2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canım 3 saattebir 80 fena değil aslında ama daha fazla olmalıbiliyorsun bebek büyüdükçe fazlasına gerek duyacak.Benim kız memeden başlarda az alıyordu ben de biberon takviyesi yapmaya başladım.Malum sarılığımız epey sürdüğü için iştahsızlık aşırı uyuklama hali kızımda emme isteksizliği yarattı herhalde bilmiyorum ama ben memeyi uzatınca adeta tiksinir gibi sinirleniyor bazen alıyor ama o da 1-2 dakkalığına eee bu da yetmez ki.Ben mama takviyesi yapıyorum günde 2 defa mama veriyorum.Nedense benim sol göğsümden pek süt gelmiyor topu topu 40 cc falan gerisi hep sağdan geliyor.Sen meme verdiğin için sık sık besle ,uyurken de mama takviyesi yap ki biberona alışmasın.

biyolog seni ayakta alkıslıyorummm gercekten okdar anlamlı bişey yazmıssınki cogu annenin gözüne sokulmalı hos sokulsada onlar birşey bulur adamı hasta etcek

Daha cook kosariz biz peslerinden Turuncu, hele bir yurume fasillari baslasin bak o zaman 1sn bile yalniz birakmaya gelmiyecekler..Bak simdi aklima arkadasimin oglu geldi, yurumeye basladigi ilk zamanlarda bir gun annesi balkonda camasir asarken oda mutfaktaki alt dolaplarda bulununan pirinci. bulguru ve mercimeyi yere ortaya dokup bir guzel harlamis ama cok zevk aldigi soyleniyor daha dogru annesi soyledi ama kadincagiz oyle bir ciglikla karsilamiski bu olayi bu velet ise sadece annesine gulerek karsilik vermis ...bu sadece bir tanesi birde bunlarin yere dusmeleri kafa goz yarmalarinida hic aklima getirmiyim

oyyy ne guzel olurdu valla, dadi veya yardimci bulursan Pinar banada yolla be gulum, anam agliyor resmen ..bak su oglana bu saat oldu halan ayaklarimda ve uyumamak icin herseyi yapiyor hep girgir samata isi gucu ,acaba tiyatrocumu olcak bu velet acaip numaraci birde yalanciktan aglamasi var hay allahim kucuk cocuk nerden bilir bunlari akil sir erdiremiyorum..

Fizik tedaviye gittigim icin1 igun sut birakiyorum kuzuma hergun.
Az once yinesagiyordum 80ccye gelmistim ki biberon birden pompanin agzindan cikip dustu haliyle sutlerim dokuldu
Zaten 1saatte ancak sagiyor bu avent bir de iyi tutnamaya basladi artik kesin degistirecegim

Gecmis olsun, bu sut sagma durumlari cok yorucu birde sut sagma aletinin azizligine ugrayinca insan hepten uzuluyor ...saglik olsun ins. telafisini yaparsin ..
Benim sutun artik ha gitti gidecek gibi cok azaldi , yavrun cekerken resmen savas yaparcasina enerji tuketiyor ..galiba aranizda sutten ilk kesilen ben olucam

Nasıl tutmaz ki o merak ettim benim de Aventin pompası ama şimdilik problem yaşamadım...Biberonun başlığında mavili beyazlı bir halka olacak onu tak mutlaka yoksa pompaya tam oturmadığı için dökülür.

Ay canım nerdeee,kim aramış ki ben bulayımValla şu bebeklerin gösterdiği tavırlar öğrenilmiş değil demekki iç güdüsel bütün bunlar,çünkü aynı hareketler benim kızda da varonu yalnız bırakmaya gelmiyor yanından kalktığım an önce mızmızlanıyor değişik tonlarda sesler çıkarıyor anne nerdesin gel yanımda otur der gibibiraz daha gecikince yaygarayı koparıyor önce yalancktan ağlıyor sonra tekrar bıraktığımda bakıyorum kuzumun gözleri dolmuş işte o zaman dayanamıyorum ağlamasına işi gücü bırakıp kuzumla oynuyorum.Önüne eğilip konuştuğum zaman acayip mutlu habire beni tekmeliyo çooook tatlıı yaaaa bu bebişler

giz35...hoşgeldin walla benmde ailem ist da bende bursadayım ama muhtemelen yakın zamanda izmire yerleşicez gibi duruyo...
kendini artık yalnız hissetme...
sende paylaş fınfığının fotoğraflarınıda gözümüz gönlümüz açılsın[/QUOTE]

tşk eder,m cnm. sizlerle burda olmak çook güzel, aynı şeyleri yaşadığımızı görmek de insanı rahatlatıyo grçekten.
izmir.e yerleşmeniz ne güzel, neresinde oturacağınız belli mi? izmir.e hemen alışırsın çok güzeldir:))))
istersen sana biraz izmirce de öğretebilirim:))))))
simit-gevrek
domates-domat
çekirdek-çiğdem
illaki sabahları boyoz:)))))))

cnm aynı beni yazmışsın. sabah 6.da tempo bir başlıyor akşam 8-9.a kadar. aralarda da uyuduğunda eye saldıracağımı şaşırıyoru. eğer uyumayı değil de işleri halletmeyi seçersem pestil oluyorum, bebişe hiiiç enerjim kalmıyo. yok işleri bırakıp biraz kestirirsem bu sefer hem işler daha da birikiyo hem devamlı yapılaaklar kafamı meşul ediyo bi rahat edemiorum. ve herşekilde günbitince yorgunluktan bitmiş oluyorum. ya biraz daha yorgun ya da biraz daha az yorgun:)

evi temizleyeceğim diye kendinizi bu kadar kasmayın bırakın dağınık kalsın sağlığınızdan önemli deil ya kızlar yorgun olunca süt çekiliyo bende. ben bi gün ev süpürüyorum ama silmiyorm ertesi gün siliyorum . ütü yaptıysam başka bi şey yapmıyrm. fırını bile gün aşırı siliyrm. aayyy ne pasaklı demeyim hiç bi şey kuzumdan önemli değil ki. evde iki kişi yaşayınca zaten ev batmıyo ki. eşimde çok yardımcı bana çok şükür. kzumda uslu bi çocuk. tek sıkıntımız gece 1 de yatıyo nasıl öne alacağım bilmiyorum

Allahalla....Normalde en çok tutulan pompalar arasındadır avent...
Gerçi ben de çok tutuluyor diye medela mini almıştım ama o ne sestir öyle yarabbim.Gecenin bir yarısı zarıııl zarıııılll ötüyordu resmen..
Eğer yeni pompa arayışındaysan kesinlikle çift başlıklı öneririm.15 dakikada işim bitiyor benim.Eğer vaktim olursa 20 dakika devam ediyorum ve memeler babannemin memeleri gibi sönüyor

Biri Kayra dan mı bahsediyorrrr
Bu arada dün 6 kase sütlaç yaptım.Az önce dolapta 1 tane kaldığını gördüm.Herif sabaha kadar sütlaç yemiş herhalde...Bide süt üretebilseydi ne güzel olurdu

Evettt evetttt....
Ya biraz daha yorguuun ya da daha az yorgun...Tuttum ben bu cümleyi

Canım zaten dip köşe temizlik yapmak hayal gibi....
Mutfağı temizlesem diğer odalar kalıyor.ütüyü yapsam evi toparlayamıyorum,banyo-wc temizlesem bi başka işim kalıyor.Yani anlayacağın eskideymiş bütün gün mis gibi temizlik yapıp oturmak.
Eskiden hep kızardım çocuklu kadınlara.Tamam çocukları var ama bu kadar da dağınık olunmaz ki derdim.
Şimdi bakıyorumda çok büyük konuşmuşum.

Kızlar Kayra bir kaç gündür dönme çabalarında ama canı acıdığı için bi türlü dönemiyor.
Neden mi ?....
Yavrum dönmeye çalışırken bir eliylede saçlarını çekerek güç almaya çalışıyor.E canı acımaya başlayınca hem çığlığı basıyor hem de dönme çabaları yarıda kalıyor.:111:

Kayranın artık yumruğu değilde parmakları sürekli ağızda.Birde acaba boğazıma girer mi diye denemeler yapıyor her gün,her denemesinde hem içi kalkıyor hem de ıykkkkkkk diye sesler çıkarıyor.Yine de vazgeçmiyor denemekten.Bir gün kusacak o olacak valla

Turuncum vallahi billahi şu sütlaç yazına o kadar güldüm kidemek eşin tüketmiş hepsini,inanamıyorum mübarek sanki anne olan oAslında benim eşim de çok seviyor sütlacı hatta pirinci fazla olsun diye de müdahale ediyor...Demek ki seninki de aynı hesap,afiyetler olsun kocacıklarımıza...

Ayy canim ya seninkide mi tekmeleme uzmani, desene bunlarin hepsi muzurlar benim oglanda valla bacaklarima yapistirmaktan agirtti boyle giderse kafa goz kalmayacak bizde

Nasıl tutmaz ki o merak ettim benim de Aventin pompası ama şimdilik problem yaşamadım...Biberonun başlığında mavili beyazlı bir halka olacak onu tak mutlaka yoksa pompaya tam oturmadığı için dökülür.

Mavili beyazli birsey yok ki bende :s
Direkt pompaya oturuyordu eskiden sterilize ettikce bir sorun mu oldu bilemedim

Turuncu sen ikili spectra mi kullaniyorsun simdi?

Kizlar oglum dunden beri oturmak istiyor
Babasi ellerinden tutup kaldirmayi denemisti her zamanki gibi. Bizimki zink diye oturuverdi ve cok hosuna gitti
Simdi yattigi yerden surekli kafasini kaldirip kalkmaya calisiyor
Yastiga koyunca yanlara kayiyor haliyle

Buyudukce daha cok kosucaz sanirim peslerinde

Buarada istediginde vermeyip iyice acikinca tam ogun emzirme yontemiyle dun yine 9bucuktan sabaha uyuttum cok sukur

Mavili beyazli birsey yok ki bende :s
Direkt pompaya oturuyordu eskiden sterilize ettikce bir sorun mu oldu bilemedim

Turuncu sen ikili spectra mi kullaniyorsun simdi?

Evet ben ikili spectra kullanıyorum.
Bunu almasaydım ameda lactaline çift başlıklı alacaktım daha pratik ve küçük olduğu için.

Parmaklardan tutulduğunda ayağa kalkma yöntemini keşfettiğinden beri hep onu istiyor.Ne zaman parmaklarına dokunsam hemen kafasını kaldırmaya çalışıp heyecanlanıyor.Öyle oturmaktan falan da hoşlanmıyor beyimiz.İlla ayakları üzerine basacak.
Bel kemikleri tam gelişmediği için fazla ayakta tutmak istemiyorum ama babası kılıklı,inat işte.İllaaa dediği olacak.
(babası duysa anası kılıklı derdi ):111:
Yavaş yavaş düzenleri oluşmaya başlıyor artık.
Ben de akşam en geç 19.30 da banyo sonrası yatırmış oluyorum.
Valla beni en çok düşündüren bayram tatili...Kesin gittiğimiz yerde düzeni değişecek.Tam herşey yerine oturmuşken yeni bir düzensizlik başlayacak...Hiç gitmek istemiyorum valla

pınarda Kayra saolsun bi rahat bırakmadığı için anca 5.30 saat sonunda sütümü sağdım ve rekor kırdım.
170 cc sağdım 3 ayda ilk defa.Gözlerim böle oldu vallaa

Bu sütlacın mucizesi mi acaba

kızlar ben de Bursa'dayım. doburca oturuyorum
benim oğluşum da 29 mayıs doğumlu tatlım ama olsun biz kızların tecrübelerinden yararlanmış oluyoruz
ben lansinoh'un çift başlıklı süt sağma makinasını aldım 15 dk da her iki memeyi de sağmış oluyo, ebebekten almıştık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…