2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Gunaydin annisler. Bebikleriniz parmak emdigine gore siz eldiven takmıyorsunuz galiba ben çıkardığım anda yüzünü mahvediyor.zaten biraz asabi ve inatçı bir oğlum var.anasına çekmiş

Canım bizim doktor miktarı hesap makinesiyle belirliyor :)))) Sanırım boy ve kiloyu baz alarak hesaplıyor.Biz ilk gittiğimizde 1 ayını tamamlamıştı kilosu 4.100 dü bize 3 saatte bir 90 cc verin dedi,bu gittiğimizde 2.aynı bitirmişti kilosu 5.150 idi 3 saatte 110 cc'yi geçeceksin dedi ama benim kızım inan o 110 cc yi ancak 2 saatte bitiriyor oda ne çabalarla,bi sonraki mama saati geliyor bizimki yeni bitiriyor.Herkes zorlama acıkınca yer diyor ya hayır ben zorlamasam 5 saat aç kalsa gıkı çıkmaz.Napalım işim gücümüz bebişlerimiz:))

Gunaydin annisler. Bebikleriniz parmak emdigine gore siz eldiven takmıyorsunuz galiba ben çıkardığım anda yüzünü mahvediyor.zaten biraz asabi ve inatçı bir oğlum var.anasına çekmiş

Ben kırkımız çıktığı gün eldivenleri çıkardım havalarda çok sıcak,tırnakları çok sık kesiyorum yoksa gaz sancısı geldiğinde direk eller yüzde felaket tırmalıyor kıyamam ya :))

Ben kırkımız çıktığı gün eldivenleri çıkardım havalarda çok sıcak,tırnakları çok sık kesiyorum yoksa gaz sancısı geldiğinde direk eller yüzde felaket tırmalıyor kıyamam ya :))

Walla bizimkine faydası yok tırnak kesmenin.yine de tirmaliyor kendi canını acitip bağırıyor.takınca da üzülüyorum sıcakta elleri mahvoluyor.ne yapsam bilemedim.gaz sancısı olduğunda yanına yaklsilmiyor benimkinin:18:

günaydın canım biz eldiveni çıkaralı çok oldu 2 haftalıkken falan doktor çıkarın dedı.canım tırnaklarını kesersen çizmiyo. benim kız maşallah hiç çizmedi. ben sürekli takip edip uykusunda kesiyorum tırnaklarını.bu sıcakla eldivenli tutma bebeği yazık çıkar sende bence.

Evet aynen benim kızım da öyle yedir yedirebilirsen saatlerimi alıyor inan ki...Bir sonraki beslenme saati gelmişken bizimki anca bitiriyor.Az önce sağlık ocağından geldik 2.ay aşımızı olduk hayırlısıyla,doktola bu durumu konuştum tek yapacağınız şey sabır dedi.İnşallah düzelir ne diyeyim...

cnm ya benmde 4 temmuzda oldu baktım lekenlenme tarzı sonra 3 gü kahverengi ve koyu çamur gibi oldu bitti silincede pembe geliyordu normalde yogun ve 7 gün sürerdi bende meraklandım ama zamanla oturur herhalde...
aynı sancı bende de oldu hiç özlememişim o sancıları

canım benim ilki resmen adetti kan geldi hep ama bu ikincisi yalancı regl gibi nese normalmiş ya rahatladım

bende daha tık yok....regli olmayı unutmuştum ne güsel demekki başlaması yakın...emzirdikçe olmam sanmıştım...yıkıldım...:)

kızlar selam ne zamandır gire,yordum scklardan oglum cok bunaldı huysuzlanıyordu bugun anneme kactık onun evı cok serın keyfı yerıne geldı uyuyor
ben 40ı cıktıgında eldıvenlerı attım bırkac kere yuzunu yırttı sutumle masaj yaptım kısa surede gectı
sık sık kesıyoruz tırnklarını hıc kose bırakmayacak sekılde

bu aralar suyu 4lıtreye cıkardım 4lıtre ıcmeden rahat edemıyorum sutume de faydası oldu bır de ara ogunlerı arttırdım cok sukur mamaya pek ıhtıyac duymuyoruz
anneme bırakınca sagdıgım sut yetmezse o verıyor sdece

dogumdan sonra ıyı olunca gaza geldım bıraz agır ıs yaptım bebegı arac koltuguyla tası ındır bındır gezdır derken elımı sakatladım yarn fızık tedavıye baslıyoum maalesef
oglum da 2 gun sonra 3. ayını dolduracak masallah artık baya duzene gırdı kılomuz boyumuz da doktorun hosuna gıdıyor ınallah boyle devam eder de ıse gırınce gozum arkada kalmaz
malum ızın bttı bıtecek

Merhaba kızlar,
Herkes iyidir inş. Pek fazla giremiyorum bu bebiş beni esir aldı..
Sabahın 6 sından beri uyutmaya çalışıyorum..Ayağımda sallıyorum şuanda..Saç kurutma makin. sesinide açtım inş. bu kez işe yarar..Ayağımdan ya da kucağımdan indirdiğin an uyanıyor...2 saatte bir emziriyorum açtır diye göğüslerimin şişmesine bile fırsat vermiyor.50 cc mama verdim yine uyumadı....
Çok huzursuz bir bebişim var ne yapsam memmun edemiyorum. Akşama kadar tek başıma bir odadan çıkamıyorum..Yemeğimi zar zor yiyorum...Bu ağlamalar uyuma probl. nedeni ile dr. gittik herşey normal görünüyor..Kilo alımıda iyi dedi doktor...Bol bol masaj yapıyorum gazını çıkartıyorum..Sizce atladığım birşey mi var??Bu arada 50 günlüğüz..Psikolojim iyice bozuldu..Şöyle ana oğul birbirimizin tadını çıkartamadık..Korkudan dışarı bile çıkartamıyorum..Lütfen bana bir akıl verin..

Canım sen zaten herşeyi yapıyosun masaj, saç kurutma makinesi,karnı sıcak tutmak,kolik müzikleri dinletmek.Bunlara rağmen geçmiyorsa malesef beklemekten başka çaremiz yok 4 aydan sonra kendiliğinden geçiyormuş,kimisinde daha erken.Gaz ilacın varmı ? Ben kullanmadım ama bi çok arkadaşım sab simpleks diye bi ilaç öneriyorlar,herşeyi kullandık bi tek o çare oldu derdimize dediler ama ben bulamadım yaşadığım yerde,bide dikkat etmek lazım sahteside varmış.Sadece fikir olsun diye söylüyorum...Umarım en kısa zamanda atlatırsın,inan zamanla herşey kendiliğinden oturuyor sende alışıyorsun bebişte :)

Arkadaşlar bebişlere ne tür oyuncaklar aldınız,daha benim kızımın hiç oyuncağı yok Oyun halısı alanlar, almayı düşünenler sizce almalımıyım,bebişler seviyormu? Okadar çok çeşit varki seçmek mümkün değil,bi oyun halısı bide jimlastik halısı var farkını anlamadım :)) Alanlardan tavsiyeler bekliyorum...

Ben baby gym aldim mothercare den , valla benim velet seviyor, koyuyorum icine bir sure oyalaniyor, ellerini ve kollarini salliyor bir heyecan yapiyor ki ..yalniz uzun sureli olmuyor mutlulugu belli bir sureden sonra sikilip mizmizlaniyor,ama amac tepesinden asilan oyuncaklara tepki vermesi.. bir hafta oldu baslayali bakalim bundan sonra neler ister

Ben play gro dan çiftlik evi-oyun halısını aldım kızmı koyduğum gibi dikkatlice izlemye başlıyor.Gerçekten de heyecanlı heyecanlı kıpırdıyor,ayakları ve elleriyle asılan oyuncaklara değdiriyor arada gülüyor...Anlayacağağın tavsiye ederim çünkü bebeğin motor becerisini geliştiriyor.

Merhaba mayis anneleri, toplu alinti yapmadan konusulanlara ben de fikir beyan edeyim.Bugun 75 gunluk olduk,ben henuz regl olmadim ama sanirim bicok anne regl olmus.
Tirnaklarimizi ilk gunden beri esim kesiyor ,kenarlarini da torpuluyor.eldiven giydirmeyin dedi dr biz de uyduk.Bikac kez minik tirmaladi kendini,anne sutu surunce ertesi gun geciyor.
Benim kusum da ellerini agzina goturuyo,oyle zamanlarda emzik veriyorum.tukruk salgisi da artti.dr a sormustum,dise hazirlaniyo dedi,cok erken degil mi dedim.5-13 ay arasinda dis cikar ama bu uzun bir surec ,ellerini agzina goturuyo diye yarin dis cikaracak diye bisey yok dedi.
Oyuncakolarak playgro dinazorlu oyun halisi aldim,ilk gun tepkisizdi simdi elleri ve ayaklar ile sesler cikariyo.donenceden ilk ay korkuyordu. simdi durunca mizirdanmaya basladi.2 gun once cingirakli corap aldim,ayaklarini vurdukca ses cikiyo,daha ne oldugunu cozemedi,biraz daha buyuyunce ayaklarini agzina yaklastiracak,o zaman cozer diye dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…