Canim cok sevimdim allah daim etsin sagligi ins. cok zor zamanlar yasadin biliyoruz ama cok sukur mevlam defnecigimizin yuzune gulmus cok sukur ...cok gecmis olsun tekrardan
Fischerprice in basit bir modeli var onunde tac seklinde bir parca ve 3tane oyuncak sarkiyor
Çok ama çok geçmiş olsunn...Şükür beklediğimiz sonuç geldi
Kızını yerimize öpüp kokla canım.
Ana kucağı için biraz geç değil mi acaba.Kayra artık içinde ayakları ile kendisini yukarı doğru çekiyor.
Verimli olarak en fazla 1 ay bilemedin 2 ay daha kullanırım...Sonrasında chicco polly yemek masasına geçiş yaparız.
Bizm modelimiz fisherprice.120 tlye aldık 2 haftalıkken ve çok işime yaradı.
Eki Görüntüle 484378
gözün aydın canım rabbim başka sıkıntı vermesin inş.
cnm en iyisi sızma zeytinağı. ben oğluma pişerse zeytinyağı sürüyorum ve hemen ertesi güne geçmiş oluyo, üstelik koruyo da, tekrarlamıyo uzun süre...asyanın poposunu her kakada muhakkak yıkıyorum ona rağmen sabah hafif pütürlenmişti poposu kızarıklık falan yoktu...
güzelce kremledim yine her zamanki gibi kuru tutup arada havalandırıyorum...
baktım şimdi kızarmış iyice... eğer önüne geçemezsem artar ve önlemek çok zor olur...
şimdi güzelce zeytinyağı sürdüm...
alt açma naylonunun üzerine pamuklu bez yaydım bezini çıkarıp yatırdım iyice havalansın diye...
önerebileceğiniz bir çözüm warsa lütfen yazın ki ilerlemeden geçireyim bu işi...
bepanten pudra bebek yağı zeytin yağı pişik kremi hangisinden hızlı çözüm alırım?????
teşekkür ederim canım, bunu duymam iyi oldu.. bi sorun olmasın da, uykucu der geçeriz bizim miniklere napalımcanım benim kız 1. ayından sonra geceleri doktorum kilo alımıda iyi tabi uyandırma dedi benim kızda uyandırmasam aynen 8 9 saati buluyo geceleri ama ben 9 da yatırıyoum gece 3 te uyandırmadan uykusunda gee emziiriyorum sonra bidaha sabah 9 da uyandığı znm. gerçi benim kızım bayağı bi uykucu gündüz 1 saat oynuyoruz 2. saatte uykusu geliyo 1 saat kesitirıyo hemen şekerimdoktora bile çok uyuyo benimki acana bişymi var dedim yok daha neler millet uyusun diye gözünün içine bakar çocuğunun sen bunu takıyosun diyo ne yapalım işte annelikkkkk
Tam sonucu yazacakken top patladı
Eveeet işte beklenen o an....
Turuncu 50 gündür adet görmeyince testi yapar ve sonuçççç ....:111:
NEGATİF
Herifimi tebrik ediyorum
Yarışmacı arkadaşlarıma başarılar diliyor ve yola çirkin prens Kayramla devam ediyorum
ben bu hafta başına kadar sadece anne sütü veriyordum, ama dr kilo alımının az oldğunu söyleyerek mama verdi günde 120 ml verebilirsin dedi ama kızım biberonu hiç tutmuyor ben ağzına damlatıyorum zorla, dün ilk kez vermeye başladım alışsın die 30ml olarak 2 kez verdim. yaklaşık 10 gündür memeyi gündüz neredesye hiç emmiodu sanırım birazda o yüzden kilo almadı sadece 400 gr aldı bu ay, bugun de daha 30 ml verdim. ben de sizlere sormak istiyorum biberona nasıl alıştırdınız.... hiç tutmuo benim cimcimemmm :)))
canım kaç kilo şuanda feyzanur ?
Yani hem meme almıyor hemde mamayı 30-45 arası içiyorsa çok az içiyor demektir.
Haftalık sağlık ocağına götürüp kilo kontrolü yapabilirsin.
Benimki de ayni canim. Dun gece telsizi acik birakmistim yanimizdaymis gibi olsun diye. Uyaniyor parmaklarini emiyor sapir supur ama aglayip aciktim meme ver be kadin demiyor
Dedigin gibi 9 saati buluyor bu sekilde
Bu ay hic mama da vermedim bakalim bu hafta tatil oncesi kontrole goturdugumde kilo durumuna gore geceleri uyandirmaya baslayacagim
cnm evde bepanten var ama normal bepanten bizim kullandığımız ondansa onu süreyim... nette okudum z.yağını hafif ılıtıp asidini alıyormuş uygulayın diyor...
bepanten korktum zarar verir diye..
bizde antibiyotik kullanıyoruz bugün son günüydü... ilaç ishal yaptı sık sık az az kaka yapıyor 7 gündür ondan oldu mutlaka..
normal bepanten dimi cnm bebekler için fln varmı diye sordum
hafif kızarıklık... sabah poposunu yıkarken baktım minik bir pürtülenme vardı kızarıklık yoktu...
yıkadım öğlen yağladım uyuttumm baktım kıpkırmızı olmuşşş
aldırayım bari eşime akşam gelirken alsın..
ben her seferinde sürmüyorum gece sürüyorum sabaha kadar bez değişmediği için...
banyodan sonra yağlıyorum gündüzde bir kere daha sürüyorum ama ilaç yaptı ya...
onca bez değiştirdim pişmemişti...
:)
bende cnm sık sık değiştiriyorum günde ortalama 10 bez değişiyor...
azıcıkta olsa anında değiştiriyorum...
umuyorum geçer..
teşekkürler cvplarınız için hemen bir desitin aldırayım ve o gelene kadar bepanten uygulucam altı açık yatıyor şuanda pamuklu beze yatırdım...
kızlar birde forumlarda travazol krem okudum...
şuanda iltihaplı akıntı için kullanıyorum ben elimde var yanii
duyan varmı:)
bu arada açık bırakıp z.yağı sürmüştüm kızarıklığı gitmiş... şimdi de bepanten uyguladım...:)
günaydın herkezeee bugun kalca cıkıgı kontrolümüz vardı ve Allahıma sükür bir sorun yok dendi ordan saglık ocagına gittim ve tahmin ettigim gibi bebegim 2.ayında 5700ken simdi 6.200gr yani 500grcık almıs 55.5cm ken 61 cm olmus doktorumuz cok güzel kilosu normal boyu bu ay biraz daha iyi dedi diger saglık takibindede sorun yok ona şükür kilo konusunda bana ek bişey ver demedi bende vermicem zaten desede 1 ay daha bakıcam yine almazsa sorarım doktora böle böle diye ....
canım maşllah bebişine benimki daha 5.300gr ama çok şükür sağlıklı sende kiloyu takma zaten gayet iyiymiş
benim oğlum minicik doğdu 2.890:)bizde bu ay 800 gr almışız çok şükür kalça çıkığı sorununuzda yokmuş ohhh
Tam sonucu yazacakken top patladı
Eveeet işte beklenen o an....
Turuncu 50 gündür adet görmeyince testi yapar ve sonuçççç ....:111:
NEATİF
Herifimi tebrik ediyorum
Yarışmacı arkadaşlarıma başarılar diliyor ve yola çirkin prens Kayramla devam ediyorum
canım maşllah bebişine benimki daha 5.300gr ama çok şükür sağlıklı sende kiloyu takma zaten gayet iyiymiş
benim oğlum minicik doğdu 2.890:)bizde bu ay 800 gr almışız çok şükür kalça çıkığı sorununuzda yokmuş ohhh
Canım nerelerdesin sen yaw ozlettin kendini..arada bir uğra böyle bebisinden haber ver.maşallah RAbbim kötülüklerden ve hastalıklardan korusun.ben de yusuf ömeri 3.ay kontrolüne götüreceğim bakalım ne dicek doktor.
Walla alemsiniziyiki varsınız sayenizde
Gülümsüyoruz. Hadi turuncu gecmis olsun..bizde daha siftah yok ki testlere bakalım
Biyologcum asyamin poposunub öperim ben inşallah afiyettedir gelin adayım
cnm en iyisi sızma zeytinağı. ben oğluma pişerse zeytinyağı sürüyorum ve hemen ertesi güne geçmiş oluyo, üstelik koruyo da, tekrarlamıyo uzun süre...
Sabah 5 te kalkılır mı yaaaaaaa :18:
Tam düzeni kurduk ne güzel derken hooooppp herşey sil baştan..
Bu sabah kayra beyin yataktaki tepinme sesiyle uyandım.
Bi baktim gözler fıldır fıldır.Eyvaaahhh dedim saat daha 5 !!!
Ben ağzına emziği verip salladıkça o bana inat edip attı emziği.
Bu şekilde bi yarım saat uğraştım herhalde ama cıkssss.
Oğlum bak daha erken hadi uyu diyorum,sesimi duyunca gülücükler havada uçuşuyor.
Baktım çaresi yok aldım geldim oturma odasına.Ben süt sağıyorum o da bana bakıyor...
Bugünde akşam olur mu acaaba
Aman ha kirmasin hatta seni buralardan ayri koymasinda, o bilmez tabiii senin burdaki hizmetlerini oyle konusuyoo iste ..
Kizlar artik formumuz super mayis anneleri olmus, valla sabah gittim aksam geldim ki ooo muhabbet salmis tavan yapmis resmen ..allah muhabetimizi ve nesemizi bol etsin ins.
Biyolog; canim gecmis olsun Asyanin totosu mu pismis ayy kiyamam yavrucuga, bir turlu sikintidan alamadi guzellik yaa sen cevsani takiverdin mi, eger takmadin sa takiver canim ve mumkunsede oku cok ise yariyor, gercekten koruyorda herseyden ozellikle nazardan ve kem gozlerden
Benim pisik olmasin diye kullandigim krem sudocrem ama bu pisik onleyici yani pisik gecirici degil bildigim kadari ile, ise yarar mi bilemem ama pisik gectikten sonra sana gozum kapali sudocrem onerebilirim cok iyi bir krem..
Turuncu canim sana koca bir gecmis olsun bir oh dedim senin adina valla eger sonuc pozitif ciksa idi valla cok zor olurdu daha Kayra cok minik ve annesine cok ihtiyaci var ,bence hayirli olmus bu sonuc cok sukur ..
canlarım benim cok saolun benimde size ihtiyacım var
buarada asyamızın böle bir günü bir gününü tutmaması olayı bizde oglusumdan yasıyoruz yeni düzene girmişti gece emip yatıyordu bunu birileri sordu aaa şimdi iyiyiz uyuyo uyanıyor büyük insan gibi dedim demez olaydım anında bebegim degişti gece gündüz uyumaz oldu evde bitli gibi sinirden kasına kasına geziyorum ama moralimi bozmıycammm ve bidaha uyuyo demicem eh işte dicemokadar cok sey yapıyorum hangisinde uyur bilemem evin içinde saatlerce tur atyoruz arabayla gezip gezip geliyoruz sürekli memede uyusada bekliyorum ayagımda sallıyorum kraftın kendiliginden sallanan hemde mama sandalyesi olan mamite babye koyuyorum kangurunun içine koyup evi turluyorum rum rum rum yan i işin özü kolay gelsin bacımmm
BEBEKLİK ÇAĞINDA UYKU SORUNLARININ ÖNLENMESİ
Bence çoğumuz bebeklik döneminde geleneksel yöntemlerle büyütüldük ve büyüklerimizden hâlâ geleneksel yöntemlerle çocuk bakımını öğreniyoruz, bu yöntemlerin doğruluğuna inanıyoruz Oysa özellikle yenidoğan döneminden itibaren yapılan hatalar, bebeklerde alışkanlıklara ve bu hataların devamı olan zorunluluklara yol açıyor. Söyle ki:
Öncelikle yenidoğan bebekten başlayalım: İlk 3 ayında bebek acıkınca ağlar, emzirilir, doyar, susar. Altı kirlenince ağlar, temizlenir, susar. Gazı olunca ağlar, sırtı sıvazlanır, gazı çıkarılır .SUSMAAAZ! Gaz nedeniyle uzun uzun ağlar ve bu dönemde sallanmaya alıştırılır (-ki sallama dışında da bebeği rahatlatan yöntemler vardır,ama bu sallama en kolayı ve geleneksel olanıdır). İşte ilk 1-3 aylık bebeğin ihtiyaçlarının karşılanacağını görüp ağlayarak kendini ifade ettiği ve annenin de bebeğin ağlama sesini tanıyarak sorunlarını giderme tecrübesini edindiği döneme bağlanma dönemi denir.
Oysa 3. aydan itibaren bebekte biyolojik 2 önemli değişim başlar: 1- Gece kakaları azalır veya biter, 2- Gece acıkmamaya başlar ! (Evet, doğru okudunuz; acıkmaz) Uyku sırasında bebek hareket etmez, vücut sıcaklığı düşer, kalp ve solunum hızı yavaşlar, yani bazal metabolizma hızı tümden azalır. Son aldığı anne sütü veya mama ona 7-8 saat aralıksız uyumaya yetecektir.
Oysa bebekte bu dönemde aralıksız uyuyabilmesine engel olan ve aşılmasında yardımımıza ihtiyaç duyduğu iki de önemli hususu bilmek gerekir:
1- EEG ile yapılan araştırmalar göstermektedir ki bebeklerin beyinleri erişkinden farklı işler. Bebek her 50 60 dakikada 1 derin uykudan yüzeysel uykuya geçer, hatta uyanır. (Bu süre erişkinde 120 -150 dakikadır: Düşünün gecede 2-3 kez uyanıp sağdan sola döner, eşinizi görür, belki de saçını okşayıp gene dalarsınız. Ama bu sırada tekrar dalmanız için size kim yardım eder?) (1)
2- Bebek henüz varlığının farkında değildir: Anneyi kendisinin, kendisini annesinin bir parçası sanır. Cee oyunu sırasında yüzünüzü kapattığınızda sizi görmeyince endişelenişini, hattâ oyunu uzatırsanız ağlayışını düşünün! Bebek görmediği annenin var olduğunu idrak edemediği bir dönemdedir. Annesinin sesini bile duysa illâ temas edecek veya emecektir. İşte bu algı sorununa seperasyon anksiyetesi, tam karşılığı olmamakla beraber kaybetme fobisi denir.
Bu algı sorunu ve gece 50-60 dakika aralarla uyanmasını bir arada düşünürsek;
İlk 3 ayında ihtiyaçları karşılanan, ağladıkça doyurulan, hattâ maalesef sallanan bebek, 3 aydan sonra da gece uyanıp ağladığında annelerin yanlış yorumu devreye girmekte: "Acıktı, emzirmeliyim" Ama hayır, emzirmek bu dönemden sonra bebeğin kendi kendine uyuma yeteneğiNİ geliştirmesine engel olur.
Çözüm:
Emzirme, sallama, emzik, mama vs her türlü uykuya dalmayı kolaylaştırıcı yönteme uyku yardımcısı denir. Bunlarsız, bebeğin kendi kendine uyuması için ona fırsat tanımalı ve yüreğinize taş basıp biraz ağlamasına izin vermelisiniz.(2) İlk gece birkaç defa 3-5 dakika fasılalarla ağlayan ve yardım edilmeden dalan bebek daha sonra da kendi başına uyuma yeteneğini sürdürebilir. Her 3-5 dakikalık ağlamanın ardından bebeği alıp sadece 1 dakika kadar emzirmeksizin, kucaklayıp tekrar yatağa koyun. Bunu art arda birkaç kez yaparsanız bebek bundan iki mesaj çıkarır: 1- Annem burada ama 2- Kendi başıma uyumalıyım. Birkaç gecelik sabrın sonunda gece aralıksız uyuyan ve daha huzurlu bir bebeğiniz olur. Bana da dua edersiniz.( Doğumundan itibaren izlediğim ve bu yöntemi öğrenip uygulayabilen çok sayıda anne var, hepsi de başarılı olmalarını elerine ve büyüklerini dinlememelerine borçlular)
Uzm. Dr Erdem UZUNOĞLU
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?