slm mayıs anneleri
epeydir giremedim topiğe
birbuçuk ay anneannenın yanına gittik 10 günde babaaannedekaldık
bir haftadır evimizdeyız
kızım 3 ay 3 günlük bu gün
boyumuz 8 gün önce 63 cm kilomuz 6450 idi nasıl sizce
sadece anne sütü alıyor
3300 kg ve 51 cm le doğmuştu
maşallah bebişler ccoook tatlı olmuşlar
rabbim esirgesin hepsini
bende 22 kg almıştım 14 kg gitti 8 kilo fazlam var
ben veriyorum hiç almadım doğumdan sonra inş. yavaş yavaşta olsa gitmeye devam eder
turuncucum aynen benımde 5 aylık gibi göbüşüm inş. eski haline döner
bi de ben daha hiç adet olmasım pofffff
adet olsam belki karnım kilom biraz daha düşer
benim oğlum nerdeyse bir buçuk aydır kakasını öyle yapıyor..günde 4,5,6 defa ve de sulu...ilaç da kullandık geçmedi..anne sütünden bizimki galiba...alerjik sanırım..ama neye alerjisi var bulamadım...
Merhaba tosticim
Sen de benim gibi baya kalmışın annende...
Ben bebeğim 2 ay 20 günlükken dönmüştüm evime
Bebeğine kocaman bir maaşallah.Her bebeğin doğum kilosu-boyu ve beslenmesi farklı olduğu için pek kıyaslama yapamıyoruz ama bebeğinin kilosuna bakılırsa sağlıklı maaşallah.
Benim kuzu 3 aylık kontrolünde 6320 gr 60 cm boy çıkmıştı.Anne sütü artı 1 biberon mama alıyor.
Ben doğumdan sonra süt olsun diye öyle yediğim için çok kilo aldım.Bebişim 6 aylık olunca çaresine bakacağım ama
Doğumdan sonra 53.gün adet oldum ama sonrasında hala olmadım.Bekliyoruz bakalım
desene birbirimize epey yakınız. ben de Bursa Yıldırım dayım...tatil için geldik bizde..bizzim evimiz burda okullar açılınca doğuya gidecez tekrar tayinimiz çıkmazsa...
kızlar yaa benim kızım son 1 haftadır cok sinirli. üzerini giyip çıkarırken aşı sonrası aglamaları gibi tüm gücüyle ağlıyor . diyelim uykusu geldi ya yine baslıyo aynı sekilde aglamaya. ayakta sallıyorum yok susmuyo kucagıma alıyorum yine susmuyo valla o kucagımda sakınlessın diye evin içinde kosuyorum nerdeyse. o öyle agladıgında zaten elim ayagıma dolanıyor ne yapacagımı sasırıyorum.
zaten gündüzleri uyumuyo kerata. saatlerce ayagında salla yere bıraktıgım anda uyanıyo. hiç bir iş yapamıyorum. depresyona girecem nerdeyse. ben mi bakamıyorum cocuga diye. annem uzun zamandır yanımdaydı evine gitti. ama bazen tel.ile arayıp aglayarak gel diyesim geliyo. ne yapacagım ben. çok mu beceriksizim acaba...
canım ben mühendisim doğum iznimin bitmesine var biraz daha ardından da yıllık iznimi kullanacam ben de görev yapıyorum doğuda. ama eşim öğretmen o yüzden seminerler için mecbur gidicez..bu arada ben tayin istedim 10 güne kadar açıklanmasını bekliyoruz eğer çıkarsa eşimde eş durumu isteyecek bakalım kısmetse dönmeme ihtimali de var az da olsa..hayırlısı bakalım..biiyoloğun dediği gibi buluşma günü yapalım cidden Bursa da oturanlar olarak..yıldırımın neresindesiniz...Sanırım ogretmensiniz... Ben de öğretmenim eşim polis olduğu için biz erken döneceğiz onun tatili kısa süreli oluyor...biz de dogudayiz bizim görev süremiz daha var...tayin için ise hakkınızda hayirlisini dilerim...
canım geçmişi şimdi okudum ayarlayalım walla ya hatta bayram geçsin buluşalım arkadaşımda yok zatenn süperr olurrrr hatta bana bile gelebilirsinizzz ohh miss gibin kek börekte yaparım size evimde müsaittt bebeklerle kafede falan buluşursak kovarlar bizi ayolll:)
alyelcim bu planı hayata dönüştürelim tatlımmm
ay bu arada yıldırımlılıar benm kv deyi tanıyor olabilirsiniz walla benden söylemesii:)
kız tanıyormusunuz yoksaaaa:)
davutkadıydı sanırım 30 yıl orda yaşamışlar geçen sene taşındılar......
rica ederim cnm yeni okudum cevabını:)
evet canım sabır gösteriyoruz...
ben babama bile pat diye cevap yapıştırırken susuyorum yada kibarca söylüyorum mesela geçen kv gittikk
ben kızımı emzirirken kız k.ltak dedi kızımaaa
ben tabi şoooookkkkkkkkk
anne öyle şeyler söyleme lütfen dedim sustuu
kızımla ilgili konularda cevap veriyorum ama kendimle ilgili vermiyorum vermelimiyim bilmiyorum
politik olsan kendin yıpranıyorsun
cvp versen yine yıpranıyorsun
saf ayağına yatsan yine yıpranıyorsun
görmesen eşine kıyamıyorsun görsen kendine saygını yitiriyorsun:)
sabır mevlam sabırrrrrrrrrrrr
bence kendine haksızlık etme
geçen hafta benim de tıpkı senin gibi sabrım taşmıştı artık.silkinip kendime gelmeliydim.
nitekim öyle de oldu.çok şükür bugün kendimi doğumdan beri ilk kez çok iyi hissediyorum
kısa zamanda toparlayacağına eminim biraz daha sabır
benim gibi olan varmı acaba hiç iş yemek yapmak istemiyorum ev gidiyo sanki çok yoğunmuşum hiç dinlenemiyormuşum gibi ama hiç bişey yaptığım yok iş yapmayıp ev göçüncede benim psikolojim çöküyor toparlanmalıyım ama nasıl bilmiyorum hiç misafir kabul etmek istemiyorum etsemde ağırlayamam gibime geliyor ooooff offffffff
bende bendeee.. şuan bi sürü ütü yapmam lazım, hep erteliyorum.. adamcağızın gömleği kalmıyor sonunda dağ gibi ütüyle uğraşıyorum.. eskiden böyle değildim.. geçen abimler ne zaman iftara geliyoruz dedi, valla gelin ama aç kalma ihtimaliniz var dedimbenim gibi olan varmı acaba hiç iş yemek yapmak istemiyorum ev gidiyo sanki çok yoğunmuşum hiç dinlenemiyormuşum gibi ama hiç bişey yaptığım yok iş yapmayıp ev göçüncede benim psikolojim çöküyor toparlanmalıyım ama nasıl bilmiyorum hiç misafir kabul etmek istemiyorum etsemde ağırlayamam gibime geliyor ooooff offffffff
aynen canım aynen...bi halsizlik bi kırgınlık sanki akşama kadar sırtımda taş taşımışım gibi bi ağırlık..sürüne sürüne yapıyorum resmen acil işleri de...hiçbirşey yapmaya gücüm yok gibi...çocuğa bakıyorum son gücümle işte...ben de bi dr a falan gideyim diye düşünüyordum belki bi vitamin falan verir yada ne bileyim kansız falan mı kaldık ki...ben doğumdan sonra hiç ilaçlara devam etmedim devam eden varmı ki...
sağlam canım merak etme taş gibi walla....benm eşim iice bastırdı eğdi büktü içine sincekmiş çocuk içindeyken ya kırılırsaymışşş...
anasını ağlattı yatağın ama taş gibi çıktı walla
yıllardır ara ara namaz kılardım, en uzun 6 ay kıldım, sonra yine bıraktım. ama bu kez doğumdan sonra başladım ve bir vakit kaçırdığım zaman ölüm geliyor aklıma, mezarda bana soracakları ilk sual namaz olacağı için görevimi iyi yapmak istiyorum ve içimi ferahlayorum, hele bazen kızım uyuduğunda öle yavaş kılıyorum öle haz alıyorum ki Rabbim cemi cümlemize yaşatsın, bizi de huzuruna erenlerden eylesin... şimdi de kendimi kapanmaya hazırlıyorum, umarım tez vakitte Rabbim emrettiği gibi giyinmeye başlıcam...
canım bende tersinden yapmaya basladım 14 temmuzda kapandım zaten evlendgmden beri 2 senedir düşünüyodum sonunda yaptım ama namazada baslamak istiyorum benim oglum 2 sn durmuyor aglıyoken hemen katılıyor ben evi bile toplluyorum inş bende kılmaya baslarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?