günaydın kızlar bnde cuma günü bi düğüne gittim höykürerek geri geldim herkez hamilemisin dye sordular önceden bekarmısın diye soruyolardıoğlum için feda olsun ne yaplım. bizim bıdıkta çok hareketli hamsi gibi çırpınıp duruyo hamileyken ve şimdi balık yağı içiyorum galiba etkisini gösteriyo bu oyun halısı benimde hoşuma gitti bizde alabliriz.birde dışarı çıkınca emzirmek dert oluyo heryerde emzirme odaları yok o yüzden bizde dışarı çıkarken sütümü sağmayı düşündük kullananlar süt pompalarının ad ve markalarını yazabilirlermi çalışmaya başlayıncada lazım olucak zaten .
Cok gecmis olsun bitanem.üzülme daha bunun gibi seyler yasayacagiz böylece büyüyecekler insallah.kizini öp benim yerime rabbim bebirlerimizi korusunoff kizlar hic keyfim yok kizimin tahlil sonuclari cikti malesef idrar yolu enf. olmus ,el kadar sey nasil oldu anlamiyorum simdiden basladik ilaclara antibiyotik verdi ve ekografi istedi ,100 gr kaybetmis kizim 5820 idi 5720 olmus ,ememiyordu ateside vardi hepsi enfeksiyon yuzundenmis insallh gecer yaa,dua edin teyzeleri
selam kızlar..
birkaç kişi bebeğine calpol verdiğini yazınca merak ettim
bebekler için calpol un uygun olmadığını yalnızca parasetamol içeren ilaçların kullanılabileceğini duymuştum.
pedifen gibi.. benim kızım 52 günlük henüz ama aşıya gitmeden pedifen vermeyi düşünüyorum ben de
mrb kızlar ben haziran annneleri grubundanım bizden daha tecrübeli anneler olarak size bi kaç sorum olacak maalesef süt sıkıntımız var bugün 23 . günümüz herkes ısrarla emzir dedi çok uğraştım ama sütüm az olduğu için bebeğim kilo almamış mecburen mama veriyorum bu arada emziriyorum ve sonra mama takviyesi yapıyorum ama çok üzüyorum hiç aklıma gelmemişti böyle olacağı. sanırım sizde de aynı sıkıntıları yaşayanlar var
turuncu tesadüfen benim yaşadıklarımı yaşayan seni gördüm bu süre zarfında nasıl bir yol izledin ne kadar mama verdin emzirdin mi ne kadar sürede bir sütünü sağdın lütfen yardım et çok üzgünüm..
günaydın kızlar bnde cuma günü bi düğüne gittim höykürerek geri geldim herkez hamilemisin dye sordular önceden bekarmısın diye soruyolardıoğlum için feda olsun ne yaplım. bizim bıdıkta çok hareketli hamsi gibi çırpınıp duruyo hamileyken ve şimdi balık yağı içiyorum galiba etkisini gösteriyo bu oyun halısı benimde hoşuma gitti bizde alabliriz.birde dışarı çıkınca emzirmek dert oluyo heryerde emzirme odaları yok o yüzden bizde dışarı çıkarken sütümü sağmayı düşündük kullananlar süt pompalarının ad ve markalarını yazabilirlermi çalışmaya başlayıncada lazım olucak zaten .
Merhaba canım...
Aynı şeyleri yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum.Hamilelikte böyle olacağını tahmin bile edemezdik.
Yemediğim içmediğim şey kalmadı fakat hiç faydasını göremedim.
İzlediğim yol dan bahsedeyim biraz.İlk günlerde hep sütüm artacak umudu ile bebeğim acıkınca önce emzirdim sonra 60 cc mama takviyesi verdim doktor önerisi ile.İçebildiği kadar içmesine izin veriyordum hep.
Biberon olarak emmeyi unutmaması için medela calma biberon kullandım ve çok faydasını gördüm.
Biberon sayısı ilk ay bazen 5 oldu bazen 6.
Emzirdikten sonra mutlaka her iki göğüsü 15 dakika sağarak göğüs içerisindeki sütün tamamını boşalttım.İlk günler bu sütün miktarı 5-10 cc civarı idi.2 saatte bir düzenli sağdıkca yavaş yavaş artmaya başladı.Tabi bu yorucu süreçte ben annemlerdeydim çünkü hem bebekle ilgilenmek hem düzenli süt sağmak çok yorucu oluyor.Süt pompası olarak internetten hastane tipi pompa kiraladım(spectra)
Bebeğim 1 aylık olduğunda gaz sancılarımız artmaya başladı.Özellikle emerken bağırsaklarından gelen ses beni bile rahatsız ediyordu.Gaz sancısı nedeni ile memeyide ret etmeye başlamıştı.Ne zaman meme versem 5 dakika emiyor sancılar başlayınca ağlaya ağlaya hali kalmıyordu yavrumun.Mecburen emmediği zamanlar sütü yine sağarak vermeye devam ettim.Bu sefer sütüm 2 saatte bir 40-50 cc civarı geliyordu.Ben onun üzerine 30-40 cc mama hazırlayıp önce anne sütünü veriyordum,arkasından biberon ile mamayı.(90 cc içiyordu o zamanlar)
Bebeğim 1.5 aylık olduğunda sütümünde arttığını gözlemledim.Artık 2 saatte bir 60-70 cc sağıyordum.Tabi bebeğimin içtiği süt benim ürettiğim sütten daha fazla olunca yine bebeğimin karnını memede doyuramıyordum.Zaten emmeyide ret etmeye başlamıştı.Ben yinede günlük keyfide olsa kokumu alması için emzirmeyi 5 dakikada olsa o ret edinceye kadar denedim hep.
Bu şekilde düzenli sağmaya devam ederek biraz biraz arttırdım sütümü.Şuan bebeğim 2.5 aylık.3 saatte bir 100 cc süt sağıyorum.Geceleri 1 veya 2 biberon 100 cc mama veriyorum.O mama içerken ben de gece 2 kere sütümü sağıp buzdolabına koyuyorum.Böylece mamayı gece içtiği için karnı daha tok oluyor,ben de gündüz için ekstradan 2 biberon mama stoklayıp bütün gün anne sütü almasını sağlıyorum.Bu arada pompayı kiraladığım siteden kullandığım pompayı 150 tl ye satın aldım.2.el pompa ama 2014e kadar garantisi var.Yine günlük bebeğimi kokumu alması için emzirmeye çalışıyorum ama Kayra genelde doymak için değil de oynamak ve beni hissetmek için 2-3 dakika memeyi alıyor.
Artık bu şekilde gittiği yere kadar anne sütü vermeye çalışacağım.Elimden gelen herşeyi yapıyorum fakat rabbimin yavrum için verdiği rızık demek ki bu kadar mış.Bu da bizim imtihanımız mış.İyi ki mama var mış,yoksa yavrular aç kalırdı diyorum.
Rabbim sağlık sıhhat versin,gerisi boş gerçekten....Tv de nice yavrular görüyoruz amansız hastalığı olan,eli kolu olmayan....
Çok şükür ki yavrularımız sıhhatli...
Başka sorun olursa bana özelden ulaşabilirsin canım...Bebeğini çok öpüyorum..
Eki Görüntüle 465005 maşallah deyin :)
Eki Görüntüle 465253 Eki Görüntüle 465254 Eki Görüntüle 465255 Eki Görüntüle 465256
kızlar saçlarımız yok ama bandana takıyoruz süslümüyüz neyiz:)
bu arada oyun halımızı da aldık kendini ayna da seyretmeyede bayıldı:))
Eki Görüntüle 465253 Eki Görüntüle 465254 Eki Görüntüle 465255 Eki Görüntüle 465256
Azraece Ecemiz gittikce daha mi guzellesiyor ne , bu ne guzellik masallahcok yakismis hersey,yerim ben yerim oyy dayanamiyorum ehuehu
sorry gercekten cok seker..oyuncagi Fisher Price dan galiba cok guzel uretimleri var bebekler icin bende cok seviyorum, civil civil valla benim bile icimi aciyor ki kaldiki yavrucuklarinin acmasin
Lillac.cim mevlütünüzü yapmissiniz Allah kabul etsin.ben de yapacaktim ama herkesler suan meşgul o yüzden ramazandan sonraya biraktim napalim..
teşekkür ederim canım.. evet ramazan öncesi herkes pek yoğun. bize de bütün çağırdıklarımız gelmedi ama yine de kalabalık sayılırdı.. çok şükür iyi geçti, inşallah seninkide öyle olur..
maşallah canımçoookkk şirine :)), bizde öyleyiz kızıma bantlar alıp duruyorum :)) hayırlı olsun oyun halınız, bu tekmele oyna heralde.. biz de düşünüyoruz, fiyatı ne kadardı?
sağol canım tekmele oyna değil bu move&play modeli. tekmelemede sadece ayakları çalışıyor ve müziğin geldiği yeri görmüyor 185 tl idi. bizim aldığımız modelin ortasına takılı müzikli ışıklı oyun kutusu var gerisi tekmeleyle aynı bu da 200 idi. battı balık yan gider bari 15 tl için bunu aldık. sende kızının bandalını resimlerini koyda görelim:) benim içim tütü denilen eteklere gidiyor .6-7 aylık olunca onlardan yaptırtıp profesyonel fotoğrafçıya resimlerini çektircem çok tatlı oluyorlar
canım çok saol Allah razı olsun yaşadıklarımız çok benzer insan böyle durumlarda destek arıyor ben de sağıp veriyorum elimden geldiği kadar aslında sormak istediğim şeyler var ama özelden msj hakkım yok rica etsem tlf no nu bana msj atarsan aramak isterim eğer sakıncası yoksa şimdiden çok saol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?