2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar...Süt sağma zamanı...
Azıcık daha uyumak isterdim ama Kayra gülücükleri ile beni kaldırmayı başardı.
Akşam 7 de yatınca alıyor tabi uykuyu,sonra sabahın köründe açılıyor gözler
Deliksiz uyuduğum geceleri özlemiyor değilim hani
Boğazım şişmiş burnum tıkanmış....Şu sıcakta buzdolabından bile su içmiyorum hasta olmayayım diye ama...

Canım bizimde salyamız akıyor ama henüz önlük kullanacak durumda değiliz.
Kayra da daha kafasını tam kontrol edemiyor.Bir kaç saniye tutup pattt düşürüyor

Nasil yoktu , vardirda belki hatirlamiyorlardir yoksa insan aleminin genlerimi artik degisime ugruyor malum hersey hormonlu ,,bizler tuketiyoruz bizden de bebeklere gecmistir muhtemelen...bakalim bu tukruk olayinin sonu neye varicak merak ediyorum

ya tabi ki varmış demek istediğim bu kadar erken olmuyormuş annem 5aylıkken salyalarınız başlardı arkadan diş gıelirdi diyor baksana bizimkilere 2 aylıklar salyalar başladı

kızlar bebekleribniz nasıl uyuyyo benimki yüzüstü uyuyo sırt üstü uyumamı 5 dakika sonra sıçrayarak uyanıyo kolları hareket ettirince

kızlar bebekleribniz nasıl uyuyyo benimki yüzüstü uyuyo sırt üstü uyumamı 5 dakika sonra sıçrayarak uyanıyo kolları hareket ettirince

SIk sIk kontrol edebileceksem gunduz yuzustu yatiriyorum
Butun gece sirt ustu yattigi icin biraz sirti dinlensin istiyorum
Ama ortam cok sicaksa bunaldigindan sirtustu yatiriyorum

Eger 2 saat guzelce oynamissa derin uyudugundan kollariyla uyanmiyor ama duzeni bozulmussa bazen tetikte uyuyor o zaman kollar kipir kipir ve eli yuzune degdigi an uyanip emmeye basliyor

Gunaydun turuncucum benim de bugun burnum tikali gece salonda klima calistirmistik ev serinlesin diye ondan sanirim
Aman bol meyve ilik su tuket koru kendini ruzgardan fln
Allah korusun hastalanirsak yavrularimiza sokulamayiz

Kizlar oyun halisi kullaniyor musunuz evetse memnun musunuz ve hangi markalar?
Ben playg.. ikili egzersiz arkadasimi almayi dusunuyorum fonksiyonel ve renkli birsey kullananlar da cok memnun yorumlar yazmis

Günaydın kızlar,dün bütün gün moralim çoook bozuktu çünkü kızımda gene emme tembelliği başladıAllahım inşallah bugün de devam etmez...Dün doğru dürüst beslenemedik bir öğünü tam 2 saatte anca verebiliyordum.Dolayısıyla öğün atlamış oluyorduk ve sadece 4 öğün beslenebildik,bütün gün boyunca.Hani sıcaktan falan deniyo ama ben kuzumu klimalı odada bulunduruyorm,yani sıcaklamadığı için bundan kaynaklanmıyor diye düşünüyorum.Ara ara bunu yapmasının nedeni ne anlamadım ki

Ilac fln kullaniyor musun? Ben bir kere parool ictim bugune dek onda da asutumun tadi degisti bir daha icmedim
Yedigin seylerden de olabilir baharatli ya da aci etkiliyor
Oyuna doymamis olabilir iyice oyna anlat gezdir
Etrafta dikkatini dagitan birsey olabilir bizimki kitapligin yaninda emmiyor mesela
Alti kirli olabilir
Uyku duzeni bozulduysa yorgun olabilir

Alt dudagina memeyi degdirince refleks gibi aciyorlar o arada agzina koymayi denesen bir de
Insallah duzelir canim problem edip sutunu etkileme

Sadece hamileyken kullandığım vitamini kullanıyorum.Yememe içmeme dikkat ediyorum zaten,altına da bakıyorum.Uykudüzeni henüz oluşmadı ondan mı acaba?Gerçi gece 1 de uyurken beslemeye çalıştım biberonu 3,5 ta bitirdi...Tam olarak neye bağlamalı bilmiyorum ki...

Canım sen kızını tekrardan farklı bir çocuk doktoruna götürsen?Bütün gün boyunca 4 öğün çok az olmuş....
Kayra da hala beslenmede sorun çıkarıyor ama en azından öncesinde böyle değildi.Dün gece sabaha kadar 3 biberon 90 cc bitirdi.Bir emzik bir biberon şeklinde kandırmayla devam ediyoruz bakalım.
Bizim ev çok sıcak valla.Gece bebeğimi çıt çıtlı kısa kollu pamuklu atlet ile yatırmama rağmen mutlaka beslenmek için uyandığında ıslanmış oluyor sırtı terden.Hemen üşütmeden değiştiriyorum üzerini.
Yani bizimkini sıcaklar fazlasıyla etkiliyor gibi.

Bütün gün ve gece boyunca hem yüz üstü hem sırt üstü yatıyor.Ama çoğunluk yüz üstü diyebilirim...

Kizlar oyun halisi kullaniyor musunuz evetse memnun musunuz ve hangi markalar?
Ben playg.. ikili egzersiz arkadasimi almayi dusunuyorum fonksiyonel ve renkli birsey kullananlar da cok memnun yorumlar yazmis

ben tiny love aldım ama halısı naylonlu olduğu için çok terletiyor.O kadar para saydık ama hiç bu kadar basit olacağını düşünmemiştim
Bide benim kuzu sanki pek hoşlanmadı gibi halıdan.İçinde 2-3 dk oynuyor sonra parmak yalamaya başlıyor en sonunda ise kaldır beni diye mızmızlanıyor.
Belki zamanla alışır bilmiyorum.

gece dediğin akşam 7 den sabaha kadarmı o zaman iyi bizimkinin gecesi 1 de başladığından ilk okuyuşda fazla geldi bana oğlum bu ay 600 gr almış üzüldüm önce ama sağlığı yerinde olsunda zayıf olsun napalım..

tünaydıın herkese..bu sabah uyumayı çok istiyodum ama minik kuşum izin vermedi sabah sohbetimizi ettik oynadık..uykum kaçtı ve kalktım..ben kalktım bi baktım kendisi geri uyumuşbenim kuzu artık egu ve aguyu bıraktı heguuuuu ya geçti..Allah'ım nasıl güzel yaratıyo bu melekleri bi şeyler anlatmaya çalışırken dudaklar şekilden şekile giriyo kuş gibiler aynı:)biraz büyük olsa dayanamayıp yiycem ama şu anda erken

kafasını dik tutmak için daha erken cnm benimkide biraz tutuyo sonra küttt:)4.ayda tamamen tutabilirler...gerçi her bebeğin gelişimi kendine özel daha erken veya daha geç tutanlarda olucaktır çok fazla takılmamk lazım bunlara zamanla değişip büyüyolar yavrulartükürük benim bebeğimde de var ama çok fazla değil..bebeklerin tükürük bezleri bu ayda çalışmaya başlıyomuş ve yutmayı bilmedikleri içinde salyalarının akması normal cnm

kızlar cevaplarınız içiin çook sağolun
eşimde kızdı tutma diye ama içim rahat değildi sahura kalktım ve
içim rahat değildi bilmiyorum neyse dua ettim bol bol ve sabah kalkınca
bide baktımki hasta olmuşum çook şaşırdım rabbim okadar büyükki bana bi yol gösterdi
çoook mutlu oldum inanın bana

5 gün sonra kızımla 3 aylık oluyoruz
kızım 2 gündür çook huysuz bi yeri ağrıyo sanırım sürekli ağlıyo
dün bi tam fitil bide şurup ağrı kesici verdim ama yinede işe yaramadı
kendine durmuştu etrafına bakıyodu yatakta sonrada ani bi çığlıkla ağlıyodu sanki ine vurulmu gibi
kucağa alınca dolaştırınca susuyo bırakınca yine başlıyo ağlamaya dün akşam ağlaması çoğalınca eşimle acile
götürelim dedik çıktık arabamıza bindik hanımefendi sustu ve yetişinceye kadar uyudu
doktor neyi var deyince ne diyeceğimi şaşırdım çünkü öyle güzell uyuyoduki hal mesele şu dedim bişeycikte yapmadı
ve eve geri döndük ama bugün yine öyle dünakşamki doktora taşı için sorduk ya zamanla düşer yada büyür dedi inşallah
düşerr yaaa onun içinde randevu alıp biara getirin dedi yarına götürecm inşallah ama bu durup
dururken ağlama sebebi ne anlamadım yaa

bende tutamayanlardanım benim içinde bu ramazan buruk geçiyo..ama dinimiz o kadar kolay ki zorlaştırmaya gerek yok daha sonra tutamadıklarımızıda tutarız inşseninde tutamadığın iyi olmuş cnm..senin gün içinde beslendiklerinle sütünün kalitesi artıyo..günah kuzucuğa annesi aç kalmasın

kızlar ben bebeğimi akşam yatağına yatırınca uykuya tam dalamayı..karnı tok,altı temiz,gazınıda çıkarıyorum ama gözleri kapalı bi şekilde sürekli hareket halinde elleriyle yüzünü avuçluyo,ayaklarının ikisini aynı anda kaldırıp güpppp diye indiriyo..bu böyle yaklaşık 1 saat sürüyo..sizce neden fikri olan var mı:44:

haklısın cnmm inşallah oruç bitene kadar bende böyle kalırım
cnm doğum sonrası adet kanamasının çook olması normal değilmi cnm

Canım aynen benim kuzum da öyle yapıyor.Ağlamıyorsa ve sonuçta uyuya kalıyorsa sorun yoktur o zaman.Hatırlarım benim kardeşim de uyumak üzereyken böyle yapardı.

Turuncum sana ve biberonla besleyen diğer arkadaşlara şunu sormam gerekiyor merak ettim sizler bir gün içerisinde toplam kaç cc süt veriyorsunuz bebişlerinize?Benim ki toplamda yarım kiloyu anca geçiyor.Hani sizinkileri de öğreneyim de ben yeterince veriyor muyum diye karşılaştırayım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…