2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

anneZeynep oyuncağınız harika gözüküyo..ama Ömer daha harikaben alsam boyu kurtarmaz..

benim bıdık basamıyo kızlar yaa en fazla 3 sn basıyo sonra totosunu bırakıyo hemen..bu gidişle 2 yaşında anca yürür diyorumbasmayı nasıl öğrenir,ne yapmalıyım önerisi olan var mı??

nagihancımmmTarık Buğra 2-3 günde bir yapıyo kakasını ben şimdi yavrumu aç mı bırakıyorum doğru mu anladım canım yaa:18:

Ya yok cnm ben öyle demek istemedim.Normalden biraz fazla yedikleri için ve bağırsaklar da fazla çalıştığı için o kadar kaka yapıyorlar.benim görüşüm bu yönde...Yaren Nur daha 2-3 aydır bu şekilde hergün.öncesinde beni çok emdiği zamanlar daha az kaka yapıyordu çünkü.yedikleriyle de alakalıdır tabi ama sindirim sistemi fazla çalışıyor bence...Yaren Nur çok fazla kaka yaptığı için şimdi de fazla kilo alamadığını düşünmeye başladım.Ay inş. iyi açıklayabilmişimdir cnm ya endişelenmene gerek yokkk....

açıkladın canım açıkladınbi an korktum bende acaba aç mı kalıyo da kaka sayısı ondan mı az diye düşündüm..
az önce bi prof. çocuk doktorunun yazısını okudum bizi bu bölümü ilgilendiriyo..

Günlük dışkı sayısı, beslenme özellikleri ve bağırsak hareketliliği ile belirlenir. Bebekler anne sütü ile beslendikleri dönemde, anne sütünün özellikleri nedeniyle, gün içinde birden çok sayıda( 6-8 defa bile olabilir), yumuşak dışkı yapabilirler. Endişe edilecek bir durum değildir. Eğer bebek cinsine ve ayına uygun kilo ve boy uzunluğu artışı gösteriyorsa, sorun yoktur. Anne sütü alan bebek için önemli olan, dışkı sayısı değil, büyümesini normal olarak sürdürmesidir. Bebek anne sütü almıyorsa, genellikle günde bir-iki defa kaka yapar. Bebeğin normal koşullarda günde kaç defa dışkı yaptığı bizim için önemlidir. Çünkü bu bize, normal bağırsak alışkanlıkları (hareketliliği) hakkında fikir verir. Haftada üçten daha az sayıda dışkılaması kabızlık olarak değerlendirilir

anne sütü almayan bir bebeğin günde 3 veya daha fazla sulu kaka yapmasıyla ishalden söz edilebilirmiş.

Melegim ne ozru askolsun ben hic gucenmedim hatta ilgilendigin icin cok mutlu oldumKeske ben de biraz daha uyumlu olsam dedim hattaFazla sert sinirlarim var bazi konularda ozluyorum dayanamiyorum daKendi kendimi surunduruyorum yani :)Dun gece yataga gelene kadar kurt gibi kaynadim :)Cok sukur duzelttik sabahtan beri ozur diliyor daha da dileyecek sanirim cunku cok uzdu beniTekrar diyorum kesinlikle yanlis anlama gucenme yok sorry lik bir durum yok yaniSeviyorum cunku seniiiiBu arada sirf cocuk icin herseyi sineye cektikce esini simartiyor olabilirsin cnmSenin de kirginliklarin oldugunu gorsun ve seni hic kirmasin enistemiz! 1ay once 75cm idi cnm simdi de 1 2cm uzamistirHerkesinki cok yapiyormus sevindim valla :) Allah ol demeden lmuyor kuzum ya bizimki de tembel tembel takiliyordu birden ayaklandiBoyu uzun geldi ama biz sapini ters taktik biraz daha uzadi sorun olmuyor yaniVtech markaninki en uzunu ama 125tl

çok öksürüyodum doktora gittim..
boyum 1.69 muş(10 yıldır hiç uzamamışım)ama gayet iyiymiş
kilom 55,yaşıtlarıma göre biraz zayıfmışım ama önemli olan saglıklı olmammış
motor hareketlerim güzelmiş
saçlarımın dökülmesi normalmiş yenileri çıkacakmış yakında:))

böyle kaldınız heralde
şaka bir yana önemli birşeyim yokmuş ya öksürük olmuşum işte
antibiyotik verdi birde balgam sökücü
daha 50 yıl yaşarmışım
balkona devam

slm güzel anneler, çok ama çok mutluyum çünkü ilk incimiz çıktı bugün, sabah kahvaltı veriyodum ıhlamuru bardakla içiyo bizim afacan birden bardaktan çıt çıt ses geldi nasıl mutlu oldum anlatamam dayanamayıp herkese söyledim hediyeyi ben alcam artık çok şükür bi gelişme kaydetti bizim yaramaz ne emekleme var ne tam anlamıyla dönme basma desen aylardır aynı dimdik duruyoruz ama sıralama falan hakgetire bu diş baya iyi geldi bize inşallah diğer gelişmelerde yakın zamanda olur, sizler nasılsınız kuzucuklar iyidir umarım, fazla yazmıyorum ama takipteyim herkese sevgiler

Doğru diyosun canım ya ALlahtan ümit kesilmez belki beni yanıltır tembel yavrum birden dikiliverir ayağa:)belimi çok zorluyo artık taşıyamıyorum eğilerek taşımak zorunda kalıyorum yürümesini çok istiyorum..vtech i yakından incelendin mi canım yürüme hızı nasıl acaba:44:

vtech demişken hürriyet gazetesi vtech in türkçe konuşan öğretmenim kaplumbağa eğitici oyuncağını veriyo 49 kupona..
E bebekte fiyatı 89 lira..gazeten alınca 40 liraya geliyo yanılmıyorsam ilk kuponu bu gündü ben aldım zaten her gün gazete alıyoruz sadece hürriyet almış olucaz..
İlgilenenlere duyurulur yarın ve sonraki günlerde yine ilk kupondan itibaren biriktirillebilir genelde bi çok kez kampanya yapıyorlar

Allah iyiliğini versin emi bende saf saf okuyup kendimce yorumlar yapıyorum aaaa öksürük şikayeti ile gitmiş boyunu ölçmüşler,aaaa Kilosunada bakılmış diye
Sen yemek yemiyomusun şekerim niye zayıfsın bakimm kilo almalısın bak bizee..hemde 2 çocuğun var olmaz ki amaaaa
Önemli bi şey olmadığına sevindim canım bi süre balkonu bıraksan daha iyi olur bence
Geçmişş olsunnn

Melegim ne ozru askolsun ben hic gucenmedim hatta ilgilendigin icin cok mutlu oldumKeske ben de biraz daha uyumlu olsam dedim hattaFazla sert sinirlarim var bazi konularda ozluyorum dayanamiyorum daKendi kendimi surunduruyorum yani :)Dun gece yataga gelene kadar kurt gibi kaynadim :)Cok sukur duzelttik sabahtan beri ozur diliyor daha da dileyecek sanirim cunku cok uzdu beniTekrar diyorum kesinlikle yanlis anlama gucenme yok sorry lik bir durum yok yaniSeviyorum cunku seniiiiBu arada sirf cocuk icin herseyi sineye cektikce esini simartiyor olabilirsin cnmSenin de kirginliklarin oldugunu gorsun ve seni hic kirmasin enistemiz! 1ay once 75cm idi cnm simdi de 1 2cm uzamistirHerkesinki cok yapiyormus sevindim valla :) Allah ol demeden lmuyor kuzum ya bizimki de tembel tembel takiliyordu birden ayaklandiBoyu uzun geldi ama biz sapini ters taktik biraz daha uzadi sorun olmuyor yaniVtech markaninki en uzunu ama 125tl

Hayirli ugurlu olsun ins vatanima , milletime ..savassiz ve huzur dolu zamanlar geciririz ins
Saatini de tam denk getirmiş MeleğmAmin canım.
Öncelikle Ömer in düşmesine üzüldüm,çok geçmiş olsun canım.Düşe kalka büyüyecekler,yeterki Allah beterinden korusun.
Doğa günde 2 bazen de 3 defa kaka yapıyor.Kakası da koyu yeşil oluyor ve de hep sabahları yapıyor nedense...
Biyologa selamlar ve çok geçmiş olsun iletimi belirtirsen sevinirim...

Sen çok iyi yaşa emi

Azraece ve şekersiz yeşilçay kızlarınıza buradan kocamaaaaan ve de fotolar bir harika..Artık dayanamayacağım özellikle bir günümü Doğanın resimlerini çekmekle uğraşacağım:)

Sizi balkoncular sizi,malesef bende balkonculardanım ama zam geliyor Tr'de ciddi ciddi.İnş. vesile olur.Sağlığımız içimizde,paramız da cebimizde kalır.demi?

Ins cnm cumlemize burda da oyle... demek Tr de artik yurtdisi gibi olcak, bir normal paket 5 pounds dusunun artik siz hali..dualarina katiliyorum umarim gerceklesir ama kendi adima zor olucak gibi.. hic denemeye kalkmadim ve dusuncesi bile gelmedi bana

herkese merhabalar, herkese mutlu sağlıklı huzurlu yıllar diliyorrum, bebeklerimizi bize veren 2012 yılnan sonra 2013te de bebeklerinizle birlikte nice nice mutlu zamanlar, anılar diliyorum, tatlı mayıs annelerine.......
yeniden buraya zaman ayırmaya başlamıştımki, evdeki interneti kapattık, annemlerden girdim şuan yeni yılınızı kutlamak ve merhaba demek için, umarım herkes iyidir, sizleri ve bebeklerinizi çok öpüyorum, ve burayı çok özlüyorum....

Sana bir tuyo; benimkide iki haftaya kadar hic basmiyordu. bende ayaklari uzerinde ziplatarak oynatmayi denedim surekli, simdi basladi basmaya hatta ben tutuyorum o basarak zipliyor yani ogreniyorlar artik ..hem eglence hemde ogrenme beraber yuruyunce basari daha iyi oluyor,gule oynamaya programli bu veletler :))

Cnm biliyorum ama yinede aile ici sorunlari irdelerken daha dikkatli olmam gerekirdi, yinede sagol bende seni seviyorum sekerim..Eniste evt o yonumu cok kullaniyor. biliyoda cocuktan vazgecemiyecegimi bu yuzden zaman zaman usteme geldigi cok oluyor yalniz bende her zaman alttan alan biri degilim bazen bizimde salterler atmiyor degil yani :))

kılzar benim bebişin sindirim problemleri var bilen bilir gece çok kalkar bugün kötü bişi yaptım aslında kötü değilde nebilim dr yatmadan muhallebi ver belki doymuyordur diyordu bende bugün akıllılık yapıp saat 10 da verdim muhallebiyi pirinç unuyla yaptım kötü olmasının sebei saatin geç olması ama geç yatıyor ne yapayım şimdi tırsıyorum gece çığlık çığlığa uyanmasın diye tekim çünki

Allah iyiligini versin, bende bu ne koca bebegimizin boyu kilosuda veriliyormus dedim demek :))

Hayirli olsun cnm inciniz, umarim her gelen sorunsuz cikar. malum ilk disten sonra basliyor sikintilar ins siz kolay atlatirsiniz

Gün içinde zıplatıyorum o zaman basıyo canım ama yere bastırdığım zamanbundan sonra daha fazla zıplati belki basar belimi ağrıtmasa problem etmiycem istediği zaman yürüsünde küçük danam çok ağrıtıyor belimi

Canım bende muhallebi verdiğim zaman 10 da veriyorum 22:30 gibi yatırıyorum uyuyo..şimdiye kadar hiç problem yaşamadık ama bizimkinin sindirim problemi yok..pirinç unuda kullandım bi dönem son zamanlarda genelde irmik yada aldığım yulaf ezmesini irili ufaklı un haline getirdim onu kullanıyorum hiç dokunmadı..inş gece rahat uyur bebeğin

Muhallebeyi kararinda vermis isen bence dokunmaz, yani gece kaldircak kadar rahatsiz etmez, hele pirinc unu ile yapilmis ki hazmi daha kolaydir...ama sen yinede takibinde ol, eger rahatsiz olursa ona gore olcusunu ve saatini belirlersin...bu aarada hasta idi bebegin nasil oldu nefes alabiliyormu artik

Azraece ve şekersiz yeşilçay kızlarınıza buradan kocamaaaaan ve de fotolar bir harika..Artık dayanamayacağım özellikle bir günümü Doğanın resimlerini çekmekle uğraşacağım:)

Sağol canımmm. Cek tabi, benim telefon elîmden düşmüyo. Şimdiden bînlerce fotoğrafı var sıpanın

İyi geceler kızlar....
Yarın ilk iş günüm içim çok buruk.. Çantamı hazırladım ilk koyduğum şey kızımın fotosu oldu sonra yeşil çayım ve galetam..
Benim yatmam lazım ama hiç uykum yok papatya cayı içsem gelirmi acaba..

Bu arada kocişle barıştık aksam üstü.. Habire özür diletiyorum hala:) bilgisayardaki bilgileri kurtarabilmiş ama ben üzüleyim diye gitti herşey demiş.. Bi 250tl sıkışmış pc ye onu çıkarınca düzelmiş...:)) ee napalım buda faturası olmuş dedim.. Yalnız biraz daha yana vursaymışım işlemci zarar görürmüş ozmnda at çöpe...
Olan yılbası gecemize oldu...

Hepinize iyi geceler diliyorum tatlışkolar ben uyumaya çalışayım bakayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…