- 13 Ocak 2009
- 4.913
- 401
- 698
aha bizde ev almadan önce özlücede oturuyorduk:) anammm kapı komşusu çıkıyormuşuz :) geçen sene yani 6 ay oturdum özlücede...
maşallah maşallahh pekte üretkeniz:)
cnm bu arada ben hiç bilmem düzenli regl oldugumu hiç ama korunmayı bıraktığım gibi hamile kaldım o yüzden de çok şaşırmıştım...
hala anlam veremiyorum o ayrııı
pınarda Kayra saolsun bi rahat bırakmadığı için anca 5.30 saat sonunda sütümü sağdım ve rekor kırdım.
170 cc sağdım 3 ayda ilk defa.Gözlerim böle oldu vallaa
Bu sütlacın mucizesi mi acaba
bu aralar 6 da malesef babasıda yok ki sabah iki saat baksın ben uyuyayım ahha ah kocacım benim kocaları yanlarında olanlar bugün onlara fazladan bir defa daha sarılın benimki yurt dısında ben izin alamazsam 2 sene ayrıyız herkesin bir derdi var işte hayattKizlar bebisleriniz gune kacta basliyor?
pınarda Kayra saolsun bi rahat bırakmadığı için anca 5.30 saat sonunda sütümü sağdım ve rekor kırdım.
kızlar bebişlerinizi gündüzleri nasıl oyalıyorsunuz ve nasıl uyutuyosunuz?
gece yatağına koyunca uyuyo ama gündüz aynı şekilde uyumuyo. sallamak da istemiyorum. zaten gündüz 1 saat uyutmaya çalışıyom hoooop 10 dak. da uyanıveriyo çoğunlukla. aslında uykusu var ama uyumuyo ve uyumadıkça huysuzlaşıyo minnağım benim.
bi de sabahtan akşama kadar hep başında olayım ona stand up yapayım istiyo benim kuzu:)))
siz bebişlerlre nasıl günü geçiriyosunuz?
Ay canım nerdeee,kim aramış ki ben bulayımValla şu bebeklerin gösterdiği tavırlar öğrenilmiş değil demekki iç güdüsel bütün bunlar,çünkü aynı hareketler benim kızda da var onu yalnız bırakmaya gelmiyor yanından kalktığım an önce mızmızlanıyor değişik tonlarda sesler çıkarıyor anne nerdesin gel yanımda otur der gibi biraz daha gecikince yaygarayı koparıyor önce yalancktan ağlıyor sonra tekrar bıraktığımda bakıyorum kuzumun gözleri dolmuş işte o zaman dayanamıyorum ağlamasına işi gücü bırakıp kuzumla oynuyorum.Önüne eğilip konuştuğum zaman acayip mutlu habire beni tekmeliyo çooook tatlıı yaaaa bu bebişler
Gece yatağına koyunca uyuyo ama gündüz aynı şekilde uyumuyo. Sallamak da istemiyorum. Zaten gündüz 1 saat uyutmaya çalışıyom hoooop 10 dak. Da uyanıveriyo çoğunlukla. Aslında uykusu var ama uyumuyo ve uyumadıkça huysuzlaşıyo minnağım benim.
Bi de sabahtan akşama kadar hep başında olayım ona stand up yapayım istiyo benim kuzu:)))
Tatlim ben oturma odami Omere adadim.
Anakucagini kitapliga dogru ceviriyorum kitaplik rengarenk zaten
Koltuklarin kenarina oyuncaklarini sarkitarak koyuyorum
Bir de lambadan asagi ip sallandirdim ucuna birseyler takiyorum
Gunde 2 kere fln orda yarim saatten fazla oyalaniyor
O aglamadan evi gezdiriyorum aynaya bakiyoruz balkona isiga cikariyorum
Lavaboda ayaklarini yikiyorum
Playskool ikili egzersiz arkadasim aldik yerde yarim saatten fazla onunla takiliyor
Anakucagindan da bambu besiginden de birseyler sarkittim bu arada
Tam agzina gelecek sekilde takarsam isiriyor fln hosuna gidiyor
Ama en onemli kisim kucaktan birakma ani bence. Tum bunlarla oynuyor oynamasina da kucaktan birakirken kirk takla atiyorum
Ufluyorum agzimi burnumu sekilden sekle sokuyorum kucagimdan biorakip aliyorum birakip aliyorum o sirada opuyorum 4.de falan temelli birakiyorum
Aglamaya baslarsa uluma sesi cikariyorum onu taklit ediyorum ya rabbim koca kadin maymun gibi sesler cikariyorum
Ondan daha fazla ses cikarinca sasiriyor
Gloworld ve fischerprice anakucagi kurtaricim ozetle
Telefondan yazdigimda ifade koyamiyorum ama yazarken bile yoruldum ifadesi koymak isterdim su an :ddd
Kizlar bebisleriniz gune kacta basliyor?
Hayatım bence senin sağmaya artık ihtiyacın yok
Bu sağım işi alışkanlık gibi oluyor...Bende sağa sağa göğüslerimi ezdim resmen
ama şimdi bıraktım...emzirme dönemine geçebilirsin
bu aralar 6 da malesef babasıda yok ki sabah iki saat baksın ben uyuyayım ahha ah kocacım benim kocaları yanlarında olanlar bugün onlara fazladan bir defa daha sarılın benimki yurt dısında ben izin alamazsam 2 sene ayrıyız herkesin bir derdi var işte hayatt
gece yatağına koyunca uyuyo ama gündüz aynı şekilde uyumuyo. sallamak da istemiyorum. zaten gündüz 1 saat uyutmaya çalışıyom hoooop 10 dak. da uyanıveriyo çoğunlukla. aslında uykusu var ama uyumuyo ve uyumadıkça huysuzlaşıyo minnağım benim.
bi de sabahtan akşama kadar hep başında olayım ona stand up yapayım istiyo benim kuzu:)))
Tatlim ben oturma odami Omere adadim.
Anakucagini kitapliga dogru ceviriyorum kitaplik rengarenk zaten
Koltuklarin kenarina oyuncaklarini sarkitarak koyuyorum
Bir de lambadan asagi ip sallandirdim ucuna birseyler takiyorum
Gunde 2 kere fln orda yarim saatten fazla oyalaniyor
O aglamadan evi gezdiriyorum aynaya bakiyoruz balkona isiga cikariyorum
Lavaboda ayaklarini yikiyorum
Playskool ikili egzersiz arkadasim aldik yerde yarim saatten fazla onunla takiliyor
Anakucagindan da bambu besiginden de birseyler sarkittim bu arada
Tam agzina gelecek sekilde takarsam isiriyor fln hosuna gidiyor
Ama en onemli kisim kucaktan birakma ani bence. Tum bunlarla oynuyor oynamasina da kucaktan birakirken kirk takla atiyorum
Ufluyorum agzimi burnumu sekilden sekle sokuyorum kucagimdan biorakip aliyorum birakip aliyorum o sirada opuyorum 4.de falan temelli birakiyorum
Aglamaya baslarsa uluma sesi cikariyorum onu taklit ediyorum ya rabbim koca kadin maymun gibi sesler cikariyorum
Ondan daha fazla ses cikarinca sasiriyor
Gloworld ve fischerprice anakucagi kurtaricim ozetle
Telefondan yazdigimda ifade koyamiyorum ama yazarken bile yoruldum ifadesi koymak isterdim su an :ddd
SEVGİLİ TURUNCU :) ve doğumdan beri uykusuz kalan arkadaşlara...
bugün Peygamberimizin sözlerinden birini okudum; tam bir teselli!
"Razı değil misiniz ki? (...) çocuğun emdiği her bir yudum süte karşılık (annenin) kendisine bir sevap yazılsın. Gece çocuk onu uykusuz bıraktığında Allah rızası için yetmiş köle azad etmiş gibi sevap kazansın... "
Bir insancığı yetiştirdiğimiz için 70 insanı hürriyetine kavuşturmuş sayılıyoruz.
uykusuzluktan gözümün döndüğü bu sabah elimdeki kitaptan bunu okuyunca hemen paylaşayım demiştim ama, bizim oğlan pek izin vermedi. şimdi hazır sızmışken hemen yazıvereyim dedim.
kızlar benm yaramazın uyku düzeninden bahsedeyim:
gece 1 de yatış sabah 7 de 10 buçukta emmek için uyanma geri uyuma 11 buçukta kalkış.
bir saat oun 13.00 da uyku 15.00 da kalkış. 18,00 da uyku 20.30 da kalkış. aşağı yukarı hep böyle. biliyrm çok geç yatıyto ama erken yaatmıyo beşiğe yatırır yatırmaaz gözler fal taşı gibi açılıyo. genelde emerken uyuyo. sallamıyrm emzik vermediğim için göğsümde uyuyo yaırıyrm bazen beşikte bırakıyrm uyuyakalıyo bazen de tek başına uyumamak için dirişiyo bağırıyo. ağlatmak istemediğimden emzirerek uyutuyorm.
Canım çoooook sevindim yuppiiiiiİnşallah devamı gelir.SÜTLAÇTAN O SÜTLAÇTAN Sen yemeye devam et canım Yarasın kuzucuklarımıza..
Akşam 19.00 yatış sabah 06-07 arası kalkış.
Sağmaya ihtiyaç kalmadı ama iş işten geçti canım ya...
Az önce banyo yaptırdım kuzuyu,çok yoruldu ve uykusu geldiği için emzik aranıyordu.Hemen memeyi verdim ağzına ama kabul etmedi.Kucağımda sallayarak emzireyim dedim onu da istemedi.İki çekti sonra da çok fena ağlamaya başladı...
Her gün yeniden deniyorum emzirmeyi,çok aç olduğu zamanlar kıyameti koparıyor,yarı tok olduğunda da 1-2 dk emip ağlamaya başlıyor...Olmadı ve olmuyor artık maalesef...
Canım ben eşimden çok yardım alamasam da varlığı yetiyor...
İnşaallah rabbim gönlüne göre verir.
Valla bütün işi gücü bırakıp onunla ilgileniyorum hep.
Ana kucağının oyuncakları ile oynatıyorum.
Oyun halısında oynuyor.
Bondigo aslan çıngırak aldım,onu çok sevdi ve sıkılana kadar oynuyor.
Şarkılar söylüyorum,değişik yüz ifadeleri ilgisini çekiyor.
Kucağımda evi gezdirip konuşuyorum,aynaya baktırıyorum,balkona çıkarıyorum.
Kendi yatağama koyup egzersiz yaptırıyorum.
Kucağıma alıp hoplatıp zıplatıyorum...
Aklıma o an ne gelirse onu yapıyoruz...
Tam kameralık halimiz var valla
....çok şükür rabbime..
Canım feda olsun kuzuma...
Gündüz ayakta olma süresi uzun olunca ara uykusuda uzun oluyormuş maaşallah..
bugün ki düzenimiz şöyle idi : 06.30 kalkış,7.30 yatış,8.15 kalk,10.00 geri yat,10.45 geri kalk......Bu şekilde 45 dakika ara uyku,1.5-2 saat oynama şeklinde devam ediyor.Akşam 7 de gece uykusuna yatıyoruz.
top top yağ olacak bu gidişle
3 ayda toplam 14 kilo gitti. keşke hamileleikte dikkat etseydim eski kiloma dönmüş olacaktm ama ben 18 kilo almıştım:) 14 kilo vermeme rağmen hala şişman görünüyorm acaba şişlikler daha inmedimi. göbeğim 6 aylık hamile gibi:)
evi temizleyeceğim diye kendinizi bu kadar kasmayın bırakın dağınık kalsın sağlığınızdan önemli deil ya kızlar yorgun olunca süt çekiliyo bende. ben bi gün ev süpürüyorum ama silmiyorm ertesi gün siliyorum . ütü yaptıysam başka bi şey yapmıyrm. fırını bile gün aşırı siliyrm. aayyy ne pasaklı demeyim hiç bi şey kuzumdan önemli değil ki. evde iki kişi yaşayınca zaten ev batmıyo ki. eşimde çok yardımcı bana çok şükür. kzumda uslu bi çocuk. tek sıkıntımız gece 1 de yatıyo nasıl öne alacağım bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?