2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

günaydınnn herkese..

bu gece sağolsun uyutmadı kızım beni.. dün de anneme ne güzel uykuları düzene girdi demiştim.. sen misin öyle diyen.. 12 den 4 e kadar uyuduk.. sonra emzik veriyorum yok, müzik açıyorum yok, sallıyorum yok.. uyusun diye gözünün içine baktım hanfendinin, takmadı bile.. şimdi uyudu, bende de uyku muyku kalmadı artık..

bugün bizim evlilik yıldönümümüz, eşim hediye alcakmış.. ne gerek var, ona verceğimiz parayla kızıma bi sürü oyuncak, oyun halısı alırım diyorum benim yerime kızıma hediye alsa sevincem resmen

selam kızlarrr nasıl gıdıoo annelıkk bızzz bı hafta sonra 3 aylık oluyoruz kocaman oldukk teyzelerıııı :) bısey sorcqm 2 aylıkken kafa ölçünüz neydııı?

selam kızlarrr nasıl gıdıoo annelıkk bızzz bı hafta sonra 3 aylık oluyoruz kocaman oldukk teyzelerıııı :) bısey sorcqm 2 aylıkken kafa ölçünüz neydııı?

bizimkinin 8 haftalikkrn olcumu oldu ,40 cm cikmisti doktor iyi demisti valla bilmiyorum standartlarini ne oldugunu ki benim oglan cok minik dogdu teyzesi

bizimkinin 8 haftalikkrn olcumu oldu ,40 cm cikmisti doktor iyi demisti valla bilmiyorum standartlarini ne oldugunu ki benim oglan cok minik dogdu teyzesi

benımkıde 41 cıktıdaaa buyuk dedı doktor sonra sızın oğlunuzun kılosu ve boyuda önde gıdıo dedııı ustelemedııı normal sınırları ne bende anlamadımmm

Canim ins yuvam daim olur,allah nice yillar nasip etsin, esinle ve cocuklarinla insallah
Temmuz herhalde bir cok kisinin evlendigi ay, ne mubarek aymis valla gerci benimde evlendigim ay oluyor ama biz iki yil icinde hele su son yil tam bir kabustu bu yuzden evlilik yildonumu falan hic aklima gelmiyor .
Her evlilikte sikintilar yasaniyor biliyorum ama benim evlilik gunden gune aceip sikintili olmaya basladi , hayirlisi olsun artik :2:

benımkıde 41 cıktıdaaa buyuk dedı doktor sonra sızın oğlunuzun kılosu ve boyuda önde gıdıo dedııı ustelemedııı normal sınırları ne bende anlamadımmm

Bence normaldir, bazi bebekler iyi gelisiyor onden gidebiliyor olculeri ama cok buyuk farkliliklar olmadikca sorun olcagini sanmam ...

cnm ya herkesin problemleri var...umarım düzelir geçtiğimiz ayda bende bunalımdaydım hatta mutluyummm arkadaşımızı aradım o beni baya toparladı...ama sorunlar bitermi:)
önceden 4 gözle beklerdim eşimi dakika sayardım özlerdim şimdide bekliyorum ama gelsinde asyayı alsın bi nefes aliim diye:)

sorunlar umuyorum düzelir dertleşmek konuşmak istersen anlat bana walla rahatlarsın:) tanımadığın biriyle paylaşınca insan deşarj oluyoo...sen konuşcam de msn falan veririm dertleşirikkkk

Eskiden kendi resimlerimi cekmeye bayilirdim:) artik Mina Tuana'min her halini cekiyorum

Maşallllaaahhh kızına cnm allah bağışlasın çook şeker
valla bende aynen öyle bu ayın sonu 3 aylık olacak ve tamm
500 tane falan daha fazka olabilr çekmişim kısa zamanda çıkartacamda
beyendklerimi :)

canım kusura bakma geç cvp veriyorum.
Sütünü hangi pompayla ve nasıl sağıyorsun ?

Eveeeeeettt 3 aylık uzuuun bir tatil sonrasında nihayet dün evime geldim.
Hemen Kayrayı babasına bırakıp temizliğe koyuldum tabi.Heryer toz olmuş...
Kolay değilmiş hem bebekle ilgilenmek,hem süt sağmak hem ev ile ilgilenmek....
Alışmışım devamlı kalabalıkta olmaya.Kayrada alışmış sürekli ilgi görmeye.
Şimdi kaldık bakalım baş başaaa...Oğluşu sıcaklar yoruyor herhalde ki bugün gözleri sürekli uykulu.2 saat falan oynatayım uyumasın ki yatacağı zaman daha rahat uyusun yorulup diyorum ama benim ufaklık uyandıktan 45 dk sonra tekrar uyuklamaya başlıyor.

Kayrayı 2 ay 20 günlük iken doktora götürdüm.Kakası biraz sulu gibiydi.Çok şükür bişey çıkmadı ama yinede tedbir amaçlı toz kullanıyoruz.
kilomuz 6200 ,boyumuz 59 cm

Şimdiden herkese hayırlı ramazanlar...Oruç tutmayı çok isterdim bu sene ama bebeğimin rızkı için tutamayacağım.Malum günler çok uzun ve zaten az olan sütümüz susuz kalınca dahada azalıyor.O yüzden bu sene böyle olacak bakalım.

Kizlar ramazan geldi oruc tutacak misiniz malum cok uzun gümler sütümüz kesilir mi tutmayi cok istiyorum aa sütüm kesilir diye de cok korkuyorum.ilk gün bi deneyecegim insallah tutabiliriz kaza yapmak istemiyorum ramazanin tadi bambaska
bi de ben daha regl olmadim ya 3 ay oldu ne zaman olcam ya aslinda böyle cok rahatim ama onun da faydasi var icimizi temizliyor.

al benden de o kadar.eşimin işi çok yoğun.bazen haftasonları da çalışıyor.9-10 dan önce eve gelmiyor.gelince de yorgunluktan bayılıyor.ben de senin misal eve gelse de yusuf ömeri alsa diye bakıyorum ama bir geliyo yorgunluktan canı çıkmış şekilde biraz seviyor yusufu ama sonra uyuklamaya başlıyor malesef

Calisan anneler,haberlerde kurtaj yasa teklifinin altinda bir madde vardi,dogum sonrasi izinler 8haftadan 6 aya cikacak diye,ne dusunuyosunuz bu konuda yasalasirmi?

eğer çıkarsa ki bence çıkar. çok süper olur ve bizi de kapsar diye düşünüyorum. genelde bu tür maddelerde ne zamandan itibaren geçerli olacağı ve kimleri kapsayacağına dair bilgi olur. bakalım nolcak.

3 gündür gece sütüm bitiyo ne yapmalıym

canım yatmadan önce bir- iki hurma yiyip üstüne bir büyük bardak su içmeni tavsiye ederim. bir de gece emzirmeye kalktığında mutlaka emzirirken su iç. işe yarayacağını düşünüyorum.

arkadaşlar bu sabah 2.ay aşılarını yaptırdık. o ne öyle ya küçücük bebiki delik deşik ettilero minnacık bünye nasıl kaldırır bu yükü. neyse biraz ağladı eve geldik uyudu.ateşine baktım bişi yoktu.öğleden sonra 3 gibi çığlıklarla kaldırdım.tam bir buçuk saat kucağımda salladım.sürekli çığlık çığlığa ağlıyor.memeyi de almıyor.ateşi de yok.bazen kucağımda uykuya dalar gibi oldu ama 3-5 dakka sonra yine çığlıkla uyandı.kucağımdan indiremedim. en son artık bir çay kaşığı calpol verdim de 15 dakka sonra filan tesir etti galiba uyudu zavallı bebikimsanırım ağrı yaptı aşılar çünkü ateşi yoktu.çok üzüldüm ya içim parçalandı. zaten o bağırdıkça ben de ağladım.bir ara yine uyandı bu sefer memeyi aldı.emdi tekrar uyudu.biraz önce ateşine baktım 37.2. bakalım bu gece nasıl geçecekinşallah bişi olmaz. gece 10 gibi tekrar calpol vereyim diyorum.rahat uyuması için. anlıyacağınız bu 2.ay aşısı gerçekten kabusmuş yani

tşk ederim...Bende seveceğini sanıyorum çünkü evdeki avizeye bayılıyor sürekli kafası yukarda gülücükler saçıyor :) Güne avizeye günaydınla başlıyor iyi gecelerle bitiriyor :) Sanırım yukarıdan sallanan oyuncaklarda ilgisini çekecek ...

canım sana katılıyorum en güzeli ramazanda orucu tutmak ama biliyorsun emziren anne çok susuyor ve çabuk acıkıyor.bu sıcak ve uzun günlerde bizim için sıkıntı olacağını düşünüyorum ben tutmayacağım. ben de regl olmadım henüz.bebikim 65 günlük. annem emzirdiği sürece hiç regl olmamış.teyzelerim ve annanemde öyleymiş.hatta annanem en küçük teyzemi 5 yaşına kadar emzirmiş.sırf tekrar hamile kalmamak için ben de onlara çekmiş olabileceğimi düşünüyorum.iyi bişi mi kötü bişi mi bilemiyorum

benim oğlumun 2 aylıkken 41 cm diama boyu ve kilosuda normalden fazla kafasınında büyük olması normal heralde

Karar veremedim bende eşime havale ettim ,araştır en iyisini bul al dedim, hem sonra dırdır yapma hakkım olur :)))) Okadar çok çeşit varki fiyatlar arasında uçurum var bakıyorsun internette aynı görünüyor tereddütte kalıyorsun.Bakalım eşim şansımıza hangisini sipariş ederse :)

Benim kuzu da sapir supur parmak emmeye basladi. Onceden elinin ustunu emiiodu ama simdi olay parmaga dondu. İncelir diyo annem. Her gordugumde ya da sesini duydugumda cekiyorum elini agzindan ama nasil biraktircam bilmiyorum. Emzik de almiyo

Kizlar yine sizin iyi parmak emiyo benim ki yumruk yaphyo yumrugunu yiyo resmen şappur şuppur cuk cuk

Canim senin yazdigini okumadan ayni seyden bahsetmisiz.ben de tutmayi cok istiyordum ama daha cok kücükler sütümüz kesilmesin hem süt veren anneler sonradan kaza edeb.hliyo öyle yapariz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…