merhaba, bugun bizim kontrolümüz vardı sadece 400 gr almış(( son 1 haftadır sadece geceleri uykuda düzenli içiyor gündüzde ağlayarak zorla veriorum. aptamil dedi dr, hepsi aynı dedi ama onu kullanabilirsin. kilo alımı yavaş olduğu için 4, aydan sonra ek gıdalara başlıcaz dedi... öle üzüldüm ağladım ki dr dan çıktıktan sonra... sütüm var ama besleyici değil demek ki... şimdi mama vercez bakalım görcez... boyumuz da 62,5 cm...
Eeee o kadar masajdan kakaradan kikiriden sonra olacağı o :111:
Benim herif dün "sırtıma masaj yapmazsan Kayrayı banyo yaptırmanda yardımcı olmam"dedi.
Olur dedim başladım masaja.Bi sırtını çiğnemediğim kaldı.Tüm gücümü üzerinde kullandım.
E tabi sizin masaj nasıldı orasını bilemem ama bizim masajlar bu aralar heç ormantik deelll
Ama seninkide iyi cesaret haaa.Uykusuz kalacağını bile bile muhabbetin dibine vurmak ...
Hadi kalk kalk doğru mutfağa...
Kristallerle yemek yiyeceklermiş miş...Ben bu aralar utanmasam çorbayı tencereyle ortaya koyacam.Kaşıkları daldırır yeriz,bulaşıkta çıkmaz ne güzel
Ah mayıs anneleri daha önce hiç yaşamadığım duygular yaşıyorum 2 zıt duyguyla boğuşuyorum sanki.Bir yandan inanılmaz mutluyum,tabiki her anne bebeğini eşsiz bir sevgiyle sever fakat bazıları daha bi saplantılı sever ya o denli çok seviyorum kızımı,babası eve gelince veriyorum kızımı ben yemek yiyorum bulaşıkları topla biberon yıka derken 30 dk oluyor olmuyor sanki kzımı geri aldığımda günlerdir görmüyormuşum gibi tuhaf bir duygu sevgi coşkuyla alıyorum,kucagımda bile özlüyorum.Fakat diğer yandan çok çok çok bunaldım çok uykusuzum,inanılmaz süslü bir insandım şimdi hiçbişe yapmaya vaktim yok,sosyallik desen sıfır akşam 8 de gözlerim kapanmasın diye direniyorum,eşimle deseniz arkadaşımızın tabiriyle + 18 :) söz konusu bile olmuyor,gerginim.Kızım uyanık oldugu sürece ayakta gezdirmemi istiyor,belim çok agrıma başladı yoruluyorum bu defa daha uykusu tam gelmeden uyutmak istiyorum sonrada çok üzülüyorum ben nasıl bir anneyim diye kızımla sahbet edecek halim kalmıyor sessiz sessiz evde geziniyorum bazen yine kendimi suçluyorum bu defa.Eşim gel dışarı çıkalım diyor havan değişir hayır yorgunum diyorum adamcağız kendisiçıkıncada surat yapıyorum,biliyorum haksızım ben kendimi eve kapattıysam odamı kapatsın ama elimde değil cadı gibi oldum resmen( Bi dönem sürekli size yazıyordum ama inanın şuanda kendimi okadar kötü hissediyorumki okuyorum yazılarınızı içim gidiyor fakat neşem giitti ya yazamıyorum gitgide kaptum oysaki çok benimsedim sizleri hernekadar yeni olsamda gün içinde tek tek aklıma geliyorsunuz. KAYRA hala iştahsızmı, PINARDA nın bebeği hala ksuyormu mamasını yerken uğraştırıyormu ,kaç cc sütleri çıktı acaba bugün ,bebişlerin resimleri gözümün önüne geliyor,+ 18 aklıma gelip gülüyorum,Bazı arkadaşların eşleriyle sorunları kiminin annesiye gün içinde hep aklımda fakat kendimi tam anlamıyla kapattım.Çok sosyal bir insandım ya arkadaşlar o nedenle bu durum beni çok etkiledi.Böyle düşününcede suçluluk duyuyorum çünkü kızım olmadan dünyanın hiçbir güzelliği umrumda değil işte böyle çelişkiler içindeyim günlerdir.Umarım geçici bi süreçtir.
Dün kontrole gittik 800 grm almış.Doktor 3 saate bir 120 cc yi geçmelisin dedi,ben 100 cc yi ne zorluklarla içiriyorum görseniz alnımdan öpersinizevde gezmediğimiz oda bakmadığımız avize kalmıyor,Bide vermemiz gereken cc ler artıyor fakat benden çıkan süt aynı miktarda olunca mamayı arttırmak zorunda kalacağım her ay,şuana kadar 6 öğün anne sütü 2 öğün mama veriyordum şimdi mecbur 5 öğün anne sütü 3 öğün mama vercem,üzülsemde artık neyapim daha elimden geleni yapıyorum sağmaya devam ...
kızlar pembeside bendeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
kenarlarına bir ip bağladım yatağımda yada kanepede oturuyorum sallıyorum bebeişimi:)ben gözükmüyorum sıpa beni görünce gülüyor mızırdanıyorrr.uyumuyor
aslında bişey sorcam.ben namaz kılmayı çok istiyorum ama bir türlü başaramıyorum ve başlayamadım..insallah kadir geecesine niyet ediyorum.bana dua edin başlayım artık
ALLAHIM bana bu hediyeyi verdi yaaa şükretmek gerekiyor ve kendime çok kızıyorum.bazen hatta sık sık elif baharıma bakıp ağlıyrum ..meğer nü güzel bir duyguymuş bu ...ALLAHIM bizede kısmet etmiş.ama bende hiç bişey yokkk.
öyle işete içiğmden geldi paylaştım gitti sizinle
benim oğlum nerdeyse bir buçuk aydır kakasını öyle yapıyor..günde 4,5,6 defa ve de sulu...ilaç da kullandık geçmedi..anne sütünden bizimki galiba...alerjik sanırım..ama neye alerjisi var bulamadım...
cnm tşk ederim. şu Gloworld.u inceledim nette. işe yararayacak gibi görünüyor hakikaten.
ondan fazla ses çıkarma olayı da işe yarıyo cidden. ben de yapıyorum bazen şaşırıyooo çok fena, bi de komik oluyo ki.....
bi de araştırırken şöyle bir site buldum, bebişlerin kucak istemesi, memede uyumaları vs. gibi konularda türk bir prof.un videoları var. tracy hoog.un yerli versiyonu gibi sanki.
bebek ve göğüste uyuma , Bebek Sağlığı, Anne ve bebek, Hamilelik Dönemi, Bebek Videosu izle. Bebek Sağlığı - Agubugu
Ah mayıs anneleri daha önce hiç yaşamadığım duygular yaşıyorum 2 zıt duyguyla boğuşuyorum sanki.Bir yandan inanılmaz mutluyum,tabiki her anne bebeğini eşsiz bir sevgiyle sever fakat bazıları daha bi saplantılı sever ya o denli çok seviyorum kızımı,babası eve gelince veriyorum kızımı ben yemek yiyorum bulaşıkları topla biberon yıka derken 30 dk oluyor olmuyor sanki kzımı geri aldığımda günlerdir görmüyormuşum gibi tuhaf bir duygu sevgi coşkuyla alıyorum,kucagımda bile özlüyorum.Fakat diğer yandan çok çok çok bunaldım çok uykusuzum,inanılmaz süslü bir insandım şimdi hiçbişe yapmaya vaktim yok,sosyallik desen sıfır akşam 8 de gözlerim kapanmasın diye direniyorum,eşimle deseniz arkadaşımızın tabiriyle + 18 :) söz konusu bile olmuyor,gerginim.Kızım uyanık oldugu sürece ayakta gezdirmemi istiyor,belim çok agrıma başladı yoruluyorum bu defa daha uykusu tam gelmeden uyutmak istiyorum sonrada çok üzülüyorum ben nasıl bir anneyim diye kızımla sahbet edecek halim kalmıyor sessiz sessiz evde geziniyorum bazen yine kendimi suçluyorum bu defa.Eşim gel dışarı çıkalım diyor havan değişir hayır yorgunum diyorum adamcağız kendisiçıkıncada surat yapıyorum,biliyorum haksızım ben kendimi eve kapattıysam odamı kapatsın ama elimde değil cadı gibi oldum resmen( Bi dönem sürekli size yazıyordum ama inanın şuanda kendimi okadar kötü hissediyorumki okuyorum yazılarınızı içim gidiyor fakat neşem giitti ya yazamıyorum gitgide kaptum oysaki çok benimsedim sizleri hernekadar yeni olsamda gün içinde tek tek aklıma geliyorsunuz. KAYRA hala iştahsızmı, PINARDA nın bebeği hala ksuyormu mamasını yerken uğraştırıyormu ,kaç cc sütleri çıktı acaba bugün ,bebişlerin resimleri gözümün önüne geliyor,+ 18 aklıma gelip gülüyorum,Bazı arkadaşların eşleriyle sorunları kiminin annesiye gün içinde hep aklımda fakat kendimi tam anlamıyla kapattım.Çok sosyal bir insandım ya arkadaşlar o nedenle bu durum beni çok etkiledi.Böyle düşününcede suçluluk duyuyorum çünkü kızım olmadan dünyanın hiçbir güzelliği umrumda değil işte böyle çelişkiler içindeyim günlerdir.Umarım geçici bi süreçtir.
Dün kontrole gittik 800 grm almış.Doktor 3 saate bir 120 cc yi geçmelisin dedi,ben 100 cc yi ne zorluklarla içiriyorum görseniz alnımdan öpersinizevde gezmediğimiz oda bakmadığımız avize kalmıyor,Bide vermemiz gereken cc ler artıyor fakat benden çıkan süt aynı miktarda olunca mamayı arttırmak zorunda kalacağım her ay,şuana kadar 6 öğün anne sütü 2 öğün mama veriyordum şimdi mecbur 5 öğün anne sütü 3 öğün mama vercem,üzülsemde artık neyapim daha elimden geleni yapıyorum sağmaya devam ...
kızlar yaa benim kızım son 1 haftadır cok sinirli. üzerini giyip çıkarırken aşı sonrası aglamaları gibi tüm gücüyle ağlıyor . diyelim uykusu geldi ya yine baslıyo aynı sekilde aglamaya. ayakta sallıyorum yok susmuyo kucagıma alıyorum yine susmuyo valla o kucagımda sakınlessın diye evin içinde kosuyorum nerdeyse. o öyle agladıgında zaten elim ayagıma dolanıyor ne yapacagımı sasırıyorum.
zaten gündüzleri uyumuyo kerata. saatlerce ayagında salla yere bıraktıgım anda uyanıyo. hiç bir iş yapamıyorum. depresyona girecem nerdeyse. ben mi bakamıyorum cocuga diye. annem uzun zamandır yanımdaydı evine gitti. ama bazen tel.ile arayıp aglayarak gel diyesim geliyo. ne yapacagım ben. çok mu beceriksizim acaba...
Canım seni tekrar gördüğüme sevindim...Ben de düşünüyordum acaba çiçek neden yazmıyor diye...
Şuan içinde bulunduğun durumu hepimizde dönem dönem yaşadık ve yaşıyoruz...Bazen "ben oynamıyorum yaaa"diyerek herşeyi bırakasım geliyor.....
Henüz herşey çok yeni...Alışma sürecindeyiz.Kolay değil bütün alışkanlıklardan bir anda vazgeçebilmek...
Çok az kaldı,şu bebişler tam bir düzene girsin o zaman herşey daha da güzel olacak.
Aslında biliyormusun biraz da biz kendimizi bu hale getiriyoruz diye düşünüyorum.Geçen gün ben de aynı senin durumundaydım.Yatağa kıvrıldım ve sessizce ağladım...Sonra da uyuyakalmışım.
Evet annelik hiç kolay değilmiş....İnsan ancak yaşadıkça anlıyor bunları.
Ertesi sabah ise kendime kızdım...Bu bir oyun değildi...Artık bana muhtaç bir bebeğimin olduğunu kabullenip hayatımı ona göre şekillendirmem gerekiyordu...
Bebeğim ilgi istiyor diye evimi ve kendimi ihmal ediyordum sürekli.Ben 24 saat bebeğimi oynatıp onunla ilgilenirsem evde düzen falan kalmaz.Onunda biraz farklı şeyler görmeye ihtiyacı var.
Koydum Kayrayı ana kucağına,astım önüne oyuncaklarını,ağzınada emziğini verdim ve temizlik yaptığım her odaya yanımda götürdüm.Baktım bizim ki ben ortada dolanıp ona laf attıkça emziğide attı,oyuncakları da bıraktı ve ilgiyle beni izlemeye başladı.
Bu şekilde bütün evimi temizledim.
Tabi sıkıldığı zamanlar da oldu,o zaman mola vererek oyun oynadık vs vs...
Ev temizlenince kendimi biraz daha iyi hissettim.Ertesi gün o gazla kocamın 3 aylık birikmiş ütülerini yaptım.Tam 20 tane gömlek,10 tane tişört,8-10 tane pantalon ütüledim.Kah Kayrayı yanıma koydum kah onu uyuttum devam ettim ama neticede onuda bitirdim...
Yani demek istediğim bebeklerin olması bizlere engel değil bizler sadece onları engelmiş gibi görüyoruz.Kabul her yer bal dök yala olmuyor ama en azından bir düzene giriyor.
Akşamlarıda bebeğimi uyutup ertesi günün yemeğini hazırlıyorum,hazırlayamasam da sofraya karpuz peynir koyuyorum ne yapayım.Dünyanın sonu değil ya...Önemli olan benim kendimi iyi hissetmem.
Birde babalar sanki sadece bu bebek bizim miş gibi muamele yapıyorlar(en azından benimki öyle)
Birazcık ilgilen dediğimde alıyor kucağına tv açıkken ,yavrumda kucağa gelince zaten susuyor,onun da adı ilgilenmek oluyor.
Turuncu da bütün gün tv açmadan bebeği ile ilgilensin dursun...Ohhh ne alaaa!!!
Babalara da üzerlerine düşen görevi yerine getirirlerse bizler biraz daha rahatlamış olacağı...
Bu arada Kayranın gündüz içtiği süt 70-80 cc den 90a çıktı.Geceleri 100 ile devam ediyoruz.Tam iştah sorunu ortadan kalkmadı ama buna bile şükür.
Bebeğin 800 gr alması fena değil aslında...Zorlayarak 120 nasıl içireceksin ki ?
Sütün kesilmemesi için düzenli sağmaya devam diyorum...
Lütfen canını sıkma.En kısa zamanda toparlanman dileği ile...
İlk adetimin üzerinden 47 gün geçti ve ben hala adet olmadım :122:
benim kızım da hafif yeşil,sulu,mukuslu kaka yapıyordu.tahlilinde amip kisti görüldü.ağız yoluyla bulaşıyormuş.doktor her yerden almış olabilir dedi.
eller ağızdan çıkmıyor ki...
ilaç kullanmaya başladık yavaş yavaş düzeliyor.
mrb..yazılanlara hızlıca göz gezdirdim...turuncuyla aynı fikirdeyim..bugün ilk defa misafir ağırladım...yorucu oluyor ama mutluyum..benzer şeyleri yaşıyoruz...geçecek..ya benim bebiş emmiyodu...sütümde çok şükür sağarak çoğaldı..emmesini tercih ederdim tabi..şu an ben de fazla sütü depoluyorum..ama süt saklama poşetim 1 tane kaldı...yaşadığımız yere de hergün kargo gelmiyor..sütümü de atmak istemiyorum..sizce süt saklama poşetlerim gelene kadar onun yerine ne kullanabilirim...artık uyusam iyi olacak yoksa sabah ayakta duramıcam...zaten burdada kimsecikler kalmamış...sabah mesai erken...
mrb..yazılanlara hızlıca göz gezdirdim...turuncuyla aynı fikirdeyim..bugün ilk defa misafir ağırladım...yorucu oluyor ama mutluyum..benzer şeyleri yaşıyoruz...geçecek..ya benim bebiş emmiyodu...sütümde çok şükür sağarak çoğaldı..emmesini tercih ederdim tabi..şu an ben de fazla sütü depoluyorum..ama süt saklama poşetim 1 tane kaldı...yaşadığımız yere de hergün kargo gelmiyor..sütümü de atmak istemiyorum..sizce süt saklama poşetlerim gelene kadar onun yerine ne kullanabilirim...artık uyusam iyi olacak yoksa sabah ayakta duramıcam...zaten burdada kimsecikler kalmamış...sabah mesai erken...
Canım süt saklama poşetleri gelene kadar cam reçel kavanozları varya onlara koy istersen.Yalnız kapağını kapatmadan evvel temiz bir bez ya da tülbenti kavanozun ağzını kapatacak kadar kes sonra üstüne kapağını kapat.Tabi sonra buzdolabına koy.
ben iki güne bi ya misafir ağırlıyorm ya misafirliğe gidiyorm:) bebiş engel olmmuyo biraz yoruluyorm ama . cuma günü kontrolu var bakalım ne sonuç çıkacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?