2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

uykusuz geçen gecenin ardından tünaydın tüm mayıs annelerine:)gece benim oğlumunda gaz sancıları tuttu ne uyudu yavrum ne uyuttu..gece 3 te kucağımda evde sağ sol mekik dokuyoduk:)arada bi kcağımda uyukladı ama tam dalamadı yatırdığım anda çığlık sesleri..halbuki kakasını yaptı,ard arda hem alttan hem üstten gazını çıkardı ama yetmedi demek ki oğluma..çıkardığı seslerde kendinden çok çookk büyük sesler nasıl çıkıyo onlar anlamadımbu arada kızlar çoğumuz süt sağıp saklıyoruz benim bi sorum olucak..sağıp dondurucuda sakladığımız sütün yarısını bi gün versek yarısını ertesi gün versek dolapta bekletsek problem olur mu?yoksa dondurucudan çıkan süt aynı gün tüketilmeli mi?ayrıca bebeklerinize kaç cc süt veriyosunuz ben daha yeni sağmaya başladığım için tutturamıyorum galiba..acaba az mı oldu acaba biraz daha mı versem diyip duruyorum:) yardımlarınızı bekliyorum

Yavruların gaz sancılarının en kısa zaman da bitmesi dileği ile....
Ben günlük sağıp verdiğim için buzdolabında 24 saatten fazla bekletmeden tüketiyorum sütü.
Derin dondurucudan sütü çıkardığınız da çözüldükten sonra aynı gün içerisinde tüketirseniz daha sağlıklı olur bence.
Bunun için buzluğa bebeğinizin bir seferde tüketebileceği miktarlar halinde koyarsanız işiniz daha kolay olur.(derin dondurucuda süt saklayan anneler bunun cevabını daha iyi bilirler)
Bebeklerin süt tüketimi her bebeğe göre farklılık gösteriyor aslında.Tam ölçüyü öğrenmek için biberona ortalama 120 cc sütü doldurup içebildiği kadar içmesine izin verin.Zaten doyduğunda kendisi bırakacaktır.
Benim oğlum 2.5 aylık iken 90-100 cc tüketiyordu her öğün...Şuan 2 ay 25 günlük ve hala 100 cc tüketiyor...

ah canım ahh sen olmasan ne yaparız valla herşeye yetişiyosun bende senin hayranlarından biriyimbeni aydınlattığın için çok tşk ederim.. o halde ben dondurucuya koyarken 120 cc olarak koyim

hiç bir konu hakkında tam emin konuşmamak gerekir sizde hata yapıyorsunuz her annenin kendi doğruları vardır bence yavrusunu tanıyan o doktorlar değil dr diyorki 2 saate çıkar emzirme aralıklarını bidahaki aya 3 saate çıkaracağız eee durmuyor çocugum istiyor robotmu ne yapayım hem bugün bunun doğru oldugunu söyleyen dr lar5 yıl sonra atıyorum her istediğinde emzirin diyecek yokmu bunun örnekleri kimi herşeyi yiyebilirsiniz gaz yapmaz der kimi yemeyin der bir göz damlasında ben 3 göz dr unun farklı cevaplarını gördüm yenidoğan a verirlirmi konusunda o yüzden kaliteli beslenme ne demek tartışılır hem bende çok yazmayan takip eden üyelerden biriyim burda devamlı yazan arkadaşların hiç hüküm veririgibi konuşmalarına yönlendirmelerine rastlamadım yanlış anladınız bence ki biyolog arkadaşımız bunu hak eden biri değil benim çok muhabbetim olmamasına rağmen bunu söylüyorum

Bende kızımın ara ara emmesi için uğraşıyorum ama dediğiniz gibi öğürmeye başlıyor,çekiyorum öğürmesi bitince bidaha veriyorum tam emecek yine öğürüyor bu defa iyice sinirleniyor.Yani aynı şekilde benimde emzirme olayım tam anlamıyla bitti artık ugraşmıyorum da denemiyorum bile Yeterki sütümüz olsun da sağıp veririz :)

merhaba arkadaşlar nasılız umarım bebişlerde iyidir, uzun zamandır yazamıyorum ama kızımdan vakit buldukça yazılanları okumaya çalışıyorum, benim sizlere bi sorum olacak kızım bugün 9 haftasını dolduruyor doğduğundan beri günde 6-7 kez kaka yapıyor kakası sulu kıvamda oluyor ve genelde çok yapıyor, çok şükür kilo alımı iyi ayda 1 kilo alıyor, bu normalmi sizlerin bebişleri ne durumda bizim gibi olan varmı, bide bebişlerinize eğitici oyuncaklar almaya başladınızmı alanlar ne gibi oyuncakları tercih ediyor, kaka konusunu çok merak ediyorum cevap bekliyorum herkese sevgiler..

Benim kızımında uykusu yavaş yavaş düzene giriyor.Zaten gece uykumuzda çok bi sorun yoktu ama gündüz uykumuz çok düzensizdi,şimdi dediğiniz gibi en fazla 1_2 saat uyanık kalıyor sonra tekrar uyuyor,uyku uzunluğuda bi defa neredeyse 2_3 saat uyuyor diğerlerinde ise 30 dk,1 saat değişiyor,tabi nazar değmesin diyorummm
İyiki bu konuya değinmişsiniz çünkü beni gündüz bukadar sık uyuması endişelendirmeye başlamıştı çünkü daha 20 günlükken bile gündüz 10 saat uyumadığı olurdu,düşünün minicik bebek en fazla 10 dk uyuyor hopppp kalk :) Neyse böyle böyle herşey düzene girecek inş.

Ahhh iyiki babalar yok sitede çünkü bende eşime yoğun istek üzerine sipariş verdirdim daha gelmedi:) bide en pahalılarından seçtim Arkadaşlarıma sordum çok memnunlar dedim Yani sizinki biraz geç bir itiraf oldu

Evet valla içten içe ben de ek gıda meselesini düşünüyordum demek ki herkeste var bu kaygı,neyseki paylaşımlarımız bizi rahatlatacaktır.

Canım bizim iştahsız bebişler acaba ek gıdaya geçince bize ne tür işkenceler yapacaklar )))) Yedirmek için ne şekillere gireceğiz şimdiden merak ediyorum...

Bizde aynı oyun halısını sipariş etmiştik daha gelmedi ama yorumlarınızı okuyunca korkmaya başladım,eşim bumu ısrarla aldırdığın şey demez inşallah :)

ben slingle taşımaktan gayet memnunum. bazen evde iş yaparken de alıyorum oğlumu slinge, beraber evde işleri hallediyoruz. uyku ve gaz problemi olan arkadaşlara da tavsiye ediyorum hep. daha önce de bahsetmiştim, doğal ebeveynlik adlı kitapta karşılaşmıştım slingle.. kucakta olmak çocuğa güven duygusu verirken anne-çocuk bağlanmasını da kolaylaştırıyor, diyor kitapta. tabii bizim babamız ve anneannemiz de çok sevdi slingi.. onlar da deniyor bazen slingde bebeğimizi taşımayı..

oyun halısı meselesinde ben pek hevesli değilim arkadaşlar. bebeklerin bu kadar erken uyarılması çok iyi gelmiyor bana. üstelik bu kadar canlı renklerin kullanılması bu halılarda cidden iyi değil.. kendi kendimize oynuyoruz biz. radyo açıyorum evde sıkça. insan sesi güven verir, demişti doktorumuz. hamileyken de çok radyo dinlemiştim, bizde tv yok, sevmeyiz... bakıyorum oğlum da radyodaki seslere dikkat kesiliyor, müziklerde hareketleniyor.

bir de ninniyi önemsiyoruz biz. aslıhan erkişi'nin ninnilerini dinletiyorum oğluma, artık ezberledim ben de söylüyorum.. oğlum da seviyor gerçekten de.
son olarak adem güneş'in burç fm'deki "çocuk deyip geçme" adlı programını dinlemeye çalışıyorum. çocukluk sırrı kitabını tekrar tekrar okuyup tavsiye ediyorum herkese.

bunlara yoğunlaşınca, bebğimin kilosu, boyu, vs çok takılmıyor kafama.. sağlıklı olsun da inşaallah... ruhu da sağlıklı olsun.. gösterişli ve karmakarışık dünyamızda, dilerim sade ve asil olabilmeyi başarır çocuklarımız...

Ben hiç dondurmuyorum aynı gün tükettiğimiz için.Sağdıktan sonra 90_100 cc olarak biberonlara ayırıyorum,2.5_3 saatte bir biberon ısıtıcısında ısıtıp veriyorum.

Oyuncak olarak oyun halısı sipariş ettim sevecekmi bilmiyorum tabi,bide dönence...Şimdiden başladık bakalım :)

kilo alıyorsa kakası bi problem olmaz sanırım....

ben de de sorun var am seninkinden farklı ....kakasını haftada bir hatta nerdeyse on günde bir-iki kez yapıyor ve kilo alımı da çok düşük...doymuyor desem sütüm boşa akıyor çoğu zaman sütüm gelince ağzından memeyi çıkarıyor napsam olmuyor...sinirleniyor boğuşuyor memeyle bazen süt varken bile...dr bir ay daha bekleyelim olmazsa mama takviyesine başlarız dedi...

bizimde kakamız aynıydı doktora götürdüm kilo alımı gayet iyi problem yok dedi şimdi 2. ayımızı bitirdik yeni düzene girdi meraklanma bence

gaz problemi azaldı derken 3 gndür tekrar başladoı başa döndk niye böyle oldu ya

bizimde öyle oluyor cnm, bazen tamam bitti diyoruz, yine başlıyor.. arada tekrarlıyor yani ..

canım dediğim gibi slingi belkide ben beceremedim, memnun olanlar da çok.. ama ara ara deneyeceğim tekrar, büyüyünce de farklı pozisyonda taşımaya çalışacağım bakalım ..

bebişlerin net görebildekleri renkler canlı renkler.. canlı renklerde oyuncakları olması faydalı olur, görsel algısını geliştirir, zararı olmaz kanımca.. ama hep oyun halısına atmak da doğru değil.. tek sefer de bu dönemdeki bebişler için 15-20 dakika kalmaları yeterli bi aktivite olur.. çevreden ilgi görmesi de güzel fakat bebekler arada yalnız başına vakit geçirebilmeyi de yavaş yavaş öğrenmeli ..

adem güneşi dinlemen harika, kitabını okumadım ama kendisiyle konuşmuştuk biraz.. duyduğun önemli bilgileri paylaşırsan sevinirim.. bende bu aralar çocuk psikolojisi, gelişimi ile ilgili kitaplarıma göz gezdiriyorum iyi oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…