kızlar ben mama vermedim hiç pompamda yok yani el pompası almıştım rahatlamak için kullanmıyorum o yüzden net birşey söyleyemem ama denemekten başka çaren yok...birde fazladan 20 cc çıkıyormuş yani daha önce de söyledim hiçbir pompa bebek kadar vakumlayamaz... umuyorum bu güzel duyguyu sıkıntı çekmeden sizde tadarsınızda artık uğraşmazsınız.... dua ediyorum walla şu mubarek günde umuyorum hepinizin bebekleri sorunsuzca annelerini cokcoklar...
hayırlı ramazanlar bu arada :)
Tabii ya mama olayinin birde parasal durumu vardi dimi, aslinda haklisin ben bilmiyorum tr de kac tl aptamil valla bilen varsa bi zahmet yaziversin merak ettim isin dogrusu..
kızlar ben mama vermedim hiç pompamda yok yani el pompası almıştım rahatlamak için kullanmıyorum o yüzden net birşey söyleyemem ama denemekten başka çaren yok...birde fazladan 20 cc çıkıyormuş yani daha önce de söyledim hiçbir pompa bebek kadar vakumlayamaz... umuyorum bu güzel duyguyu sıkıntı çekmeden sizde tadarsınızda artık uğraşmazsınız.... dua ediyorum walla şu mubarek günde umuyorum hepinizin bebekleri sorunsuzca annelerini cokcoklar...
Tabii ya mama olayinin birde parasal durumu vardi dimi, aslinda haklisin ben bilmiyorum tr de kac tl aptamil valla bilen varsa bi zahmet yaziversin merak ettim isin dogrusu..
Hipp mama 300 gr 24 lira civarı
Sma mama 400 gr 23 lira civarı
Aptamil mama 350 gr 18 lira civarı
Bebelac ise 500 gr 12 lira civarı
Benim bildiğim mama fiyatları üç aşağı beş yukarı bu şekilde.İndirimleri takip edince iyi oluyor valla.
Ben geçen 6 kutu sma mama aldım 17 liradan.30 lira kârım oldu.
Metroda da prima aktif bebek 3 numara 39 adette indirim vardı.7 pakette ondan alarak 50 tl ye yakın param cebimde kaldı.
2 aylık mamamız ve bezimiz şimdiden hazır.Bu şekilde indirimde olunca kaçırmamak lazım.
Maaşallah kızına...Sanırım bu ölçüler 2.ayın.Eğer öyleyse gerçekten gelişiminde sorun yok ve sütün yarıyor demektir.
Kayra acıkınca ortalığı yıkan bir bebek olmasına rağmen 2.ayın sonunda kilosu 5700 civarı boyuda 58 cm idi.
Yani senin kızın açlığını belli etmesede çok güzel bakmışın.
Şuan ki iştahsızlığı aşılara bağlı olması çok yüksek.Biraz daha gözlemle bakalım.
Az evvel besledim bebişimi ve aldığını tekrar kustu...Kızımın yemeyişine mi üzülsem,sütümün ziyan olmasına mı üzülsem ah ah...
buda yeni çıktı uzun zamandır takip ediyorum yazmıyordum ama dur bir sataşayım de kavga çıkarayım forumu rezil edeyim:)
ben her dakika emzir demişmiyim acaba uyuyunca uyandır demişmiyim 3 saat ara veriyorum bekliyorum dedi aa uyandır emzirmi dedim bekletme fırsat buldukça ver dedim.... 3'er saat aralıklarla emzirmeniz herkesin öyle yapması anlamınamı geliyor bende 1'er saat aralıkla emziriyorum... ben örnek verdim aman arkadaşım hep öyle yapmı dedim...
insanlara çok emin bir biçimde tavsiye veriyorum...uzun zamandırda veriyoruz dışarıdan atlayıp gereksiz söylemlere gerek yok fikrinizi kibarca beyan edersiniz biter bu sataşma neden anlayamadım...
rica ediyorum saçmalamayın!!!
yürü be biyolog86... ser77 bize baskalarıda öle dedi üst üste emzirirsen gaz yapar ama benim bebegim sürekli emmek istedi verdim 5dk sonra yine istedi yine verdim napıyım dur üst üste emzirememmi diyim hayır gerektikce ve istedigi kadar emzirceksin cnküü anne sütünü nekdar aralıklarlada versen o gazı bebek senin yiyip içtiginden yada yanlıs nefes alıp vermeden alıyor memeyi emerken bile aradan hava yutup gaz yapıyor bnim bebegim agzı acık uyurdu o yuzden gazı vardı agzını kapatınca daha az oluyordu buyuzden sen ne dersen de herkezin farklı yöntemleri var farklı bebeklerimiz oldugu gibi...(buarada biyolog86 arkadasımız yap et diyosa bile artık samimiyetimizden diyo işine gelmiyosa yapmazsın biter aklınıza 3er saat yatmıs siz öle yapın fikir beyan edenide görmemezlikten gelin yada ayrı yorum yapıp ben bu kadar emziriyorum gaz yapmıyor de gec kimseyi kırma)
canım bebegin emerken agzındanmı xıkarıyor yoksa içip içip sonradanmı kusuyor doyuyosa fazlasını cıkarır diyolar benimkide öyleydi ve 1.580gr almıstı ama verdigin anda agzından atıyosa ozaman baska buarada arkadaslar verem asısı yaptırıp kabuk baglamayan ve izi az görünen varmı sanırım benim bebşin tutmadı cnkü ne kabuk bagladı nede izi kırmızı sadece sinek ısırmıs gibi küçücük bir iz var pazartesi sorcam ama ilk size sorıyım dedim böle olan varmı tutmadıysa yine aglıcak oglusum yaaa:18::18::18:
Cok sagolasin turuncu sanada zahmet oldu canim yaa benim icin iyi oldu fiyatlari bilmem...yakinda Tr ye gelicem ve bir aydan biraz fazla kalmayi dusunuyorum bu yuzden bir fikir ediniyim dedim fiyat konuusunda., yalniz benim mama orda satilmiyor galiba , iste bu kotu oldu:26: bu demek oluyorki valizimiz mama ile dolucak gelirkenki bir tanesi 900 gr nasil olucak bu is , kizlar aranizda hic Cow gate mama satan bir yer goren varmi,bilmem cok onemli eger satiliyorsa buyuk dertten kurtulmus olucam. Bu arada mama fiyatlari epey pahaliymis, dedigin gibi promosyonlari beklemek en guzeli..bir alana ikinci yari fiyat veya bir alana bir bedeva gibi vardir belki oralarda da boyle durumlar...birde 900 gr mamayi ben 7.99 pound a aliyorum tl ye cevirdigimde yuvarlasak 20 tl ye geliyor hemde grami nerde ise 1 kg , tuhaf Tr de fiyatlar gercekten ucmus
yaw turuncu bilmediğin bişiy de yok maşallahbu hoppala da ne oluyor yahuuu
canım bebegin emerken agzındanmı xıkarıyor yoksa içip içip sonradanmı kusuyor doyuyosa fazlasını cıkarır diyolar benimkide öyleydi ve 1.580gr almıstı ama verdigin anda agzından atıyosa ozaman baska buarada arkadaslar verem asısı yaptırıp kabuk baglamayan ve izi az görünen varmı sanırım benim bebşin tutmadı cnkü ne kabuk bagladı nede izi kırmızı sadece sinek ısırmıs gibi küçücük bir iz var pazartesi sorcam ama ilk size sorıyım dedim böle olan varmı tutmadıysa yine aglıcak oglusum yaaa:18::18::18:
Slm kizlar ya benim oglum basini cok geriye dogru veriyor normalmi sizinkidemi oyle bide hep tukuruk yapiyor azinda kilosu 6.200 normalmi 3 aylik bana zayif geliyor cok istekli degil emekte ben uyandiriyorum emdin diye o uyumayi tercih ediyor
valla cow gate hiç duymadım tr.de ama internette bir bebek mağazasında golden gate diye bir mama olduğunu biliyorum.
Birde 900 gr mamayı ben 2.5 hafta kullanıyorum.Senin bebeğin seni emdiği için yanında 2 kutu getirsen yetmez mi ?
Hiç riske atıp getrimemezlik yapma bence
.....
hoppala diye ev tipi ana kucağına diyorum ben ...
Bak ben de aynı soruyu size bugün soracaktım.Benim bebeğimde de hiç kabuk bağlama veya iz olmadı
Tutmadı mı acaba ??
Başını bu ay biraz daha dik tutmayı öğrenecek...
Bebeklerin kilosu her bebeğin genetiğine göre farklılık gösterir bence.
Kayra 2 ay 20 günlük iken 6200 gr idi ama bu demek değil ki senin bebeğin zayıf....Önemli olan sağlıklı olmaları.
Slm kizlar ya benim oglum basini cok geriye dogru veriyor normalmi sizinkidemi oyle bide hep tukuruk yapiyor azinda kilosu 6.200 normalmi 3 aylik bana zayif geliyor cok istekli degil emekte ben uyandiriyorum emdin diye o uyumayi tercih ediyor
"akliniza 3er saat yatmis siz oyle yapin fikir beyan edeni de gormemezlikten gelin" diger cumlelerde tekil konusup burada cogul konustugunuza gore bana da tas atmis oluyorsunuz,bu forum kimsenin tekelinde degil,herkes istedigi fikri beyan edebilir,yanlis oldugunu dusundugu biseyi de gundeme getirebilir.Ser 77nin bunu dile getiris tarzi hos olmayabilir ama size tas atana siz gul atacak olgunlugu gosterebilseydiniz keske.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?