2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım sen söylenenlere aldırma bebekler anne sütünden su ihtiyacını alıyorlar susuz kalmıyorlar.memeyi ilk aldıklarında zaten süt ilk 5 dakika sulu geliyo ordan alıyorlar su ihtiyaçlarını.sana söyleyenlere böyle cevap verirsin.bence gerek yok su vermeye anne sütü öle şifalı ki...yüce rabbim herşeyi kusursuz yaratmış.

Valla benim doktorum yaşadığımız şehir itibarıyla(urfa)su vermemi önerdi,sağlık ocağındaki aile doktorumuz da önerdi.Ben de günde 30cc kadar veriyorum kızıma.

malum dün aşı olduk eve gelir gelmez ve sonraki 4 saatte birer tatlı kaşığı calpol verdim...ateşi yoktu ama huysuzlanırsa ver dedi hemşire..

neyse gece ateşlenmedi yattık uyuduk... en son öğlen 2 de vermiştim yani ilacı...

Allahtan kızım gece hep uyanır emzirmeye bi kalktım 37,6 bu arada saat gece 1,5

hemen ıslak bezler şurup soyduk falan düşürdüm.. ya o ateşle uyanmasaydı diye endişelendim neyseki sürekli uyanır geceleriii

eşime de kızdım yatarken ilaç verelim ne olur ne olmaz ateşi çıkarda farkedemezsek ilacın etkisinden daha zararlı dedim...ateşi olmayan çocuğa ilaçmı verilir dedi
gece yarısı oda yedi paparayı walla birdaha seni dinlemicem içgüdülerime güvencem dedim... anneler gerçekten hissediyor ya...

neyse bugün yine 37,3 falan devam ediyoruz soydum yatırdım kızımı şurupta verdim bugünde vermeye devam edicem walla...

sakın benm gibi ateşi çıkmadı ateş yapmaz demeyin diye uyarayım dedim kızlar

ateşin sonuçları çok çok tehlikeli aman tetikte olunnn

canım cok gecmiş olsun bebişimizi Allahım korusun bu hayırlı cuma günü ben inanıyorum annesi bu işinde üstesinden gelecek bebişimz hastalıgını atlatıcak ve biz burda mutlu yazdıgn mesajını okucaz

dün aşı olduk ne güzel ateşi yok diyordum akşam ateşlenmeye başladı bütün gece ateşliydi kuzum benim şimdi ateşi biraz düştü allah tan ağlamadı mızmızlandı uykusunda . devamlı salladım öyle uyudu . beşiği sallamayı kesince 5 dk sonra uyandı uykumda bile salladım:) sabah kalktı ateşi düşünce gülücükler dağıtmaya başladı 6 kilo olmuş boy 60 cm.

rotavirüs 3 aylıkken yapılıyormuş kızlar... bugün hemşire öyle dedi size ne dediler deyiverin bakiiimmmmmmm

Ben yaptırmayı düşünmüyordum ama doktorumuz kesinlikle tavsiye ettiğini söyleyince 3.ayda yaptıracağım ben de.
İki doz halinde veriliyormuş damla şeklinde.İlki 3 aylık,ikincisi 5 aylık iken...

maşallah fındığaaa yaa nasılda erkek erkek bakıyor:)

bayılıyorum erkek bebeklerin küçük erkek tiplerineee:):)

Heyyt be hele su delikanliya bak Masallah
Allah daim etsin sagligini ve keyfini ins, Turuncu iyi bakmissin gayet guzel oglusun var tam bir gentleman
Bathlari acik, nasipleri bol olsun butun bebeklerimizin ,,,

Çok teşekkür ederiz teyzeleri..

Ben gelebilirim ikramları yemeye.Boğazım fena açık bu aralar
Benim doğumdan sonra fena unutkanlığım ve yorgunluk başlamıştı.Şuan b12-b6 vitamini içeren tablet kullanıyorum günde 1 kere.

Merhaba bebemnerde...Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.
Bebeğine neden mama vermek istiyorsun ?
Benim başından beri sütüm bebeğime yetmediği için mecburen 1 öğün takviye yapmak zorundayım.
Günlük sağarak veriyorum çünkü stok yapma imkanım olmuyor sütün azlığından.
Ben doktor tavsiyesi ile SMA Gold 1 kullanıyorum.

Kıyamam ya....O minicik bedenin hastalanmasına yürek dayanmıyor gerçekten.
Çok geçmiş olsun canım.Rabbim şifasını versin.
Durumundan haberdar et bizi...

maşallah yavruna çarşafımı yalıyor o bizimkide ters çevirince çarsafı yalıor yaa

O resimde çarşafı yalamıyor ,kafasını kaldırmaya çalışıyor ama çarşafı da yaladığı oluyor tabi

Valla benim doktorum yaşadığımız şehir itibarıyla(urfa)su vermemi önerdi,sağlık ocağındaki aile doktorumuz da önerdi.Ben de günde 30cc kadar veriyorum kızıma.

Belki bebişlerin ihtiyacı olmayabilir ama ben su dan zarar gelmeyeceğini düşünerek veriyorum senin gibi günlük

Çok şükür erken farketmişin ateşini.Bizim çok şükür ateşimiz en fazla 37.1 oldu.Özellikle gece yatmadan önce verdim ben ilacı ne olur ne olmaz düşüncesi ile.
Tekrar geçmiş olsun

ateş düşürücü verdim çok şükür uyudu eşim yüzmeye gitti ben evde kaldım böyle olunca kızlar akşam bazen sütüm bitiyo mamayı vermekte zorlanıyrm biberonu alamıyo kaşıklada beceremiyo çok zorlanyrz siz ne yapıyrsnz

selam kızlar..
birkaç kişi bebeğine calpol verdiğini yazınca merak ettim
bebekler için calpol un uygun olmadığını yalnızca parasetamol içeren ilaçların kullanılabileceğini duymuştum.
pedifen gibi.. benim kızım 52 günlük henüz ama aşıya gitmeden pedifen vermeyi düşünüyorum ben de

Bugün rutin kontrole gittik kızım 5.500 olmuş 57 günlük şu an.Ne bileyim o kadar iyi bakmama rağmen az geldi kilosu...

pardon parasetamol içermeyenlerin olacaktı

Bugün rutin kontrole gittik kızım 5.500 olmuş 57 günlük şu an.Ne bileyim o kadar iyi bakmama rağmen az geldi kilosu...

Yok canim kotu degil masallah, iyi bakmissin bence , normalde uc aylik iken 6 kilo olmasi yetiyor uc asagi bes yukari yakaladin mi tamamdir , birde iki aylikkende 5 kilo normal olan , bu kilolarin komsulugunda olmasi kafi, yani uzme kendini bak bana benim oglan 5 kiloya daha gelemedi gerci biz 2430 kg dogduk ama olsun benim oglum fit diyip umidimizi yitirmiyoruz, beslenmeye devam, hem kiloda saglikli oldugunun tam gostergeside degildir bunu unutma ok

meraba herkese, mevlütümüzü yaptık, çok şükür iyi geçti .. beklediğimden daha kalabalıktı, biraz yorulduk sadece.. ama benim canım çok sıkkın.. kayınvalidem 3 gündür bizde, yardıma geldi.. yardım etmese de misafir diyorum artık onu memnun etmeye çalışıyorum.. fakat eşim 2 gecedir salonda serin diye annesiyle yatıyor.. klima var orda ama ben annem gelse bırakıp gitmem diye düşünüyorum.. buna çok canım sıkıldı, bu gecede salonda muhtemelen .. küstüm içime atıyorum...

çok geçmiş olsun canım.. Allah şifalar versin.. keşke hiç hasta olmasalar ama böyle büyüyolar biraz da.. inşallah çabuk atlatır..

Canım aldın mi slingo drop ben de düşünüyorum.aldıysan memnun musun?

canım 2 gün önce sipariş verdim, yarın dediler ama pazartesiye alabilirim.. kullanınca yazarım..

Ben gelebilirim ikramları yemeye.Boğazım fena açık bu aralar
Benim doğumdan sonra fena unutkanlığım ve yorgunluk başlamıştı.Şuan b12-b6 vitamini içeren tablet kullanıyorum günde 1 kere.

valla bitti ama sen gel başka ikramlar hazırlarım evet b12 ye baktırdım.. çok şükür az değilmiş ama alt sınıra yakın, 1 tane iğne önerdi doktorum, onu yaptırcam ama nasıl :18:

ay vallahi bundan sonra bebeginin kilosunu yazani dovucem :-D.Saka bir yana kilosuna bu kadar takilmayin,onemli olan saglikli olmasi.Benim kizim 2740g dogdu,2 aylikken 4750g di.doktorumuz gayet ii,saglikli bir bebek diyor,her ay 1 kilo aliyoruz.Biz hepimiz bir miyiz ki bebeklerimiz bir olsun,kimimiz uzunuz kimimiz kisa,aramizda sisman da var zayif da.O yuzden bebeginizi kimsenin bebegiyle karsilastirmayin.Illa karsilastirmak istiyorsaniz benimkiyle kiyaslayin mutlu olun

Canım benim güzel söylüyorsun da benim kuzum 4 kilo doğdu,o yüzden iki aydır sadece 1,5 kilo almış anlşayacağın.O yüzden az almış diyorum normalde her ay 1 kg almasını isterim gene de dediğiniz gibi buna da şükür...Boyu da 59 cm.olmuş kuzucuğumun.Bugün de çok huysuz uyumak bilmiyor yediğinin hepsini kustu az evvel.Dışarı çıkmak yaramadı bizimkine...

Lillac Allah kabul etsin mevludunuzu, hayirli olur ins, bu arada sunu merak ettim, bu mevludun bir zamani yok degilmi yani istediginiz zaman yapabiliyormusunuz , mesela ben bebek 4 aylik olduktan sonra yapabilirmiyim malum ancak o zaman Tr ye gidicem ve orda dusunuyorum ..birde ikram olarak ne verdiniz , mevlut sekerimi ? yoksa bebek sekerimi ? anam benimde ne cok bilmedigim varmis , ah ah rahmetli annem yasasaydi o yapardi benim icin ama malasef

Dogru diyorsun ama ne yapsinlar, anneler endiseleniyorlar ve endiselerinide paylasmak istiyorlar, yani karsilastirma olayi degil tam olarak , bazi annelerimizde mutlu olup durumlarini yazip bizlerle paylasiyor ..iyi yonde veya kotu yonde paylasim sonucta... yoksa benim oglan;seninkinden de dusuk kilosu, ki biz 3 mayista dogduk ona ragmen cok takilmiyorum, ama endiseli olanlarada normal oldugu soylemek lazim , burda birbirimize destek icin variz ,bu yuzden anlayis gosteriyorum herkese..

tesekkurler kizlar,bugun antibiyotige basladik insallh aydasi olur ,huzursuz su siralar suanda da dizimde salliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…