2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım benimki aglatmama izin vermiyoki katılıyor sesi gidince bazen bakıyorum gelmiyor üflüyorum suratına anca düzeliyor sıkıysa gelsinler böle bir cocugu bıraksınlar hem ben sallamaktan bıkmıyorum alıstırmıssınız kucaga diyenlerede kıl kapıyorum artık ya bu cocuk orda aglıyor ben almazsam orda katıla katıla kıpkırmızı oluyor napıyım şimdi buarada bu paylastıgın yazıyı yazan dr.erdem mi yani erkek yani analık duygularını okuyarak anlamaya calısan biri o dogru söylüyo olabilir bazılarına yararlı gelmiş olabilir ama bebekten bebege degiştigini onun daha iyi bilmesi lazım ve her bebek için degil diye yazması lazım kimse kusura bakmasın sabah aksam sallarım kucagıma alırım yeterki gözünden bir damla yas akmasın nefesi kesilmesin ben böle yaparak bile bir ara düzenli uyudu ben nazar degdirdim demek neymiş öle aglatmadanda bebek düzene girebiliyormus biz hergn uyuyabiiliyomuyuz sıcaktan uyuyamıyoruz uykumuz olmuyo uyuyamıyoruz kabız oluyoruz agrı gaz sancısından uyuyamıyoruz dişimiz agrıyo adet oluyoz rahat uyuyamıyoruz yani dolu sebeptn uyuyamadıgımız düzenimizin bozuldugu oluyor bebeklerimizde öle oyuzden sadece yapıcagımız YA SABIR YA SABIR YA SABIR diyip beklemek

beykoz lillac
çok haklısınız canlarım ...her zaman fikir almak en iyisidir...
bende bebeğimi ağlatamıyorum yani yapamıyorum...
eşim bazen diyor ki biraz ağlasın açılır... ne münasebet imkanı varmı
ağlama sesi odadan geliyorsa gidene kadar yüksek sesle geldiim annecim diye önce sesimi ulaştırıyorum kızıma...

beykoz dediğin gibi bende kucakta ve sallayarak bir düzen oturtmuştum ist. da yani kendi düzenini kendi sağlıyor zaten
bende uyuyor dediğim an uyumuyor emiyor diyorum çocuk memeyi diliyle itiyor
ama bu gelgitler çok yoruyor...
çözüm arıyorum devamlı araştırıyorum ama yok genelde biraz vicdansız olmak gerekiyor sanırım gözlemlerime dayanarak:)

benim en fazla yaptıgım vicdansızlık sabah erken kalktıgında emzirirken gülücük atıyo göz göze gelmemeye calısıyorum ki uykusu dağılmasın eşimede kızıyorum sabahları oynama diye... öyle güzel gülüyorki sıpa:)

sanırım ben öncelikle bunu sorun olarak görmeyip normal olduguna inanarak işe başlamalıyım....
benim çocugumda anlaşılan kendi kendine asla uyuyamayacak ve ben bunu kabullenip sallıcam..
sallamaktan sıkılmıyorum ama yanlış diye üzülüyorum yani göz göre göre yanlış yapmak istemiyorum bebeğime...

benim oğlımunda cildi çok hassas hemen kızarıyor bepanten kullandım geçmedi..zeytnyağıda kullandım geçmedi meğer zeytinyağını ocakta iyice kızdırmak gerekiyormuş asidi gitsin diye normal şekilde kullanırsan pişigi dahada azdırıyor ben şimdi öyle yapıyorum bazen zeytinyağı bazende sudokrem kullanıyorum

sallayın kızlar bişi olmaz istediğinde kucağınıza alın bakmayınmillete çocuk sizin siz bakıyosunuz 10 yaşına kadarmı sallayacaksınız herkes akıl verir ama bakan sizsiniz sonuçta

canım mesela benim eşimin arkadasının cocuguda ben dogurduktan 18gün snra dogdu hep uyuyor bebek agladıgında sesi cıkmıyor dogdugundn beri böyleymiş benimkini gördü Allah sabır versin dedi birazda kınadı böyle bebek bnde olsa döverim falan bende altta kalırmıyım basına gelcek var senin dedm kına kına dedim sonraki bebegn mum yaparsa görürm seni dedm yani işin özü su dene olursa ne mutlu olmazsada ben burdayım yoldasım...

çok güzel söylemişsin...
destek görmek çok güzel walla yoksa insan bi şaşırıyorrrr:)
napalım böyle böyle büyücekler herkes bir olmuyor kiiii
hamileliğimde çok zor geçmiştii zaten bende var bir gariplikk
şaka bir yana yine de şükür halimizeeeeee

hım bende hafif ısıttım ama iyice kızdırmadım...
zeytinyağı sürdüm sabahtan beri iyice kızardı bende banyo yaptırdım 11 gibi şimdi normal chicco pişik kremi sürdüm her açtıgımda sürcem her çiş ve kakada yıkıcam bakalım neyseki yara kabuk şeklinde değil canıda yanmıyor sadece kızarıklık büyüyor...

lillac cnm bağlanma kuramını yeni okudum ve sana çok teşekkür ediyorum canım bir hatadan daha döndüm...
sabahları uykusu kaçmasın diye gülücükler atan çocuğumla temas kurmuyordum ki devam etsin uykuya diye...
ama kurmam gerekiyormuş....
artık aynı hatayı yapmaya hiç niyetim yok iyiki paylaşmışım bak birşey daha öğrendim çok teşekkür ederim:)

ayyy canım bizimde senden ögrendigimiz dolu sey var hakknı helal et tatlımmm

benim oğlum da çok mızmız huzursuz sürekli kucakta ve sürekli hareket istiyo ve de akşamları kolik sancılarımızdan dolayı katılırcasına ağlıyo, korkudan akşamları dışarı çıkamıyoruz, hoş gündüzleri de çıkmıyoruz da, geçen kayınvalidem çok ısrar etti iftara gittik daha eve girdiğimiz gibi oğlum ağlamaya başladı ama öyle böyle değil ne yaptımsa susmadı kan ter içinde 2 saat uğraştım, fitilini de almamışız yanımıza kıyametler koptu neyse oğlumu bi şekilde uyuttum sonra kayınvalidem manalı bir şekilde demez mi komşusunun oğlan torunu hiç ağlamıyomuş, erkek çocuğunu bu kadar ağlatmak iyi değilmiş falanmış falanmış, sinirden kudurur oturursun aşağıya, çünkü ben oğlumu ağlatmaya bayılıyorum, çocuğumn sancılarına mı üzüleyim kayınvalidenin laflarına mı bilmem, çünkü bir tek onlar çocuk bakmayı biliyo, biz hiç bir şey bilmiyoruz, bu çocuğu 2.5 aydır büyüten ben değilmişim gibi,
sen bunu anlatınca aklıma geldi

Kayra bugün çok huysuz yaa.
Gün boyu ara uykularında 10-15 dakikada bir uyandı.Oynatayım diyorum ama uykusunu alamadığı için mızmızlanıp duruyor.
Akşam 7 olsa da bir yatırsam.İnşaallah gece böyle yapmaz

ben beni tanıyanlara dedm bana demeyn söle yap böle yap diye ben 3 aydır bu cocuga yanlız bakıyorum o bana hata yaparak ögretiyor kendine baktırmayı 2dk bakmazlar carıl curul konusurlar zaten kıyaslıyolar ya gıcık oluyorum bide benm esimn akrabasının cocugu var 8 aylık benimkini kucagına alan aaaa bak kıskanıyor digeri diyo zorla kıskançlık yaratıyorlar defalarca bunu söylüyorum sunu yapmayın yok anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az...canım bazen öle diyenlerin basına gelmesini istiyorum Allah biliyor banada babannem sacımı tarayamıyorum kahvaltı edemiyorum izin vermiyor diyordum o bana sürekli ya daha ilk cocukta böyleysen öle yapmayın kendinize vakit ayırın her agladıgında kucagına alma yok kundak yok aglat yok senin sütünmü yetmiyo doymuyomu aglıyor sinirden yeter diye bagırcaktım hala sütün yetmiyo sütün yetmiyo doymuyor diyo benim bebegim minyon kilosunu göstermiyor ablam ve akrabam mama verdikleri için bebekleri daha gelişkin ve onlar minyon degil boy olarak onlara yakın ama kilo göstermiyor nese canımı okudular cogu kişiyi kırdım inş baslarına gelir diycem ama babannem tıbben doguramaz

slm arkadaşlar sabahtan beri foruma girmye çalışıyorum nedense bi türlü açılmadı sanırım bizim pc den dolayı.Sohbetr süpermiş çok şey kaçırmışım
Dün kendi kendimi eleştirdim,bebeğimin düzeni bozulmasın diye kendimi herşeyden soyutladım inanılmaz pimpirikli evhamlı ve takıntılı bi anneyim Dedimki kalk çiçek al bebeğini arkadaşınla dışarı çık,arkadaşım oruçtu hem iftarı dışarda yaparız diye düşündüm,yani benim için bu bile bi çılgınlık Hakıkatende çılgın biakşam oldu.Bebekleri koyduk arabalara çarşıda dolaştık iftar saatine kadar sonra retorana gittik bu arada kızım gayet sakin, sonra yemekler geldi top atıldı bizim cadı bir aglamaya başladı ki sormayın,çok kalabalık restorant kimseyi rahatsız etmek istemiyorum bıraktım yemekleri ve arkadaşımı,arkadaşıma sen yemeğini ye az ilerde bi pastane var sakin ve tanıdık ben oraya gidiyorum hem kızımın mamasını yapıp yediririm hem oyalarımdedim ve çıktım.Gittimki ne gidim iftar saati olunca heryer kapalı sokakta in cin top aynuyor bizimki hala aglıyor,kaldımmı sokakta elim ayagıma dolaştı.Kaldırımda ayakta mamasını hazırladım aldım kucağıma sırtı terlemiş hopppp rüzgar esmeye başladımı ayyyyyyyy çıldıracam,e bide ne oldu dersiniz buram buram bir koku kızımın totosondan sakin sakin sakinnnnnn çiçekkkkkkk Bi baktım pastanenein yanında cami var kimsecikler yok bahçesinde koca koca banklar,gittim kızımın altını değiştirdim sırtına mendil koydum bide güzel doyurdum bu arada heryer yavaş yavaş açıldı canlanmaya başladı,arkadaşım geldi bu arada pastaneye gidip üstüne dondurma yedik kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi bunları yaşayacağım,anneyiz artık heryerde ve her koşulda anneyiz ve bebklerimizin rahatlığı için hertürlü sorunla boğuşabiliriz

Erkek çocuğunu o kadar ağlatmak iyi değilmiymiş ?
Yani kız çocuğu olsa çatlayana kadar ağlayabilir öyle mi..
Hala var mı kız erkek diye ayırım yapanlar ya...

Valla oğlumu yetiştirirken odasınıda toplamayı öğreteceğim,annesine-babasına yardım da etmeyi..
Yok öyle "ben erkeğim"diye kenara çekilmek...

Kolik bebeklerinize kolik sarkilari dinletmeyi denedinizmi. Benim ciddi kurtaricim oldular, telefonuma bile kaydettim nerde ihtiyacim olacagi belli olmuyor. Siddetle tavsiye ederim.(internetten ucretsiz indirebiliyorsunuz)

bugün aşımı oldum kolum çok sancıyo. benm bebiş emerken uyuyor yatağa yatırır yatırmaz gözler eçılıyor tekrar emziriyrm uyuyo beşiğe koyuyorm uyanıyo. böyle sürüyo ne yapacağım ya

Anne olmak böyle bir şey işte ...
İftar yemeğindeki ağlama krizine üzüldüm ama sonundaki dondurma muhabbeti güzel olmuş.
Ne yapalım,alışacağız böyle böyle...

Bide şuan mevsim yaz iken bol bol gezelim yaaa.Evlere kapandık kaldık.Zaten önümüz son bahar,birde tam bebeklerin emekleme dönemleri kışa gelecek.En çok ilgi istedikleri vakitte evlere hapis olacağız.
Hiç değilse şimdi çıkıp gezelim

cicek cok duygulandım heleki anneyiz artık heryerde ve her kosulda anneyiz lafın içime işledi herkez anne olamaz sen bunları yapıyosun ya gercekten kocaman öpücükler yolluyorum TÜM ANNE OLMAYI HAKEDEN ANNE OLMAK İÇİN ÇABA HARCAYAN GÜZELLL ANNELERE

turuncum okadar sinirlendimki o ve onun gibi olan kadınlara bu cümleyi atlamısım bende öle yapcam toplıycak ilerde karısına yardım etsin ayı gibi ayagına bekelmesin benim kayınvalidem cok güzel yetiştirmiş eşimi herseyi yapar oyuzden minnettarım kayınvalideme bende öle olmak istiyorum inş becerebiliirim

Hemen hemen 3 haftadır internet sitesinden sipariş verip verip stoklarda kalmamış para iadesi yapalım dedikleri tekmele oyna oyun halımız bugün geldi Ah TURUNCU arkadaşım son siparişi pazar günü verdik eğer ozaman senin satacağını bilseydim hemen alırdım hoş alıcı çok olmuştur eminim.Neyseki çabalar boşa çıkmadı şimdilik kızım çok sevdi hatta kendi kendine oynarken uyuya kaldı tabi ben bu arada süt sağıyordum,süt dökülmesin diye biberonu öyle sıkı tutuyorum ki bu defada biberonu kırabilirdim

bi hayli macera olmuş ama çok güzel üstesinden gelmişsin biz oğlumla yalnız hiç çıkmadık dışarı arabamızı da yepyeni evde duruyo deli gibi arabasıyla evde gezdiriyorum oğluşumu
erkeklerin çok ağlayınca kasık fıtığı olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam
Kolik bebeklerinize kolik sarkilari dinletmeyi denedinizmi. Benim ciddi kurtaricim oldular, telefonuma bile kaydettim nerde ihtiyacim olacagi belli olmuyor. Siddetle tavsiye ederim.(internetten ucretsiz indirebiliyorsunuz)
netten dinletmiştim ama indiremedim bi türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…