2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Zeki herkes o zaman gitsin halter olsunda goruyum diyerek bir espri yapiyimda yumusasin az konu dimi..tamam beynin yonetimi var hareketler uzerinde cunku komut beyinden gelir ve sonra hareket olur..yanliz bedenin guclu olmasi ona yatkin olmasi cok buyuk etken..Birde tek boyutlu degildirki beyinin yetenekleri...mesela en son ben egitim verdigim zamanlarda 9 ogrenme seklinden bahsediliyordu..yani zeka cok cesit..bazi insanlar muziksel zekaya sahiptir, bazilari sayisal bazilar sosyal yani o kadar cok yetenek uzerine zeka varki..neye gore zeki denecegi zor olmustur.. egitimciler icinde oyle ve ..bu konuda pedegoglarda ayni dusuncede...
Kesinlikle alinmadim., iyiki yazdin cnm, haklisin Lillac cocuk terapisti o cocuklarin hareketleri hakkinda eminimki cok bilgiye sahiptir, ama nihayetinde bilim bu zamanlada gelismekte..yani yanilma payi her zaman var, optum seni ve Ece yi akilli bidigim benim o..bak ona ben zeki bu kiz dememin sebebi erken hareketlenmesinden dolayi degildi..aligilamadaki seciciligini gorunce o kanaaata varmistim, ama bende insangoluyum yani yanilma payim her zaman olabilir..

Ayyyy Maşallah Zeynoya Bende arayayım bari organik mandalina,,sanırım artık ufak ufak vermenin vaktidir
Kayınpeder de diyorki ; aferin size torunuma herşeyi kronik alın böyleDedim "baba beykoz duymasın"

ya ben cok gülüyorum kelimenin yanlıs denmesine vay dede gece gece güldürdün beni kronikkk haaa ilahi mutlu_anne millet bana kıl olcak

Yazmadan yatmayim dedim ozledim sizleri ama okuyup okuyup geciyorum pek bir isteksizlik var valla ne is yapasim var ne size yazasim var.ustune birde misafir olunca gerci sagolsun cocuk hic zorlamiyor beni ne verirsen yer ama yinede iste dayanamiyorum oyleee ama cok yardim sever bulasik yikar evi makinaya ceker kiza bakar bugun sbaah kalmis makinayi bosaltmis
Ogleden sonra kocayi onu ve kizi saldim sokagaavm ye gitmisler gezmisler iki tane ayi almislar boz ayibiri kocaman biri yavrusu kocamla ikisi ortak almisbende dedim ana kiz bize ayi mi demek istiyorsunuz siz dedim gulduk gectik sonra kastamonu lu oldugum aklima gelince ulennnn zaten tescilli bizim oralarin ayisi dedim gulduk gectik aklimda hic birsey kalmiyor kizlar valla inanilmaz bir unutkanlik var ama zada yi ve azraece yi hatirliyorum zada cim su testisi su yolunda kirilirmis onlarin ikiside ayni anda ciktiysa zaten mudurun de konuya vakif bence Allah islah etsin anacim valla nutkum tutuldu yaaaa
azra ece cim canim motor gelisimi demissin ya anacim aslinda bebelerimizin hepsi akilli cok zekiler maasallah ama tembellik var bunlarda sen dermiydin ece siralar diye okis topigin erkencilerinden ama siralama konusunda ece onu gecti bacim maasallah neyle alakali oldugunu bilmiyorum ama ummadik anda yeni seyler ogreniyorlar ve kendi kendine kesfedince kayit ediyor sen ne kadar ugrasirsan ugras benim kiz dehh dehhh diyor ama el hareketini cok nadir yapiyor.kablo manyagi pc nin isigina gider sonra oturur kablolari eline alirkizim annecim gellll hadi bak oraya oturma inlar sana gire degil derim cikkksss takmaz okisssss diye biraz sesimi yukseltirim bi duduryo tepki varmi diye sonra yine devamşişşştttt hayir deyince duruyor sonra gel kizim hadi buraya gel diye yere vuruyorum gosteriyorum donup geliyor ama bu tepki cop kovasinin onundeyken ise yaramiyor bacimbirde kizdigim zaman yere oturuyorum goz goze gelip hatta gelmezse bana bakarmisin annecim diyorum valla bakiyor sonra onun boyuna gelmeye calisiyorum zorda olsa iletisime geciyoruz guzel guzel anlatiyorum dinliyor sonra burnumu burnuna degdirip miyavv miyavvvvv yapiyorum oda mevvvv mevv diyoropuyorum ilgisini baska yone cekince unutuyorbunlar kedi gibi anacim zaten cabuk sarip cabuk sikilan cabuk unutan bebeler ama yinede cokkkk tatlilar yaaaa su donemleri dahada bir sevimli olmaya basladi ahhhh ahhh benimde birgun sevebilecegim bir esim sevgi dolu bir yuvam birde kizim olurmu derdim hep oldu veeee 8. Aya girmek uzereyiz Allah im sukurler olsun sana saglikli yavrula verdin bizlere akilli saglikli bireyler olurlar insallah cumlemizin evladi
bu arada biyolog nerede yawwww gitmedimi misafirleri?
berrum uda goremedim iyidir umarim

opuldunuz kizlar iyi geceler
Yaaa bu arada melegim sekerim dogum gunun muydu hayatim nice mutlu senelere hayatim saglikli sihhatli yavrunla kocisinle beraber insallah

Son düzenleme:
arkadaşlar iyi akşamlar sağlık sıhat versin mevlam sızlere ve datlu bebişlerinize

az önce tavşanıma mama yedirirken babası fark etti çay kağıyla malum testi yaptık ve tık tık ses çıkıo ay çok mutlu oldum

ben inanmadım getir el fenerini görme lazım dedim ama tavşanım ağzını açmadı

işlaa çıkmayan datlularında bir an önce çıkar incilenir tüm mayıs bebişleri

öptüm hayırlı geceler datlu uykular

melegim34 sevdiklerinle sağlıklı sıhatlı yarınlara :)

not:bacım msj kutun dolmuş ((

Son düzenleme:

Sagol cnm ins, tsk ederim guzel dileklerin icin
Biyolog bildigim kadari ile hasta cnm hatta ailece hasta olmuslar..Asya antibiotige baslamis birde onu biliyorum..bizede anneZeynep soyledi oradan biliyorum,.bak iyiki hatirlattin bir mesaj cekiyim ona bende telden

melegim34 sevdiklerinle sağlıklı sıhatlı yarınlara :)

not:bacım msj kutun dolmuş ((

Canim ne guzel bir surpriz oldu, cok heyecanlandim gorunce,cok ama cok tsk ederim.. hatirlanmak guzel.. hele boyle olunca inanilmaz sasirdim ve mutlu oldum..cok sagol guzel dileklerin icin sekerim..

Ooooo ne dedikodu ama...Sen bence boşver,Allaha havale et.İnsan yanlış bir şey yaptığı zaman mutlaka ortaya çıkıyor zaten.

MELEĞİMM,İYİKİ DOĞDUN İYİKİ VARSIN NİCE MUTLU VE SAĞLIKLI YILLARA TATLIM.

Dunyanin en babaci erkek cocugunu ben dogurdum sanirim
Sabah ezaninda uyandiginda emzirmeye calistigim ama BABABABAMMM BABAMM diye kucagimdan babasina kacmaya calisan turden...

Dun gunduz ve aksam sut sagmadim
Gece uyanirsa gogsum iyice dolu olsun ki vazgecmesin dedim
Iyice sismekten agridim sut yuzune gozune fiskiriyor ama beyefendi emmiyor
Esimin evde oldugunu biliyor ve emmiyor...

Rabbim ayirmasin...
Ismini bile babasinin adi istedim
Hep bir olsunlar hic ayrilmasinlar babasi gibi tertipli adaletli olsun istedim
Ama bizimki annesinin sutunden vazgececek kadar ayrilmiyor
Allah biliyor ya hic kiskanmiyorum
Sadece annesinin sutunu alamamasina canim skiliyor
Simdi yine oturdum pompa bana bakiyor ben pompaya sagasim yok
oglumu emzirmeyi ozledim
Memede uyuyakalmasin diye o emerken ayirdigim gunlere geri donsem hic ayirmazdim...

O delice gogsume saldiran yakami cekistirim meme arayan cocuk nereye gitti kizlar?
Cok uzuluyorum
Sagmaya baslasam tutamayacagim kendimi aglayacagim biliyorum
Goguslerim iyice agrimaya zonklamaya basladi
Emmek disinda herseyi emmeye tercih ediyor resmen
Oyun kumanda isik her turlu sebekligi yapiyorum kiliktan kiliga giriyorum ama baba varsa hic sansim yok!

Ben seni 2yasinda zorla ayiracaktim memeden be oglum
Sen tum hayallerimi gercege donusturmustun ya
Hani anneni emmeyi cok seviyordun ya
Yine sevsen? Anneyi birakmasan??

Berbat bir güne uyandım....Bugün gerçekten bu evden uzaklaşmak istiyorum.O kadar gerginim ki hiç bir şeye tahammülüm yok artık !

Kayra gece 11.30da 70 cc mama içti ve uyumaya devam etti.Gece bir kaç kere uyandı.Mama verdim içmedi, su verdim içti.Sabah 4te hortladı ve yine mama teklif ettim yine içmedi.Zorla ayağımda sallayarak uyuttum.Tekrar saat 5 te uyandı,yine aynı teklif ve yine ret.Zorla ayağımda 5.30a kadar uyuttum sonra yatağına koyarken geri uyandı...
Babası aldı oynatmak için ama huysuzluğun biri bin para.Açlıktan yaptığını çok iyi biliyorum.6.30da mama yemiyor diye kaşık maması hazırladım,tadına bile bakmadan kafasını çevirdi ve huysuzluğa devam.Babası aldı oynatmak için oturma odasına götürdü,yine mamasını yedirmeye çalıştı ama yok.
Saat 8e kadar denedik ama inatla yemedi.Halbuki kaç saattir aç.
Kahvaltı hazırladım geri,yumurta labne ekmek ve süt.Sadece soğuk süte ağzını açıyor,diğerlerini verince ortalığı yıkıyor.Zorla yarıya kadar yedirdim sonra artık daha fazla dayanamadım ve attım yatağına.15-20 dakika rahat ağladı,sonra babasının kollarında uyumuş.Bana kalsa ağlaya ağlaya uyuyacaktı !

İnanın size bunları göz yaşları içinde yazıyorum.Bunaldım artık dayanamıyorum.Ben de insanım,Sürekli bu çocuğun peşinde koşturmakla geçiyor günüm.Bıktım şu yemek derdinden.Her yemek saatinde aynı şeyler.Yemiyor yemiyor yemiyor !!!!!
Aç bırakıyorum olmuyor,peşinde koşturuyorum olmuyor.Pütür veriyorum kusuyor,pürüzsüz veriyorum keyfine göre davranıyor.
Oturup saatlerce zırıl zırıl ağlayasım var...
Bugün yemeklerini saati geldiğinde sadece teklif edeceğim.Yerse ne ala,yemezse aç kalır.O kadar !

günaydınlar herkese. tatlıcadım sağol geçmiş olsun dileğin için ece bütün gece kalkıp durdu ağladı. bir daha bırakmıcam komşuya çok zora kalmadıktan sonra. zeynepcim geçici dönemlerden biridir umarım ömerin emme promblemi. mybabylove sende kullanıyorsun demekki hayırı yani doğru birşeymi yapıyoruz eşine bir danışsan:)) tatlıcadı annende söylemiş özgüven olayını ya napcaz şimdi. demeyelimmi hayırı? meleğim işte birbirimizden çok şey var öğreneceğimiz. ona göre çocuklarımızı yetiştiricez yönlendiricez. sağol bilgilerin için

turuncum ne desem de üzülmesen bilemiyorum. sen ne yapsanda kayranın iştahı yeme kapasitesi o kadar olucak gibi. sen yıprandığınla kalıcaksın biliyorum daha öncede üstüne düşmedin ama yemedi sende kıyamıyorsun *bir umut uğraşıyorsun . inşallah sonradan açılanlardan olur kayracım unutturur bu günleri sana

Turuncu canım yaa allah sabır versin..Uzun zamandır takip edemediğim için bilmiyorum ama inş. sürekli böyle değildir.
Bir yeri ağrımasıın doktora götürmüş müydün? Ne bileyim kulağını boğazını pipisini bir kontrol ettirseydiin..Yemek yerken müzik açabilirsin.Ne bileyim dikkatini çekici birşeyler. Dişi de yapabilir.Dönem dönem oluyormuş böyle bebeklerde huysuzluklar.
Kardeşin ablan vs. varsa şöyle kafanı dağıtmak adına sende kalsa yanında destek olarak. Üzülme arkadaşım geçecek inş.Ah bir konuşsalarda anlatsalar dertlerini..Anlatamadığından huysuzlaşıyor işte yavrucaklar..
Bizimkide 1 haftadır uyumamakta ısrarcı..Sabahın 7 sinde uyanıyor Akşam 22'ye kadar sadece 1 kez uyumuş oluyor 1,5-2 saat kadar..
Uykusu var ama uyumuyor ağlıyor kucağımda kalmak istiyor.. Ben onu uyuttuğumu düşünerek çıkıyorum odasından daha koridordaykan başlıyor ağlamaya. Bunu birçokkez tekrarlıyoruz. Sinirlenmemek elde değil..Allah hepimize kolaylık versin.

Canım çok seviniyorum böyle kiloların gitmesine,,umarım hepimiz hedefledigimiz kilolara ulaşırız, bizim kız da yerde kumanda görünce,,yaralı asker gibi sürünüyor,
böyle böyle öğrenecekler inşallah.

turuncum canım o kadar haklısın ki,,ne desem boş şuan çünkü benzer bir psikolojiyle okudum yazdıklarını,gözlerim doldu,,dün gece saat 2 de zorla uyuttuğum kızım,
sabaha kadar 4 kez uyanınca bende asap falan kalmadı,,Kayra'yı okurken aklıma birşey geldi paylaşmak istedim;inat yada diş diyelim bir şekilde yemiyor ama su içiyor,,acaba mama ılık su daha soğuk mu?Sütü de soğuk içiyorya mesela daha soğuk şeyler denesen diye düşündüm?Çorbayı soğuk ver pütürlü konusunu birkaç gün rafa kaldır istersen,,kendini üzme diyeceğim ama yalnız büyütüyorsun biliyorum hiç kolay değil.Bugun kendine tatil ver,iş falan da yapma,biraz dolaş istersen canım...

Günaydın güzel bebişlerin güzel anneleri,

Hepinizin ailenizle birlikte fevkaladenin fevkinde bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum.

AnneZeynep, canım aynı dertten muzdaribim. hatırlarsın belki bende yazmıştım emmiyor artık diye.
Gece ne emiyorsa o. Gün içinde asla emmiyor. Üzme kendini biz elimizden gelenin fazlasını yaptık.
Bende çok üzüldüm ama yapacak birşey yok. En azından sağıp yine annesinin mis gibi sütünü içecek.
Benim ise sütüm iyice azaldı. Zaten azdı.

Turuncu, Emir paş yesin diye yapmadığım maskaralık kalmıyor. Biberonu ise evin içinde gezerek alıyor. Yoksa sabit bir yerde asla oturup yemiyor.
Birtek isteyerek yediği çorbası. O da 4 kaşıktan sonra yine maskaralıklarla...
Değişiklik istiyor olabilir Kayra. Mamasını mama sandalyesinde ve mutfakta yemeyi öğrenmeli diyeceksin. Haklısın.
Ama en azından değişik bir ortamda yedirmeyi denesen. EN azından yiyip yemediğini öğrenmiş olursun.

günaydın kızlarrrr

hepimize güzel bir gün diliyorummm

canım benımde kanal tedavılı ıkı dışıme kaplama yapılıyor ama cuma gunu son kez gıdıcem ıns ya bıktım yaniii

canım aynen zeynoda oyle çok zor emiyor bende sürekli sagıyorum ama süt iyice azaldı tabi doğru dürüst emmeyince, eee bütün gün yanlarında değiliz ve kaşıkla yemeğede çok alıştılar canım ondan bence, bende uzun süreli emzirme isteğindeydim ama olmayacak sanırımmm sağmaktanda yoruldum artık ama şu kış geçsin enazından diye deli gibi sağıyorum hala

canım inan çok üzüldüm çok zor bir durum ancak ne yapılabilir şaşırıyor insan allah yardımcın olsun ve sabır versın sana ıns hersey yoluna girer ve kayracık üzmez seni, bazı bebekler böyle işte demekki makina değilki bunlar ayar yapasın, üzülmemekte elde değil zamana bırakmak sanırım en iyisi

turuncu kılo alımı nasılll dısı cıkıordurr ozaman benımkıde reddettı yamegııı bence reklam ızlerken yedırmeyı denee sadece mama sandelyesınde yemek yemegı ogrencek dıe bı kural yok ben esnegım bu konuda her yerde yedırıomm vallaa

kızlar nasılsınız neler kaynattığınızı çok merak ediyorum ama fırsat bulup da giremiyorum umarım keyifler yerindedir

kızlar bebeklerin motor becerilerinden bahsedilmiş aslında farkındaysanız bütün bebeklerimiz birbirini takıp edercesine sıra sıra aynı şeyleri yapıyorlar bazıları bıraz daha erken bazıları bıraz daha geç, ama hepsi sağlıklı ve çokkk akıllı çokk zeki bebişlerr rahat olun şekerlerr tadını çıkaralım bu güzel günlerinn

zeynomda hala öne doğru emeklemeyi başaramadı mesela hep arka arka gidiyor ya şaka gibiii sıralama desen yok sadece ayakta durup en fazla ıkı adım atıp hoppp totoşunun üstüne düşüyorr, amaaaa sabahları anne basına çok güzell bay bay yapıyor o ellerini öpmekten kapıdan çıkamıyoruz birtürlü, gece uyumaya giderkende babaya bay bayy hatta biten mama tabağına bile bay bayy yapmaya başladı, onu sürekli alkışladığımız için oda ters şekilde ellerini bribirinin üzerine vurarak alkış yapıyordu çok komıktı ya ama son günlerde düzgün şekilde alkışlamayıda öğrendi gel gel i uzun süredir yapıyorduki ilk öğrendiği biliçli harekt bu oldu sanırım, veee bombaaa ananesi kızıma oynamayı öğretmişti en son kızlar öyle tatlıkii küçücük elleri ve parmaklarıyla nasıl yapıyor onuu tam yemelikk hadi kızım oynayalım diyor ananesi hopp parmaklar oynama şeklini alıyor mınıcık mınıcık oynama hareketleri bunu videoya çekip paylaşmam lazım sizinlee yılbaşında erkek kardeşim bizdeydi zeynonun oynamasına çıldırdı bayıldı gülmekten

buarada "hayır" deme meselesinide araştırmak lazım ya zeyno hayır dediğimde oyun sanıp daha ısrarla yapmaya çalışıyor ben pek bir sertçe söyleyemiyorum galiba çünkü kalbi kırılır diye korkuyorum üzülmesini ve korkmasını istemiyorum ee hayır ı nasıl öğreticem ozman benn yaa:26:

Ayyy o minik elleriyle oynarken hayal ettim Zeyno'yu,,yüzümde güller açtıMaşallah kuzumabizimki de herseye baba diyordu,h.sonu mama dedi,
dün akşam da "anne" dedirtme" çabalarımın karşılığını "nenne" olarak aldım,,Allahımmm NE büyük mutluluktur Ben Motor gelişimlerine hiç takılmadım,,takılmamda asla,extra bir terslik olmadıkça konuşma ve yürümeyi her bebek öğrenirmiş,,bu donemde benim için uzak-yakın takibi,kaybolup bulunan bir eşyayı gözlemlemesi,elleriyle kavrama yeteneği çok daha önemli! Bebeğimi tanımaya, onun nelerden hoşlandığını gözlemlemeye ayırdım onunla olan zamanımı..
Rabbim hepimizin bebişlerine sağlık sıhhat afiyet versin
Bu dönemdeki favori şarkılarımız:* küçük mira küçük mira kuyruğun ne re de?
*Eğer sende mutluysan alkışla Dedemiz bile bunları ezberledi ve Mira'nın bilinçli alkışladıkları bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…