cicek canim uzme kendini inan hemen herkes ayni durumda , sen zaman buldukca takil buraya rahatlarsin be gulum tek basina asilmiyor sikintilar , paylasim guzel ve burda da alasini yasayabiliriz biz istedikce,,
Biyolog86[/B senin agu nu yerim ben sirine,
masallah kilosu ve boyu pozu iyi kizcemizin allah daim etsin annesi sanada masallah iyi bakmissin Asya bebege ....
Eylulde bir ara teyzeme bursaya gitcem, bu bulusma olayindan benide haberdar edin, eger eylulde olursa gelirim bende kizlar , severim bu tip etkinlikleri hep bizim minnoslari yanyana koyar resimlerini cekeriz belki ilerde buyuduklerinde bakar bakar gulerler hi,,ne dersiniz
canım ya aramıza dönmene ve yazmana cok sevindimsuan yasadıgın bu süreci ben lohusalıgımda ysadım kendimden bile sogumustum tipime bakıp bakıp biri beni böle görmesin diyodum bende cok süslüydüm ama düm artık süs falan kalmadı seninde inş gecicek bak büyüyorlar artık yavas yavas kendimize bakıcaz ama hızla olmıycak bunu ögrendim işte bu yasadıklarımız ANNELİK bunlara gögüs geriyosun ve ugrasıyosun ya işte bu yüzden cennet annelerin ayaklarının altında sadece dogurmak degil tabi bunu şimdi şimdi anlıyoruz daha önce sanki sadece laftı annem söyler ben hıhı yapardım ahhh anacım 3ay bile olsa şimdi daha iyi anlıyorum seni efkarlandım gııı [/QUO
:) Çok tşk ederim.Evet haklısın annelik yaşanmadan anlaşılacak birşey değilmiş... İnan süslenmeden markete gitmezdimŞimdi kendimi kadın gibi görmüyorum bile ,eşim bazen kıskanıyor,çok şaşırıyorum bu halimimi kıskanıyorsun diye Ama dediğin gibi zamanla yine kokoş anneler oluruz inşallah...
Canım seni tekrar gördüğüme sevindim...Ben de düşünüyordum acaba çiçek neden yazmıyor diye...
Şuan içinde bulunduğun durumu hepimizde dönem dönem yaşadık ve yaşıyoruz...Bazen "ben oynamıyorum yaaa"diyerek herşeyi bırakasım geliyor.....
Henüz herşey çok yeni...Alışma sürecindeyiz.Kolay değil bütün alışkanlıklardan bir anda vazgeçebilmek...
Çok az kaldı,şu bebişler tam bir düzene girsin o zaman herşey daha da güzel olacak.
Aslında biliyormusun biraz da biz kendimizi bu hale getiriyoruz diye düşünüyorum.Geçen gün ben de aynı senin durumundaydım.Yatağa kıvrıldım ve sessizce ağladım...Sonra da uyuyakalmışım.
Evet annelik hiç kolay değilmiş....İnsan ancak yaşadıkça anlıyor bunları.
Ertesi sabah ise kendime kızdım...Bu bir oyun değildi...Artık bana muhtaç bir bebeğimin olduğunu kabullenip hayatımı ona göre şekillendirmem gerekiyordu...
Bebeğim ilgi istiyor diye evimi ve kendimi ihmal ediyordum sürekli.Ben 24 saat bebeğimi oynatıp onunla ilgilenirsem evde düzen falan kalmaz.Onunda biraz farklı şeyler görmeye ihtiyacı var.
Koydum Kayrayı ana kucağına,astım önüne oyuncaklarını,ağzınada emziğini verdim ve temizlik yaptığım her odaya yanımda götürdüm.Baktım bizim ki ben ortada dolanıp ona laf attıkça emziğide attı,oyuncakları da bıraktı ve ilgiyle beni izlemeye başladı.
Bu şekilde bütün evimi temizledim.
Tabi sıkıldığı zamanlar da oldu,o zaman mola vererek oyun oynadık vs vs...
Ev temizlenince kendimi biraz daha iyi hissettim.Ertesi gün o gazla kocamın 3 aylık birikmiş ütülerini yaptım.Tam 20 tane gömlek,10 tane tişört,8-10 tane pantalon ütüledim.Kah Kayrayı yanıma koydum kah onu uyuttum devam ettim ama neticede onuda bitirdim...
Yani demek istediğim bebeklerin olması bizlere engel değil bizler sadece onları engelmiş gibi görüyoruz.Kabul her yer bal dök yala olmuyor ama en azından bir düzene giriyor.
Akşamlarıda bebeğimi uyutup ertesi günün yemeğini hazırlıyorum,hazırlayamasam da sofraya karpuz peynir koyuyorum ne yapayım.Dünyanın sonu değil ya...Önemli olan benim kendimi iyi hissetmem.
Birde babalar sanki sadece bu bebek bizim miş gibi muamele yapıyorlar(en azından benimki öyle)
Birazcık ilgilen dediğimde alıyor kucağına tv açıkken ,yavrumda kucağa gelince zaten susuyor,onun da adı ilgilenmek oluyor.
Turuncu da bütün gün tv açmadan bebeği ile ilgilensin dursun...Ohhh ne alaaa!!!
Babalara da üzerlerine düşen görevi yerine getirirlerse bizler biraz daha rahatlamış olacağı...
Bu arada Kayranın gündüz içtiği süt 70-80 cc den 90a çıktı.Geceleri 100 ile devam ediyoruz.Tam iştah sorunu ortadan kalkmadı ama buna bile şükür.
Bebeğin 800 gr alması fena değil aslında...Zorlayarak 120 nasıl içireceksin ki ?
Sütün kesilmemesi için düzenli sağmaya devam diyorum...
Lütfen canını sıkma.En kısa zamanda toparlanman dileği ile...
Yokluğumun sizler tarafından fark edilmesi beni inanılamaz mutlu etti çok tşk ederim.Buna ihtiyacım oluyor çünkü eşimin işi gereği memleketimizden uzagız ailem ve arkadaşlarım yok yanımda,yanlızım anlayacağınız ,buda çok kolay olmuyor ( gerçi artılarıda yok değil ama)) .Eşlerin yardımcı olmaması konusuna hiç girme inan benden bin ahhhhhhhh işitirsin.Dün sizlere yazdım ve baktım iyi değilim kaptım kızımı dışarı çıktım sonra bir arkadaşa gittim,biran önce havamın değişmesi gerekiyordu çünkü,derken eve geldim aynı anda hem süt sağma saatim hem kızımı doyurma saatim ,e eve yeni geldim üzerimi değişmem lazım,ben yokken eşim evi mutfağı mahvetmiş............vb.....ne yapacağımı şaşırdım tabiki ilk iş kızımı doyurmak,eşime dedimki bana sadece pompa ve biberonu yıka ki kızımı doyurup hemen sağayım,inan birsürü söylendi,ya sinirimden ağladım,sanki benim doğa üstü güçlerim var ve ben sadece yapmak zorundayım ahh ahhhh neyse ya yapacak bişe yok Bu arada şuanda daha iyiyim,desteğiniz için tşk
cnm üzme kendini çok değil 3-5 gün önce bende buna benzer şeyler yazmıştım.... böyle hissetmemiz çok ama çok normal ama insan bazen öyle bir uyanıyor ki aha diyor bugün dünya başıma yıkıldı ...
ben her sabah asya ya bakıyorum bakıyorum diyorum ki acaba bugün neler yapıcak bana nasıl canıma okuyacak çünkü benm bebeğimde uyumayan ,uykusu geldiğinde bile cıyak cıyak bağıran ayakta sallamazsam uykuyageçemeyen bir bebek...
bak şuanda babası uyuttu salla salla adamda uyudu:)
geçicek cnm hepsi bitecek üzme kendini..önceden vaktimiz çoktu süslenirdik evimizi temizlerdik ben tek bir tshirt ü bile ütüsüz bekletmezdim.. tatlılar yapardık gezmelere giderdik... insan ilk hamile kaldığında elbette zorlukları biliyor ama bu kadarını tahmin edemiyor dolayısıyla beyin şaşırıyor... bunca yıllık düzenden sonra 2 beden olarak yaşamak kolay mı..
bu arada bebeğin 800gr almış süper... bende bugün gittim kızım 900gr almış dr. um çok çok iyi böyle devam et 6 ay ek gıda yok dedi..
nasıl 800 gr.ı beğenmedi ki... havalar sıcak mesela geçen ay 1200 gr almıştık bu ay 800... çünkü sıcak terliyor bebekler ve emerken bile bunalıp bırakıyorlar... düzenli uyuyamıyorlar dolayısıyla kiloları etkileniyor vs vs...
bende bazen çok bunalıyorum hatta yeter diye çığlık atıyorum içimden bırakıyorum bebeği yatağa çıkıyorum başka odada sakinleşip geliyorum bi nefes alıyorum sonra da üzülüyorum böyle anne mi olunur diye... hata mı yaptım diyorum haketmiyormuyum acaba...
ama bizde insanız kusursuz olamayız hatasız olamayız diyorum yine sil baştan tın tın tın kucakta...
inanırmısın bugün asyaya hem şarkı söylüyorum hemde çamaşır katlıyorum...
mutfağa puseti koydum hem yemek yaptım hem agu de kızım hu de kızım diye oyaladım... durmadı aldım bi balkona çıkardım geldim..
bazen kucağımda çocukla afedersin wc ye girdim...
bazen parçalı bulutlu bazen yağmurlu bazen güneşli ama en çokta gökkuşağı gibi geçecek günlerimiz:)
öptüm fındığını cnm üzülme olur mu
Allahım iyiki karşıma sizleri çıkarmış kendimiçok iyi hissettiriyor yazdıklarınız.Çok samimi arkadaşlarımdan bahseder gibi bahsediyorum gün içinde sizlerden.Annemle telf konuşurken birden filanca arkadaşım şunu yapmış bebişe filanca arkadaşımda bunları yaşıyor filancanında bebeği böyle :)))) Görsen sanki çok samimi arkadaşlarımdan söz ediyorum
cicek canim uzme kendini inan hemen herkes ayni durumda , sen zaman buldukca takil buraya rahatlarsin be gulum tek basina asilmiyor sikintilar , paylasim guzel ve burda da alasini yasayabiliriz biz istedikce,,
Sagol canım ya bundan sonra ara vermemeye çalışcam nezaman yazmaya ara versem hemen tempom düşüyor
çiçekcim nolur sen de kendini bırakma birkaç gün sık dişini hem bebeğinle ehm kendinle ve evinle ilgilenmeye çalış o da bunu bir oyun gibi görmeye seni etrafta dolanırken izlemeye alışır bence
daha 3 ay oldu çok tazeyiz hepimiz tam düzen kurduk diyoruz birden yıkılıveriyor bunalıyoruz sonra oleyy bugün süper emdi diyoruz gece uyumuyor gece 10saat uyusa sabah oyalanmıyor ama bir şekilde düzene giriyorlar işte
Evet yavaş yavaş alışacağız inşallah .Zaten sayenizde bu gaz bana şöyle bi 10 gün kadar yeter
Canım beni merak ettiğin için teşekkür ederim.Bizim durumumuz şöyle:Geçen haftaya kadar ilaç kullandık bu bakımdan kızım kusmadı fakat 2 gün ilacı kestik tekrar başladı.Dün gece yine vermeye başladım Allaha şükür dünden beridir kusmadı.İştahsızlığımız tam gaz devam,biberonu tam olarak bitirmiyor ben de bir yandan bekliyor bir yandan da sıka sıka veriyorum.Bu durum öğün atlamamıza neden oluyor.
Senin kızın durumu bence çok iyi,cc miktarı kilosu Allaha şükür yerinde.Eminim sen de zorla besliyorsun hala,ne yapalım bu durum geçicidir umarım.
Çiçekciğim şuan ki psikolojini o kadar iyi anlıyorum ki hepimiz aşağı yukarı ortak duyguları paylaşıyoruz.Bazen bir şeyler ters gittiğinde boynum bükülüveriyor,kendime güvenim gidiyor(Annelik konusunda)Ben bu işi beceremiyor muyum diye hayıflanıyorum.Oysa hamileyken daha farklı düşünmüştüm,hem kendime hem çocuğuma hem de eşime yetişebilecektim.Şimdi ise düşündüklerimi hayallerimi tam tutturamadığıma ve yahut yetişemediğime üzülüyorum.Sonra şunu düşündüm doğumun ilk haftalarında bocalama dönemini yaşadık şimdilerde ise toparlanma sürecindeyiz.Biraz daha sabredelim her şey yoluna girer...Bugün baktım haberlerde sıcak havalardan bahsediliyordu görüntüde ise park manzarası vardı derken kadının biri 2 çocuğuyla sereserpe oturmuştu hatta çocuğun biri daha yeni doğandı.Ben daha doğru dürüst çıkamamışken oh millet ne rahat diye iç geçiriyordum acaba bizde mi rahat bıraksak kendimizi?Belki psikolojimizi de düzeltmiş oluruz.
Valla ben yavaş yavaş ucundan tutup kendimle ilgilenmeye başladım bile şu an korselerin satıldığı sitelere bakıyorum uygun gördüğümü hemen alıcam.Cnım benim kız ağlıyor kalkmam lazım koliğimiz tuttu 3 gündür...Sağlıcakla kal.
Ahhh Canım bu bebişlerimizin iştahsızlığı ne olcak,ben yediriyorum ama nasıl bana sor inan bel fıtığı olcam yakındaEvet biz çok pimpirikliyiz millet rüzgar demiyor yagmur demiyor çıkıyor bebişlerle,aslında onlarla aramızdaki fark onlar bebeklerini kendi hayatlarına adapte ediyorlar ,biz ise kendimizi bebeğimizin hayatına adapte ediyoruz buda nekadar sağlıklı bi durum tartışılır.Aman bebeğimin düzeni bozulmasın ,uyku saati değişmesin ,mama saati aksamasın derken belkide doğru yapmıyoruz ama başka türlü davranmak elimizde değil yaradılışmız bu HERŞEY YAVRULARIMIZ İÇİN
ah cnm, nasıl da güzel anlatmışsın duygularını. okurken öyle çok kendimi buldum ki yazdıklarında. ne düşünüyorum biliyormusun? evet bebişlerimizi çook seviyoruz ama kendimizi de çook seviyoruz. bebişlerimize vakit ayırıp onlarla ilgilenmek ama kendimize de vakit ayırıp güzel-bakımlı hissetmek istiyoruz. vee evimize de vakit ayırmak pırıl pırıl yapmak istiyoruz. haa sonra bi de güsel güsel yemekler yapmak için zaman ve enerji de istiyoruz. bi de tabii gezmek tozmak istiyoz esikisi gibi. gerçekte olansa bebişlerimiz herşeyden kıymetli olduğu için tüm önceliğimiz onlar ve şuan çokküçük oldukları için heran ve herşeyde bizim ilgimize ve alakamıza ihtiyaçları var. bu da çok enerji ve zaman alıyor. ve diğer sevdiklerimize vakit ve enerji bulamıyoruz doğal olarak ve hepsini mükemmel birşekilde birarada götüremeyince ( ki bu imkansız bişey) depresif oluyoruz.
oysa hepimiz biliyoz ki zamanla herşey düzene girecek ve şuan yapamadıklarımızı yine yapıyor olacağız, biraz daha sabredicez ..
Haklısın ya ayyyyyynennn bu şekilde olsun istiyorumSihir güçlerimiz olmalı :) Napalım artık zaman herşeyin ilacı ...Tşk ederim desteğiniz için...
kızlar, burada en çok hoşuma giden şey şu ki, hepimiz aynı sıkıntıları, bunalımları, uykusuz geceleri, vs vs yaşasak da yine en iyi tesellileri biz veriyoruz birbirimize.. ne güzel değil mi?
biz fatih osman'la bursa'ya gidiyoruz bugün; ankara'dan hızlı trenle eskişehir'e, oradan da bursa'ya.. bayrama kadar annemlerin yanında kalacağız. birkaç gündür gaz sancılarımız çoğaldı. trende filan çok bağırmasa bari...
dün kayınvalidemleri ve görümcemleri iftara aldık ve sezonu kapattık:) osmancık'la da vedalaştılar, 10 gün uzaktayız inşaallah. 8 aydır gidemiyrdum memeleketime, çok heyecanlıyım o yüzden!
umut ediyorum ki, bu 10 gün iyi gelecek, osmancık'ı annemin kucağına bırakıp uyuyabileceğim güzelce:) dinleneceğim, bolca kitap okuyacağım,geriye döndüğümde taptaze başlayacağım anneliğe inşaallah!
fırsat buldukça takip edeceğim burayı... herkese selamlar!!!
kızlarr bu sabah asya yı odasındaki beşiğine koydum birde müzikli aparatını açtım baya oyalandı uyku setindeki karakterlere gülücükler attıı:)
diyorum ki dönence alayım ilgisini çekmeye başladı nede olsa ama nasıl bişe alsam... tavana görüntü yansıtanlardan alsam gündüz görünüyormu çünkü gece ihtiyacımız yok bana gündüzleri oyalanabileceği hatta oynarken uyuyabileceği müzikli ilgi çekici birşey lazım... kullananlar bilgi verirse çok sevinirm bugün eşim gelince gidip almayı planlıyorum tatlışlar......
canım arkadaşlar güzel güzel yazmış, bana pek laf kalmamış.. inan hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz ve seninde paylaşımlarını bekliyoruzAh mayıs anneleri daha önce hiç yaşamadığım duygular yaşıyorum 2 zıt duyguyla boğuşuyorum sanki.Bir yandan inanılmaz mutluyum,tabiki her anne bebeğini eşsiz bir sevgiyle sever fakat bazıları daha bi saplantılı sever ya o denli çok seviyorum kızımı,babası eve gelince veriyorum kızımı ben yemek yiyorum bulaşıkları topla biberon yıka derken 30 dk oluyor olmuyor sanki kzımı geri aldığımda günlerdir görmüyormuşum gibi tuhaf bir duygu sevgi coşkuyla alıyorum,kucagımda bile özlüyorum.Fakat diğer yandan çok çok çok bunaldım çok uykusuzum,inanılmaz süslü bir insandım şimdi hiçbişe yapmaya vaktim yok,sosyallik desen sıfır akşam 8 de gözlerim kapanmasın diye direniyorum,eşimle deseniz arkadaşımızın tabiriyle + 18 :) söz konusu bile olmuyor,gerginim.Kızım uyanık oldugu sürece ayakta gezdirmemi istiyor,belim çok agrıma başladı yoruluyorum bu defa daha uykusu tam gelmeden uyutmak istiyorum sonrada çok üzülüyorum ben nasıl bir anneyim diye kızımla sahbet edecek halim kalmıyor sessiz sessiz evde geziniyorum bazen yine kendimi suçluyorum bu defa.Eşim gel dışarı çıkalım diyor havan değişir hayır yorgunum diyorum adamcağız kendisiçıkıncada surat yapıyorum,biliyorum haksızım ben kendimi eve kapattıysam odamı kapatsın ama elimde değil cadı gibi oldum resmen( Bi dönem sürekli size yazıyordum ama inanın şuanda kendimi okadar kötü hissediyorumki okuyorum yazılarınızı içim gidiyor fakat neşem giitti ya yazamıyorum gitgide kaptum oysaki çok benimsedim sizleri hernekadar yeni olsamda gün içinde tek tek aklıma geliyorsunuz. KAYRA hala iştahsızmı, PINARDA nın bebeği hala ksuyormu mamasını yerken uğraştırıyormu ,kaç cc sütleri çıktı acaba bugün ,bebişlerin resimleri gözümün önüne geliyor,+ 18 aklıma gelip gülüyorum,Bazı arkadaşların eşleriyle sorunları kiminin annesiye gün içinde hep aklımda fakat kendimi tam anlamıyla kapattım.Çok sosyal bir insandım ya arkadaşlar o nedenle bu durum beni çok etkiledi.Böyle düşününcede suçluluk duyuyorum çünkü kızım olmadan dünyanın hiçbir güzelliği umrumda değil işte böyle çelişkiler içindeyim günlerdir.Umarım geçici bi süreçtir.
Dün kontrole gittik 800 grm almış.Doktor 3 saate bir 120 cc yi geçmelisin dedi,ben 100 cc yi ne zorluklarla içiriyorum görseniz alnımdan öpersinizevde gezmediğimiz oda bakmadığımız avize kalmıyor,Bide vermemiz gereken cc ler artıyor fakat benden çıkan süt aynı miktarda olunca mamayı arttırmak zorunda kalacağım her ay,şuana kadar 6 öğün anne sütü 2 öğün mama veriyordum şimdi mecbur 5 öğün anne sütü 3 öğün mama vercem,üzülsemde artık neyapim daha elimden geleni yapıyorum sağmaya devam ...
iyi olur gerçekten, hepimize güzel bir değişiklik olur, bayramdan sonraya ne dersiniz??kızlar,
ne dersiniz istanbul.da olanlarımız biz de bir buluşma ayarlayalım mı? bursalı arkadaşlar gibi biraraya gelmek hepimize iyi gelicektir eminim. bol
bol bebiş sever, dertleşiriz, yenileniriz:))))
bizim gece bile pek işimize yaramıyor projeksiyon.. şimdi olsa şunu alırım..kızlarr bu sabah asya yı odasındaki beşiğine koydum birde müzikli aparatını açtım baya oyalandı uyku setindeki karakterlere gülücükler attıı:)
diyorum ki dönence alayım ilgisini çekmeye başladı nede olsa ama nasıl bişe alsam... tavana görüntü yansıtanlardan alsam gündüz görünüyormu çünkü gece ihtiyacımız yok bana gündüzleri oyalanabileceği hatta oynarken uyuyabileceği müzikli ilgi çekici birşey lazım... kullananlar bilgi verirse çok sevinirm bugün eşim gelince gidip almayı planlıyorum tatlışlar......
gel cnm gel.. bana gel... ay ben eşimi yollayayımda pijama partisi yapalım hahahaa:)
eylülde ayarlayalım kısmetse bayram dönüşü:) havalarda serinlesin... offf bi sürü bebekkkk yerim yaaaaaa
karşıma dizerim tek tek mıncıklarım:)
Fisher Price Kelebekli Rüyalar Uzaktan Kumandalı Dönence - e-bebek.com
bu da indirime girmiş ama oyuncakları çok az ve renksiz gelmişti bana
canım arkadaşlar güzel güzel yazmış, bana pek laf kalmamış.. inan hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz ve seninde paylaşımlarını bekliyoruz..
iyi olur gerçekten, hepimize güzel bir değişiklik olur, bayramdan sonraya ne dersiniz??
bizim gece bile pek işimize yaramıyor projeksiyon.. şimdi olsa şunu alırım..
Playgro Toy Box Müzikal Dönence - e-bebek.com
bence bu çok iyi, oyuncakları, renkleri ve fiyatı güzel..
Eki Görüntüle 483596
ben bunu almıştım hamileyken, bi sürü de para verdik;oyuncakları çok sade geldi kızıma, başka oyuncaklar asıyorum üstüne, ışığını da nadiren kullanıyoruz, bence bu kadar masrafa gerek yok dönencede..
merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir benim sizlere bi sorum olacak benim kızım bu gün 85 günlük ve kalça çıkığı ultrasonunu henüz yaptıramadık randevu aldığımız tarihte burda değildik ama çocuk dr umuzun elle kontrolüne göre bi sorun yok sizler ne yaptınız şimdi yaptırsam geç kalmış olmayız değilmi?
kızlarr bu sabah asya yı odasındaki beşiğine koydum birde müzikli aparatını açtım baya oyalandı uyku setindeki karakterlere gülücükler attıı:)
gel cnm gel.. bana gel... ay ben eşimi yollayayımda pijama partisi yapalım hahahaa:)
eylülde ayarlayalım kısmetse bayram dönüşü:) havalarda serinlesin... offf bi sürü bebekkkk yerim yaaaaaa
karşıma dizerim tek tek mıncıklarım:)
Canimcim benimde iki farkli donencem var muzikli ve renkleri cok parlak, bizimkinin dikkatini cekiyor cekmesinede malasef onlarla uyumuyor ,15 dk sonra basliyor viziklanmaya yani anlayacagin sikiliyor..gerci suan cok kucukler hele benimki normallerinde altinda geriden geliyoruz bu yuzden gelisimleri biraz daha ilerledikce daha anlar duruma gelebilirler..sana tavsiyem oncelikle cok pahali birsey alma cunku olurda Asya hoslanmaz veya cok sevmez bosuna cok para vermemis olursun..
Ben bir Tr ye gelim kizlar hele bir soyle bir toplayim hepinizi, boyle olmayacak cok pasif kaldik kizlar canlanin daa..
Beykoz gii Turuncu yok ama ben olsam olmaz mi
Yavrucuklar artik cok az kilo almaya basladilar, biz bugun gittik kilosunu olcturmeye benim oglan resmen yerinde sayiyor, gidim gidim kilo aliyor deli olucam ..minik dogdu ancak diyerek kendime moral veriyordum ama bugun resmen moralen beni yere yapistirdi resmen.Kilo alamasinin sebeplerinden biri cok hareketli heralde habire tepinen bir bebek nasil alsin ki kilo, isi gucu oyun kol ve bacaklari durmuyor ki veledin deli ediyooo benidogdugunda 2430 kg idi simdi ancak 5400kg olmus nasil sizce kizlar , ben daha ne yapiyim bu cocuguda kilo alsin..korkuyorum hep boyle bicirik kalcak diye:18:
canım olmazmı olursunda turuncucum test yapcaktı gebelik testi onun sonucunu bekliyorum bakalım ne oldu sendede varmı böle durum
canım olmazmı olursunda turuncucum test yapcaktı gebelik testi onun sonucunu bekliyorum bakalım ne oldu sendede varmı böle durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?