2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım seninde eşinle muhabbetin kaynananın kıskanacağı kadar var he masajlar felan..

şaka yaptımmm maşallah nazar değmesin, Allah muhabbetinizi artırsın

Bizde uyku konusunda bir düzene girdik sayılır...Gerçi bazen bozuluyor bu düzen ama yinede çoğu zaman sıkıntısız geçiriyoruz.
Genelde akşam 7 de banyosunu yaptırmış ve yatırmış oluyorum.Sabah 6-7 arası uyanıyor.
Gece de uyanmaları ise biberon saatine bağlı.Mesela yatmadan hemen önce doyurduysam 2 kere kalkar.
Gündüzleride 2 saat zor dayanıyor.ara uykularımız 45 dakika falan sürüyor.

Acaba yeterince yorulmuyor mu gündüzleri ?
Gece uyku düzeni oluşturmak için mutlaka bir rutin oluşturup onu devamlı uygulamanı öneririm.
Mesela önce banyo,sonra karnını doyurma,sonra da uyku zamanı...Her gün aynı saate uyutmaya çalış.Yattığı ortam loş ve sessiz olsun ki gece olduğunu anlasın.Ara uykularınıda gece uyku saatinde yorgun olacak şekilde ayarla.

Huysuzluğuda uyku uyumadığı için olabilir.Sana tavsiyem bir an önce sallamayı bırakman.
Çok uykuları geldiğinde zaten dayanamayıp uyuyorlar.
Şimdi diyeceksin ki "benim ki uyumuyor" diye...Zamanla o da bu rutine alışacaktır.Bırak bir gün boyunca uykusuz kalsın gerekirse.Bir kaç gün sabret sonra sen de rahatlayacaksın.
Oyuncaklarla hoplata zıplata gün boyu oyna ,konuş,şarkılar söyle,dışarda gezdir...Bünyesi yorulunca yatağına yatırdığında kendiliğinden uyuyacaktır.

Benim bebeğimde ilk aylar sallanmaya alışmıştı ama çok şükür hemen bıraktırdım ve çok rahatım şimdi.
Bu arada bebeğinin annesi sensin.Onu en iyi sen tanırsın ve sen yönetirsin...Annenin artık gittiğini kabullenip kendi düzenini oluşturmalısın

İlginç....Bebeğin karnı doymuyorsa neden mamayı istemiyor ki ?Demek ki karnı doyuyor bu şekilde...
Eğer bu şekilde beslenerek kilo alamıyorsa o zaman hemen emme sonrasında değilde 1 saat sonra teklif et biberonu.
Belki bu şekilde alır...
Bu arada bebeğin kaç aylık ve kaç kilo?Ne kadar aldı 2.ayında ?
Ben anne sütünü sağarak biberonla veriyorum.Bu şekilde maximum anne sütü almış oluyor ama ilk haftalar önce emzirip sonra üzerine mama veriyordum ve benim bebeğim biberonun dibini görene kadar içiyordu.
Dediğim gibi mamayı 1 saat sonrasında teklif et...Ben mamayı bu sıcaklarda oda ısısında en fazla 1 saat bekletme taraftarıyım.Buzdolabında hiç içmediyse 4 saate kadar bekletilebiliyormuş(doktorum söyledi).
Bizim doktorumuz SMA gold önerdi.Başından belli bu mamayı kullanıyoruz.Gerçi şuan sadece gece 1 biberon 100 cc içiyor.

Bazı günler ben de aynısı oluyorum...Ben düzeni çok seviyorum ve farkediyorum ki ipleri bıraktığımda tüm düzenim alt üst oluyor.
Eğer evim düzenliyse,işlerim yapılmış ve yemeğimde hazırsa benden mutlusu yok.
Bu şekilde bebeğimlede çok güzel zaman geçirebiliyorum.
Ben bebeğimi yanımda oda oda gezdirerek temizliğimi yapıyorum.Büyük bir zevkle beni izlediğini fark ettim.Hele süpürgenin çalışmasına bayılıyor.Bazen o kadar seste uykuya bile dalabiliyor.
Yemeğimide ya geceden hazırlıyorum ya da sabah bebeğimi uykuya yatırdıktan sonra.Ondan sonra bütün günüm bana kalıyor.

Ben de devam etmedim hiç kan ilacıma ama geçen yarım kalan paketleri görünce devam etme kararı aldım.
Sabah aç karnına kan ilacı,akşamda b12 vitamini alıyorum.
Kendimi daha dinç hissediyorum sanki.

Son düzenleme:
canım seninde eşinle muhabbetin kaynananın kıskanacağı kadar var he masajlar felan..

şaka yaptımmm maşallah nazar değmesin, Allah muhabbetinizi artırsın

Esim sagolsun onlarin yaninda fln pek sakinmaz sariliverir dizime yatar sacimi oynar goze batiyormus baksana
Gorumcen mutsuzken biz mutlu
olacak is mi
Valla dun geceden sonra cok da tin diyesim var
Dopgrudan aramizdaki gerginligi bahane etmicem de omerin duzeni bozulur ben orda yikayamam edemem dicem
Cidden de yikayamam banyoya banyo demeye sahit lazim korku filmi seti gibi
Bayramda benim memlekette olacagiz
Arife gunu ve bayramin sabahi onunkinde
Gecen sene 5gun kakldik sonra 2gun tatile gittik ona bile laf soylediler
Fazla yuz vermemek lazim nasilsa her turlu kulp takiliyor

böyle kıskanması bile tuhafken bir de söylüyor ya gel de iyice kıskandırma yani
ama sen yine de sakin ol canım, bırak ne düşünürse düşünsünler, isteyen de kıskancından çatlasın

Eeee o kadar masajdan kakaradan kikiriden sonra olacağı o :111:

Benim herif dün "sırtıma masaj yapmazsan Kayrayı banyo yaptırmanda yardımcı olmam"dedi.
Olur dedim başladım masaja.Bi sırtını çiğnemediğim kaldı.Tüm gücümü üzerinde kullandım.
E tabi sizin masaj nasıldı orasını bilemem ama bizim masajlar bu aralar heç ormantik deelll

Ama seninkide iyi cesaret haaa.Uykusuz kalacağını bile bile muhabbetin dibine vurmak ...
Hadi kalk kalk doğru mutfağa...
Kristallerle yemek yiyeceklermiş miş...Ben bu aralar utanmasam çorbayı tencereyle ortaya koyacam.Kaşıkları daldırır yeriz,bulaşıkta çıkmaz ne güzel

Son düzenleme:

canım ben bi ara basladım namaz kılmaya sabah hariç 4 vakit kılıyordum ama dedimki bu ne böle yaptınmı tam yapıcaksın beykoz öle olmaz artık dedim suan onu bile yapmıyorum sanırım seytana yenildim ama yakındır Allahımın izniyle baslıcam

Ben de dışarda kapalıyım ama evin içinde açığımdır...Kayra da beni bu şekilde görmeye alışık.Başımı kapattığımda çocuk tuhaf tuhaf bakıyor.Bazen ağzından emziği düşürüp ağzı açık izlediği oluyor." bu kim acaba "diyor düşünüyor herhalde

Herifte dün akşam aynı söyledi.
İçime kurt düşürüyonuz iyice.
İnsan kendini bilmez mi canımmmmm :111:

En kısa zamanda şu testi yapsam iyi olacak

aramızdan ilk hamile kalan turuncu mu olacaktııı
testten sonra.. :)) yapta öğrenelim canım ama sanmam, ilk zamanlar düzensiz olması çok normal..

bu arada senden dolayı gaza geldim, kızımın elbiselerini ütüleyerek başlıyorum ütüye

Herifte dün akşam aynı söyledi.
İçime kurt düşürüyonuz iyice.
İnsan kendini bilmez mi canımmmmm :111:

En kısa zamanda şu testi yapsam iyi olacak

oooolllleyyyyyyyy yap şimdi bekliyorum cevabını ben yaaa bana ne oluyor hamilelik günlerimizi ösledim sanırım

evlatcıım 6.990 gr 64 cm olmuş teyzeleriii
dr muayene ettikçe kıkırdadııı adamda pek suratsızzz kızım agu yaptıkça güldü:)
asya kesinlikle bir cadıııı
su vermek istersen 1-2 çay kaşığı ver ama gerek yok dedii...
denize sokma dedi tatil planı heran suya düşebilir ve ben depresyonun birinden çıkıp diğerine girebilirim:)

İlk adetimin üzerinden 47 gün geçti ve ben hala adet olmadım :122:
ahahahah kayra ya kardeş geliyor ne güzel

ayarlayalım canım unutmayalım...bizde heran izmire taşınabiliriz eşimin işi gereği:)
umuyorum gerçekleştiririz:)

bende ilaçları bıraktım...ferrum alıyordum baktım kabız yaptı dogumdan sonra bıraktırdı dr.um yoksa bağırsaklarım inflak ediyordu:)
bende çok bitkinim perişanım ama biri derseki giyin gezelim anında canlanıveriyorum:)
bence sıcaklardan ve geceleri deliksiz uyku uyuyamadığımızdan böyleee
birde başlıyorum bir işe ağlıyor asya hooopp kalıyor iş acele acele yapmaktan elim ayağım dolanıyor:)

sen yine iyisin ben tutturdum alıcazda alıcaz diye:)

beykozcum çok alemsin cnm ya turuncuyu resmen şüpheye düşürmüşsün şimdi okudumda yazdıklarını:)

çok güldüm walla

Ben 4yildir kulkaniyrm simdi ikinci ogluma kulaniyrm turkiyden getirdim moskovaya candaki oluyr cok rahat ve 3 yasa kadar cocuk icinde yatabiliyr hala hep yeni gibi duruyor

beykozcum çok alemsin cnm ya turuncuyu resmen şüpheye düşürmüşsün şimdi okudumda yazdıklarını:)

çok güldüm walla

biyologcum ben testi yapmaya bayılıyorum biride yapasada ögrensek diye bekliyorum ne bilim negatif bile görsem o adrenalin bana yetiyor turuncumda 40küsür gün gecmiş yapmamış testi alıp koscam yanına nese yapcak sanırım bana gerek kalmadan

Ah mayıs anneleri daha önce hiç yaşamadığım duygular yaşıyorum 2 zıt duyguyla boğuşuyorum sanki.Bir yandan inanılmaz mutluyum,tabiki her anne bebeğini eşsiz bir sevgiyle sever fakat bazıları daha bi saplantılı sever ya o denli çok seviyorum kızımı,babası eve gelince veriyorum kızımı ben yemek yiyorum bulaşıkları topla biberon yıka derken 30 dk oluyor olmuyor sanki kzımı geri aldığımda günlerdir görmüyormuşum gibi tuhaf bir duygu sevgi coşkuyla alıyorum,kucagımda bile özlüyorum.Fakat diğer yandan çok çok çok bunaldım çok uykusuzum,inanılmaz süslü bir insandım şimdi hiçbişe yapmaya vaktim yok,sosyallik desen sıfır akşam 8 de gözlerim kapanmasın diye direniyorum,eşimle deseniz arkadaşımızın tabiriyle + 18 :) söz konusu bile olmuyor,gerginim.Kızım uyanık oldugu sürece ayakta gezdirmemi istiyor,belim çok agrıma başladı yoruluyorum bu defa daha uykusu tam gelmeden uyutmak istiyorum sonrada çok üzülüyorum ben nasıl bir anneyim diye kızımla sahbet edecek halim kalmıyor sessiz sessiz evde geziniyorum bazen yine kendimi suçluyorum bu defa.Eşim gel dışarı çıkalım diyor havan değişir hayır yorgunum diyorum adamcağız kendisiçıkıncada surat yapıyorum,biliyorum haksızım ben kendimi eve kapattıysam odamı kapatsın ama elimde değil cadı gibi oldum resmen ( Bi dönem sürekli size yazıyordum ama inanın şuanda kendimi okadar kötü hissediyorumki okuyorum yazılarınızı içim gidiyor fakat neşem giitti ya yazamıyorum gitgide kaptum oysaki çok benimsedim sizleri hernekadar yeni olsamda gün içinde tek tek aklıma geliyorsunuz. KAYRA hala iştahsızmı, PINARDA nın bebeği hala ksuyormu mamasını yerken uğraştırıyormu ,kaç cc sütleri çıktı acaba bugün ,bebişlerin resimleri gözümün önüne geliyor,+ 18 aklıma gelip gülüyorum,Bazı arkadaşların eşleriyle sorunları kiminin annesiye gün içinde hep aklımda fakat kendimi tam anlamıyla kapattım.Çok sosyal bir insandım ya arkadaşlar o nedenle bu durum beni çok etkiledi.Böyle düşününcede suçluluk duyuyorum çünkü kızım olmadan dünyanın hiçbir güzelliği umrumda değil işte böyle çelişkiler içindeyim günlerdir.Umarım geçici bi süreçtir.

Dün kontrole gittik 800 grm almış.Doktor 3 saate bir 120 cc yi geçmelisin dedi,ben 100 cc yi ne zorluklarla içiriyorum görseniz alnımdan öpersiniz evde gezmediğimiz oda bakmadığımız avize kalmıyor,Bide vermemiz gereken cc ler artıyor fakat benden çıkan süt aynı miktarda olunca mamayı arttırmak zorunda kalacağım her ay,şuana kadar 6 öğün anne sütü 2 öğün mama veriyordum şimdi mecbur 5 öğün anne sütü 3 öğün mama vercem,üzülsemde artık neyapim daha elimden geleni yapıyorum sağmaya devam ...

amanınnn......şakası bile gözlerimi pörtletti ......
başla canım başla...Her makinadan sonra ütülenecekleri hemen ütüle ki birikmesin

oooolllleyyyyyyyy yap şimdi bekliyorum cevabını ben yaaa bana ne oluyor hamilelik günlerimizi ösledim sanırım

En son testi 5 eylül 2011 de yapmıştım .
Yarın herifi ikna edeyimde test alsın bari bana

Maaşallah Asyaya
Suratsız doktoru bile güldürdüğüne göre tam bir cimcimeeee bu kız
Neden denize sokma dedi ki dr.?
Sadece ayakları ve gövdesi girecek zaten suya.O da günde en fazla 1-2 saat.Suyu yutmadıktan sonra,güneşe de dikkat ettikten sonra bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum ama acaba enfeksiyon kapar diye mi öyle dedi ki...?
Sağlık ocağının doktorumu yoksa özel doktormuydu gittiğin?

canım ya aramıza dönmene ve yazmana cok sevindim suan yasadıgın bu süreci ben lohusalıgımda ysadım kendimden bile sogumustum tipime bakıp bakıp biri beni böle görmesin diyodum bende cok süslüydüm ama düm artık süs falan kalmadı seninde inş gecicek bak büyüyorlar artık yavas yavas kendimize bakıcaz ama hızla olmıycak bunu ögrendim işte bu yasadıklarımız ANNELİK bunlara gögüs geriyosun ve ugrasıyosun ya işte bu yüzden cennet annelerin ayaklarının altında sadece dogurmak degil tabi bunu şimdi şimdi anlıyoruz daha önce sanki sadece laftı annem söyler ben hıhı yapardım ahhh anacım 3ay bile olsa şimdi daha iyi anlıyorum seni efkarlandım gııı

sen yine iyisin ben tutturdum alıcazda alıcaz diye:)

Aman aman iyiki yatakta bir problem çıkmadı. Seninkini bilmem ama benimkinin çenesinden kurtulamazdım. Halbuki okadar da araştırırım birşeyi almadan önce. Verecek çok cevabım olur ama.. Unutmazdı benimki yi bari sen içimi rahatlattın bu yatak konusunda

merhaba, bugun bizim kontrolümüz vardı sadece 400 gr almış (( son 1 haftadır sadece geceleri uykuda düzenli içiyor gündüzde ağlayarak zorla veriorum. aptamil dedi dr, hepsi aynı dedi ama onu kullanabilirsin. kilo alımı yavaş olduğu için 4, aydan sonra ek gıdalara başlıcaz dedi... öle üzüldüm ağladım ki dr dan çıktıktan sonra... sütüm var ama besleyici değil demek ki... şimdi mama vercez bakalım görcez... boyumuz da 62,5 cm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…