2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bir kaç gündür yabancıların forumunda dolanıyorum.Onların yeme düzenlerinden size bahsetmiştim.
İlgimi çeken bir kaç şeyi daha paylaşmak istiyorum.Özellikle 7.aydan sonra bebeklere uyumadan önce biberonda kaşık maması-muhallebi veriyorlar 200-250 cc ve en gec akşam 7-8 arası yatırıyorlar.Gece uyanmaları bu şekilde en aza iniyormuş ve uyandıkları zamanda biraz avutup tekrar uyutuyorlar.Yani gece beslenmeleri yok ve onlara göre olması gerekende bu.
Ben de fedakar anne gece uyansada mama içirsem diye ağlamasını gözlüyorum .

Kayra gibi günlük az beslenen bebeklerde hemen kan ve gelişim araştırmasına giriyorlar ve özel mama veriyorlar.
Şu aylarda (8 ayda)biberon ile bebekler en az bir kerede 200 cc civarı içiyor ama benim oğlum şu aralar 80 ccye kadar düşürdü ...
Evet kıyaslama yapmak doğru değil,her bebek kendisine özeldir ama benim bebeğim hakikaten süt içme konusunda alt sınırda
En son bulduğum yöntem soğuk süt içirmek ve bu formül birazda olsa işe yarıyor.Su niyetine soğuk süt içirmeye çalışıyorum.En azından bu yöntem ile günlük +70-80 cc içirmiş oluyorum.

Birde kızlar biliyorsunuz ben 6-12 devam sütü kullanıyorum.Bu sütlerin içindekilere baktığımda aptamil ile değerlerin hemen hemen aynı olduğunu gördüm ve yine aptamildeki bütün vitaminler bunlarda da var.Fiyatıda hesaplayınca ortalama aynı fiyata geliyor zaten.Benim elimdeki toz mama bitince tamamen bu sütlere ve 10.aydan sonra tamamen inek sütüne geçiş yapacağım.
Okuduğum forumlarda 3 numaralı mamaların tamamen ticari ve artık gereksiz olduğu savunuluyor.Bir çoğu 10-11 aylık gibi inek sütüne geçiş yapıyorlar.

Bebeklerin öğlen öğünlerinde ekmek olduğunu söylemiştim hatırlarsanız.Anneleri ekmeğin üzerine tereyağ-labne veya meyve püresi sürüp ya bebeklerin eline veriyorlar ya da yanında süt ile kendileri yediriyor.Bu şekilde çiğneme refleksleri çok önceden gelişip geçiş aşamaları zor olmuyor.
Ben de heveslendim bu sabah ekmek yedireyim diye.Ufak parçaların üzerine labne sürerek verdim ve üzerine kaşıkla süt verdim.Çok başarılı olmasada ilk deneme için idare ederdi .Sütün içerisinde ıslattığım ekmekleri yiyor ama kuru ekmek yiyemiyor henüz.

Veeee dün beni çoook mutlu eden bir olay dahaaa:Kayra bizimle sofrada 4-5 bebek kaşığı ile yeşil fasülyenin suyu ile ıslanmış pilav yedi .Tabi yutturuna kadar yapmadığımız şebeklik kalmadı ama olsun

Şimdilik bizden haberler bu kadar.Bizi izlemeye devam edin anacımmm

Ben geldiiiimmm
Sizi çok özledim canlar,,sizde beni özlediniz mi?
Güzelce dinlendim,,bebişimle güzel günler geçirdim, bugdaysız diş buğdayı yaptık,yalnızca
buğdaydan kolye yaptım kızıma Hepsini yüklüyorum teyzoşları için
Uyku saatlerini düzelmeye çalıştım, anladımki ögneden sonra 2-3 gibi yoğurdunu yedirip güzelce uyursa aşkam 23.00gibi gece
uykusuna yatıyor,bu çok önemli bir gelişme bizim için İnşallah böyle de devam ederiz. Yalnız bu birkaç günde iştahsızlık yine başladı,,
dişe yoruyorum, sanırım misafir inciler geliyor Bu arada dişi çıkan bebişlere kocamaaan bir Hepinizi tek tek çok özledim,,
bebiş yemedikçe kulaklarınızı çınlattım(turuncu başta olmak üzere...),sizlere hep dua ettim.Pütürlü yiyeceklerde bir arpa boyu yol alamadık bu arada.
Umarım herkes çok iyidir,sağlıklar yerindedir,yüzler gülüyodur..
Zadacan işe dönüşün hayırlı olsun.. Ayyy ne çok şey var size yazacağım ama boğmiyim bir anda...
2013 hepimize hayırlı uğurlu olsun benim emekçi arkadaşlarımmm Sizi çok seven mutlu_anne

Belki sizin de diş sıkıntınız başlamıştır.Benim kızımın da hrnüz dişler yok cnm.babannesiyle dişsiz dişsiz takılıyorlar.ehehehehh onun dışında arada bir mesela 2 gece önce pazartesi gecesi kızım sabaha kadar hep uyandı ağladı yattı kalktı yine.Diş anne-babanın bebeklikte ne kadar sürede çıkardıklarıyla da alakalıymış.eşim ve ben 6,5 aylıkken çıkarmısız.eee bizim kız geç kaldı o zaman.biz de bekliyoruz diş hazretlerini.ehehehhh

Avakoda demişken kızım hiiiç ama hiiiçç sevmedi.ağzı açık 1-2 dk. bekleyebiliyor yutmamak için.zorla 4 kaşık anca yedi.çok komik oluyor ama ya şaşkın..

canımmm demekk işe başladın hayırlı olsun, umarım çabucak alışıp düzen oturtursun, minnoşunu özledin dimiii inş çabukcakk akşam olurr bendee aynı özlem içindeyimmm

canım sevindim çok iyi bir gelişim kayracık için pütürlü gıdaya alışmaya başladı demekki annesii zeynoda dün sütlaç yedi ananesi süt ve pirinçten sütlaç yaptı kızıma içinede muz ohhh misss pirinçleri gayet güzel ve rahat yiyorlar artıkkk

canımm bende 4 aylıkken diş çıkarmışım, zeynomun dişi çıktı çok şükürr ikincide gelmek üzere sanırım huzursuzluk hat safhadaa yaren nur'unda yakında gelir dişi annesi buarada avakadoyu muzla yada armutla karıştırıp ver canım o şekilde tadı yok oluyor zaten ne yediğini anlamıyor bile zeyno ben gün aşırı avakoda katıyorum mutlaka meyve püresi içine çok faydalıymışş

Bak işte o "gayet güzel ve rahat yiyorlar" cümlesi bizim için pek geçerli değil :)))
Ben de dün kahvaltı için sütlaç hazırladım.Şahane olmuştu bana göre.Pirinçleride iyice yumuşayana kadar haşladım ve çatalla ezdim ama fena protesto etti.Hatta yarısında kusturdu kendisini biraz ama ben inatla devam ettim.
Öğrenecez inşaallah teyzesi öğrenecez.Umutluyum
Zeynebimede afiyet bal şeker olsunn

maşallah zeynep adaya...afiyet olsun bibloma...evinizi düzene oturtmanıza sevindim.Ama herhalde son düzenlemeler kalmıştır.Ohhh ne güzel evde 4 gün.ben ahhh bennn çalıştım yine planner düşenebiliyor musun?

inş. canım ya gelsin artık ama huzursuzluk vermesin kuzuma.avakado önerin için çok sağol. dediğin gibi farklı bir meyveyle karıştırayım bari bende o zaman.kestaneli muhallebiyi de afiyetle yedi benim kızz...

inş canım inşş öğrenecek senin akıllı bıdık daha neler öğrenecek nelerrrr, buarada özeldik kayrayı yeni foto koyda sevelim annesiii

maşallah zeynep adaya...afiyet olsun bibloma...evinizi düzene oturtmanıza sevindim.Ama herhalde son düzenlemeler kalmıştır.Ohhh ne güzel evde 4 gün.ben ahhh bennn çalıştım yine planner düşenebiliyor musun?

aynen şekerim daha açılmamış bir sürü kutu var ama detay işler yavaş yavaş hallocak artık napalımm, ayy okudum şekerimm ya sen hergün çalışmışsın bu nedir yaa offf sinir oldum valla senin hislerini düşünemiyorum bilee ama napalım işte şekerimm bunada şükür demesini bilen insanlarız allahtan bu emeklerimizin karşılığını alalımda inş değsin çalıştığımızaa

inş. canım ya gelsin artık ama huzursuzluk vermesin kuzuma.avakado önerin için çok sağol. dediğin gibi farklı bir meyveyle karıştırayım bari bende o zaman.kestaneli muhallebiyi de afiyetle yedi benim kızz...

nagişş valla bende dişte dişş diye sayıklıyordum ama bu husursuzluk çok fena canım ya benim zeynom hiç huysuz bir bebek olmamıştı bugune kadar ama bu dişler kızımı yoldan çıkardıı inş sizinki rahat geçer canım buarada bende kestane yedirmedim daha hiçç dur onuda denicem bugun ozamann ananesini arayım hemennnn

selam kızlar...yaman bugün 8 aylık oldu....yaşasın...

daha nice güzel aylara yıllara inş canımmmm

TEMEL GÜVEN DUYGUSU

Güven ya da güvensizlik dönemi doğumdan itibaren başlar ilk bir yıl çok önemli olmakla birlikte çocuğun bütün gelişimsel dönemlerinde önemini korur. Bebekle annesi arasındaki olumlu ilişkiden doğan güven duygusu, tüm yaşamın ve kişilerarası ilişkilerin belirleyicisi olur.

* Anne, bebek için en önemli varlıktır. Anne gülümser ise bebek de gülümser.

* Anne sakin, yumuşak, sevecen ve gülümseyen ise bebek de sakin, huzurlu ve gülümseyen bir bebek olur.

* Annesi ihtiyacı olduğunda yanındadır, bebek temel ihtiyaçlarının karşılanacağından emin olduğunda sağlıklı güven duygusunun temelleri atılmış olur.

* Bebekler annelerinin zaman zaman gideceklerini ama yeniden görüneceklerini öğrenirler.

* Bebekler annelerinin yüzüne bakar ve onun duygusunu içlerine alırlar, annenin duygusunu alır ve kendi yüzlerinde yansıtırlar.

* Bebeğin ihtiyaçlarını annenin zamanında ve sevgiyle karşılaması, bebeğin rahatlaması, sıkıntılarını giderebilmesi, bebekle anne arasındaki olumlu iletişimi sağlar. Sözsüz iletişimde duyguların geçişi ise güvenin temelini oluşturur.

Sağol cnm ilk defa bu kadar hevesliyim kilo verme işine inş. istediğim hedefe ulaşırım.56 diyorum ama 65 de benim için çok iyi mesela.eşimle tanıştığım zamanki kilom.ama ana hedef;56 kilo.spor yapmıyorum malesef.bütün gün masa başındayım.akşam evde dolandığım kadar.ama o da spor sayılmaz öyle düşünüyorum.Canan Karatay dışarıda açık ve temiz havada günde 20 dk tempolu yürüyüş yeterli demişti spor için.Ben eşime koşu bandı almayı düşünüyorum dediğimde bana Canan Karatay'ın dediğini söyledi(beraber izlemiştik de tv'de)ehehehhHep aklımda spor ama ben bizim civarda temiz hava bulamyorum ciddiyim

Bulsam yürüyecem.Temiz hava istiyoruuuummmm!!!!ehehehhh

aman cnm huzursuzluk vermesin de verecekse çıkmasın dermişim

bizzzzz

Allah iyiligini versin, bende bu ne koca bebegimizin boyu kilosuda veriliyormus dedim demek :))

Hayirli olsun cnm inciniz, umarim her gelen sorunsuz cikar. malum ilk disten sonra basliyor sikintilar ins siz kolay atlatirsiniz
canım çok teşekkürler valla bu sıra huysuz baya ama daha beteri nasıl olur bilmiyorum inşallah diğer dişler rahat çıkar.

nagihancım geçenlerde gördüm cevap yazdım sana ama geç oldu sanırım bu kez de sen görmedin maşallah çok iyi kilo vermişsin tebrikler, bu arada bizim dişimiz dün çıktı onun dışında yüzüstünden sırt üstüne dönebiliyoruz ve biz tuttuğumuzda yere iyi basıyo ama yaknız beceremiyo bunu biraz tembel yusuf bey yani bakalım inşallah bir an önce hareketleni heyecanla bekliyorum. senin meleğin nasıl herşey yolundadır umarım...

kızlar bişey sorcam kahvaltıyı bebişlere nasıl veriyosunuz mesela omlet tareifi paylaşılmış onu nasıl yedirebiliriz ki ben pütürlü şeyleri az az veriyorum zaten hiç blendır kullanmadık hep çatalla eziyorum ama kahvaltı beni biraz düşündürüyo bulamaç yiyodu hep ama farklı tatları ayırt etmesi lazım sizler nasıl veriyosunuz beni aydınlatırsanız sevinirim...

multi-tabs vitamin kullanan anneler kaç damla veriyorsunuz günde ?

biz ilk acd-vit kullandık ve ondan 10 damla veriyorduk.Sonra eczanede multitabs alırken sordum yine kaç damla diye,o da önceki gibi devam edin dedi fakat internette araştırırken pipetin üzerindeki 1 ml yazan yerine kadar çekip kullanmamız gerektiği yazıyor.Bu da yaklaşık 20 damla ediyor.Şimdi ben bugüne kadar yanlış mı verdim acaba ?
Siz kaç damla veriyorsunuz ?

Canım ben sabah kalvaltısından sonra, multitabsı, içindeki damalık kadar yani 1ml yazan yere kadar çekip veriyorum,bebek kaşığıyla 1 kaşık ediyor. Dr. bu şekilde soyledi.

1 damlalık verilecek demişti doktorumuz öyle veriyoruz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…