herkeze iyi akşamlar uzun oldu giremiyorum malüm oruç geldi
bi yandan kızım bi yandan eşim biyandan kendim evdi yemekti derken
günler su gibi geçiyo ama oruç beni fazla zorlamasada kızım beni mahf ediyo
şükür oda iyi ama iftara 5 dakka kalınca daha susmak bilmiyo
sanırım oda çook acıkıyo oruç tutan anneler sizler nasıl yapıyorsnz
ek olarak mama ne bilim nasıl yapıyorsunuz çook ağlıyo benmki iftar vakti mama
alacam diyorum ama çevrem alma sütünden kesilebilir diyoama
böylede sanırım aç kalıyo ya o yüzden bi fikir vern bana :26::26::26:
gündüz sürekli ağlasa tutamam oruç ama şükür iyi ama iftara 5
dakka kala bizimki başlıyo ağlamaya :26::26::26::26::26:
bebişlerin net görebildekleri renkler canlı renkler.. canlı renklerde oyuncakları olması faydalı olur, görsel algısını geliştirir, zararı olmaz kanımca.. ama hep oyun halısına atmak da doğru değil.. tek sefer de bu dönemdeki bebişler için 15-20 dakika kalmaları yeterli bi aktivite olur.. çevreden ilgi görmesi de güzel fakat bebekler arada yalnız başına vakit geçirebilmeyi de yavaş yavaş öğrenmeli..
Geçen burda bir arkadaş yazmıştı.Annelerini emen bebeklerin özgüvenleri daha iyi gelişiyormuş diye.İnan günlerdir kafama takıp duruyorum.Ne yani,şimdi benim yavrumun özgüveni diğerleri gibi gelişmeyecek mi????
Valla içimde kaldı saatlerce emzirmek ama olmadı işte...Ne yaptıysam başaramadım...
Bugün süt arttırıcı olarak son bir hamlede bulundum ve 12 adet vitamalt siparişi verdim.Eğer bu da işe yaramazsa artık pes edeceğim.
annelerini emen bebeklerin özgüveni değil de anneye olan güveni artar. bu, emzirme esnasındaki göz teması, acıktığında hemen emzirmeye başlama ile de alakalıdır tabii... yani emzirirken tv seyrediyorsa, telefonla konuşuyorsa anne, ya da bebeği acıktığında onu ağlamaya terk ederek bekletiyorsa, arada yine o bağ oluşmayacaktır.
bu sebeple sen de, biberonla da doyursan muhakkak göz teması kur, onu sevdiğini söyle... Allah, böyle nasip ettiyse, elbette bir hikmeti vardır. ben normal doğumu çok ama çok istemiştim, ama ne yazık ki sezaryena mahkum olduk. bu da önemli anne-çocuk bağlanmasında. ama olsun, onun da telafisi var diyorum şimdi.
Allah'a havale edince herşey daha kolay oluyor. o sebeple çok endişelenmemekten yanayım her zaman...
Canım konu hakkında bilgim olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım her zaman..
Bu arada derin dondurucuya 120 cc olan sütleri koymadan önce bi dene bakalım bebeğin kaç cc tüketecek.Ona göre ayarlayıp koymuş olursun.Sonra kalan sütler ziyan olmasın.
Bizim bebeler tam biberoncu oldular desene...
Valla kızamıyorum da.Süt olsaydı elbet emerdi kuzucuklar ama maalesef rızıkları bu kadar mış...Çok istiyorum kokumu alsın,emsin ama anlattığın o hareketleri yapınca ben de artık fazla teklif etmiyorum memeyi.
Bazen mememi bile kokladığım oldu var ya,acaba kokuyor da ondan mı öyle yapıyor diye.:18:
Her seferinde ağzına vermeden önce tertemiz yıkadım verdim ama ıh ıhhh...Öğkkkk yapıyor anca
Geçen burda bir arkadaş yazmıştı.Annelerini emen bebeklerin özgüvenleri daha iyi gelişiyormuş diye.İnan günlerdir kafama takıp duruyorum.Ne yani,şimdi benim yavrumun özgüveni diğerleri gibi gelişmeyecek mi????
Valla içimde kaldı saatlerce emzirmek ama olmadı işte...Ne yaptıysam başaramadım...
Bugün süt arttırıcı olarak son bir hamlede bulundum ve 12 adet vitamalt siparişi verdim.Eğer bu da işe yaramazsa artık pes edeceğim.
anne sütü alan bebeklerin kakalarını bu kadar sık ve sulu kıvamda yapmaları normaldir diye biliyorum ama yinede doktoruna sormanda fayda var...Bu kaka olayını tam çözemiyorum ben de.
Bizimde gece uykumuz her zaman düzenliydi,şimdi daha da iyi oldu.Akşam 7.30 gibi banyo sonrası gözler kapanıyor sabaha kadar.
Gündüzleri ise en uzun uykuyu sabah kalktıktan 1-1.5 saat sonra 2 saat kadar uyuyarak yapıyor.Sonraki vakitlerde ise dediğin gibi 1.5-2 saatlik yorgunluğun ardında 30-45 dk kadar anca uyuyor.İlk haftalarda gündüzleri hiç uyumuyordu.Artık düzene giriyorlar demek ki.
Ya aslında güzel ama o kadar para verilecek bir şey değilmiş.Ne bileyim kendim tasarlayıp diktirseydim daha ucuza mal ederdim eminim.
Birde Kayra ana kucağındaki oyuncakları ile oynamaktan daha çok zevk alıyor gibi.Oyun halısında 15 dakikadan fazla kalmak istemiyor.
Belki ilerleyen aylarda daha çok eğlenir içinde bilemiyorum.
Eminim senin eşinde her eş gibi "bumuydu" diye tepki verecektir
Canım gündüz uyku düzeni nasıl ?Eğer gündüz çok uyuyorsa gece sık sık uyanıyor olması muhtemel...
Bebeğime oyuncak alıyorum fakat bunlarla oynadığı vakitler şimdilik çok kısıtlı zaten...10-15 dakika anca oyalanıyor.
Adem güneşi ben de seviyorum.Hamilelikte almıştım kitaplarını,vakit buldukça okumaya çalışıyorum.
Süt varken ve taşıyorken neden mama takviyesi dedi doktorun anlamadım :44:
Turuncucuğum,şu özgüven yazısını ben yazmıştım ama sizler gibi bu olaya katılmadığımı gene de aklıma takıldığını belirtmek içn yazmıştm.Bir arkadaşım tv de iyi fikir diyebir programa konuk olan prof.tan dinlemiş ve bana sen de emzir tavsiyesinde bulunmuştu.Ben de, iyi ama emzirmeyi ben de çok isterim elimde değil ki demiştim.Yni özgüven olayı hikaye bence...Anneyle bebek arasındaki sevgi bağıyla alakalı diye düşünüyorum.
Bu arada her sabah bu saatlerde hem net.e giriyorum hem de süt sağıyorum bu bakımdan tek elle yazıyorum,imla hataları yapmış olabilirim:)
Canım inşaallah bizim bebişlerde annelerini emen bebişler gibi sağlıklı ve özgüvenleri gelişmiş olacak...
Ben de yarım saat önce bitirdim sağma işlemini.
3 saatte bir 100 cc gelirdi toplamda ama son 1 haftadır 3 saatte 80-85 cc ye düştüm
Şaka maka ama sütüm yok,bebeğim emmiyor diye diye 3 aylık olduk işte.Ben bu kadar bile anne sütü vereceğimi tahmin etmemiştim.
Evet canım zaman zaman bende de oluyor,kaygılanma artar o...Bu arada son zamnlarda hurmayı abarttım ha bire yiyorum sonra koş su içmeye:)Bir de eti yulaflı burçak bisküvi de süte iyi geli,yor ara ara yiyin derim.
Bu arada benim saçlarım dökülüyor sizler de busorun yoktur umarım.Doğumda dökülmeyen saçlardır deniyor inşallah öyledir...
Kızlar belki hatırlarsınız,Kayra daha 20 günlükken 100 cc sütü-mamayı rahatlıkla içebilen bir bebekti.Obur diye bahsederdim hep size.
Kayra 4 gün sonra 3 aylık olacak ve şu son 1 haftadır biberonu bitirmez oldu.70 cc içtikten sonra diliyle itiyor biberonu.Zorla 10-15 cc daha içirmeye çalışıyorum,ya da gazını çıkardıktan sonra devam ettirmeye çalışıyorum ama nafile.Artık büyüdüğü için 110 cc içsin 3 saatte bir diyorum ama bizimki 100 cc bile bitiremiyor .
Hele geceleri daha az içmeye başladı.Az içtiği içinde bezine hiç çiş yapmamış gibi hafif oluyor sabahları.Düşünün dün akşam 7.30 gibi bağladım bezini ve yatırdım.Gece kaç kere değişeyim diye baktım ama boştu.Sabah 7 de yani 12 saat geçti üzerinden ve bezini aldığımda hiç çiş yapmamış gibi hafifti.
Bebekleri 3 aya girmek üzere olanlar sizlerde durum nasıl ?İştah kesilmesi veya emmek istememe gibi sorunlar var mı bebişlerde ?
Bu geçici bir süreç mi acaba ?
Canım inşaallah bizim bebişlerde annelerini emen bebişler gibi sağlıklı ve özgüvenleri gelişmiş olacak...
Ben de yarım saat önce bitirdim sağma işlemini.
3 saatte bir 100 cc gelirdi toplamda ama son 1 haftadır 3 saatte 80-85 cc ye düştüm
Şaka maka ama sütüm yok,bebeğim emmiyor diye diye 3 aylık olduk işte.Ben bu kadar bile anne sütü vereceğimi tahmin etmemiştim.
Kızlar belki hatırlarsınız,Kayra daha 20 günlükken 100 cc sütü-mamayı rahatlıkla içebilen bir bebekti.Obur diye bahsederdim hep size.
Kayra 4 gün sonra 3 aylık olacak ve şu son 1 haftadır biberonu bitirmez oldu.70 cc içtikten sonra diliyle itiyor biberonu.Zorla 10-15 cc daha içirmeye çalışıyorum,ya da gazını çıkardıktan sonra devam ettirmeye çalışıyorum ama nafile.Artık büyüdüğü için 110 cc içsin 3 saatte bir diyorum ama bizimki 100 cc bile bitiremiyor .
Hele geceleri daha az içmeye başladı.Az içtiği içinde bezine hiç çiş yapmamış gibi hafif oluyor sabahları.Düşünün dün akşam 7.30 gibi bağladım bezini ve yatırdım.Gece kaç kere değişeyim diye baktım ama boştu.Sabah 7 de yani 12 saat geçti üzerinden ve bezini aldığımda hiç çiş yapmamış gibi hafifti.
Bebekleri 3 aya girmek üzere olanlar sizlerde durum nasıl ?İştah kesilmesi veya emmek istememe gibi sorunlar var mı bebişlerde ?
Bu geçici bir süreç mi acaba ?
Canım bu sorunla boğuşuyorum zaten.Kızım Doğa doğduğundan beri iştahsız ve inatçı ne emmek istiyor ne de biberonu tam anlamıyla bitiriyor
Seninki kısa süreli derim ben çünkü önceleri böyle değilmiş.Belki biraz huysuzlanmıştır geçer inşallah annesi.Bu arada ben multitaps kullanıyorum a,c ve d vitaminlerini barındırıyor monoviti bırakıp buna yöneldim iştahını artırır diye ben de biraz etkili oluyor galiba,çünkü kızım 2 gündür beni üzmüyor çok şükürHani tam beklediğim gibi değil,aşacağız inşallah.
Az evvel sağdığım süt 200 cc idi,fakat şu var geceden beri sağmamıştım 6 ssat oluyor sağmayalı,yani sütüm iyi geliyor mu acaba:26::26::26:
Az evvel sağdığım süt 200 cc idi,fakat şu var geceden beri sağmamıştım 6 ssat oluyor sağmayalı,yani sütüm iyi geliyor mu acaba:26::26::26:
11 haftalık olduk ama gaz sorunu tekrar hortladı(
uykusu gelince ağlamayı öğrendi :)
Amin diyerek söze başlamak istiyorum :) Bende bu konuyu üzülerek düşünüyordum hep.Doktor emerken gün boyunca senin kalp seslerini duyacak teninin sıcaklığını hissedecek anne karnında gibi güvende hissedecek kendini demişti ama napalım kısmet değilmiş.Ben inanıyorumki bizler o açığı kapatacak annelerdeniz ne anneler var evet bebeğini emziriyor ama arkadaşın dediği gibi ona sevgisini hissettiremiyor bizim gibi içi titremiyor.Biz emzirmedende bebeklerimize bu duyguyu veremeye çalışıyoruz.Kızıma bakarken içim kabarıyor sevgimin yoğunluğundan,o yemeden yiyemiyorum,2 dk mama saatini geçirsem sütünü ısıtırken bi ağlamadığım kalıyor.Allahım inşallah yardımcımız olur ve elimizde olmayan şeyler yüzünden bebeklerimiz bazı güzelliklerden yoksun kalmaz...
Süt miktarına gelince benimde sütüm borsa gibi iniyor çıkıyor :) İşin ilğinç yanı şunu yaptım arttı şunu yaptım azaldı diyemiyorum.Zaten artmış hali bile çok az ama binlerce kere şükür,8 saate bir iki göğüs 180_200..Bazen 160 lara düşüyorAh haklısın 3 ay doluyor inşallah bi 3 ay daha sürükleriz :) İstermisin böyle böyle 1 yaşına kadar verirmişiz anne sütü
Bizde de durum aynı zaten aman aman iştahlı değildi ama havalar çok sıcak onun etkisimi bilmiyorum benimkide 70 cc den sonrasını zorlamayla içiyor bazen 40 cc den sonrasını zorlamayla içiyor ruh haline bağlı.Doktorumuz 110 u geç dedi ama ben hala 2 aylıkkenki ölçüsündeyim 90 cc.Napim çok zorlarsam kusuyor
Mama takviyesi yapan arkadaşlar bebişlere su veriyormusunuz,doktor verme diyor ama havalar çok sıcak benim kızım çok terliyor su kaybediyor sonuçta ne yapacağımı şaşırdım vermiyorum ama size bi sorim dedim...
Bide ufaklıkları 2 defa banyo yaptıran varmı? ben 1 kez banyo yaptıryorum ama dediğim gibi kızım okadar sıcaklıyorki acaba 2 defamı yaptırsam diye düşünüyorum rahatlaması açısından...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?