valla kızlar bende daha şimdiden ek gıda stresini yaşıyorum:) sitelerde geziyorum tariflere bakınıyorum nasıl vaktim olacakta bunları hazırlıcam diye düşünüyorum. malum annemle evimize gelmiştik ama tekne kazıntısı kız kardeşim hastalanınca apar topar döndü bende 1aydan sonra kızımla yalnız sudan çıkmış balık gibi ortada kaldık:) ev tozlu yemek yapmam gerek. ece hanım gündüzleri bensiz durmuyor Allahtan 2 tane komşum var onlar kolluyorlar beni pazartesi babamız gelicek seyirden kızını çok özlemiş benim pabuç atıldı bile dama:)valla canım benimde mayısın 25 inde 3150 doğdu şu anda 4700 ama bence normal hiçte zayıf gibi durmuyo benim kizim. ilk ay kontrolde 4000 çıkmıştı doktor gayet iyi demişti 850 gr almıştı yani daha onumde 4 gun var bi 100 gr daha alsa gene iyi diycek doktor bana. bence hiç geçme mamaya sonuşta kılo alıyo bebeğin. bide her cocuğun bunyesi yapısı farklı illaki topaç olucak diye beklememek lazım sağlığı yerindeyse kılosu iyi. zaten 5. ayında doğum kilosunun iki katına ulaşırlarsa normal diyo doktorlar. takma yani kafana benceebide her doktor tabi ayrı ben ilk doktorum beğenmemiştim onu hiç ilgili değildi gecede uyandır 3 saatte bir dedi. ama şimdidki doktorum uyuyan çocucğu kaldırma gece. gündüz istediğinde ver memeyi demişti. oyüzden aslında yani benim bildiğim 3 ayın sonunda suya 5 ayın sonunda ufak ufak hazmı kolay şeylere yani ağzna tadı gelicek şeklide başlamak lazım. 6. aydan sonrada patates havuç lu sebze çorbası diye devam edicem valla
valla kızlar bende daha şimdiden ek gıda stresini yaşıyorum:) sitelerde geziyorum tariflere bakınıyorum nasıl vaktim olacakta bunları hazırlıcam diye düşünüyorum. malum annemle evimize gelmiştik ama tekne kazıntısı kız kardeşim hastalanınca apar topar döndü bende 1aydan sonra kızımla yalnız sudan çıkmış balık gibi ortada kaldık:) ev tozlu yemek yapmam gerek. ece hanım gündüzleri bensiz durmuyor Allahtan 2 tane komşum var onlar kolluyorlar beni pazartesi babamız gelicek seyirden kızını çok özlemiş benim pabuç atıldı bile dama:)
Cok sagolasin turuncu sanada zahmet oldu canim yaa benim icin iyi oldu fiyatlari bilmem...yakinda Tr ye gelicem ve bir aydan biraz fazla kalmayi dusunuyorum bu yuzden bir fikir ediniyim dedim fiyat konuusunda., yalniz benim mama orda satilmiyor galiba , iste bu kotu oldu:26: bu demek oluyorki valizimiz mama ile dolucak gelirkenki bir tanesi 900 gr nasil olucak bu is , kizlar aranizda hic Cow gate mama satan bir yer goren varmi,bilmem cok onemli eger satiliyorsa buyuk dertten kurtulmus olucam. Bu arada mama fiyatlari epey pahaliymis, dedigin gibi promosyonlari beklemek en guzeli..bir alana ikinci yari fiyat veya bir alana bir bedeva gibi vardir belki oralarda da boyle durumlar...birde 900 gr mamayi ben 7.99 pound a aliyorum tl ye cevirdigimde yuvarlasak 20 tl ye geliyor hemde grami nerde ise 1 kg , tuhaf Tr de fiyatlar gercekten ucmus
canım bebegin emerken agzındanmı xıkarıyor yoksa içip içip sonradanmı kusuyor doyuyosa fazlasını cıkarır diyolar benimkide öyleydi ve 1.580gr almıstı ama verdigin anda agzından atıyosa ozaman baska buarada arkadaslar verem asısı yaptırıp kabuk baglamayan ve izi az görünen varmı sanırım benim bebşin tutmadı cnkü ne kabuk bagladı nede izi kırmızı sadece sinek ısırmıs gibi küçücük bir iz var pazartesi sorcam ama ilk size sorıyım dedim böle olan varmı tutmadıysa yine aglıcak oglusum yaaa:18::18::18:
merhabalarrr:)
kızlar birazdan ist.a yola çıkıcam deniz otobüsü ile... kızımla yalnız ilk yolculuğumuz olacak...umuyorum sakin ve kimseyi rahatsız etmeden atlatırız...emzirme odası bulunmadığından emzirme önlüğü aldım ve bugüne kadar neden almamışım dedim:) dehşet konforluymuş düşünenlere tavsiye edebilirim:)
benm bebeğiminde kolunda aşı yeri belirsizleşti umuyorum tutmuştur:)
hay ağzını öpeyim durumu böyle durumlarda kullanılır sanırım beykoz...
ben çok teşekkür ediyorum cnm sana tamda söylemek istediğim gibi aydınlatmışsın konuyu...
burada uzun zamandır yazıyorum epeydir üstelik... bugüne kadar kimseyi kırmadım üzmedim...
aksine telefonunu alıp sürekli görüştüğüm arkadaşlıklar edindim...olgun olmayan davranışlarda ve sözlerde bulunduğumuda hiç zannetmiyorum...
senin yorumunun altına yazdım kişisel sataşmada bulunmak istemediğimden...
ben kendimi ifade edeyimde tıpkı ser77 gibi laf atıp kenara çekilmeyeyim uzaktan izlemekten zevk almaya devam ediyordur umarım:)
ben evde çıtçıtlı badt ve çorap giydiriyorum mrym3009... dışarıdada askılı badi,şort,çorap,ince bi ayakkabı patik tarzı birşey...
tabi hangi şehirde oturduğunda önemli...bazı yerler daha serin olabilir:)
burada tamamen iyi niyetle eleştiri yapmış olmama rağmen bazıları olayı mahalle ağzıyla tamamen çirkin bir atışmaya dönüştürmüş .Benim eleştirimin neresinde hakaret var "söylediklerinize katılmıyorum ,insanları yanlış yönlendiriyorsunuz" demenin neresinde hakaret var da sahsıma bu şekilde çirkince sözlerle saldırıyorsunuz.Bu forum herkese açık buraya belki yazmasa da takip eden bir sürü insan var bu insanları doğru yönlendirelim demenin neresi yanlış.Turuncu arkadaş demiş ki sen hiç 3 saatten önce emzirmiyormusun ?3 saattte bir emzirmek sonuçta yasa değil 2.5 olur 3 olur 4 olur burada eleştirdiğim nokta saat başı ve bebek her ağladığında ağzına meme tıkmakla ilgili ,biyolog 86 nın vermiş olduğu bilgilerin anne ve bebek üzerindeki olumsuz yönlerine dikkat çekmekti.Beykoz nic'li arkadaş da demiş ki "ben sürekli meme veriyorum bana da aynı şeyi söylediler ama ben böyle yapıyorum" siz böyle yapıyor olabilirsiniz ama bu yaptığınız uygulamanın yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sonuçta karşımızdaki bebek bir canlı onunda sizin gibi bir midesi, hazmetmesi için gereken bir süre var;göğüslerimiz de makine değil onunda kaliteli süt üretebilmesi için belli bir zamana ihtiyacı var bunlara dikkat etmeyip de burdaki arkadaşların "kendinden çok emin" tavsiyelerini dikkate alırsak bebeğimizin gereğinden sık emmesi sonucu aşırı hava yutma,gaz sıkıntısı,kusma, rahatlamak için tekrar meme isteme ve anneyi kendine esir etme,uykuya tam dalamama,huzursuzluk,kaliteli besleneneme gibi sonuçları olur.
Merhaba güzel mayıs anneleri. Bugün çok şükür 80 günlük olduk miniğimle ama bir türlü emme düzenini oturtamadık. İlk ay sadece 200 gram aldığı için mamaya başlamak zorunda kaldık ama pompa meme ve mama 3lemesinde boğuluyorum adeta. Sık sık emzirmeme ve her türlü şeyi denememe rağmen artmadı sütüm, incir,su, bulgur, humana gibi. Varmı şöyle süt fışkırtıcı formulünüz:) Çok moralim bozuluyor ve bebeğim süt az geldiği için ağladıkça kahroluyorum adeta. Birde ilk zamanlarda çok iştahlıydı sıcaktan galiba şimdi zorla besliyorum. Lütfen yardım.
arkadaslar facete mayıs annelerınden bı annemızın oğlu karacıger enfeksıyonu nedenıylee yogun bakımda yatıooo dualara ıhtıyacıı var su ramazannn ayında nolurr dua edın onaaa bebegımızzz tutunsun hayataaa
kızlar meraba; epey zaman oldu giremiyorum foruma memlektte tatildeyim.burdaki hava değişimim bizi çok olumsuz etiledi.. hepinizi çok özlemişim. ne güzel paylaşımlar devam ediyor bu bebişlerle bile...size hayranım..fırsat bulup paylaşımlarınızı halen devam ettirebiliyorsunuz...benim pek fırsatım olmuyor ve ortamım da pek müsait değil fazla giremiyorum...
kızlar yaa dünden beri çok moralim bozuk...kızım dün 2. ayını doldurdu diye misafir olarak aile hekimliğine gidip bi kilosuna bakayım dedim...mayısın 22 sinde 3380 kg doğan kızım dün itibari ile sadece 4600 kg idi...çok üzüldüm sizlerde kilo durumları nasıl....sadece emzirdim şuana kadar...mamaya başlasammı...aile hekimi emzirmeye devam etmemi mama verirsem meme emmeyeceğinin söledi...bi de hiç kaka yapmıyor haftada 1 en fazla 2 defa yapıyor...dr buna da olabilir dedi...doymuyor desem öyle gaz sancıları dışında aşırı bi ağlaması da yok...yoksa aç mı kalıyor bebeğim bilemedim ki...üüffff kızlar yaaa canım çok sıkkın...
bu arada bi dr a daha gittik çok eski tecrübeli bi dr öyle ilaç yanlısı pek olmayan birisi...bana bebeğe bol bol su içirmemi ayrıca şeftali havuç ve elma suyu sıkıp azar azar vermemi önerdi...çocuğun bağırsakları çalışsın diye...başka dr lar ilk altı ay su bile içmesin diyorlar....napacağımı bilemedim... benim sorunlarımı yaşayan varmı?
burada tamamen iyi niyetle eleştiri yapmış olmama rağmen bazıları olayı mahalle ağzıyla tamamen çirkin bir atışmaya dönüştürmüş .Benim eleştirimin neresinde hakaret var "söylediklerinize katılmıyorum ,insanları yanlış yönlendiriyorsunuz" demenin neresinde hakaret var da sahsıma bu şekilde çirkince sözlerle saldırıyorsunuz.Bu forum herkese açık buraya belki yazmasa da takip eden bir sürü insan var bu insanları doğru yönlendirelim demenin neresi yanlış.Turuncu arkadaş demiş ki sen hiç 3 saatten önce emzirmiyormusun ?3 saattte bir emzirmek sonuçta yasa değil 2.5 olur 3 olur 4 olur burada eleştirdiğim nokta saat başı ve bebek her ağladığında ağzına meme tıkmakla ilgili ,biyolog 86 nın vermiş olduğu bilgilerin anne ve bebek üzerindeki olumsuz yönlerine dikkat çekmekti.Beykoz nic'li arkadaş da demiş ki "ben sürekli meme veriyorum bana da aynı şeyi söylediler ama ben böyle yapıyorum" siz böyle yapıyor olabilirsiniz ama bu yaptığınız uygulamanın yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sonuçta karşımızdaki bebek bir canlı onunda sizin gibi bir midesi, hazmetmesi için gereken bir süre var;göğüslerimiz de makine değil onunda kaliteli süt üretebilmesi için belli bir zamana ihtiyacı var bunlara dikkat etmeyip de burdaki arkadaşların "kendinden çok emin" tavsiyelerini dikkate alırsak bebeğimizin gereğinden sık emmesi sonucu aşırı hava yutma,gaz sıkıntısı,kusma, rahatlamak için tekrar meme isteme ve anneyi kendine esir etme,uykuya tam dalamama,huzursuzluk,kaliteli besleneneme gibi sonuçları olur.
Ben herşeyi denedim ama hiç bişeyin faydasını göremedim.Şunu yedim sütüm fışkırdı,bunu içtim göğüslerim taş oldu diye söyleyen hatunlara hep imrendim...Yaptıklarını denedim fakat sonuç hiç değişmedi....
Tek yaptığım artık bol bol su içmek...Nasıl olsa sonuç hep aynı
ist.da olduğum için eskisi kadar takip edemeyeceğim ama tüm bu yazılanlara işaretlediğim cümledeki çirkinlik yüzünden cevap vermicem...anlayan anladı zaten..benim kendimi ıspatlamaya ihtiyacım yok..kaldı ki tekrar tekrar amacımı ve niyetimi açıklamama da gerek yok.varsın sizin gibi ithamları olan biri de böyle anlasın
bu bana bir kayıp olmaz!
arkadaslar facete mayıs annelerınden bı annemızın oğlu karacıger enfeksıyonu nedenıylee yogun bakımda yatıooo dualara ıhtıyacıı var su ramazannn ayında nolurr dua edın onaaa bebegımızzz tutunsun hayataaa
biyolog86 gitmeee yaaa girmeye calıs seni ösleriz biz hakkınıda helal et canım
ist.da olduğum için eskisi kadar takip edemeyeceğim ama tüm bu yazılanlara işaretlediğim cümledeki çirkinlik yüzünden cevap vermicem...anlayan anladı zaten..benim kendimi ıspatlamaya ihtiyacım yok..kaldı ki tekrar tekrar amacımı ve niyetimi açıklamama da gerek yok.varsın sizin gibi ithamları olan biri de böyle anlasın
bu bana bir kayıp olmaz!
gaz problemi azaldı derken 3 gndür tekrar başladoı başa döndk niye böyle oldu ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?