2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bende hamileliğimde 15 kilo aldım..son 2 ayda 8 kilo almıştımama ödemmiş onlar..doğumdan 1 ay sonra doğum öncdesi kiloma kavuşmuştum ama süt olsun diye habire yediğimden dolayı 2 kilo aldım..çokta takmıyorum aslında kiloyu bebişler 6 aylık olsun ek ggıdalara bi geçsinlerde bakarız çaresine..daha sonrasında da daha çok koşturucaz zaten peşlerinde tığ gibi oluruzyanlız kilolarımın gitmesine rağmen göbüş tam gitmedi bende ymuşacık bişi kaldı öyle:)onun içinde spor şart..bu arada TuRuNCu süt için helva denedin mi cnm?tahin helvası tüketiyorum faydası oluyo..gerçi denemediğin bi şey kalmadı ama yinede söylemek istedim

Eki Görüntüle 481262 Eki Görüntüle 481263 oğlum yürümek üzere 10 aylık oldu fisher price ilk arabamdan almak için bunu satıyoruz yürüteçden daha çok bundan memnun kaldık o kadar çok oyaladıki oğlumu koyup içine her işimi yaptımmmm

Bright starts bounce baby activty center hoppala ve eğitici aktivite merkezi 2in1

Bebeğimize uzun süre kullanıp en memnun kaldığımız ürünlerden biri iş yaparken içine bırakıp saatlerce kaliteli vakit geçirmesini sağlayacak bir ürün. Hiçbir sorunu yoktur. Ayarlanabilir boy mekanizması sesli müzikli oyuncaklar ve 360derece dönen kumaş koltuk.
Piyasa fiyatı 250 tl.İhtiyacı olan için uygun fiyata.. Fiyat:90tl

Son düzenleme:

doğduğunda da biraz uzun doğdu bebişim 54 cm di ondan olsa gerek boyunun uzunluğu:)bende ramazandan dolayı rahat edemeyeceğimi düşünüyorum dediğin gibi herkes oruçlu ve uykulu olucak ben Tarık Buğrayla uğraşıcam nasıl yapıcam artık bilmiyorum..17 gün boyuncada evde oturucam büyük ihtimal sıkılırım diye düşünüyorum oturdukları yer ile merkez arasında biraz mesafe var minübüs kullanıyolar merkeze gitmek için bende bebekle gidemem..herkeste oruçlu olduğu için gezmeyi teklifte edemem ama eşime bunlardan bahsetmedim..ben ailemin yanına gitmek istediğimde hiç sorun yapmıyo yakın olmalarına rağmen gittiğim zaman kalıyorumda..o yüzden bu problemlerden bahsedip kırmak istemedim..arada bi anneme süt sağıp bırakırsın bebeğide bırakırız ben seni gezdiririm diyo ama oruçluykende kıyamam ona...gerçi çok büyük bi bahçeleri var evlerinin önünde kafa dinlemek için çok müsait bi yer ama cenaze dolayısıyla evleri kalabalık olucak..Tarık Buğra kesin kucağa alışıcak halaları sevmek kucaklamak istiycekler bizim beyinde canına minnet zaten kucakta hiç sesi çıkmazgeldikten sonrada tekrar eski haline döndürmek için uğraşırım artık..ne yapim katlanıcam..ayyy ne kadar doluymuşum yaa yazsam daha yazarımda kalkim işimi gücümü yapim

Biz su anda tatildeyiz eşimin annesinin evinde..bnm süt satma muhabbetim yok..sutum kızım dogdugundan beri yetiyor...kayinvalidemin de katkısını yok sayamam ben buraya gelince hosaf yaptı helvalar alıyor bir dediğimi iki etmiyor...ramazan konusunda da bir sıkıntı yaşamıyorum onlar tutuyor ben yiyorum...bursa yıldırım dayiz....

Denemezmiyim...
Hatta dolapta var şuanda ama faydasını göremeyince yemeyi bırakmıştım.Sadece bol bol kilo yapıyor bana.
Dün internette gezinirken bu süt azlığının progesteron hormonuna bağlı olduğunu okudum.Yani ne yaparsam yapayım sütüm artmıyor diyenlerin progesteron hormonunun düşük olabileceği yazıyordu.Bunu yükseltmek için özel bişey yokmuş ama motilium isminde yan etkisi olmayan bir mide tableti varmış.O ilacın etkisi progesteron hormonunu arttırıp süt üretmekmiş.
Şimdilik günde 1 biberon mama versemde bebeğime sütüm yetiyor ama çocuk doktorumuza bu konuyu danışmak istiyorum.
Yani sütüm çok azaldığında ve bebeğim daha 6 ayını doldurmadıysa bu ilacı kullanmak ne derece doğru bir öğrenmek istiorum.

Maaşallahh maşallah....
Benim kuzu 48 cm doğdu.Demek o yüzden seni kuzunun boyu önde gidiyor
Tatil meselesine gelince...Ben de seninle aynı fikirdeyim.Eşini kırmamak için zor da olsa gideceksin tatile ve çok da iyi yapacaksın ama biz zaten temmuz ortasında 15 gün gittik yanlarına.Yani daha ordan geleli 1 ay bile olmadı.Görüşmemiş olsalardı ben de senin gibi katlanır giderdim ama nasıl olsa daha fazla olmadı görüşeli.
Bakalım daha son noktayı koymadık ama gitmemek işime gelecek doğrusu...

Ne güzel....Maalesef bana süt yapsın diye bişey falan hazırlanmadı öyle gidince.Çok şanslısın yani.Herkese ne pişiyorsa o yeniyor evde.E haliyle ben de süt verdiğim için bazı şeyleri yiyemiyordum ve bebeğe gaz yaptığını söylediğimde gözler böyle açılarak "ben emzirirken yedim ve bişey olmadı,sen de yiyebilirsin"oluyordu.
İyi ama herkesin bebeği aynı değil ki :44:.Modern gelin gözüyle bakıyorlar herhalde bana.
Onların evinden bulgur eksik olmaz mesela ama ben ne zaman bulgur yesem çocuk kıvranıyor ne yapayım.

Senin o dediklerini annem yapıyordu bana.Babama her gün yeni siparişler veriyordu süt yapsın turuncuya diye
Amaaan zaten insanın anca anası-babası oynar evladının nazıyla...Gerçi benim anamlar geline karşıda öyleler ama neyse...

sen şanslı gelinlerdensinbenim kayınvalidem mümkün değil hoşaf yapıp helvalar almaz..kaynımın düğünü bebeğimin doğduğu zamana denk geldi o vesileyle gördüler bebeğimi 1 hafta kaldılar bende toplasan 2 kez 2 şer dk anca kucağına alıp sevmiştir bebeği..sadece oturur ve uyur..o zaman lohusaydım ben insan kalkar biraz elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır nerdeeee..annem bende kalıyodu hem bana hizmet etti kadıncağız hem onlara...insan giderken torununu öpmez mi..öpmeyi bırak suratına bile bakmadan çıktı gitti..ağızları açıldığında biz babaanneyiz derler..eşim anneme bırakır gezeriz diyo ama laf işte zaten ben bırakmam yavrumu oturur evde bakarım..zaten gitmek gelmiyo içimden bunları hatırladıkça sinirlerim bozuluyo

motilium tableti hamileliğimde mide bulantılarım geçmeyince kullanmıştım..evde hala var arada bi içsem mi ne yapsamgerçi şu anda sütüm yetiyo oğluma ama stok yapamıyorum mesala bu zorunlu ziyaret olayı için 20 gün önceden sağdım parça parça hepsini bi poşet yapıp dondurucuya koydum sağış o sağış..gerçi kullandığım pompa lansinoh manuel pompa sadece arada bi işimi görmesi amacıyla almıştım elektirikli pompa kullansam belki arada bi stok yapma durum olur
sen daha yeni gitmişsin yanlarına cnm ben geçtiğimiz sene gitmiştim.cenaze olmasaydı bu sene gitmiycektim zaten..ben taaa burdan minicik bebeğimle gidicem ama ben bu eziyete katlanırken karşılığını göremiyorum ona üzülüyorum..onların evinde de bulgur eksik olmuyo..bulgur benim midemide rahatsız ediyo bebeğimede gaz yapıyo..banada özel şeyler yapılmıycak eşim kendi yiyceğin şeyleri kendin yaparsın orası senin evin sayılır artık diyo..gel gelelim o kadar kalabalığın içinde de kendime özel yemek yapamam ki muhakkak bi yorum yapan olur..çok gerginim çooookk

Kızlar ne diyeyim valla allah yardımcınız olsun zor...anlayissiz insanların elinde olmak zor okullar açıldığında bnm kızıma kayinvalidem bakacak... Bnmistemedigim hiçbir şeyi bebeğine yapmıyor.. banyo yaptırırken bile kızım sen nasıl biliyorsan öyle yaptir ben de bakayım diyor... Bakma konusunda beni rahatlatıyor kızım durmadığı zamanlar alıyor gezdiriyor...böyle kayinvalideye can kurban değil mi...??? Hatta eşimi ikna etti bu tatilde ev alıyoruz...:))))....

amin cnm amin..ahhh ahhh öyle kayınvalidem olsa neler yapardımçok şanslısın kendi annelerimizin bize yardımcı olduğu kadar kayınvaliden yardımcı oluyomuşevinizde şimdiden hayırlı olsunbizimkide kayınpederim vefat ettiği için ben bu evde artık kalamam bana yeni ev yapın diye oğullarını ikna etmeye çalışıyo sanki para basıyolar kendi evimiz olsa hadi neyse daha bizim bi evimiz yok neden ona ev yapılsın ki..benim babam vefat ettiğinde annem daha 37 yaşındaymış istanbulda gencecik haliyle korkmamış,çalışmış..hanım efendi 60 yaşında kim napıcaksa artık korkuyomuş sanki yeni evde özel güvenliği olucak

Kizlar bende de bayram oncesi kv gerginligi var
Iyidir agzi dualidir yemek istersin yapar ben hep kimseye kotuluigu olmaz benim kvmin kotu soz bile edemez derdim cok severdim
Oglumun mevlidi icin geldiklerinde ortaligi birbirine katip gidince anladim ki heragzi dualinamazli abdestli olanda Allah korkusu olmayabiliyormus
Lohusayken annem yanimdaydi. Kv de geldi 2 hafta. Telefonda yegeniyle konusurlarken 'onun ne isi var orda' dediklerini duyduk ve annem apar topar gitti.
4hafta sonra mevlide geldiklerinde aldi diger torununu hocanin fln oturdugu mevlid masasina gecti cocuk durmuyor bagiriyor masayi tekmeliyor kvde tik yok. Anne yukari gotur istersen dedim. Tuttugumuz salonun cocuk bolumu de vardi zaten. Ona kizdi tek kelime etmeden gitti. Mevlidde butun servisi annemler yuapti hediyelerden sekerlerden irkramlardan 4er 5er alip oturdular dagitim yapan arkadaslarim bile sasirdi yeter mi yetmez mi diye dusunmek yok.
Evde de benden gizli dagitmis zaten coluk cocuk herkesin elinde 9aylikhamileyken hazirladigim sekerlerden vardi.
Salon dagilinca ben cop topladim annemlerle bir kisi yardim lazim mi demedi
Eve donduk omer durmuyor sutum azalmis bir kap yemek yapan yok
Ustune bana deme mi mevlidden donduk bi yemek bile hazirlamadin diye
Esim kizdi biraz. Ertesi gubn tasi taragi toplayip diger akrabalariyla donduler ve bize ellerini bile opturmmewdiler

Esim uzulmesin diye aradim ertesi gun. Biz akrabayiz boyle olmaz esim de uzuluyor neden boyle yapiyorsunuz bize ornek olacaksiniz biozler cahiliz fln dedim
Bir basladi bagirmaya oglumu elimden aldiniz zeynep diye pesinde geziyor benim kizimin kocasi bir kere hayatim demez oglum surekli etrafinda donuyor siz aldiniz onu bugun bana yarin sana vs vs
Sok oldum resmen. Neye ugradigimi sasirdim
Meger esimle aramiz iyi diye bozuluyorlarmis. Gorumcem esiyle sorunlu diye bizim muhabbetimizde gozleri kalmis

1ay boyunca hic aramadi torununun sesini duymadi.
Ramazan oncesi biz gittik esim uzulmesinn diye butun iosleri ben yaptim siz torununuzla oynayin ayda 1 goruyorsunuz dedim onlar icin cok guzel 2gun gecirdik ama ben bana yasattiklarini unutamiyorum

Annemi evimden gondermeleri mevlidde misafir gibi hizmet ettirip ustune beddualar telefon gorusmesi ....
Annemle samimi konusurken ona nispet yapmaya calisiyormusum diye de kizdi.
Altin takmislar yeterince tesekkur etmemisim diye esime elini opturmedi. Karin bi tesekkur etmedi deyip gitmis.
Resmen esimi bana karsi doldurmaya calisiyor.
Evime geldiler her aksam mutfak kapisi kapanir fisir fisir beni konusurlar anneme takmislar zaten.

Bayramda benim memleketime gidecektik ama esim onceki 1 hafta onunkileri ziyaret etmemizi istiyor
Gitmek istemiyorum kizlar
Bu sahte gorusmeler cok sacma geliyor Allah biliyor ya sozlendigimizden beri anne diye pesinde gezerdim ve 1kez kotu laf etmedim. Arada bizulunca yuzum duser ama onun bana yaptigi gibi asla lkalp kirmadim.biz cahiliz kusurumuza bakmayin dedim hakli bile olsam

Gitmesem
Esim gitse ben sonra 1gunlugune gitsem
Esimi cok mu uzerim acaba

Huff cok daraldim sutum azaliyor dusundukce..ne vok yazmisim

aktarda hazırlattım anason ve rezene karışımı. bir fincan sıcak suyun içine bir iki çay kaşığı katıyorum o beş dakika demleniyo unu içiyorum soğuyunca 4 -5 tatlı kaşığı bebişe veriyorum şapırtada şapırdata içiyo:) günde yarım çay bardağı verebilirsin dedi ama ben çok vermiyrm aşırı bi gazı yok çünkü

bugün doktora gittik 3 aylık olduk:) 61 cm boy 6.700 gr olmuş. su vermiyorum vereym mi dedim yok verme dedi. herkes su ver diye baskı yapıyo çünkü

yanlız değilmişim kayınvalide probleminde kader arkadaşlarım benim ve tek gitmek istemeyende ben değilmişimkayınvalidenin yaptıklarını şaşırmadan okudum canım çünkü çok kişiden duyduğum şeyler..neden böyleler acaba?eşinle sen mutlusun diye bi anne olarak sevinmesi gerekirken kıskançlık neden?bizimkiler anne bizlere yardımcı oluyoda onlar anne değil mi?bizim annelerimiz torunlarını görmeden duramazken her telefonda muhakkak sorarken(hatta benim annem benden önce Tarık Buğrayı soruyo:) ) onlar nasıl torunlarına karşı bu kadar duygusuz oluyorlar?ben anlamıyorum bu insanları...sütünü azaltıcak kadar problem etme canım kendine bebeğine yazık..ben gerektiği zaman cevaplarını veriyorum hiç bi zaman kusura bakmayın diye çekilmedim kenara öyle olsa istekleri arzuları hiç bitmez heralde..büyüklük sende kalsın yine eşinle git bence cnm 1 hafta çok uzun bi zamn değil Ömer le oynarsın,oylanırsın zaman çabucak geçer..bak ben 17 gün sabredicemsırf eşim üzülüp kırılmasın diye Allah bize sabır versin ne denir ki başka

Tatlim benimkiler kucuk bir sehirde oturuyor evleri 6.katta inip. cikmaya usendiginden
Adim atasin gelmiyor disari
Zaten disarda da pek birsey yok
Evde de cok bunaliyorum tuvalet en buyuk problem sifonu olmayan bir klozet dusunebiliyor musun bu devirde
Neyse cok detaya girmeyeyim ama 1hafta mumkun degil kalamam
Esimi bir sekilde uzmeden halletmewliyim. Bu arada babam gecen gun omerin yelegini kokluiyormus ozlemis :)
Esimin ailesi ne ariyor ne soruyor. Torunlarina bir igne almadilar. Dogdugunda altin taktilar sadece. Insan bir corap olsun ozenmez mi ya

Aaaahhh aahh..bazen söz tükeniyor işte...
Halbuki oğlum ve gelinim mutlu diye sevineceği yerde....

Canım valla gidip gitmeme konusunu eşinle konuşun bakalım bi...
Biz az önce yine konuştuk ve şimdilik %90 gitmiyoruz gibi görünüyor.Açık açık neden gitmek istemediğimi anlattım o da anlayış gösterdi saolsun.Yani biz kısa süre önce görüştüğümüz için gitmemeyi kabul ettirdim.Zaten onlar kesin bayramdan sonra bize geleceklerdir.Eee daha ne gereği var yine gitmenin ki...

Hmm bu çaydan ben her akşam bir kupa tüketiyorum ama bebeğime vermek aklıma gelmedi.
Ona hipp rezene çayı içiriyordum ben.
Dur bakalım nurse harveys tamamen bitsin buna başlayayım ben.

bugün doktora gittik 3 aylık olduk:) 61 cm boy 6.700 gr olmuş. su vermiyorum vereym mi dedim yok verme dedi. herkes su ver diye baskı yapıyo çünkü

Bebeğin seni emdiği için susuzluğunu gelen ilk süt ile mutlaka gideriyordur.
İçin rahat etsin istiyorsan günde 2-3 çay kaşığı ver yeter.
Benim bebeğim çok terliyor ve anne sütünü biberon ile alıyor.Emzirmede gelen ilk süt susuzluğu giderir,ikinci süt doygunluk verir ve gelen son süt ise yağlanması içindir.Sağan anneler sütün 3 kademe şeklinde geldiğini daha iyi görürler.
Şimdi hal böyle olunca biz sağanların sütü karışıyor ve ilk süt orta süt diye bişey kalmıyor.Ben de bu mantıkla ve günde 1 öğün mama da alıyor olduğu için günde 20-25 ml su içiriyorum.
Su dan zarar gelmeyeceğini düşünenlerdenim.Doktorların mantığı şöyle "midede toplu iğne ucu kadar boş yer dahi olsa bunu anne sütü ile dordurmak gerekli su gibi besleyici değeri olmayan şeyler ile değil..."

benim gideceğim yerde öyle canım merkeze uzak biraz minübüs kullanmak gerekiyo ben gidemem yanii bebişimle..küçük bi marketleri var 150 mt ileride:)sifonu olmayan bi klozet düşünüyorum çünkü benim gittiğim yerdede yok:))sifonu boşver klozet bile yok sen şanslısın orda klozet varmış hahaha:))bizimkilerde bi altın taktı mislisiyle çıkarıyolar zaten acısını..halalarıda hiç bi şey yapmadı yapmazlarda anca kucaklayıp severler işte problem çıkarmasınlarda ben onada razıyım..bende geçen gittiğimde Tarık Buğranın çorabını unutmuşum annem tel.de kuzumun çorabı kalmış sadece o gitti ev bomboş oldu diyo..haftada bi kaç kez görmesine rağmen özlüyo..ama diğerlerinde bu duygunun çeyreğini görsem sevinicem

merhaba herkese..
kızımla oyun vakitlerinde artık oyun halısının üzerine küçük bir yastık koyup, kızımı onun üstüne yatırıyorum.. önüne de oyuncaklar diziyorum, arkasınada ayaklarıyla ses çıkaranları.. güzel güzel oynuyor, çıkamayan kakası gazı da çıkıyor bu sayede .. bir de son bikaç gündür kafasını daha iyi tutuyor gibime geldi, sanırım böyle oynamasından kaynaklanıyor.. hem sırtı da dinleniyor biraz ..

kayınvalide mağduru olmayan yok nerdeyse.. eşim askere gittiğinde bir gün aramadı, sormadı, çağırmadı kv, şimdiye kadar da hep ben aradım.. eşim anlıyor beni sağolsun, en gerekli zamanda kalmamı istememişler, şimdi 1-2 günden fazla kalmıyoruz.. az oluyor tatlı oluyor, en iyisi..
sen en doğrusu yapıyosun canım.. 1 hafta uzun gibi bence de, eşinle süreyi biraz kısaltın, 2 gün olsun mesela, beraber kalın.. eşini de yalnız bırakmanı tavsiye etmem.. üzülme ama cnm ya, üzülmek gerçekten etkiliyor sutu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…