rica ederim cnm..Sağol canım ilgine sevindim,her şey zor geliyor şu aralar...Ben de duygusala bağladım bugün,regl oldum da e tabi en önemlisi kızımdan ötürü.O iyi olunca hiçbir şey umurumda olmuyor dünyalar benim oluyor kötü olunca da altüst oluyorum.Biliyorum kontrollü ve daha dirençli olmalıyım ama işte insanoğlu elimizde olamıyor bazen.
bugün çok üzüldüm yazmak istedim ...
on gün önce kızımın kakası mukuslu olduğu için doktora götürmüştüm amip kisti vardı bir ilaç verdi doktorumuz
on gündür kullanıyorduk
yarın eşimin memleketine gideceğimiz için (kakada düzelme de olmadığı için)tekrar farklı bir doktora götürdüm.
meğer bulunduğumuz yerin sularında mikrop varmış ve çok fazla çocuk hastalanmış.doktor sağlık müdürlüğünü aramış dün.
en kötüsü ise kullandığım ilacı atmamı söyledi bir haftada bozulan bir ilaçmış.tepemden aşağı kaynar sular döküldü.ben bebeğime o ilacı verdim ve veren doktor uyarmadı prospektüste de öyle bir uyarı göremedim.
çok üzüldüm. bıçakla kesilmiş gibi sütüm gitti...
konyadayım
ailem merkezde ben de orada götürüyorum doktora
ama evimiz işimiz gereği ilçede ilçenin suları sıkıntılıymış yarın tekrar doktora gideceğim kafam karıştı biraz:44:
on gün önce kızımın kakası mukuslu olduğu için doktora götürmüştüm amip kisti vardı bir ilaç verdi doktorumuz
on gündür kullanıyorduk
yarın eşimin memleketine gideceğimiz için (kakada düzelme de olmadığı için)tekrar farklı bir doktora götürdüm.
meğer bulunduğumuz yerin sularında mikrop varmış ve çok fazla çocuk hastalanmış.doktor sağlık müdürlüğünü aramış dün.
en kötüsü ise kullandığım ilacı atmamı söyledi bir haftada bozulan bir ilaçmış.tepemden aşağı kaynar sular döküldü.ben bebeğime o ilacı verdim ve veren doktor uyarmadı prospektüste de öyle bir uyarı göremedim.
bizim bebekte de amip kisti çıkmıştı ..iki hafta ilaç kullandım...ama kakasının şekli değişmedi..1,5 aydır oğlum günde ortalama 5 defa kakasını yapıyor...sarı yeşil karışık mukuslu ve de sulu...kusması,ateşi yok..kilosuda normal...yani ishaline çare bulamadık...alıştık artık..ya da bizimki ishal değil başka birşey...hangi ilacı kullanmıştın..bence o kadar panik yapma..şu an nasıl bebeğin..kakası nasıl..moralini bozma..
Kizlar bu aksam iftarda misafirim vardi do ku lu yo rummm esim zeytinyagli falan istedi bir suru ugrastim yorucu ama guzel oldu
Hic giremedim ne var ney ok bakamadim valla aklim kaldi :)
Haftaya bayramda 7saatlik bir yolculuk yapma durumumuz var
Siz hic uzun yola gittiniz mi biraz tedirginim arac kucagi da cok terletiyor gece mi ciksak gunduz mu karar veremedik
Duzeni bozulacak diye de korkuyorum ne zormus ya
Turuncu tracye bi an once baslaman lazim. Ben yeni basliyorum ve cok zorlancam sanirim. Bizimki saatte bi emiyo nerdeyse ve bu uyku icin cok onemli. 3 saate cikarmam lazim yoksa zirt pirt meme icin uyaniyo sipa. Gece daha iyi ama onda da 2 kez kalkip uyurken emziriyorumyani erken baslamak cok onemliiiii
al bendede o kadar benimde süt sağmam lazım uykum varrrrrrrrrrrrrr
bişey sormak istiyorum süt sağdıktan sonra dezenfekte işini nasıl yapıyorsunuz ben kaynamış suda 5 dk. bekletiyorum öyle dedi aldığım yer sizde öylemi yapıyorsunuz biberonu da 5 dk. kaynamış suyun içinde bekletiyorum biberonum cam aslında onu kaynatsam nasıl olur??
Aynen ben de öyleyim.Sütünü 8 de vermeye başladım daha yeni bitti o da sıktığım için bitti.İlk defa kızıma kızdım,ne yapayım anneler çıldıracak gibiyim.Zaten regl oldum bir de onun gerginliği varYani bu kadar mı aksilik yaşar insan:hem kusacak hem iştahsız hem yutmayacak hem ağlayacak hem gündüz doğru dürüst uyumayacak hem yanında olmayınca mızmızlanacak...Allahım sen yardım et bana...Şu aralar kimse bana dokunmasın ,anneme bile çatarım valla,hem aynı şehirde olup da yanımda olma hem de tel.den ahkam kes.Ama kızlar bakmayın öyle dediğime neler yaşattılar bilmiyorsunuz ve yaşamaya da devam ediyorum Sadece kızımdan güç alarak dertlenmemeye çalışıyorum ama işte kızım da böyle olunca gücüm hepten tükeniveriyor
Canım bulamazsan haberleşelim burdan alıp postalarım sana...
Canım ya....Gerçekten insanın en çok desteğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde aynı şehirde olup bir o kadarda uzak olmak çok zor gerçekten...Allah yardımcın olsun..
Doğa'nın kusmalarının ve iştahsızlığının devam etmeside çok yıpratıyor seni.Ben bile uzaktan sadece yazılarını okuyarak bu kadar üzülerken bir anne olarak sana hak vermemek elde değil.
Bugün kakası için doktora gidersen eğer tekrar bu iştahsızlığa değinmek lazım.Çünkü bu kadar iştahsız olması çok da normal gelmiyor bana.
Kayra da iştahsız evet ama en azından kusma problemi yok ve biberonunu 70 cc ye kadar sorunsuz içiyor.
Bu arada otri bebeyi Kayseride kesin bulurum canım.Çok ama çok teşekkür ederim teklifin için.
Çocuk olsam yeniden...
Bir tek düştüğüm için acısa içim...
Ve kalbim;çok koştuğum için çarpsa sadece...
CEMAL SÜREYA
on gündür kullanıyorduk
Kizlar bu aksam iftarda misafirim vardi do ku lu yo rummm esim zeytinyagli falan istedi bir suru ugrastim yorucu ama guzel oldu
Siz hic uzun yola gittiniz mi biraz tedirginim arac kucagi da cok terletiyor gece mi ciksak gunduz mu karar veremedik
günaydın kızlar
benim kızımda cok kaka yapıyordu bu aralar biraz azalttı sabah akşam yapmaya başladı
bence içtikleri süte bağlı dün sabah 3 kere yaptı mesela
ikindinden şu saate kadarda hiç yapmadı
ayrıca cok kaka yapması bebegin doydugunu gösterir
birde önceden hiç kokmazdı şimdi gaz cıkarsa kokuyor sizlerinde öyle mi:44:
Sabah 5 te kalkılır mı yaaaaaaa :18:
Tam düzeni kurduk ne güzel derken hooooppp herşey sil baştan..
Bu sabah kayra beyin yataktaki tepinme sesiyle uyandım.
Bi baktim gözler fıldır fıldır.Eyvaaahhh dedim saat daha 5 !!!
Ben ağzına emziği verip salladıkça o bana inat edip attı emziği.
Bu şekilde bi yarım saat uğraştım herhalde ama cıkssss.
Oğlum bak daha erken hadi uyu diyorum,sesimi duyunca gülücükler havada uçuşuyor.
Baktım çaresi yok aldım geldim oturma odasına.Ben süt sağıyorum o da bana bakıyor...
Bugünde akşam olur mu acaaba
canım doktor sana verdiğin miktarı arttırmanı söylemişti.
Eğer 120 cc veriyorsan fazla geldiği için kusuyor olabilir.
ben kızıma su bile vermiyorum ama ellerini yıkıyorum o da ellerini sürekli emiyor ya da banyo suyundan yutmuş olabileceğini düşünüyorum.
Kııızzzzzzllllaaaarrrrrr!... tayinim çıktı Bursa nın ilçesine çok mutluyum yaaaa merkeze 57 km ama olsun ....Bursa sınırlarına girdim ya. evimdeyim artık...26 sa yok gitmek yok artık bi ilişik kesmeye giderim doğu hizmetimiz bitmiş oldu çok şükür...sizlerle paylaşmak istedim....:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?