Canım her ikisi de oluyor.Bir öğün beslediğimde 10-20 cc den sonrasını yutmuyor verdiğimi ise ağzıyla tükürür gibi yapıyor,bir öğünde de bakıyorsun besldikten sonra aldıklarını geri iade etmiş:)Neyseki gece emdi,inşallah böyle devam eder.Biyolog arkadaşımın verdiği tavsiye üzerine emzirmeye de gayret gösteriyorum her nekadar emmese de...
verem asısı 1 yıl sonra kabuk baglıoo canlarım eger ozaman kabuk baglamazsaa yenıden doktora goturmek gerekıo test yapılması ıcın
Kayranın artık yavaş yavaş uyku düzeni oluşmaya başladı gibi.Akşam 7-7.30 gibi banyo yaptırıyorum.8e doğru gözler kapanıyor.Sabah 6ya kadar uyuyor.
Tabi aralarda beslenmek için uyanıyor ama karnı doyunca tekrar uykuya geçiyor.Ben de geceleri ilgilenmiyorum zaten hiç uykusu açılmasın diye.
Bazen daha erkende uyuduğu oluyor dün gece gibi.Saat 6.30 gibi dayanamayıp sızdı sabah 6ya kadar
Sabah 6da uyanınca biraz oynuyoruz ve tekrar 7-7.30 gibi yatıp 2 saat daha uyuyor.
Gün içinde 2 saat en fazla uyanık kalıp tekrar 45 dk-1 saat uyumak istiyor.
Sizlerin düzeni nasıl ?
Bu arada bana hediye olarak bebek telsizi geldi.Gerçekten çok işime yarıyor.Kayranın uykusunun geldiğini farkettiğimde kendi odasındaki yatağına bırakıyorum alışması için.Telsizi de açıp kapısını kapatıyorum.Ortam sessiz olunca uyuma saati daha uzun oluyor.Çok istedim sese alışmasını ama bizimki anasına çekmiş olacak ki kapı gıcırtısına bile uyanıyor hemen
valla canım sanırım biz uyku konusunda şanşlı annlerdeniztü maşallah benim nur' um da gece 9 da banyosunu yapıp yatıyo gece 4 5 gibi uyanıyo emmek için daha gazını alırken geri uyuyo kızım. sonra sabah 9 kadar uyuyoruz :) gündüzde mesala şimdi uyuyo kızım 45 er dakka en fazla günde 3 sefer toplasan 3 saati geçmiyo yani gündüz uykularıda:) yanlız bizikinin şöyle bir huyu var gunduz yatıramıyorum ana kucağında hafif sallama modunda yatar pozisyonda olcak hanfendi yatağında ımkansız uyumuyo ama allahtan gece sallanmak istemiyo banyo sonrası mayışıyo zaten yataığna koyurum emziğini eme eme uyuyo kızım aman dillerimizi ısıralım tüüüüü maşallahh diyelim
slm arkadaşlar,oğlum günde 4-5 kez kaka yapıyordu dün bir kez yaptı çok sulu ve mukuslu doktora götürsemmi? emmesi de aynı değişen birşey yok birde karnından sürekli sesler geliyor bunlar normal mi? evin içi 30 derece oğlumu nasıl giydireceğim şaşırdım . bebeklerinizi evde nasıl giydiriyorsunuz?
Bu arada kızlar kocama itiraf edemesem de bu oyun halısının çok dandik bişey olduğunu sizlere itiraf etmek istiyorum.
120 lira verip aldırdım ama bu kadar basit bişey olacağını hiç düşünmemiştim.
Evet oyun halısı bebeğin gelişimi için çok gerekli ve güzel bir oyalayıcı ama neden bu kadar pahalı bi anlam veremiyorum.
Ben tiny love güneşli halısını aldım.İlk kızgınlığım oyuncakların üzerinde yazan İsrail adresi oldu.Bilseydim baştan almazdım ama neyse almış bulunduk.
İkinci kızgınlığım ise oyun halısının naylonumsu bir kumaştan üretilmiş olması.Kayra içinde oynarken çok terlediği için mecburen havlu sermek zorunda kalıyorum altına.Oyuncakları ise gerçekten çok basit.
Yani evet gelişimi için alınması gereken bişey ama böyle basit olduğunu bilseydim kendim tasarlayıp diktirirdim
Herkesin mubarek Ramazanini kutlarim ins hayirlara vesile olur hepimiz icin...
:) valla haklisin turuncu, kumas konusunda senle hemfikirim..Ben artik pushchair e sallanan oyuncaklardan alip taktim,tepkisi olaganustu,cok mutlu oluyor ...ilerleyen zamanlarda da bakicam artik ihtiyac durumuna gore aliriz sirasiyla oyuncak.
Saglik olsun canim esin almis artik yapilcak birsey yok ..
Arkadaslar, benim acilen bilmem gereken bir sorum olcak sizlere ..
Gunes kremi bebekleriniz icin kullaniyormusunuz , kullaniyorsaniz hangi markalari tecrih ettiniz veya doktor tavsiyeli krem mi kullaniyorsunu?
canım bebegin emerken agzındanmı xıkarıyor yoksa içip içip sonradanmı kusuyor doyuyosa fazlasını cıkarır diyolar benimkide öyleydi ve 1.580gr almıstı ama verdigin anda agzından atıyosa ozaman baska buarada arkadaslar verem asısı yaptırıp kabuk baglamayan ve izi az görünen varmı sanırım benim bebşin tutmadı cnkü ne kabuk bagladı nede izi kırmızı sadece sinek ısırmıs gibi küçücük bir iz var pazartesi sorcam ama ilk size sorıyım dedim böle olan varmı tutmadıysa yine aglıcak oglusum yaaa:18::18::18:
yürü be biyolog86... ser77 bize baskalarıda öle dedi üst üste emzirirsen gaz yapar ama benim bebegim sürekli emmek istedi verdim 5dk sonra yine istedi yine verdim napıyım dur üst üste emzirememmi diyim hayır gerektikce ve istedigi kadar emzirceksin cnküü anne sütünü nekdar aralıklarlada versen o gazı bebek senin yiyip içtiginden yada yanlıs nefes alıp vermeden alıyor memeyi emerken bile aradan hava yutup gaz yapıyor bnim bebegim agzı acık uyurdu o yuzden gazı vardı agzını kapatınca daha az oluyordu buyuzden sen ne dersen de herkezin farklı yöntemleri var farklı bebeklerimiz oldugu gibi...(buarada biyolog86 arkadasımız yap et diyosa bile artık samimiyetimizden diyo işine gelmiyosa yapmazsın biter bak aklınıza 3er saat yatmıs siz öle yapın fikir beyan edenide görmemezlikten gelin yada ayrı yorum yapıp ben bu kadar emziriyorum gaz yapmıyor de gec kimseyi kırma)
üstüne alıosan evet sanada dedim cnkü herkez fikrini söyler yap yada yapma o sana kalmıs...şimdi bana böle cvp atan senmi diyosun gül atacak olgunlugu gösterebilseydiniz diye buarada kimse bu forum bnm demedi sadece uzun zamandır buraya yazan biyolog arkadasımıza bir anda kafasına kaya atar gibi yazılan yorum bana dokundu hak vermedim ve senin bana yazdıgın gibi bende yazdım canımmmm
slm arkadaşlar,oğlum günde 4-5 kez kaka yapıyordu dün bir kez yaptı çok sulu ve mukuslu doktora götürsemmi? emmesi de aynı değişen birşey yok birde karnından sürekli sesler geliyor bunlar normal mi? evin içi 30 derece oğlumu nasıl giydireceğim şaşırdım . bebeklerinizi evde nasıl giydiriyorsunuz?
Kayranın artık yavaş yavaş uyku düzeni oluşmaya başladı gibi.Akşam 7-7.30 gibi banyo yaptırıyorum.8e doğru gözler kapanıyor.Sabah 6ya kadar uyuyor.
Tabi aralarda beslenmek için uyanıyor ama karnı doyunca tekrar uykuya geçiyor.Ben de geceleri ilgilenmiyorum zaten hiç uykusu açılmasın diye.
Bazen daha erkende uyuduğu oluyor dün gece gibi.Saat 6.30 gibi dayanamayıp sızdı sabah 6ya kadar
Sabah 6da uyanınca biraz oynuyoruz ve tekrar 7-7.30 gibi yatıp 2 saat daha uyuyor.
Sizlerin düzeni nasıl ?
Bu arada bana hediye olarak bebek telsizi geldi.Gerçekten çok işime yarıyor.Kayranın uykusunun geldiğini farkettiğimde kendi odasındaki yatağına bırakıyorum alışması için.Telsizi de açıp kapısını kapatıyorum.Ortam sessiz olunca uyuma saati daha uzun oluyor.Çok istedim sese alışmasını ama bizimki anasına çekmiş olacak ki kapı gıcırtısına bile uyanıyor hemen
arkadaslar facete mayıs annelerınden bı annemızın oğlu karacıger enfeksıyonu nedenıylee yogun bakımda yatıooo dualara ıhtıyacıı var su ramazannn ayında nolurr dua edın onaaa bebegımızzz tutunsun hayataaa
Sizlerin düzeni nasıl ?
bencede cnm dillerinizi ıssırın her yerde dile getirmeyinvalla canım sanırım biz uyku konusunda şanşlı annlerdeniztü maşallah benim nur' um da gece 9 da banyosunu yapıp yatıyo gece 4 5 gibi uyanıyo emmek için daha gazını alırken geri uyuyo kızım. sonra sabah 9 kadar uyuyoruz :) gündüzde mesala şimdi uyuyo kızım 45 er dakka en fazla günde 3 sefer toplasan 3 saati geçmiyo yani gündüz uykularıda:) yanlız bizikinin şöyle bir huyu var gunduz yatıramıyorum ana kucağında hafif sallama modunda yatar pozisyonda olcak hanfendi yatağında ımkansız uyumuyo ama allahtan gece sallanmak istemiyo banyo sonrası mayışıyo zaten yataığna koyurum emziğini eme eme uyuyo kızım aman dillerimizi ısıralım tüüüüü maşallahh diyelim
bende oyun halısı araştırması içindeyim hangisinden alsam bilemedim çok çeşit var karar vermek zor umarım senin gibi sonradan pişman olucağım bi ürün seçmem:)Bu arada kızlar kocama itiraf edemesem de bu oyun halısının çok dandik bişey olduğunu sizlere itiraf etmek istiyorum.
120 lira verip aldırdım ama bu kadar basit bişey olacağını hiç düşünmemiştim.
Evet oyun halısı bebeğin gelişimi için çok gerekli ve güzel bir oyalayıcı ama neden bu kadar pahalı bi anlam veremiyorum.
Ben tiny love güneşli halısını aldım.İlk kızgınlığım oyuncakların üzerinde yazan İsrail adresi oldu.Bilseydim baştan almazdım ama neyse almış bulunduk.
İkinci kızgınlığım ise oyun halısının naylonumsu bir kumaştan üretilmiş olması.Kayra içinde oynarken çok terlediği için mecburen havlu sermek zorunda kalıyorum altına.Oyuncakları ise gerçekten çok basit.
Yani evet gelişimi için alınması gereken bişey ama böyle basit olduğunu bilseydim kendim tasarlayıp diktirirdim
Allah acil şifa versin anne ve babasına sabır versin çok üzüldümarkadaslar facete mayıs annelerınden bı annemızın oğlu karacıger enfeksıyonu nedenıylee yogun bakımda yatıooo dualara ıhtıyacıı var su ramazannn ayında nolurr dua edın onaaa bebegımızzz tutunsun hayataaa
kızlar meraba; epey zaman oldu giremiyorum foruma memlektte tatildeyim.burdaki hava değişimim bizi çok olumsuz etiledi.. hepinizi çok özlemişim. ne güzel paylaşımlar devam ediyor bu bebişlerle bile...size hayranım..fırsat bulup paylaşımlarınızı halen devam ettirebiliyorsunuz...benim pek fırsatım olmuyor ve ortamım da pek müsait değil fazla giremiyorum...
kızlar yaa dünden beri çok moralim bozuk...kızım dün 2. ayını doldurdu diye misafir olarak aile hekimliğine gidip bi kilosuna bakayım dedim...mayısın 22 sinde 3380 kg doğan kızım dün itibari ile sadece 4600 kg idi...çok üzüldüm sizlerde kilo durumları nasıl....sadece emzirdim şuana kadar...mamaya başlasammı...aile hekimi emzirmeye devam etmemi mama verirsem meme emmeyeceğinin söledi...bi de hiç kaka yapmıyor haftada 1 en fazla 2 defa yapıyor...dr buna da olabilir dedi...doymuyor desem öyle gaz sancıları dışında aşırı bi ağlaması da yok...yoksa aç mı kalıyor bebeğim bilemedim ki...üüffff kızlar yaaa canım çok sıkkın...
bu arada bi dr a daha gittik çok eski tecrübeli bi dr öyle ilaç yanlısı pek olmayan birisi...bana bebeğe bol bol su içirmemi ayrıca şeftali havuç ve elma suyu sıkıp azar azar vermemi önerdi...çocuğun bağırsakları çalışsın diye...başka dr lar ilk altı ay su bile içmesin diyorlar....napacağımı bilemedim... benim sorunlarımı yaşayan varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?