günaydın kızlar yeni yılınız kutlu olsun.7,5 aylık olduk ve hala dişlerimiz çıkmadı bizim gibi dişleri çıkmayan varmı acaba.
bu arada bende yediklerimiziyazayım diyorum.sabah yerse eğer yumurta,bir iki zeytin ve 1 tatlı kaşığı lor peynir,ileriki saatlerde avakado ve meyve karışımı,öğle yoğurt,ikindi çorba, akşamda muhallebi(1 gün kayısılı yulaflı lapa, pekmezli irmikli muhallebi,)değişiyor.çorbaı çok sevior 1 kaseyi bitiriyo bıdık.
yanlız gece uyku düzeniz altüst oldu yanında yatmak zorundayım.sürekli mızırdanıyor ve çığlık şeklinde ağlıyor.eşimle nöbetleşe kalıyoruz yanında ikimizde zombi gibiyiz ne yapacağımızı şaşırdık.bi fikri olan varmı
sağol canımcım inş cabuk gecer ama sanki hiç gecmiyor daha 10 ....gel 17:30 gel diyorum....
evet cnm diyet aynen devam yapıyorum..9 kilo verdim toplamda...spor cok yapmıyorum cnm..sadece sabahları ac karnına biraz zıplıyorum..aksamlarıda biraz oynuyorum..arada fanfinifinfon okdr yani..
Veeee dün beni çoook mutlu eden bir olay dahaaa:Kayra bizimle sofrada 4-5 bebek kaşığı ile yeşil fasülyenin suyu ile ıslanmış pilav yedi.Tabi yutturuna kadar yapmadığımız şebeklik kalmadı ama olsun
Şimdilik bizden haberler bu kadar.Bizi izlemeye devam edin anacımmm
Belki sizin de diş sıkıntınız başlamıştır.Benim kızımın da hrnüz dişler yok cnm.babannesiyle dişsiz dişsiz takılıyorlar.ehehehehhonun dışında arada bir mesela 2 gece önce pazartesi gecesi kızım sabaha kadar hep uyandı ağladı yattı kalktı yine.Diş anne-babanın bebeklikte ne kadar sürede çıkardıklarıyla da alakalıymış.eşim ve ben 6,5 aylıkken çıkarmısız.eee bizim kız geç kaldı o zaman.biz de bekliyoruz diş hazretlerini.ehehehhh
Avakoda demişken kızım hiiiç ama hiiiçç sevmedi.ağzı açık 1-2 dk. bekleyebiliyor yutmamak için.zorla 4 kaşık anca yedi.çok komik oluyor ama ya şaşkın..
canımmm demekk işe başladın hayırlı olsun, umarım çabucak alışıp düzen oturtursun, minnoşunu özledin dimiii inş çabukcakk akşam olurr bendee aynı özlem içindeyimmm
canım sevindim çok iyi bir gelişim kayracık için pütürlü gıdaya alışmaya başladı demekki annesiizeynoda dün sütlaç yedi ananesi süt ve pirinçten sütlaç yaptı kızıma içinede muz ohhh misss pirinçleri gayet güzel ve rahat yiyorlar artıkkk
canımmm demekk işe başladın hayırlı olsun, umarım çabucak alışıp düzen oturtursun, minnoşunu özledin dimiii inş çabukcakk akşam olurr bendee aynı özlem içindeyimmm
canım sevindim çok iyi bir gelişim kayracık için pütürlü gıdaya alışmaya başladı demekki annesiizeynoda dün sütlaç yedi ananesi süt ve pirinçten sütlaç yaptı kızıma içinede muz ohhh misss pirinçleri gayet güzel ve rahat yiyorlar artıkkk
canımm bende 4 aylıkken diş çıkarmışım, zeynomun dişi çıktı çok şükürr ikincide gelmek üzere sanırım huzursuzluk hat safhadaayaren nur'unda yakında gelir dişi annesi buarada avakadoyu muzla yada armutla karıştırıp ver canım o şekilde tadı yok oluyor zaten ne yediğini anlamıyor bile zeyno ben gün aşırı avakoda katıyorum mutlaka meyve püresi içine çok faydalıymışş
Bak işte o "gayet güzel ve rahat yiyorlar" cümlesi bizim için pek geçerli değil :)))
Ben de dün kahvaltı için sütlaç hazırladım.Şahane olmuştu bana göre.Pirinçleride iyice yumuşayana kadar haşladım ve çatalla ezdim ama fena protesto etti.Hatta yarısında kusturdu kendisini biraz ama ben inatla devam ettim.
Öğrenecez inşaallah teyzesi öğrenecez.Umutluyum
Zeynebimede afiyet bal şeker olsunn
maşallah zeynep adaya...afiyet olsun bibloma...evinizi düzene oturtmanıza sevindim.Ama herhalde son düzenlemeler kalmıştır.Ohhh ne güzel evde 4 gün.ben ahhh bennn çalıştım yine planner düşenebiliyor musun?
inş. canım ya gelsin artık ama huzursuzluk vermesin kuzuma.avakado önerin için çok sağol. dediğin gibi farklı bir meyveyle karıştırayım bari bende o zaman.kestaneli muhallebiyi de afiyetle yedi benim kızz...
selam kızlar...yaman bugün 8 aylık oldu....yaşasın...
Günaydın kızlar...2013 yılının hayırlı ve güzel bir yıl olmasını diliyorum...
anneZEYNEP ; Ömerin düşmesine çok ama çok üzüldüm.Aynı şekilde Eymende düşmüştü ve aklım çıkmıştı.İnan biz o şekilde düşsek akşama kadar baş ağrısı çekeriz herhalde.Rabbim koruyor yavrularınızı...Tekrar geçmiş olsun.
Yürüme yardımcınız hayırlı olsun.Biz çok severek oynuyoruz ve yürüyoruz.Henüz korktuğu için tam bırakmamı istemiyor ama alışınca biraz bırakıyorum ve ilerliyor.Umarım siz de memnun kalırsınız...
Babaanneye gidiyoruz demiştin,nasıl geçti araba koltuğu ile ilk yolculuk ?
Bu arada yurtdışından ürün getirirken 450 euroya kadar vergi ödenmiyormuş.Gidince bu sınırı aşmadan bir koltuk almayı planlıyoruz.
Son olarak bizimkinin kaka sayısı değişiyor ama dolu dolu olmasada ortalama 2-3 kere yapıyor.
ZADA ; tatlım ilk iş günün hayırlı olsun.Saatler senin ve tüm çalışan anneler için su gibi geçsin ve hemen akşam olsun.
Birde sen de diyet yapıyordun sanırım.Spor yapabiliyormusun ?
Nagihan ; tebrik ederim canım.23 günde 4.5 kilo harika.Ben de biraz bırakmıştım kendimi ama bugün ipleri tekrar aldım elime.3 haftada 4 kilo daha vermeyi hedefliyorum.Yurtdışına çıkana kadar azcık düzene gireyim demi.
Bu arada spor yapıyormusun ?
Tatlıcadı ; Eymende hiç yürümüyor hatta adım atmasını bile bilmiyordu.Yürüteçin çok faydası oldu bize ama onun haricinde annemlerdeyken önüne kuşu koyuyorduk kafesi ile.O da merak ettiği için ona doğru yürümeye çabalıyordu heyecanlanıp.Öyle öyle yürümeye başladı diyebilirim ama bak seninkide sürünerek heryere gidiyor ama bizimki yerde sürünmekten nefret ediyor.Hatta koysam bile ilerlemesini beceremiyor.Yani her bebek farklı bir şekilde gelişim gösteriyor
azraece ; her bebek ek gıdayı öyle hemen kabullenemiyor.Önerim günlük bir düzen oluşturman ve ona uyman..
Miktarı emdiği için az tutabilirsin onda bir sakınca görmüyorum ama sadece kahvaltı-meyve püresi-sebze püresi-yoğurt ve son olarak istenirse muhallebi vererek bu alışkanlığı kazandırabilirsin.
babyceren ; gelişimini kilondan dolayı orta olarak değerlendiriyorum...Öksürük için çok geçmiş olsun.
talay ; gece uyanmaları dün gece bizde de çok sık oldu.Neden böyle yapıyorlar anlamıyorum.:44:.Sırf bu uyanmalar yüzünden odasınıda ayıramaz oldum.
mybabylove ; misafirin varmış,kolaylıklar diliyorum...Cimcime okişide totosundan öpüyorum
siyahlale ; keşke eşlerimizi seçebildiğimiz gibi ailelerinide seçebilme şansımız olsaydı diyorum hep...
meleğim34 ; Mahirin yeni yıl kutlamasını çok merak etmiştim ama kısmet değilmiş
inş canım inşş öğrenecek senin akıllı bıdık daha neler öğrenecek nelerrrr, buarada özeldik kayrayı yeni foto koyda sevelim annesiii
aynen şekerim daha açılmamış bir sürü kutu var ama detay işler yavaş yavaş hallocak artık napalımm, ayy okudum şekerimm ya sen hergün çalışmışsın bu nedir yaa offf sinir oldum valla senin hislerini düşünemiyorum bilee ama napalım işte şekerimm bunada şükür demesini bilen insanlarız allahtan bu emeklerimizin karşılığını alalımda inş değsin çalıştığımızaa
nagişş valla bende dişte dişş diye sayıklıyordum ama bu husursuzluk çok fena canım ya benim zeynom hiç huysuz bir bebek olmamıştı bugune kadar ama bu dişler kızımı yoldan çıkardııinş sizinki rahat geçer canım buarada bende kestane yedirmedim daha hiçç dur onuda denicem bugun ozamann ananesini arayım hemennnn
daha nice güzel aylara yıllara inş canımmmm
günaydın kızlar yeni yılınız kutlu olsun.7,5 aylık olduk ve hala dişlerimiz çıkmadı bizim gibi dişleri çıkmayan varmı acaba.
Bu arada bende yediklerimiziyazayım diyorum.sabah yerse eğer yumurta,bir iki zeytin ve 1 tatlı kaşığı lor peynir,ileriki saatlerde avakado ve meyve karışımı,öğle yoğurt,ikindi çorba, akşamda muhallebi(1 gün kayısılı yulaflı lapa, pekmezli irmikli muhallebi,)değişiyor.çorbaı çok sevior 1 kaseyi bitiriyo bıdık.
Yanlız gece uyku düzeniz altüst oldu yanında yatmak zorundayım.sürekli mızırdanıyor ve çığlık şeklinde ağlıyor.eşimle nöbetleşe kalıyoruz yanında ikimizde zombi gibiyiz ne yapacağımızı şaşırdık.bi fikri olan varmı
bizzzzz
canım çok teşekkürler valla bu sıra huysuz baya ama daha beteri nasıl olur bilmiyorum inşallah diğer dişler rahat çıkar.Allah iyiligini versin, bende bu ne koca bebegimizin boyu kilosuda veriliyormus dedim demek :))
Hayirli olsun cnm inciniz, umarim her gelen sorunsuz cikar. malum ilk disten sonra basliyor sikintilar ins siz kolay atlatirsiniz
İlk günaydın benden olsun size.Kızlar sabaha sabah çok mutlu oldum ya.evden çıkmadan tartıldım 23 günde 4.500 kg. gitti.ay nasıl mutlu oldum, nasıl mutlu oldum yaaa...kendime uzun sürecek bir irade diliyorummm..Hedefim kaç biliyor musunuz ama gülmeyin 56 kg.Sizce o kadar olabilir miyim?1 senede o kiloya düşerim herhalde...
multi-tabs vitamin kullanan anneler kaç damla veriyorsunuz günde ?
biz ilk acd-vit kullandık ve ondan 10 damla veriyorduk.Sonra eczanede multitabs alırken sordum yine kaç damla diye,o da önceki gibi devam edin dedi fakat internette araştırırken pipetin üzerindeki 1 ml yazan yerine kadar çekip kullanmamız gerektiği yazıyor.Bu da yaklaşık 20 damla ediyor.Şimdi ben bugüne kadar yanlış mı verdim acaba ?
Siz kaç damla veriyorsunuz ?
multi-tabs vitamin kullanan anneler kaç damla veriyorsunuz günde ?
biz ilk acd-vit kullandık ve ondan 10 damla veriyorduk.Sonra eczanede multitabs alırken sordum yine kaç damla diye,o da önceki gibi devam edin dedi fakat internette araştırırken pipetin üzerindeki 1 ml yazan yerine kadar çekip kullanmamız gerektiği yazıyor.Bu da yaklaşık 20 damla ediyor.Şimdi ben bugüne kadar yanlış mı verdim acaba ?
Siz kaç damla veriyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?