2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar..

çalışan arkadaşlar ne düşünüyorsunuz iş durumunu.. benim önümüzdeki ayın 7 sinde iznim bitiyor.. ama en az 2 ay ücretsiz izin düşünüyorum, sizler ne yapacaksınız?

Merhaba arkadaşlar bende mayıs annesiyim,hamileliğim boyunca sık sık takip ettim,bebeğimin en ufak alışverişine kadar fikirlerinizden faydalandım,hep bende yazmak istedim fakat bi türlü yazamadım saçma bi çekimserlik oldu oysaki çok müsayittim.Şimdi bebeğim 2,5 aylık oldu hala fırsat buldukca takip ediyorum ve şeytanın bacağını kırıp yazmaya karar verdim eğer kabul ederseniz bende aranıza katılmak isterim çünkü hernekadar hayatımın en mutlu günlerini yaşasamda bir okadarda çok bunalıyorum kendimi yanlız hissediyorum.Eşimin işi gereği ailemden arkadaşlarımdan uzağım ,gurbette bir başıma bebeğimi büyütmeye çalışıyorum,bi yandan çok keyif alıyorum bi yandan sıkıntılar yaşıyorum ama sizlerin yazılarını okudugumda bu sıkıntıları yaşayanın bi tek ben olmadığımı görüyorum.Eğer sizi sıkmazsam bende bahsedim yaşadıklarımdan.Hamileliğimin son ayında memleketime gittim doğumumu yanlız yapmak istemedim,normal doğum çok istiyordum o yüzden günümü bekledim,kız çocukları erken gelir dediler sürekli, bende 1 ay boyunca ha şimdi oldu ha şimdi olacak stresle bekledim fakat 40 haftam doldu nazlı kızım gelmedi doktor çatı muayenesi yaptı ve sezeryana karar verdi,iyikide verdi belki 1 gün daha bekleseydim kötü şeyler yaşayabilirdim.Ameliyattan çıktım kendime gelmeye başladım hayal meyal insanların bana kızın şimdi gelecek hazırlıyorlar falan dediğini duydum,çok şükür ben tam ayıkmadan geldi,meger direk yoğun bakıma alınmış ciğerlerine su kaçmış mosmor doğmuş,tabi nekadar atlatmışta olsa çok kötü oldum çünkü eşim anlatırken dayanamayıp ağlıyorduki hiç ağlamaz normalde ,sonra ertesi gün sabah işitme testine gitti geçemedi ikinci yıkım,öğleden sonra kalp muayenesinde sorun çıktı bağlı bulunduğumuz il'e sevkettiler ben hastanede eşim ve ablası kızımı aldı gittiler ekg çektirmeye,onlar gelene kadar dikişlerimi tutup resmen inleyerek ağladım sezeryan olanlar bilirler normalde dikişler yüzünden hıçkırarak ağlayamıyosun.Neyse sonuç kalpte 4_5 tane üfürüm çıkmış.Aslınde hem işitme sorunu hemde üfürüm yeni doğanlarda sık olur sonra düzelirmiş ama biz bunu bilmiyorduk bi sonraki kontrole kadar yani 10 gün sonraya kadar eşimle tam bi cehennem yaşadık ben bi saniye ağıdımı kesemedim kalp ya kalp diyosun daha önemli bişe varmı diyordum, benim kızım duymuyormu,biraz ağlasın kalbimi yoruldu heder ettim kendimi.Gelelim malum sorun beslenmeye aslında sütüm hemen geldi ve 2.gün baya artmaya başladı göğsüm taş gibi kocaman doluydu yanıyordum çok ağrıyodu fakat göğüs ucum küçük diye kızım kavrayamadı daha göğsüme yaklaştırıken beraber çatlicak gibi aglıyordu o ağlar ben ağlar ememedi bende sağmaya başladım sonra 5.günü yavaş yavaş emmeye başladı bu defada üzüntüden ağlamaktan ve en önemlisi tam neredeyse bir hafta gözümü bile kırpamamaktan sütüm gitti,bu seferde süt az diye emerken çıldırdı sürekli ağız açık yalancı emziği nerdeyse yutacak herkes aç bu çocuk aç bu çocuk aç bu çocuk inanın ölecem sandım artık,derken kilo alımı çok kötüydü ve mama takviyesine başladık Sonra kendi evime geldim çok şükür bazen uzak olmak çok daha iyi oluyor,pes etmicem dedim kızım verimli ememiyordu 2 dk emiyor sancı giriyor bırakıyor ağlıyor bende günde 3 defa sağmaya başladım önce iki göğsümden 30 çıktı sonra 70 derken arttı fakat kızım tamamen emmeyi bıraktı,olsun dedim canı sağolsun ben sağar veririm,her defasında tek gögsümden 100 çıkıyordu yani günde 3 defa 100_100 2 öğün çıkıyordu buda 6 öğn ediyor 1 öğünde mama verip durumu toparlamaya başladım.sağmak belli bi süreden sonra çok yıpratıcı oluyor düşünün bebeğim bi yandan ağlıyor ben sağmaya çalışıyorum iyice geriliyorum bide eve baglanıyosun mecburen ama dedim gerekirse 6 ay 1 sene dayanırım yeterki anne sütü alsın.Malesef şimdi gittikçe azalmaya başladı e kızım büyüyor yani benim öğün ölçüsünü arttırmam gerekirken azalıyor anlayacağınız 1 haftadır mama ağırlıklı besleniyoruz,yinede sağmaya devam.Bi türlü kabullenemiyorum 2,5 aydır,ben hiç bu şekilde hayal etmedim emzirme önlü süt saklama poşetleri aldım,eşime sırf süt için mini derin dondurucu al diyordum stok için düşünün o hayallerden şu duruma bakın besleyemiyorum bile,bide kendimi suçluyorum sütüm iyiydi ben kendimi depresyona sokup sütümü etkiledim.Anlayacağınız zor günler geçiriyorum desteğinize ihtiyacım var.Çevremdekiler emdirmedin sağğdın diye beni suçluyor oysaki kızım bu zmana kadar süt içtiyse sağmam sayesinde ama anlatamıyrum.Eğer sizi sıktıysam özür diliyorum içimi dökmeye ihtiyacım vardı.Şimdiden tşk ederim...

çekirdek ailenle nice mutlu yıllarınız olsun canım :)) bizimde perşembe günü 3. yılımız doluyor. nedense benim pek bi beklentim yok..

sağol bitaneeem benimde yok ama bekleyp görecez 1 aydan beridir ona söyledim
artk ona kalmış bişey umarım
beni yanıltır canıım

ahh mayıs annesi ahh
yaşadıkların cidden çok üzücü..
emin ol hepimiz yaşadık mesela ben doğuramadım diye ağladım kimisi erken diye kimi sütten kimi eşten kimi kv.den kimi kalabalıktan kimi yanlızlıktan,kimi sarılıktan...vs...
ohoo uzarda uzar bu kimlerrrr
şuanda önemli olan bebeğin mama ve süt elbette her anne süt vermek ister istemezmi çok konuştuk burada
herkes fikrini beyan etti yaptığı yanlışları paylaştı başkası yapmasın diye
bulduğumuz formülleri paylaştıkk
öncelikle kendini üzmeye devam etme süt beyinle alakalıdır defalarca söyledik sakin ol
sonra mama veren arkadaşların tavsiyelerini dinle benim bilgim yok bu konuda ve rahatla
muhtemelen sana kocaman gülücükler atan güzel bir bebeğin var...bana da neler neler dediler bende gözyaşları döktüm
ama geçiyor yanlızlığımızı dindiriyoruz sende aramıza hoşgeldin
bebeğinin ve bu güzel ortamın tadını çıkar lütfen ve güçlü ol

unutmayın biz artık ANNEYİZ.....

canım gözlerim dola dola okudum yasadıklarını ve anlatıs tarzını yanlızlıgını ve en önemlisi cabanı bende milletin ettikleri laflardan cok cektim artık kırar oldum insanları bide laf anlatamamak cok zor ve ilk zaman yasadıkların sütünü etkiler aklında acabalar varken ve yanlızken dahada zorlasıyor hayatım seni aramıza kabul etmeme ve sıkma gibi bişey olamaz zaten cünkü hepimiz yeri geldi uzun yazdık yeri geldi sinirli seylerle birbirimize söylendik yeri geldi güldük agladık yani birbirimizi görmesekte aynı masum duygularla bebeklerimiz için cabaladık sırf iyi anne olalım dogru yapalım bebeklerimizn yüzlerindeki o gülümsemeyi görelim diye ugras verdik yani demek istedigim ne olursa olsun sagma işlemine devam et cıkabildigi kadar zaten sen 2.5 aydır ugrasıyosun bilinçlisin eminimki 2damla bile olsa vereceksin oyuzden sana sunu yap demeye gerek yok aslında sadece sunu unutma biz 2012 MAYIS ANNELERİ OLARAK SENİN YANINDAYIZ ARAMIZA HOSGELDİN CANIMMM

Ben zaten her gün takip ediyorum forumu.Sen soracaklarnı buraya yazarsan elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

canım benim bebeğim 24 günlük ben önce emziriyorum sonra yaklaşık 60cc mama veriyorum hepsini içiyor sanki versem daha çok içer gibi yaklaşık 2 2.5 saatte bir veriyorum geceleri 3 saati buluyor sence yeterlimi bu arada doktor bana 2 saat boyunca hep aynı göğsü vermemi söyledi 2 saatte bir değiştir dedi ben verdiğim göğsü sağıyorum 20 cc zor çıkıyor. arada sağdığım sütü veriyorum acaba doğru mu mama yeterli mi sence

herkese günaydınlar bugün eşimle 2 yıl evlilik yılımız
Bakalım nasıl geçecek:26::26::26:

Tebrik ederim nice guzel yillar dilerim, mutlulugunuz ve birlikteliginiz daim olsun insallah.
Uzun zamandir yoksun ne olsu senin kizcenin durumu, bobreklerinde tas cikmisti yanlis hatirlamiyorsam,iyilesmistir umarim

Aramiza hosgeldin ..
Oncelikle dertlerin konusunda kesinlikle yalniz olmadigini bilmeni isterim..burayi takip ettigini soylemissin , o zaman biliyorsundur bir cok annenin hemen hemen ayni sendeki sorunlar gibi muzdarip oldugunu..Burda paylasim gercekten insani cok rahatlatiyor, keske sende bastan yazabilseydin belki o zaman yalnizligina ortak olmus olurduk..Anne olmak bunun gibi birsey, karsiliksiz hicbir beklentisi olmadan herseye gogus gerebilmek , bence sende basarmissin yeter ki kendini cok yipratip yorgun dusmemeye bak unutmaki minnacik bir yavrucak senin eline bakiyor bu yuzden guclu olmak ve ayakta kalmak zorundasin ..
Gelelim su surekli gundemde olan sut olayina,bu konuda hersey sende bitiyor, sen iyi olacaksin ki sutun iyi olsun bunun en basit formulu bu, sana bagli yani..
Allahtan sana bol sut nasip etmesini dilerim, ins hersey bundan sonra gonlune gore olur

Merhaba canım iyiki geldin hoşgeldin...hepimiz gibi sen de sıkıntılı günler geçirmişsin...türkiyenin dört bir yanından hatta yurtdışında uzak diyarlardan gelip aynı amaç için toplandık burada...9 ay boyunca birbirmize destek olarak heyecanla bekledik.şimdi çok şükür.bebislerimize kavuştuk.hem hamilelik hem doğum sürecinde hemde doğumdan sonra herbirimiz farklı ya da aynı sorunları yaşadık ama anne olmak öyle birşey ki herşeyin üstesinden gelebiliyor insan..nitekim sen de öyle yapmissin burada hep söylüyoruz etrafındakilerin sacmaliklarina kulak asma sen bebisine odaklan.sakin kendini suçlama.aksine başardım de! Dünyanın en güzel varlığını karnımda taşımayı başardım;onu dünyaya getirmeyi başardım;onu gun be gun zorluklarla tek başına büyütmeyi başarmaktayim ve en önemlisi ben anne olmayı başardım...

sağol bitaneeem benimde yok ama bekleyp görecez 1 aydan beridir ona söyledim
artk ona kalmış bişey umarım
beni yanıltır canıım

ALlah mutluluğunuzu ve huzurunuzu daim etsin. Benim de nisandaydi yani henüz hamileyken. Defalarca laf sokup hatırlatmama rağmen elde var sıfır yüzsüzlugun bu kadarı yani:) umarım seninki seni yaniltir ama yanıltmazsa da bilki yalnız değilsin

merhaba arkadaşlar...
çok şükür 40 mızı doldurduk ama uzayan sarılığmız var.ilk haftalardaki değerleri normal çıktı ışına ihtiyacı yok dendi ama hala geçmeyince bu haftada ölçümleri yapılacak tamamen geçmemişse tedaviye başlanacak aranızda bu sorunu yaşayan oldumu olduysa nasıl bir tedavi uygulandı..

Üzme tatlı canını,hoşgeldin aramıza hayat paylaştıkça güzelleşir biliyorsun.Bebeğine konsantre olursan her şey yoluna girer biraz daha dingin ol ve bebişinin yürümeye başladığı günleri düşünerek hayal kur her şey daha iyi olacak çünkü sebebin var hem de güzel bir sebep:))Ben inanıyorum sütün tekrar çoğalacak sen olumlu olmaya ve sağmaya gayret göster.Ben bunu yapıyorum çünkü,o yüzden başka başka sıkıntıları düşünmeye fırsatım olmuyor...

herkese günaydınlar bugün eşimle 2 yıl evlilik yılımız
Bakalım nasıl geçecek:26::26::26:

valla edancım beklentin ne kadar az olursa o kadar mutlu olursun artık çocuk da oldu ya pek sallamaz bu koca milleti en azından benim eşim için öyle:)

kızlar hepinize merhaba..
umarım herkesin keyfi yerindedir, bebişler iyidir.. gazlar uykusuz geceler azalmış sütler artmıştır inş..
yaa kızlar bn kızımı her akşam yatmadan önce yıkıyorum saat 10 gibi.. sonrada kızımı banyonun verdiği rahatlıkla uyutuyorum. ama yanlışmı yapıyorumki.. sonra banyoya alışır banyo olmadan uyumzasa? bn gibi yapan varmı aranızda siz ne düşünüosunuz?

çiçekcim benden önce yazan arkadaşlarım çok güzel şeyler söylemişler onlara katılıyorum Allah başka dert vermesin diyelim. bende gurbetteyim zor oluyor ama napıcaksın inşallah sütünde çoğalır içini ferah tut iyi haberlerini bekliyoruz

çiçekcim benden önce yazan arkadaşlarım çok güzel şeyler söylemişler onlara katılıyorum Allah başka dert vermesin diyelim. bende gurbetteyim zor oluyor ama napıcaksın inşallah sütünde çoğalır içini ferah tut iyi haberlerini bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…