2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canım ben sabah kalvaltısından sonra, multitabsı, içindeki damalık kadar yani 1ml yazan yere kadar çekip veriyorum,bebek kaşığıyla 1 kaşık ediyor. Dr. bu şekilde soyledi.

Hey allahım yaaaa.Ben de araştırma yaptım ve günde 1ml verilmesi gerekiyormuş.Şimdi bu eczacıyamı kızmalııııı yoksa doktor varken eczacıya soran bana mı kızmalııı ...
Neyse zararın neresinden dönersek kardır diyorum

turuncum geceden başlıyım anlatmaya bir bak bakalım nasıl beslenmemiz:) en geç saat 9 dedim yatar(maşallah:) saat 12-3-6 meme emmeye kalkıyor. sabah 10 da 1 yumurta sarısı 1tk ceviz 1tk badem 2-3 tk kaşığı labne eğer yicek gibiyse 2-3 adet cicibebe( bu her zaman olmuyor) hazırlayıp veriyorum.arada emiyor sonrasında muhakkak azcık kusması oluyor ecenin. ay yumurta sarısı bir fena kokuyor hemen dezenfekte ediyoruz:)) saat 1 de bir küçük kavanoz yoğurt yiyor ( Allahtan seviyor yoğurdu:) arada emiyor. 5 de sebze püresi vermeye çalışıyorum hiç hoşlanmıyor genelde yarım kalıyor. hiç cc olarak bakmıyorum yediklerine. arada emme. 8 gibide meyve veriyorum. onuda seviyor. muhallebi olarak hippin organik tahıllarını veriyordum ama o zamanda meyveleri atlıyorduk. sütüm olmadığını hissedersem arada veriyorum yine. pekmez muhakkak veriyorum 1tk.
sen pütürlülerden bahsedince bende vermeye kalktım ama tam bir facia oluyor. ağlıyor öyle ağzında tutuyor bende delleniyorum. komşularım erken dediler çocuğun kaç tane dişi varki pütürlüyü çiğnesin dediler. şimdilik rafa kalktı pütürlü işi. sebzeyide bir sevse daha bir iki kıyma tavuk denedik onuda sarmadı pek. çok yazdım yahu:))

kızlar ben musab bilale yulafta yediriyorum hakkında bayağı iyi şeyler duydum.ayrıca galiba oğlm benim damak zevkimi almış.ikimizde tarhana çorbasına bayılıyoruz.geçenlerde keşkek yaptık.bayıla bayıla yedi keşkek için haşladıım buğdaydan ayrıca çorbalarına katıyorum.ben sebze çorbalaına birazcık minarelli tuz atıyorum.tat vermesi için.
nagihan tebrik ederim.bende hiç diyet yapmadan sadece işe yürüyerek giderek doğum kiloma ulaştım ayrıcada sıkılaştım.65 kiloyum bi 7 daha vermek istiyorum ama oğlum ne zaman sütten kesilirse o zaman yürüyüşü biraz diyetle destekliyeceğim.

"Bebeğinizin yediği miktar günden güne değişebilir. Dün yediği bir kase sebze çorbasını bugün bitirmeyebilir. Dolayısıyla bebeğinizi beslerken kendinize göre yeterli bir miktarı ya da zaman aralığını hedef seçmeyin. Onun verdiği sinyalleri okumaya çalışın. Yoksa mama sandalyesi zamanla bir mücadele ve savaş alanına dönüşür ve o gün için fazladan yedirdiğiniz yarım kase sebze size sağlıksız bir bebek-yemek ilişkisi olarak geri döner. “Anne artık yeter!” deme yoları vardır.

● Bebeğiniz mama sandalyesinde geriye doğru eğiliyorsa
● Kaşığı uzattığınızda ısrarla kafasını çeviriyorsa
● Kaşığı uzattığınızda ağzını açmıyorsa
● Yemeğiyle/kaşıkla oynamaya başladıysa

Muhtemelen yemeğe devam etmek istemiyordur. Bebeğinize yutması için yeterli zamanı vermeye de dikkat edin. Bebeğiniz ağzındakini henüz yutmadıysa da aynı tepkileri verebilir. Zaman tanıyarak birkaç kere daha denemekte fayda var. "

Eğer bu alıntıdaki sinyaller doğruysa,,bizim bebişler "hep tok" galiba...

Araştırmalara göre, ağlamanın da bir dili bulunuyor. Bebekler ihtiyaçlarına veya sıkıntılarına göre ağlayarak annelerine mesaj veriyor. "Ağlamanın Dili" adlı incelemede, bebeklerde ağlama aşırı olmadığı sürece bebeğin özellikle akciğerleri için yararlı bulunuyor. Ancak ağlamanın aşırı olması halinde bebeğin kan basıncı artıyor ve kalp atışları hızlanıyor. Böylece bebeğin kanındaki oksijen azalıyor. Araştırmalar bebeklerin günde ortalama 1-4 saat ağladıklarını ortaya koyuyor. Doğuştan sorunlu olançocuklar daha fazla ağlıyor. Öte yandan uzmanlara göre, eğer bebek oldukça sessiz bir yapıya sahipse bu durum onda bir rahatsızlığın olabileceğini gösteriyor. Ağlama şekillerinin belli gruplara ayrıldığına dikkat çeken uzmanlara göre bebekler acıktığında başka türlü, yorulduğunda başka türlü ağlıyor. Bebeklerin bu şifreli ağlama türlerinin bilinmesi anneliği de kolaylaştırıyor. Ağlama türleri şöyle sıralanıyor:

"Acı çektiğinde: Keskin bir feryat, nefes almadan devam eden kısa periyod bir çığlık, içe doğru çekilerek ağlama.

Acıktığında: Düşen ve yükselen ses tonuyla kısa ağlama. Bebekler parmaklarını emer, yanaklarına vurur, annesi tarafından kucağa alınıncaya kadar bu ağlamasını kesmez.

Yorulduğunda: Uykusu geldiği zaman yumuşak şekilde, tıpkı şarkı söyler gibi ritmik bir şekilde ağlar.

Sıkıldığında: Yankı yapan bir ses tonu. Bu durumda ağlamasını kucağa alınıncaya kadar kesmez.

Rahatsız olduğunda: Huysuz ve aksi bir ses tonu. Bu ağlama türünde bebeğin altını ıslattığı, üşüdüğü, terlediği mesajları alınabilir."

Bilmem işe yarar mı kızlar paylaşiim deidm.Gerçi benimki acıkınca kadın erkek fark etmez memeye yapışıyor da anlıyorum,,altını kirletince de hemen temzilemezsek o müthişş koku bizi ağlatıyor

Kiz valla benim okiş i tarif etmissin yaaakizimin iki zaafi var zaten biri uyku biri bogazocak yikar derler ya o cinsten gece uyaninca mama vermicem diyorum ama oyle bir agliyorki acikmis yavrum gelde vermehomur homur feryat figan aglarken bi anda sesi kesili veriyor meme agzina degince yemek saati geldiyse zaten hic durmadan aglar uykusu geldiyse aglar susar ama tabi yemek daha facia yani mutfaga gittigimi gorsun sevinir yavrumhele elimde kucuk bir tepsisi var onu gorunce cildiriyoraynen bende takip ediyorum hareketlerini o istedigi zaman uyutuyorum o istedigi zaman yediriyorum az biraz mama icmis olsa bile kahvaltiyi reddediyor bizde oyle degilmiyiz zaten sofra oncesi atistirinca aclik hissi kaybolup gidiyor onlarda oyle ve ben yemek oncesi hic bir sekilde bir sey vermiyorum en fazla uc saat sonra yer yani reddettigi cok nadir oluyor ama iste burada bebeklerin kendine munasir kisiliklerinide unutmamak lazim kizlar ben bir kere pipetle verdim meyve suyunu icti yani deneye bilirsiniz hem eglenceli oluyor hem azda olsa iciyor

Aynen canım,,kendi özgü stil sahibi bebişler bunlar biz dün akşam meyve yiyorduk mesela,kız da görüp ağladı ama tepsiye bence,,eşimde"canı çekti bak görüyomusun"dedi ve mandalinayı koklattı önce,,bizim kız durur mu hemen ağzını açtı ve ısırdı suyunu çekti, eşim bu şeklide 2 diş mandalina suyunu içirdi,,
bana da "sen benim kızımı anlamıyorsun, çorbaların iğrenç,içinde yok yok, kızım ağzının tadını bildiğinden yemiyor" diye sitem etti

Canım merhaba,

Biz de biliyorsun son öğünümüzü bahsettiğin gibi yapıyoruz, gece 1 kere uyanıyorlar, mama verip hemen yatırıyoruz. Kaşık maması tok tutuyor hakkaten de.

Asıl söyleyeceğim şuydu. Ben doğum yaptıktan sonra hastanedeyken çocuk doktoru, kadın doğum doktoru vs. hepsi bir konuya özellikle dikkat çekmişti. Bebeklere verilen mamalar pre, 1, 2, 3 diye gidiyor. Pre olan anne sütüne en yakın mamadır. Diğerleri gitgide daha kompleks karbonhidratlar eklenmesiyle ilerler. Çocuklar nasıl 1 sene emzirilebiliyorsa aynen pre mamayla beslenebilirler. Diğerlerine geçmek gerekli değildir. Hatta 2 ve özellikle 3 numaralı mamaları burada doktorlar kesinlikle tavsiye etmiyor. Çocuklar için iyi değil diyorlar.

Yine benim farkettiğim birşey de, ileri mamalar çocukları daha fazla tok tutuyor, çünkü içindeki nişasta oranı artıyor. Dolayısıyla çocuğun daha çok yesin istiyorsan devam maması yerine başlangıç maması vermek daha mantıklı. Ben karşılaştırdım, içlerindeki kalori hepsinde aynı.

Ekmek konusunda da burada bebekler için etimek (peksimet, zwieback) var. 6 aydan sonra eline verilebilir yazıyor bize doktordan verilen broşürde. Dün Ali'nin eline bir tane verelim dedik. Biraz kemirdi, kopardı. Sonra boğazına takıldı, biraz kendini kusturarak çıkardı. Ben panik yaptım ama eşim yanımdaydı, o sakin davrandı, hiç dokunmadı, çocuk kendi kendine çıkardı zaten. Belki de böyle böyle alıştırıyorlar? Belki de ellerine her gün böyle eline bir tane etimek verip takip ederek yedirtmeli?

Aaamaan her gün yapılması gereken şeyler sayısı arttıkça bunalıyorum..

"Bebeğiniz ilk başlarda ihtiyacı olan sıvıyı anne sütünden karşılar, ama zamanla süt miktarı azalıp ek gıda miktarı arttıkça ekstra suya ihtiyacı olacaktır.

Ek gıdaya başladığınızda her 3 saatte bir sunarak, bebeğinize su içirme denemelerine de başlayabilirsiniz. Böylece zamanla içtiği su miktarı artar ve azalan sütten kaynaklanan sıvının yerini alır. Yemekten önce verilen su karnın şişmesine ve yetersiz beslenmeye neden oluyor. Dolayısıyla çocuğunuza suyu yemek sonrasında vermenizde fayda var.

Su tüketimi kuşkusuz her çocuğun yaşına, cinsiyetine, kilosuna, boyuna ve aktivite düzeyine göre değişiyor. Vücutta normal sıvı dengesinin korunması için alınması gereken sıvı gereksinimi vücut yüzeyine, harcanan kaloriye ve hatta mevsime göre değişir.

Ortalama olarak:

• 6 -12 ay arasında: 30 ml ile 100 ml
• 1-3 yaş arasında: 1-3 litre
• 4-8 yaş arasında: 1-4 iltre
• 9-13 yaş arasında: 1-2 litre

Çocuğunuzun bezinin ıslaklığını ya da tuvalete gitme sıklığını takip edin. Çocuğunuzun yeterli su tüketip tüketmediğini anlamanın en pratik yolu bu. Eğer çocuğunuz 2 saatte bir tuvalete gidiyorsa, idrarın yoğunluğu normalse, bu çocuğunuzun vücudunda yeterli su olduğu anlamına gelir. Bebeklerde ise günde 7 bez harcanması vücutta yeterli su olduğunun önemli bir göstergesidir."

Kendimden bir not: Bebeğim pek fazla su sevmiyor diye düşünüyordum, meğer biberondan su içmeyi sevmiyormuş,artık minik plastik bir bardakla veriyorum,,
bazen döke saça, bazen de öksürerek te olsa seve seve içiyor
Birde kızlar dün minik bir plastik kaseye çok az ılık su koydum,,o kadar sevindi iki, azıcık suyla nasıl oynadı anlatamam,eliyle suya dokunuyor sonra ağzına
sokuyor,yüzüne sürüyor, mama sandalyesini elleyip kendince bişeyler yapıp durdu,,ayyy yaz gelse de bahar meleklerimize leğenleri suyla doldursak

eşinin yaklaşımı süpermiş canımm zeynoda bu şekilde bir tüm mandalina yiyor (onun organik mandalinaları var küçük küçükk) evde ona göstermeden mandalina yemeye çalışıyoruz düşün yani okadar

Ayyyy Maşallah Zeynoya Bende arayayım bari organik mandalina,,sanırım artık ufak ufak vermenin vaktidir
Kayınpeder de diyorki ; aferin size torunuma herşeyi kronik alın böyleDedim "baba beykoz duymasın"

herkese slmlar,sevgilerrrr
umarım tüm anneler ve bebişler iyidirlerr

bu gün yavruma bi çorba yaptımm içinde yok yokk euheuheuh..içindekiler:kereviz,kabak,kapya biber,brokoli,kereviz sapı,pirinç,bulgur,havuç,arpacık soğan,maydonoz,tavuk aklımda kalanlar bunlar bu karışımı tavuk suyuyla yaptım ve oğlumm sevdiibu çocuk beni çok şaşırtıyo..gül gibi çorbalar yapıyorum yemiyo böyle alakasız karışımı yiyo

geçmişi okudum sayfalar yine hızlı ilerlemişş alıntıda yapmadım kime ne yazıcaktım unuttum

mutlu_anne ve planner hoşgeldiniz şekerlerr

nagihancımmsüper kilo vermişsingün içinde yediklerini yazarmısın şekerim ben az yiyorum (kendimce) ama hızlı kilo veremiyorum...bu arada avokadaya bende planner gibi muz,armut gibi sevdiği meyveleri karıştırıyorum bazende sadece avokado içerisine biraz pekmez ekleyip tatlandırark yediriyorum

turuncuKayra pirinç yemişşyerim onun ağzınıı..alışıcak annesi alışıcak..bu arada dediğin gibi her bebek farklı yönde gelişim gösteriyo canım dediğin gibi bizimkinde çene ve yuvarlanma süpersadece basması ve oturması neyse zamana bırakmak lazımm..Kayra nın yürüme arkadaşıyla fotosunu görsekte gözümüz gönlümüz açılsa diyorum sen ne dersin bu işe

Zadacıminş zamanın iyi geçiyodur canım

talaydiş çıkaramayanlar arasında bizde varızz..bazen alt tarafta çıt çıt sesi duyuyorum dişi çıktı diye seviniyorum sonraki günlerde o ses kayboluyoyaklaşık 1 haftadır hiç kontrol etmiyorum..yulafın faydalarını bende okumuştum bende yulaf ezmesi kullanıyorum gün içinde

Hehueheuheheh ayyy supermis valla kv ye ne hacet anacim kocalar varyabu bebeler zaten hep ayni karni toktur baba birsey vermek ister tok askim verme yemez dersin sapur supur yer aayyy video koyabilsek valla koyacam yani okis in bir mandalina yemesi var kasinin biri ni kaldirip indiriyor babasi gibi

Ohhhh afiyet olsun yarasin pasamiza sifa olsun

canım benim sagol, mesai başladı malum işe dönüşşş ohhh afiyet bal şeker olsun minnoşuna, alakasız karışımlar şifa deposu oluyor işte şekerimm

Ayyy kızlar ya havadis falan yok mu yeni? Canım her zamanki gibi hiiç çalışmak istemiyodaaAnket falan yokmu oy verelim hemen
Bu arada geçmişi okudum da herkes balkoncuymuşşş walla Yani hiç beklemezdim sizden
Yeni yıl hediyesi bahane ihiyaçtan kendime spor ayakkabı aldım,,eşime de aldım,,eşime dedim; sen bana ne aldın diye,cevap:spor ayakkabı
Nasılsa ben ödiycem ya dedi Bu arada 29 aralıkta diyetisyene gittim, vücudumda hiç fazla kemik ve su ağırlığı yokmuş ama 9kg.kadar fazlam varmış:26:
Ben abur cubur çok yerim normalde,kesti tabi ama ekmeği bir anda kesmedi,çünkü abur cubura düşkün insanlardan karbonhidratı bir anda kesmiyoruz dedi.
Ama dişimin kavuğunu doldurmayacak kadar azalttı Diyete de daha başlamadım,pazartesiyi bekliyorum, karnımda 1 bebek daha unutulmuş görüntümden
biran önce kurtulmak istiyorum kızlar

bende özledim bende:)

Var var ben hamileyimmmm.dermişim

kızlar bazılarınız yazmışsınız bebegim basmıyo,adım atmıyo,vs vs...
yani kaslarla alakalı bunlar telaşa gerek yok..
bir arkadaşımızda yazmışdı fiziksel hareketleri önde olan çocuklar daha zeki diye
hiç ama hiç alakası yok...
ceren 14 aylık yürüdü çok kiloluydu ama konuşması çok çok erken başladı
ve o kadar zeki bir çocukki şuan 3 buçuk yaşında olmasına ragmen kendinden 1 yaş büyüklerle
aynı sınıfta(ögretmeni öyle istedi)...
bizim doktorun kızı zamanında 2 yaşında yürümüş 3 yaşında anne baba demiş
ama kız dereceyle tıpı kazanmış okuyo şimdi
erken yürümenin emeklemenin zekayla alakası oldugunu düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…