2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canim yaa sakin uzerine gidiyoruz gibi olmasin, ben senin oruc tutuyorum yazini gordukten ve yavrum gunduz bazen bos cekiyor dedikten sonra inan samimiyetimle soyluyorum icim cok acidi ..mama olayina girince cikmasi zor oluyor ben kullaniyorum ve insan o kolayliga alistimi hem anne icin hemde bebek icin vazgecilmez oluyor.Bu yuzden mamayada baslaman yavrun icin iiyi olmayabilir ..
Allah yardimcin olsun ins her iyi karari verirsin

Arkadaşım tuttuğun orucu sorgulamak kimseye düşmez ama bu şekilde bebeğini aç bırakıyorsun canım,allah katında ne kadar makbul olur orasını allah bilir.
Yazık ya çok üzüldüm.Ben gece uykuya dalıp emziremesem içim parçalanıyor,sen nasıl dayanıyorsun????

adem güneş, sade renklerden yana çocuklar için.. bebeklerin çok fazla uyarılmaması için önemli olduğunu düşünüyorum ben de.. daha çok küçükler... bu kadar çok rengin içinde oynadıktan sonra, tek başlarına vakit geçirmek de zorlaşır. ve büyüdükçe daha fazlasını isteyecekler.

çocuk terbiyesi ve gelişimi ile ilgili kitaplara meraklıysan, "daha sade bir hayat" adlı kitabı ısrarla tavsiye ederim. doğan kitabın anne-baba akademisi serisine ait bir kitap. açıkçası yıllardır pek çok kitap okudum çocuklara ve eğitime dair, fakat okuduğum en güzel kitap olduğunu söyleyebilirim bu kitabın.

annelerini emen bebeklerin özgüveni değil de anneye olan güveni artar. bu, emzirme esnasındaki göz teması, acıktığında hemen emzirmeye başlama ile de alakalıdır tabii... yani emzirirken tv seyrediyorsa, telefonla konuşuyorsa anne, ya da bebeği acıktığında onu ağlamaya terk ederek bekletiyorsa, arada yine o bağ oluşmayacaktır.

bu sebeple sen de, biberonla da doyursan muhakkak göz teması kur, onu sevdiğini söyle... Allah, böyle nasip ettiyse, elbette bir hikmeti vardır. ben normal doğumu çok ama çok istemiştim, ama ne yazık ki sezaryena mahkum olduk. bu da önemli anne-çocuk bağlanmasında. ama olsun, onun da telafisi var diyorum şimdi.

Allah'a havale edince herşey daha kolay oluyor. o sebeple çok endişelenmemekten yanayım her zaman...

Bunu duyduğuma çok sevindim çünkü biz beslenme saatinde iki aşık gibi bakışır dururuz bebeğimle..
Başını ve yanaklarını okşarım,ellerine minik öpücükler kondururum...Emziremesemde hep bu şekilde bir bağ kurmaya çalıştım...
Çok şükür rabbime ki yavrum sağlıklı...Gerisi boş..

Turuncucuğum,şu özgüven yazısını ben yazmıştım ama sizler gibi bu olaya katılmadığımı gene de aklıma takıldığını belirtmek içn yazmıştm.Bir arkadaşım tv de iyi fikir diyebir programa konuk olan prof.tan dinlemiş ve bana sen de emzir tavsiyesinde bulunmuştu.Ben de, iyi ama emzirmeyi ben de çok isterim elimde değil ki demiştim.Yni özgüven olayı hikaye bence...Anneyle bebek arasındaki sevgi bağıyla alakalı diye düşünüyorum.
Bu arada her sabah bu saatlerde hem net.e giriyorum hem de süt sağıyorum bu bakımdan tek elle yazıyorum,imla hataları yapmış olabilirim:)

Canım inşaallah bizim bebişlerde annelerini emen bebişler gibi sağlıklı ve özgüvenleri gelişmiş olacak...
Ben de yarım saat önce bitirdim sağma işlemini.
3 saatte bir 100 cc gelirdi toplamda ama son 1 haftadır 3 saatte 80-85 cc ye düştüm
Şaka maka ama sütüm yok,bebeğim emmiyor diye diye 3 aylık olduk işte.Ben bu kadar bile anne sütü vereceğimi tahmin etmemiştim .

Evet canım zaman zaman bende de oluyor,kaygılanma artar o...Bu arada son zamnlarda hurmayı abarttım ha bire yiyorum sonra koş su içmeye:)Bir de eti yulaflı burçak bisküvi de süte iyi geli,yor ara ara yiyin derim.
Bu arada benim saçlarım dökülüyor sizler de busorun yoktur umarım.Doğumda dökülmeyen saçlardır deniyor inşallah öyledir...

Kızlar belki hatırlarsınız,Kayra daha 20 günlükken 100 cc sütü-mamayı rahatlıkla içebilen bir bebekti.Obur diye bahsederdim hep size.
Kayra 4 gün sonra 3 aylık olacak ve şu son 1 haftadır biberonu bitirmez oldu.70 cc içtikten sonra diliyle itiyor biberonu.Zorla 10-15 cc daha içirmeye çalışıyorum,ya da gazını çıkardıktan sonra devam ettirmeye çalışıyorum ama nafile.Artık büyüdüğü için 110 cc içsin 3 saatte bir diyorum ama bizimki 100 cc bile bitiremiyor .
Hele geceleri daha az içmeye başladı.Az içtiği içinde bezine hiç çiş yapmamış gibi hafif oluyor sabahları.Düşünün dün akşam 7.30 gibi bağladım bezini ve yatırdım.Gece kaç kere değişeyim diye baktım ama boştu.Sabah 7 de yani 12 saat geçti üzerinden ve bezini aldığımda hiç çiş yapmamış gibi hafifti.

Bebekleri 3 aya girmek üzere olanlar sizlerde durum nasıl ?İştah kesilmesi veya emmek istememe gibi sorunlar var mı bebişlerde ?
Bu geçici bir süreç mi acaba ?

Yok gülüm yok...Masada şuan kaseyle hurma duruyor.Özellikle çekirdeklerini çıkardım ki gidip gelip çerez gibi ağzıma kolayca atayım diye.Yiyorum üzerine su içiyorum ama sonuç yine aynı...
Et burçağıda denedim.1 hafta boyunca her gün bir paket tüketmiştim ama sonuç değişmemişti..
Diyorum ya,şunu yedim sütüm fışkırdı,bunu içtim sütüm taştı diyen hatunlara imreniyorum valla
Bu arada benimde saçlarım dökülüyor maalesef

Canım bu sorunla boğuşuyorum zaten.Kızım Doğa doğduğundan beri iştahsız ve inatçı ne emmek istiyor ne de biberonu tam anlamıyla bitiriyor
Seninki kısa süreli derim ben çünkü önceleri böyle değilmiş.Belki biraz huysuzlanmıştır geçer inşallah annesi.Bu arada ben multitaps kullanıyorum a,c ve d vitaminlerini barındırıyor monoviti bırakıp buna yöneldim iştahını artırır diye ben de biraz etkili oluyor galiba,çünkü kızım 2 gündür beni üzmüyor çok şükürHani tam beklediğim gibi değil,aşacağız inşallah.

Az evvel sağdığım süt 200 cc idi,fakat şu var geceden beri sağmamıştım 6 ssat oluyor sağmayalı,yani sütüm iyi geliyor mu acaba:26::26::26:

Amin diyerek söze başlamak istiyorum :) Bende bu konuyu üzülerek düşünüyordum hep.Doktor emerken gün boyunca senin kalp seslerini duyacak teninin sıcaklığını hissedecek anne karnında gibi güvende hissedecek kendini demişti ama napalım kısmet değilmiş.Ben inanıyorumki bizler o açığı kapatacak annelerdeniz ne anneler var evet bebeğini emziriyor ama arkadaşın dediği gibi ona sevgisini hissettiremiyor bizim gibi içi titremiyor.Biz emzirmedende bebeklerimize bu duyguyu veremeye çalışıyoruz.Kızıma bakarken içim kabarıyor sevgimin yoğunluğundan,o yemeden yiyemiyorum,2 dk mama saatini geçirsem sütünü ısıtırken bi ağlamadığım kalıyor.Allahım inşallah yardımcımız olur ve elimizde olmayan şeyler yüzünden bebeklerimiz bazı güzelliklerden yoksun kalmaz...

Süt miktarına gelince benimde sütüm borsa gibi iniyor çıkıyor :) İşin ilğinç yanı şunu yaptım arttı şunu yaptım azaldı diyemiyorum.Zaten artmış hali bile çok az ama binlerce kere şükür,8 saate bir iki göğüs 180_200..Bazen 160 lara düşüyor Ah haklısın 3 ay doluyor inşallah bi 3 ay daha sürükleriz :) İstermisin böyle böyle 1 yaşına kadar verirmişiz anne sütü

Bizde de durum aynı zaten aman aman iştahlı değildi ama havalar çok sıcak onun etkisimi bilmiyorum benimkide 70 cc den sonrasını zorlamayla içiyor bazen 40 cc den sonrasını zorlamayla içiyor ruh haline bağlı.Doktorumuz 110 u geç dedi ama ben hala 2 aylıkkenki ölçüsündeyim 90 cc.Napim çok zorlarsam kusuyor

Bazen sizinle bebeklerimiz anlaşmalı gibi düşünüyorum :)) Çünkü benim kızımda 2 gündür beslenme konusunda daha iyi,inşallah yavaş yavaş düzelecek ...

Mama takviyesi yapan arkadaşlar bebişlere su veriyormusunuz,doktor verme diyor ama havalar çok sıcak benim kızım çok terliyor su kaybediyor sonuçta ne yapacağımı şaşırdım vermiyorum ama size bi sorim dedim...

Bide ufaklıkları 2 defa banyo yaptıran varmı? ben 1 kez banyo yaptıryorum ama dediğim gibi kızım okadar sıcaklıyorki acaba 2 defamı yaptırsam diye düşünüyorum rahatlaması açısından...

arkadaşlar ya babamızın gelmesi perşembeye kalmış 3 gündür zaten zor dayandım napıcam bilmiyorum. kızımda anlamış gibi dünden beri ayakta kucağımdan inmiyor bırakıyorum katıla katıla ağlıyor yapışık ikiz gibiyiz çok yoruldum

Az evvel sağdığım süt 200 cc idi,fakat şu var geceden beri sağmamıştım 6 ssat oluyor sağmayalı,yani sütüm iyi geliyor mu acaba:26::26::26:

Maaşallah maaşallah...
Ben ne kadar uzun beklersem bekleyeyim daha hiç 200 cc sağdığımı görmedim...en fazla 150 sağmışımdır 6-7 saat bekledikten sonra...
Bazı geceler uykum çok olunca sabaha bırakıyorum sağma işlemini.6 saat geçmesine rağmen sadece 110-120 sağabiliyorum.

11 haftalık olduk ama gaz sorunu tekrar hortladı(
uykusu gelince ağlamayı öğrendi :)

11 haftamızda bizimde bitti sandığımız gaz sancıları yeniden hortladı...
İkinci şişe gaz ilacımıza başladık artık...

Annem "benim sütüm çok fazlaydı,fışkırır akardı,sabaha kadar yatak yorgan kalmazdı" dedi bir gün ama bizi sadece 3 ay emzirebilmiş sonra sütü bitmiş.Ben de diyorum ki anneme"sana inat ben bu azıcık sütümle bu yavruyu bir yaşına kadar emzireyimde sen gör" .

Seninki yine 2 aylıkken ki ölçüsünü içiyor hala,benimki 25 günlükken ki ölçüyle devam ediyor .Az önce beslenmesinde hazırda 95 cc süt vardı,üzerine eklemedim nasıl olsa bitirmeyecek diye ki öyle de oldu.10 cc bıraktı mayalık gibi .
Şimdi de karşımda şapur şupur parmaklarını emiyor

Ben gün içerisinde hem rezene çayından veriyorum gazını alsın diye,hemde çok huysuzlandığında su içiriyorum.
Su dan zarar gelmeyeceğini düşünüyorum.Zaten verdiğimiz sütü-mamayıda az içmeye başladılar,bide üstüne çok terleyince hepten susuz kalmasınlar.
Banyoyu ben hergün mutlaka yaptırıyorum ama şuanda Kayra sıcaktan yapış yapış olmuş durumda.Babamız kalkınca öğlen uykusundan önce banyo yaptırmayı planlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…