2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kayra 1 aylıkken yüz üstü yatırıldığında kafasını sağa sola çevirebiliyordu.Şuan 2.5 aylık ve rahatlıkla yüzüstü yatarken kafasını çevirebiliyor.
Zaten gece o şekilde yatırdığımda hiç uyanmadan o şekilde yatıyor beslenme saatine kadar.Bugüne kadar çok şükür sıkıntımız olmadı ama sürekli gözlemim altında tabi ki.
Sırt üstü yatırdığımda uykuya dalamıyor ve eller kollar sürekli hareket halinde olduğu için kendisini uykudan uyandırıyor.

benim yaramaz sallanarak uyuyo nasıl uyutuyorsunuz bana da anlatın ne olur

Kayra çok uykusu geldiğinde huysuzlaşmaya başlıyor.Hemen yüzüstü çevirip emziğini veriyorum ve gözlerini kapatıyor.
O şekilde uyumak istemezse ev tipi ana kucağının titreşimini açıyorum,kendi kendine uyuyor yine.Eğer hiç durmuyor ise göğsüme bastırıyorum ve yavaş yaval tıpışlayarak uyutuyorum.
Çok fazla sallama taraftarı değilim ben.Zaten ayakta sallanmaya alışmadığı için o şekilde hiç uyumak istemiyor.İlk haftalar beşiğinde sallanmak istiyordu ama şimdilerde onu da unuttu.

İnşaallah bişey olmaz canım.Kayra yan tarafına yatmayı hiç sevmiyor.Geceleri beslendikten sonra hemen uykuya geçtiği için gazıda çoğu zaman çıkmamış oluyor.Sırt üstü yatırdığımda kusmasından korktuğum için mecburen yüzüstü yatırıyorum.O şekilde hem rahat uyuyor hem gazını çıkarıyor.Zaten ııhh demesi ile benim yatağımdan fırlamam bir oluyor.
İnşaallah Allah'ın izni ile bişey olmaz yavrularımıza.

Benim kanamam ara ara azalarak,ara ara artarak 40 gün boyunca devam etti.53.gün ise regl oldum.
Yani normal bir durum.

Nurse harveys çok etkili gerçekten.
ben de sabah akşam 1 tatlı kaşığı kullanıyorum.
2.5 aylık olduk artık ve 2 gündür gaz ilacı vermiyorum.Şimdilik çok sıkıntısı yok bakalım.
İnşaallah bırakırız artık şu ilacı.
15.günden beri her gün verdim yavruma mecburen.Artık bıraktırmak istiyorum.

arkadaşlar merhaba doğumdan sonra ilk kez yazıyorum. ancak kendimi toparlayabildim.
kızım 21 mayısta dogdu şimdi 50 günlüğüz elhamdülillah sağlığımız yerinde ama gaz sancıları benim içimi kanatıyor.
bebeğim topuk kanı alınırken ağladığı gibi ağlıyo kıpkırmızı kesiliyo.
birşey kullanmıyorum doktora da gitmedim ama sizin önerileriniz nedir. hangi ilaçtan memnun kaldınız.
bir de kızım gündüzleri hiç uyumuyo. emiyo altını temizlşyorum uyutuyorum ama yerine yatırınca en fazla 10 dk durup gözlerini açıyo. baştan yine uyutyorum yine aynısı oluyor. ben de çok yoruluyorum o da yoruluyo. gözleri kıpkırmızı halde esneye esneye bi hal oluyo ama uyuyamıyo. hatta akşama doğru iyice uykusuzluk rahatsız ediyo galiba çünkü uyuyamadıgı için de ağlamaya başlıyo. ne yapacagımı şaşırıyorum. ilk çocugum acemiyim böyle sorunlarla karsılasınca ca özgüvenimi kaybediyorum. kendime kızıyorum. bana yardımedebilirmisiniz

Canim gecmis olsun ama belki bebeginin sorunu baska birseyden dir , hic doktora goturdun mu , bu kadar aglamasi ve uyumamasi garip geldi bana yani mutlaka etken olarak gazda vardir ama yinede emin olmak lazim..
Bende gaz sancilari icin cok sey denedim; Anason denediklerimden sabah aksam birer kasik verdim ama su son zamanlarda azalttim artik buyuyor sanki azaliyor gibi geldi bana cunku aglamalari ve mizmizlanmalari azaldi. Birde orda satiliyormu bilmiyorum ama yinede ismini veriyim Infacol diye bir damla onuda her emzirme basinda cok az bir damla kadar veriyorum, insallah gecer bebesin sikintilari allah sifa versin

Benim doktor metsili bırak dedi paraben içeriyormuş,onun yerine Colico adlı bitkisel bir ilaç verdi.Şimdi gerektiğinde ondan damlatıyorum henüz kolik sancısı olmadı bu günlerde( Allah korusun)o yüzden bir sonuç alamadım.Bu arada aranızda d vitamini olarak multitaps kullanan varmı?

canım cok cok cok gecmiş olsun inş bebeginin hiçbişeyi yoktur bu arada bebegin kac kilo dogdu ve boyu kactı

benim kanamam yıkandıgımda özellikle cok geldi sıcak su söktürdü heralde kırkıma dogru nerdeyse kalmamıstı ve 40dan sonra bitti hatta 38inci gün bitmişti temizlendm 57inci gün regl oldum

evet cnm bana sab simplex hiç iyi gelmedi bende ablamın önerdigi colınox aldım gaz sıkıntımız gecti cok sükür gercektn her bebek bir degil teyzem sab simplex kullanıyodu ona iyi geldi deneyip öle ögrencez yani

leylacım benim oğlumda öyleydi yüz üstü yatırmaya başladığımdan beri o sorun çözüldü bence sende yüz üstü yatırmayı bir dene...

canım ben cok agladıgında veriyorum yani sabah aksam vermiyorum ve kendi cıkarsın diye bırakıyorum ve artık azaldı gaz sancıları ben herseyi yiyorum arada kolada götürüyorum kurufasulye yememe ragmen iyiyiz cok sükür ama bende sürekli kucak istemesinden sıkıntıdayım yani hepimizin dertleri cok Allahım yardımcımız olsun biri bitiyor biri baslıyor

canım bende bu uyumamasından sikayetciyim altı temiz karnı tok gazı cıkmıs olmasına ve gözünden uyku akmasına ragmen uyumuyor ben yatırıyorum o kalkıyor sallamadıgım teknik kalmadı adım atamıyoruz cıt sesine dikiyor gözlerini o kişiye yani ben cözemedim inş sen çözersin banada yardm edersn

benim bebiş emzik almıyor ağzınd a tutamıyor zorla vermeye çalışıyrm olmuyo

canım benim oglusumda almıyordu o attıkca tıkadım hala arada almıyor sallıyorum ayagımda agzına tıkıyorum yüksek seste ninni söylüyorum sesimden dolayı anne yeterki söleme emzigide alırım uyurumda der giibi yatıyor uyanıkkende emzirdikten sonra oynar gibi hareketler yapıyorsa yine tıkıyorum hiç vazgecme cnkü yüzbinlerce kez atmıstır ve bende bi o kadar geri tıktım smdi agzında emzik uyuyor

Beykozcum allah iyiligini versin valla aksam aksamm hic gulcegim yoktu, guldurdun beni allah senide guldursun hemi, neden sesin kotu olsun ki bizlerin herseyi bebeklerimize bence ilac gibi geliyordur ki bende karga sesimle ninni soyluyorum uyuyor valla,. .. emzik durumlari bizde de zor benimki emzigi tam uykuya gectigi zaman atiyor hehehe

canım ne bilim daha e benim oglumun eeesi var eee benim oglumun uykusu var diyorum bizimkinin gözleri kapanıyor alışkın degilim uyumasına bnde sesimden dolayı heralde dedim

canım agzına veriyrm emmiyo ağzında tututo ben elimi çekince meme düşüyo ağzından:)

gül gül yarıldım ya:) benim sesimde kötü ama eşimde sallasa ninni söylesene der...bi benim yanık sesime susuyor kızım huehuhaahaha

emzik bende asla veremiyorum bugün bakkal emziği sipariş ettim eczaneye...akşam birde onu denicem asla almıyor:)

bizde aşıdan geldik kızlar...kızım 6.100gr 1,5 kg almış boyumuzda 61 cm olmuş maşallahhh

aşı olurken hep konuştum kızımla elini tuttum en azından daha sakin atlattık...hemşireler sen çık desede çıkmam dedim yanında kalıcam:)

tavsiye ederim umuyorum ateşimiz çıkmazzzzz......şimdiden bitkinleşti çocugum ya bu saatte eli ayağı durmazdı öyle sessizce yatıyo insan çok üzülüyooo

hay maaşallah kızımıza bak Allah nazarlardan sakınsın hem kilosuhem boyu süper buarada sadece anne sütümü biyolog86 öyleyse cok cok iyi ..su doktorların yada hemsirelerin siz cıkın demesine gıcık oluyorum ya cocugumu bırakamıyorum anlasanızaaa

kızlar oğluşum emerken boğazına kaçırtıyor sonra öksürmeler flan babaısyla aklımız çıkıyor soluk borusuna kaçtı diye sizde oluyomu
bide kucağa alıştı babamız alıştırma bakıcı senin gibi kucağına almaz bebeğimiz harap olur bakıcıya vermek bi ayrı dert siz ne yapıyorsunuz

senin şu yazılarına bitiyorum canım:))
asya bebeğe maşallah çok iyi besliyor annesi demek ki,
bizimde 18 inde aşımız
inşallah hiç bir sorun çıkmaz canım
ateşide çıkmaz asyanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…