- 20 Kasım 2011
- 2.830
- 9.667
- 148
Zaten dünden beridir ağzına sıkıyorum öyle beslemeye çalışıyorum yoksa emmiyor kesinlikle.Kızımda emme tembelliği var galiba,bunu nasıl yenebilirim bilmiyorum sütü çoğu zaman ağzında bekletiyor benim uyarımla anca yutkunuyor,arada boğazında kalıyor yutkunurken öksürüyor sonra nefessiz kalıyor,çok korkuyorum bu durum olunca Allah korusun.Şimdi ben de sıkmazsam emmeyecek ki kızım,beslenme aralığı 3 saati geçiyor neredeyse,acıksın da öyle emsin diye ama banamısın demiyor.Bu sorunu nasıl atlatacağım bilmiyoırum
Çok sağol canım kızar mıyım hiç aksine tavsiyelerini harfi harfine uygulayacağım.Aslında pek meme uzatmıyordum biberona ben de alıştım sanki,ne de olsa sağıyorum veriyorum diye demek ki hata yapıyorum sık sık emzirmekle emmesi gelişir inşallah...
canım kusura bakma geç cvp veriyorum.
Sütünü hangi pompayla ve nasıl sağıyorsun ?
inşallahh...
bende bi ara sırf geceleri uyumak için anneme biberonda süt bırakıp dinleneyim dedim dr kızdı...tembellik etme diye..senin göğsünden ılık ılık almak varken ne gerek var diye...
sen tep dur ağzına walla başka yolu yok he illa almazsa sağarsın ama meme konforlu ve hijyenik hemde pratik...yatır mesela uzan yanına hem başını sev hem konuş hem emzir sakinleşir rahatlar kolay uykuya dalar ne bileyim keyfini çıkarmaya bak işin tatlım...
bak ben mesela geceleri hep sağ göğsümü veriyorum...çünkü başta hep onu verdim gece diğerine geçemedim uyku arasında ben çünkü gece kızımla yatıyorum veriyorum hemen ağzına uykusu açılmadan sağ taraf daha fazla süt yaptı..emzirdikçe artıyor yaniii...
Şimdiden meme vermeye başladım ama nafile kızım çırpındıkça çırpındı sinirlendi iyice almamak için neyseki kıza kıza 8-10 defa cuk cukladı.Pes etmek yok uygulamaya devam...
Çok tşk ederim :) Ahh ahh heralde aynı şeyleri yaşayan insanlar olarak birbirimizi iyi anlıyoruz.Ben 3 saatte bi sağmayı denedim ama çok az çıkıyor bu defa insanın morali çok bozuluyor.Bide üzülerek söylüyorumki benim göğüs arım malesef yok yani 8 saat beklediğimde bile göğsüm cırcıvıkHatta bazen bu cıvık göğüsten bi damla çıkmaz diyorum ama çok şükür benim şuanda 8 saatte bir iki göğüs birden 180 ile 200 arasında değişiyor,onuda ikiye bölüyorum,bu durumda 6 öğün 90_100 cc lik çıkıyor 2 öğünde mama veriyorum,şimdilik bu şekilde sürüklüyorum resmen.Bide bir başıma kızım Masal'la sağım yapmak birhayli zor.Yinede tekrar denerim eğer 1 damla daha fazla çıksın her zorluğa katlanırım.Herkes artık bana deli diyor,ben anne sütüyle kafayı bozmuş durumdayım En azından 6 ay anne sütü alsın kızım diye çok çabalıyorum.Umarım içinde bulunduğumuz ramazan ayında allah hepimizin sütlerini coşturur,bebeklerimiz doya doya içer :) Bir mucize...
Günaydın anneler...
Bu formu uzun süredir takip ediyorum yorum yapamasamda yaşadığımız herseyin aynı olduğunu görüyorum. Anneliğe yeni yeni alıştığımız ruh haliyle aslında hepimiz birbirimize yardımcı oluyoruz. Ben her okuduğum yazıda her merakım biraz daha gidiyor. acil olarak doguma gidip yavrumu erken kucağıma aldım, problemli olur herseyi derken Allahıma şükür sağlıklı bir prensim oldu. Sarilik, emme problemi, kalca filmi,asilari,el emmesi sorunlarimiz ayni hep, buyudukce farklilasiyor. Bizde dogumu anneannenin yaninda yaptik.yarin ise basliyorum bugun oglusumuzla ewimize gidiyoruz artik. sizden yardim istedigim bir konu var arkadaslar; sizinyazdiklarinizda mama kullandiginizi yazmissiniz,ben hic mama vermedim henuz,bazen sagarak bazen emzirerek anne sütüyle besliyorum, emıyor ama çalısmaya başlayacağım icin mama takviyesi yapacagım galiba. Siz hangi mamayı kullanıyorsunuz ??
Zaten dünden beridir ağzına sıkıyorum öyle beslemeye çalışıyorum yoksa emmiyor kesinlikle.Kızımda emme tembelliği var galiba,bunu nasıl yenebilirim bilmiyorum sütü çoğu zaman ağzında bekletiyor benim uyarımla anca yutkunuyor,arada boğazında kalıyor yutkunurken öksürüyor sonra nefessiz kalıyor,çok korkuyorum bu durum olunca Allah korusun.Şimdi ben de sıkmazsam emmeyecek ki kızım,beslenme aralığı 3 saati geçiyor neredeyse,acıksın da öyle emsin diye ama banamısın demiyor.Bu sorunu nasıl atlatacağım bilmiyoırum
Hastane tipi ppmpa kiraladm ikisini de sginca 40 cc oluyo ama sut olmadigi icin bebek emmek istemiyo ben tek gogus sagiyorum o da az cikiyo sen 3 saatte bir iki gogus mu sagiyosun bebek sonra emiyomu beni iki gundur reddeiyo ss?sanirim sut sz geldigi icin senin bebek emmeyi reddetti mi bir de emmese sagsak sut gelir mi acaba offf cok zor cok yiprandim
Az evvel besledim bebişimi ve aldığını tekrar kustu...Kızımın yemeyişine mi üzülsem,sütümün ziyan olmasına mı üzülsem ah ah...
Günaydın anneler...
Bu formu uzun süredir takip ediyorum yorum yapamasamda yaşadığımız herseyin aynı olduğunu görüyorum. Anneliğe yeni yeni alıştığımız ruh haliyle aslında hepimiz birbirimize yardımcı oluyoruz. Ben her okuduğum yazıda her merakım biraz daha gidiyor. acil olarak doguma gidip yavrumu erken kucağıma aldım, problemli olur herseyi derken Allahıma şükür sağlıklı bir prensim oldu. Sarilik, emme problemi, kalca filmi,asilari,el emmesi sorunlarimiz ayni hep, buyudukce farklilasiyor. Bizde dogumu anneannenin yaninda yaptik.yarin ise basliyorum bugun oglusumuzla ewimize gidiyoruz artik. sizden yardim istedigim bir konu var arkadaslar; sizinyazdiklarinizda mama kullandiginizi yazmissiniz,ben hic mama vermedim henuz,bazen sagarak bazen emzirerek anne sütüyle besliyorum, emıyor ama çalısmaya başlayacağım icin mama takviyesi yapacagım galiba. Siz hangi mamayı kullanıyorsunuz ??
slm canım.ben günde 2 kez veriyorum mama.bebelac kullanıyorum.kızımıda bebelacla büyütmüştüm bundada aynı şekilde.aptamil pahalı olmasa onla beslerdim.
Günaydın anneler...
Az evvel besledim bebişimi ve aldığını tekrar kustu...Kızımın yemeyişine mi üzülsem,sütümün ziyan olmasına mı üzülsem ah ah...
Günaydın anneler...
slm canım.ben günde 2 kez veriyorum mama.bebelac kullanıyorum.kızımıda bebelacla büyütmüştüm bundada aynı şekilde.aptamil pahalı olmasa onla beslerdim.
Aslında bende pompa yerine tamamen emzirmeye geçmek istiyorum ama aynen dediğin gibi kızım göğsümde resmen ağazına zehir veriyorum gibi çırpınıyor ağlıyor bu sefer çok üzülüyorum ki göğsüme güven olmuyor sürekli cıvık oldugu için nekadar süt var,varmı yokmu bilemiyorum.Bide benim kızım yalancı emziği açta olsa tokda olsa çok iştahlı emiyor,eğer biberonla beslediysem sorun olmuyor ama emzirdiysem kesin aç gözüyle bakıyorum.Hem sağarken süt kalmamış gibiyken sıka sıka göğsümü neredeyse 20 cc fazladan çıkarıyorum.Ahhhh yoksa kim istemezz emzirmek gibi güzel bi duyguyu.Ama emmiyor
arkadaşlar oğlum bugun 1 aylık oldu pipisinin ucunda biraz kızarıklık var acaba neden olmuştur,erkek anneleri siz böyle bir durumla karşılaştınızmı.ne yapmalıyım.
ağzında tutup yutkunmaması çok normal canım...benm kızımda biriktiriyo biriktiriyo ya boğazına kaçıyor ya ağzından akıyo yada püskürtüyo heryer süt oluyo....
çok ileri derecede değilse dert etme ve emme tembelliğini emzirerek yenebilirsin...süt gelsede gelmesede tutu göğsüne uyudukça hafifçe çenesini yanağını sıvazla kulağıyla oyna hem sevginden memnun olur hemde uykuya dalmaz emmeye devam eder...
3 saat aralık çok fazla bence.. biz gece bile en fazla 2,5 saat bekliyoruz...
gündüzleride neredeyse saat başı emiyor asya ben hiç bekletmedim süt olsada olmasada ver bak çok faydasını görürsün.. ayrıca 3 saat ara verdirirsen sütün azalır açıkmasını bekleme o açıkmayı doymayı anlamıyor henüz...her fırsatta memeyi verceksin ağzına ben öyle yaptım hep hatamı bilmiyorum ama ablam 3 çocuk büyüttü o uyardı beni...
daha öncede dedim altını açmadan açtıktan sonra banyo öncesi sonrası falan filan 2dk 3 dk da olsa her fırsatta ver 3 saat bekletme lütfen....
kızmazsın umarım bildiklerimi ve uyguladıklarımı paylaştım canım
uzun süredir forumu takip eden biriyim yazdıklarınıza katılmıyor ve buradan insanları yanlış yönlendirmenizi doğru bulmuyorum.ben de mayıs annesiyim öyle her dakika bebeği emzirmedim gecede 5 saate yakın uyuyor uyandırmıyorum acıkınca ağlayıp uyanıyor zaten gündüzleri de 3 er saat aralıkla emziriyorum.bebeği sizin emzirdiğiniz şekilde emzirirseniz bebeğin sütü hazmedememesi,gaz şikayetinin fazla olması vb. şikayetler gelişebilir insanlara tavsiye verirken çok emin bir biçimde böyle yap , bekletme vb cümleler kurmanız yanlış.
uzun süredir forumu takip eden biriyim yazdıklarınıza katılmıyor ve buradan insanları yanlış yönlendirmenizi doğru bulmuyorum.ben de mayıs annesiyim öyle her dakika bebeği emzirmedim gecede 5 saate yakın uyuyor uyandırmıyorum acıkınca ağlayıp uyanıyor zaten gündüzleri de 3 er saat aralıkla emziriyorum.bebeği sizin emzirdiğiniz şekilde emzirirseniz bebeğin sütü hazmedememesi,gaz şikayetinin fazla olması vb. şikayetler gelişebilir insanlara tavsiye verirken çok emin bir biçimde böyle yap , bekletme vb cümleler kurmanız yanlış.
buda yeni çıktı uzun zamandır takip ediyorum yazmıyordum ama dur bir sataşayım de kavga çıkarayım forumu rezil edeyim:)
ben her dakika emzir demişmiyim acaba uyuyunca uyandır demişmiyim 3 saat ara veriyorum bekliyorum dedi aa uyandır emzirmi dedim bekletme fırsat buldukça ver dedim.... 3'er saat aralıklarla emzirmeniz herkesin öyle yapması anlamınamı geliyor bende 1'er saat aralıkla emziriyorum... ben örnek verdim aman arkadaşım hep öyle yapmı dedim...
insanlara çok emin bir biçimde tavsiye veriyorum...uzun zamandırda veriyoruz dışarıdan atlayıp gereksiz söylemlere gerek yok fikrinizi kibarca beyan edersiniz biter bu sataşma neden anlayamadım...
rica ediyorum saçmalamayın!!!
Ser 77 ben de aynen senin gibi biliyorum.Doktorumuz gunduz 3 saat,gece de 5 saati gecmesin beslenme araligi dedi.Ayrica doydugundan eminsen 2 saatten sik emzirme dedi,Agladiginda kucagina alip sakinlestir,meme kurtaricin olmasin dedi.2 saat kuralina uydugumdan beri kusmamiz azaldi
amacım kesinlikle sataşmak değil sadece söyledikleriniz konusunda yanlışınız olduğunu düşündüğüm için yazma gereği duydum.konuyu uzatmak istemiyorum isteyen herkes doktoruna danışıp doğru bilgi edinebilir.
Canım bak bende aynı senin gibiydim.2-2.5 saatte bir 40-50 cc sağardım ama bebeğim 100 cc tüketirdi.Ben sağdıklarımı birleştirerek verdim hep.Hala bazen az geldiğinde birleştirerek veriyorum yani hiç beklemiyorum dolsun diye.Ne çıkarsa sağıp buzdolabına atıyorum.
Süt sağdıkça az da olsa çoğalıyor...
Bebekle sağım yapmak çok zor anlıyorum ama genelde uyurken veya karnı yeni doyduğunda oyun halısına veya hoppalaya bırakıyorum ve hemen sağmaya başlıyorum.Tabi baba evde olduğunda işim daha kolay oluyor
Anne sütüne en yakın mama SMA Gold promil 1 kullanıyorum
Ah yavrum yaa...Gerçekten yeme sorunu olan bebek çok zor oluyor.
Doktorunuz ne diyor acaba bu durum için ?
Kilo alımı ve boyu normal mi?
Benim kuzu gündüz 3 saati çok zor bekliyor.Acıktığında çığlık kıyamet kopuyor ve biberon gelmeden hiç bişey susturamıyor.
Ben acıkacağı saatten önce hazırlığımı yapmaya başlıyorum korkumdan
Canım benim oğlumda süt az olduğu için emmek istemedi.Hala da keyfi olarak emer 1-2 dakika sonra biberon için ağlar.
Ben 3 saatte bir iki göğüsüde sağıyorum.Bebeğim senin bebeğin gibi küçükken 60-70 cc falan çıkardı 3 saatte(şuan 100 cc).Benim ufaklık ise 1 aylıkken 100 cc mama ile anca doyardı.Ben de sağdıklarımı birleştirerek verirdim hep.
Ben bebeğim 1.5 aylık oluncaya kadar hep önce emzirdim sonra biberonu verdim hep bir umut belki süt artar da emziririm diye ama en fazla bu kadar arttırdım.1.5 ayından sonra yoğun gaz sancıları olunca şiddetle emmeyi ret etti.Bizde artık biberon ile devam ediyoruz.Günlük keyfi olarak meme veriyorum ama.
Canim bebiginin baska bir sorunu vardir belki soyle iyi bir doktoro gostersen , ne bilim mesela benim kuzum biraz usutunce kusar belki soguk alginligidir seninkide.. bu arada pur dikkat yazdiklarina mihlanmis durumdayim senin ve ayrica cicek in durumlarini dusunuyorum surekli neden bebekler boyle diye.. yok yok sizler bence bir uzmana danaisin yada goturun kizlar en iyisi bu bence
Canim sutun eger bolsa sagarak stok et bence, mamaya fazla girme hic gerek yok ama dedigim gibi eger sutun varsa,, yoksa yapilcak birsey yok mecburen artik.. ben Cow gate kullaniyorum , butun mama markalarini once arastirdim ve bu mamanin sebze agirlikli urunlere benzetildigini ogrendim bende bunu sectim hem aptamilden daha az gaz yapiyor ve sindirimi cok daha kolay
Tabii ya mama olayinin birde parasal durumu vardi dimi, aslinda haklisin ben bilmiyorum tr de kac tl aptamil valla bilen varsa bi zahmet yaziversin merak ettim isin dogrusu..
Canım benim kilomuz 5.600 boy 59 cm yani iyi,doktor böyle görünce iyi diyor sorun yok diyor beslenmenin uzun sürmesine de sabırlı ol diyor düzelir diyor ama ben umutlu değilim bu konuda çünkü bizimki git gide daha da emmemeye başladı hem göğüsü hem de biberonu ,bu durum çarşamba günü 2.ay aşısından sonra oldu acaba buna bağlamalı mıyım?zaten böyle devam ederse doktora görünmek şart olacak.Önceleri biberonla verdiğimde 1 saatimi alsada gene de bitiriyordu şimdi 10cc den sonra tık yok biberonu çıkaruyor sağa sola dönüyor sinirleniyor ağlıyorvb anlayacağınız emmek istemiyor.Allah yardımcım olsun...
Bu arada iligili arkadaşlara çok teşekkür ediyorum mesajlarıma cevap verişiniz beni çok rahatlatıyor..
kızlar ben mama vermedim hiç pompamda yok yani el pompası almıştım rahatlamak için kullanmıyorum o yüzden net birşey söyleyemem ama denemekten başka çaren yok...birde fazladan 20 cc çıkıyormuş yani daha önce de söyledim hiçbir pompa bebek kadar vakumlayamaz... umuyorum bu güzel duyguyu sıkıntı çekmeden sizde tadarsınızda artık uğraşmazsınız.... dua ediyorum walla şu mubarek günde umuyorum hepinizin bebekleri sorunsuzca annelerini cokcoklar...
hayırlı ramazanlar bu arada :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?