ya kızlar bişey sorcammmm ben 17 haftalık hamileyim ikili testim normal cıktı üçlü test için kan verdim bugun bebğin burun kemiği 13. haftada falan görünmesi gerekiyomus ben hiç doktoruma sormadım bugun aklıma geldii bugu haftlarda bakaıalmaz dedii endişeye kapıldım acaba o zaman oluşmuydu herkesin doktoru oluştuğunu söyledimiii noluuurrr cvpppp lütfenn
ya kızlar bişey sorcammmm ben 17 haftalık hamileyim ikili testim normal cıktı üçlü test için kan verdim bugun bebğin burun kemiği 13. haftada falan görünmesi gerekiyomus ben hiç doktoruma sormadım bugun aklıma geldii bugu haftlarda bakaıalmaz dedii endişeye kapıldım acaba o zaman oluşmuydu herkesin doktoru oluştuğunu söyledimiii noluuurrr cvpppp lütfenn
valla caınm ben ikili yaptırdım bi sorun çıkmayınca ailede genetikle alakalı bişyde yoktu yaşımda çok dğldi doktor 3lüye gerek duymamıştı. senin dediğin burun kemiği konusunudada ben hatırlamıyorum o haftalarda doktorum burnuyla ilgili bişy söylemedi. belkide gördü ama bişy demedi bilemiyorum yani
Tatalim idrarda koku da oluyor renk degisimi kilo almama bazen yanma olabiliyor ama bebeklerde bu sikayetler cok kendini belli etmezmis
canim cok gecmis olsun ama bana kalirsa bir daha tahlil yaptir hatta guvendigin laboratuvar varsa orada yaptir cunku kultur poseti 15 dk dan sonra ureme yapiyor idrarda en fazla 45 dk durabiliyor bence bir kez daha test yaptirin ve ona gire baslayin bak okisteki azmis zaten de dikkat edince geciyor ilacsiz islak mendil kullanmiyorum yaklasik 3 aydir yikiyorum surekli ve bezi i cok bekletmiyorum bol bol su icir gecer gider hemencik
Otomatik klavyeyi kapatirsan rahat kullanirsin canim GENEL-KLAVYE-OTOMATİK KLAVYE KAPAT
secersen kapanir
Şu anda 80 cm canım..okiş 1. Kademede kullanıyorsa bizim aldığımız yürüteçte bi problem vardı demek ki 3. Kademesinde çocuk dik duramadı bacaklar öne doğru uzanmış bi şekilde kaldı basamadı yani..en iyisi benim bakıp almam
Zimaks canim ayni sayilir muadili guzel ilac ben uroloji dr.una da sormustum kullanabilirmiyim diye zwten bebeklerde kullanilan tek ilacc tekrar gecmis olsun canimm dr. Bana ilik suylq kaynamis sogumus suyla.sil demistii sanada soylemek istedim canim
hamileyimmmmmmmmmmm yeni test yaptımmm
kizlar esimin gozu donmus kocaman balkabagi almis
Ben de yarisini normal kabak tatlisi yaptim yarisini da pureleyip biskuvilerin arasina dizdim
Bir kat biskuvi uzerine 1kg sut 1su b seker 3kasik un 1kasik nisasta 1yum sarisindan olusan muhallebi
1kat daha biskuvi kabak puresi ustune irili ufakli kiyilmis ceviz
bir kat daha biskuvi uzerine muhallebiyi yarim kremsantiyle cirpip kopuklestirdigim krema
oktay Usta yapmisti bir kere, benimki biraz uydurma oldu ama biz bayildik
Omere de balkabagi corbasi yaptim 2kase yedi 4saattir hala mama demiyor asiri doz oldu sanirim ama afiyetle yedi
Yarin annemin dogumgunu ona pasta yapip ustune 50-1 yazdim kizmaz insallah
bende ikiliden sonra yaptırmamıştım hiçbir testiiiii
renkli usg bileeeeee.....şimdi aklıma geldi seni alıntılayayım dedim şekerimm....
güzeller güzelim napıyorrrrr yokmu yeni modellerrrr
meleğim aranıza gelirimde hiç hoş gelmemmi:)) kocacım geldi sayesinde gözüm pc gördü:)) ece de hasta çok mızmız hiç vaktim olmadı sabahtan beri yazmaya eşim diyor gözün habire pcde:)) geçmişi okuyum dedim ama yapamadım. tabiki oyumu kullandım hemencik:))şimdilik hepinizi çok çok öpüyorum
Eee daha ne istiyon cnm, kizin bir guzel rahatlar iste ,onun icin sifa olur ins, moralini bozma anliyorum seni benimde oglan sunnet oldugunda cok korkmustum cok sukur atlattilar ve artik daha saglikli ..sizde de oyle olur ins merak etme cnm,allah yardimciniz olur
Gizz ne izni allah iyiligini versin, kapimiz yok bizim herkes gelebilir, dikkat et kapi yok dedim :)) ardina kadar acik demiyorum yani zaten yok o yuzden sen zaten burdasin, hosgeldin sefalar getirdin ve ins guzel paylasimlarla hep katilabilirsin
Hosbuldum :) 5 mayis doğumlu bir oğlum var. İsmi Can. Oğlum kendini ifade edene kadar çalısmayı düşünmüyorum. Küçük prensim müsaade ettikçe buradayım artık :) gecmise söyle bir baktım idrar yolu enfeksiyonu geçiren bebekler varmış. Hepsine acil şifalar dilerim. Bizim de bu konuda üzücü bir hikayemiz var paylaşmak istediğim.Hamileliğimin 30. Haftasında bebeğimin sag böbreğinde genişleme görüldü. 6'5 mm idi ve doguma kadar sabit kaldı. 1aylikken ultrason çekildi yine ayniydi. Can'ım 3,5 aylikken emmeyi bıraktı. Zaten ilk ayından beri mama takviyesiyle beslemek zorunda kaldım. Meger oğlum o donemde idrar yolu enfeksiyonu geçiriyormuş. evet biraz iştahsızlık ama ben sıcaklara bağlamıştım. 4. Ay âşilarimizdan 3gun sonra ateşimiz çıktı. doktorumuzu aradım ası da yapabilir biraz gözlemle dedi. Ertesi gün ateş 39 a çıkınca Cumartesi aksamı acile götürdük. Doktorumuz da hemen geldi. Kan ve idrar tetkikleri yapıldı. Kanadıki mikrop epey yükselmiş. Serum takıldı ve damardan antibiyotiğe başlandı. O geceyi hastanede geçirdik. Sonraki 4 gün hastaneye gidip geldik. 3gun damardan, 2 gün bacaktan iğne seklinde antibiyotik aldık ve 5gun evde şurup kullandık. Kan ve idrar tetkikleri yenilendi. Bizi çapanın cocuk ürelojisi Prof.una yönlendirdiler. İdrar kültürü temiz çıkınca, önce ultrason ile tekrar böbreklere bakıldı. İki böbrek de normal gözüktü. Sonra voiding (sondali ultrason) yapıldı. Sag böbrekte 3, sol böbrekte 2 derece vur tespit edildi. Yani mesaneden idrar böbreğe geri kaçıyor. Tedavisi yok. Biz tekrar idrar yolu enfeksiyonu geçirip böbreklere zarar vermesin diye her gün koruyucu doz antibiyotik kullanıyoruz. Ve riski azaltmak için sünnet olduk. İdrar yolu enfeksiyonu geçirmek erkek bebeklerde tehlikeli imiş. Yuksek oranda altından birşeyi çıkıyormuş. Ve su an diyaliz hastalarının büyük cogunlugu bebekliğinde tedavi edilmeyen bu hastalıktan kaynaklanıyormuş.. Çok zor bir süreç geçirdik. Allah kimseye yaşatmasın hastalık.
Biraz uzun yazdim ama paylasimlari okuyan ve Aynı seyleri yaşayan anneler olursa ihmal etmesinler istedim. Allah hepimizin bebeğine saglık, afiyet ve güzel bir yasam versin.
Masallah subhanallah; aslan parcasi bu oglan simdi senin bel neden o kadar zorlaniyor anlasildi, ins hemen yuremeye baslarda biraz olsun kendi isini kendi yapmayi ogrenir yoksa yazuk sana yaw kiyamam
öyle bir anaaaaaa dedimdi eşimin bile haberi oldu valla durumdan. valla canım şimdiden alalh analı babalı buyutsun inşallah altından kalkarsınız kolaylıkla allah yardım eder emin ol
pilav mı çalıyorduuuuuu
ayyy çok güldüm eşime de sesli okudummm
ne hoşlar ayol gün geçtikçe çılgınlaşıyorlarrrrrr
tatlıcadı
maşallah 80 cm nedir anacımm yahuuuuu
benim damat bildiğin damat ferit gibi uzun olacakkk!!!!!!!!
maşallah tontişimeeee....
zeynep
benim annem 55 doğumluuu
58 yaşında nerdeysee... ve kimse ona teyze diyemez hiçkimse
geçen hastalandı acile gittik dr. diyorki teyze neyin varrrr
annem kolunda serum hali yok konuşmayaaa aynen şu cümleleri söylediiii
biyolog söyle şunlara bana teyze demesinlerrr
nasıl dr. bunlarrr ben o kadar yaşlımıyımmmmmmmm
teyzeye benzer halim varmı(ki cidden yoktur)
dr. teyze söylesene diyor annem hala teyze demeyin teyze demeyin diyee söyleniyorduuuu
ciddi takıntılııı
abimin eşi anneme x abla derrr yıllardırrr
başka kv olsa çıldırır annem öyle mutlu kiiiii
canım gelinim bana abla diyorrr çok seviyorum onu diye geziyorrr
takıntımız o boyuttaaa
ben o pastayı yapsam kafama yerim eminimmmmm
amin şekerimmmm
bu arada inan bana yakınımda bana yardımı bulanacak bir kişi bile olsaa....
komşum gibi değilde çat kapı rahatça yardıma gel diyebileceğimmmm
ve gerçekten rahatça okutabileceğimi bilsem 3 tane bile yaparım biran düşünmedenn....
ama ben çok kustum eğer erken olursa Asya bakımsız kalırrrr
o yüzden Rabbim güzel zamanda versin banaaaaa bende burdan ilan edeyim inşallahhh
meleğim aranıza gelirimde hiç hoş gelmemmi:)) kocacım geldi sayesinde gözüm pc gördü:)) ece de hasta çok mızmız hiç vaktim olmadı sabahtan beri yazmaya eşim diyor gözün habire pcde:)) geçmişi okuyum dedim ama yapamadım. tabiki oyumu kullandım hemencik:))şimdilik hepinizi çok çok öpüyorum
Hosbuldum :) 5 mayis doğumlu bir oğlum var. İsmi Can. Oğlum kendini ifade edene kadar çalısmayı düşünmüyorum. Küçük prensim müsaade ettikçe buradayım artık :) gecmise söyle bir baktım idrar yolu enfeksiyonu geçiren bebekler varmış. Hepsine acil şifalar dilerim. Bizim de bu konuda üzücü bir hikayemiz var paylaşmak istediğim.Hamileliğimin 30. Haftasında bebeğimin sag böbreğinde genişleme görüldü. 6'5 mm idi ve doguma kadar sabit kaldı. 1aylikken ultrason çekildi yine ayniydi. Can'ım 3,5 aylikken emmeyi bıraktı. Zaten ilk ayından beri mama takviyesiyle beslemek zorunda kaldım. Meger oğlum o donemde idrar yolu enfeksiyonu geçiriyormuş. evet biraz iştahsızlık ama ben sıcaklara bağlamıştım. 4. Ay âşilarimizdan 3gun sonra ateşimiz çıktı. doktorumuzu aradım ası da yapabilir biraz gözlemle dedi. Ertesi gün ateş 39 a çıkınca Cumartesi aksamı acile götürdük. Doktorumuz da hemen geldi. Kan ve idrar tetkikleri yapıldı. Kanadıki mikrop epey yükselmiş. Serum takıldı ve damardan antibiyotiğe başlandı. O geceyi hastanede geçirdik. Sonraki 4 gün hastaneye gidip geldik. 3gun damardan, 2 gün bacaktan iğne seklinde antibiyotik aldık ve 5gun evde şurup kullandık. Kan ve idrar tetkikleri yenilendi. Bizi çapanın cocuk ürelojisi Prof.una yönlendirdiler. İdrar kültürü temiz çıkınca, önce ultrason ile tekrar böbreklere bakıldı. İki böbrek de normal gözüktü. Sonra voiding (sondali ultrason) yapıldı. Sag böbrekte 3, sol böbrekte 2 derece vur tespit edildi. Yani mesaneden idrar böbreğe geri kaçıyor. Tedavisi yok. Biz tekrar idrar yolu enfeksiyonu geçirip böbreklere zarar vermesin diye her gün koruyucu doz antibiyotik kullanıyoruz. Ve riski azaltmak için sünnet olduk. İdrar yolu enfeksiyonu geçirmek erkek bebeklerde tehlikeli imiş. Yuksek oranda altından birşeyi çıkıyormuş. Ve su an diyaliz hastalarının büyük cogunlugu bebekliğinde tedavi edilmeyen bu hastalıktan kaynaklanıyormuş.. Çok zor bir süreç geçirdik. Allah kimseye yaşatmasın hastalık.
Biraz uzun yazdim ama paylasimlari okuyan ve Aynı seyleri yaşayan anneler olursa ihmal etmesinler istedim. Allah hepimizin bebeğine saglık, afiyet ve güzel bir yasam versin.
Kızlar sabah güne güzel başlamıştım biliyorsunuz hatta geçmişi okuyordum ki kızım uyanıverdi çığlık ata ata bana sesleniyor.Ben de o yüzden bir türlü gelemedim.Sabahtan beri kızım mızmız,huysuz,aksi vb.artık adına ne derseniz...Galiba diş sendromunda...birkaç saniye yanından ayrılayım istemiyor,elektrik süpürgesini çalıştırdığım an kapattım,çünkü hanfendi korkuyor.Hayır hiç korkmazdı...Pişirdiğim sebze püresini de kusuverince beni düşünün bugün ne hale geldim.Arkadaşım dün doğum yapmıştı ona kaynar yaptım götüremedim malesef,artık yarına kaldı...
Bu arada ben ne zamandır meyve veremiyorum kızım erken uyuyuduğu için öğünü atlamış oluyoruz.
Yoğur deseniz günde zorumla 2-3 kaşık.Bir türlü sevemedi.Pekmezle karıştırdım gene mmmmmmmm diyor kapatıyor ağzını...
Sebze püresine ne zaman pirinç koysam kızımın boğazında kalmış gibi öğürüyor,dolayısıyla hep irmik kullanıyorum.Pirincin cinsinden midir nedir o kadar haşlıyorum hala hafif sert kalıyor.Belki kızımın boğazına yapışıyordur.
Sebzemiz tavuk suyunda pirinçli,bezelyeli,kerevizli,patatesli ve arpacık soğanlı çorba idi,fakat afiyetle yiyemedi
ZADA,çok geçmiş olsun tatlım,inşallah en kısa zamanda geçer.Bebişimiz sağlığına kavuşsun hemencecik Allahım...
Miram; cok gecmiş olsun.
Kızlar bugun benim fıstığıma bi haller oldu :) gunduz koltukta az önce de yerde uyuyakaldı gözlerîm pörtledi :) çok mutluyum. Umarım gece de guzel gecer. Masallah diyîn :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?