Turuncu ve diger sut sagip biberonla veren arkadaslar
3saatte bir 80cc civari sagiyorsaniz iyi degil mi? Memeyi mi almiyor neden biberonla veriyorsunuz? Ustune mama takviyesi de yapiyor musunuz?
Ben memeyi aldigindan cc kontrolu yapamiyorum haliyle belki benimki de hep 100 emmiyordur
Merak ettigimden soruyorum elestirdigimden degil kizlar aman yanlis anlasilmasin. 80cc fena gelmedi oyuzden
bence bir anne kız evladına hanım hanımcık olmayı öğretebildiği gibi oğlunada sevgilisine çiçek almasını öğretebilmeli
kızlar hep aman onu yapma aman kızım bunu yapma diye öğütlenirken erkekler hep sen erkeksin olarak büyütülüyor...
erkek çocuklarda nazik büyütülmeli,kibar ve kadına saygı duyan....
bilinçaltına işlenmeli...
mesela hangimizin kayınvalidesi eşimiz bize çiçek alsa mutlu olur... eminim büyük kısmı yandan yandan pis pis bakar:)
halbuki oğlum mutlu mantığı olmalıdır... ne güzel benim evladım mutlu ...
genelde kadın anneleri evliliklerde daha az sorun oluşturuyorlar neden çünkü kızım ezilmesin.. damat kızıma iyi baksın..
ama hiç gelinimi mutlu edeyim ki oğlumda mutlu olsun diyen kv yok yani... varsada ben göremedim...
erkek yetiştirmek sadece sen erkeksin demek değil ama bunu bizim jenerasyonumuz farketti ve sanırım baya düzelecek...
umuyorum kızlarımız oğullarımız bu saçmasapan evlilik oyununu oynamayı bırakıp gerçekten birer eş olabilirler birbirlerine...
umuyorum daha mutlu bebekler doğar daha sağlıklı aileleri olur evlatlarımızın..
umuyorum bu eşimin ailesi saçmalıkları en kısa zamanda biterde evlilikler gereksiz yere yıpranmaz..
umuyorum oğullarımız eşlerine çıkarsız bir demet çiçekle eve gelir ve umuyorum kızlarımız eşlerine karşı öğretildikleri o saygıyı hakederler...
genelleme yaptım arkadaşlar umuyorum evlatlarımız çok çok mutlu insanlar olurlar ileride.... madem anne olmak kolay değil burda iş bizlere düşüyor...
umuyorum herkes hayallerindeki gibi yetiştirebilir evladını ve o büyüdüğünde işte bu diyebilir içinden o haklı gururla...
Kızlar akşam olunca pestilim çıkıyor benim yaa..:105:
Ayaklarım cızzzz cızzz ediyor şu koltuğa uzandığımda...Sabah 6 da başlıyor maraton,şu saate kadar doğru dürüst oturamıyorum.
Yemeğimi bile ayaküstü atıştırıyorum.Kimi zaman sabah 7-8 de yiyip akşam iftara kadar bekliyorum.Şöyle tepsiyi kucağıma alıp tv izleyerek kahvaltı yapmayı özledim.Şimdi ise kahvaltı niyetine sürüyorum ekmeğe nutella yı,yanına da bir bardak süt,al sana en kolay kahvaltı işte.
Bebek uyuduğunda artık ne yapacağımı şaşırıyorum.Süt mü sağsaaaam,karnımı mı doyursaaam,ortalığı mı toparlasaaaamm yoksa çok uykum olduğu için birazcık ben de mi uyusam...:97:
İftardan sonra ise ertesi günün yemek hazırlığını yapmaya başlıyorum Kayra uyumuşken çünkü gün içerisinde çok zor zaman buluyorum.
Bebeğime aşığım,uyurken bile onu çok özlüyorum ama galiba biraz yordu beni bu tempo
Haklısın canım şu an ben de yarı uykulu vaziyetteyim,kızımın karnını doyurdum şimdi uyuyor.Eşim de arkadaşlarıyla buluşmaya gitti ne zamandır o da bir yerlere çıkamıyor biraz nefes alsın dedim.Sabah ben de hızlı bir kahvaltı yapıp iftara kadar yemek yiyemiyorum.Aralarda fırsat bulursam meyve gibi süte faydalı şeyleri tüketiyorum.Gün içinde temizliğimi yüzeysel yapıyorum çünkü vakit olmuyor ki...Temizlikçim de beni ekince onu çağırmamaya karar verdim,ben de yeni birini bulana kadar idare ediyorum işte.Maşallah Turuncum sen benden daha çalışkansın baksana ertesi günün yemeği bile hazırHep ne düşünüyorum biliyor musunuz keşke yanımızda şöyle önceden anne olmuş bir yardımcımız olsa hem de daima benle yaşasa oh ne rahat ederim ya Hani şu filmlerde olurdu ya dadı,arap bacı rolleri işte bana ondan bir tane gerek,nerdeee:97:
Fizik tedaviye gittigim icin1 igun sut birakiyorum kuzuma hergun.
Az once yinesagiyordum 80ccye gelmistim ki biberon birden pompanin agzindan cikip dustu haliyle sutlerim dokuldu
Zaten 1saatte ancak sagiyor bu avent bir de iyi tutnamaya basladi artik kesin degistirecegim
Az once yinesagiyordum 80ccye gelmistim ki biberon birden pompanin agzindan cikip dustu haliyle sutlerim dokuldu
Zaten 1saatte ancak sagiyor bu avent bir de iyi tutnamaya basladi artik kesin degistirecegim
oyyy ne guzel olurdu valla, dadi veya yardimci bulursan Pinar banada yolla be gulum, anam agliyor resmen ..bak su oglana bu saat oldu halan ayaklarimda ve uyumamak icin herseyi yapiyor hep girgir samata isi gucu ,acaba tiyatrocumu olcak bu velet acaip numaraci birde yalanciktan aglamasi var hay allahim kucuk cocuk nerden bilir bunlari akil sir erdiremiyorum..
Kızlar akşam olunca pestilim çıkıyor benim yaa..:105:
Ayaklarım cızzzz cızzz ediyor şu koltuğa uzandığımda...Sabah 6 da başlıyor maraton,şu saate kadar doğru dürüst oturamıyorum.
Yemeğimi bile ayaküstü atıştırıyorum.Kimi zaman sabah 7-8 de yiyip akşam iftara kadar bekliyorum.Şöyle tepsiyi kucağıma alıp tv izleyerek kahvaltı yapmayı özledim.Şimdi ise kahvaltı niyetine sürüyorum ekmeğe nutella yı,yanına da bir bardak süt,al sana en kolay kahvaltı işte.
Bebek uyuduğunda artık ne yapacağımı şaşırıyorum.Süt mü sağsaaaam,karnımı mı doyursaaam,ortalığı mı toparlasaaaamm yoksa çok uykum olduğu için birazcık ben de mi uyusam...:97:
İftardan sonra ise ertesi günün yemek hazırlığını yapmaya başlıyorum Kayra uyumuşken çünkü gün içerisinde çok zor zaman buluyorum.
Bebeğime aşığım,uyurken bile onu çok özlüyorum ama galiba biraz yordu beni bu tempo
cnm aynı beni yazmışsın. sabah 6.da tempo bir başlıyor akşam 8-9.a kadar. aralarda da uyuduğunda eye saldıracağımı şaşırıyoru. eğer uyumayı değil de işleri halletmeyi seçersem pestil oluyorum, bebişe hiiiç enerjim kalmıyo. yok işleri bırakıp biraz kestirirsem bu sefer hem işler daha da birikiyo hem devamlı yapılaaklar kafamı meşul ediyo bi rahat edemiorum. ve herşekilde günbitince yorgunluktan bitmiş oluyorum. ya biraz daha yorgun ya da biraz daha az yorgun:)
Ay canım nerdeee,kim aramış ki ben bulayımValla şu bebeklerin gösterdiği tavırlar öğrenilmiş değil demekki iç güdüsel bütün bunlar,çünkü aynı hareketler benim kızda da var onu yalnız bırakmaya gelmiyor yanından kalktığım an önce mızmızlanıyor değişik tonlarda sesler çıkarıyor anne nerdesin gel yanımda otur der gibi biraz daha gecikince yaygarayı koparıyor önce yalancktan ağlıyor sonra tekrar bıraktığımda bakıyorum kuzumun gözleri dolmuş işte o zaman dayanamıyorum ağlamasına işi gücü bırakıp kuzumla oynuyorum.Önüne eğilip konuştuğum zaman acayip mutlu habire beni tekmeliyo çooook tatlıı yaaaa bu bebişler
cnm aynı beni yazmışsın. sabah 6.da tempo bir başlıyor akşam 8-9.a kadar. aralarda da uyuduğunda eye saldıracağımı şaşırıyoru. eğer uyumayı değil de işleri halletmeyi seçersem pestil oluyorum, bebişe hiiiç enerjim kalmıyo. yok işleri bırakıp biraz kestirirsem bu sefer hem işler daha da birikiyo hem devamlı yapılaaklar kafamı meşul ediyo bi rahat edemiorum. ve herşekilde günbitince yorgunluktan bitmiş oluyorum. ya biraz daha yorgun ya da biraz daha az yorgun:)
evi temizleyeceğim diye kendinizi bu kadar kasmayın bırakın dağınık kalsın sağlığınızdan önemli deil ya kızlar yorgun olunca süt çekiliyo bende. ben bi gün ev süpürüyorum ama silmiyorm ertesi gün siliyorum . ütü yaptıysam başka bi şey yapmıyrm. fırını bile gün aşırı siliyrm. aayyy ne pasaklı demeyim hiç bi şey kuzumdan önemli değil ki. evde iki kişi yaşayınca zaten ev batmıyo ki. eşimde çok yardımcı bana çok şükür. kzumda uslu bi çocuk. tek sıkıntımız gece 1 de yatıyo nasıl öne alacağım bilmiyorum
Allahalla....Normalde en çok tutulan pompalar arasındadır avent...
Gerçi ben de çok tutuluyor diye medela mini almıştım ama o ne sestir öyle yarabbim.Gecenin bir yarısı zarıııl zarıııılll ötüyordu resmen..
Eğer yeni pompa arayışındaysan kesinlikle çift başlıklı öneririm.15 dakikada işim bitiyor benim.Eğer vaktim olursa 20 dakika devam ediyorum ve memeler babannemin memeleri gibi sönüyor
Biri Kayra dan mı bahsediyorrrr
Bu arada dün 6 kase sütlaç yaptım.Az önce dolapta 1 tane kaldığını gördüm.Herif sabaha kadar sütlaç yemiş herhalde...Bide süt üretebilseydi ne güzel olurdu
Evettt evetttt....
Ya biraz daha yorguuun ya da daha az yorgun...Tuttum ben bu cümleyi
Canım zaten dip köşe temizlik yapmak hayal gibi....
Mutfağı temizlesem diğer odalar kalıyor.ütüyü yapsam evi toparlayamıyorum,banyo-wc temizlesem bi başka işim kalıyor.Yani anlayacağın eskideymiş bütün gün mis gibi temizlik yapıp oturmak.
Eskiden hep kızardım çocuklu kadınlara.Tamam çocukları var ama bu kadar da dağınık olunmaz ki derdim.
Şimdi bakıyorumda çok büyük konuşmuşum.
Ay canım nerdeee,kim aramış ki ben bulayımValla şu bebeklerin gösterdiği tavırlar öğrenilmiş değil demekki iç güdüsel bütün bunlar,çünkü aynı hareketler benim kızda da var onu yalnız bırakmaya gelmiyor yanından kalktığım an önce mızmızlanıyor değişik tonlarda sesler çıkarıyor anne nerdesin gel yanımda otur der gibi biraz daha gecikince yaygarayı koparıyor önce yalancktan ağlıyor sonra tekrar bıraktığımda bakıyorum kuzumun gözleri dolmuş işte o zaman dayanamıyorum ağlamasına işi gücü bırakıp kuzumla oynuyorum.Önüne eğilip konuştuğum zaman acayip mutlu habire beni tekmeliyo çooook tatlıı yaaaa bu bebişler
Nasıl tutmaz ki o merak ettim benim de Aventin pompası ama şimdilik problem yaşamadım...Biberonun başlığında mavili beyazlı bir halka olacak onu tak mutlaka yoksa pompaya tam oturmadığı için dökülür.
Mavili beyazli birsey yok ki bende :s
Direkt pompaya oturuyordu eskiden sterilize ettikce bir sorun mu oldu bilemedim
Turuncu sen ikili spectra mi kullaniyorsun simdi?
Kizlar oglum dunden beri oturmak istiyor
Babasi ellerinden tutup kaldirmayi denemisti her zamanki gibi. Bizimki zink diye oturuverdi ve cok hosuna gitti
Simdi yattigi yerden surekli kafasini kaldirip kalkmaya calisiyor
Yastiga koyunca yanlara kayiyor haliyle
Buyudukce daha cok kosucaz sanirim peslerinde
Buarada istediginde vermeyip iyice acikinca tam ogun emzirme yontemiyle dun yine 9bucuktan sabaha uyuttum cok sukur
benim oğluşum da 29 mayıs doğumlu tatlım ama olsun biz kızların tecrübelerinden yararlanmış oluyoruzArkadaşlar,sizni bebekler 3 aylık oldu bizimki 25 mayıs doğumlu olduğundan daha 2 aylık
Bizden önde olduğunuz için sormak isteğim bir soru var
Gündüz bebeğim uyumuyor kısacık 10dk arayla uyuyor onun dışında hep ayık yerinde kendi kendine de oynamıyor
illa kucağımızda gedircez eee ona da belimiz dayanmıyor siz bunun gibi sorunla nasıl başa çıktınız
Teşekkürler...İyi geceler
ben lansinoh'un çift başlıklı süt sağma makinasını aldım 15 dk da her iki memeyi de sağmış oluyo, ebebekten almıştıkFizik tedaviye gittigim icin1 igun sut birakiyorum kuzuma hergun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?