Canım ben sabah kalvaltısından sonra, multitabsı, içindeki damalık kadar yani 1ml yazan yere kadar çekip veriyorum,bebek kaşığıyla 1 kaşık ediyor. Dr. bu şekilde soyledi.
"Bebeğinizin yediği miktar günden güne değişebilir. Dün yediği bir kase sebze çorbasını bugün bitirmeyebilir. Dolayısıyla bebeğinizi beslerken kendinize göre yeterli bir miktarı ya da zaman aralığını hedef seçmeyin. Onun verdiği sinyalleri okumaya çalışın. Yoksa mama sandalyesi zamanla bir mücadele ve savaş alanına dönüşür ve o gün için fazladan yedirdiğiniz yarım kase sebze size sağlıksız bir bebek-yemek ilişkisi olarak geri döner. Anne artık yeter! deme yoları vardır.
● Bebeğiniz mama sandalyesinde geriye doğru eğiliyorsa
● Kaşığı uzattığınızda ısrarla kafasını çeviriyorsa
● Kaşığı uzattığınızda ağzını açmıyorsa
● Yemeğiyle/kaşıkla oynamaya başladıysa
Muhtemelen yemeğe devam etmek istemiyordur. Bebeğinize yutması için yeterli zamanı vermeye de dikkat edin. Bebeğiniz ağzındakini henüz yutmadıysa da aynı tepkileri verebilir. Zaman tanıyarak birkaç kere daha denemekte fayda var. "
Eğer bu alıntıdaki sinyaller doğruysa,,bizim bebişler "hep tok" galiba...
Kiz valla benim okiş i tarif etmissin yaaa kizimin iki zaafi var zaten biri uyku biri bogaz ocak yikar derler ya o cinsten gece uyaninca mama vermicem diyorum ama oyle bir agliyorki acikmis yavrum gelde verme homur homur feryat figan aglarken bi anda sesi kesili veriyor meme agzina degince yemek saati geldiyse zaten hic durmadan aglar uykusu geldiyse aglar susar ama tabi yemek daha facia yani mutfaga gittigimi gorsun sevinir yavrum hele elimde kucuk bir tepsisi var onu gorunce cildiriyor aynen bende takip ediyorum hareketlerini o istedigi zaman uyutuyorum o istedigi zaman yediriyorum az biraz mama icmis olsa bile kahvaltiyi reddediyor bizde oyle degilmiyiz zaten sofra oncesi atistirinca aclik hissi kaybolup gidiyor onlarda oyle ve ben yemek oncesi hic bir sekilde bir sey vermiyorum en fazla uc saat sonra yer yani reddettigi cok nadir oluyor ama iste burada bebeklerin kendine munasir kisiliklerinide unutmamak lazim kizlar ben bir kere pipetle verdim meyve suyunu icti yani deneye bilirsiniz hem eglenceli oluyor hem azda olsa iciyor
Kızlar bir kaç gündür yabancıların forumunda dolanıyorum.Onların yeme düzenlerinden size bahsetmiştim.
İlgimi çeken bir kaç şeyi daha paylaşmak istiyorum.Özellikle 7.aydan sonra bebeklere uyumadan önce biberonda kaşık maması-muhallebi veriyorlar 200-250 cc ve en gec akşam 7-8 arası yatırıyorlar.Gece uyanmaları bu şekilde en aza iniyormuş ve uyandıkları zamanda biraz avutup tekrar uyutuyorlar.Yani gece beslenmeleri yok ve onlara göre olması gerekende bu.
Ben de fedakar anne gece uyansada mama içirsem diye ağlamasını gözlüyorum.
Kayra gibi günlük az beslenen bebeklerde hemen kan ve gelişim araştırmasına giriyorlar ve özel mama veriyorlar.
Şu aylarda (8 ayda)biberon ile bebekler en az bir kerede 200 cc civarı içiyor ama benim oğlum şu aralar 80 ccye kadar düşürdü...
Evet kıyaslama yapmak doğru değil,her bebek kendisine özeldir ama benim bebeğim hakikaten süt içme konusunda alt sınırda
En son bulduğum yöntem soğuk süt içirmek ve bu formül birazda olsa işe yarıyor.Su niyetine soğuk süt içirmeye çalışıyorum.En azından bu yöntem ile günlük +70-80 cc içirmiş oluyorum.
Birde kızlar biliyorsunuz ben 6-12 devam sütü kullanıyorum.Bu sütlerin içindekilere baktığımda aptamil ile değerlerin hemen hemen aynı olduğunu gördüm ve yine aptamildeki bütün vitaminler bunlarda da var.Fiyatıda hesaplayınca ortalama aynı fiyata geliyor zaten.Benim elimdeki toz mama bitince tamamen bu sütlere ve 10.aydan sonra tamamen inek sütüne geçiş yapacağım.
Okuduğum forumlarda 3 numaralı mamaların tamamen ticari ve artık gereksiz olduğu savunuluyor.Bir çoğu 10-11 aylık gibi inek sütüne geçiş yapıyorlar.
Bebeklerin öğlen öğünlerinde ekmek olduğunu söylemiştim hatırlarsanız.Anneleri ekmeğin üzerine tereyağ-labne veya meyve püresi sürüp ya bebeklerin eline veriyorlar ya da yanında süt ile kendileri yediriyor.Bu şekilde çiğneme refleksleri çok önceden gelişip geçiş aşamaları zor olmuyor.
Ben de heveslendim bu sabah ekmek yedireyim diye.Ufak parçaların üzerine labne sürerek verdim ve üzerine kaşıkla süt verdim.Çok başarılı olmasada ilk deneme için idare ederdi.Sütün içerisinde ıslattığım ekmekleri yiyor ama kuru ekmek yiyemiyor henüz.
Veeee dün beni çoook mutlu eden bir olay dahaaa:Kayra bizimle sofrada 4-5 bebek kaşığı ile yeşil fasülyenin suyu ile ıslanmış pilav yedi.Tabi yutturuna kadar yapmadığımız şebeklik kalmadı ama olsun
Şimdilik bizden haberler bu kadar.Bizi izlemeye devam edin anacımmm
Aynen canım,,kendi özgü stil sahibi bebişler bunlarbiz dün akşam meyve yiyorduk mesela,kız da görüp ağladı ama tepsiye bence,,eşimde"canı çekti bak görüyomusun"dedi ve mandalinayı koklattı önce,,bizim kız durur mu hemen ağzını açtı ve ısırdı suyunu çekti, eşim bu şeklide 2 diş mandalina suyunu içirdi,,
bana da "sen benim kızımı anlamıyorsun, çorbaların iğrenç,içinde yok yok, kızım ağzının tadını bildiğinden yemiyor" diye sitem etti
eşinin yaklaşımı süpermiş canımmzeynoda bu şekilde bir tüm mandalina yiyor (onun organik mandalinaları var küçük küçükk ) evde ona göstermeden mandalina yemeye çalışıyoruz düşün yani okadar
Hehueheuheheh ayyy supermis valla kv ye ne hacet anacim kocalar varyaAynen canım,,kendi özgü stil sahibi bebişler bunlarbiz dün akşam meyve yiyorduk mesela,kız da görüp ağladı ama tepsiye bence,,eşimde"canı çekti bak görüyomusun"dedi ve mandalinayı koklattı önce,,bizim kız durur mu hemen ağzını açtı ve ısırdı suyunu çekti, eşim bu şeklide 2 diş mandalina suyunu içirdi,,
bana da "sen benim kızımı anlamıyorsun, çorbaların iğrenç,içinde yok yok, kızım ağzının tadını bildiğinden yemiyor" diye sitem etti
Ohhhh afiyet olsun yarasin pasamiza sifa olsunherkese slmlar,sevgilerrrr
umarım tüm anneler ve bebişler iyidirlerr
bu gün yavruma bi çorba yaptımm içinde yok yokk euheuheuh..içindekiler:kereviz,kabak,kapya biber,brokoli,kereviz sapı,pirinç,bulgur,havuç,arpacık soğan,maydonoz,tavuk aklımda kalanlar bunlarbu karışımı tavuk suyuyla yaptım ve oğlumm sevdii bu çocuk beni çok şaşırtıyo..gül gibi çorbalar yapıyorum yemiyo böyle alakasız karışımı yiyo
geçmişi okudum sayfalar yine hızlı ilerlemişş alıntıda yapmadım kime ne yazıcaktım unuttum
mutlu_anne ve planner hoşgeldiniz şekerlerr
nagihancımmsüper kilo vermişsingün içinde yediklerini yazarmısın şekerim ben az yiyorum (kendimce) ama hızlı kilo veremiyorum...bu arada avokadaya bende planner gibi muz,armut gibi sevdiği meyveleri karıştırıyorum bazende sadece avokado içerisine biraz pekmez ekleyip tatlandırark yediriyorum
turuncuKayra pirinç yemişşyerim onun ağzınıı..alışıcak annesi alışıcak..bu arada dediğin gibi her bebek farklı yönde gelişim gösteriyo canım dediğin gibi bizimkinde çene ve yuvarlanma süper sadece basması ve oturması neyse zamana bırakmak lazımm..Kayra nın yürüme arkadaşıyla fotosunu görsekte gözümüz gönlümüz açılsa diyorum sen ne dersin bu işe
Zadacıminş zamanın iyi geçiyodur canım
talaydiş çıkaramayanlar arasında bizde varızz..bazen alt tarafta çıt çıt sesi duyuyorum dişi çıktı diye seviniyorum sonraki günlerde o ses kayboluyoyaklaşık 1 haftadır hiç kontrol etmiyorum..yulafın faydalarını bende okumuştum bende yulaf ezmesi kullanıyorum gün içinde
herkese slmlar,sevgilerrrr
umarım tüm anneler ve bebişler iyidirlerr
bu gün yavruma bi çorba yaptımm içinde yok yokk euheuheuh..içindekiler:kereviz,kabak,kapya biber,brokoli,kereviz sapı,pirinç,bulgur,havuç,arpacık soğan,maydonoz,tavuk aklımda kalanlar bunlarbu karışımı tavuk suyuyla yaptım ve oğlumm sevdii bu çocuk beni çok şaşırtıyo..gül gibi çorbalar yapıyorum yemiyo böyle alakasız karışımı yiyo
geçmişi okudum sayfalar yine hızlı ilerlemişş alıntıda yapmadım kime ne yazıcaktım unuttum
mutlu_anne ve planner hoşgeldiniz şekerlerr
Ben geldiiiimmm
Sizi çok özledim canlar,,sizde beni özlediniz mi?
Güzelce dinlendim,,bebişimle güzel günler geçirdim, bugdaysız diş buğdayı yaptık,yalnızca
buğdaydan kolye yaptım kızımaHepsini yüklüyorum teyzoşları için
Uyku saatlerini düzelmeye çalıştım, anladımki ögneden sonra 2-3 gibi yoğurdunu yedirip güzelce uyursa aşkam 23.00gibi gece
uykusuna yatıyor,bu çok önemli bir gelişme bizim içinİnşallah böyle de devam ederiz. Yalnız bu birkaç günde iştahsızlık yine başladı,,
dişe yoruyorum, sanırım misafir inciler geliyorBu arada dişi çıkan bebişlere kocamaaan bir Hepinizi tek tek çok özledim,,
bebiş yemedikçe kulaklarınızı çınlattım(turuncu başta olmak üzere...),sizlere hep dua ettim.Pütürlü yiyeceklerde bir arpa boyu yol alamadık bu arada.
Umarım herkes çok iyidir,sağlıklar yerindedir,yüzler gülüyodur..
Zadacan işe dönüşün hayırlı olsun.. Ayyy ne çok şey var size yazacağım ama boğmiyim bir anda...
2013 hepimize hayırlı uğurlu olsun benim emekçi arkadaşlarımmmSizi çok seven mutlu_anne
Ayyy kızlar ya havadis falan yok mu yeni? Canım her zamanki gibi hiiç çalışmak istemiyodaaAnket falan yokmu oy verelim hemen
Bu arada geçmişi okudum da herkes balkoncuymuşşş wallaYani hiç beklemezdim sizden
Yeni yıl hediyesi bahane ihiyaçtan kendime spor ayakkabı aldım,,eşime de aldım,,eşime dedim; sen bana ne aldın diye,cevap:spor ayakkabı
Nasılsa ben ödiycem ya dediBu arada 29 aralıkta diyetisyene gittim, vücudumda hiç fazla kemik ve su ağırlığı yokmuş ama 9kg.kadar fazlam varmış:26:
Ben abur cubur çok yerim normalde,kesti tabi ama ekmeği bir anda kesmedi,çünkü abur cubura düşkün insanlardan karbonhidratı bir anda kesmiyoruz dedi.
Ama dişimin kavuğunu doldurmayacak kadar azalttıDiyete de daha başlamadım,pazartesiyi bekliyorum , karnımda 1 bebek daha unutulmuş görüntümden
biran önce kurtulmak istiyorum kızlar
Var var ben hamileyimmmm.dermişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?