2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızzzzzzzzzzzzzzzzz Bursa da oturanlar!.... buluşma günü ayarlarsanız haberim olsun sık sık giremiyorum foruma ama unutmayın benide..Yıldırım-Mesken deyim bende...

pınarda Kayra saolsun bi rahat bırakmadığı için anca 5.30 saat sonunda sütümü sağdım ve rekor kırdım.
170 cc sağdım 3 ayda ilk defa.Gözlerim böle oldu vallaa

Bu sütlacın mucizesi mi acaba

Hayatım bence senin sağmaya artık ihtiyacın yok

Bu sağım işi alışkanlık gibi oluyor...Bende sağa sağa göğüslerimi ezdim resmen

ama şimdi bıraktım...emzirme dönemine geçebilirsin

Kizlar bebisleriniz gune kacta basliyor?
bu aralar 6 da malesef babasıda yok ki sabah iki saat baksın ben uyuyayım ahha ah kocacım benim kocaları yanlarında olanlar bugün onlara fazladan bir defa daha sarılın benimki yurt dısında ben izin alamazsam 2 sene ayrıyız herkesin bir derdi var işte hayatt

kızlar bebişlerinizi gündüzleri nasıl oyalıyorsunuz ve nasıl uyutuyosunuz?
gece yatağına koyunca uyuyo ama gündüz aynı şekilde uyumuyo. sallamak da istemiyorum. zaten gündüz 1 saat uyutmaya çalışıyom hoooop 10 dak. da uyanıveriyo çoğunlukla. aslında uykusu var ama uyumuyo ve uyumadıkça huysuzlaşıyo minnağım benim.
bi de sabahtan akşama kadar hep başında olayım ona stand up yapayım istiyo benim kuzu:)))
siz bebişlerlre nasıl günü geçiriyosunuz?

Tatlim ben oturma odami Omere adadim.
Anakucagini kitapliga dogru ceviriyorum kitaplik rengarenk zaten
Koltuklarin kenarina oyuncaklarini sarkitarak koyuyorum
Bir de lambadan asagi ip sallandirdim ucuna birseyler takiyorum
Gunde 2 kere fln orda yarim saatten fazla oyalaniyor
O aglamadan evi gezdiriyorum aynaya bakiyoruz balkona isiga cikariyorum
Lavaboda ayaklarini yikiyorum
Playskool ikili egzersiz arkadasim aldik yerde yarim saatten fazla onunla takiliyor
Anakucagindan da bambu besiginden de birseyler sarkittim bu arada
Tam agzina gelecek sekilde takarsam isiriyor fln hosuna gidiyor

Ama en onemli kisim kucaktan birakma ani bence. Tum bunlarla oynuyor oynamasina da kucaktan birakirken kirk takla atiyorum
Ufluyorum agzimi burnumu sekilden sekle sokuyorum kucagimdan biorakip aliyorum birakip aliyorum o sirada opuyorum 4.de falan temelli birakiyorum
Aglamaya baslarsa uluma sesi cikariyorum onu taklit ediyorum ya rabbim koca kadin maymun gibi sesler cikariyorum
Ondan daha fazla ses cikarinca sasiriyor

Gloworld ve fischerprice anakucagi kurtaricim ozetle

Telefondan yazdigimda ifade koyamiyorum ama yazarken bile yoruldum ifadesi koymak isterdim su an :ddd

ne yapsınlar.. 2-3 aylık tecrübeleri var en fazla yeryüzünde... annelerinden başka kimseyi bilmiyorlar. bir de babaları... güven duydukları tek kucak var. ve de ağlamaktan başka yolu yok açlığın, can sıkıntısının, totom pişti, değiştiiiiir demenin....

SEVGİLİ TURUNCU :) ve doğumdan beri uykusuz kalan arkadaşlara...

bugün Peygamberimizin sözlerinden birini okudum; tam bir teselli!

"Razı değil misiniz ki? (...) çocuğun emdiği her bir yudum süte karşılık (annenin) kendisine bir sevap yazılsın. Gece çocuk onu uykusuz bıraktığında Allah rızası için yetmiş köle azad etmiş gibi sevap kazansın... "

Bir insancığı yetiştirdiğimiz için 70 insanı hürriyetine kavuşturmuş sayılıyoruz.

uykusuzluktan gözümün döndüğü bu sabah elimdeki kitaptan bunu okuyunca hemen paylaşayım demiştim ama, bizim oğlan pek izin vermedi. şimdi hazır sızmışken hemen yazıvereyim dedim.

kızlar benm yaramazın uyku düzeninden bahsedeyim:
gece 1 de yatış sabah 7 de 10 buçukta emmek için uyanma geri uyuma 11 buçukta kalkış.
bir saat oun 13.00 da uyku 15.00 da kalkış. 18,00 da uyku 20.30 da kalkış. aşağı yukarı hep böyle. biliyrm çok geç yatıyto ama erken yaatmıyo beşiğe yatırır yatırmaaz gözler fal taşı gibi açılıyo. genelde emerken uyuyo. sallamıyrm emzik vermediğim için göğsümde uyuyo yaırıyrm bazen beşikte bırakıyrm uyuyakalıyo bazen de tek başına uyumamak için dirişiyo bağırıyo. ağlatmak istemediğimden emzirerek uyutuyorm.

biri benim kizimdan mi bahsediyor?

cnm tşk ederim. şu Gloworld.u inceledim nette. işe yararayacak gibi görünüyor hakikaten.
ondan fazla ses çıkarma olayı da işe yarıyo cidden. ben de yapıyorum bazen şaşırıyooo çok fena, bi de komik oluyo ki.....
bi de araştırırken şöyle bir site buldum, bebişlerin kucak istemesi, memede uyumaları vs. gibi konularda türk bir prof.un videoları var. tracy hoog.un yerli versiyonu gibi sanki.
bebek ve göğüste uyuma , Bebek Sağlığı, Anne ve bebek, Hamilelik Dönemi, Bebek Videosu izle. Bebek Sağlığı - Agubugu

pınarda Kayra saolsun bi rahat bırakmadığı için anca 5.30 saat sonunda sütümü sağdım ve rekor kırdım.
170 cc sağdım 3 ayda ilk defa.Gözlerim böle oldu vallaa

Bu sütlacın mucizesi mi acaba

Canım çoooook sevindim yuppiiiiiİnşallah devamı gelir.SÜTLAÇTAN O SÜTLAÇTANSen yemeye devam et canımYarasın kuzucuklarımıza..

kızlarrrrr
bu saat oldu benim bebiş günboyu yarım saatçik uyudu. babası evde diye mi nedir, hala uyumadı.
kucağımda şekerleme yapıyo:)))

Kizlar bebisleriniz gune kacta basliyor?

Akşam 19.00 yatış sabah 06-07 arası kalkış.

Hayatım bence senin sağmaya artık ihtiyacın yok

Bu sağım işi alışkanlık gibi oluyor...Bende sağa sağa göğüslerimi ezdim resmen

ama şimdi bıraktım...emzirme dönemine geçebilirsin

Sağmaya ihtiyaç kalmadı ama iş işten geçti canım ya ...
Az önce banyo yaptırdım kuzuyu,çok yoruldu ve uykusu geldiği için emzik aranıyordu.Hemen memeyi verdim ağzına ama kabul etmedi.Kucağımda sallayarak emzireyim dedim onu da istemedi.İki çekti sonra da çok fena ağlamaya başladı...
Her gün yeniden deniyorum emzirmeyi,çok aç olduğu zamanlar kıyameti koparıyor,yarı tok olduğunda da 1-2 dk emip ağlamaya başlıyor...Olmadı ve olmuyor artık maalesef...

Canım ben eşimden çok yardım alamasam da varlığı yetiyor...
İnşaallah rabbim gönlüne göre verir.

Valla bütün işi gücü bırakıp onunla ilgileniyorum hep.
Ana kucağının oyuncakları ile oynatıyorum.
Oyun halısında oynuyor.
Bondigo aslan çıngırak aldım,onu çok sevdi ve sıkılana kadar oynuyor.
Şarkılar söylüyorum,değişik yüz ifadeleri ilgisini çekiyor.
Kucağımda evi gezdirip konuşuyorum,aynaya baktırıyorum,balkona çıkarıyorum.
Kendi yatağama koyup egzersiz yaptırıyorum.
Kucağıma alıp hoplatıp zıplatıyorum...
Aklıma o an ne gelirse onu yapıyoruz...

Tam kameralık halimiz var valla

....çok şükür rabbime..
Canım feda olsun kuzuma...

Gündüz ayakta olma süresi uzun olunca ara uykusuda uzun oluyormuş maaşallah..

bugün ki düzenimiz şöyle idi : 06.30 kalkış,7.30 yatış,8.15 kalk,10.00 geri yat,10.45 geri kalk......Bu şekilde 45 dakika ara uyku,1.5-2 saat oynama şeklinde devam ediyor.Akşam 7 de gece uykusuna yatıyoruz.

Canım çoooook sevindim yuppiiiiiİnşallah devamı gelir.SÜTLAÇTAN O SÜTLAÇTANSen yemeye devam et canımYarasın kuzucuklarımıza..

top top yağ olacak bu gidişle

3 ayda toplam 14 kilo gitti. keşke hamileleikte dikkat etseydim eski kiloma dönmüş olacaktm ama ben 18 kilo almıştım:) 14 kilo vermeme rağmen hala şişman görünüyorm acaba şişlikler daha inmedimi. göbeğim 6 aylık hamile gibi:)

Doğumdan 2 hafta sonrası 10 kilo vermiştim.Zaten toplamda 14 kilo alınca sadece 4 kilo kalmıştı ama o süt olsun bu süt olsun diye diye 5-6 kilosunu geri aldım...
Halbuki ne hayallerim vardı....Bol bol su içip emzirecektim ve kilolar kendiliğinden gidecekti...Peehhhhhh

selam kızlar... öncelikle herkese hayırlı ramazanlar...
oğlum anca uyudu girebildim birazdan uyanır o uyanmadan takılayım size biraz..
bizde bugün itibariyle 2 aylık olduk..kilomuz 5.700 boyumuz 60 cm olmuş....bizde gaz sancısı ve süt problemiyle uğraşıyruz..
zeyd çok hareketli bi çocuk emerken eli kolu rahat durmuyo 5 dk emdikten sonra devamı gelmiyor doyuyodamı bırakıyor yoruluyormu belli değil annem süt tazikli geldiği için doyuuyordur diyo ama benim aklıma pek yatmıyor gögüslerim küçük olduğu için gelen süt emmeyince akıp gidiyorr gecenin ilerleyen saatlerinde süt sıkıntısı çekiyoruz.ilk zamanlarda kalkan kulandım ona birikiyordu.şimdi kullanamıyorum şöyle pratikten sağma makinasımı alsam ne dersiniz hem ne kadar yediğini az çok takip etmiş olurum..

Ooo sen benden hamaratsin, ben haftada bir bazen supururum ve son iki haftadadir ustun koru supuruyorum cunku bizim velet supurgenin sesinden korkar oldu basliyor aglamaya, bu yuzden acmam ile kapamam bir oluyor ..kisa olsun oz olsun, belli basli seyleri hallettik mi tamamdir mesela yemek onemli olanlardan digerlerinide zaman buldukca yavas yavas
Biz uyku duzenimizi oncelikle gece oldugunu anlamasini saglamakla gerceklestirdik, yatiracagim odayi isiktan arindirdim ve her gun ayni saatte uyumak icin odamiza cekildik, cok sukur bazi zamanlar sekteye uyrasada alisti sayilir saat 8 ile 9 arasi on uyku ve 9 dan sonra derin uyku basliyor ve cogunluklada 10 dan sonraya kalmiyor..istersen dene canim bu cocuklarda istikrar cok onemli ben bu aliskanligi daha bir aylik olmak uzere iken baslattim bu yuzden yer edinmesi daha kolay oldu ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…