2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

7 saat deliksiz uyuyabiliyormusun ?

Evet canım,bütün günün yorgunluğuyla gözlerim 12 de falan otomatik kapanıveriyor.Biliyorsun biberonla beslediğimiz için gece eşime devrediyorum ,eşim uyumuyor sahura kadar ayakta o yüzden ben deliksiz uyrken kızımızı babası besliyor.Zten sabah 6-7 gibi kalkıyorum bu da bana yetiyor.İşin zor yanı işe başlayınca olacak valla

Arkadaşlar bebeğim daha 3 aylık olmadı sol göğsümde süt olmadığından tek göğsümden besleniyor oda yetmiyor azıcık emim bırakıyor uyutuyorum 10 dk sonra uyanıp ağlamaya başlıyor doymadığından olabilir mi? mama verme diyorlar 25 günde 700 gr almış.ama büyüdüğü için daha sık acıkıyor olabilir mi? ne yapsam ki ?sürekli mızmızlanıyor

Maaşallah Ömere

Canım şu çılgınca oyunlarınızdan biraz bize de öğretsen?
Valla ben bu aralar Kayrayı çok zor oyalıyorum.Sürekli kucak istiyor.Ben de almamak için direniyorum.Bu sefer mızmızlanıp duruyor.
Biraz değişik oyunlar öğrenip ilgisini çekeyim.

Dışarı çıkmak güzel fikir ama bizimki ana kucağına oturur oturmaz uyuyor

Benim eşimde sahura kadar oturuyor.Gece besleneceği zaman biberonu ona veriyorum ama benim bu sefer süt sağmam gerekiyor.
Ben saat 10 civarı yattığım için son sütü o zaman sağıyorum.Gece de 2-3 arası kalktığımda sağmam gerekiyor,yoksa sabah 6-7 ye kadar aradan 8-9 saat geçmiş oluyor ve bu da beni çok rahatsız ediyor.
Bugün gece 12 de yatmayı deneyip Kayrayı babasına devredeyim bakalım ne olacak.:44:

Bir ara yine çok uykum vardı.Eşime Kayra kalkınca sütünün hazır olduğunu,sadece ısıtıp doyurması gerektiğini söyledim.
Gece bir güzel karnını doyurmuş ve uyutmuş.Ben de sabah mis gibi uykumu almıştım.Sonra sabah nasıl doyurduğunu anlatınca bir daha ona bu görevi vermedim.
Kaç kere yanında sütü suyun içerisinde ılıttığımı gördüğü halde sen tut mikrodalga da ısıt
Hey Allahım yaaaaa...
Bir de diyor ki "ben de hep düşünüyordum işin kolayı varken neden Turuncu suda ısıtmayı seçiyor diye" :111:

Bu arada sütlacı pastorize süt ile mi yaptın yoksa taze günlük süt ile mi ?
Ben taze süt ile çok seviyorum,çok da temiz taze süt satılan market var ama acaba bebeğe dokunup gaz yapar mı diye düşünüyorum :44:

Vay ne cok Bursali varmiss
Ben Ihsaniyede oturdum carsisi pazarimarketi parklari fln col rahattim simdi anneme yakin olmak icinozlucedeyim
bigunbulusma ayarlasakya ne guzelolur

aha bizde ev almadan önce özlücede oturuyorduk:) anammm kapı komşusu çıkıyormuşuz :) geçen sene yani 6 ay oturdum özlücede...

kızlar benim adetim düzenli baya.. 2.si başladı bugün, korkulur benden ..

maşallah maşallahh pekte üretkeniz:)

cnm bu arada ben hiç bilmem düzenli regl oldugumu hiç ama korunmayı bıraktığım gibi hamile kaldım o yüzden de çok şaşırmıştım...
hala anlam veremiyorum o ayrııı

25 günde 700 gr iyi geldi bana.
Daha sık acıkma karnını tam doyurmadığı için olur sadece,büyüdüğü için değil bence.
Sütünü sağıp miktarı kontrol edip yetip yetmediğini anlayabilirsin .

.........

senden de korkulur o zaman yengemin de doğumdan beri düzenliydi, sonuç; kızı 9 aylıkken oğluşuna hamile kaldı :18:.. şimdi aralarında 1 buçuk yaş var, beraber büyüyolar gerçi ..

Muhtemelen atistirmalik beslenip sik acikiyor. 700g oldukca iyi bir rakam. Iyice acikana kadar oyalayip gezdirip tam doyurmayi denesen? Baslarda biraz agliyor mizmizlaniyor ama onlar da rahat edince alisiyorlar.
Benimkide surekliemzik gibi memedeydi birkac gun istese de vermedim oyaladim gezdirdim aynaya fln bakittim lavaboda suya soktum fln filan iyice acikinca memede uyumasina izin vermeden konusa konusa dioyurdum. Tam ogun alinca sik sikmizmizlanmiyor.

Allah yardimcin olsun bacim ins duzelir

ben cok konusuyorum anlatiyorum bizimki de dinlemeyi sevdiginden kolay oluyor turuncucum
Kucagima sirtini dayayip evi gezdiriyorum eliyle nesnelere dokunduruyorum
Aynanin karsisinda acayip mimikler yapiyorum
Lavaboyu acip ayaklariyla cip cip yapiyorum
Eldiven seklinda bir oyuncak aldim onunla taklitler yapiyorum
Playskoolun gloworld ikili egzersiz arkadasim oyuncagina bayildi yarim saat orda takiliyor
Lambadan. Ip sallandirip ilginc seyler bagliyorum portatif donence gibi hangi odadaysam yatirip opnu takiyorum arasira ipi sallandirip ucundakiler hareketlenince sok oluyor normalde kucaktan indirince agladigindan kucagimdaykeneldiveni takip yatirmayabasliyorum ya da konusarak acayip surat ifadeleri yapoarak yatiriyorum yattigini anlamasin diye...... Ahanda uyandi ouuuvvvv diye sesler cikariyor azcik izleyeyim gelirim yine :)

Turuncu ve diger sut sagip biberonla veren arkadaslar
3saatte bir 80cc civari sagiyorsaniz iyi degil mi? Memeyi mi almiyor neden biberonla veriyorsunuz? Ustune mama takviyesi de yapiyor musunuz?

Ben memeyi aldigindan cc kontrolu yapamiyorum haliyle belki benimki de hep 100 emmiyordur

Merak ettigimden soruyorum elestirdigimden degil kizlar aman yanlis anlasilmasin. 80cc fena gelmedi oyuzden

Benim oglanada oluyor bazen ama iki gun uzun bir sure degil bu yuzden az daha sabret belki yapar sende oda rahatlarsiniz ..doktorlarin cogunlukla soyledigi bir haftaya kadar yapmamasi ok ama daha sonrasi problem teskil eder ..gecmis olsun canim optuk tommik Tuana yi kocaman

Ayy allahim ne diyimki ayni dert bendede var, ben bazen dusunuyorum esim iyi bir koca olamaz belki ama yaa iyi bir baba olursa iste bu yuzden sabrediyorum ..kisacasi bir anne olarak yine buyuk fedekarliklar yapmak bizlere dusuyor malasef:26:

Kizlar varya dusunuyorumda hatta evlenmeden oncede hep dusurdum bu begenmedigimiz adamlar yani oncelikle kendi kocam , bu insanlari yetirtiren yine bir anne bu yuzden ben ins oglumu kadina saygi duyan ve el ustunde tutan bir beyfendi olarak yetistircem ..mevlam ins bunu hepimize nasip eder

Masallah 7 saat uyku ..ay ruyamda gorsem inanamazdim herhalde ...uykusuzluktan sinirlerim gunden gune harap oldu, sabahlari bazen aglamakli oluyorum hatta ogluma yalvariyorum az daha uyuda bende uyuyum diye ..off sabir ya mevlam ya sabir

bence bir anne kız evladına hanım hanımcık olmayı öğretebildiği gibi oğlunada sevgilisine çiçek almasını öğretebilmeli

kızlar hep aman onu yapma aman kızım bunu yapma diye öğütlenirken erkekler hep sen erkeksin olarak büyütülüyor...

erkek çocuklarda nazik büyütülmeli,kibar ve kadına saygı duyan....
bilinçaltına işlenmeli...

mesela hangimizin kayınvalidesi eşimiz bize çiçek alsa mutlu olur... eminim büyük kısmı yandan yandan pis pis bakar:)

halbuki oğlum mutlu mantığı olmalıdır... ne güzel benim evladım mutlu ...

genelde kadın anneleri evliliklerde daha az sorun oluşturuyorlar neden çünkü kızım ezilmesin.. damat kızıma iyi baksın..

ama hiç gelinimi mutlu edeyim ki oğlumda mutlu olsun diyen kv yok yani... varsada ben göremedim...

erkek yetiştirmek sadece sen erkeksin demek değil ama bunu bizim jenerasyonumuz farketti ve sanırım baya düzelecek...

umuyorum kızlarımız oğullarımız bu saçmasapan evlilik oyununu oynamayı bırakıp gerçekten birer eş olabilirler birbirlerine...

umuyorum daha mutlu bebekler doğar daha sağlıklı aileleri olur evlatlarımızın..

umuyorum bu eşimin ailesi saçmalıkları en kısa zamanda biterde evlilikler gereksiz yere yıpranmaz..

umuyorum oğullarımız eşlerine çıkarsız bir demet çiçekle eve gelir ve umuyorum kızlarımız eşlerine karşı öğretildikleri o saygıyı hakederler...

genelleme yaptım arkadaşlar umuyorum evlatlarımız çok çok mutlu insanlar olurlar ileride.... madem anne olmak kolay değil burda iş bizlere düşüyor...

umuyorum herkes hayallerindeki gibi yetiştirebilir evladını ve o büyüdüğünde işte bu diyebilir içinden o haklı gururla...

Canım sen eşine göster istersen bak böyle ısıtacağın biberonu böyle tutacaksın vs.Biraz da onlar öğrensin yahu,baba olmayı öyle kolay mı sanırlar...Geceleri mümkün olduğunca bebişlerimizi babalarına emanet edelim hanımlar.Bizim de dinlenmeye ihtiyacımız var.
Canım sütü hazır yani pastörize alıp yapıyorum,aman sakın günlük taze sütle yapma ben yaptım ve bebeğimde kolik oluştu o gün bugündür süt içemiyorum korkuyorum kıza dokunur diye.Ama marketlerde satılan günlük sütler var hani cam şişede satılıyor bak onunla yapabilirsin.Ben 1 litreden yapıyorum günde 2-3 kase tüketiyorum.Yarasın inşallah...

Ben de bunların bir çoğunu yapıyorum ama sorun kucağımdan indirince başlıyor.Ne zaman indirsem basıyor yaygarayı.Yoksa kucağımdayken keyfi pek yerinde beyimizin.
Ana kucağının oyuncakları ile oynatıyorum,şarkılar söylüyorum,ellerimle tuhaf şeyler yapıp dilimi çıkarıyorum,oyun halısına koyuyorum,bondigo aslan çıngırak aldım onunla oyalamaya çalışıyorum ama hepsi bir yere kadar oluyor.
2 saat kadar önce yine kucak için mızmızlanıyordu ki babası geldi eve."Bırak dursun alma kucağına" dedi.
Ama çok fena ağlıyor durmuyor dedim.Ya bırak biraz ağlasın ama alma dedi.Tamam dedim.
Tabi kayranın sesi gittikçe yükselmeye başladı.Hiiiç oralı olmadım ama içim gidiyor tabi.
Bu defada bu kadar ağlamaya baba dayanamadı ve aldı kucağına.
Gördün mü bak dedim.Uzaktan sana hikaye anlatıyormuşum gibi geliyor ama sen bile susturamadın dedim

Canım ilk 2 hafta hiç sütüm gelmedi benim.Sonra 15-20 cc olarak geldi ve tam sütüm gelmeye başladığında Kayra 1.5 aylık olmuştu.Çok çabaladım az da olsa emse diye ama olmadı çünkü o zamanlar 3 saatte bir 90 cc civarı geliyordu ve Kayra obur olduğu için 110 ile anca doyuyordu.Yani süt zamanla arttı ama Kayranın yeme istediği de artınca hiç doyuramadı kendisini memede.
Medela calma kullandım alışmasın biberona diye ama tam emzirme seanslarına başlamışken bu seferde gaz sancısıyla başımız derde girdi.Çok ağladım,didindim ama memeye alıştıramadım.Şimdilerde memeyi verdiğimde bazen keyif için 1-2 dakika emiyor bazen de öcü görmüş gibi çığlığı basıyor.
Bu arada bana 1 kutu mama 1 ay falan gidiyor(ilk haftalar 1 kutu gidiyordu haftada)Çoğu zaman gece 1 biberon takviye yapıyorum ama tabi takviye yapmadığım günlerde oluyor artık.Yani ilk günler maximum mama minimum anne sütü alırken şimdi şükür ki tersine döndük.
Yeter ki anne sütü alsın diyorum artık.

Bir kaç kere sıcaklığını gösterdim.Niye gösteriyorsun ki dedi :111:
Yaw dedim dünyanın bin bir türlü hali var,hasta olurum falan,aklında bulunsun işte dedim ama nerdeeeee....
Valla baba olmak ne kolaymış.Sadece işe git gel o kadar.
Bir günlüğüne de olsa rolleri değişelim diyorum ama benim görevimin zorluğunun farkında olduğu için sesini çıkarmıyor.
Hayalimdeki baba portresi böyle değildi ....

Sütlacı pastorize sütten yaptım geri.
Dediğin gibi ne olur ne olmaz,zaten gazı tamamen geçmiş değil.Hiiç bulaşmayayım şimdilik taze süte.
Birazdan yiyeceğim bakalım.

Kızlar akşam olunca pestilim çıkıyor benim yaa..:105:
Ayaklarım cızzzz cızzz ediyor şu koltuğa uzandığımda...Sabah 6 da başlıyor maraton,şu saate kadar doğru dürüst oturamıyorum.
Yemeğimi bile ayaküstü atıştırıyorum.Kimi zaman sabah 7-8 de yiyip akşam iftara kadar bekliyorum.Şöyle tepsiyi kucağıma alıp tv izleyerek kahvaltı yapmayı özledim.Şimdi ise kahvaltı niyetine sürüyorum ekmeğe nutella yı,yanına da bir bardak süt,al sana en kolay kahvaltı işte.
Bebek uyuduğunda artık ne yapacağımı şaşırıyorum.Süt mü sağsaaaam,karnımı mı doyursaaam,ortalığı mı toparlasaaaamm yoksa çok uykum olduğu için birazcık ben de mi uyusam...:97:
İftardan sonra ise ertesi günün yemek hazırlığını yapmaya başlıyorum Kayra uyumuşken çünkü gün içerisinde çok zor zaman buluyorum.
Bebeğime aşığım,uyurken bile onu çok özlüyorum ama galiba biraz yordu beni bu tempo

Haklısın canım şu an ben de yarı uykulu vaziyetteyim,kızımın karnını doyurdum şimdi uyuyor.Eşim de arkadaşlarıyla buluşmaya gitti ne zamandır o da bir yerlere çıkamıyor biraz nefes alsın dedim.Sabah ben de hızlı bir kahvaltı yapıp iftara kadar yemek yiyemiyorum.Aralarda fırsat bulursam meyve gibi süte faydalı şeyleri tüketiyorum.Gün içinde temizliğimi yüzeysel yapıyorum çünkü vakit olmuyor ki...Temizlikçim de beni ekince onu çağırmamaya karar verdim,ben de yeni birini bulana kadar idare ediyorum işte.Maşallah Turuncum sen benden daha çalışkansın baksana ertesi günün yemeği bile hazırHep ne düşünüyorum biliyor musunuz keşke yanımızda şöyle önceden anne olmuş bir yardımcımız olsa hem de daima benle yaşasa oh ne rahat ederim yaHani şu filmlerde olurdu ya dadı,arap bacı rolleri işte bana ondan bir tane gerek,nerdeee:97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…