ve hala geçmedi.. tüm tahlillerimiz yapıldı, herşey normal fakat bir sonuç yok... başına böle bir şey gelen ya da bilgisi olan arkadaşların, emzirmem dışında yapmam gerekenleri söylemesini rica ediyorum. Rabbim hepimizin bebişlerini bizlere bağışlasın...

merhaba kızlar
bugün dr gittik kalça çıkıklığı için dr 60 derece olması gereken açı 56 dedi ve 3 bez bağla dedi kafam karıştı konuyla iligili bilgisi olan var mı?

merhaba kızlar
bugün dr gittik kalça çıkıklığı için dr 60 derece olması gereken açı 56 dedi ve 3 bez bağla dedi kafam karıştı konuyla iligili bilgisi olan var mı?

cnm biz henüz bu muayeneyi yaptırmadık zamanımız gelmedi ama birşey söylemek istiyorum. ben mo..x bebek bezi kullanıyorum. diğer bezlere göre biraz geniş olduğnu ve bebeğimin bacak arasını açtığını bunun bir sorun oluşturup oluşturmıycağnı, teyzemler bizdeyken öyle anlattım. bezi değiştirsemmiki diye? altını değiştiriyodum kızımın. teyzemde yok kızım yok iyi olur, biz eskiden kalça çıkıklığı olmasın diye arasına bezler koyardık genişletirdik bişey olmaz demişti. bende şaşırmıştım. bir arkadaşımda bebeği 2 aylık oldu, doktora kanguru kullanabilirmiyim diye sormuş, kalça çıkıklığı yaparmı diye, oda malum bebeğin bacak arasını genişletiyo, doktor aksine başını kontrollü tutarsan kalça çıkıklığına iyi bile gelir demiş.
yani sana önerilen yöntem bana mantıklı geldi. umarım bebeğin en kısa zamanda düzelir cnm.

2 ay muayenemiz için bugün doktora gittik.
Maaşallah oğlum çok sağlıklı
26 günde kilosu 4200 den 5410 olmuş.1210 gr almış.
Boyuda 53.8 cm iken 55 cm olmuş.

Pamukçuk yokmuş ağzında ama eğer olursa karbonatlı su ile ağzının için temizlememi söyledi.

Başında konak oluşmaya başlamıştı.Onun için banyo öncesi saç diplerini yağ ile ovalayıp sonra yıkamam gerekiyormuş.

Rota virüs aşısını 3.ayda kesinlikle önerdiğini ve çok başarılı olduğunu söyledi.

Anne sütü sağılıyorsa ısıtılıp verildikten sonra eğer kalırsa buzdolabında 6 saat daha muhafaza edip sonra tüketilmesi gerekiyormuş.

Mama eğer içilmediyse 4 saat kadar daha buzdolabında saklanabilirmiş.

2. ay aşısı için ateş düşürücüyü aşı olduktan sonra ateşi kontrol ederek vermemizi söyledi.
Böylece ateş çıkmayacaksa boşuna ilaç vermemiş olursun dedi.

Gaz sancıları için nurse harveysi kendi bebeğinde de kullandığını ve önerdiğini söyledi.

Çok şükür 2.ay kontrolümüzüde atlattık.Darısı 3.ay kontrolümüze

Şu an çok sinirliyim,çünkü kızım bugün emmek istemiyor!Bir yandan memeden vermeye çalışıyorum bir yandan sağdığım sütü biberonla vermeye çalışıyorum...Tam 12.30 dan 15.30 kadar anca ve zorla 65cc verebildim.Ne oldu kızıma bugün ya:)Dün aşısı vardı sonrasında fitil taktık ateş olmasın diye acaba ondan mı iştahı kesildi?Yoksa iki üç gündür biberondan çabuk alsın diye(1 saatte alıyor)beslenme esnasında emme durunca ben de biberon başlığını sıkıp öyle veriyorum.Acaba bu kızımı tembelleştirdi mi,yani hep sıkıp vermemi mi istiyor?Tam da doktor kilosunu normal bulmuşken ve biz de derin bir oh çekmişken kızımın yaptığına bakın:))Gerçekten bebeğimiz beslenemeyince moraller altüst oluyor,şimdi daha iyi anlıyorum anneleri.Bugün saat 06,30 dan 15.30a kadar toplam 200 cc süt aldı yetersiz değil mi?Bakalım önümüzdeki 06,30 a kadar ne kadar süt alıcak?

Bu arada benim de çatlaklarım var tek tük ama.Kızımın göz rengi de sanırım kahveye çalıyor.

Allah bağışlasın.Benim kız 35 günlük ve yüzünde hala sarılık belirtisi var, sadece anne sütü önerisini biliyorum,bir de sabır!Sağlıcakla kal..

Masallah bebesine annesi gayet saglikli gozuyor iyi bakmissin ..
Sarilik icin bol bol anne sutu ve cok uzun sureli uyumamasi gerek birde gunes almasini sagla ok. gecmis olsun ins biran once atlatir

maaşallah kızına canım çok tatlı
benim kızımda 28 günlük ve sarılık daha tam geçmedi.iki aya kadar sürebilir diye biliyorum.

ahh bu bebekler bi günleri bi günlerini tutmuyor bana aldığı süt çokta az gelmedi canım.ortalama üç saatte 60 cc içmiş.hoş bende emziriyorum ne kadar içti bilmiyorum ama öyle foşur foşur değil sütüm. tembelleştiğini zannetmiyorum,emmek onlar için doğal bi refleks,bugünkü geçici bişeydir muhtemelen

Umarım hepimizin bebekleri çok sağlıklı olur. Benim bebeğim 49 günlük ve ara ara hırıltılı nefes alıyor özellikle de uyanıkken, evimiz çok sıcak, mecburen pencere açıyoruz, üşütüyormuyuz acaba bebişi bebeğinde böyle bir problem olan var mı doktora götürdünüz mü?

bizde öyle bişey yok canım,doktora götürmende fayda var,bişi yoksa bile için rahatlar.

kızlar bugün 28 günlük oldu kızım,sağlık ocağında ilk ay aşısını yaptırdık saat 12 gibi (nedense bu günün tarihini vermişlerdi ) hemşire akşam yıkayabilirsiniz dedi,şimdi yıkasam sorun olurmuki :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…