2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bencede git madem cok kafana takıyosun ve agrıların var içini göremeyecegine göre ve ilac kafana göre alamayacagına göre seni doktor paklar canım cnkü sürekli hissettigin acın var bu normal degil bence :44:

işte bunu merak ediyordum ben yarın gideyim burda bi dr a yaaa içimde şüphe kalmasın zaten derdm cinsellik değil ya hatalı birşey varsa ve tekrar operasyon gerekirse diye endişemmm:)

Koca yanımda horul horul uyuyor ben hala uyuyamadim.yarın sabah kahvaltıya arkadaşim gelecek ama hiçbirsey hazirlayasim ya da misafir agirlayasim yok.tam bunalım modundayim.bi de şu koca azı disim ağrıyor oUff aman nalannn

işte bunu merak ediyordum ben yarın gideyim burda bi dr a yaaa içimde şüphe kalmasın zaten derdm cinsellik değil ya hatalı birşey varsa ve tekrar operasyon gerekirse diye endişemmm:)

aynen öle hayatım benim canım cok yansa bende endişelenirdim inş sorun yoktur yakında gecer eskisi gibi hayatına geri dönersin

benm yaramaz sonunda uyudu alılkanlık yapttı akşam 9 buçuk gibi uyuyo ama 1 saat sonra uyanıyo geri 1 de uyuyo 2 buçuk aylık daha. internete baktım 7 buçuk 8 gibi gece uykusuna yatması lazm diyo. gündüz kendi başına uyuyo ama gece uyuyamıyo direniyo ancak sallayınca uyuyo ne yapmam lazım. emzik verme konusunda tereddütlüym uyuyacağında elini emiyo hatta resmen yiyo

Arkadaşlar size birkaç şey sormak istiyorum... Alışverişimi tamamlamak üzereyim de deneyimlerinizden faydalanmak stedim... Göğüs pedinde Lansinoh almayı düşünüyorum. Lakin sipariş edeceğim ürün jelli değil. Jelli olması gerekli bir özellik mi? Kraft'ın jellisi var onu alsam daha mı iyi ederim?

Göğüs uçlarım çok küçük. Yok gbi neredeyse bu nedenle de göğüs kalkanı almak istiyorum. Hem yara olmasın hem de bebek emebilsin diye. Avent in bu modeli mi Philips Avent Göğüs Kalkanı 2`li - e-bebek.com ve tam olarak nekadar süre kullanılabiliyor? Ve paket içeriğinde yazanlar nelerdir tam olarak? Yoksa bu yeterli mi? Philips Avent Kelebek Göğüs Koruyucu 2`li - e-bebek.com ve nekadar süre ile kullanılabiliyor??

Çok oldum artık biliyorum ama gerçekten biri yardımcı olursa çok sevineceğim. Br türl işin içinden çıkamıyorum. Brde ışıklı dönence kullananlar... Işığı gerçekten o motifleri tavana yansıtıyor mu? Tavsiye edeceğiniz varsa linkk verebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim. Umarım cevap verirsiniz.

Son düzenleme:
bende istiyorum diyet yapıp incelmek cagla şikel gibi olmak hiç dogurmamış gibi

Aman çağla şikelde kara kuru iskelet gibi (kedi uzanamadı ciğere mundar dermiş hesabı oldu bu da )

Mayıs anneleri şu aralar hep aynı psikoloji içindeler....
Galiba artık bütün bunların bir rüya değil de gerçeğin ta kendisi olduğunu anlamaya başladık :18:

Maaşallah maaşallah...Tebrik ediyorum
Ben bırak eşimin yanında koltuk kabarmasını,adamın arkasına bile saklanamayacak boyuttayım artık

[SUP]ebebekte kampanya varmis omere telsiz aldik ne buyuk rahatlikmis ya bayildim. Aglamasini gectim ioynarkenki seslerini duymak bile is yaparken moral oluyor[/SUP]

Bebek doğmadan önce almayı düşünmediğim bir şey idi...Teyzem hediye olarak almış ve inanılmaz kullanışlı bir şey imiş...
Atıyorum yatağına,kapatıyorum kapıları...En çok da odasını ayıracağımm zaman işime yarayacak..Ihhh dese geliyor hemen sesi.

Canım bütün annelerde bu dönem aynı huzursuzluklar var...Büyük ihtimal ile gaz sancısından ememiyordur yavrucak.Gaz ilacına devam etmeni öneririm.

canım karısık olan varya ondan aldık tırtıklı hassas falan karışık hepsini denedim yok hemde alerji yaptı günlerce kasındım ve vazgectim ondan hapmı kullansam canlarım

Allah hayrını versin emiii ...
İnşaallah çoluk çocuk okumuyordur buraları

Benim memişlerde bir ay sonra oturunca bacaklarıma değecek seviyeye gelecektir eminim .
Anam ben emzirmiyom ama benimkinide makina sündürüyor :18:

Yok yok....O çatala bir daha uzun süre çıkmak istemiyorum mümkünse...
Herifler korunsun

Az once kocama masaj yaptim sanki benim gunlerce masaja ihtiyacim yokmus gibi
O da kollarimda uyuyuverdi koca bebek
Kadinlik ne zormus yaf

Masaj yaptın ve geldin öyle mi....Eşinde kollarında uyudu öyle mi....
Ben masaj yapsam herif ben de yapayım diye tutturur ve sonrası malum :111:

gecmis olsun turuncu belki Kayra usutmustur bu yuzden tadi yoktur yarin bir doktorami gotursen ne!

Yok canim o kadarda degildir be turuncu haksizlik etmene kendine

Gözlemlemeye devam ediyorum canım....
Gece 120 cc mama yaptım hepsinide içti...Gündüz açığını gece kapattı çok şükür.
Belkide gündüzleri kendi haline bırakmalıyım biraz.

aman be kızlar boşverin 2 ayı 6 ayı şu benm iç dikişlerin acıması ne olcekkk arkedeşlerrrrr

Canım dikişlerinin bu kadar acıması normal gelmedi bana...Benim dikişlerim ağır kaldırdığımda veya yanlış hareket yaptığımda sızlıyor sadece.

........................

zaman zaman değil canım o ritmik durumda iç kısım her harekette acıyor yani... özellikle soruyorum ki dr um telefonde normal dedi bana da benle aynısını yaşayan varmı diye

Ritmik mitmik.....Allah sonumuzu hayır ede :111:
İnşaallah herifler burayı okumuyordur

Emzik emzik emzik.....En büyük kurtarıcım

Sütüm az olduğu için hiç ped kullanma gereği hissetmedim...
Avent Kalkanı da göğüs hassasiyetim geçene kadar yani 1 ay falan kullandım sonra gerek kalmadı zaten alışınca.Ama ilk etapta kesinlikle tavsiye ediyorum.
Kelebekleri ben de aldım bebeğim emmeyince ama sütü az olan biri için onu kullanmak imkansız gibi...Bunun kullanma süresi yok canım,bebeğin ne zaman emmeye alışırsa o zaman çıkarırsın.

gogus koruyucuyla gogus kalkanı farklı seyler
goğus koruyucudan bebek emebiliyor ama kalkanı sadece 45dk takabiliyorsun ve krem falan sürdüğünde ya da göğsünde yara varsa sürtünme olmasın diye
ben kalkan kullandım çünkü çok yara olmuştu krem sürünce etrafa bulaşmadan sadece göğsüm emsin diye aldım ve faydasını gördüm ama ihtiyaç duyarsan al bence şimdiden alınacak bir ürün değil

ben brçok marka denedim hiçbiri lansinoh göğüs pedi kadar iyi değildi
Lansinoh Göğüs Pedi 24`lü - e-bebek.com
bunun 60lısını fln alabilirsin daha ekonomik oluyor

ben bebek ilgi duyar mı diye önce basit bir dönence aldım 39tl.ye
Playgro Noahs Ark 4 Kollu Müzikli Dönence - e-bebek.com
ilgisini çekmezse boşuna para vermiş olmak istemedim. baktım bebeğim izlemeyi seviyor 1 tane de projektör aldım tomy marka 49tl.ye
Tomy Yıldızlı Rüyalar - e-bebek.com
3çeşit müziği var sesini kısamadığımızdan bant yapıştırdık ama görselleri çok iyi kesinlikle sabit birşey yansıtanı tavsiye etmem bunun gibi dönen ve rengarenk olmalı

benim oğlana bir haller oldu
eskiden uyanır doyururum oynarız gezdiririm ya anakucağında kendi kendine uyur ya da uyut beni diye ağlar ben uyuturdum kollarımda
3 gündür en az 100cc emdiğinden emin olduğum halde bana mısın demiyor
gezdiriyorum anakucağında sallıyorum yalnız bırakıyorum yok yok yok 15dk. bilemedin yarım saat uyuyor sonra mız mız
gaz sancısı var desem gazını çıkarmadan hiç yatırmıyorum
sürekli oyun istiyor desem elimden eldiğince oynuyorum ama belim yğzğnden gezdiremiyorum eskisi gibi
sıkılıp da mı uyumuyor acaba gözümden uyku akıyor ya ben de anne yavrusuyum n'olur uyuyalım diyorum ı ıh

kızlar ben bıdığımı emzirdikten sonra sağarsam emme durumuna göre 40 - 60cc ancak çıkıyor
3-4 saatlik aradan sonra gecenin köründe kalkıp sağarsam ikisinden toplam 140cc civarı çıkıyor.

eskiden 160ı kesin görürdüm zorlarsam 180 200e dayanırdım çocuk bütün gece uyuduğunda bile sabah göğsüm sert olmuyor bu hafta
acaba sütüm mü azalıyor yoksa vücut adapte mi oluyor ne dersiniz ve sizde durumlar nasıl?

Canım 2 gündür benim de sütüm az geliyor.Belki hem psikoloşik hem de fizyolojik yorgunluktandır,bekleyelim bakalım.İnşallah düzelir.

Biyologcuğum hislerini çok iyi anlıyorum çünkü ben de bu psikolojideyim.Demek ki lohusalığı henüz atlatamamışız.
Valla kızlar ben daha eşimle beraber olamadım,biliyorsunuz işte fırsat yok kiAkşam 10 dan sonra kafam düşüveriyor yorgunluktan.Eşim oruç tutttuğu için gece o ayakta ben uyurken bebeğimizi sağolsun besliyor.

Canım yeme düzeninde bir değişiklik yapsan ?
Mesela süt yapıcı şeylere yüklen bakalım biraz.Belki faydasını görürsün.

Canım 2 gündür benim de sütüm az geliyor.Belki hem psikoloşik hem de fizyolojik yorgunluktandır,bekleyelim bakalım.İnşallah düzelir.

Pinarcım kızının durumu nasıl ?
Kayraya dün zorla sütünü içirmeye çalışınca hepsini de kustu.Gece güzel beslendi ama az önce son yemeğinin üzerinden 3 saat geçmesine rağmen sadece 50 cc içti ve uyudu.Fazlasını vermeye çalışınca hemen midesi kalkıyor.Bugün kendi haline bırakacağım bakalım.

Bu arada kaç saatte bir süt sağıyorsun ve ne kadar çıkıyor ?

Masallah esine nazqar degmesin
Benimki sabah ise servisle gittiginden erken kalkiyor o yuzden sahurunu fln ben hazirliyorum yeter ki arabayi bana biraksin diye
Ama Omer 3gundur gece kalkmaya baslayinca zorlandim acaba geceden hazirlasam sahura kendi mi kalksa :s

Turuncum şimdi beni daha iyi anlamışsındırBenim kuzu her zaman böyle çünkü...40cc içiyor sonra diliyle itiyor bir daha almıyor sinirleniyor bir de.Ben de ne yapayım ağzına sıkıyorum ağlaya ağlaya yutuyor.Kusması gaviskon kullandığımdan beri yaşanmadı.Ar mama veremiyorum çok yoğun çorba kıvamında çünkü.Zaten günde 2 defa mama takviyesi yaptığım için ar mamaya gerek yok diye düşünüyorum.Seninki bu aralar böyle anlaşılan,düşünüyorum da midesini mi üşütmüş acaba veya reflü de olabilir tekrarı sürerse benim gibi bir doktora görün derim.Çok geçmiş olsun.

Tabi canım sen hazırla önceden ,sonra eşin kalkar yer.söyle eşine böyle böyle besle diye sonra uyumana bak.Zaten uykusuzluk da sütü etkiliyor...

Valla turuncum benim kız doktora gittiğimizden beri kusmuyor,fakat beslenmesi aynı iştahla başlıyor emmeye zannediyorsun ki hepsini lüpür lüpür götürecek sonra bakıyorsun sadece 40-50 kadar içmişBen artık alıştım gerikalanı ağzına sıkıyorum toplamda 100 cc vermeye çabalıyorum.Şunu anladım benim kızda demek ki reflü varmış.Yemek borusu yeterince gelişmediği için çoğu zaman yedikleri tekrar geri çıkıyor.Sütüme gelince sütüm geçen günlere nazaran daha az geliyor.7saatlik uykudan sonra 180 cc süt sağdım(daha fazla gelirdi normalde).Gece eşim sütüm yetmediği için dolaba koyamadım hazır mamadan besledi kuzumu.Benim sağma saatlarim sürekli değişiyor.Bazen 3 bazen 4...Her sağdığımda 100 ü aşıyordum ama şu aralar ne oldu bana eşim de farketti sütüm yetmiyor.İnşallah düzelir , beslenmeme dikkat edeyim bari...

Benim kuzuda aynı canım ya.İştahlı iştahlı içiyor,sonra 50 cc içince bırakıyor.Dün zorlayınca hepsini de kustu geri.
Bugünde kendi haline bıraktım.Saat 9 da 50 cc içti ve az önce uykudan uyanınca biraz daha istedi.40 cc verdim ve bitirdi.Acaba böyle az az mı içmek istiyor bilemedim ki.Uykuda 90-100 içiyor ama uyanıkken içiremiyorum artık o kadar.

Ben de 3 saatte bir 100 sağardım ama artık 75 anca sağar oldum.Artık 3 değil de 4 saatte bir 100-105 sağıyorum ben de.
Geceleri de 5 saat uykunun ardından 130 civarı anca çıkıyor.

bi kerecik kusmakla reflü düşünmek olmaz sorun beslenmek istememesi oda sıcaktan olabilir biraz daha sık ve az az versen zorlamasan bence daha iyi olur

Turuncum bu arada aklıma gelmişken bebeğinin kusmaması için besledikten hemen sonra kucağına veya yatağına alma,bir de bebeği beslerken yatar pozisyonda değil de bebeğinin başı hafif 30cm yukarda dursun.Bir de ben yastığını biraz daha yükselttim.Süt yemek borusundan tekrar çıkmasın diye...Görüyorsun işte biz anneler nasıl da titiziz,annelik bu olsa gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…