herkese slmlar,sevgilerrrr
umarım tüm anneler ve bebişler iyidirlerr
bu gün yavruma bi çorba yaptımm içinde yok yokk euheuheuh..içindekiler:kereviz,kabak,kapya biber,brokoli,kereviz sapı,pirinç,bulgur,havuç,arpacık soğan,maydonoz,tavuk aklımda kalanlar bunlarbu karışımı tavuk suyuyla yaptım ve oğlumm sevdii bu çocuk beni çok şaşırtıyo..gül gibi çorbalar yapıyorum yemiyo böyle alakasız karışımı yiyo
geçmişi okudum sayfalar yine hızlı ilerlemişş alıntıda yapmadım kime ne yazıcaktım unuttum
mutlu_anne ve planner hoşgeldiniz şekerlerr
nagihancımmsüper kilo vermişsingün içinde yediklerini yazarmısın şekerim ben az yiyorum (kendimce) ama hızlı kilo veremiyorum...bu arada avokadaya bende planner gibi muz,armut gibi sevdiği meyveleri karıştırıyorum bazende sadece avokado içerisine biraz pekmez ekleyip tatlandırark yediriyorum
turuncuKayra pirinç yemişşyerim onun ağzınıı..alışıcak annesi alışıcak..bu arada dediğin gibi her bebek farklı yönde gelişim gösteriyo canım dediğin gibi bizimkinde çene ve yuvarlanma süper sadece basması ve oturması neyse zamana bırakmak lazımm..Kayra nın yürüme arkadaşıyla fotosunu görsekte gözümüz gönlümüz açılsa diyorum sen ne dersin bu işe
Zadacıminş zamanın iyi geçiyodur canım
talaydiş çıkaramayanlar arasında bizde varızz..bazen alt tarafta çıt çıt sesi duyuyorum dişi çıktı diye seviniyorum sonraki günlerde o ses kayboluyoyaklaşık 1 haftadır hiç kontrol etmiyorum..yulafın faydalarını bende okumuştum bende yulaf ezmesi kullanıyorum gün içinde
İşteeee aradığım adrenalin geldiiiiNe zaman, ne kadar cinsiyeti belli oldu mu İsim düşündünüz mü
Çok sevindimmmHahahaaha
kızlar ben musab bilale yulafta yediriyorum hakkında bayağı iyi şeyler duydum.ayrıca galiba oğlm benim damak zevkimi almış.ikimizde tarhana çorbasına bayılıyoruz.geçenlerde keşkek yaptık.bayıla bayıla yedi keşkek için haşladıım buğdaydan ayrıca çorbalarına katıyorum.ben sebze çorbalaına birazcık minarelli tuz atıyorum.tat vermesi için.
nagihan tebrik ederim.bende hiç diyet yapmadan sadece işe yürüyerek giderek doğum kiloma ulaştım ayrıcada sıkılaştım.65 kiloyum bi 7 daha vermek istiyorum ama oğlum ne zaman sütten kesilirse o zaman yürüyüşü biraz diyetle destekliyeceğim.
Cnm çorba süper.bizde Yaren Nur'a tüm herşeyden koyarak sebze püresi veriyoruz.Yalnız bir çeşit dışarıda kalıyor onu ayrı tattırıyoruz alışması için.afiyet olsun adamıma..
Kilo verme olayı bilmiyorum yağ mı ödem mi ama kot pantolonumda bolluk hissettim bugün ilk kez ay çok mutlu oldum ya.yiyeceklerim;
sabah; 09:00 gibi
1 kibrit kutusu peynir
3-4 adet zeytin
3 adet çeri domates
1 salatalık
bazen 1 sivribiber,1 çarli biber yada 1 kapya biber (biberi her zaman yemiyorum)
öğlen yemeği; saat 13:00
ne yemek varsa (4-5 yemek kaşığı kadar)
çorba mutlaka (ne çorbası varsa,şehriyeli,pirinçli, vs. falansa o kısımlardan az ayırarak yaklaşık 1 çorba kasesi)
salata yada yoğurt (mevsim salatası yada yoğurt varsa içine 2 tatlı kaşığı keten tohumu tozu)
öğle yemeğinden 5 dk sonra 1 kupa iğrenç yeşil çaydan içiyorum.neredeyse kusacak noktaya geliyorumm.ehehehhh
akşam yemeği; 19:30 yada 20:00 (eve varışıma göre hemen yemek yiyorum)
çorba
ne yemeği varsa (kızarmalar,hamurlu şeyler hariç)
salata yada yoğurt
bu saatten sonra hiçbirşey yemiyorum.aralarda karnım acıkırsa şayet saat 10:00'da olabilir 16:00'da bir avuç badem yada 2 mandalina yada 1 kivi.
akşam 20:00'den sonra su harici hiçbirşey tüketmiyorum.
Bu arada ekmek hayatımdan tamamen çıktı sayılır.Pazar kahvaltısında 2 dilim beyaz ekmek yiyorum.4-5 adet yuvarlak dilim sucuk, 1 haşlanmış yumurta ilave oluyor.
"Bebeğiniz ilk başlarda ihtiyacı olan sıvıyı anne sütünden karşılar, ama zamanla süt miktarı azalıp ek gıda miktarı arttıkça ekstra suya ihtiyacı olacaktır.
Ek gıdaya başladığınızda her 3 saatte bir sunarak, bebeğinize su içirme denemelerine de başlayabilirsiniz. Böylece zamanla içtiği su miktarı artar ve azalan sütten kaynaklanan sıvının yerini alır. Yemekten önce verilen su karnın şişmesine ve yetersiz beslenmeye neden oluyor. Dolayısıyla çocuğunuza suyu yemek sonrasında vermenizde fayda var.
Su tüketimi kuşkusuz her çocuğun yaşına, cinsiyetine, kilosuna, boyuna ve aktivite düzeyine göre değişiyor. Vücutta normal sıvı dengesinin korunması için alınması gereken sıvı gereksinimi vücut yüzeyine, harcanan kaloriye ve hatta mevsime göre değişir.
Ortalama olarak:
6 -12 ay arasında: 30 ml ile 100 ml
1-3 yaş arasında: 1-3 litre
4-8 yaş arasında: 1-4 iltre
9-13 yaş arasında: 1-2 litre
Çocuğunuzun bezinin ıslaklığını ya da tuvalete gitme sıklığını takip edin. Çocuğunuzun yeterli su tüketip tüketmediğini anlamanın en pratik yolu bu. Eğer çocuğunuz 2 saatte bir tuvalete gidiyorsa, idrarın yoğunluğu normalse, bu çocuğunuzun vücudunda yeterli su olduğu anlamına gelir. Bebeklerde ise günde 7 bez harcanması vücutta yeterli su olduğunun önemli bir göstergesidir."
Kendimden bir not: Bebeğim pek fazla su sevmiyor diye düşünüyordum, meğer biberondan su içmeyi sevmiyormuş,artık minik plastik bir bardakla veriyorum,,
bazen döke saça, bazen de öksürerek te olsa seve seve içiyor
Birde kızlar dün minik bir plastik kaseye çok az ılık su koydum,,o kadar sevindi iki, azıcık suyla nasıl oynadı anlatamam,eliyle suya dokunuyor sonra ağzına
sokuyor,yüzüne sürüyor, mama sandalyesini elleyip kendince bişeyler yapıp durdu,,ayyy yaz gelse de bahar meleklerimize leğenleri suyla doldursak
Spor yok mu NagişşşBazı sporlar da kilo verdiriyo ya,onun da etkisi olmuştur
hııımmm spooorrr bilemedim şimdi hangi spor cnm?
kızlar bazılarınız yazmışsınız bebegim basmıyo,adım atmıyo,vs vs...
yani kaslarla alakalı bunlar telaşa gerek yok..
bir arkadaşımızda yazmışdı fiziksel hareketleri önde olan çocuklar daha zeki diye
hiç ama hiç alakası yok...
ceren 14 aylık yürüdü çok kiloluydu ama konuşması çok çok erken başladı
ve o kadar zeki bir çocukki şuan 3 buçuk yaşında olmasına ragmen kendinden 1 yaş büyüklerle
aynı sınıfta(ögretmeni öyle istedi)...
bizim doktorun kızı zamanında 2 yaşında yürümüş 3 yaşında anne baba demiş
ama kız dereceyle tıpı kazanmış okuyo şimdi
erken yürümenin emeklemenin zekayla alakası oldugunu düşünmüyorum
Anladın sen onudüşünce gücüyle "bebiş olabilir" yazmadın dimi
kız var ya alemsin bizim evdeki bebeklerin uyuma saatine göre onlar uyuduktan sonra uykuya teslim olmazsak haftada 1 bilemedin 2 oluyor.doğumdan sonra ben daha çok düşkün oldum ama fırsat yok canım valla.şöyle adamla 2-3 gün bir tatile gitsem yalnız başıma.ayyyy olmaz benim küçük sevgilimi çok özlerim yok vazgeçtim düşüncesi bile üzdü
Herşey bebişlerle güzel wallaKociş yaklaşınca başlıyorum: "Hepimiiiz kardeşiiiz, bu özlem ne diye..."
O da "su akar yolunu bulur" diye düşünüyodur
canım çok teşekkürler valla bu sıra huysuz baya ama daha beteri nasıl olur bilmiyorum inşallah diğer dişler rahat çıkar.
nagihancım geçenlerde gördüm cevap yazdım sana ama geç oldu sanırım bu kez de sen görmedinmaşallah çok iyi kilo vermişsin tebrikler, bu arada bizim dişimiz dün çıktı onun dışında yüzüstünden sırt üstüne dönebiliyoruz ve biz tuttuğumuzda yere iyi basıyo ama yaknız beceremiyo bunu biraz tembel yusuf bey yani bakalım inşallah bir an önce hareketleni heyecanla bekliyorum. senin meleğin nasıl herşey yolundadır umarım...
nagihan3005-kızın ikizler burcumu?
yandın sen şekerim
bizde eşim ve ceren ikizler ya hiç susmazlar ya vırvır dırdır
ceren karnımdayken bile hep agzı oynardı:99:
çekecegin var canım allah sabır versin:124:
Herşey bebişlerle güzel wallaKociş yaklaşınca başlıyorum: "Hepimiiiz kardeşiiiz, bu özlem ne diye..."
O da "su akar yolunu bulur" diye düşünüyodur
Sağol cnm.Yazını görmedim de bizim bebişler aynı gün doğdu biliyorsun değil mi?meraklı tarafım sorguluyor.saat kaçta doğdu,nasıl doğdu vs,vs. diye.
benim kızda çok seri dönüyor yüzüstü sırtüstü,güzel basıyor,tutunca adımlar atıp yürüyor,geri geri gidiyor ama daha emeklemiyor.dişimiz de yokkk
Bu arada bugünlerde iyiyiz çok şükür hastalık da yok başımızda aman dilimi ısırayım:)Keyfimiz yerinde.senin oğluş nasıl?sesi güzel mi?ikizler burcunun sesi çok güzel olurmuş.Benim kart sesli kızımın sesi çok güzel de:26: şaka şaka her bebeğin sesi güzel muhakkak
Ah canııım ne zordur 2 tane hemde, benim de eşim ikizler ve dırdır hiç bitmez evde bende hiç sevmem zaten dırdırı
Ama zeki adamdır,lisede matematik olimpiyatlarında 2. olmuş hala söylerİkizler burcu zekidir,akılcıdır, entellektüeldir
ama burcu gibi herşeyi 2 yönüyle düşünür, benim gibi ruhani bir burç olan yengeçi deli eder. Ben yüreğim yetmez diye boğa yapıverdim kızı
su akar yolunu bulur bencede
Cnm çorba süper.bizde Yaren Nur'a tüm herşeyden koyarak sebze püresi veriyoruz.Yalnız bir çeşit dışarıda kalıyor onu ayrı tattırıyoruz alışması için.afiyet olsun adamıma..
Kilo verme olayı bilmiyorum yağ mı ödem mi ama kot pantolonumda bolluk hissettim bugün ilk kez ay çok mutlu oldum ya.yiyeceklerim;
sabah;08:00'de 330 ml su yarım limon,1 çay kaşığı tarçın, bazen de 1 çk bal karıştırıp sıcağa yakın içiyorum ekleyeyim dedim
09:00 gibi
1 kibrit kutusu peynir
3-4 adet zeytin
3 adet çeri domates
1 salatalık
bazen 1 sivribiber,1 çarli biber yada 1 kapya biber (biberi her zaman yemiyorum)
öğlen yemeği; saat 13:00
ne yemek varsa (4-5 yemek kaşığı kadar)
çorba mutlaka (ne çorbası varsa,şehriyeli,pirinçli, vs. falansa o kısımlardan az ayırarak yaklaşık 1 çorba kasesi)
salata yada yoğurt (mevsim salatası yada yoğurt varsa içine 2 tatlı kaşığı keten tohumu tozu)
öğle yemeğinden 5 dk sonra 1 kupa iğrenç yeşil çaydan içiyorum.neredeyse kusacak noktaya geliyorumm.ehehehhh
akşam yemeği; 19:30 yada 20:00 (eve varışıma göre hemen yemek yiyorum)
çorba
ne yemeği varsa (kızarmalar,hamurlu şeyler hariç)
salata yada yoğurt
bu saatten sonra hiçbirşey yemiyorum.aralarda karnım acıkırsa şayet saat 10:00'da olabilir 16:00'da bir avuç badem yada 2 mandalina yada 1 kivi.
akşam 20:00'den sonra su harici hiçbirşey tüketmiyorum.
Bu arada ekmek hayatımdan tamamen çıktı sayılır.Pazar kahvaltısında 2 dilim beyaz ekmek yiyorum.4-5 adet yuvarlak dilim sucuk, 1 haşlanmış yumurta ilave oluyor.
Adamın yere bakanından, suyun yavaş akanından kork
Bu da ananemden aklıma geldi: "Akan su yosun tutmaz"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?