2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

hahah yemezler cnm.:2:.yıkamama yardım eder...eşim yemekten sonra asyadan sorumludur..sadece emzirmek için alırımmm walla:) sancılandıgı günlerde nöbetleşe tutuyorduk ama alt açmasından banyo sonrası yağlama masaj giydirme oynatma gaz çıkarma ona ait... hiç karışmıyorum:) yıkadıktan sonra havluyla bi alıyo ben sadece emzirip kucağına veriyorum:) bunu kendisi teklif etti benimde işime geldi...kızım hatta geçen aramızda yatıyordu bi uyandı döndü babasına ağladı bana ceviriyorum kafasını emzircem konuşuyorum falan döndü ona ağladı :) aldı göğsüne yatırdı babası başladı gülücük atmaya evde feci bi aşk var walla

bu arada 10 gibi calpol ver gece sık sık takip et bende 11 gibi vermiştim gece bir uyandım 1,5 gibi 38 e gidiyordu cnm hatta yarım fitil ver istersen...

süpermiş ya korunma yöntemi:)
oruç konusunda bende kararsızım ama tutmucam sanırım....çocukla uğraşmakta yorucu zaten birde sizde oluyormu bilmem ama ben oruçluyken barut gibi oluyorum:)

Çocuğun ile eşini övmicekmişsin diye bi laf varya hakikaten öyle:) Bugün bi arkadaşıma gittim,kızım artık bebek arabasını çok seviyor huzurla uyuya kalıyor dedim eve dönerken inan eve varana kadar agladı :))) Bu arada nice yıllara...

Dün gece bebeğim bir damla daha fazla anne sütü içsin diye pompayla göğsümü hamur gibi yoğurup suyunu çıkardım çıka çıka yine allahıma binlerce şükür tek göğüs 90 cc tabi 8 saatlik bi dolum sonrası,benim yaramaz kızım 20 cc sini tükürdü azından sızdırdı inanın sinirimden oturdum ağladım :) ya benim için 1 damlası bile okadar değerliki anlatamam

yok canim bende tutmiycam allah kolaylik vermis nasilsa kaza ederiz kismetse ,sicaklarda sivi kaybi cok fazla arti gunler uzun o yuzden tutmammak en iyisi..

o durumda ben de cok sinir oluyorum sirf o yuzden sagyip vermek istemiyorumcok kiymetli 1 damlasi bile

Hayirli ramazanlar bende tutamiycam ya normaldede tutamiyorum cok uzun ve benim psilolojim bozuluyor busefer cocuklari divuyorum cok gergin oluyorum orucluyken gastirigimde var midem gur gur ses cikardikca ben deliriyorum allah afetsin cok uzuluyorum neden boyle oluyrm burda saat 10.10 okuyor sahurda 1.30da bittiyr nasil tutulurki iki cocukla tek basima ins borc olarimi birgun oderim allahin afet beni cok gunahkarim

Sorma canım dün bütün gün kızım biberon almıyor meme desen zaten almıyor,aldığını da tükürüyor.Çok gerildim gerçekten acaba aşı yaptırdık çarşamba günü ondan mı oldu?Zaten iştahsızdı daha da beteri oldu((

merhaba canım...bu aralar fazla foruma cvp yazamasamda takip etmeye çalışıyorum.
aramıza hoşgeldin....
Ben de senin gibi sütümü sağarak veriyorum ama hiç 8 saat bekletmem.Mutlaka düzenli olarak 2.5-3 saatte bir sağmanı tavsiye ediyorum.Hem göğüs ağrın olmaz hem de zamanla sütün artar.

Az evvel besledim bebişimi ve aldığını tekrar kustu...Kızımın yemeyişine mi üzülsem,sütümün ziyan olmasına mı üzülsem ah ah...

Zaten dünden beridir ağzına sıkıyorum öyle beslemeye çalışıyorum yoksa emmiyor kesinlikle.Kızımda emme tembelliği var galiba,bunu nasıl yenebilirim bilmiyorumsütü çoğu zaman ağzında bekletiyor benim uyarımla anca yutkunuyor,arada boğazında kalıyor yutkunurken öksürüyor sonra nefessiz kalıyor,çok korkuyorum bu durum olunca Allah korusun.Şimdi ben de sıkmazsam emmeyecek ki kızım,beslenme aralığı 3 saati geçiyor neredeyse,acıksın da öyle emsin diye ama banamısın demiyor.Bu sorunu nasıl atlatacağım bilmiyoırum

Az evvel besledim bebişimi ve aldığını tekrar kustu...Kızımın yemeyişine mi üzülsem,sütümün ziyan olmasına mı üzülsem ah ah...

Mama yedikten sonra gazını çıkardığımda yada altını değiştirdiğimde bişe olmuyor,fakat anne sütü verdiğimde gaz çıkarken yada altını değiştirirken yarısı kusuluyor ben anlamadım bu durumu ya Geçici oldugunu düşünelim evrene pozitif mesaj yollayalımki öyle olsun )

canm sütüm yarıyodur da ondardır. emmiğinin birazını çıkarması normal. eğer çok çıkarıyorsa sn ya daa bebiş üşütüyo olabilir

Günaydın anneler...
Bu formu uzun süredir takip ediyorum yorum yapamasamda yaşadığımız herseyin aynı olduğunu görüyorum. Anneliğe yeni yeni alıştığımız ruh haliyle aslında hepimiz birbirimize yardımcı oluyoruz. Ben her okuduğum yazıda her merakım biraz daha gidiyor. acil olarak doguma gidip yavrumu erken kucağıma aldım, problemli olur herseyi derken Allahıma şükür sağlıklı bir prensim oldu. Sarilik, emme problemi, kalca filmi,asilari,el emmesi sorunlarimiz ayni hep, buyudukce farklilasiyor. Bizde dogumu anneannenin yaninda yaptik.yarin ise basliyorum bugun oglusumuzla ewimize gidiyoruz artik. sizden yardim istedigim bir konu var arkadaslar; sizinyazdiklarinizda mama kullandiginizi yazmissiniz,ben hic mama vermedim henuz,bazen sagarak bazen emzirerek anne sütüyle besliyorum, emıyor ama çalısmaya başlayacağım icin mama takviyesi yapacagım galiba. Siz hangi mamayı kullanıyorsunuz ??

ağzında tutup yutkunmaması çok normal canım...benm kızımda biriktiriyo biriktiriyo ya boğazına kaçıyor ya ağzından akıyo yada püskürtüyo heryer süt oluyo....

çok ileri derecede değilse dert etme ve emme tembelliğini emzirerek yenebilirsin...süt gelsede gelmesede tutu göğsüne uyudukça hafifçe çenesini yanağını sıvazla kulağıyla oyna hem sevginden memnun olur hemde uykuya dalmaz emmeye devam eder...
3 saat aralık çok fazla bence.. biz gece bile en fazla 2,5 saat bekliyoruz...

gündüzleride neredeyse saat başı emiyor asya ben hiç bekletmedim süt olsada olmasada ver bak çok faydasını görürsün.. ayrıca 3 saat ara verdirirsen sütün azalır açıkmasını bekleme o açıkmayı doymayı anlamıyor henüz...her fırsatta memeyi verceksin ağzına ben öyle yaptım hep hatamı bilmiyorum ama ablam 3 çocuk büyüttü o uyardı beni...
daha öncede dedim altını açmadan açtıktan sonra banyo öncesi sonrası falan filan 2dk 3 dk da olsa her fırsatta ver 3 saat bekletme lütfen....

kızmazsın umarım bildiklerimi ve uyguladıklarımı paylaştım canım

slm canım.ben günde 2 kez veriyorum mama.bebelac kullanıyorum.kızımıda bebelacla büyütmüştüm bundada aynı şekilde.aptamil pahalı olmasa onla beslerdim.

Çok sağol canım kızar mıyım hiç aksine tavsiyelerini harfi harfine uygulayacağım.Aslında pek meme uzatmıyordum biberona ben de alıştım sanki,ne de olsa sağıyorum veriyorum diye demek ki hata yapıyorum sık sık emzirmekle emmesi gelişir inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…