2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

slm mayıs anneleri
epeydir giremedim topiğe
birbuçuk ay anneannenın yanına gittik 10 günde babaaannedekaldık
bir haftadır evimizdeyız
kızım 3 ay 3 günlük bu gün
boyumuz 8 gün önce 63 cm kilomuz 6450 idi nasıl sizce
sadece anne sütü alıyor
3300 kg ve 51 cm le doğmuştu
maşallah bebişler ccoook tatlı olmuşlar
rabbim esirgesin hepsini
bende 22 kg almıştım 14 kg gitti 8 kilo fazlam var
ben veriyorum hiç almadım doğumdan sonra inş. yavaş yavaşta olsa gitmeye devam eder
turuncucum aynen benımde 5 aylık gibi göbüşüm inş. eski haline döner
bir de ben hiç adet olmadım pofff
birolsaydım belki kilom ve karnım biraz dahainerdi

Son düzenleme:

Merhaba tosticim
Sen de benim gibi baya kalmışın annende...
Ben bebeğim 2 ay 20 günlükken dönmüştüm evime
Bebeğine kocaman bir maaşallah.Her bebeğin doğum kilosu-boyu ve beslenmesi farklı olduğu için pek kıyaslama yapamıyoruz ama bebeğinin kilosuna bakılırsa sağlıklı maaşallah.
Benim kuzu 3 aylık kontrolünde 6320 gr 60 cm boy çıkmıştı.Anne sütü artı 1 biberon mama alıyor.

Ben doğumdan sonra süt olsun diye öyle yediğim için çok kilo aldım.Bebişim 6 aylık olunca çaresine bakacağım ama
Doğumdan sonra 53.gün adet oldum ama sonrasında hala olmadım.Bekliyoruz bakalım

benim oğlum nerdeyse bir buçuk aydır kakasını öyle yapıyor..günde 4,5,6 defa ve de sulu...ilaç da kullandık geçmedi..anne sütünden bizimki galiba...alerjik sanırım..ama neye alerjisi var bulamadım...

benim kızım da hafif yeşil,sulu,mukuslu kaka yapıyordu.tahlilinde amip kisti görüldü.ağız yoluyla bulaşıyormuş.doktor her yerden almış olabilir dedi.
eller ağızdan çıkmıyor ki...
ilaç kullanmaya başladık yavaş yavaş düzeliyor.

annemlere gitmek okadar iyi geldiki turuncucum sende baya kalmışsın cok rahat oluyor anne yanı
maşallah senın bebişinide
kızım 3. ayında tam bir kilo almamışoldu benım ama baktıgım kadarıyla bircok bebekte öyle olmuş dr sıcaklardanda olur dedi
kızlar cok sıcaklarda günde 4 5 kere 5 6 çay kaşıgı su verebilirsin dedi doktorumuz sizlerlede paylaşmak istedi
kuzum uykudan uyanınca bazen dudakları birbirine yapışmış oluyor
ben su veriyorum
gece uykularımızcok şükür düzene girdi bizimde akşam 8 de yatıyor sababh 7 de gözlerfal taşı gibi acılıyor ama en fazla 2 saat dayanabiliyor sonra yine uyuyor inş. hep böyle gider ben memnunun bu düzenden gecede 2 kere kalkıp emip yatıyor sizlerde durum nasıl

desene birbirimize epey yakınız. ben de Bursa Yıldırım dayım...tatil için geldik bizde..bizzim evimiz burda okullar açılınca doğuya gidecez tekrar tayinimiz çıkmazsa...

Sanırım ogretmensiniz... Ben de öğretmenim eşim polis olduğu için biz erken döneceğiz onun tatili kısa süreli oluyor...biz de dogudayiz bizim görev süremiz daha var...tayin için ise hakkınızda hayirlisini dilerim...

kızlar yaa benim kızım son 1 haftadır cok sinirli. üzerini giyip çıkarırken aşı sonrası aglamaları gibi tüm gücüyle ağlıyor . diyelim uykusu geldi ya yine baslıyo aynı sekilde aglamaya. ayakta sallıyorum yok susmuyo kucagıma alıyorum yine susmuyo valla o kucagımda sakınlessın diye evin içinde kosuyorum nerdeyse. o öyle agladıgında zaten elim ayagıma dolanıyor ne yapacagımı sasırıyorum.
zaten gündüzleri uyumuyo kerata. saatlerce ayagında salla yere bıraktıgım anda uyanıyo. hiç bir iş yapamıyorum. depresyona girecem nerdeyse. ben mi bakamıyorum cocuga diye. annem uzun zamandır yanımdaydı evine gitti. ama bazen tel.ile arayıp aglayarak gel diyesim geliyo. ne yapacagım ben. çok mu beceriksizim acaba...

bence kendine haksızlık etme
geçen hafta benim de tıpkı senin gibi sabrım taşmıştı artık.silkinip kendime gelmeliydim.
nitekim öyle de oldu.çok şükür bugün kendimi doğumdan beri ilk kez çok iyi hissediyorum
kısa zamanda toparlayacağına eminim biraz daha sabır

canım ben mühendisim doğum iznimin bitmesine var biraz daha ardından da yıllık iznimi kullanacam ben de görev yapıyorum doğuda. ama eşim öğretmen o yüzden seminerler için mecbur gidicez..bu arada ben tayin istedim 10 güne kadar açıklanmasını bekliyoruz eğer çıkarsa eşimde eş durumu isteyecek bakalım kısmetse dönmeme ihtimali de var az da olsa..hayırlısı bakalım..biiyoloğun dediği gibi buluşma günü yapalım cidden Bursa da oturanlar olarak..yıldırımın neresindesiniz...

evet canım yaaa...buluşma günü çok iyi fikir birimizin organize etmesi lazım ama. bayramdan sonra inş bu konuyu gündeme getirelim...cafe den kovarlar cidden biri susar biri ayyyy ne tatlı olurlar ama yaa...bu arada geçmişe baktım bebişlerin resimleri paylaşılmış Ya Rabbim bu ne tatlılık hepsi de ayrı melek. Rabbim nazarlardan esirgesin hepimizinkini....

haklısın ama abartısız en az yarım saat ayagımda salliyorum yada kucagımda gezdiriyorum ama tam uyudu deyip oldugu yere yatırıyorum 5 dk sonra aniden gözlerini acıyor ve uykusunu tam alamadıgı için aglamaya baslıyor. gücum kalmadı artık ne evle ne kendimle ne eşimle ilgilenemiyorum. yemek bile yiyemiyorum. bebegımı çok seviyorum ona bişey olsun istemem ama sütüm bile azalıyor yorgunluktan.

kızlar bişe soracam ben de...sütümün yetmediğini söyleyince dr kilo durumundan dolayı kısa zaman önce anne sütü+mama olarak devam etmeye çalışıyorum ben de...ama sıkıntılı oluyor biraz...önce sonuna kadar emziriyorum sonra biberonla mama vermeye çaılışıyorum hiç almıyor ara ara deniyorum aradan 10-15 dk bazen yarım sa geçiyor anca verebiliyorum onu da fazla içmiyor zaten ağzından akıta akıta zorla vermeye çalışıyorum çünkü ikinci ay kilo alımı çok düşüktü.....benim durumumda olanlar sizler nasıl yapıyorsunuz...mama oda sıcaklığında en fazla ne kadar kalıyor sizin...sonuçta ilk denememde almıyor mamayı bozulmasından korkuyorum biraz...

Bide hangi mamalardan veriyorsunuz dr larınız hangi mamayı ve neden önerdi...

benim gibi olan varmı acaba hiç iş yemek yapmak istemiyorum ev gidiyo sanki çok yoğunmuşum hiç dinlenemiyormuşum gibi ama hiç bişey yaptığım yok iş yapmayıp ev göçüncede benim psikolojim çöküyor toparlanmalıyım ama nasıl bilmiyorum hiç misafir kabul etmek istemiyorum etsemde ağırlayamam gibime geliyor ooooff offffffff

aynen canım aynen...bi halsizlik bi kırgınlık sanki akşama kadar sırtımda taş taşımışım gibi bi ağırlık..sürüne sürüne yapıyorum resmen acil işleri de...hiçbirşey yapmaya gücüm yok gibi...çocuğa bakıyorum son gücümle işte...ben de bi dr a falan gideyim diye düşünüyordum belki bi vitamin falan verir yada ne bileyim kansız falan mı kaldık ki...ben doğumdan sonra hiç ilaçlara devam etmedim devam eden varmı ki...

bende bendeee.. şuan bi sürü ütü yapmam lazım, hep erteliyorum.. adamcağızın gömleği kalmıyor sonunda dağ gibi ütüyle uğraşıyorum.. eskiden böyle değildim.. geçen abimler ne zaman iftara geliyoruz dedi, valla gelin ama aç kalma ihtimaliniz var dedim noluyor bana..

40 ıma kadar kan ilacı almadım, drum kızdı.. 6 ay kullanacaksın dedi, tahlile baktık depolarım boşalmış.. biraz da ondan yorgunluğun dedi.. saçlarım da dökülmeye başladı.. hamileyken kullanmadım ama şimdi arada elevit kullanıyorum ben.. halsizliğim yorgunluğum biraz azalıyor ama hala var ..

Sağol canım benim.. Akşamdan beri bizde uğraşıyoruz... İçine bastırıyoruz Sallıyoruz devrilr mi diye ama dediğin gibi tık yok.. Tabbi eşim diyor içine bebek yatınca daha iyi anlarız diye... Bunlar hep aynı demekki. Allahtan kendi istedi park yatak almayı. Ben diretmedim yani.

canım bende tersinden yapmaya basladım 14 temmuzda kapandım zaten evlendgmden beri 2 senedir düşünüyodum sonunda yaptım ama namazada baslamak istiyorum benim oglum 2 sn durmuyor aglıyoken hemen katılıyor ben evi bile toplluyorum inş bende kılmaya baslarım

bir başla canım, bir ay kadar sabret sonra inan bırakamıyorsun.. ben öyle bir arkadaşımla beraber başlamıştım namaza, bırakmak istediğimizde birbirimize destek olduk.. çok şükür o günden beri o da kılıyor bende .. sonra baktım dışarı da kılamıyorum, her zaman tülbent taşınmıyor, namazı kaçırınca da üzülüyorum.. üniversitedeyken bir günde kapanmaya karar verdim, ona da karar verince bırakılmıyor :)).. ama en zorlandığım sabah namazları ..

Kizlar yangin vaaaar diye bagirasim geliyor su an
3 saat uyudum dun gece
Omer ise 11saat
Oglum uyurken uyumayi cok istedim ama esimle lak lak muhabbet bidi bidi masaj kakara kikiri derken uyku muyku kalmadi
Sabah yavrum gozler cin gibi uyandi oyun istiyor gezmek istiyor kolum kanadim kalkmiyor
Bir de esim firinda patlican oturtma istedi kim yapacak yaaa
Hatta kristallerle guzel bir sofra kurarsin di mi gozumuz gonlumuz acilsin dedi ustune de
:26: supurgeme binip kacasim var

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…