2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ins bu gece emdigi gibi devam eder bebişimiz cok sevindim sizin adınıza hayatım

verem asısı 1 yıl sonra kabuk baglıoo canlarım eger ozaman kabuk baglamazsaa yenıden doktora goturmek gerekıo test yapılması ıcın

canım benim ablamın ve tayzemin ogullarının hemen tutmus ve atmıs kabugu kırmzı lekesi duruyor ve büyüklerde diyoki kabuk baglamadıysa tutmamıstır bende bilmiyorumki pazartesi sorcam inş tutmustur yada dedigin gibidir hayatım bidaha olmasını istemem...

Kayranın artık yavaş yavaş uyku düzeni oluşmaya başladı gibi.Akşam 7-7.30 gibi banyo yaptırıyorum.8e doğru gözler kapanıyor.Sabah 6ya kadar uyuyor.
Tabi aralarda beslenmek için uyanıyor ama karnı doyunca tekrar uykuya geçiyor.Ben de geceleri ilgilenmiyorum zaten hiç uykusu açılmasın diye.
Bazen daha erkende uyuduğu oluyor dün gece gibi.Saat 6.30 gibi dayanamayıp sızdı sabah 6ya kadar
Sabah 6da uyanınca biraz oynuyoruz ve tekrar 7-7.30 gibi yatıp 2 saat daha uyuyor.
Gün içinde 2 saat en fazla uyanık kalıp tekrar 45 dk-1 saat uyumak istiyor.

Sizlerin düzeni nasıl ?

Bu arada bana hediye olarak bebek telsizi geldi.Gerçekten çok işime yarıyor.Kayranın uykusunun geldiğini farkettiğimde kendi odasındaki yatağına bırakıyorum alışması için.Telsizi de açıp kapısını kapatıyorum.Ortam sessiz olunca uyuma saati daha uzun oluyor.Çok istedim sese alışmasını ama bizimki anasına çekmiş olacak ki kapı gıcırtısına bile uyanıyor hemen

valla canım sanırım biz uyku konusunda şanşlı annlerdeniz tü maşallah benim nur' um da gece 9 da banyosunu yapıp yatıyo gece 4 5 gibi uyanıyo emmek için daha gazını alırken geri uyuyo kızım. sonra sabah 9 kadar uyuyoruz :) gündüzde mesala şimdi uyuyo kızım 45 er dakka en fazla günde 3 sefer toplasan 3 saati geçmiyo yani gündüz uykularıda:) yanlız bizikinin şöyle bir huyu var gunduz yatıramıyorum ana kucağında hafif sallama modunda yatar pozisyonda olcak hanfendi yatağında ımkansız uyumuyo ama allahtan gece sallanmak istemiyo banyo sonrası mayışıyo zaten yataığna koyurum emziğini eme eme uyuyo kızım aman dillerimizi ısıralım tüüüüü maşallahh diyelim

Maaşallah maaşallahh ...
Tatilde Kayrayıda sallamaya alıştırmışlardı ana kucağında.Sürekli onun içinde sallanarak veya titreşimle uyumak istiyordu ama çok şükür ben onuda bıraktırdım artık.Yavrum yeterince yorulmadan koyuyorlarda ana kucağına,başlıyorlardı sallamaya.Çocuk tabi sallana sallana mayışıyordu ve en sonunda uyuyordu.Şimdi ise uyandıktan sonra bir sonra ki uyku saatine kadar sürekli konuşuyoruz,oynuyoruz.Yorulsun diye oyun halısına bırakıyorum veya ana kucağında oyuncakları ile oynuyor.Bu şekilde 1.5-2 saati doldurursak sonunda emzik için ağlamaya başlıyor.Biraz da emzik vermeden oyalıyorum,sinirlenip yumruğunu emmeye başlıyor veeeee sonunda emziği verince mutlu sooonnn
Tabi bu kuzuların bir günleri diğer günlerini tutmuyor.İnşaallah bu şekilde yavaş yavaş düzenimiz oluşmaya başlar.

slm arkadaşlar,oğlum günde 4-5 kez kaka yapıyordu dün bir kez yaptı çok sulu ve mukuslu doktora götürsemmi? emmesi de aynı değişen birşey yok birde karnından sürekli sesler geliyor bunlar normal mi? evin içi 30 derece oğlumu nasıl giydireceğim şaşırdım . bebeklerinizi evde nasıl giydiriyorsunuz?

Bu arada kızlar kocama itiraf edemesem de bu oyun halısının çok dandik bişey olduğunu sizlere itiraf etmek istiyorum.
120 lira verip aldırdım ama bu kadar basit bişey olacağını hiç düşünmemiştim.
Evet oyun halısı bebeğin gelişimi için çok gerekli ve güzel bir oyalayıcı ama neden bu kadar pahalı bi anlam veremiyorum.
Ben tiny love güneşli halısını aldım.İlk kızgınlığım oyuncakların üzerinde yazan İsrail adresi oldu.Bilseydim baştan almazdım ama neyse almış bulunduk.
İkinci kızgınlığım ise oyun halısının naylonumsu bir kumaştan üretilmiş olması.Kayra içinde oynarken çok terlediği için mecburen havlu sermek zorunda kalıyorum altına.Oyuncakları ise gerçekten çok basit.
Yani evet gelişimi için alınması gereken bişey ama böyle basit olduğunu bilseydim kendim tasarlayıp diktirirdim

Valla bu kaka olayını bende çözebilmiş değilim.İlk 2 ay kakasını 2-3 günde bir yaparken 25 gündür günde 2-3 kere ve çok sulu yapmaya başladı.İki hafta önce doktoruyla görüştüm ve bize bi toz önerdi,geçmez ise tekrar getirmemizi istedi.5 gün kullandık fakat değişme olmayınca doktora götürdük.Tahlil falan yaptılar ve temiz çıktı ama önlem amaçlı o toz ilaca bikaç gün daha devam etmemizi istedi doktor.Şimdi ilacımız bitti ama bugün sabah yaptığı kaka yine çok suluydu
Keyfi oldukca yerinde,yemesinde de sorun yok...Fakat neden böyle oluyor anlamış değilim...

Benim evim de 29 derece civarı ve ben sadece bezinin üzerine kısa kollu çıt çıtlı badisini giydiriyorum.
Yatarkende üzerine pamuklu bir tülbent örtüyorum sadece.Bu şekilde yatmasına rağmen gece çok terlemiş oluyor ve tekrar üzerini değişmek zorunda kalıyorum.

Herkesin mubarek Ramazanini kutlarim ins hayirlara vesile olur hepimiz icin...
:) valla haklisin turuncu, kumas konusunda senle hemfikirim..Ben artik pushchair e sallanan oyuncaklardan alip taktim,tepkisi olaganustu,cok mutlu oluyor ...ilerleyen zamanlarda da bakicam artik ihtiyac durumuna gore aliriz sirasiyla oyuncak.
Saglik olsun canim esin almis artik yapilcak birsey yok ..

Arkadaslar, benim acilen bilmem gereken bir sorum olcak sizlere ..
Gunes kremi bebekleriniz icin kullaniyormusunuz , kullaniyorsaniz hangi markalari tecrih ettiniz veya doktor tavsiyeli krem mi kullaniyorsunu?

Ben doktora sorduğumda 30 faktor üzeri olsun yeter demişti ama marka söylemedi.

merhabalarrr:)

kızlar birazdan ist.a yola çıkıcam deniz otobüsü ile... kızımla yalnız ilk yolculuğumuz olacak...umuyorum sakin ve kimseyi rahatsız etmeden atlatırız...emzirme odası bulunmadığından emzirme önlüğü aldım ve bugüne kadar neden almamışım dedim:) dehşet konforluymuş düşünenlere tavsiye edebilirim:)

benm bebeğiminde kolunda aşı yeri belirsizleşti umuyorum tutmuştur:)

hay ağzını öpeyim durumu böyle durumlarda kullanılır sanırım beykoz...

ben çok teşekkür ediyorum cnm sana tamda söylemek istediğim gibi aydınlatmışsın konuyu...
burada uzun zamandır yazıyorum epeydir üstelik... bugüne kadar kimseyi kırmadım üzmedim...
aksine telefonunu alıp sürekli görüştüğüm arkadaşlıklar edindim...olgun olmayan davranışlarda ve sözlerde bulunduğumuda hiç zannetmiyorum...
senin yorumunun altına yazdım kişisel sataşmada bulunmak istemediğimden...
ben kendimi ifade edeyimde tıpkı ser77 gibi laf atıp kenara çekilmeyeyim uzaktan izlemekten zevk almaya devam ediyordur umarım:)

ben evde çıtçıtlı badt ve çorap giydiriyorum mrym3009... dışarıdada askılı badi,şort,çorap,ince bi ayakkabı patik tarzı birşey...
tabi hangi şehirde oturduğunda önemli...bazı yerler daha serin olabilir:)

arkadaslar facete mayıs annelerınden bı annemızın oğlu karacıger enfeksıyonu nedenıylee yogun bakımda yatıooo dualara ıhtıyacıı var su ramazannn ayında nolurr dua edın onaaa bebegımızzz tutunsun hayataaa

bebeğinin uykusunun düzene girmesine çok sevindim.. biz hala tam anlamıyla oturtamadık, bazen gündüzleri hiç uyumuyor, bazen gece 11 - 12 ye kadar uyumuyor.... merak ettiğim bişi var, kendi kendine uykuya dalarken huysuzluk yapıyormu, benim kızım çoğu zaman sallanmak, pşışpışlanmak istiyor. en çok istediğim, sallanmadan, emzirdikten sonra yatağında kendi kendine uykuya dalması, bunu nasıl başarıcam bilemiyorum....

biyolog86 ben seni anlıorm gercektnde kimseyi kırdıgını görmedm ve ben ser77 yeni geldi diye ayıracak kadar kalpsiz degilim sonucta oda bir anne amacım onu kırmak degil baskasını kırmasını engellemekti güzelikle söyleyince zaten anlayacak biriler oldugumuzu farketmesi için yazdım herkeze hayırlı ramazanlar

selaammm anneler ve minik bebişlerrr

herkesin keyfi yerindedir inşallah sürekli takipteyim ama yazamıyorum

benim kızım seslerden çok etkilenmeye başladı artık her ani sesten korkuk sıçrıyo umarım geçicidir bu süreç değil mi kızlar ??

bunun dışında gece uykumuz daha düzenli ve uzun olmaya başladı eğer gaz ile ilgili bir sorunu yoksa turuncu nunda dediği gibi 2 saat ayakta kalıp uyumak ıstıyor tekrar

hepte misafir geldiğinde gaz sancısı tutuyorrr kızımın

yaaa cok uzuldum Allahım bebegini annesine bagışlasın ayırmasın rabbim ailesine sabır versin su mübarek günlerde annesinin yüzü gülsün bizde sükredelim Allahm kimseyi evlatlarıyla sevdikleriyle sınamasın içim titredi resmen cok zor cok

kızlar meraba; epey zaman oldu giremiyorum foruma memlektte tatildeyim.burdaki hava değişimim bizi çok olumsuz etiledi.. hepinizi çok özlemişim. ne güzel paylaşımlar devam ediyor bu bebişlerle bile...size hayranım..fırsat bulup paylaşımlarınızı halen devam ettirebiliyorsunuz...benim pek fırsatım olmuyor ve ortamım da pek müsait değil fazla giremiyorum...

kızlar yaa dünden beri çok moralim bozuk...kızım dün 2. ayını doldurdu diye misafir olarak aile hekimliğine gidip bi kilosuna bakayım dedim...mayısın 22 sinde 3380 kg doğan kızım dün itibari ile sadece 4600 kg idi...çok üzüldüm sizlerde kilo durumları nasıl....sadece emzirdim şuana kadar...mamaya başlasammı...aile hekimi emzirmeye devam etmemi mama verirsem meme emmeyeceğinin söledi...bi de hiç kaka yapmıyor haftada 1 en fazla 2 defa yapıyor...dr buna da olabilir dedi...doymuyor desem öyle gaz sancıları dışında aşırı bi ağlaması da yok...yoksa aç mı kalıyor bebeğim bilemedim ki...üüffff kızlar yaaa canım çok sıkkın...

bu arada bi dr a daha gittik çok eski tecrübeli bi dr öyle ilaç yanlısı pek olmayan birisi...bana bebeğe bol bol su içirmemi ayrıca şeftali havuç ve elma suyu sıkıp azar azar vermemi önerdi...çocuğun bağırsakları çalışsın diye...başka dr lar ilk altı ay su bile içmesin diyorlar....napacağımı bilemedim... benim sorunlarımı yaşayan varmı?

Kayra ya kocaman bi maşallllaaaahh diyorum:)gerçi bende şanslı annelerden sayılırım gece uyku düzeni çok iyi ama gündüz uykusu yok denicek kadar az nasıl düzelicek bilmiyorum..gündüz sürekli beni başında istiyo agulaşıyoruz yanından ayrıldığım an mızmızlanıyo

bencede cnm dillerinizi ıssırın her yerde dile getirmeyin

karından gurultu sesleri benim bebeğimde de var cnm bi kaç gündür bende duyuyorum o sesleri neden oluyo bilemedim bizim yediklerimizden mi kaynaklanıyo acaba:26:benim evimde 30 derece genelde çıtçıtlı badi ve çorap giydiriyorum sadece

bende oyun halısı araştırması içindeyim hangisinden alsam bilemedim çok çeşit var karar vermek zor umarım senin gibi sonradan pişman olucağım bi ürün seçmem:)
Allah acil şifa versin anne ve babasına sabır versin çok üzüldüm

valla canım benimde mayısın 25 inde 3150 doğdu şu anda 4700 ama bence normal hiçte zayıf gibi durmuyo benim kizim. ilk ay kontrolde 4000 çıkmıştı doktor gayet iyi demişti 850 gr almıştı yani daha onumde 4 gun var bi 100 gr daha alsa gene iyi diycek doktor bana. bence hiç geçme mamaya sonuşta kılo alıyo bebeğin. bide her cocuğun bunyesi yapısı farklı illaki topaç olucak diye beklememek lazım sağlığı yerindeyse kılosu iyi. zaten 5. ayında doğum kilosunun iki katına ulaşırlarsa normal diyo doktorlar. takma yani kafana bencee bide her doktor tabi ayrı ben ilk doktorum beğenmemiştim onu hiç ilgili değildi gecede uyandır 3 saatte bir dedi. ama şimdidki doktorum uyuyan çocucğu kaldırma gece. gündüz istediğinde ver memeyi demişti. oyüzden aslında yani benim bildiğim 3 ayın sonunda suya 5 ayın sonunda ufak ufak hazmı kolay şeylere yani ağzna tadı gelicek şeklide başlamak lazım. 6. aydan sonrada patates havuç lu sebze çorbası diye devam edicem valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…