- 26 Kasım 2007
- 7.839
- 4.930
- 448
ah canım ahh sen olmasan ne yaparız valla herşeye yetişiyosun bende senin hayranlarından biriyimbeni aydınlattığın için çok tşk ederim.. o halde ben dondurucuya koyarken 120 cc olarak koyim
Canım konu hakkında bilgim olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım her zaman..
Bu arada derin dondurucuya 120 cc olan sütleri koymadan önce bi dene bakalım bebeğin kaç cc tüketecek.Ona göre ayarlayıp koymuş olursun.Sonra kalan sütler ziyan olmasın.
Bende kızımın ara ara emmesi için uğraşıyorum ama dediğiniz gibi öğürmeye başlıyor,çekiyorum öğürmesi bitince bidaha veriyorum tam emecek yine öğürüyor bu defa iyice sinirleniyor.Yani aynı şekilde benimde emzirme olayım tam anlamıyla bitti artık ugraşmıyorum da denemiyorum bileYeterki sütümüz olsun da sağıp veririz :)
Bizim bebeler tam biberoncu oldular desene...
Valla kızamıyorum da.Süt olsaydı elbet emerdi kuzucuklar ama maalesef rızıkları bu kadar mış...Çok istiyorum kokumu alsın,emsin ama anlattığın o hareketleri yapınca ben de artık fazla teklif etmiyorum memeyi.
Bazen mememi bile kokladığım oldu var ya,acaba kokuyor da ondan mı öyle yapıyor diye.:18:
Her seferinde ağzına vermeden önce tertemiz yıkadım verdim ama ıh ıhhh...Öğkkkk yapıyor anca
Geçen burda bir arkadaş yazmıştı.Annelerini emen bebeklerin özgüvenleri daha iyi gelişiyormuş diye.İnan günlerdir kafama takıp duruyorum.Ne yani,şimdi benim yavrumun özgüveni diğerleri gibi gelişmeyecek mi????
Valla içimde kaldı saatlerce emzirmek ama olmadı işte...Ne yaptıysam başaramadım...
Bugün süt arttırıcı olarak son bir hamlede bulundum ve 12 adet vitamalt siparişi verdim.Eğer bu da işe yaramazsa artık pes edeceğim.
merhaba arkadaşlar nasılız umarım bebişlerde iyidir, uzun zamandır yazamıyorum ama kızımdan vakit buldukça yazılanları okumaya çalışıyorum, benim sizlere bi sorum olacak kızım bugün 9 haftasını dolduruyor doğduğundan beri günde 6-7 kez kaka yapıyor kakası sulu kıvamda oluyor ve genelde çok yapıyor, çok şükür kilo alımı iyi ayda 1 kilo alıyor, bu normalmi sizlerin bebişleri ne durumda bizim gibi olan varmı, bide bebişlerinize eğitici oyuncaklar almaya başladınızmı alanlar ne gibi oyuncakları tercih ediyor, kaka konusunu çok merak ediyorum cevap bekliyorum herkese sevgiler..
anne sütü alan bebeklerin kakalarını bu kadar sık ve sulu kıvamda yapmaları normaldir diye biliyorum ama yinede doktoruna sormanda fayda var...Bu kaka olayını tam çözemiyorum ben de.
Benim kızımında uykusu yavaş yavaş düzene giriyor.Zaten gece uykumuzda çok bi sorun yoktu ama gündüz uykumuz çok düzensizdi,şimdi dediğiniz gibi en fazla 1_2 saat uyanık kalıyor sonra tekrar uyuyor,uyku uzunluğuda bi defa neredeyse 2_3 saat uyuyor diğerlerinde ise 30 dk,1 saat değişiyor,tabi nazar değmesin diyorummm
İyiki bu konuya değinmişsiniz çünkü beni gündüz bukadar sık uyuması endişelendirmeye başlamıştı çünkü daha 20 günlükken bile gündüz 10 saat uyumadığı olurdu,düşünün minicik bebek en fazla 10 dk uyuyor hopppp kalk :) Neyse böyle böyle herşey düzene girecek inş.
Bizimde gece uykumuz her zaman düzenliydi,şimdi daha da iyi oldu.Akşam 7.30 gibi banyo sonrası gözler kapanıyor sabaha kadar.
Gündüzleri ise en uzun uykuyu sabah kalktıktan 1-1.5 saat sonra 2 saat kadar uyuyarak yapıyor.Sonraki vakitlerde ise dediğin gibi 1.5-2 saatlik yorgunluğun ardında 30-45 dk kadar anca uyuyor.İlk haftalarda gündüzleri hiç uyumuyordu.Artık düzene giriyorlar demek ki.
Ahhh iyiki babalar yok sitede çünkü bende eşime yoğun istek üzerine sipariş verdirdim daha gelmedi:) bide en pahalılarından seçtimArkadaşlarıma sordum çok memnunlar dedim Yani sizinki biraz geç bir itiraf oldu
Ya aslında güzel ama o kadar para verilecek bir şey değilmiş.Ne bileyim kendim tasarlayıp diktirseydim daha ucuza mal ederdim eminim.
Birde Kayra ana kucağındaki oyuncakları ile oynamaktan daha çok zevk alıyor gibi.Oyun halısında 15 dakikadan fazla kalmak istemiyor.
Belki ilerleyen aylarda daha çok eğlenir içinde bilemiyorum.
Bizde aynı oyun halısını sipariş etmiştik daha gelmedi ama yorumlarınızı okuyunca korkmaya başladım,eşim bumu ısrarla aldırdığın şey demez inşallah :)
Eminim senin eşinde her eş gibi "bumuydu" diye tepki verecektir
nasılsınız mayıs annlerı benım oglum gece cok uyanıyor sızın kıler nasıl kı
Canım gündüz uyku düzeni nasıl ?Eğer gündüz çok uyuyorsa gece sık sık uyanıyor olması muhtemel...
oyun halısı meselesinde ben pek hevesli değilim arkadaşlar. bebeklerin bu kadar erken uyarılması çok iyi gelmiyor bana. üstelik bu kadar canlı renklerin kullanılması bu halılarda cidden iyi değil.. kendi kendimize oynuyoruz biz. radyo açıyorum evde sıkça. insan sesi güven verir, demişti doktorumuz. hamileyken de çok radyo dinlemiştim, bizde tv yok, sevmeyiz... bakıyorum oğlum da radyodaki seslere dikkat kesiliyor, müziklerde hareketleniyor.
bir de ninniyi önemsiyoruz biz. aslıhan erkişi'nin ninnilerini dinletiyorum oğluma, artık ezberledim ben de söylüyorum.. oğlum da seviyor gerçekten de.
son olarak adem güneş'in burç fm'deki "çocuk deyip geçme" adlı programını dinlemeye çalışıyorum. çocukluk sırrı kitabını tekrar tekrar okuyup tavsiye ediyorum herkese.
bunlara yoğunlaşınca, bebğimin kilosu, boyu, vs çok takılmıyor kafama.. sağlıklı olsun da inşaallah... ruhu da sağlıklı olsun.. gösterişli ve karmakarışık dünyamızda, dilerim sade ve asil olabilmeyi başarır çocuklarımız...
Bebeğime oyuncak alıyorum fakat bunlarla oynadığı vakitler şimdilik çok kısıtlı zaten...10-15 dakika anca oyalanıyor.
Adem güneşi ben de seviyorum.Hamilelikte almıştım kitaplarını,vakit buldukça okumaya çalışıyorum.
kilo alıyorsa kakası bi problem olmaz sanırım....
ben de de sorun var am seninkinden farklı ....kakasını haftada bir hatta nerdeyse on günde bir-iki kez yapıyor ve kilo alımı da çok düşük...doymuyor desem sütüm boşa akıyor çoğu zaman sütüm gelince ağzından memeyi çıkarıyor napsam olmuyor...sinirleniyor boğuşuyor memeyle bazen süt varken bile...dr bir ay daha bekleyelim olmazsa mama takviyesine başlarız dedi...
Süt varken ve taşıyorken neden mama takviyesi dedi doktorun anlamadım :44: