2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ben gün içerisinde 4-5 çay kaşığı veriyorum.
İlaveten gazı olduğunda 15-20 ml humana kimyon-rezene çayı veriyorum.
Suyun bir zararı olduğunu düşünmüyorum.Doktorların su vermeyin demelerinde ki amaç bebeğin midesindeki en ufak noktanın bile sadece anne sütü ile dolmasını istemeleri.
Bence verebilirsin.Sonuçta bebeğe hiç bir zararı yok suyun.

Kayranın resmini aşağıya ekliyorum

Maaşallah bebeğine.Uyku düzeni bu şekildeyse çok güzel.
Bizim daha tam bir düzenimiz yok.Gece 12 den önce mutlaka uyur ve sabah 6 civarı uyanır ama aralarda beslenmek için uyandığı saatler çok değişken şimdilik.

ACİL ACİLLL

Kızlar bebeğim kabız oldu off ne yapsak bilemedim

Zeytinyağı içirmek istemiyorum ne önerirsiniz??

Kaç gündür kakasını yapamıyor ?
Doktorlar 5 güne kadar müdaheleyi gereksiz görüyorlar ama önerim mama veriyorsan mamaya veya anne sütünü sağıp içine bikaç damla z.yağı damlatman.Ben çok faydasını gördüm z.yağının.İlaç vermektense ilk müdahele olarak z.yağı daha masum.

ya kızlar ben dün doktora götürdüm bebişimi.57 günlükken. çıplak olarak 5200kg geldi.boyu da 57 cm. doktora göre kilo alımı gayet iyi ama burada sizin verdiğiniz rakamları görünce acaba benim bebişim zayıf mı diye aklıma gelmiyor değil.siz çıplak olarak mı tarttırıyorsunuz. son bir haftadır kusmaları biraz sıklaştı. iki gündür kaka yapmıyordu bugün üst üste 3 bez kaka yaptı. acaba ishal mi oldu?ateşi filan yok. ben bu aralar biraz düzensiz besleniyorum acaba bu durumdan mı etkileniyor bebek?

benim doktorum anne sütünden başka hiçbişi verme diye ısrar ediyor.ben hiç su vermedim.bilemiyorum vermeli mi?bi de benim doktor rota virüsü tavsiye ediyorum dedi.3 sene öncesine kadar gerek yok diyenlerdendim ama son 3 yıldır ki vakaları takip ediyorum şimdi tavsiye edenlerden oldum dedi.sizleri ve bebişlerinizi öpüyorum. sütünüz bol gazınız az olsun :)

Her bebeğin kilo alımı farklıdır bence.Bu dönem senin bebeğin az kilo alır,sonra ki dönem benim bebeğim az alır.
Önemli olan anne sütünü alıyor olması ve kilo alımı ayda 600 gr üzerinde olması.
Kayrayı sağlık ocağında 61 günlük iken bezi ve kıyafetleri ile tarttıklarında 5.950 gelmişti.Günde sadece 1 biberon mama alıyor.
Dediğim gibi kilo karşılaştırması yapma bence

Oy oy oy bin maşallah
çoook yakisikli yerimo kaslari,gözleri,agzi,burnu,çeneyi yaa

Çok tşk ederiz teyzesi.
Dışarda gezerken pusetinin üzerini tülbent ile örtüyorum.Yoksa yoldan geçen çoğu kişi durduruyor sevmek için.
Rabbim evlatlarımızı kötü gözlerden korusun

rotavirüs 3 aylıkken yapılıyormuş kızlar... bugün hemşire öyle dedi size ne dediler deyiverin bakiiimmmmmmm

ACİL ACİLLL

Kızlar bebeğim kabız oldu off ne yapsak bilemedim

Zeytinyağı içirmek istemiyorum ne önerirsiniz??
Ben 2 gün kaka yapamadigi zaman poposuna pamukla zeytinyagi sürmüstüm iyi gelmisti..

Canim bence gelişimi cok güzel bebeginin.hem herkesin farkli ayni olcak diye bisey yok ki.mesela benim de 58 cm.6 kg.di.65 günlük falandi asagi yukari ayniyiz.bizim kiyafetle tartip 200 gr falan eksik yaziyolar.benim kizimdan daha kücük olup kilosu boyu daha önde olan da var mesela biyolog arkadasimizin kizi asya idi galiba genlerin de etkisi var birazda

Turuncu amin canim bizi de yolda gören teyzeler falan seviyo hep dua okuyorum.rabbim cümlemizin bebislerini nazarlardan,kazalardan,belalardan korusun amin.

ya aslında bugüne kadar kilo olayını hiç takan biri değildim ve bebişimin kilosundan da memnunum. ama bugün annem bu çocuk biraz zayıflamış gibi deyince, burda 6100gr ları filan görünce ,üstüne 3 posta kaka yapınca öyle bi endişelendim ama şimdi geçti sayenizde tşk ederim kızlarrr

rotavirüs 3 aylıkken yapılıyormuş kızlar... bugün hemşire öyle dedi size ne dediler deyiverin bakiiimmmmmmm

bizim doktor 6.aydan önce yaptırmanız gerekiyor dedi. ben de 3-4.ay arası yaptırırım herhalde.

canım o 6.100 gramları ben yazdım...
ve inan birisinin üzüleceğine bilseydim yazmazdım üzüldüm şimdi...
ama Asya iri doğdu 3740 dı..zaten o yüzdende sez. oldum 39-5 te

3 posta kaka ayrıca normal benm kızımda 3 kereye düşürdü...gitgidede azalacak kaka sayıları...

merhaba kızlar..
nasılsınız? herkes iyidir umarım..
yarın mevlüdümüz var :)) gerçi nasıl olcak bilmiyorum, kimi çağırsak ya işi var ya tatilde.. ikramları biz yicez heralde .. dua edin güzel geçsin

ayın 17 sinde aşımız var, geçen ay ateş düşürücü olarak minoset verdim ama tadını bebişim beğenmedi.. sizler mor renkli calpol mü veriyorsunuz?

kızlar bir de bende çok yorgunluk oluyo, kan ilacı zaten kullanıyorum.. doktora da sorucam bunu.. aranızda vitamin falan kullanan var mı, merak ettim..

maşallah bebişlerinize .. ne güzel gelişmişler.. forumun hep güzellerini görüyorduk, yakışıklısını da görmüş olduk

Turuncu slm bebeğin cok tatlı ALlah anali babali büyütsün yavrunu. bebeğinin günde bir biberon mama yediğini soylemissin. Hangi mamayı kullanıyorsun ve doktor tavsiyesimi. Bende önümüzdeki hafta çalısmaya başlayacağım bir ogün bende düşünüyorum mamayı ama bizim doktor asla verme diyor, Ac kalacak diye korkuyorum.

off kizlar hic keyfim yok kizimin tahlil sonuclari cikti malesef idrar yolu enf. olmus ,el kadar sey nasil oldu anlamiyorum simdiden basladik ilaclara antibiyotik verdi ve ekografi istedi ,100 gr kaybetmis kizim 5820 idi 5720 olmus ,ememiyordu ateside vardi hepsi enfeksiyon yuzundenmis insallh gecer yaa,dua edin teyzeleri

Allah şifa versin geçicek annesi bu günlerde geçer gör bak Allah baska keder vermesin herşeyleri tam ya çok şükürrr

Cok gecmis olsun, uzulme canim bebek bu zamanla atlatir ins, bende gecen cuma idrar ornegi verdim halan bekliyorum buyuk ihtimal bizimkinde de enfeksiyon var cunku sisini yaparken agliyor yavrum, kaka da zorlanmasini anliyorumda siste de aci duymmasi kotu ...icim ciz ediyor ama ne yapicaksin cocuk bunlar boyle boyle buyucekler artik , kendini suclama sakin bende cok titiz olmama ragmen olan oluyor onune gecemiyorsun bazen

Canım aldın mi slingo drop ben de düşünüyorum.aldıysan memnun musun?

Canım sen niye üzülüyorsun o benim evhamim geçti gitti.tabiki bebikin hakkında yazacaksın. Maşallah kuzuna benim oğluşun 3160gr doğmuştu.bu arada benimki nadir kaka yaptığı için günde 3kaka rekor

Canım geçmiş olsun.sakin kendini suçlama.ne kadar ozenirsek ozenelim bunlarla karşılaşacağız. Önemli olan kısa zamanda atlatmaya çalışıp moralimizi yüksek tutmak. Rabbim bebisine acil şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…