2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ah canım ahh sen olmasan ne yaparız valla herşeye yetişiyosun bende senin hayranlarından biriyimbeni aydınlattığın için çok tşk ederim.. o halde ben dondurucuya koyarken 120 cc olarak koyim

Canım konu hakkında bilgim olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım her zaman..
Bu arada derin dondurucuya 120 cc olan sütleri koymadan önce bi dene bakalım bebeğin kaç cc tüketecek.Ona göre ayarlayıp koymuş olursun.Sonra kalan sütler ziyan olmasın.

Bizim bebeler tam biberoncu oldular desene...
Valla kızamıyorum da.Süt olsaydı elbet emerdi kuzucuklar ama maalesef rızıkları bu kadar mış...Çok istiyorum kokumu alsın,emsin ama anlattığın o hareketleri yapınca ben de artık fazla teklif etmiyorum memeyi.
Bazen mememi bile kokladığım oldu var ya,acaba kokuyor da ondan mı öyle yapıyor diye.:18:
Her seferinde ağzına vermeden önce tertemiz yıkadım verdim ama ıh ıhhh...Öğkkkk yapıyor anca

Geçen burda bir arkadaş yazmıştı.Annelerini emen bebeklerin özgüvenleri daha iyi gelişiyormuş diye.İnan günlerdir kafama takıp duruyorum.Ne yani,şimdi benim yavrumun özgüveni diğerleri gibi gelişmeyecek mi????
Valla içimde kaldı saatlerce emzirmek ama olmadı işte...Ne yaptıysam başaramadım...
Bugün süt arttırıcı olarak son bir hamlede bulundum ve 12 adet vitamalt siparişi verdim.Eğer bu da işe yaramazsa artık pes edeceğim.

anne sütü alan bebeklerin kakalarını bu kadar sık ve sulu kıvamda yapmaları normaldir diye biliyorum ama yinede doktoruna sormanda fayda var...Bu kaka olayını tam çözemiyorum ben de.

Bizimde gece uykumuz her zaman düzenliydi,şimdi daha da iyi oldu.Akşam 7.30 gibi banyo sonrası gözler kapanıyor sabaha kadar.
Gündüzleri ise en uzun uykuyu sabah kalktıktan 1-1.5 saat sonra 2 saat kadar uyuyarak yapıyor.Sonraki vakitlerde ise dediğin gibi 1.5-2 saatlik yorgunluğun ardında 30-45 dk kadar anca uyuyor.İlk haftalarda gündüzleri hiç uyumuyordu.Artık düzene giriyorlar demek ki.

Ya aslında güzel ama o kadar para verilecek bir şey değilmiş.Ne bileyim kendim tasarlayıp diktirseydim daha ucuza mal ederdim eminim.
Birde Kayra ana kucağındaki oyuncakları ile oynamaktan daha çok zevk alıyor gibi.Oyun halısında 15 dakikadan fazla kalmak istemiyor.
Belki ilerleyen aylarda daha çok eğlenir içinde bilemiyorum.

Bizde aynı oyun halısını sipariş etmiştik daha gelmedi ama yorumlarınızı okuyunca korkmaya başladım,eşim bumu ısrarla aldırdığın şey demez inşallah :)

Eminim senin eşinde her eş gibi "bumuydu" diye tepki verecektir

nasılsınız mayıs annlerı benım oglum gece cok uyanıyor sızın kıler nasıl kı

Canım gündüz uyku düzeni nasıl ?Eğer gündüz çok uyuyorsa gece sık sık uyanıyor olması muhtemel...

Bebeğime oyuncak alıyorum fakat bunlarla oynadığı vakitler şimdilik çok kısıtlı zaten...10-15 dakika anca oyalanıyor.
Adem güneşi ben de seviyorum.Hamilelikte almıştım kitaplarını,vakit buldukça okumaya çalışıyorum.

Süt varken ve taşıyorken neden mama takviyesi dedi doktorun anlamadım :44:

maasallah annesi uyusunda büyüsün asya bebiş zaten bebekler sabır işi sen uyursun o uyanır o uyur senin uykun gelmez sen in sütün gelir o emmez o emer sütün azalır yani Allah annelere sabır versin

dondurucuya koymadan denedim canım 120 cc verdim reddetmeden bitirdi ama sonrasında emdikleri ağzına gelip durdu rahatsız oldu yani 100 cc ideal olur diye düşündüm ve o şekilde kaldırdım...özgüven konusuna gelince ben inanıyorum ki sen süper bi annesin ve çocuğuna o özgüveni daha sonra fazlasıyla kazandırırsın..benim bi yeğenim var annesini sadece 1 ay emebildi(arada mama takviyesiyle) şu anda 5 yaşında kendine güveni o kadar fazla ki bizleri şaşırtıyo bacak kadar boyuyla:)mamayla beslenmesine rağmen çokta sağlıklıinş şu vitamaltlar işe yararda saatlerce emzirme isteğini yerine getirirsin

cnm gercekten özgüvenle alakalı oldugunu bende düşünmüyorum sadece daha saglıklı sindirim için bagısıklık sistemi için hastalıklara karsı cnkü ablam 15 gün emmis özgüvenini görseniz sasarsınız biraz örneklere bakarsak anlarız agzı olan konusuyor işte gecende sey duydum sezeryan olanlar daha akıllı oluyomus sasırdım senelerce normal dogumun ne kdar iyi oldugunu bebegin kendi istediginde hazır oldugunda geldigini duymusuzdur bende sezeryan oldum ama her bebegin fıtratı ruhları yaratıldıgında zaten belirlendi şimdi söle dogarsa zeki diyemeyiz...

Son düzenleme:
herkeze iyi akşamlar uzun oldu giremiyorum malüm oruç geldi
bi yandan kızım bi yandan eşim biyandan kendim evdi yemekti derken
günler su gibi geçiyo ama oruç beni fazla zorlamasada kızım beni mahf ediyo
şükür oda iyi ama iftara 5 dakka kalınca daha susmak bilmiyo
sanırım oda çook acıkıyo oruç tutan anneler sizler nasıl yapıyorsnz
ek olarak mama ne bilim nasıl yapıyorsunuz çook ağlıyo benmki iftar vakti mama
alacam diyorum ama çevrem alma sütünden kesilebilir diyo ama
böylede sanırım aç kalıyo ya o yüzden bi fikir vern bana :26::26::26:
gündüz sürekli ağlasa tutamam oruç ama şükür iyi ama iftara 5
dakka kala bizimki başlıyo ağlamaya :26::26::26::26::26:

bu arada kızar benim kızım bi kaçgündür sağ göğsümü emmiyo yaa
zaten sütüm yetersiz ağzına alınca bi kere emiyo bakıyo sol göğsüm
değil hemen ağlıyo bırakıyo bende uzanarak zorlada olsa elimle sıkıyorum ağzına veriyorum

canım ben oruc tutmuyorum bebegimi sadece emzirdigim için yemek degilde su içmek zorundayımsütüm azalmasın diye ...

canım Allah kabul etsin orucunu tutuyosun demek. bende cok istedim ama sutumu etkiler diye cesaret edemedim.. cevremden etkilediğini duydum cunku.. nasıl yapıyosun gunduz emzirmiyomusun? Allah kolaylık versin ama sütünü etkilediğini düşünüyosan mama verme, istersen sonraya bırak orucunu.. bebişler cok kücük henüz, yazık rızıkları azalmasın..

canım neden sag gögsü verdin bikacgün... ben bir sag bir sol karısık veriyorum gün boyu bakıyorum hangisinde coksa onu veriyorum sen soluda arada anlayana kadar ver baktın anladı digerini verirsin canım daha yapcak bişey varmı bilmiyorum...

Masallah Edan , valla helal olsun oruc tutabilmen taktire deger ama sutunde azalma olmadimi , merak ettim bende tutmuyorum malum sutun zaten az tutsam herhalde hepten kesilir ...senin ne durumda oruc etkiledimi hic

bende sözde öyle yapıyodum ama meğer fark etmeden sadece
düzenli olarak solu vermişim şuan sol göğsüm sol göğsümden çook ufak
zaten gören diyo bu ne sanki emziren anne değilsn hiç göğüs yok :26::26::26::26::26:

sağol cnm tşk edrim gündz azda olsa veriyorum
sürekli kucakta susturuyorm ama iftar saati artk onunda canına tak ediyo sanırım
bilmiyorum yaa mama için çook kararsz kaldım ben

canım ozamn yapıcak tek seyin dedigim gibi anlayana kadar vermen sag gögsünü inşallah işe yarar canım

Masallah Edan , valla helal olsun oruc tutabilmen taktire deger ama sutunde azalma olmadimi , merak ettim bende tutmuyorum malum sutun zaten az tutsam herhalde hepten kesilir ...senin ne durumda oruc etkiledimi hic

canım valla fark ettiğim kadar azalıyo çünkü kızım sabh
saat 7de falan içinde çekiyo var galiba ama
saat 11 12 olunca fark ediyoru ne kadar çeksede boş kendini avutuyo kızım :26::26::26::26::26:
yani çook az saatte bi veriyorum ona ama iftar sonrası yedikten sonra bi tutuyo fark ediyorum ki
süt dolmuş nasılda içiyo çook üzülüyrm ama ne yapim orucuda yemek istemiyorum

canım ozamn yapıcak tek seyin dedigim gibi anlayana kadar vermen sag gögsünü inşallah işe yarar canım

inşallah canım bende sağ göğsümü verirken içiyo ya
aynı o şekil başını çevirmeden öbür yani solu verince fark etmiyo tutuyo
ama öylede zor oluyo tutuşu annem öyle yap tutar dedi bugün denedm işe yardı cnm

Edan canim tabiki en iyisi sen bilirsin ama peygamber efendimiz ozellikle 6 ayi doldurmamis sut emziren annelerin oruc tutmaya bilirler demis..bu yuzden bu oruc olayini sen yeniden dusun , dinimiz herseyi kolay kilmis bizlere kalmis artik karar vermek

tabi sende haklıısn canım bende şuan internette onu araştırıyorm
cevaplarınız için çook sağolunn kızlarr tşk ederiiim

edancim sonra kaza edebilirsin tutamadigin orucu,yavrunun rizki icin tutmayabilirsin dinimiz bu kolayligi vermis..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…