- 26 Kasım 2007
- 7.839
- 4.930
- 448
yüz üstü yatırman tehlikeli değilmi turuncu bu aydan sonra hareketleri artar kafasını çevirir toplayamaz sonra falan allah korusun yine en iyisini anne bilir ama dikkat et sırt üstününde çok tehlikeleri var ne iiiyisi hafif yan heralde
Kayra 1 aylıkken yüz üstü yatırıldığında kafasını sağa sola çevirebiliyordu.Şuan 2.5 aylık ve rahatlıkla yüzüstü yatarken kafasını çevirebiliyor.
Zaten gece o şekilde yatırdığımda hiç uyanmadan o şekilde yatıyor beslenme saatine kadar.Bugüne kadar çok şükür sıkıntımız olmadı ama sürekli gözlemim altında tabi ki.
Sırt üstü yatırdığımda uykuya dalamıyor ve eller kollar sürekli hareket halinde olduğu için kendisini uykudan uyandırıyor.
benim yaramaz sallanarak uyuyo nasıl uyutuyorsunuz bana da anlatın ne olur
Kayra çok uykusu geldiğinde huysuzlaşmaya başlıyor.Hemen yüzüstü çevirip emziğini veriyorum ve gözlerini kapatıyor.
O şekilde uyumak istemezse ev tipi ana kucağının titreşimini açıyorum,kendi kendine uyuyor yine.Eğer hiç durmuyor ise göğsüme bastırıyorum ve yavaş yaval tıpışlayarak uyutuyorum.
Çok fazla sallama taraftarı değilim ben.Zaten ayakta sallanmaya alışmadığı için o şekilde hiç uyumak istemiyor.İlk haftalar beşiğinde sallanmak istiyordu ama şimdilerde onu da unuttu.
turuncu yuzustu yatirdigini okudum canim ilk aylar icin tehlikeli bi yontem evet rahat bebek icin ama hem bogulma hemde kalbinin uzerine baski yaptigi icin ani bebek olumlerine yol acan bi yontem ,karyola olumleri en fazla ilk yil oluyor allah korusun..
İnşaallah bişey olmaz canım.Kayra yan tarafına yatmayı hiç sevmiyor.Geceleri beslendikten sonra hemen uykuya geçtiği için gazıda çoğu zaman çıkmamış oluyor.Sırt üstü yatırdığımda kusmasından korktuğum için mecburen yüzüstü yatırıyorum.O şekilde hem rahat uyuyor hem gazını çıkarıyor.Zaten ııhh demesi ile benim yatağımdan fırlamam bir oluyor.
İnşaallah Allah'ın izni ile bişey olmaz yavrularımıza.
selam arkadaşlar!
yazdıklarınızı takip ediyorum ama muhabbetlerinize katılamıyorum bebeğim hiç durmuyor.. malum haziran doğumlu olduğumuzdan geriden takip ediyoruz sizi gaz sancılarımız yeni başladı ..kimyon çayı deniyorum inş işe yarar..
sezeryanla doğum yapan anneler kırkımın dolmasına az kaldı kanamam bitti denecek kadar azalmıştı ama birkaç gündür hayli arttı..kırkımız dolunca doktora gidicem o zamana kadar size sormak istedim normalmi bu durum...
Benim kanamam ara ara azalarak,ara ara artarak 40 gün boyunca devam etti.53.gün ise regl oldum.
Yani normal bir durum.
hayırrrrrrrrrr
en gazlı benim kızım:)
hastaneden eve geldiğimiz günün geceside dahil 10 kere acile gitikkkk uheuheueue
bende her türlü gaz ilacı mevcut en son nurse iyi geldi bana da yani bitirmedi ama en azından apartmanı yıkıyor semti değil:)
banada dr sabah akşam 1 çay kaşığı dedi ben veriyorum birer tatlı kaşığı walla...
çocuk ağlamaktan perişan oluyor....
gazsız bebek anneleri gerçekten çok şanslı:):):)
Nurse harveys çok etkili gerçekten.
ben de sabah akşam 1 tatlı kaşığı kullanıyorum.
2.5 aylık olduk artık ve 2 gündür gaz ilacı vermiyorum.Şimdilik çok sıkıntısı yok bakalım.
İnşaallah bırakırız artık şu ilacı.
15.günden beri her gün verdim yavruma mecburen.Artık bıraktırmak istiyorum.