2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım buzluktan çıkan süt buzdolabına indirdiğinde 24 saat durabiliyor tabiii arada ısıtmamışsan kendi kendine çözülmüşse....

bence bebeciği aç bırakmamalısın...boş çekiyor yazmışsın...okurken içim cızzzz etti inan...bu senede böyle olsun anne kuzusu daha o....

Selam guzel mayis anneleri!
Ramazan geldi hosgeldi enerjim biraz dustu ama oglum sanki anlamis gibi gece uykusuna daha erken yatiyor artik
Rabbime sukurler olsun sutum de artti. Omer birini emerken digeri sizlamaya basliyor gogus doluyor sonra onu emziriyorum karni guzelce doyunca 2 3 saatte bir 1 saat uyumaya basladi
Sutum artinca oruc tutmak istedim ama ogleden sonra elim ayagim titremeye basladi ve oglumla yeterince keyifli vakit geciremedim
O nedenle Rabbime siginarak kazaya birakiyorum ama sahurumuz iftarimiz eksiksiz cok sukur

Sut konusunda azalma bende olmadi aksine daha guclu emdigi icin daha cok gwliyor
Bir de kuru beyaz sogan tavsiye ederim ne zaman yesem 4 5 saat icinde gogsumu sisiriyordu stresli yorgun fln degilsem

Sutum sudan da artmis olabilir 4lotreyi kesin iciyorum fazlasi da var

Yine de emziremeyen anneler uzulmesin
Bebeklerimizin ozguveni onlara verdigimiz sevgiyle ve beslenme saatindeki temasla gelisecek
Hem doktorumuz hem okudugum bir kitap emziremeyenler icin keyifli bir beslenme goz temasi vb yakinliklar ona guven verecektir diyor

Kizlar size tavsiyem koyup kenara birakmayin konusun gezdirin aynaya bakitin esyalara dokundurun kaliteli zaman ve diymus bir gobekle bence uykusu kisa surede duzene girer
cok zor cocuklar da var biliyorum ama denemekte fayda var

Kizlar doktorumuz bize su vermeyin dedi. Aile hekimligindeki ebe de. Sut zaten onun ihtiyacina gore sulanip yogunlasirmis. Cidden de yaz geldi sut daha sulu oldu. Ama mama verenler icin durum nasil bilemedim. Yine de bir sorun isterseniz.

Banyoda da her seferinde bol kopuklu yikamayin cildi kurumasin dedi.
Biz hergun sampuanliyorduk konak oldu simdi azcik sampuan tamamdir

Sadece anne sütü alan bebekler emerken ilk olarak annelerinden sulu sütü emiyorlar susuzluklarının giderilmesi için.
Ama bizim gibi sağıp veren artı mama kullanan annelerin bebekleri bütün sütü karışık bir halde içiyorlar.
Birde mama kullanınca az da olsa su vermemizi tavsiye etmişti bizim doktorumuz.

Banyo yaptırırkende çok köpüklü yıkayamıyorum çünkü zaten kullandığımız şampuanlar çok az köpürüyor.Maksat suyun içinde oynaması ve yorulması.1 kere kafasını toplu iğne ucu kadar şampuan ile yıkıyorum,bir kerede bedenini bebek süngeri ile keseliyorum o kadar.

turuncu cnm demişisn ya şunu yaptımda sütüm fışkırdı dediğiniz birşey oldumu diye....
ben daha öncede yazmıştım ben semizotu yediğimde göğüslerim şişiyor hatta bir gece acilde kaldım dr ne yaptın dedi....semizotu dedim sen semizotu yeme dedi bana gülerek:).....herkeste farklı şeyler işe yarıyor ama ben semizotu yediğimde hastalanıyorum sıtmalanıyorum....

birde üzüntüden dolayı sütün azaldığını anlıyorum öyle durumlarda yine daha önce paylaşmıştım
3-4 elmayı gelişigüzel doğruyorum kabuklarıyla,4-5 kuru kayısı,4-5 kuru incir
2-3 litre suda kısık ateşte 45 dkfln kaynatıyorum ben şeker atmıyorum ama atılabilir tezgaha koyuyorum gördükçe tüketiyorum...
bunu dogum sonrası kabızlık için uygulamıştım ama sütüme çok faydası oldu...

süt genetikte zaten annemin sütü resmen fışkırırmış heryer ıslnırmış o dereceymiş... bende öyle bir durum yok ama semizotu yediğim o günlerde tshirtlerimin ıslandığını ve değiştirdiğimi biliyorum....umuyorum fayda görürsünüzzzz...inşallahh!!!

bende hep düşündüm durdum kaliteli zaman nasıl geçirebilirim diye...
sonra herşeyi anlatmaya başladım kızıma mevsimler nasıldır,ezan neden okunur,babası neden işe gider,onun odasını hangi hayallerle kurduk,barbunya nasıl pişirilir:) vs vssss aklıma ne gelirse

beni anladığına inanıyorum ben bu yazını okuyunca daha da mutlu oldum:)

bebekler böyle bazen insanı çıldırtabiliyorlar...bir gün uslu duran çocuk ertesi gün deli gibi ağlıyor mızırdanıyor....ben öyle günlerde asya'ya içine canavar kaçmış diyorum:)
sen yalnız başına mısın canım????
bende ist .a gezmeye geldim 3 günlüğüne eşimin işi çıkmış gidecekmiş 1 hafta şehirdışına....
evime gitsem tek başıma kızımla ilgilenebilir miyim diye düşünüyorum....
zor oluyorsa kalayım annemin yanında bariii....

Ben artık kendimi umutsuz vaka olarak nitelendiriyorum...
Bahsettiğin elma,kayısı,incir üçlüsünü iki gündür komposto niyetine soğuk soğuk tüketiyorum ama sonuç aynı.
Semizotunuda bir ara avuç avuç tükettim fakat değişen bişey olmadı.
İnternette humana still thee içip sütü fışkıran yüzlerce hatun okudum,doğumdan sonra 4-5 kutu tükettim ve 2-3 hafta kadar ara verdim fayda görmeyince.Dün yatmadan önce bir bardak içeyim dolapta kalmasın dedim.Gece süte kalktığımda yine hiç bir değişiklik yoktu.Eskiden olsa zırıl zırıl ağlardım ama artık sallamıyorum.İnan internette öğrenip yapmadığım şey kalmadı ama olmayınca olmuyor demek ki...Bazen memişlere yalvarıyorum "ne olur bir günde beni şaşırt" diye

Kayrayı yıkadım ve öğlen uykusu için yatağına bıraktım.Banyosunu toplayana kadar rüya alemine geçti bile kuzucuk....O kadar masumlar,o kadar muhtaçlar ki bize.....Rabbim şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine yavrularımızı hayırlı evlat eylesin...

bugün 4. günümüz yalnız başıma biyolog. babamız 31 gündür seyirde keşke annemlerden gelmeseydim diyorum. yarım saat komşuya bırakıyorum yıkanıyorum, yine komşularım yemek yapıp veriyor iyice bunaldım. şimdi canavar :)kucağımda hem ağlıyor hem yazıyorum

Bu arada en buyuk faydayi Rabbimin isminden gordum
Sirasiyla ya Mukid
Ya Rezzak ve
Ya Safi

Seklinde zikir cekiyorum emzirirken.
Oglumun gidasini rizkini bol ver verdiklerinden sifa goster diye dua ediyorum
Mukid.in anlami da gida verenmis zaten

bak ben banyo işini düşünmemiştim....işin kötü tarafı samimi bir komşum war oda hac ziyaretine gidecek:)
anlaşılan ben evime gidersem kokma ihtimalim çok yüksek... söyle güzeller güzeli kızına aynısını senin bebeğinde sana yapacak de cnm ben asya 'yı öyle tehdit ediyorum

cnm sana kolay gelsin

Turuncu bizim oglaninda istahinda azalma var, ben sanmam sebebin tamami ile sicaklardan oldugunu cunku burda sicak yok, bana kalirsa bu boyle bir donem atlatirlar uzun surmez gibi geliyor bana...

Az evvel sağdığım süt 200 cc idi,fakat şu var geceden beri sağmamıştım 6 ssat oluyor sağmayalı,yani sütüm iyi geliyor mu acaba:26::26::26:

Masallah canim ben herhalde 24 saat sagmasam yine 200 cc cikmaz tuh tuh masallah

Ayy canim yaa bosver unut gitsin artik dusunme, sen elinden geleni yapmissin olmamis hem bazi seyler genlere bagli yani genetik bu yuzden bundan sonra sadece kayraya olan sevgini dusun yeter gerisi geldigi kadar artik

Aminn...bu dua ya icten amin

oyy kiyamam Ece kizcemiz babasini ozlemistir belki annesi , o yuzden canavardir ..yan faktorlerde vardir tabii sicak gibi mesela,
allah kolaylik gelsin zor , ins biran once kavusursunuz

Allah iyiligini versin biyolog, ya bende bizim oglana hamile iken tekmelerdi ve ben ona sen bir dog bak senin her yerini disliyormuyum derdim...fakat sonradan soylemleri yerine getirmek zor ehueheu

merhaba kızlar, ayy bu benim kız bi alem.. bugün ayaklarıyla oyun halısındaki çıngıraklı oyuncaklara vurmayı öğrenmiş.. poposunu kaldırıp rastgele vuruyor ve çok hoşuna gidiyor .. annem geldi nasıl oynuyor bu diyor, nasıl mutlu anlatamam.. bi süre oynadı sonra koltuğa aldım, baktım yine poposunu kaldırıyor çok beklersin her yerde oyuncak var dedim hamileyken hareketiydi, tekmesiydi derken bu günleri de gördük çok şükür.. inşallah hep sağlıklı sıhhatli olur bebişlerimiz ..

benimki de öyle yaa, 3-5 dk emiyor sonra ağzını açmıyor, doydum diyor resmen.. çişi kakası da azaldı.. herkeste oluyor demek, belki de doyduklarını anlıyorlar artık..

Allah yardımcın olsun canım, valla ben akşamı gözlüyorum 2 dk babası kızını tutsun diye, bu arada akşamları daha huzursuz benim kız, babası idare ediyor.. bebişlerle yalnız kalmak zor ama az kalmış gelmesine.. özledi babasını demek ama biraz daha sabret de ona, babasına kavuşacağını, babasınında onu özlediğini söyle, belki biraz rahatlar :))..Allah kocalarımızında yokluğunu göstermesin ..

ne yaparsan yap olmayacak canım. ben kızımda yaşadım. her türlüsünü denedim olmadı 15 ünlükken mamaya başlamıştım. e şimdi 2 aylık oğlum var meme aynı anne aynı yediklerim normal sıradan şeyler süt olsun diye uğraşmıyorum ama yetiyo maşallah oğluşa. o yüzden uğraşıp boşu boşuna stres yapma derim canım.

canlarım yazmıstım ya arkdasın bebegı enfeksıyon kapmıss dua edın yogun bakımda dıye onu kaybettıkk ne kadar zor bı durumm allahım sabır versın hepımızın evlatlarını bıze bızı evlatlarımıza bagıslasınnn.....

duydum canim,basi sagolsun annenin nasil dayanilir ki

turuncu canım bızde hafta sonu 3 aylıkolcaz uzun suredır gaz ılacı vermıodum ama dun basladı gene gaz sancımızz verdım bende ılacc ama uykusu duzene gırdı hergun aksam dokuz bucuk on gıbı yatıooo arada emmekj ıcın uyanıoo besbucuk ta kalkıoo gulucukler sacıoooo eskı ıstahı yok cnm benımkınınde yaa sıcaklardan bence emerken uyuyoo gıdıoo bebısımm

niye böyle oldu anlamıyrm bizde 11 haftalığız ne güzel gazı azalmıştı rahatça deliksiz uyuyodu tekrar başladı görseniz uyurken resmen kıvranıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…