2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

valla kızlar bende daha şimdiden ek gıda stresini yaşıyorum:) sitelerde geziyorum tariflere bakınıyorum nasıl vaktim olacakta bunları hazırlıcam diye düşünüyorum. malum annemle evimize gelmiştik ama tekne kazıntısı kız kardeşim hastalanınca apar topar döndü bende 1aydan sonra kızımla yalnız sudan çıkmış balık gibi ortada kaldık:) ev tozlu yemek yapmam gerek. ece hanım gündüzleri bensiz durmuyor Allahtan 2 tane komşum var onlar kolluyorlar beni pazartesi babamız gelicek seyirden kızını çok özlemiş benim pabuç atıldı bile dama:)

Evet valla içten içe ben de ek gıda meselesini düşünüyordum demek ki herkeste var bu kaygı,neyseki paylaşımlarımız bizi rahatlatacaktır.

Satan bir yer bilmiyorum ama belki internetten sipariş verebileceğin bir yer vardır buraya gelmeden int.sitelerine bak bence eğer varsa türk.gelince sipariş verirsin ...

Benim kızımında yara olmadı çok hafif bi pembelik var dediğin gibi bende sorim bari şimdi merak ettim...

burada tamamen iyi niyetle eleştiri yapmış olmama rağmen bazıları olayı mahalle ağzıyla tamamen çirkin bir atışmaya dönüştürmüş .Benim eleştirimin neresinde hakaret var "söylediklerinize katılmıyorum ,insanları yanlış yönlendiriyorsunuz" demenin neresinde hakaret var da sahsıma bu şekilde çirkince sözlerle saldırıyorsunuz.Bu forum herkese açık buraya belki yazmasa da takip eden bir sürü insan var bu insanları doğru yönlendirelim demenin neresi yanlış.Turuncu arkadaş demiş ki sen hiç 3 saatten önce emzirmiyormusun ?3 saattte bir emzirmek sonuçta yasa değil 2.5 olur 3 olur 4 olur burada eleştirdiğim nokta saat başı ve bebek her ağladığında ağzına meme tıkmakla ilgili ,biyolog 86 nın vermiş olduğu bilgilerin anne ve bebek üzerindeki olumsuz yönlerine dikkat çekmekti.Beykoz nic'li arkadaş da demiş ki "ben sürekli meme veriyorum bana da aynı şeyi söylediler ama ben böyle yapıyorum" siz böyle yapıyor olabilirsiniz ama bu yaptığınız uygulamanın yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sonuçta karşımızdaki bebek bir canlı onunda sizin gibi bir midesi, hazmetmesi için gereken bir süre var;göğüslerimiz de makine değil onunda kaliteli süt üretebilmesi için belli bir zamana ihtiyacı var bunlara dikkat etmeyip de burdaki arkadaşların "kendinden çok emin" tavsiyelerini dikkate alırsak bebeğimizin gereğinden sık emmesi sonucu aşırı hava yutma,gaz sıkıntısı,kusma, rahatlamak için tekrar meme isteme ve anneyi kendine esir etme,uykuya tam dalamama,huzursuzluk,kaliteli besleneneme gibi sonuçları olur.

Merhaba güzel mayıs anneleri. Bugün çok şükür 80 günlük olduk miniğimle ama bir türlü emme düzenini oturtamadık. İlk ay sadece 200 gram aldığı için mamaya başlamak zorunda kaldık ama pompa meme ve mama 3lemesinde boğuluyorum adeta. Sık sık emzirmeme ve her türlü şeyi denememe rağmen artmadı sütüm, incir,su, bulgur, humana gibi. Varmı şöyle süt fışkırtıcı formulünüz:) Çok moralim bozuluyor ve bebeğim süt az geldiği için ağladıkça kahroluyorum adeta. Birde ilk zamanlarda çok iştahlıydı sıcaktan galiba şimdi zorla besliyorum. Lütfen yardım.

Kötü niyetle cevap yazmadım size...
Yanlış anlamadıysam demek istediğiniz "2.5 olur 3 saat olur emzirmek için ama saat başı emzirmek yanlıştır"
Tamam ben de saat başı emzirmeyi desteklemiyorum ama biyolog hangi mesajında saat başı emzirmeyi desteklemiş göremedim doğrusu.Arkadaş sadece emme problemi olan bir bebeği gece 4-5 saat uyutmak yerine 2-3 saatte bir kaldırıp karnını doyurmasını tavsiye ettiğini söylemiş.Bunun neresi yanlış anlamadım ??
Oğlum saat 7.30 gibi uyudu ve 9.30 beslenme saati idi.Baktım kalkmadı,ben de gittim az önce karnını doyurup yatağına tekrar yatırdım.
Yanlış mı yaptım ??? Bana göre hayır.....Elbette geceleri kendi kendine uyanmasını bekliyorum ama bazen böyle beklemeyip karnını doyurduğum da oluyor ve yanlış yaptığımıda düşünmüyorum...
Burdan yardım isteyen başka bir arkadaşda olsa kendi yaptıklarımı elbette paylaşırım.Uygulayıp uygulamamak anneye kalmıştır.
Bizler diplomalı değiliz.Hepimiz kendimizce bazı şeyler uyguluyoruz ve paylaşıyoruz...
Ayrıca daha önce de bahsettiğim gibi benim bebeğim az az ama sık sık emmek ister,senin bebeğin bir kerede karnını doyurur.E bu durumda bütün bebekler için 3 saat kuralı geçerli olmuyor kanaatimce...
Hal böyle olunca kendi bebeğini iki saatte bir emziren anneyi "yanlış yönlendiriyorsun"diye suçlamayı doğru bulmuyorum...

Ben herşeyi denedim ama hiç bişeyin faydasını göremedim.Şunu yedim sütüm fışkırdı,bunu içtim göğüslerim taş oldu diye söyleyen hatunlara hep imrendim...Yaptıklarını denedim fakat sonuç hiç değişmedi....
Tek yaptığım artık bol bol su içmek...Nasıl olsa sonuç hep aynı

kızlar merhaba..

bende bu hafta kullandığım oyun halısı ve sling deneyimlerimi paylaşayım sizlerle..

öncelikle babamız kızım ayaklarını hareket ettirmeyi çok seviyo dediği için oyun halısını tiny love tekmele oyna aldık.. artıları, halının üstündeki hışırdayan oyuncakları bebişimin çok dikkatini çekti, hışırdayan uçurtma başının altına geldiğinde başını çevirip durdu ayna yine öyle ilgisini çekiyor, oyuncaklar çıngıraklı, müziğe benim kızım bayılıyor zaten.. eksileri, turuncunun dediği gibi halısı naylonsu, havlu gibi bi kumaştan olabilirdi, tekmeleme oyuncağı anca güçlü darbeler karşısında çalışıyor, bizimkinin tekmesi yetmiyor en azından şimdilik :)) ama ben çalıştırınca hoşuna gitti.. gerçekten de pahalı, eşim edermi o kadar, altına naylon koy o da hışırdar dedi, haklı aslında biraz.. napalım herşey bebişlerin gelişimi ve bir gülüşü için ..

gelelim slingodrop a, çok heveslerle sipariş etmiştim.. bir kaç metre uzakta oturan anneme en azından ellerim doluyken rahat gidebilecektim.. aslında bir sürü kullanma şekli var slingonun.. ben kucakta taşımak istiyordum, şimdi kocaman kız oldu.. ona yerleştirmek dert, yerleşince de çok sıkışmış gibi hissediyorum.. ilk iki ay çok rahat olurdu eminim, geç kaldım sanırım almakta :26:.. resimde kocaman bebeği yerleştirmiş aslında, ben beceremedim belkide :44:.. ama içindeyken gülüyor hanfendi, anne bizi ne hale soktun der gibime geliyor .. bende rahat edemiyorum onu öyle görünce.. ama biraz daha büyüyünce yanda taşıma şeklini deneyeceğim..

uff icim ciz etti, allah sabir versin oncelikle yakinlarina, cok zor insanin kendi yavrusu ile imtihan edilmesi...bu mubarek ramazanda kalben istegim onun gibi butun bebeklerin sifa bulmasi, mevlam yavrularimizi bize saglicakla bagislar insallah..

Canim uzun zamandan sonra seni gordugum icin cok sevimdim , cok sukur iyimissin...kilo konusuna bence cok takilma burada bircok annenin soyledigi gibi; eger bebegin saglikli ise ve normale yakinsa kilosunda sorun yoktur, ki bir yerde okudum bebeklerin normalde iki aylik iken 5 kilo gibi ve uc aylik iken 6 kilo gibi olmasi kafi..kendini uzup sutune mani olma canim ...
Gelelim doktorlar arasindaki soylem farkliliklarina, bence bilim yerinde durmaz surekli gelisme durumunda ve bu yuzden yapilacak hersey biraz deneme yanilma konumunda ben bu sekilde dusunuyorum , bu yuzden yorumlar doktorlar arasinda surekli degisebiliyor.. kanimca en guzeli bizim yavrulari en iyi analiz edecek olan yine bizlerin olmasi yani bazi doktor tavsiyelerini uygularken bebege uygunlugunu en iyi anne bilir diye dusunuyorum...

ist.da olduğum için eskisi kadar takip edemeyeceğim ama tüm bu yazılanlara işaretlediğim cümledeki çirkinlik yüzünden cevap vermicem...anlayan anladı zaten..benim kendimi ıspatlamaya ihtiyacım yok..kaldı ki tekrar tekrar amacımı ve niyetimi açıklamama da gerek yok.varsın sizin gibi ithamları olan biri de böyle anlasın

bu bana bir kayıp olmaz!

benim bebegim normal duruyoken agzına meme tıkmıyorum onun artık ögrendigim meme isteme sekli var o an onu sallasamda gezdirsemde konussamda vb ne yaparsam yapıyım memeyi alana kadar katıla katıla aglıyor ben o öle olunca sakinleştirmeye calıstıkca azıyor şimdi benim bebegime ne yapardın sen biz burda her yolu deneyip yazan insanlarız ben gecenlerde bebegime emzigi nasıl tutturdugumu yazdım cok caba sarfettim agzına soktum o attı ben soktum dedim ve bazı arkadaslarım bana dediki beykoz ne yapsam yok almıyor midesi bulanıyor ugrastım olmuyor şimdi ben bu insana hayır olamaz yap et demem bende oldu diye her bebekte aynı taktik işe yaramaz ve basta yazdıgın cümlerlerde sen bize mahalle agzıyla tamamen cirkin atısma demişsin suanda sende o yazdıgın yorumlarla bu cirkin mahalle agzıyla yapılan atısmaya dahil oldun tebrik ederim seni ...

turuncu gercekten su cok iyi ama herkezde olurmu bilmiyorum ben su içince sanki gögüslerime gidiyor gibi sogukluk hissediyorum öle ilk baslarda tas gibiydi şimdi cok emiyor tas olmasına fırsat vermiyor bıcırıgım inş herkezin sütleri dolup tasar bebişleride cuk cuk emer

iyi niyetli elesti asla durumu bu konuma getirmez demek ki bazi soylemlerinizde kiricilik hissedildi ki suan rahatsiz edici duruma gelmek uzere bazi seyler...
Sik sik kisa aralikla emen ve sagligi yerinde olan cok bebek var etrafimda, ben gerci Tr de degilim fakat sik sik ve az emzirmenin hem sutu bollastirdigi ve hemde bazi bebekler icin daha ideal beslenme sekli oldugunu bana burda health visitor im soyledi yani dediginiz gibi durumlara sebep oluyorsa zaten anne bunu deneme yanilma yolu ile anlayacaktir,ben sanmam bir annenin bir metodu inatla yanlis olsa dahi devam ettirebilecegini...ki kaldi ki doktorlarin soylemlerinde bile uzman olduklari halde farkliliklar varken yani..bizlerde olmasi cok dogal di mi?

biyolog86 gitmeee yaaa girmeye calıs seni ösleriz biz hakkınıda helal et canım

sevgicm nicki neydi o arkadasin burda ,allah sifasini versin tez zamanda iyilessin su mubarek gunlerde insallah,face deki arkadaslarda dua ediyor o yavrucak icin..

biyolog86 gitmeee yaaa girmeye calıs seni ösleriz biz hakkınıda helal et canım

özletmem cnm ben kendimi merak etme uykum kaçtı walla ist a geldim uyuyamıyorum 4 saatttir dönüyorum:)

geceleri 2 saatte bir uyanan asya cadısıda varya 4 saattir uyuyor inat yapar gibi:)

şimdi düşünüyorum bu cadının ellerinimi yesem ayaklarınımı diye

Bütün bu yazışmalar biyologla aramızdaki diyalogtan kaynaklandı bu bakımdan sessiz sessiz köşede izler gibi durmak tarzım değil.Onun şunu söylemem gerekiyor biyolog arkadaşım tamamen iyi niyetli bir tavırla yaklaştı ve kendimi daha iyi hissedebileceğim DOĞRU tavsiyelerde bulundu,zaman zaman da uyguluyorum.Burdan tekrar ilgilendiği için teşekkür ediyorum.

Ser77,sanırım yenisin hoşgeldin,sen de bir annesin ve biliyorsun ki burda herkes bildiği duyduğu tecrübe edindiği uyguladığı şeyleri paylaşıyor.Paylaşımlarımız kimine göre eksik kimine göre fazla,doğru veya yanlış olabilir ama MÜHİM olan herkesin YAPICI bir yaklaşımla fikrini öne sürmesi değil midir?Sen de bundan yanasın zaten kanımca...Görüşlerini,deneyimlerini burada paylaşmanı bekliyoruz çünkü hepimiz anneyiz ve çocuklarımız için en doğru olan şeyleri uygulamak istiyoruz. Ramazan ayındayız,bu bakımdan kalpleri hoş tutalım...

gaz problemi azaldı derken 3 gndür tekrar başladoı başa döndk niye böyle oldu ya

Merhaba ben mart annelerindenim.kizim 6 gün sonra 4 aylik olacak.ve gaz sorunumuz yeni bitti diyebilirim,bebegin kac haftalik bilmiyorum ama 8. Hafta ataginda olabilir.biraz daha sabır annesi az kaldi geçecek.sancısız günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…