2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

rica ederim cnm..
bende bunalıyorum arada, hiç bişey eskisi gibi değil, yaşamadan da öğrenilmiyormuş. böyle birşeymiş demek, bazen güneşli, bazen parçalı bulutlu..
ama şükredecek çok şeyımız var.. çok sıkıldığımda kuzuma bakmak, sarılmak, uyuyorsa uzaktan sevmek çok iyi geliyor, eminim ona da iyi geliyordur..
Allahım hepimizin bebişlerini korusun..

bu arada baya kalabalığız, sakin günlere alışmışken :)).. herkese iyi geceler..

bugün çok üzüldüm yazmak istedim ...
on gün önce kızımın kakası mukuslu olduğu için doktora götürmüştüm amip kisti vardı bir ilaç verdi doktorumuz
on gündür kullanıyorduk
yarın eşimin memleketine gideceğimiz için (kakada düzelme de olmadığı için)tekrar farklı bir doktora götürdüm.
meğer bulunduğumuz yerin sularında mikrop varmış ve çok fazla çocuk hastalanmış.doktor sağlık müdürlüğünü aramış dün.
en kötüsü ise kullandığım ilacı atmamı söyledi bir haftada bozulan bir ilaçmış.tepemden aşağı kaynar sular döküldü.ben bebeğime o ilacı verdim ve veren doktor uyarmadı prospektüste de öyle bir uyarı göremedim.
çok üzüldüm. bıçakla kesilmiş gibi sütüm gitti...

geçmiş olsun..
hangi şehirdesiniz ki? 2. doktor eminmi acaba, prospektüste böyle önemli birşey yazmazmı :44:, bir haftada bozulur kullanmayın diye.. hem 1 hafta dayanan 10 günde dayanabilir.. üzülme hemen, herşeyin bir çaresi vardır, sen bir araştır bakalım neymiş aslı..

konyadayım
ailem merkezde ben de orada götürüyorum doktora
ama evimiz işimiz gereği ilçede ilçenin suları sıkıntılıymış yarın tekrar doktora gideceğim kafam karıştı biraz:44:

konyadayım
ailem merkezde ben de orada götürüyorum doktora
ama evimiz işimiz gereği ilçede ilçenin suları sıkıntılıymış yarın tekrar doktora gideceğim kafam karıştı biraz:44:

bizim bebekte de amip kisti çıkmıştı ..iki hafta ilaç kullandım...ama kakasının şekli değişmedi..1,5 aydır oğlum günde ortalama 5 defa kakasını yapıyor...sarı yeşil karışık mukuslu ve de sulu...kusması,ateşi yok..kilosuda normal...yani ishaline çare bulamadık...alıştık artık..ya da bizimki ishal değil başka birşey...hangi ilacı kullanmıştın..bence o kadar panik yapma..şu an nasıl bebeğin..kakası nasıl..moralini bozma..

Gecmis olsun uzme kendini herseyin bir caresi vardir, oncelikle kizinin durumu nasil yani ilac dokunsa idi mutlaka belirti verir eger degisim yoksa demekki dokunmamistir .ilaclarin kullanma tarihi mutlaka kutunun ustunde yazilmak zorunda yani bu bildigim kadari ile kanun nasil olduda yazmamislar anlamadim..doktor mu size verdi ilaci yani kutusu olmayan ilacmiydi valla kafam karisti bir doktor nasil bunu yapar orasida tuhaf geldi bana
Birde suyu direk kizinami iciriyordun yoksa senin sutunden mi kapti ,amip cok kaynatilmis suda yasar mi bilmem ama kaynatilmis ve dinlendirilmis su verildiginde suyun zararli olmamasi gerek diye biliyorum yani cok sey muallakta kalmis ne diyim ki allah sanada kizcenede sifa versin canim valla uzuldum haline ins atlatirsiniz saglicakla

günde bir kez yapmaya başlamıştı şimdi beşe kadar çıktı.flagyl kullanıyordum onun için dedi.
kakası yeşil sulu mukuslu ateş yok ama çok huysuz sürekli mızıl mızıl odadan odaya geziyoruz.

ben kızıma su bile vermiyorum ama ellerini yıkıyorum o da ellerini sürekli emiyor ya da banyo suyundan yutmuş olabileceğini düşünüyorum.

MYKS kızın için çok üzüldüm.... hele de sütünün kesilmesine kahroldum.... yeniden gelirmi bilmiyorum ama umarım gelir.....

bende o kadar yorgunum ki, kızım 2 gündür doğru düzgün uyumuyor, yorgunluktan bayılmak üzereyim....doğduğundan beri yalnızca 2 gün önce 12 saat uyanmadan sabaha kadar deliksiz uyudu... sanırım o an bir daha gelmicek arada burada kaçamak yapıyorum, süper geliyor
yazışmalarınız içimi açıyor, biz kızımla gezmelere çok alıştık, ama artık arabası eziyet oluyor, en kısa sürede kanguru alıcam inş..

çevremizdeki insanların, özellikle de tecrübeli annelerin bizlere sarf ettiği sözlere hiç anlam veremiyorum... başından benzer olaylar geçmiş annelerimiz bize nasıl söyler, sütün yetmio, bu çocuk aç, yada komşunun ki şöle bu nie böle.... moral değil mi sütü etkileyen sanki bilmiyorlar, insanı çıldırtıyorlar.... bazende sırf konuşmak için konuşuyorlar....

Kizlar bu aksam iftarda misafirim vardi do ku lu yo rummm esim zeytinyagli falan istedi bir suru ugrastim yorucu ama guzel oldu
Hic giremedim ne var ney ok bakamadim valla aklim kaldi :)

Haftaya bayramda 7saatlik bir yolculuk yapma durumumuz var
Siz hic uzun yola gittiniz mi biraz tedirginim arac kucagi da cok terletiyor gece mi ciksak gunduz mu karar veremedik
Duzeni bozulacak diye de korkuyorum ne zormus ya

Allah yolunuzu acik etsin gule gule gidin gelin ins,zeytinyagli dedinde bu sarma falan galiba seni cok yorduguna gore helal olsun cok zor olmustur Omerle beraber iyi ustesinden gelebilmissin masallah

Uzun yolculuk derken kendi arabanizla gidilcek herhalde, gitmeseniz cok mu ayip olur nihayetinde cok kucuk bir bebek var yani anlayis gosterirler di mi? yazik Omere perisan olur ki bazi bebekler severler araba yolculugunu ama simdi sicaklarda zor olur birde araba klimasida acilmaz , cam hele hic acilmaz hepten piser ve sizinde isiniz zor olur..

günaydın kızlar
benim kızımda cok kaka yapıyordu bu aralar biraz azalttı sabah akşam yapmaya başladı
bence içtikleri süte bağlı dün sabah 3 kere yaptı mesela
ikindinden şu saate kadarda hiç yapmadı
ayrıca cok kaka yapması bebegin doydugunu gösterir
birde önceden hiç kokmazdı şimdi gaz cıkarsa kokuyor sizlerinde öyle mi:44:

canım henüz tracy yöntemine geçecek bir durumumuz yok bizim.
Oğlum akşam banyosunu yapıp 19.00 da yatağında oluyor.Sallanmadan kendi kendine uyuyor.Ben sadece emziğini düşürdükçe yanına gidip emziğini veriyorum.Geceleri 4 saat bilemedin 5 saatte bir uyanıyor beslenmek için.Normalde sabah 7ye kadar çok güzel uyuyordu bu şekilde ama iki gündür 5te kalkıyor.

Canım süt sağdığına göre bebeğin emmeyi bıraktı...
Çok üzüldüm gerçekten çünkü süt sağmak çok zor,o sağdığın sütü zamanında ısıtıp verebilmek zor,makinanın parçalarını biberonları dezefenkte edebilmek bi ayrı zor...Dışarı çıktığında her yere anne sütü götüremiyorsun falan filan işte...
Eminim sen de isteyerek bu yolu seçmemişindir ama bence gündüz emmiyorsa bile gece uykuluyken emzirmeye devam et canım.
Bu arada süt durumun nasıl ?
Kaç saatte bir kaç dakika sağıyorsun ve kaç cc çıkıyor?

Dezenfekte olayını ben günde 1 kere sabahları yapıyorum artık.Büyüdüğü için bağışıklık kazanmasıda önemli.Ben bütün parçaları,biberonları ve emzikleri önce deterjan ile yıkayıp sonra kaynamış suya bırakıyorum,10 dakika bekletip temiz bir havlu üzerine ters çevirip süzülmesini bekliyorum.Bunun dışında gün içerisinde her süt sağmadan sonra bütün parçaları hafif deterjanlı suda iyice yıkayıp bol su içerisinde duruluyorum sadece.

Çocuk olsam yeniden...
Bir tek düştüğüm için acısa içim...
Ve kalbim;çok koştuğum için çarpsa sadece...

CEMAL SÜREYA

Aaahh ahh....Çocuk olabilmeyi gerçekten çok ama çok isterdim...
Ben hala annemin minik kızıyken kendim anne oldum...Ben ne zaman büyüdüm...Ne zaman anne oldum...

Çok ama çok geçmiş olsun.Bebeğinin genel sağlık durumu nasıl ?
İlaç eğer 1 hafta içinde bozuluyorsa bunu hem eczacılar hemde gittiğin doktor bilmeliydi bence.Ben hiç bir doktorun böyle riskli birşeyi göze alıpta 1 hafta içinde bozulan ilacın 10 gün kullanılmasını söyleyeceğini sanmam.Kaldı ki prospektüste de öyle bir şey yazmıyormuş.Bu durumu kafana takma derim.Olmazsa yine o ilaç ismiyle herhangi bir eczaneye girip sor bakalım doğru olup olmadığını,ya da ilaç firmasını arayarak direkt bilgi al.İçin daha da rahatlamış olur böylece.
Mikroplu su için de maalesef yapabileceğin tek şey banyo suyunu iyice kaynatıp soğuttuktan sonra banyo yaptırmak.Bu şekilde su da mikrop kalmamış oluyor.Ya da damacana suyu ısıtıp kullanacaksın.
Lütfen kendini üzme ve sütünün geri gelmesi için kendini bir an önce toparlan.Süt arttıran gıdalara yönel ve güçlü ol çünkü meleğinin hem sana hem de sütüne çok ihtiyacı var.

Canım biz 2 defa 5 saatlik yolculuk yaptık Kayrayla.Gece de olsa gündüzde olsa ana kucağı çok terletiyor doğru.Kayra arabada uyumayı sevdiği için bu konuda hiç sıkıntımız olmadı bizim.5 saatlik yolda 2 kere 15-20 dk mola verdik.Her seferinde kayranın sırtı çok terlemişse değiştirdim,eğer az terlemişse pamuklu bir tülbent koydum.Karnını doyurdum ve altını değiştirip yola devam ettik.
Ömer arabayı seviyorsa sıkıntı olmayacaktır.Terlemeninde maalesef çaresi yok.Onların güvenliği için ana kucağında oturmak zorundalar.
Bizde yarın veya pazartesi günü 3 saatlik yola çıkacağız.Umarım bütün tatile çıkanlar Allahın izni ile sağ selamet gidecekleri yere varırlar...

Evet evett.Ben de doktora gittiğimde bu soruyu soracaktım.
Kayra nında gazı çok kokmaya başladı.Ben kaka sorunu olduğu için böyle olduğunu düşünüyordum ama demek ki değilmiş.
Kakayı fazla yapmayı doymalarına bağlamıyorum ben çünkü Kayranın iştahı kesilmeden önce de bu şekildeydi.Yani içmesi gereken sütün fazlasını içtiğinde bile günde yaparsa sadece 1 kere yapardı.Ben hiç oğlumun ishal dışında günde 2-3 kere kaka yaptığını bilmem.

bi alemsiniz arkadaşlar yaaa... şunu okurken oğlum bak git diyesim geldi hahaaha

valla benim kız 1bucuk aylıkken cıktık uzun yola (gitmeyi hiç ama hiç istemiyodum... eşim ve ailesi tutturdular hep beraber oluruz filan diye, eşimin kuzeninin nişanı için gittik... nişan olmasaydı kkızım 3aylıkken bayramda gitcektik hem kendi ailemle hem onun ailesiyle vakit geçircektik ama maalesef olmadı... bide ailem almanyadan geldi az görüşüyoruz oda cabası...) her neyse bizim kız maşallah arabayı seviyo bi uykuya dalıyo tamam, o yüzden yolculuk rahat geçti... tatilde fena değildi ama hava değişimine uğrayan ben oldum, kızım köydeki havadan iyi etkilendi maşallahı var... dönüşte istanbula bi girdik artık havasındanmıdır nedir bilmiyorum ama arabada duran çocuk durmadı hoşbulduk istanbul dedim yani...
biz sabah erken çıkmıştık ve çocuğun düzenine bişey olmadı allaha şükür... o yönden bişey olsaydı zaten eşime köpürürdüm zorla götürdüğü için ama allahın taktiri demek

benım dogum ıznımde bayram donusu bıtııoo yıllık ızın baslatcam sonra heyet raporuu yıllık ızın rapor derken 6 aylık olunca baslıcam ınsallahhh daha cok kucukler yaa bence zeynepyus alabılıosan all rapor yalan yanlısla ne ılgısı var herkes alıoo benımde annem bakcak cok sukur ama genede özlerım ben yavrumu yaa hataa bayramdan once 2 gun calıscam bakalım nasıl olcakk:))))))))

Kııızzzzzzllllaaaarrrrrr!... tayinim çıktı Bursa nın ilçesine çok mutluyum yaaaa merkeze 57 km ama olsun ....Bursa sınırlarına girdim ya. evimdeyim artık...26 sa yok gitmek yok artık bi ilişik kesmeye giderim doğu hizmetimiz bitmiş oldu çok şükür...sizlerle paylaşmak istedim....:)

canım doktor sana verdiğin miktarı arttırmanı söylemişti.
Eğer 120 cc veriyorsan fazla geldiği için kusuyor olabilir.

Evet 120 cc veriyorum ama hepsini birden değil arada gazını çıkarıp biraz bekliyorum sonra devam ediyorum.Tekrar eski ölçüsüne dönsem taaa 2 aylıkkenki ölçüsünde devam etmiş olacagım yani miğdesininde genişlemesi gerekmiyormu Turuncu yaaa ahhh insan şaşıyor vallahikuzunca çok üzülüyorum ama arttırmazsak ta kilo alımı durabilir.
Bide şöyle bi sorunum var.Benim kızım gece çok derin uyuyor bende uykusunda besliyorum ve derin uyudugu için gazını kesinlikle çıkaramıyorum,istediğim kadar ugraşim gece gazı çıkmıyor ve bende çok uykusuz oldugum için pes edip bırakıyorum.Acaba bu sebepten dolayı reflümü oldu bebeğim,suçluluk duyuyorum ama inan çıkmıyor gazı.Doğal olarak sabah kıvranarak uyanıyor,3 defa gazı çıkarılmamaış beslenmeyle uyanıyor.Eskiden uyur uyumaz hemen duşa girerdim 2 dakikada duş alır rahatlardım ama artık bırakamıyorum kusar diye

ben kızıma su bile vermiyorum ama ellerini yıkıyorum o da ellerini sürekli emiyor ya da banyo suyundan yutmuş olabileceğini düşünüyorum.

Canım sen o sudan içiyorsan sendende geçmiş olabilir bebeğine.Bizim suçok kireçlidiye normalde içilmesine ragmen hazır su içiyorum bende,olaki benden bebeğe geçer diye.Çok çok geçmişolsun...

Hayırlı ugurlu olsun,gözünüz aydın...

dün ferber yöntemini deneyin ded im dayanamadım 45. dk kızımı kucakladım daha hiç ağlamamıştı bebeğim dün ilk defAA hıçkırarak ağladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…