2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım bende sanki bu ay az aldı gibi geliyor bebegim 2 mayısta dogdu benim bebegim şimdi 3 ayı gecti ama saglıkocagı 10agustosta cagırdı oyuzden cuma gününü bekliyorum sanırım banada senin gibi seyler söylücek cnkü hiç almıs gibi gelmiyor bna inş beni yanıltırda almıstır buarda cok üzülme bebegin 3ayda olsa anne sütü aldı ve almaya devam etcek az bile olsa alcak ya hiç veremeyenler bence bunada şükür de cnkü herseyden önmelisi bebeginin saglıklı olması

Sorma adamda bicak kemige dayanmis artik ama bugunku halimizi gormelisiniz surunuyoruz
O diyor bacagim agriyo ben diyorum midem acayip uykusuz ve yorgunluktan dagildik resmen
Omer de anliyor gibi pek uslu bugun masallah

Corba demissin ya ben gecen gun koydum tencereyi onume kasikliyorum esim gordu bana ozendigin gibi kendine de ozensene dedi
Ne ozencem yeter ki bulasik cikmasin dedim yemeye devam
Bazi arkadaslar birgun supurup birgun siliyormus ya onlari cok fena doverim!! Ben haftada 1kere ancak yapiyorum 2,hafta kadin geliyor utu desen dag gibi birikti cok mu tembelim ne :26:

Canım seni tekrar gördüğüme sevindim...Ben de düşünüyordum acaba çiçek neden yazmıyor diye...
Şuan içinde bulunduğun durumu hepimizde dönem dönem yaşadık ve yaşıyoruz...Bazen "ben oynamıyorum yaaa"diyerek herşeyi bırakasım geliyor.....
Henüz herşey çok yeni...Alışma sürecindeyiz.Kolay değil bütün alışkanlıklardan bir anda vazgeçebilmek...
Çok az kaldı,şu bebişler tam bir düzene girsin o zaman herşey daha da güzel olacak.

Aslında biliyormusun biraz da biz kendimizi bu hale getiriyoruz diye düşünüyorum.Geçen gün ben de aynı senin durumundaydım.Yatağa kıvrıldım ve sessizce ağladım...Sonra da uyuyakalmışım.
Evet annelik hiç kolay değilmiş....İnsan ancak yaşadıkça anlıyor bunları.

Ertesi sabah ise kendime kızdım...Bu bir oyun değildi...Artık bana muhtaç bir bebeğimin olduğunu kabullenip hayatımı ona göre şekillendirmem gerekiyordu...
Bebeğim ilgi istiyor diye evimi ve kendimi ihmal ediyordum sürekli.Ben 24 saat bebeğimi oynatıp onunla ilgilenirsem evde düzen falan kalmaz.Onunda biraz farklı şeyler görmeye ihtiyacı var.
Koydum Kayrayı ana kucağına,astım önüne oyuncaklarını,ağzınada emziğini verdim ve temizlik yaptığım her odaya yanımda götürdüm.Baktım bizim ki ben ortada dolanıp ona laf attıkça emziğide attı,oyuncakları da bıraktı ve ilgiyle beni izlemeye başladı.
Bu şekilde bütün evimi temizledim.
Tabi sıkıldığı zamanlar da oldu,o zaman mola vererek oyun oynadık vs vs...
Ev temizlenince kendimi biraz daha iyi hissettim.Ertesi gün o gazla kocamın 3 aylık birikmiş ütülerini yaptım.Tam 20 tane gömlek,10 tane tişört,8-10 tane pantalon ütüledim.Kah Kayrayı yanıma koydum kah onu uyuttum devam ettim ama neticede onuda bitirdim...

Yani demek istediğim bebeklerin olması bizlere engel değil bizler sadece onları engelmiş gibi görüyoruz.Kabul her yer bal dök yala olmuyor ama en azından bir düzene giriyor.
Akşamlarıda bebeğimi uyutup ertesi günün yemeğini hazırlıyorum,hazırlayamasam da sofraya karpuz peynir koyuyorum ne yapayım.Dünyanın sonu değil ya...Önemli olan benim kendimi iyi hissetmem.
Birde babalar sanki sadece bu bebek bizim miş gibi muamele yapıyorlar(en azından benimki öyle)
Birazcık ilgilen dediğimde alıyor kucağına tv açıkken ,yavrumda kucağa gelince zaten susuyor,onun da adı ilgilenmek oluyor.
Turuncu da bütün gün tv açmadan bebeği ile ilgilensin dursun...Ohhh ne alaaa!!!
Babalara da üzerlerine düşen görevi yerine getirirlerse bizler biraz daha rahatlamış olacağı...

Bu arada Kayranın gündüz içtiği süt 70-80 cc den 90a çıktı.Geceleri 100 ile devam ediyoruz.Tam iştah sorunu ortadan kalkmadı ama buna bile şükür.

Bebeğin 800 gr alması fena değil aslında...Zorlayarak 120 nasıl içireceksin ki ?
Sütün kesilmemesi için düzenli sağmaya devam diyorum...
Lütfen canını sıkma.En kısa zamanda toparlanman dileği ile...

bende baktım cok zırlıo uykulu halımle bı basortusu buldum bagladım hem uyuyorum hem sallıorum hehehehe:))

ayy sormayın bende namaza baslıcam dıorum bı turlu olmuor..eskıden olsa bı vakıtı kacırsam uzulurdum sımdı hepten bıraktım 8

benim oğlum nerdeyse bir buçuk aydır kakasını öyle yapıyor..günde 4,5,6 defa ve de sulu...ilaç da kullandık geçmedi..anne sütünden bizimki galiba...alerjik sanırım..ama neye alerjisi var bulamadım...

bızımkıde sulu yapıor ama kakası kokuyor hatta bugun asısı vardı kakası yesıl deyınce vazgectıler haftaya salıya gun aldık cumaya kadar gecmezse tahlıl verıcez bakalım

Paylasim icin cok tsk ederim ,ben cok begendim herkesede bir goz atmasini tavsiye ederim ..gercekten ogretici ve tatmin edici cevaplar verilmis..

cnm üzme kendini çok değil 3-5 gün önce bende buna benzer şeyler yazmıştım.... böyle hissetmemiz çok ama çok normal ama insan bazen öyle bir uyanıyor ki aha diyor bugün dünya başıma yıkıldı ...

ben her sabah asya ya bakıyorum bakıyorum diyorum ki acaba bugün neler yapıcak bana nasıl canıma okuyacak çünkü benm bebeğimde uyumayan ,uykusu geldiğinde bile cıyak cıyak bağıran ayakta sallamazsam uykuyageçemeyen bir bebek...
bak şuanda babası uyuttu salla salla adamda uyudu:)

geçicek cnm hepsi bitecek üzme kendini..önceden vaktimiz çoktu süslenirdik evimizi temizlerdik ben tek bir tshirt ü bile ütüsüz bekletmezdim.. tatlılar yapardık gezmelere giderdik... insan ilk hamile kaldığında elbette zorlukları biliyor ama bu kadarını tahmin edemiyor dolayısıyla beyin şaşırıyor... bunca yıllık düzenden sonra 2 beden olarak yaşamak kolay mı..

bu arada bebeğin 800gr almış süper... bende bugün gittim kızım 900gr almış dr. um çok çok iyi böyle devam et 6 ay ek gıda yok dedi..
nasıl 800 gr.ı beğenmedi ki... havalar sıcak mesela geçen ay 1200 gr almıştık bu ay 800... çünkü sıcak terliyor bebekler ve emerken bile bunalıp bırakıyorlar... düzenli uyuyamıyorlar dolayısıyla kiloları etkileniyor vs vs...

bende bazen çok bunalıyorum hatta yeter diye çığlık atıyorum içimden bırakıyorum bebeği yatağa çıkıyorum başka odada sakinleşip geliyorum bi nefes alıyorum sonra da üzülüyorum böyle anne mi olunur diye... hata mı yaptım diyorum haketmiyormuyum acaba...
ama bizde insanız kusursuz olamayız hatasız olamayız diyorum yine sil baştan tın tın tın kucakta...

inanırmısın bugün asyaya hem şarkı söylüyorum hemde çamaşır katlıyorum...
mutfağa puseti koydum hem yemek yaptım hem agu de kızım hu de kızım diye oyaladım... durmadı aldım bi balkona çıkardım geldim..
bazen kucağımda çocukla afedersin wc ye girdim...

bazen parçalı bulutlu bazen yağmurlu bazen güneşli ama en çokta gökkuşağı gibi geçecek günlerimiz:)
öptüm fındığını cnm üzülme olur mu

cicek canim uzme kendini inan hemen herkes ayni durumda , sen zaman buldukca takil buraya rahatlarsin be gulum tek basina asilmiyor sikintilar , paylasim guzel ve burda da alasini yasayabiliriz biz istedikce,,

Biyolog86[/B senin agu nu yerim ben sirine,
masallah kilosu ve boyu pozu iyi kizcemizin allah daim etsin annesi sanada masallah iyi bakmissin Asya bebege ....

Eylulde bir ara teyzeme bursaya gitcem, bu bulusma olayindan benide haberdar edin, eger eylulde olursa gelirim bende kizlar , severim bu tip etkinlikleri hep bizim minnoslari yanyana koyar resimlerini cekeriz belki ilerde buyuduklerinde bakar bakar gulerler hi,,ne dersiniz

cnm benim. inan hepimiz zaman zaman aynı şeyleri yaşıyoruz. bu bebişlerin günü gününe uymuyor ki, birgün huylu birgün huysuz olabiliyorlar. heray huy değiştirebiliyorlar ya da yeni huylar edinebiliyorlar. biz taze annelere de sakin olup bebişleri rahatlatmak onları anlamaya çalışmak kalıyo. belki bu hafta huysuzluk haftasıdır annesi:))) belki sıcaklardan etkilenmiştir ya da ananesine alışmıştır yokluğunu yadırgıyordur. belki de sadece büyüyordur. ama inan yalnız değilsin, ben de oğlum çok ağladığında neyapacağımı şaşırıyor, panik oluyorum bazen hatta. benim annemler de yanımda değil. izmirdeler. bazen öyle yoruluyorum ki annemi çağırasım geliyo ama çağırmıyorum. çünkü hep şunu düşünürüm ben, ya yardım edicek kimse olmasydı???oyüzden başımızın çaresine bakmayı öğreniyoz anne-oğul. ayakta salla, yatırınca uyanıversin... bunlar hiç de yabancı değil bana da:)))) bebiş çok ağladığında;
hasta değilse,
karnı tok,
altı temiz ve
ilgisiz kalmamışsa beşiğine ya da yatağına koymayı tavsiye ediyor uzmanlar sakinleşmesi için. ben denedim ve hiçbişey onu sakinleştrmezse yatağına koyup kendi haline bırakıyorum tabii uzaktan gözetleyerek ve yavaş yavaş sakinleşiyor. bebişler bazen de kendi kendilerine sakinleşmeye ihtiyaç duyarlarmışş cnm.sen de dene istersen .
anne olmayı öğreniyoz, buyüzden bazen çok çaresiz hissttiğimiz oluyo ama bebişlerimiz için gereken herşey biz de var zaten:))))

turuncucum sanki beni yazmışsın
geçen hafta ömeri oda oda gezdirip evi temizlediğimde ve akşam eşim gelince ütü yaptığımda kendime güvenim geldi resmen mutluluktan havalara uçtum evimi kendim temizleyebildiğim için

ufaklıktan iş yapamıyoruma alışmışım iş yapmadıkça daha da strese giriyordum ama verimli kullanınca cidden başka şeylere de vakit bulabildiğimi farkettim

insanın gözünde büyüyor ama bir kere o rahatlığa ve düzene kavuşunca oh beeee diyorsun

çiçekcim nolur sen de kendini bırakma birkaç gün sık dişini hem bebeğinle ehm kendinle ve evinle ilgilenmeye çalış o da bunu bir oyun gibi görmeye seni etrafta dolanırken izlemeye alışır bence

daha 3 ay oldu çok tazeyiz hepimiz tam düzen kurduk diyoruz birden yıkılıveriyor bunalıyoruz sonra oleyy bugün süper emdi diyoruz gece uyumuyor gece 10saat uyusa sabah oyalanmıyor ama bir şekilde düzene giriyorlar işte

Canım beni merak ettiğin için teşekkür ederim.Bizim durumumuz şöyle:Geçen haftaya kadar ilaç kullandık bu bakımdan kızım kusmadı fakat 2 gün ilacı kestik tekrar başladı.Dün gece yine vermeye başladım Allaha şükür dünden beridir kusmadı.İştahsızlığımız tam gaz devam,biberonu tam olarak bitirmiyor ben de bir yandan bekliyor bir yandan da sıka sıka veriyorum.Bu durum öğün atlamamıza neden oluyor.
Senin kızın durumu bence çok iyi,cc miktarı kilosu Allaha şükür yerinde.Eminim sen de zorla besliyorsun hala,ne yapalım bu durum geçicidir umarım.
Çiçekciğim şuan ki psikolojini o kadar iyi anlıyorum ki hepimiz aşağı yukarı ortak duyguları paylaşıyoruz.Bazen bir şeyler ters gittiğinde boynum bükülüveriyor,kendime güvenim gidiyor(Annelik konusunda)Ben bu işi beceremiyor muyum diye hayıflanıyorum.Oysa hamileyken daha farklı düşünmüştüm,hem kendime hem çocuğuma hem de eşime yetişebilecektim.Şimdi ise düşündüklerimi hayallerimi tam tutturamadığıma ve yahut yetişemediğime üzülüyorum.Sonra şunu düşündüm doğumun ilk haftalarında bocalama dönemini yaşadık şimdilerde ise toparlanma sürecindeyiz.Biraz daha sabredelim her şey yoluna girer...Bugün baktım haberlerde sıcak havalardan bahsediliyordu görüntüde ise park manzarası vardı derken kadının biri 2 çocuğuyla sereserpe oturmuştu hatta çocuğun biri daha yeni doğandı.Ben daha doğru dürüst çıkamamışken oh millet ne rahat diye iç geçiriyordum acaba bizde mi rahat bıraksak kendimizi?Belki psikolojimizi de düzeltmiş oluruz.
Valla ben yavaş yavaş ucundan tutup kendimle ilgilenmeye başladım bile şu an korselerin satıldığı sitelere bakıyorum uygun gördüğümü hemen alıcam.Cnım benim kız ağlıyor kalkmam lazım koliğimiz tuttu 3 gündür...Sağlıcakla kal.

kızlar,
ne dersiniz istanbul.da olanlarımız biz de bir buluşma ayarlayalım mı? burasalı arkadaşlar gibi biraraya gelmek hepimize iyi gelicektir eminim. bol
bol bebiş sever, dertleşiriz, yenileniriz:))))

benim yasadıgım seyleeri burda sizinde yasıyor olmanız bana ii geliorr
önceden geniş zamanda temizlik yapmaya alıstıgım için ilk zamanlar bebekten arta kalan zamanlarda temizlik yapmak sanki yetişemiormus olmuormus hissi yarttı bende buda psikolojimi bozuyodu
bide üstüne temizlikle ugrasmak bebegimden zaman calıormus hissi yaratıordu bende
bunlarda üzüordu
bide minik birinin sorumlulugu çok agır:18::18::18:
özellikle su an benim gibi eşi yanında olmayanlar için:18::18:

bide bebekten kendine bakamama eşinle daha az paylaşım tuzu biberi oluorr
geçen sabah benim oglanın ateşi 37.5 ve eşimde tam yeni gitmiş onun üzüntüsü bide bebeğim hasta oluor sandım evde yalnızım bir panik bir üzüntü bir caresizlik ve sonra döndüm kendime sole dedim
"buna alış sen artık bi annesin soguk kanlı olmalısın elinden ne geliorsa yap hem bu çocuk illa hasta olucak "
bianda bu düşünce bana ii geldi hemen dus aldırdım cocuga ii geldi sonra bidaha yükselmedi
bide huysuzlandıgında mesele işin var durmuyor degişik odaya götürüp orda bırakmak bimüddet işe yarıor bakınıorr sonra ordanda sıkılınca tekrar bagırmaya baslıor
amaa nasıl güzel biduygu şükürler olsun

ah cnm, nasıl da güzel anlatmışsın duygularını. okurken öyle çok kendimi buldum ki yazdıklarında. ne düşünüyorum biliyormusun? evet bebişlerimizi çook seviyoruz ama kendimizi de çook seviyoruz. bebişlerimize vakit ayırıp onlarla ilgilenmek ama kendimize de vakit ayırıp güzel-bakımlı hissetmek istiyoruz. vee evimize de vakit ayırmak pırıl pırıl yapmak istiyoruz. haa sonra bi de güsel güsel yemekler yapmak için zaman ve enerji de istiyoruz. bi de tabii gezmek tozmak istiyoz esikisi gibi. gerçekte olansa bebişlerimiz herşeyden kıymetli olduğu için tüm önceliğimiz onlar ve şuan çokküçük oldukları için heran ve herşeyde bizim ilgimize ve alakamıza ihtiyaçları var. bu da çok enerji ve zaman alıyor. ve diğer sevdiklerimize vakit ve enerji bulamıyoruz doğal olarak ve hepsini mükemmel birşekilde birarada götüremeyince ( ki bu imkansız bişey) depresif oluyoruz.
oysa hepimiz biliyoz ki zamanla herşey düzene girecek ve şuan yapamadıklarımızı yine yapıyor olacağız, biraz daha sabredicez ..

bizim tahlillerdede kist çıkmıştı...ilaçlar geçirmedi...sen hangi ilaçları kullanıyorsun...

mrb..yazılanlara hızlıca göz gezdirdim...turuncuyla aynı fikirdeyim..bugün ilk defa misafir ağırladım...yorucu oluyor ama mutluyum..benzer şeyleri yaşıyoruz...geçecek..ya benim bebiş emmiyodu...sütümde çok şükür sağarak çoğaldı..emmesini tercih ederdim tabi..şu an ben de fazla sütü depoluyorum..ama süt saklama poşetim 1 tane kaldı...yaşadığımız yere de hergün kargo gelmiyor..sütümü de atmak istemiyorum..sizce süt saklama poşetlerim gelene kadar onun yerine ne kullanabilirim...artık uyusam iyi olacak yoksa sabah ayakta duramıcam...zaten burdada kimsecikler kalmamış...sabah mesai erken...

Canım süt saklama poşetleri gelene kadar cam reçel kavanozları varya onlara koy istersen.Yalnız kapağını kapatmadan evvel temiz bir bez ya da tülbenti kavanozun ağzını kapatacak kadar kes sonra üstüne kapağını kapat.Tabi sonra buzdolabına koy.

ben iki güne bi ya misafir ağırlıyorm ya misafirliğe gidiyorm:) bebiş engel olmmuyo biraz yoruluyorm ama . cuma günü kontrolu var bakalım ne sonuç çıkacak

cam kavanozu derindondurucuya koyabilirmiyim..cam ya hani koyulmaz gibi geliyor..donunca çatlamaz mı canım ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…