2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

cnm bnm yaa.. allahım sana sabırlar güzel bebeğinede acil şifalar versin.. inan içim paramparça oldu okurken..arkadaşların dediği gibi aşı olurken dayanamıoruz sen nelere gögüs germişsin öyle.. bizimde 5. gün topuk kanı için sağlık ocağına gittiğimizde, hemşire bıngıldağını kontrol etti. sonra bize bişey demeden başka bir hemşireyi çağırdı. yanımdada kayınvaldem var. en kısa zamanda çocuk doktoruna götürün dedi. bizi endişelendirmemek için, sorun var demiyorum, ama ilerde oluşabilecekleri önceden görüp önlem almak diyelim gibi bişey dedi ağzının ucuyla. ben ısrarla sordukça, bıngıldağı çok küçük çabuk kapanırsa beyni büyümez gelişemez, buda zeka geriliğine neden olur, ama baş çevreside etken o büyürse bıngıldağın kapanması önemli değil vs.... doktor devam ediyo ama bn o zeka geriliği kısmında kaldım resmen başım ve ensem yanmaya başladı anlatamam ama kızıma baktıkça gözyaşlarımı tutamadım. perşembe günüydü. eve geldik kayınvaldemle. hemen ertesi gün sabahına randevu aldım. evdede internetten bakıyorum zeka geriliği falan nicesini okudukça ağlıyorum. kayınvaldem kendini mutfağa attı üzüntüden temiz mutfağı temzliyo, eşim geldi hemen eve beşiğin başına dikildi kızım uyuyodu, ayrılmadı uzun uzun süre başında kalıp izledi. o gece sabah olmak bilmedi resmen. ablamı aradım kayınvaldem kardeşlerini aradı hepimiz dua istiyoruz ( eşimle gece birbirimize yaşlı gözlerle sarıldık bişey çıkmıcak diye diye sabahı ettik. sabh dr. kontrol etti, zor bir doğum olmuş dedi, doğum sırasında kafa kemikleri üst üste gelmiş bu yüzden bıngıldağı küçülmüş dedi. zamanla kafa kemikleri yerine oturunca bıngıldakta büyücek ama her ay düzenli olarak baş çevresini kontrol edicez dedi. sevindim üzüldüm endişeliyim ama kızım gün be gün büyüyor ve ben çok mutluyum. 10 gün kaldı 2. ay kontrolümüze sabırsızca bekliyoruz bakalım. ben kendiminkine üzülürken, sen gibi bir başkası daha farklı nelerle uğraşıyor. herkesin derdi ayrı. allahım kimseyi üzmesin bebeklerimiz sağlıklı olsun da geris öenmli değil.
sabah sabah bi garip oldum iice hayırlı haberlerle gel inşallah canım.. allahım meleklerimizi korusun :26:

Canim sana da cok gecmis olsun. Ancak tum bu yasadiklarim bana guclu olabilmeyi olamasam da oyle gorunmeyi ogretti. Bebeklerimiz icin olumlu dusuncez baska yolu yok. Onlarin bize ihtiyaci var. Sutumuze ve sevgimize.. Sen de iyi dusun hep iyi olcak.
Ben yarin sabaha randevu aldim test icin, hadi hayirlisi insallah guzel haberler alicam..

canım inş doktorun dedigi gibi olur ve büyür sen morlaini yüksek tut bunları okudukca benim derdim dertmiymiş diyorum sükürler olsun keske bebeklere hiçbişey olmasa llahım acil şifalar versin dahs beterinden korusun:18:

şekersizçay kızına acil şifalar diliyorum zor günler geçirmişsin ama bak yavrun yanında allah kimseye çaresiz dert vermesin geçmiş olsun...

Çok çok geçmiş olsun allahım birdaha o günleri yaşatmasın inan içim acıdı,o anı yaşadım sanki.Ya ne sıkıntılar varmış,insan bazen tek derdin kendinde oldugunu düşünüyor.Allah hepimizin kuzucuklarını korusun...

Bu arada dün bana kendimi okadar iyi hissettirdinizki sabah sütüm birazcıkta olsa tekrar artmıştı en azından 2 öğün anne sütü içti kızım ,çok teşekkür ederim dualarınızı eksik etmeyin.Allahım bu nasıl bir duyguysa uyusunda birz iş yapim yada dinlenim derken biraz fazla uyusun inanılmaz özlüyor kalksada sevsem diye bekliyorum :)) Arkadaşlar bide havalar çok sıcak sizler bebişleri günde 1 kezmi yıkıyosunuz.Ben 1 defa yıkıyorum ama 3_5 saat sonra hiç yıkamamışım gibi ter içinde kalıyor kızım, 2 defa da yıkasam hasta falan olur diye korkuyorum.Sorularım arka arka olacak ama bide hava nekadar sıcakta olsa çorap giydir ayaktan alır diyor herkes ,siz çorap giydiriyormusunuz??? Benim kızım çok terliyor ama...

Canım ya öyle bir anlatmissinki gözlerim doldu zor tuttum kendimi.hiç endiselenme 2 yaşına kadar şekilleniyor kafa tası bebişininki de zamanl duzelecektir. Benim oğlum da sadece sag tarafına yatıyor.sola çevirince çığlığı basıyor.resmen yamuk kafa oldu 2 ayda.doktor boynunda bisi yok dedi ama yine de içim rahat değil. Ayrıca pipisinde de egrilik var. Anlican farklı farklı olsa da hepimizin sıkıntıları var.Allah kuzucuklarimiza sağlık versin.

Arkadaşlar dun çok sıcaktı. Benim oğlumun ateşi bir ara 38 I bile buldu. 37,5 civariydi ve 6-7 kere kuşa aralıklarla kaka yaptı. Köpüklü köpüklü. Gece ateşi düştü.bugün yine başladı kakalar.ateş 37 civarında. Bunlar normal mi?ben ishal oldu diye düşünüyorum. Çünkü doğduğundan beri ilk kez birgunde 6 kez kaka yaptı normalde günde 1 ya da iki günde 1 yapıyordu.ne dersiniz götüreyim mi doktora?

caım benim benim kızın ayakları hep kapalı ya çorap giydiriyorum ya da tulum pantolon(yani patikli pantolon).

hayatım bence pipisinide kakasınıda götür göster cünkü cok biz anlamadıgmız dolu sorun var hem herseyin en iyisini doktorlar bilir ve inş bişey yoktur

Canim uzme canini, adamcagiz soylemis parasal sikintimiz var diye bu yuzden disari cikarmamis biraz psikolojik olarak kendini ezilmis hissetmis olabilir. benim adamda ayni cebinde parasi yoksa disari yuremeye bile cikmak istemez, baska bir zaman telafi eder mutlaka sen anlayis goster simdilik ...hersey gonlunce olur ins.

Bu fistigi niye sakladin anladik simdi ..tam bir seker yaw tuh tuh masallah allah hayirli omurler versin ins

Cok gecmis olsun allah sagligini daim etsin..bende herkes gibi gozyaslarimi tutamadim okurken, yasadiklarin gercekten zor , buyuk bir imtihan atlatmissin canim ..mevlam daha buyuk acilar gostermesin ins..

gecmis olsun canim ins tez vakitte duzelir

Bence doktora goturmelisin

Ayy oglan kucagimdaydi yazamadim sana tam olarak , oncelikle gecmis olsun ama dedigin gibi anormal disi durumlar varmis bu yuzden belki enfeksiyonel bir durum vardir ..baska bir topikte bir annenin bebegide senin anlattigin gibi olmustu ve doktora gittiginde diskisinda lokosit rastlandi yani cok korkutucu bir durum degil ama ilac kullanmayi gerektiriyor bu yuzden doktora goturmelisin dedim. allah sifa verir ins birseyi yoktur

arkadaşlar benim kızım da kakasını yaparken zorlanıyo ve çok gürültülü bi şekilde gaz la karısık kaka yapıyo ayrıca kakası fena kötü kokuyo acaba normal mi yoksa doktora mı gitsem.ama bildiğim iyi bi çocuk doktoru da yok ki. ne yapsam bilemedim

Tskler kızlar ikinci kakadan sonra uykuya daldı 2 saattir uyuyor.ateşi normal.uyanır uyanmaz yine kaka yaparsa kakali beziyle birlikte götürucem.sadece anne sütü aldığı için kakasi hep cıvık o yüzden ishal mi yoksa normal mi anlayamıyor insan

Canım sanırım aynı sorunu yaşıyoruz.once sinirleniyor,kıpkırmızı oluyor büyük bir gurultuyle gazla karışık köpüklü ve tabiki kokulu kaka yapıyor.genelde emzirmeden kısa süre sonra oluyor. Ben uyanmasıni bekliyorum yine kaka yaparsa goturucem.

Benim kız da kakasını bu şekilde yapıyor ben normaldir diye düşünüyordum,yoksa bir nedene mi bağlamalıyım?

Ay kızlar bugün bir arkadaşımla konuştum dün tv de izlemiş prof.un biri demiş ki annesinden emmeyen bebeklerin özgüveni az olurmuş ayrıca anne emzirirken gergin olmamalıymış bu bebeğe yansıdığı için memeyi reddedebiliyormuş.Önce çocuğumuza sevgi gösterisinde bulunup,okşayıp,onunla konuşup sonra meme vermeliymişiz.Aslında zaten ben kızımla yeterince konuşuyorum ve sevgimi yansıtıyorum hem de çok,fakat biberonla verişim neden özgüven eksikliğine ve hatta obezliğe yol açıyormuş ki?Valla moralim bozuldu inanmıyorum zaten ama etkilenmedim de değil hani...

tatlı fındıkların fıstık anneleri merhaba:)
okuduklarım bazen ağlattı beni duygusala bağlatmayın zaten kızım güldükçe gözlerim doluyor...
kaskatı duran ben sulugözün teki oldum...
bakın size ne anlatcam hızlıca yazılanları gözden geçirirken birde ne göreyim...
notebook dizimde hem okuyorum hem sallıyorum hahahahaha
pc uyutuyorum resmen kendi kendime gülüyorum...

bu arada bende kızıma sadece bi çıtçıtlı giydiriyorum çıtçıtlarını çıtçıtlamıyorum çorap morap hak getire...

gecede odaya dısardan fan üflettiğimizden ince bir tülbent örtüyorum üstüne sarıyorum atmasın diye karnına kadar veeeeeee

sanrm gaz sancılarımız azaldı kızlar...resmen asya yeni doğmuş gibiyiz...sürekli kucağımızda olan kızım gazsız nede mutlu nede tatlı maşallahhh maşallahhh darısı tüm gazlı çocuklarımızın başına walla...65 gün eziyet çekmişiz bebeğimizin keyfini yeni çıkarıyoruz.... ne oturabiliyorduk ne yatabiliyorduk nede dışarı çıkabiliyordukkk

şükürler olsunnnnnnnnnnnnnnn

Son düzenleme:
merhaba anneler.. çirkin kızım beğenilmiş, şaşırdımmm çirkinimi beğenenlere çok teşekkür ederim
bugün 2. ay aşımız vardı, 6 kilo 70 gr, 60 cm olmuş.. kuzum benim çok ağlattılar ama ya.. kucağıma aldım nasıl elime sarıldı ve sakinleşti.. yavrular nasıl ilgiye sevgiye muhtaçlar.. Allahım hepsini korusun ve anne babalarına bağışlasın ..

sekersizyeşilçay, canım minik kızınla ne zor şeyler yaşamışsınız, çok geçmiş olsun.. ama hepsi geride kaldı, Allahım öyle sıkıntılar göstermesin bir daha size.. bebişini size bağışlasın, ona sağlık sıhhat versin.. güzel haberlerini bekliyoruz..

searchbau, üzülme canım, tedbir amaçlı öyle denmiş sanırım.. bebişin düzenli kontrol edilir ve gelişimi normal olur inşallah.. Allah sağlık sıhhat versin kızına..

daha neler ya, o sadece biberonla beslenen ve anne sevgisinden yoksun çocuklarda olur ancak.. sen biberonla veririrsin, yine okşar seversin hiç bişey olmaz bence..

Benim kız da kakasını bu şekilde yapıyor ben normaldir diye düşünüyordum,yoksa bir nedene mi bağlamalıyım?

Canım önceki msjimda niçin endiselendigim yazıyor.benim ilk kez boyle olduğu için acaba dedim.yoksa belki de gayet normal bir durumdur.ben de bunu soruyorum zaten bütün annislere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…