2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ya kızlar bişey sorcammmm ben 17 haftalık hamileyim ikili testim normal cıktı üçlü test için kan verdim bugun bebğin burun kemiği 13. haftada falan görünmesi gerekiyomus ben hiç doktoruma sormadım bugun aklıma geldii bugu haftlarda bakaıalmaz dedii endişeye kapıldım acaba o zaman oluşmuydu herkesin doktoru oluştuğunu söyledimiii noluuurrr cvpppp lütfenn

valla caınm ben ikili yaptırdım bi sorun çıkmayınca ailede genetikle alakalı bişyde yoktu yaşımda çok dğldi doktor 3lüye gerek duymamıştı. senin dediğin burun kemiği konusunudada ben hatırlamıyorum o haftalarda doktorum burnuyla ilgili bişy söylemedi. belkide gördü ama bişy demedi bilemiyorum yani

ben burun kemiğini gördüğümü hatırlıyorum ama kaç haftalıktı hiç hatırlayamıyorum
dr. bununla ilgili anormal bir durum görse mutlaka bilgilendirirdi
artık hiçbirşeyi saklamıyorlar...
ki bu haftalarda bakılmaz demiş kendisi sanırım tam anlayamadım ama kendini strese sokmaaaa
sakin ve rahat olmaya çalış canım
umarım hangi haftada gördüğünü hatırlayan çıkar...

bende ikiliden sonra yaptırmamıştım hiçbir testiiiii
renkli usg bileeeeee.....şimdi aklıma geldi seni alıntılayayım dedim şekerimm....
güzeller güzelim napıyorrrrr yokmu yeni modellerrrr

cok saol tatlım ya..cnm çişi hemen götürdük zaten cok yakınımızda biyerde yaptırdık hiç bekletmedik..bende dünden beri yıkıyorum cnm..2 gundur verıyorum antibiyotiği 8 gunumuz kaldı..cokta ilaç karşıtı değilim iyi gelicekse verme taraftarıyım..inş çabucak geçer bizimde..tekrar saol hayatım..

Otomatik klavyeyi kapatirsan rahat kullanirsin canim GENEL-KLAVYE-OTOMATİK KLAVYE KAPAT
secersen kapanir

hemen kapatıcam birazdan cnm söylediğin iyi oldu sağolasın..muck

hay maşşallah Allahım nazarlardan saklasın..Ada' dan tam 10 cm uzun..yakışıklım benim..
benim kız topiğin en büyük kızı ama sanırım en minyonu...:))

Zimaks canim ayni sayilir muadili guzel ilac ben uroloji dr.una da sormustum kullanabilirmiyim diye zwten bebeklerde kullanilan tek ilacc tekrar gecmis olsun canimm dr. Bana ilik suylq kaynamis sogumus suyla.sil demistii sanada soylemek istedim canim

cnm bizede suprax yoksa zimaks demişti..bizde suprax vardı ondan aldık..birbirinin muadili olduğunu söledi bizede..tekrar teşekkür ederim cnm..

hamileyimmmmmmmmmmm yeni test yaptımmm

aaaayyyyy inanmıyorum yaaa..çok sevindim ve heycanlandım...kazamı isteyerekmi cnm...hayırlı olsun..Allahım evletlarınla saglıklı sıhatlı uzun ömürler versin inş..

zeynepcim yaa şimdi aksam aksam okudum azımın suları aktı valla..bizim gibi diyettekileri düşünmüyomusunuz.. olsada bende rejımde olmasamda yeseydik...afiyet bal şeker olsun tatlım..ömerimede şifa olsun inş. Ellerine sağlık..

bal kabağı çorbasını ben henüz denemedim ek gıda topiğinde varmıydı tarifi yapmak istiyorum bende..

bende ikiliden sonra yaptırmamıştım hiçbir testiiiii
renkli usg bileeeeee.....şimdi aklıma geldi seni alıntılayayım dedim şekerimm....
güzeller güzelim napıyorrrrr yokmu yeni modellerrrr

napsın uyuyo fosur fosur :) valla bu aralar video çekmeye taktık maluk emeklemesi taytay yapması :) bi kaç foto çekiyim ben iyi dedin onu

cnm hosgeldin.. tekrar seni görmek çok güzel özledik valla..video yu paylaştın gittin bayıldık izlerken eceye..geçmiş olsun minnoşuma..
nasıl geçiyor günlerin..sıkılıyormusun..

Hosbuldum :) 5 mayis doğumlu bir oğlum var. İsmi Can. Oğlum kendini ifade edene kadar çalısmayı düşünmüyorum. Küçük prensim müsaade ettikçe buradayım artık :) gecmise söyle bir baktım idrar yolu enfeksiyonu geçiren bebekler varmış. Hepsine acil şifalar dilerim. Bizim de bu konuda üzücü bir hikayemiz var paylaşmak istediğim.Hamileliğimin 30. Haftasında bebeğimin sag böbreğinde genişleme görüldü. 6'5 mm idi ve doguma kadar sabit kaldı. 1aylikken ultrason çekildi yine ayniydi. Can'ım 3,5 aylikken emmeyi bıraktı. Zaten ilk ayından beri mama takviyesiyle beslemek zorunda kaldım. Meger oğlum o donemde idrar yolu enfeksiyonu geçiriyormuş. evet biraz iştahsızlık ama ben sıcaklara bağlamıştım. 4. Ay âşilarimizdan 3gun sonra ateşimiz çıktı. doktorumuzu aradım ası da yapabilir biraz gözlemle dedi. Ertesi gün ateş 39 a çıkınca Cumartesi aksamı acile götürdük. Doktorumuz da hemen geldi. Kan ve idrar tetkikleri yapıldı. Kanadıki mikrop epey yükselmiş. Serum takıldı ve damardan antibiyotiğe başlandı. O geceyi hastanede geçirdik. Sonraki 4 gün hastaneye gidip geldik. 3gun damardan, 2 gün bacaktan iğne seklinde antibiyotik aldık ve 5gun evde şurup kullandık. Kan ve idrar tetkikleri yenilendi. Bizi çapanın cocuk ürelojisi Prof.una yönlendirdiler. İdrar kültürü temiz çıkınca, önce ultrason ile tekrar böbreklere bakıldı. İki böbrek de normal gözüktü. Sonra voiding (sondali ultrason) yapıldı. Sag böbrekte 3, sol böbrekte 2 derece vur tespit edildi. Yani mesaneden idrar böbreğe geri kaçıyor. Tedavisi yok. Biz tekrar idrar yolu enfeksiyonu geçirip böbreklere zarar vermesin diye her gün koruyucu doz antibiyotik kullanıyoruz. Ve riski azaltmak için sünnet olduk. İdrar yolu enfeksiyonu geçirmek erkek bebeklerde tehlikeli imiş. Yuksek oranda altından birşeyi çıkıyormuş. Ve su an diyaliz hastalarının büyük cogunlugu bebekliğinde tedavi edilmeyen bu hastalıktan kaynaklanıyormuş.. Çok zor bir süreç geçirdik. Allah kimseye yaşatmasın hastalık.
Biraz uzun yazdim ama paylasimlari okuyan ve Aynı seyleri yaşayan anneler olursa ihmal etmesinler istedim. Allah hepimizin bebeğine saglık, afiyet ve güzel bir yasam versin.

Kızlar sabah güne güzel başlamıştım biliyorsunuz hatta geçmişi okuyordum ki kızım uyanıverdi çığlık ata ata bana sesleniyor.Ben de o yüzden bir türlü gelemedim.Sabahtan beri kızım mızmız,huysuz,aksi vb.artık adına ne derseniz...Galiba diş sendromunda...birkaç saniye yanından ayrılayım istemiyor,elektrik süpürgesini çalıştırdığım an kapattım,çünkü hanfendi korkuyor.Hayır hiç korkmazdı...Pişirdiğim sebze püresini de kusuverince beni düşünün bugün ne hale geldim.Arkadaşım dün doğum yapmıştı ona kaynar yaptım götüremedim malesef,artık yarına kaldı...
Bu arada ben ne zamandır meyve veremiyorum kızım erken uyuyuduğu için öğünü atlamış oluyoruz.
Yoğur deseniz günde zorumla 2-3 kaşık.Bir türlü sevemedi.Pekmezle karıştırdım gene mmmmmmmm diyor kapatıyor ağzını...
Sebze püresine ne zaman pirinç koysam kızımın boğazında kalmış gibi öğürüyor,dolayısıyla hep irmik kullanıyorum.Pirincin cinsinden midir nedir o kadar haşlıyorum hala hafif sert kalıyor.Belki kızımın boğazına yapışıyordur.
Sebzemiz tavuk suyunda pirinçli,bezelyeli,kerevizli,patatesli ve arpacık soğanlı çorba idi,fakat afiyetle yiyemedi

aminnnnn
ne çok şey yaşamışsınız öyle çok geçmiş olsunnn....
hoşgeldin aramızaaaaaaaa bol bol paylaşımlarda bulunabilirsin inşallah miram

Masallah subhanallah; aslan parcasi bu oglan simdi senin bel neden o kadar zorlaniyor anlasildi, ins hemen yuremeye baslarda biraz olsun kendi isini kendi yapmayi ogrenir yoksa yazuk sana yaw kiyamam

Hemde nAsıl zorluyo beniotursa biraz rahatlarım diyodum ama 2 gündür yorulana kadar oturuyo oturması beni rahatlatmadı dediğin gibi yürümeye başlaması lazım o da geç olur benim sıpada çok tembel basmıyo bile:)ah ahhh hemde nasıl yazık bana çok or bel ağrısı Allah kimseye vermesin

hamileyimmmmmmmmmmm yeni test yaptımmm

Bu yazdığını okuyunca aaaaaaa diye istem dışı bağırdım eşim bana bi şey oldu zannettihayırlı olsun çok sevindimmm

öyle bir anaaaaaa dedimdi eşimin bile haberi oldu valla durumdan. valla canım şimdiden alalh analı babalı buyutsun inşallah altından kalkarsınız kolaylıkla allah yardım eder emin ol

Aynen valla bende eşime şaşkın bi şekilde hamileymişşş dedim

Ben buraya boy ölçüsünü yazarken eşimde ayağında sallıyordu burda yazdığım içine doğmuş gibi Tarık buğranın boyu 1 metre oldu mu diye sordu adama o kadar uzun gözüküyokendisi ölçtü 82 çıktı manken mi yapsam basketi mi yapsam

Bende doğurmayı çooooook istiyorum benimde bulantılarım çok olduğu için korkuyorum
Eşim düşünmüyordu şimdi ikna oldu oğluş az daha büyüsün doğurucam valla

Canım benim doktorum muayene esnasında burun kemiği oluşmuş diye söylemişti ve o zaman tam 13.haftanın içindeydim
Oluşmamış olsaydı doktorun söylerdi canım inş olumsuz bi şey yoktur

Hoşgeldin canım,yaşadıklarını okudum,üzüldüm.Allah bir daha göstermesin.Sen şimdi nasıl zor bir dönem geçirdin kimbilir...

cnm şuan idrar yolu enfeksiyonu geçiren biziz..söylediklerinden çok etkilendim ve korktum..inş. bizimki geçici bir enfeksiyondur..bizde çıkan enfeksiyon "E.COLİ" doktor kaka enfeksiyonu dedi..sanırım birdahaki tahlile kadar bu söylediklerin beni hep düşündürecek..
sizde çıkan enfeksiyonun adı neydi?

gerçekten çok kötü günler geçirmişsiniz..çok geçmiş olsun cnm..iki kere okudum yazını Allahım acil şifalar versin tamamen geçsin inş.
ne zmna kadar antibiyotik kullanıcaksınız cnm..

Miram; cok gecmiş olsun.

Kızlar bugun benim fıstığıma bi haller oldu :) gunduz koltukta az önce de yerde uyuyakaldı gözlerîm pörtledi :) çok mutluyum. Umarım gece de guzel gecer. Masallah diyîn :)

ZADA,çok geçmiş olsun tatlım,inşallah en kısa zamanda geçer.Bebişimiz sağlığına kavuşsun hemencecik Allahım...

cnm aynen bizimkide elektrikk süpürgesinden fena korkuyor ağlıyor..kesinlikle açamıyorum o uyanıkken..anca uyuyunca açıp süpürüyorum..bide yürüyen oyuncaklardan çok korkuyor..ödlek bunlar yaa..
cnm bu iştahsızlık gerçekten çok kötüymüş Allahım bir an önce iştahlarını açsın löp löp yesinler..
bide bizimki artık bizimle yemek yemeği seviyor etli ve patates yapmıştım bugün..eti elimle dittim.. patates ve et verdim..hemde püre değil parça parça güzel yedi..ama kendi mamalarını zorla yiyor..

çok saol hayatım..amin..

Seni ve oglun Can i tanidigimiza cok sevimdik, yasadiklarin gercekten uzucu,allah dert ve hastalik vermesin hicbirine...Minicik bedenleri ile ne mucadelerde bulunuyorlar, gercekten zor durumlar anlamak ve anlamdirmak cogu zaman imkansiz..size yani Can a cok gecmis olsun, umarim rahatsizligi zamanla gecer cnm,allah sifa verir ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…