2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

dün ferber yöntemini deneyin ded im dayanamadım 45. dk kızımı kucakladım daha hiç ağlamamıştı bebeğim dün ilk defAA hıçkırarak ağladı.

Ay kuzum ya kıyamam,insan neyin doğru neyin yanlış olduguna karar veremiyor,bir yandan duyguların bir yandan mantığın.Ben yeni doğum yaptığımda ablam kızımı ayagına koydu sallamak için,ben "abla lütfennnn ben kızımı ayagımda sallamaya alıştırmayacağım,kendi kendine uyumayı öğrenecek" dedim ve sonuçççççç şimdi elimde olsa ayağımdan hiç indirmeyeceğim hele o dudaklar aşağıya doğru bi kaysın o an amuda bile kalkabilirim okadar kıyamıyorum o görüntüye

Valla canım haklısın mideleri genişlemesi gerekiyor ama Kayra da 25 günlükken içtiği ölçüyü içmeye devam ediyor.Hatta sadece geceleri o şekilde devam ediyor çünkü gündüzleri benim zorumla anca içiyor 100 cc yi.Kendi haline bırakırsam 70 de bırakıyor.Ben bitirmesi için peşinden koştukca bu defada bir sonra ki yemek saatini karıştırıyorum.Zaten 120 cc mümkün değil içmez,içmediği gibi hepsinide kusar herşey daha beter olur.Ooof hakkaten kolay değil bu işler...
Geceleri ben de ne yaparsam yapayım mümkün değil gazını çıkarmıyor. Ben de mecburen senin gibi bırakıyorum ve sabaha karşı gaz sancısıyla uyanıyor bu defa.

Ben 17.de Kayrayı dr.a götüreceğim kontrol için.O zaman bu soruları sorayım bi.

benimkininde kokuyorrr kızlar burnumun diregi kırılıyor pislik yapıp kocama götürüyorum askım bak bak ne güzel kokuyor diyorum bir kokluyor kusacam diyip direk wcye seviyorum böle seyler yapmayı

Tebrik ederim... Darısı bizim başımıza inşallah 3 yıl sonra...alyel öğretmen misin..? Eğer öğretmenden branşın ne..? Il içi ile mi dgeldin eş özrü ile mi geldin ..? Kaç puanla hangi ilçeye geldin..?...çok soru sordum ama öğretmen olduğum için bilmek istedim....

canım hepsinin cebabını özeline atıcam ordan bakarsın...

selam kızlar

yazdıklarınızı sureklı okuyorum hepimizde aşağı yukarı aynı sorunlar var
aslında epeydir yazmak isteyip yazamadım bir türlü...öncelikle başımıza gelen talihsiz olaydan bahsedeyim sizin içinde bir uyarı olsun bu ...

her akşam olduğu gibi yine dışarıdan eve döndüğümüz bir akşam kızımı oto koltuğu ile eve çıkarması için kardeşime verdim pusetin taşıma kolunu tüm sakarlığım ve aptallığımla tam sabitleyememişim tani taşıma pozisyonuna getirdiğimizde duydugunuz klik sesini duymadan kardeşime verdim ( saat gece 12 dikkat eksikliği oldu sanırım bende ) puset kardeşimin elindeyken birden taşıma kolu geriye kayıyor ve kızım yere dusuyor ben annemın cıglıgını duydum ve arkamı dondüğümde kızımı o halini gördüm ağlayarak bağırarak kucağıma aldım ve doğru hastaneye kızlaar nasıl anlatacagımı bılemıyorum cok kotuydu o an yuregım parçalandı ona birşey oldu diye mahvoldum gıdene kadar kalbime bastırdım dualar ettım Allah ım kımseye yaşatmasın boyle kazaları ve kaza bela vermesin yavrularımıza... kızımda fızıksel bırsey yoktu sıyrık kanama vesaıre kardesım durur vazıyette oldugundan ve pusetı yere yakın tuttugundan cok alcak bıryerden kızım dustu ...hastanede şansımıza kendi cocuk doktorumuz o gece nobetcıydı ve dustugunu soyleyıce sakın olmamızı kafa tası kemıklerının henuz birleşmediğini ve kafasının pınpon topu gibi dusse bıle esneyecegını soyledı muayene ettı kızım zaten uyandı hastaneye geldıgımızde gulucukler sacıyordu yavrucagım fışkırır tarza kusarsa mudahale edılebılecegını soyledı uyutmayın 1 saat dedı ... 2 saat hastanede kızımı emzirdim uyutmadım bekledik ve çok şükür binlerce kez şükür evimize döndük ..1 hafta sonra düştüğü anı apartmanımızda o sırada balkondan bakan bir komşumuz görmüş kızım geçmişolsun dedi bebeğiniz düştü ama korkmayın kafasının ustune dusmedı ben gordum deyınce rahatladım ıyıce...yazmam gerektıgını dusundum ne olursa olsun kızlar emnıyet cok onemlı mutlaka pusette iken emnıyet kemerını baglayın ben cok kısa mesafe dıye baglamamıstım ve o lanet taşıma kolunun ıyıce kılıtlendıgını kontrol edın hıcbırseye guvenmeyın pusetımız cy..x marka sağlamlığından şüphe etmiyorum ama benim dikkatsizliğim nelere maal olacaktı Allah ım korudu

çok geçmiş olsun canım...Rabbim korumuş yavrunu.En kısa zamanda sadaka verin bence...
Ben bebeğimi ana kucağındayken hep bağlıyorum.Ne olur ne olmaz...
Bizi uyardığın için çok tşk ederim.
tekrar geçmiş olsun

canım içim sızladı Allaha sükür verilmiş sadakanız varmıs bişey olmadıgına sevindimmm doktora götürmekle cok iyi yapmıssın cok büyük gecmiş olsun paylasımın için ayriyetten tesekkür ederim ...

park yatak kullananlar,bu yatağın içinde kademesi var mı ?
annemlere gideceğim ve orda yeğenimin park yatağı var ama en alt kademede duruyor.Kayrayı içine yatırıp kaldırmak için baya eğilmem gerekiyor.Üst kademeside oluyorsa beşiğimizi götürmeyeceğim giderken.

turuncum ve beykozcum ;

çok teşekkür ederim Allah razı olsun ...

turuncu o gunun akşamında parkta gezintiye çıkmıştık ve yanımıza bir kadın geldi para topluyordu Allah rızası için bende az da olsa bozuk para vermiştim kadın giderken Allah korusun yavrunu Allah bağışlasın dedi benimde içim rahatladı birini sevindirdiğim için ve 6 saat sonra bu olayı yaşadım ve aklıma hemen geldi ...

sonrasında da çocuk sevindirdik Allah kabul etsin ....

canım ne güzel sey yapmışın RABBİMde cok güzel şekilde karsılıgını yavruna bişey olmadan vermiş sen iyi insan olmaya devam ettikçe bebişinede ailenede Allahımın izniyle bişey olmaz

canım bende park yatak kullananlardanım 2 kademesı var ve ust kademede rahatça yatıyor.. şimdiden iyi tatiller ve huzurlu uykular kayraya16:

akşam gittim yüzde 40lık desitin sürdüm sabah kızarıklık gitmişti:)
çok teşekkür ederim fıstıklarım:)

akşam birde gittik dönence aldık kızımın ilgisini çekti ama satıcı kız söylemedi bende sormadım şapşallığıma geldi...
kurmalı ve 5 dk çalabiliyor:) yani durmadan kurduk ne şapşalım dedim herşeyi iyice araştırdım onu atlamışım neyse:)

veeeeeeeeeeee asya artık sallarken emzik emiyor kızlar çok şükür...
dün bi ton emzik vardı evde atıcam çöpe bir daha deneyeyim dedim... kaynattım yine emzikleri tek tek denedim en sonuncusunu aldııı...
ben uçuyorum resmen...
şimdi sallarken yada arabada pusette veriyorum cok cokkkk aman maşallahhhhhhhhhhhh

cnm biz 3 kere şehirlerarası yaptık.... ilkinde 30 günlüktü...
hatta ben ist a tek başıma gittim kızımla valizi arabası puseti ve asya taşıdım aynı anda:) (deniz otobüsüyle)
durur merak etme üstelik biz arabada klimayı açıyoruz en düşük ayarda aradada camı açıp oksijen girişi sağlıyoruz...
klimayı aç kapa aç kapa yapıyoruz serinliği ayarlıyoruz yanına birde ince tülbent al pusetede pamuklu bir bez yay tatlım terletmesin:)
ben arabada kaç kere alt değiştirdim haddi hesabı yok merak etme ilk 1-2 saat zorlanıyorsun sonra pratik bir yol buluyorsun:)
bebeklerle hayat zor ama pratiklikte annelerin işi artıkkkk güzelce eğlenin
iyi yolculuklar cnmmm:)

cnm benm kızımda min. 3 kere kaka yapıyor dünde.... antibiyotik kullanıyordum günde en az 6 yapıyordu ama tabi az az....
beslenmesi kaka sayısıyla değilde çiş sayısıyla orantılı diye biliyorum amaa

çok şükürrr gözün aydın şekerimmm..... kemalpaşa yamı çıktı 57 km dediğine göre neresiiii??????

arkadaşlar benim kızım günde en az dört defa kakasını yapıyor. bu kadar uzun süreli ishal olamaz o yüzden bu durumu kanıksadım ama kilo alımı bu ay çok az olacak gibime geliyor

zaten azaldı kilo alımları cnm ve sıcaklardan dolayı çok azalmış kontrolde hemşire dedi...
asya 1.500 --- 1.300 almıştı ilk 2 ay
geçen 900 dedi seninki çok çok iyi 500 bile iyi çünkü sıcaktan her bebek az alıyor dedi....

rota yı bende merak ediyorum yaptıran yaptırmayan yazsın bir yahu bizim dr. da önerdi....

ahahaha tatlım benmki kolik sancısından çocuk kıvranırken bana dedi ki fenalık yapıyor bişeyi yok:)
nasıl yok günlerce acile koştuk çocuk çatlıyooo
yok yok fenalık yapıyormuş böyle gazmı olurmuş onlarda çocuk büyütmüş...:)

hee dedim evet fenalığından yapıyor canım ne gazı .... her gece sırf annesine gıcıklık olsun diye parçalıyo kendisiniiiiii

ne ilacı veriyorsun cnm bak ben krizi 7de başlıyordu denedim hergün...
günlerimi aldı saat 5 gibi yani 2 saat önce veriyordum gazımızı çok hafif atlatıyorduk... belki işine yarar birde ben hepsini denedim nursenin faydasını gördümmm

kızlar benim eşimin yengesi ankara sanatoryum hastanesinin başhemşiresi rota virüsü aşısını ona sorduk vurdurtmayın dedi çocuğun bağışıklık sistemini bu kadar aşıyla duyarlı hale getirmeyin sonra en ufak bir mikropa bile vücut direnemiyor dedi Allaha emanet artık ama tabiki siz bilirsiniz

Cok gecmis olsun yavrukedi inan okuyunca acaip tirstim bende hep korkarim ya dusurursen diye ama allah koruyor buna inaniyorum hele soyledigin gibi sadaka gercekten buyuk etken, bol bol dua edip herseye besmele ile baslamaya calisiyorum ,,dualarimiz olmazsa bizim enemmiyetimiz nice olur bu yuzden bol bol dua edip ve ayni zamanda dikkatli olmayida ihmal etmemek lazim...allahim ins senin yasadigini dusmanimin bebegine bile yasatmaz cok aci oldugunu seni bile okurken iliklerime kadar hissettim.

Biyolog
oh oh masallah guzellige, yerim onun totisini ..cok sevimdim gectigine gercekten burdan insan cok sey ogreniyor ben gelince mesela ilk alacagim su burun tikanikligi icin serum mu deniliyor onu alicam, sonra senin kullandigin pisikten sonra etkili bir kac ilac soylenmisti onlari yani kafamda hepsi yer ediyor burdakiler bazen ise yaramiyo ne olur ne olmaz in case yapalim..optuk sizleri allaha emanet olun ins

Evet canım,benim kızın da artık hem kakası hem de gazı kokuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…