canlarım yazmıstım ya arkdasın bebegı enfeksıyon kapmıss dua edın yogun bakımda dıye onu kaybettıkk ne kadar zor bı durumm allahım sabır versın hepımızın evlatlarını bıze bızı evlatlarımıza bagıslasınnn.....
niye böyle oldu anlamıyrm bizde 11 haftalığız ne güzel gazı azalmıştı rahatça deliksiz uyuyodu tekrar başladı görseniz uyurken resmen kıvranıyo
Kalbimin acıdığını hissettim şuanda sözcüklerin bittiği bi durum allahım peygamber sabrı versin ...Evlatlarımızı bizlere bağışlasın.Neyden enfeksiyon kapmış bellimi ?
Aynen canim bizimkinin de istahi azaldi gibiKızlar belki hatırlarsınız,Kayra daha 20 günlükken 100 cc sütü-mamayı rahatlıkla içebilen bir bebekti.Obur diye bahsederdim hep size.
Kayra 4 gün sonra 3 aylık olacak ve şu son 1 haftadır biberonu bitirmez oldu.70 cc içtikten sonra diliyle itiyor biberonu.Zorla 10-15 cc daha içirmeye çalışıyorum,ya da gazını çıkardıktan sonra devam ettirmeye çalışıyorum ama nafile.Artık büyüdüğü için 110 cc içsin 3 saatte bir diyorum ama bizimki 100 cc bile bitiremiyor .
Hele geceleri daha az içmeye başladı.Az içtiği içinde bezine hiç çiş yapmamış gibi hafif oluyor sabahları.Düşünün dün akşam 7.30 gibi bağladım bezini ve yatırdım.Gece kaç kere değişeyim diye baktım ama boştu.Sabah 7 de yani 12 saat geçti üzerinden ve bezini aldığımda hiç çiş yapmamış gibi hafifti.
Bebekleri 3 aya girmek üzere olanlar sizlerde durum nasıl ?İştah kesilmesi veya emmek istememe gibi sorunlar var mı bebişlerde ?
Bu geçici bir süreç mi acaba ?
Canim harikasin ben de bebisimle hep konusurum ama böylesi aklima hic gelmemirti ben de senin taktigi denicem artikturuncu cnm demişisn ya şunu yaptımda sütüm fışkırdı dediğiniz birşey oldumu diye....
ben daha öncede yazmıştım ben semizotu yediğimde göğüslerim şişiyor hatta bir gece acilde kaldım dr ne yaptın dedi....semizotu dedim sen semizotu yeme dedi bana gülerek:).....herkeste farklı şeyler işe yarıyor ama ben semizotu yediğimde hastalanıyorum sıtmalanıyorum....
birde üzüntüden dolayı sütün azaldığını anlıyorum öyle durumlarda yine daha önce paylaşmıştım
3-4 elmayı gelişigüzel doğruyorum kabuklarıyla,4-5 kuru kayısı,4-5 kuru incir
2-3 litre suda kısık ateşte 45 dkfln kaynatıyorum ben şeker atmıyorum ama atılabilir tezgaha koyuyorum gördükçe tüketiyorum...
bunu dogum sonrası kabızlık için uygulamıştım ama sütüme çok faydası oldu...
süt genetikte zaten annemin sütü resmen fışkırırmış heryer ıslnırmış o dereceymiş... bende öyle bir durum yok ama semizotu yediğim o günlerde tshirtlerimin ıslandığını ve değiştirdiğimi biliyorum....umuyorum fayda görürsünüzzzz...inşallahh!!!
bende hep düşündüm durdum kaliteli zaman nasıl geçirebilirim diye...
sonra herşeyi anlatmaya başladım kızıma mevsimler nasıldır,ezan neden okunur,babası neden işe gider,onun odasını hangi hayallerle kurduk,barbunya nasıl pişirilir:) vs vssss aklıma ne gelirse
beni anladığına inanıyorum ben bu yazını okuyunca daha da mutlu oldum:)
aminnn canim amiiiin ne güzel dua etmissin cok duygulamdimKayrayı yıkadım ve öğlen uykusu için yatağına bıraktım.Banyosunu toplayana kadar rüya alemine geçti bile kuzucuk....O kadar masumlar,o kadar muhtaçlar ki bize.....Rabbim şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine yavrularımızı hayırlı evlat eylesin...
canlarım yazmıstım ya arkdasın bebegı enfeksıyon kapmıss dua edın yogun bakımda dıye onu kaybettıkk ne kadar zor bı durumm allahım sabır versın hepımızın evlatlarını bıze bızı evlatlarımıza bagıslasınnn.....
niye böyle oldu anlamıyrm bizde 11 haftalığız ne güzel gazı azalmıştı rahatça deliksiz uyuyodu tekrar başladı görseniz uyurken resmen kıvranıyo
Canim harikasin ben de bebisimle hep konusurum ama böylesi aklima hic gelmemirti ben de senin taktigi denicem artik
yaaa bende tam 2 saattir asya nın ağlamasıyla ugrasıyorum...yıkadım salladım emzirdim hoplattım zıplatttımm banamısın demediii
en sonunda ağlamaktan yorgun düştü....
ilaçta almamıştım bursada kaldı ilacımız dörtte bir fitil verdim yorgunluktan uyuyakaldı annemin ayagında şuanda çırılçıplak...
annem sıcaktan diyor çünkü suya sokunca susuyor
ben bugün hava rüzgarlıydı bebek arabasıyla yarım saat gezdik tentesini kapatsamda rüzgardan gazlandı diye düşündüm
ama lütfen gaz sancıları geri dönmesin daha yeni nefes almaya başlamıştıkkkk
yaaa bende tam 2 saattir asya nın ağlamasıyla ugrasıyorum...yıkadım salladım emzirdim hoplattım zıplatttımm banamısın demediii
ilaçta almamıştım bursada kaldı ilacımız dörtte bir fitil verdim yorgunluktan uyuyakaldı annemin ayagında şuanda çırılçıplak...
ben bugün hava rüzgarlıydı bebek arabasıyla yarım saat gezdik tentesini kapatsamda rüzgardan gazlandı diye düşündüm
Canım konu hakkında bilgim olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım her zaman..
Bu arada derin dondurucuya 120 cc olan sütleri koymadan önce bi dene bakalım bebeğin kaç cc tüketecek.Ona göre ayarlayıp koymuş olursun.Sonra kalan sütler ziyan olmasın.
Bizim bebeler tam biberoncu oldular desene...
Valla kızamıyorum da.Süt olsaydı elbet emerdi kuzucuklar ama maalesef rızıkları bu kadar mış...Çok istiyorum kokumu alsın,emsin ama anlattığın o hareketleri yapınca ben de artık fazla teklif etmiyorum memeyi.
Bazen mememi bile kokladığım oldu var ya,acaba kokuyor da ondan mı öyle yapıyor diye.:18:
Her seferinde ağzına vermeden önce tertemiz yıkadım verdim ama ıh ıhhh...Öğkkkk yapıyor anca
Geçen burda bir arkadaş yazmıştı.Annelerini emen bebeklerin özgüvenleri daha iyi gelişiyormuş diye.İnan günlerdir kafama takıp duruyorum.Ne yani,şimdi benim yavrumun özgüveni diğerleri gibi gelişmeyecek mi????
Valla içimde kaldı saatlerce emzirmek ama olmadı işte...Ne yaptıysam başaramadım...
Bugün süt arttırıcı olarak son bir hamlede bulundum ve 12 adet vitamalt siparişi verdim.Eğer bu da işe yaramazsa artık pes edeceğim.
anne sütü alan bebeklerin kakalarını bu kadar sık ve sulu kıvamda yapmaları normaldir diye biliyorum ama yinede doktoruna sormanda fayda var...Bu kaka olayını tam çözemiyorum ben de.
Bizimde gece uykumuz her zaman düzenliydi,şimdi daha da iyi oldu.Akşam 7.30 gibi banyo sonrası gözler kapanıyor sabaha kadar.
Gündüzleri ise en uzun uykuyu sabah kalktıktan 1-1.5 saat sonra 2 saat kadar uyuyarak yapıyor.Sonraki vakitlerde ise dediğin gibi 1.5-2 saatlik yorgunluğun ardında 30-45 dk kadar anca uyuyor.İlk haftalarda gündüzleri hiç uyumuyordu.Artık düzene giriyorlar demek ki.
Ya aslında güzel ama o kadar para verilecek bir şey değilmiş.Ne bileyim kendim tasarlayıp diktirseydim daha ucuza mal ederdim eminim.
Birde Kayra ana kucağındaki oyuncakları ile oynamaktan daha çok zevk alıyor gibi.Oyun halısında 15 dakikadan fazla kalmak istemiyor.
Belki ilerleyen aylarda daha çok eğlenir içinde bilemiyorum.
Eminim senin eşinde her eş gibi "bumuydu" diye tepki verecektir
Canım gündüz uyku düzeni nasıl ?Eğer gündüz çok uyuyorsa gece sık sık uyanıyor olması muhtemel...
Bebeğime oyuncak alıyorum fakat bunlarla oynadığı vakitler şimdilik çok kısıtlı zaten...10-15 dakika anca oyalanıyor.
Adem güneşi ben de seviyorum.Hamilelikte almıştım kitaplarını,vakit buldukça okumaya çalışıyorum.
Süt varken ve taşıyorken neden mama takviyesi dedi doktorun anlamadım :44:
kızlar nerdesiniz yaaa fırsat buldum geldimm
ama kimsecikler cevap yazmıyo yaaaaaaa
cnm benimkide emiyo ama parmak emmiyo yumruk yapıp elini emiyo sen anladığım kadarıyla bi parmağını emiyomuşsun..yumruk yapıp emmeside damak bozukluğuna yol açarmı ki acaba:26:bak şimdi merak ettim..
Kizlar valla bebek gelisiminden falan bahsetmissiniz ne guzel artik yavrucaklar gercekten gelisiyor ve ogreniyorlar ...bizim oglanin halan gazini cikarmak icin kucagima aldigimda kafasini dik tutamama sorunu var , tutuyor arada bir ama hemen yoruluyor bi bakmissin kafasini kut diye omuzuma yapistirmis tabii sonuc aglama ;( neyse bunlar zamanla olur velhasil, benim asil merak ettigim kizlar sizin kuzucuklarda da tukruk uretimi yogunmu, bizimkine onluk takiyorum islatmasin onunu diye ama masallah selale gibi oglum habire uretiyor, gunde bazen 3 defa onluk degistiriyoruz normal mi acep valla bilemedim , fikirlerinizi beklerim esirgemezseniz beni pek memnun etmis olursunuz[/QUOTE
olmazmı canım bende korkup duruyorum diş mi çıkaracak bu diye .her şeyi zamanında olsun istiyorum. anlayamıyorum ben bizim bu bebekleri eskiler yoktu böyle şeyler diyorlar şimdiki bebekler değişik:)
Kizlar valla bebek gelisiminden falan bahsetmissiniz ne guzel artik yavrucaklar gercekten gelisiyor ve ogreniyorlar ...bizim oglanin halan gazini cikarmak icin kucagima aldigimda kafasini dik tutamama sorunu var , tutuyor arada bir ama hemen yoruluyor bi bakmissin kafasini kut diye omuzuma yapistirmis tabii sonuc aglama ;( neyse bunlar zamanla olur velhasil, benim asil merak ettigim kizlar sizin kuzucuklarda da tukruk uretimi yogunmu, bizimkine onluk takiyorum islatmasin onunu diye ama masallah selale gibi oglum habire uretiyor, gunde bazen 3 defa onluk degistiriyoruz normal mi acep valla bilemedim , fikirlerinizi beklerim esirgemezseniz beni pek memnun etmis olursunuz
ya noldu böyle bugün yazılanlar gözükmüyor hata veriyordu site ondanmı oldu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?