2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canim cok sevimdim allah daim etsin sagligi ins. cok zor zamanlar yasadin biliyoruz ama cok sukur mevlam defnecigimizin yuzune gulmus cok sukur ...cok gecmis olsun tekrardan

Fischerprice in basit bir modeli var onunde tac seklinde bir parca ve 3tane oyuncak sarkiyor

gözün aydın canım rabbim başka sıkıntı vermesin inş.

Cok tesekkur ederim hepinize.. Oneriler icin de ayrica mersi. Turuncu cum defnenin bu hastanede kalma olaylari falan cikinca hep ertelendi ana kucagi olayi maalesef 2 ay da olsa kullansin kuzum, napiim, feda olsun :) yeter ki vakit gecirsin icinde...

cnm en iyisi sızma zeytinağı. ben oğluma pişerse zeytinyağı sürüyorum ve hemen ertesi güne geçmiş oluyo, üstelik koruyo da, tekrarlamıyo uzun süre...

teşekkür ederim canım, bunu duymam iyi oldu.. bi sorun olmasın da, uykucu der geçeriz bizim miniklere napalım

beklenenn sonuç ..
ya ne testi ama yaa valla ben bakamam stres olurum
durun bi her düzensizlikte olurmu böyle allaalla..

bu arada çift dikiş nasıl olcak onu anlatsana canım :44:.. bize sağlam çözümler lazım ..

başta benimki de tutmuyordu sonra yavaş yavaş kavramaya başladı bibeberon olayını da...bi iki güne öğrenir inş seninkide...aynen senin gibi ilk ay iyiydi kilo alımı ikinci ay sadece 300 gr alınca bizde dr tavsiyesi ile başladık mamaya ama bi diliş tutturamadık daha..öle karman çorban gidiyoruz bakalım...bu durum çok canımı sıkıyor...üçüncü ay da az kilo alır diye korkuyorum açıkçası ve üzülüyorum...

canım kaç kilo şuanda feyzanur ?
Yani hem meme almıyor hemde mamayı 30-45 arası içiyorsa çok az içiyor demektir.
Haftalık sağlık ocağına götürüp kilo kontrolü yapabilirsin.

kızım 3380 olarak doğdu ilk ay 4200-4300 falandı ikinci ay 4600 çıktı kilosu elbiseleriyle o da...canım şok oldum sölediklerinde..üzerinden iki hafta geçti daha ölçtürmedim üçüncü ay dolunca bakayım diyordum bende acaba şimdiden mi gitsem sağlık ocağına...

Kızlar ben gene süt sağarken artık bilgisayar başında yapıyorum şu işi,çünkü o kadar alıştım ki bu siteye acaba bugün kızlardan ne haber diye merak ediyorum.Çok hoşuma gidiyor gerçekten paylaşmak insanı deşarj ediyor adeta...Bugün kızımla iftara davetliydik kızımın beslenmesi tam iftar saatindeydi ben de mecburen misafirlikte olduğum için beslemeyi biraz geciktirdim,bir sonraki öğünde ise huzursuzluğundan olacak herhalde beslemesini 1,5 saatte tamamladım.İşte bir yerlere gidince de böyle düzensizliklerle karşı karşıya gelebiliyoruz.Ama kızım süpermarketi çok sevdi, o renkli raflara bakıp bakıp uykuya daldı çok sevindim valla...ben sağmaya devam ederken sizlere ve bebişlerinize tatlı uykular

Sabah 5 te kalkılır mı yaaaaaaa :18:
Tam düzeni kurduk ne güzel derken hooooppp herşey sil baştan..
Bu sabah kayra beyin yataktaki tepinme sesiyle uyandım.
Bi baktim gözler fıldır fıldır.Eyvaaahhh dedim saat daha 5 !!!
Ben ağzına emziği verip salladıkça o bana inat edip attı emziği.
Bu şekilde bi yarım saat uğraştım herhalde ama cıkssss.
Oğlum bak daha erken hadi uyu diyorum,sesimi duyunca gülücükler havada uçuşuyor.
Baktım çaresi yok aldım geldim oturma odasına.Ben süt sağıyorum o da bana bakıyor...
Bugünde akşam olur mu acaaba

geceleri benim oğlumda öyle ağlamıyor ama acıkınca elini emiyor
şapur şupur sese kalkıyorum hemen emziriyorum birde gece genelde gözleri kapalı emiyor:)

canım bizde antibiyotik kullandığımızda pişik olmuştuk ben z.yağı sürdüm iyi geldi bize
birde kuru olmasına dikkat edersen geçiyor

günaydın herkezeee bugun kalca cıkıgı kontrolümüz vardı ve Allahıma sükür bir sorun yok dendi ordan saglık ocagına gittim ve tahmin ettigim gibi bebegim 2.ayında 5700ken simdi 6.200gr yani 500grcık almıs 55.5cm ken 61 cm olmus doktorumuz cok güzel kilosu normal boyu bu ay biraz daha iyi dedi diger saglık takibindede sorun yok ona şükür kilo konusunda bana ek bişey ver demedi bende vermicem zaten desede 1 ay daha bakıcam yine almazsa sorarım doktora böle böle diye ....

canım maşllah bebişine benimki daha 5.300gr ama çok şükür sağlıklı sende kiloyu takma zaten gayet iyiymiş
benim oğlum minicik doğdu 2.890:)bizde bu ay 800 gr almışız çok şükür kalça çıkığı sorununuzda yokmuş ohhh

Canım nerelerdesin sen yaw ozlettin kendini..arada bir uğra böyle bebisinden haber ver.maşallah RAbbim kötülüklerden ve hastalıklardan korusun.ben de yusuf ömeri 3.ay kontrolüne götüreceğim bakalım ne dicek doktor.

Walla alemsiniz iyiki varsınız sayenizde
Gülümsüyoruz. Hadi turuncu gecmis olsun..bizde daha siftah yok ki testlere bakalım

Biyologcum asyamin poposunub öperim ben inşallah afiyettedir gelin adayım

ohhh maasallah canım benimki 3.120gr dogdu kiloyu takmıyorumda benim bebegm hep emmek için aglıyor ve sık sk emmesne ragmn aglıyor sanırm artk doyurucu degl sütüm

istanbuldayken kızım akşam 8 gibi yatıyordu...
12 gibi kalkıp emiyordu sabah 5:30 da kalkıyordu
sonra emip yatıp 8e kadar uyuyordu...
hatta yine emip 10a kadar uyuduğu oluyordu ve bende iyi dinlenmiştim...

evimize geldik ilk gün yine aynı ama bu arada gündüzleri toplam 1 saat uyuyordu bir kere 1 saat
asya uyumuyooooooooo

yıkıyorum yoruyorum oynuyorum hatta dün eşim gece geldi ben kızımı 6-7 arası arabasıyla çıkardım dolaştırdım arabada yorulsun diye
geldik yıkadım masaj yaptım mis gibi giydirdim emzirdim..
yok uyumadı...kızım diyorum ben sinirli insanım sabırlı değilim uyuman lazım ki azıcık dinleneyim ağır zaten kollarım kopuyo
anladı birde kızdığımı sakince konuşuyorduk büktü dudağını başladı ağlamaya ya kıyamadımda:)
derken 10:30 gibi daldı yine kalktı 15 dk sonra
gece tam 2 ye geliyordu eşim salladı durdu ben artık bitmiştim eşimde geç gelince mecalim kalmadı..
uyur dedik gece her saat kalktı emdi uyudu emdi uyudu ve 8 de dikildi...
her zaman böyle değil ama düzeni nasıl sağlıcam kendi keyfinemi bırakmalıyım yani gündüz sallamasam uyumaz ama saati gelip salladımı hemen geçiyor uykuya...

detaylı yazdım ama kızlar bir yardım edin...
erken yatıramıyorum gündüzleri yine 2-3 saatte bir 1 saat uyutabiliyorum genelde bazen onuda yapmıyor ama akşamları erken yatan çocuğum uyumuyor...

durmuyorda uyku akıyo gözünden ışık hep kısık yatakodasında evde ve sokakta asla ses olmaz bizim...
yoruyorum yıkıyorum yoooookkkkkkk
ayrıca sallamadan uyutmam imkansız uykuya bazen kendi geçiyor ama bazen uyuyamıyor bir ağlıyor iyice uykusu kaçıyor mecburen sallıyorum...

bana çözüm sunabilirmisiniz... artık geceleri 5-6 saat uyuması gerekmezmi... üstelik emerken baya emiyor karnının doyduğuna eminim...

çok çok uzun yazdım ama yardım ederseniz ve sorunuma çözüm bulabilirsek çok dua edicem walla tek başıma yoruluyorumm

öp teyzesi...
herkese diyorum öpmek ısırmak sıkmak serbest diye:)
normalde öpme deyince öpüyordu herkes şimdi serbest diyorum kimse öpmüyooo:)

cnm en iyisi sızma zeytinağı. ben oğluma pişerse zeytinyağı sürüyorum ve hemen ertesi güne geçmiş oluyo, üstelik koruyo da, tekrarlamıyo uzun süre...

cnm bende şimdi z.yağı sürdüm dün bepanten sürdüm baktım hiç değişim yok...
akşama doğru ve gece travazol sürdüm yine değişim yok...
bugünde z yağı sürdüm takibe aldım ilerlerse eczaneden desitin alıcam...
her bebeğe başka birşey iyi gelirmiş denicem artık ama giderek artıyooo..
umuyorum önlerimm antibiyotiğide bitti dün bugün kakası normale döner akşama doğru herhalde...
teşekkr ederm:)

olur cnm olur...:)

Aman ha kirmasin hatta seni buralardan ayri koymasinda, o bilmez tabiii senin burdaki hizmetlerini oyle konusuyoo iste ..

ay aynen heee beykozcum kocan kadar bizede lazımsın şekerimmm....

saol canım benm...
henüz cevşen alamadım...
ama haftasonu çarşıya çıkıp dolaşmayı planlıyordum alıveririm inşallah...
unuttum walla en kısa zamanda temin edip sanada bilgi vericem tatlımmm

BEBEKLİK ÇAĞINDA UYKU SORUNLARININ ÖNLENMESİ

Bence çoğumuz bebeklik döneminde geleneksel yöntemlerle büyütüldük ve büyüklerimizden hâlâ geleneksel yöntemlerle çocuk bakımını öğreniyoruz, bu yöntemlerin doğruluğuna inanıyoruz… Oysa özellikle yenidoğan döneminden itibaren yapılan hatalar, bebeklerde alışkanlıklara ve bu hataların devamı olan zorunluluklara yol açıyor. Söyle ki:

Öncelikle yenidoğan bebekten başlayalım: İlk 3 ayında bebek acıkınca ağlar, emzirilir, doyar, susar. Altı kirlenince ağlar, temizlenir, susar. Gazı olunca ağlar, sırtı sıvazlanır, gazı çıkarılır….SUSMAAAZ! Gaz nedeniyle uzun uzun ağlar ve bu dönemde sallanmaya alıştırılır (-ki sallama dışında da bebeği rahatlatan yöntemler vardır,ama bu sallama en kolayı ve “geleneksel” olanıdır). İşte ilk 1-3 aylık bebeğin ihtiyaçlarının karşılanacağını görüp ağlayarak kendini ifade ettiği ve annenin de bebeğin ağlama sesini tanıyarak sorunlarını giderme tecrübesini edindiği döneme “bağlanma” dönemi denir.

Oysa 3. aydan itibaren bebekte biyolojik 2 önemli değişim başlar: 1- Gece kakaları azalır veya biter, 2- Gece acıkmamaya başlar ! (Evet, doğru okudunuz; acıkmaz) Uyku sırasında bebek hareket etmez, vücut sıcaklığı düşer, kalp ve solunum hızı yavaşlar, yani bazal metabolizma hızı tümden azalır. Son aldığı anne sütü veya mama ona 7-8 saat aralıksız uyumaya yetecektir.

Oysa bebekte bu dönemde aralıksız uyuyabilmesine engel olan ve aşılmasında yardımımıza ihtiyaç duyduğu iki de önemli hususu bilmek gerekir:

1- EEG ile yapılan araştırmalar göstermektedir ki bebeklerin beyinleri erişkinden farklı işler. Bebek her 50 – 60 dakikada 1 derin uykudan yüzeysel uykuya geçer, hatta uyanır. (Bu süre erişkinde 120 -150 dakikadır: Düşünün gecede 2-3 kez uyanıp sağdan sola döner, eşinizi görür, belki de saçını okşayıp gene dalarsınız. Ama bu sırada tekrar dalmanız için size kim yardım eder?) (1)

2- Bebek henüz varlığının farkında değildir: Anneyi kendisinin, kendisini annesinin bir parçası sanır. Cee oyunu sırasında yüzünüzü kapattığınızda sizi görmeyince endişelenişini, hattâ oyunu uzatırsanız ağlayışını düşünün! Bebek görmediği annenin var olduğunu idrak edemediği bir dönemdedir. Annesinin sesini bile duysa illâ temas edecek veya emecektir. İşte bu algı sorununa seperasyon anksiyetesi, tam karşılığı olmamakla beraber “kaybetme fobisi” denir.

Bu algı sorunu ve gece 50-60 dakika aralarla uyanmasını bir arada düşünürsek;

İlk 3 ayında ihtiyaçları karşılanan, ağladıkça doyurulan, hattâ maalesef sallanan bebek, 3 aydan sonra da gece uyanıp ağladığında annelerin yanlış yorumu devreye girmekte: "Acıktı, emzirmeliyim" Ama hayır, emzirmek bu dönemden sonra bebeğin kendi kendine uyuma yeteneğiNİ geliştirmesine engel olur.

Çözüm:

Emzirme, sallama, emzik, mama vs her türlü uykuya dalmayı kolaylaştırıcı yönteme uyku yardımcısı denir. Bunlarsız, bebeğin kendi kendine uyuması için ona fırsat tanımalı ve yüreğinize taş basıp biraz ağlamasına izin vermelisiniz.(2) İlk gece birkaç defa 3-5 dakika fasılalarla ağlayan ve yardım edilmeden dalan bebek daha sonra da kendi başına uyuma yeteneğini sürdürebilir. Her 3-5 dakikalık ağlamanın ardından bebeği alıp sadece 1 dakika kadar emzirmeksizin, kucaklayıp tekrar yatağa koyun. Bunu art arda birkaç kez yaparsanız bebek bundan iki mesaj çıkarır: 1- Annem burada ama 2- Kendi başıma uyumalıyım. Birkaç gecelik sabrın sonunda gece aralıksız uyuyan ve daha huzurlu bir bebeğiniz olur. Bana da dua edersiniz.( Doğumundan itibaren izlediğim ve bu yöntemi öğrenip uygulayabilen çok sayıda anne var, hepsi de başarılı olmalarını elerine ve büyüklerini dinlememelerine borçlular)

Uzm. Dr Erdem UZUNOĞLU

canlarım benim cok saolun benimde size ihtiyacım var

buarada asyamızın böle bir günü bir gününü tutmaması olayı bizde oglusumdan yasıyoruz yeni düzene girmişti gece emip yatıyordu bunu birileri sordu aaa şimdi iyiyiz uyuyo uyanıyor büyük insan gibi dedim demez olaydım anında bebegim degişti gece gündüz uyumaz oldu evde bitli gibi sinirden kasına kasına geziyorum ama moralimi bozmıycammm ve bidaha uyuyo demicem eh işte dicem okadar cok sey yapıyorum hangisinde uyur bilemem evin içinde saatlerce tur atyoruz arabayla gezip gezip geliyoruz sürekli memede uyusada bekliyorum ayagımda sallıyorum kraftın kendiliginden sallanan hemde mama sandalyesi olan mamite babye koyuyorum kangurunun içine koyup evi turluyorum rum rum rum yan i işin özü kolay gelsin bacımmm

teşekkürler cnm yani bilemiyorum gerçekten bu işe bir düzen oturtmalımı yoksa kendi düzeninde bırakmalımı...
şimdi sallama diyorlar sallamıyorum arada bir kendi kendine uyuyor amaaaaaaaaa
kocaman bir amaaaaaaa
uyuyamazsa o uykusu kaçıyor ve bu sonraki uyku vaktinde de huysuzluğa sebep oluyor...
paylaştıkça doğruyu bulucaz ama ben gece bazen bekletiyordum ağlar ağlar susar diye çok uykum oldugunda insan bazen kalkamıyor
asya dahada bağırıyordu....

mesela şuanda yıkadım emzirdim sallasam uyucak gözler gidiyor bıraktım öylece...
aman ne biliim ya bilimsel mi iyi eski yöntem mi iyi anlamadım ki walla:)

bende senin gibi tüm rumları deniyorum tek tekkkkkkkk

canım bağlanma teorisinden bahsedilmiş burada.. okurken en çok etkilendiğim psikoloji teorilerindendir.. hele harlowun maymunları, maymunların bile anne ilgisine, şefkatine sıcaklığına ne kadar ihtiyaç duyduğunu göstermiştir.. bu teoriye göre, anne ile bebek arasında ne kadar sıcak bir ilişki varsa, anne bebeğin ihtiyaçlarını ne kadar zamanında ve doğru şekilde karşılıyorsa aralarında o kadar güvenli bir bağ oluşur ve çocuk dünyayı o kadar olumlu ve güvenli bir yer olarak algılar.. güvenli bağlanmada bebek anne yokken üzülür fakat çok huysuzlanmaz..
okumak isteyen arkadaşlar için, burada bağlanma teorisi ile ilgili güzel bir özet sunmuşlar..
Bağlanma Kuramı - Vikipedi
buradaki beyefendi uykuyla güvenli bağlanmayı birleştirmiş.. şöyleki çocuk sık sık uyanıyorsa annesiyle arasında henüz güvenli bir bağ oluşmadığını ve çocuk anne sıcaklığını aradığı için uyandığını söylüyor.. tavsiyesi de ona göre, toksa kucakla sev, uyumasına fırsat ver..bu bir sebep olabilir bence, ama tek sebep bu mudur.. çocuğun mizacı da önemli, biraz daha zor bebek olduğu için uyanıyor olabilir, gazı ya da bir rahatsızlığı olduğu için, ya da kendisi böyle bir düzene alıştığı için bile olabilir..
şahsen ben toksa aynı bu şekilde kendi kendine uyuması için biraz bekliyorum ve akşamları bu şekilde dalabiliyor.. ama acıkma mevzusunda kusura bakmasın 8-9 saat bekleyemem :)).. en azından gece 1 kere kalkıp o uyurken karnını doyuruyorum.. zaten aç oluyor ve hemen emmek istiyor.. bunda da bir sorun olacağını düşünmüyorum.. fakat annenin yumuşak ilgisi çook önemli bebişlerimiz için buna katılmamak mümkün değil :))
umarım hepimizin bebişleri annelerine güvenli bir şekilde bağlanırlar ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…