2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kayra bu aralar memeyi ağzına alınca öğürür gibi yapıyor.Alıştı tabi biberon emziğinin damağının belli yerinde durmasına.Anne memesi emince uzuyor boğazına kadar,beyefendi alışık olmayınca tuhafına gitmeye başladı herhalde.
Az önce de hafif uyuklarken verdim ağzına,ıyykkk der gibi yüzünü buruşturuyor.
Anlaşılan bizim doğru dürüst başlayamayan emzirme serüvenimizin bitmesine çok az kaldı.

Tabii ya mama olayinin birde parasal durumu vardi dimi, aslinda haklisin ben bilmiyorum tr de kac tl aptamil valla bilen varsa bi zahmet yaziversin merak ettim isin dogrusu..

Hipp mama 300 gr 24 lira civarı
Sma mama 400 gr 23 lira civarı
Aptamil mama 350 gr 18 lira civarı
Bebelac ise 500 gr 12 lira civarı

Benim bildiğim mama fiyatları üç aşağı beş yukarı bu şekilde.İndirimleri takip edince iyi oluyor valla.
Ben geçen 6 kutu sma mama aldım 17 liradan.30 lira kârım oldu.
Metroda da prima aktif bebek 3 numara 39 adette indirim vardı.7 pakette ondan alarak 50 tl ye yakın param cebimde kaldı.

2 aylık mamamız ve bezimiz şimdiden hazır.Bu şekilde indirimde olunca kaçırmamak lazım.[/B]

Kayra bu aralar memeyi ağzına alınca öğürür gibi yapıyor.Alıştı tabi biberon emziğinin damağının belli yerinde durmasına.Anne memesi emince uzuyor boğazına kadar,beyefendi alışık olmayınca tuhafına gitmeye başladı herhalde.
Anlaşılan bizim doğru dürüst başlayamayan emzirme serüvenimizin bitmesine çok az kaldı.

Tabii ya mama olayinin birde parasal durumu vardi dimi, aslinda haklisin ben bilmiyorum tr de kac tl aptamil valla bilen varsa bi zahmet yaziversin merak ettim isin dogrusu..

Benim bildiğim mama fiyatları üç aşağı beş yukarı bu şekilde.İndirimleri takip edince iyi oluyor valla.
Metroda da prima aktif bebek 3 numara 39 adette indirim vardı.7 pakette ondan alarak 50 tl ye yakın param cebimde kaldı.

2 aylık mamamız ve bezimiz şimdiden hazır.Bu şekilde indirimde olunca kaçırmamak lazım.[/B]

bebeklerin emme saati konusulmus bende bebekten bebege degistigini dusunuyorum ki uykuda emmek kadar onemli huzurla uyuyan cocugu uyandirip emzirmek bana gore degil,emzirme araligi herzaman ayni olmaz bazen cok sik emmek isterken bazen 3 hatta 4 saati bulabilir 5 saati gecmedigi surece normaldir ,zaten bebek buyudukce anne sutu yaglandigi icin daha cabuk ve uzun sure doyurdugu bi gercek..

Cok sagolasin turuncu sanada zahmet oldu canim yaa benim icin iyi oldu fiyatlari bilmem...yakinda Tr ye gelicem ve bir aydan biraz fazla kalmayi dusunuyorum bu yuzden bir fikir ediniyim dedim fiyat konuusunda., yalniz benim mama orda satilmiyor galiba , iste bu kotu oldu:26: bu demek oluyorki valizimiz mama ile dolucak gelirken ki bir tanesi 900 gr nasil olucak bu is , kizlar aranizda hic Cow gate mama satan bir yer goren varmi,bilmem cok onemli eger satiliyorsa buyuk dertten kurtulmus olucam. Bu arada mama fiyatlari epey pahaliymis, dedigin gibi promosyonlari beklemek en guzeli..bir alana ikinci yari fiyat veya bir alana bir bedeva gibi vardir belki oralarda da boyle durumlar...birde 900 gr mamayi ben 7.99 pound a aliyorum tl ye cevirdigimde yuvarlasak 20 tl ye geliyor hemde grami nerde ise 1 kg , tuhaf Tr de fiyatlar gercekten ucmus

Teşekkür ederim canım ,evet 2 aylık ölçüler bunlar.Biraz rahatladım doğrusu tekrar sağolun.Hayırlı Ramazanlar...

Az evvel besledim bebişimi ve aldığını tekrar kustu...Kızımın yemeyişine mi üzülsem,sütümün ziyan olmasına mı üzülsem ah ah...

canım bebegin emerken agzındanmı xıkarıyor yoksa içip içip sonradanmı kusuyor doyuyosa fazlasını cıkarır diyolar benimkide öyleydi ve 1.580gr almıstı ama verdigin anda agzından atıyosa ozaman baska buarada arkadaslar verem asısı yaptırıp kabuk baglamayan ve izi az görünen varmı sanırım benim bebşin tutmadı cnkü ne kabuk bagladı nede izi kırmızı sadece sinek ısırmıs gibi küçücük bir iz var pazartesi sorcam ama ilk size sorıyım dedim böle olan varmı tutmadıysa yine aglıcak oglusum yaaa:18::18::18:

yürü be biyolog86... ser77 bize baskalarıda öle dedi üst üste emzirirsen gaz yapar ama benim bebegim sürekli emmek istedi verdim 5dk sonra yine istedi yine verdim napıyım dur üst üste emzirememmi diyim hayır gerektikce ve istedigi kadar emzirceksin cnküü anne sütünü nekdar aralıklarlada versen o gazı bebek senin yiyip içtiginden yada yanlıs nefes alıp vermeden alıyor memeyi emerken bile aradan hava yutup gaz yapıyor bnim bebegim agzı acık uyurdu o yuzden gazı vardı agzını kapatınca daha az oluyordu buyuzden sen ne dersen de herkezin farklı yöntemleri var farklı bebeklerimiz oldugu gibi...(buarada biyolog86 arkadasımız yap et diyosa bile artık samimiyetimizden diyo işine gelmiyosa yapmazsın biter bak aklınıza 3er saat yatmıs siz öle yapın fikir beyan edenide görmemezlikten gelin yada ayrı yorum yapıp ben bu kadar emziriyorum gaz yapmıyor de gec kimseyi kırma)

Slm kizlar ya benim oglum basini cok geriye dogru veriyor normalmi sizinkidemi oyle bide hep tukuruk yapiyor azinda kilosu 6.200 normalmi 3 aylik bana zayif geliyor cok istekli degil emekte ben uyandiriyorum emdin diye o uyumayi tercih ediyor

"akliniza 3er saat yatmis siz oyle yapin fikir beyan edeni de gormemezlikten gelin" diger cumlelerde tekil konusup burada cogul konustugunuza gore bana da tas atmis oluyorsunuz,bu forum kimsenin tekelinde degil,herkes istedigi fikri beyan edebilir,yanlis oldugunu dusundugu biseyi de gundeme getirebilir.Ser 77nin bunu dile getiris tarzi hos olmayabilir ama size tas atana siz gul atacak olgunlugu gosterebilseydiniz keske.

Canım her ikisi de oluyor.Bir öğün beslediğimde 10-20 cc den sonrasını yutmuyor verdiğimi ise ağzıyla tükürür gibi yapıyor,bir öğünde de bakıyorsun besldikten sonra aldıklarını geri iade etmiş:)Neyseki gece emdi,inşallah böyle devam eder.Biyolog arkadaşımın verdiği tavsiye üzerine emzirmeye de gayret gösteriyorum her nekadar emmese de...

valla cow gate hiç duymadım tr.de ama internette bir bebek mağazasında golden gate diye bir mama olduğunu biliyorum.
Birde 900 gr mamayı ben 2.5 hafta kullanıyorum.Senin bebeğin seni emdiği için yanında 2 kutu getirsen yetmez mi ?
Hiç riske atıp getrimemezlik yapma bence

yaw turuncu bilmediğin bişiy de yok maşallahbu hoppala da ne oluyor yahuuu

.....
hoppala diye ev tipi ana kucağına diyorum ben ...

Bak ben de aynı soruyu size bugün soracaktım.Benim bebeğimde de hiç kabuk bağlama veya iz olmadı
Tutmadı mı acaba ??

Slm kizlar ya benim oglum basini cok geriye dogru veriyor normalmi sizinkidemi oyle bide hep tukuruk yapiyor azinda kilosu 6.200 normalmi 3 aylik bana zayif geliyor cok istekli degil emekte ben uyandiriyorum emdin diye o uyumayi tercih ediyor

Başını bu ay biraz daha dik tutmayı öğrenecek...
Bebeklerin kilosu her bebeğin genetiğine göre farklılık gösterir bence.
Kayra 2 ay 20 günlük iken 6200 gr idi ama bu demek değil ki senin bebeğin zayıf....Önemli olan sağlıklı olmaları.

verem asısı 1 yıl sonra kabuk baglıoo canlarım eger ozaman kabuk baglamazsaa yenıden doktora goturmek gerekıo test yapılması ıcın

Asi1 yil sonra kabuk baglicak. Eger o zaman olmazsa dr gidilip deri testi yaptirilacak

Ben de merak ettim şimdi,kızımı 3 gün evvel aşıya götürdük hemşire yara olur kabuk bağlar endişelenmeyin demişti,fakat koluna baktım sadece sinek ısırığı görünümü var.Doktora sormak lazım.Bu günlerde doktora gidecek olan arkadaşımız varsa bir sorabilir mi?

Son düzenleme:

merhabalar canım. benim kızın öyle br geriniyoki boynu kırılıcak sanıyorum valla annemlerde buyuyo ondan dıyolar :) kılo konusundada bence zayıf değil sonuçta her bebek aynı kıloda doğmaz 4 kılo doğan bi bebek her ay bi kılo alsa 7 kılo olması beklenir 3. ayında ama benmi kızım 3 kılo doğdu her ay 800 gr alıyo şimdi 25.inde 2. ayımıza gircez 4700 şimdi. yani bu şeye benziyo ben 29 yaşındayım 63 kıloyum normalmı demeye benziyo bana göre:) her bebeğin doğum kılosu boyu yapısı farklıdır. benim kuzenım 1 yaşında ve 12 kılo hala yuruyemıyo tam olarak emekliyo sadece. doktor bile kılosu fazla ondan geç yurur dedi. sonuçta zayıf diye bişey yok bebeklerımız için her ay düzenli guzel kılo alıyosa sorun yok bence. sağlığı yerindeyse hiç takmayalım kafaya kıloları derim ben :)

üstüne alıosan evet sanada dedim cnkü herkez fikrini söyler yap yada yapma o sana kalmıs...şimdi bana böle cvp atan senmi diyosun gül atacak olgunlugu gösterebilseydiniz diye buarada kimse bu forum bnm demedi sadece uzun zamandır buraya yazan biyolog arkadasımıza bir anda kafasına kaya atar gibi yazılan yorum bana dokundu hak vermedim ve senin bana yazdıgın gibi bende yazdım canımmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…