gaz problemi azaldı derken 3 gndür tekrar başladoı başa döndk niye böyle oldu ya
uykusuz geçen gecenin ardından tünaydın tüm mayıs annelerine:)gece benim oğlumunda gaz sancıları tuttu ne uyudu yavrum ne uyuttu..gece 3 te kucağımda evde sağ sol mekik dokuyoduk:)arada bi kcağımda uyukladı ama tam dalamadı yatırdığım anda çığlık sesleri..halbuki kakasını yaptı,ard arda hem alttan hem üstten gazını çıkardı ama yetmedi demek ki oğluma..çıkardığı seslerde kendinden çok çookk büyük sesler nasıl çıkıyo onlar anlamadımbu arada kızlar çoğumuz süt sağıp saklıyoruz benim bi sorum olucak..sağıp dondurucuda sakladığımız sütün yarısını bi gün versek yarısını ertesi gün versek dolapta bekletsek problem olur mu?yoksa dondurucudan çıkan süt aynı gün tüketilmeli mi?ayrıca bebeklerinize kaç cc süt veriyosunuz ben daha yeni sağmaya başladığım için tutturamıyorum galiba..acaba az mı oldu acaba biraz daha mı versem diyip duruyorum:) yardımlarınızı bekliyorum
2 buçuk aylık oldıkMerhaba ben mart annelerindenim.kizim 6 gün sonra 4 aylik olacak.ve gaz sorunumuz yeni bitti diyebilirim,bebegin kac haftalik bilmiyorum ama 8. Hafta ataginda olabilir.biraz daha sabır annesi az kaldi geçecek.sancısız günler dilerim.
Yavruların gaz sancılarının en kısa zaman da bitmesi dileği ile....
Ben günlük sağıp verdiğim için buzdolabında 24 saatten fazla bekletmeden tüketiyorum sütü.
Derin dondurucudan sütü çıkardığınız da çözüldükten sonra aynı gün içerisinde tüketirseniz daha sağlıklı olur bence.
Bunun için buzluğa bebeğinizin bir seferde tüketebileceği miktarlar halinde koyarsanız işiniz daha kolay olur.(derin dondurucuda süt saklayan anneler bunun cevabını daha iyi bilirler)
Bebeklerin süt tüketimi her bebeğe göre farklılık gösteriyor aslında.Tam ölçüyü öğrenmek için biberona ortalama 120 cc sütü doldurup içebildiği kadar içmesine izin verin.Zaten doyduğunda kendisi bırakacaktır.
Benim oğlum 2.5 aylık iken 90-100 cc tüketiyordu her öğün...Şuan 2 ay 25 günlük ve hala 100 cc tüketiyor...
burada tamamen iyi niyetle eleştiri yapmış olmama rağmen bazıları olayı mahalle ağzıyla tamamen çirkin bir atışmaya dönüştürmüş .Benim eleştirimin neresinde hakaret var "söylediklerinize katılmıyorum ,insanları yanlış yönlendiriyorsunuz" demenin neresinde hakaret var da sahsıma bu şekilde çirkince sözlerle saldırıyorsunuz.Bu forum herkese açık buraya belki yazmasa da takip eden bir sürü insan var bu insanları doğru yönlendirelim demenin neresi yanlış.Turuncu arkadaş demiş ki sen hiç 3 saatten önce emzirmiyormusun ?3 saattte bir emzirmek sonuçta yasa değil 2.5 olur 3 olur 4 olur burada eleştirdiğim nokta saat başı ve bebek her ağladığında ağzına meme tıkmakla ilgili ,biyolog 86 nın vermiş olduğu bilgilerin anne ve bebek üzerindeki olumsuz yönlerine dikkat çekmekti.Beykoz nic'li arkadaş da demiş ki "ben sürekli meme veriyorum bana da aynı şeyi söylediler ama ben böyle yapıyorum" siz böyle yapıyor olabilirsiniz ama bu yaptığınız uygulamanın yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sonuçta karşımızdaki bebek bir canlı onunda sizin gibi bir midesi, hazmetmesi için gereken bir süre var;göğüslerimiz de makine değil onunda kaliteli süt üretebilmesi için belli bir zamana ihtiyacı var bunlara dikkat etmeyip de burdaki arkadaşların "kendinden çok emin" tavsiyelerini dikkate alırsak bebeğimizin gereğinden sık emmesi sonucu aşırı hava yutma,gaz sıkıntısı,kusma, rahatlamak için tekrar meme isteme ve anneyi kendine esir etme,uykuya tam dalamama,huzursuzluk,kaliteli besleneneme gibi sonuçları olur.
Kayra bu aralar memeyi ağzına alınca öğürür gibi yapıyor.Alıştı tabi biberon emziğinin damağının belli yerinde durmasına.Anne memesi emince uzuyor boğazına kadar,beyefendi alışık olmayınca tuhafına gitmeye başladı herhalde.
Az önce de hafif uyuklarken verdim ağzına,ıyykkk der gibi yüzünü buruşturuyor.
Anlaşılan bizim doğru dürüst başlayamayan emzirme serüvenimizin bitmesine çok az kaldı.
Hipp mama 300 gr 24 lira civarı
Sma mama 400 gr 23 lira civarı
Aptamil mama 350 gr 18 lira civarı
Bebelac ise 500 gr 12 lira civarı
Benim bildiğim mama fiyatları üç aşağı beş yukarı bu şekilde.İndirimleri takip edince iyi oluyor valla.
Ben geçen 6 kutu sma mama aldım 17 liradan.30 lira kârım oldu.
Metroda da prima aktif bebek 3 numara 39 adette indirim vardı.7 pakette ondan alarak 50 tl ye yakın param cebimde kaldı.
2 aylık mamamız ve bezimiz şimdiden hazır.Bu şekilde indirimde olunca kaçırmamak lazım.[/B]
Kayranın artık yavaş yavaş uyku düzeni oluşmaya başladı gibi.Akşam 7-7.30 gibi banyo yaptırıyorum.8e doğru gözler kapanıyor.Sabah 6ya kadar uyuyor.
Tabi aralarda beslenmek için uyanıyor ama karnı doyunca tekrar uykuya geçiyor.Ben de geceleri ilgilenmiyorum zaten hiç uykusu açılmasın diye.
Bazen daha erkende uyuduğu oluyor dün gece gibi.Saat 6.30 gibi dayanamayıp sızdı sabah 6ya kadar
Sabah 6da uyanınca biraz oynuyoruz ve tekrar 7-7.30 gibi yatıp 2 saat daha uyuyor.
Gün içinde 2 saat en fazla uyanık kalıp tekrar 45 dk-1 saat uyumak istiyor.
Sizlerin düzeni nasıl ?
Bu arada bana hediye olarak bebek telsizi geldi.Gerçekten çok işime yarıyor.Kayranın uykusunun geldiğini farkettiğimde kendi odasındaki yatağına bırakıyorum alışması için.Telsizi de açıp kapısını kapatıyorum.Ortam sessiz olunca uyuma saati daha uzun oluyor.Çok istedim sese alışmasını ama bizimki anasına çekmiş olacak ki kapı gıcırtısına bile uyanıyor hemen
Bu arada kızlar kocama itiraf edemesem de bu oyun halısının çok dandik bişey olduğunu sizlere itiraf etmek istiyorum.
120 lira verip aldırdım ama bu kadar basit bişey olacağını hiç düşünmemiştim.
Evet oyun halısı bebeğin gelişimi için çok gerekli ve güzel bir oyalayıcı ama neden bu kadar pahalı bi anlam veremiyorum.
Ben tiny love güneşli halısını aldım.İlk kızgınlığım oyuncakların üzerinde yazan İsrail adresi oldu.Bilseydim baştan almazdım ama neyse almış bulunduk.
İkinci kızgınlığım ise oyun halısının naylonumsu bir kumaştan üretilmiş olması.Kayra içinde oynarken çok terlediği için mecburen havlu sermek zorunda kalıyorum altına.Oyuncakları ise gerçekten çok basit.
Yani evet gelişimi için alınması gereken bişey ama böyle basit olduğunu bilseydim kendim tasarlayıp diktirirdim
Evet valla içten içe ben de ek gıda meselesini düşünüyordum demek ki herkeste var bu kaygı,neyseki paylaşımlarımız bizi rahatlatacaktır.
kızlar merhaba..
bende bu hafta kullandığım oyun halısı ve sling deneyimlerimi paylaşayım sizlerle..
öncelikle babamız kızım ayaklarını hareket ettirmeyi çok seviyo dediği için oyun halısını tiny love tekmele oyna aldık.. artıları, halının üstündeki hışırdayan oyuncakları bebişimin çok dikkatini çekti, hışırdayan uçurtma başının altına geldiğinde başını çevirip durduayna yine öyle ilgisini çekiyor, oyuncaklar çıngıraklı, müziğe benim kızım bayılıyor zaten.. eksileri, turuncunun dediği gibi halısı naylonsu, havlu gibi bi kumaştan olabilirdi, tekmeleme oyuncağı anca güçlü darbeler karşısında çalışıyor, bizimkinin tekmesi yetmiyor en azından şimdilik :)) ama ben çalıştırınca hoşuna gitti.. gerçekten de pahalı, eşim edermi o kadar, altına naylon koy o da hışırdar dedi, haklı aslında biraz.. napalım herşey bebişlerin gelişimi ve bir gülüşü için ..
gelelim slingodrop a, çok heveslerle sipariş etmiştim.. bir kaç metre uzakta oturan anneme en azından ellerim doluyken rahat gidebilecektim.. aslında bir sürü kullanma şekli var slingonun.. ben kucakta taşımak istiyordum, şimdi kocaman kız oldu.. ona yerleştirmek dert, yerleşince de çok sıkışmış gibi hissediyorum.. ilk iki ay çok rahat olurdu eminim, geç kaldım sanırım almakta :26:.. resimde kocaman bebeği yerleştirmiş aslında, ben beceremedim belkide :44:.. ama içindeyken gülüyor hanfendi, anne bizi ne hale soktun der gibime geliyor.. bende rahat edemiyorum onu öyle görünce.. ama biraz daha büyüyünce yanda taşıma şeklini deneyeceğim..
gelelim slingodrop a, çok heveslerle sipariş etmiştim.. bir kaç metre uzakta oturan anneme en azından ellerim doluyken rahat gidebilecektim.. aslında bir sürü kullanma şekli var slingonun.. ben kucakta taşımak istiyordum, şimdi kocaman kız oldu.. ona yerleştirmek dert, yerleşince de çok sıkışmış gibi hissediyorum.. ilk iki ay çok rahat olurdu eminim, geç kaldım sanırım almakta :26:.. resimde kocaman bebeği yerleştirmiş aslında, ben beceremedim belkide :44:.. ama içindeyken gülüyor hanfendi, anne bizi ne hale soktun der gibime geliyor.. bende rahat edemiyorum onu öyle görünce.. ama biraz daha büyüyünce yanda taşıma şeklini deneyeceğim..
uykusuz geçen gecenin ardından tünaydın tüm mayıs annelerine:)gece benim oğlumunda gaz sancıları tuttu ne uyudu yavrum ne uyuttu..gece 3 te kucağımda evde sağ sol mekik dokuyoduk:)arada bi kcağımda uyukladı ama tam dalamadı yatırdığım anda çığlık sesleri..halbuki kakasını yaptı,ard arda hem alttan hem üstten gazını çıkardı ama yetmedi demek ki oğluma..çıkardığı seslerde kendinden çok çookk büyük sesler nasıl çıkıyo onlar anlamadımbu arada kızlar çoğumuz süt sağıp saklıyoruz benim bi sorum olucak..sağıp dondurucuda sakladığımız sütün yarısını bi gün versek yarısını ertesi gün versek dolapta bekletsek problem olur mu?yoksa dondurucudan çıkan süt aynı gün tüketilmeli mi?ayrıca bebeklerinize kaç cc süt veriyosunuz ben daha yeni sağmaya başladığım için tutturamıyorum galiba..acaba az mı oldu acaba biraz daha mı versem diyip duruyorum:) yardımlarınızı bekliyorum
merhaba arkadaşlar nasılız umarım bebişlerde iyidir, uzun zamandır yazamıyorum ama kızımdan vakit buldukça yazılanları okumaya çalışıyorum, benim sizlere bi sorum olacak kızım bugün 9 haftasını dolduruyor doğduğundan beri günde 6-7 kez kaka yapıyor kakası sulu kıvamda oluyor ve genelde çok yapıyor, çok şükür kilo alımı iyi ayda 1 kilo alıyor, bu normalmi sizlerin bebişleri ne durumda bizim gibi olan varmı, bide bebişlerinize eğitici oyuncaklar almaya başladınızmı alanlar ne gibi oyuncakları tercih ediyor, kaka konusunu çok merak ediyorum cevap bekliyorum herkese sevgiler..
merhaba arkadaşlar nasılız umarım bebişlerde iyidir, uzun zamandır yazamıyorum ama kızımdan vakit buldukça yazılanları okumaya çalışıyorum, benim sizlere bi sorum olacak kızım bugün 9 haftasını dolduruyor doğduğundan beri günde 6-7 kez kaka yapıyor kakası sulu kıvamda oluyor ve genelde çok yapıyor, çok şükür kilo alımı iyi ayda 1 kilo alıyor, bu normalmi sizlerin bebişleri ne durumda bizim gibi olan varmı, bide bebişlerinize eğitici oyuncaklar almaya başladınızmı alanlar ne gibi oyuncakları tercih ediyor, kaka konusunu çok merak ediyorum cevap bekliyorum herkese sevgiler..
bizimde kakamız aynıydı doktora götürdüm kilo alımı gayet iyi problem yok dedi şimdi 2. ayımızı bitirdik yeni düzene girdi meraklanma bencemerhaba arkadaşlar nasılız umarım bebişlerde iyidir, uzun zamandır yazamıyorum ama kızımdan vakit buldukça yazılanları okumaya çalışıyorum, benim sizlere bi sorum olacak kızım bugün 9 haftasını dolduruyor doğduğundan beri günde 6-7 kez kaka yapıyor kakası sulu kıvamda oluyor ve genelde çok yapıyor, çok şükür kilo alımı iyi ayda 1 kilo alıyor, bu normalmi sizlerin bebişleri ne durumda bizim gibi olan varmı, bide bebişlerinize eğitici oyuncaklar almaya başladınızmı alanlar ne gibi oyuncakları tercih ediyor, kaka konusunu çok merak ediyorum cevap bekliyorum herkese sevgiler..
Valla bu kaka olayını bende çözebilmiş değilim.İlk 2 ay kakasını 2-3 günde bir yaparken 25 gündür günde 2-3 kere ve çok sulu yapmaya başladı.İki hafta önce doktoruyla görüştüm ve bize bi toz önerdi,geçmez ise tekrar getirmemizi istedi.5 gün kullandık fakat değişme olmayınca doktora götürdük.Tahlil falan yaptılar ve temiz çıktı ama önlem amaçlı o toz ilaca bikaç gün daha devam etmemizi istedi doktor.Şimdi ilacımız bitti ama bugün sabah yaptığı kaka yine çok suluydu
Keyfi oldukca yerinde,yemesinde de sorun yok...Fakat neden böyle oluyor anlamış değilim...
Benim evim de 29 derece civarı ve ben sadece bezinin üzerine kısa kollu çıt çıtlı badisini giydiriyorum.
Yatarkende üzerine pamuklu bir tülbent örtüyorum sadece.Bu şekilde yatmasına rağmen gece çok terlemiş oluyor ve tekrar üzerini değişmek zorunda kalıyorum.[/
Slm kızlar benim oğlum 2 ,5 aylık doğduğu günden beri günde en az 5 kez kaka yapıyor.hemde baya gurultulu ve kokulu. Acaba sorun benimkindemi? Çünkü sizinkilere göre baya fazla gibi geldi bana. Hiç bu konuyu doktoruna danismamistik. Sormak en dogrusu galiba
gaz problemi azaldı derken 3 gndür tekrar başladoı başa döndk niye böyle oldu ya
ben slingle taşımaktan gayet memnunum. bazen evde iş yaparken de alıyorum oğlumu slinge, beraber evde işleri hallediyoruz. uyku ve gaz problemi olan arkadaşlara da tavsiye ediyorum hep. daha önce de bahsetmiştim, doğal ebeveynlik adlı kitapta karşılaşmıştım slingle.. kucakta olmak çocuğa güven duygusu verirken anne-çocuk bağlanmasını da kolaylaştırıyor, diyor kitapta. tabii bizim babamız ve anneannemiz de çok sevdi slingi.. onlar da deniyor bazen slingde bebeğimizi taşımayı..
oyun halısı meselesinde ben pek hevesli değilim arkadaşlar. bebeklerin bu kadar erken uyarılması çok iyi gelmiyor bana. üstelik bu kadar canlı renklerin kullanılması bu halılarda cidden iyi değil.. kendi kendimize oynuyoruz biz. radyo açıyorum evde sıkça. insan sesi güven verir, demişti doktorumuz. hamileyken de çok radyo dinlemiştim, bizde tv yok, sevmeyiz... bakıyorum oğlum da radyodaki seslere dikkat kesiliyor, müziklerde hareketleniyor.
bir de ninniyi önemsiyoruz biz. aslıhan erkişi'nin ninnilerini dinletiyorum oğluma, artık ezberledim ben de söylüyorum.. oğlum da seviyor gerçekten de.
son olarak adem güneş'in burç fm'deki "çocuk deyip geçme" adlı programını dinlemeye çalışıyorum. çocukluk sırrı kitabını tekrar tekrar okuyup tavsiye ediyorum herkese.
bunlara yoğunlaşınca, bebğimin kilosu, boyu, vs çok takılmıyor kafama.. sağlıklı olsun da inşaallah... ruhu da sağlıklı olsun.. gösterişli ve karmakarışık dünyamızda, dilerim sade ve asil olabilmeyi başarır çocuklarımız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?