- 20 Kasım 2011
- 2.830
- 9.667
- 148
al benden de o kadar.eşimin işi çok yoğun.bazen haftasonları da çalışıyor.9-10 dan önce eve gelmiyor.gelince de yorgunluktan bayılıyor.ben de senin misal eve gelse de yusuf ömeri alsa diye bakıyorum ama bir geliyo yorgunluktan canı çıkmış şekilde biraz seviyor yusufu ama sonra uyuklamaya başlıyor malesef
eğer çıkarsa ki bence çıkar. çok süper olur ve bizi de kapsar diye düşünüyorum. genelde bu tür maddelerde ne zamandan itibaren geçerli olacağı ve kimleri kapsayacağına dair bilgi olur. bakalım nolcak.
canım yatmadan önce bir- iki hurma yiyip üstüne bir büyük bardak su içmeni tavsiye ederim. bir de gece emzirmeye kalktığında mutlaka emzirirken su iç. işe yarayacağını düşünüyorum.
arkadaşlar bu sabah 2.ay aşılarını yaptırdık. o ne öyle ya küçücük bebiki delik deşik ettilero minnacık bünye nasıl kaldırır bu yükü. neyse biraz ağladı eve geldik uyudu.ateşine baktım bişi yoktu.öğleden sonra 3 gibi çığlıklarla kaldırdım.tam bir buçuk saat kucağımda salladım.sürekli çığlık çığlığa ağlıyor.memeyi de almıyor.ateşi de yok.bazen kucağımda uykuya dalar gibi oldu ama 3-5 dakka sonra yine çığlıkla uyandı.kucağımdan indiremedim. en son artık bir çay kaşığı calpol verdim de 15 dakka sonra filan tesir etti galiba uyudu zavallı bebikim sanırım ağrı yaptı aşılar çünkü ateşi yoktu.çok üzüldüm ya içim parçalandı. zaten o bağırdıkça ben de ağladım.bir ara yine uyandı bu sefer memeyi aldı.emdi tekrar uyudu.biraz önce ateşine baktım 37.2. bakalım bu gece nasıl geçecek inşallah bişi olmaz. gece 10 gibi tekrar calpol vereyim diyorum.rahat uyuması için. anlıyacağınız bu 2.ay aşısı gerçekten kabusmuş yani
canım sana katılıyorum en güzeli ramazanda orucu tutmak ama biliyorsun emziren anne çok susuyor ve çabuk acıkıyor.bu sıcak ve uzun günlerde bizim için sıkıntı olacağını düşünüyorum ben tutmayacağım. ben de regl olmadım henüz.bebikim 65 günlük. annem emzirdiği sürece hiç regl olmamış.teyzelerim ve annanemde öyleymiş.hatta annanem en küçük teyzemi 5 yaşına kadar emzirmiş.sırf tekrar hamile kalmamak içinben de onlara çekmiş olabileceğimi düşünüyorum.iyi bişi mi kötü bişi mi bilemiyorum
günaydınnn herkese..
bu gece sağolsun uyutmadı kızım beni.. dün de anneme ne güzel uykuları düzene girdi demiştim.. sen misin öyle diyen.. 12 den 4 e kadar uyuduk.. sonra emzik veriyorum yok, müzik açıyorum yok, sallıyorum yok.. uyusun diye gözünün içine baktım hanfendinin, takmadı bile.. şimdi uyudu, bende de uyku muyku kalmadı artık..
bugün bizim evlilik yıldönümümüz, eşim hediye alcakmış.. ne gerek var, ona verceğimiz parayla kızıma bi sürü oyuncak, oyun halısı alırım diyorumbenim yerime kızıma hediye alsa sevincem resmen
Kizlar ramazan geldi oruc tutacak misiniz malum cok uzun gümler sütümüz kesilir mi tutmayi cok istiyorum aa sütüm kesilir diye de cok korkuyorum.ilk gün bi deneyecegim insallah tutabiliriz kaza yapmak istemiyorum ramazanin tadi bambaska
bi de ben daha regl olmadim ya 3 ay oldu ne zaman olcam ya aslinda böyle cok rahatim ama onun da faydasi var icimizi temizliyor.
Dün gece bebeğim bir damla daha fazla anne sütü içsin diye pompayla göğsümü hamur gibi yoğurup suyunu çıkardım çıka çıka yine allahıma binlerce şükür tek göğüs 90 cc tabi 8 saatlik bi dolum sonrası,benim yaramaz kızım 20 cc sini tükürdü azından sızdırdı inanın sinirimden oturdum ağladım :) ya benim için 1 damlası bile okadar değerliki anlatamam
Umarım gerçekleşir,tabi artık ikinci çocukta faydalanırız biz de:))
Dün gece bebeğim bir damla daha fazla anne sütü içsin diye pompayla göğsümü hamur gibi yoğurup suyunu çıkardım çıka çıka yine allahıma binlerce şükür tek göğüs 90 cc tabi 8 saatlik bi dolum sonrası,benim yaramaz kızım 20 cc sini tükürdü azından sızdırdı inanın sinirimden oturdum ağladım :) ya benim için 1 damlası bile okadar değerliki anlatamam
Sorma canım dün bütün gün kızım biberon almıyor meme desen zaten almıyor,aldığını da tükürüyor.Çok gerildim gerçekten acaba aşı yaptırdık çarşamba günü ondan mı oldu?Zaten iştahsızdı daha da beteri oldu(([/QUOTE
Ahh canım ya insanların ek gıdaya geçtiği zaman yaptığı şebeklikleri inan ben şimdiden yapıyorum "bak bak bak uçak geliyor,hoppppp,kim yicek kim yicek :))))))))" ama ne fayda.İnşallah zamanla düzelir.Aşı etkilemiş olabilir senin ufaklığı...
merhaba canım...bu aralar fazla foruma cvp yazamasamda takip etmeye çalışıyorum.
aramıza hoşgeldin....
Ben de senin gibi sütümü sağarak veriyorum ama hiç 8 saat bekletmem.Mutlaka düzenli olarak 2.5-3 saatte bir sağmanı tavsiye ediyorum.Hem göğüs ağrın olmaz hem de zamanla sütün artar.[/QUOT
Çok tşk ederim :) Ahh ahh heralde aynı şeyleri yaşayan insanlar olarak birbirimizi iyi anlıyoruz.Ben 3 saatte bi sağmayı denedim ama çok az çıkıyor bu defa insanın morali çok bozuluyor.Bide üzülerek söylüyorumki benim göğüs arım malesef yok yani 8 saat beklediğimde bile göğsüm cırcıvıkHatta bazen bu cıvık göğüsten bi damla çıkmaz diyorum ama çok şükür benim şuanda 8 saatte bir iki göğüs birden 180 ile 200 arasında değişiyor,onuda ikiye bölüyorum,bu durumda 6 öğün 90_100 cc lik çıkıyor 2 öğünde mama veriyorum,şimdilik bu şekilde sürüklüyorum resmen.Bide bir başıma kızım Masal'la sağım yapmak birhayli zor.Yinede tekrar denerim eğer 1 damla daha fazla çıksın her zorluğa katlanırım.Herkes artık bana deli diyor,ben anne sütüyle kafayı bozmuş durumdayım En azından 6 ay anne sütü alsın kızım diye çok çabalıyorum.Umarım içinde bulunduğumuz ramazan ayında allah hepimizin sütlerini coşturur,bebeklerimiz doya doya içer :) Bir mucize...
Az evvel besledim bebişimi ve aldığını tekrar kustu...Kızımın yemeyişine mi üzülsem,sütümün ziyan olmasına mı üzülsem ah ah...
Mama yedikten sonra gazını çıkardığımda yada altını değiştirdiğimde bişe olmuyor,fakat anne sütü verdiğimde gaz çıkarken yada altını değiştirirken yarısı kusuluyor ben anlamadım bu durumu yaGeçici oldugunu düşünelim evrene pozitif mesaj yollayalımki öyle olsun )
Zaten dünden beridir ağzına sıkıyorum öyle beslemeye çalışıyorum yoksa emmiyor kesinlikle.Kızımda emme tembelliği var galiba,bunu nasıl yenebilirim bilmiyorum sütü çoğu zaman ağzında bekletiyor benim uyarımla anca yutkunuyor,arada boğazında kalıyor yutkunurken öksürüyor sonra nefessiz kalıyor,çok korkuyorum bu durum olunca Allah korusun.Şimdi ben de sıkmazsam emmeyecek ki kızım,beslenme aralığı 3 saati geçiyor neredeyse,acıksın da öyle emsin diye ama banamısın demiyor.Bu sorunu nasıl atlatacağım bilmiyoırum
Günaydın anneler...
Bu formu uzun süredir takip ediyorum yorum yapamasamda yaşadığımız herseyin aynı olduğunu görüyorum. Anneliğe yeni yeni alıştığımız ruh haliyle aslında hepimiz birbirimize yardımcı oluyoruz. Ben her okuduğum yazıda her merakım biraz daha gidiyor. acil olarak doguma gidip yavrumu erken kucağıma aldım, problemli olur herseyi derken Allahıma şükür sağlıklı bir prensim oldu. Sarilik, emme problemi, kalca filmi,asilari,el emmesi sorunlarimiz ayni hep, buyudukce farklilasiyor. Bizde dogumu anneannenin yaninda yaptik.yarin ise basliyorum bugun oglusumuzla ewimize gidiyoruz artik. sizden yardim istedigim bir konu var arkadaslar; sizinyazdiklarinizda mama kullandiginizi yazmissiniz,ben hic mama vermedim henuz,bazen sagarak bazen emzirerek anne sütüyle besliyorum, emıyor ama çalısmaya başlayacağım icin mama takviyesi yapacagım galiba. Siz hangi mamayı kullanıyorsunuz ??
ağzında tutup yutkunmaması çok normal canım...benm kızımda biriktiriyo biriktiriyo ya boğazına kaçıyor ya ağzından akıyo yada püskürtüyo heryer süt oluyo....
çok ileri derecede değilse dert etme ve emme tembelliğini emzirerek yenebilirsin...süt gelsede gelmesede tutu göğsüne uyudukça hafifçe çenesini yanağını sıvazla kulağıyla oyna hem sevginden memnun olur hemde uykuya dalmaz emmeye devam eder...
3 saat aralık çok fazla bence.. biz gece bile en fazla 2,5 saat bekliyoruz...
gündüzleride neredeyse saat başı emiyor asya ben hiç bekletmedim süt olsada olmasada ver bak çok faydasını görürsün.. ayrıca 3 saat ara verdirirsen sütün azalır açıkmasını bekleme o açıkmayı doymayı anlamıyor henüz...her fırsatta memeyi verceksin ağzına ben öyle yaptım hep hatamı bilmiyorum ama ablam 3 çocuk büyüttü o uyardı beni...
daha öncede dedim altını açmadan açtıktan sonra banyo öncesi sonrası falan filan 2dk 3 dk da olsa her fırsatta ver 3 saat bekletme lütfen....
kızmazsın umarım bildiklerimi ve uyguladıklarımı paylaştım canım
merhaba canım...bu aralar fazla foruma cvp yazamasamda takip etmeye çalışıyorum.
aramıza hoşgeldin....
Ben de senin gibi sütümü sağarak veriyorum ama hiç 8 saat bekletmem.Mutlaka düzenli olarak 2.5-3 saatte bir sağmanı tavsiye ediyorum.Hem göğüs ağrın olmaz hem de zamanla sütün artar.[/QUOT
Çok tşk ederim :) Ahh ahh heralde aynı şeyleri yaşayan insanlar olarak birbirimizi iyi anlıyoruz.Ben 3 saatte bi sağmayı denedim ama çok az çıkıyor bu defa insanın morali çok bozuluyor.Bide üzülerek söylüyorumki benim göğüs arım malesef yok yani 8 saat beklediğimde bile göğsüm cırcıvıkHatta bazen bu cıvık göğüsten bi damla çıkmaz diyorum ama çok şükür benim şuanda 8 saatte bir iki göğüs birden 180 ile 200 arasında değişiyor,onuda ikiye bölüyorum,bu durumda 6 öğün 90_100 cc lik çıkıyor 2 öğünde mama veriyorum,şimdilik bu şekilde sürüklüyorum resmen.Bide bir başıma kızım Masal'la sağım yapmak birhayli zor.Yinede tekrar denerim eğer 1 damla daha fazla çıksın her zorluğa katlanırım.Herkes artık bana deli diyor,ben anne sütüyle kafayı bozmuş durumdayım En azından 6 ay anne sütü alsın kızım diye çok çabalıyorum.Umarım içinde bulunduğumuz ramazan ayında allah hepimizin sütlerini coşturur,bebeklerimiz doya doya içer :) Bir mucize...
Canım sanki bunları ben yazmışım çünkü seninle aynı yolu izliyoruz benim de sütüm anca o kadar geliyor ve günde toplasan anca 8 öğün besleyebiliyorum tabi kustuklarını benim çırpınışlarımı da eklersek.Dediğin gibi inşallah en azından 6 ay anne sütü alır kızlarımız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?