2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

günaydın güzel anneler..
gece saat başı kızımla uğraştım, uyandı ağladı durdu
sadece meme de sustu ve uyudu, annesini de çok uykusuz bıraktı
çok da işim var sanırım bugün eve geç gideceğim..

geçmişe pek bakamadım ama
zeka ile ilgili yazışmalar fark ettim
inglizce psikoloji okuduğumdan bir açıklama yapmak istedim
zeka ile ilgili farklı teoriler var kızlar
birincisi zeka geneldir ve farklı bileşenleri vardır der, dil becerisi,matematik mantık vs. gibi
diğeri farklı zeka türleri vardır der, gardner güzel bir örnektir,
kısaca özeti bakmak isteyenler için Çoklu zekâ kuramı - Vikipedi
ama zeka testleri genelde genel zeka teorisini temel alır
yapılan bir çalışmada üstün zekalı çocukların gelişimlerinin de hızlı olduğunu göstermiştir
erken yürüdüğü ve erken konuştuğu vs.
hep böyle olacak diye bir kaide yok tabi, aile ve eğitim ortamı çok da önem arz ediyor
belki daha da önemli çünkü çok zeki bir çocuk ilgisiz ve eğitimsiz bir ortamda büyüse potansiyelini ortaya çıkaramaz, normal bir çocuktan geri gözükebilir
ayrıca her çocuk farklıdır, yatkınlıkları da farklı
yani zeka bileşenleri farklı derecelerde gelişebilir

canım işe başlamak iyi gelmiş hem sana hem YAVRUKEDİ ye çok sevindim ikiniz adınada yaa ben size demiştim herşey düzene girerr diyeee çalışmanında iyi tarafları var diyelimde moral olsun bizee, bide yarın cuma haftanın son iş günü mesela buda sevinmek için bir sebepp

evet daha ciddi hayır deme çalışmalarına başlıyorum akşama inşşş canım buarada ben süt sağma pompası olarak chicco kullanıyorum hala zeyno 5 günlükken göğüslerim patlayacak kadar şiştiğinde eşim kendini sokağa atıp bunu alıp gelmişti tabi daha öncesinde hiç araştırmamıştık nasılsa zaman var diye ama hemen almak gerektiğinden en yakında o vardı elektrikli chıcco ben memnun kaldım açıkçası halada iyi çekiyor çok yakın oldk kendısıyle malum duygusal bır bag oluştu aramızdaaa sadece tekli olması zaman alması açısından sıkıcı oluyor ama artık zaten bir iki ay daha sağarım çünkü bütün gün sağarak ancak tek öğünlük süt çıkarabiliyorum çok azaldı sütüm zeynoda emmek istemiyor zaten oyuzden azaldığını düşünüyorum bakalım kısmetimizde ne varsa diyeceğiz artık buna da şükür stres yapmamaya çalışıyorum süt konusunu artıkkk

sağol canım ya hatırlamana sevindim ptesi dr gittik çok azalmış hırlıtısı dedi çarşamba antibiyotiği kesmemi söyledi çok şükür şuan iiyi ama eger bu dr götürmeseydim oğlum bronşit olabilirdi her dr a güvenmemek lazım demekki

şu anda yazdıklarında Tarık Buğra yı okuyo gibi hissettim:)
bizde emme sorunu uzun zamandan beri var..
ve babasına inanılmaz düşkün
her sabah gitme saatinde mutlaka uyanır,emziriyosam babasına gider,uykuluyken babasının sesini duysun gözleri fal taşı gibi olur,babasını gördüğü anda işveler cilveler..
ve dediğin gibi beni emmek yerine kumanda,telefon,ıslak mendil,bezi,terlik en çok saldırdığı şeyler..
bende 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyodum ama maalesef olmuycak..
sütüm fışkırdığı zaman bile oralı olmuyo
2 gündür öğlenleri sevdiği şarkıları fısıldayarak bi kaç dk da olsa emzirebiliyorum
ne kadar gitse iyidir diye düşünüyorum ama çok uzun gitmiyceği kesin
bizimki 3. ayından itibaren soğumaya başladı memeden aklına estikçe emdi,estikçe emmedi
çok ağladım yıprattım kendimi ama ağlasamda,sızlasamda bi şey değişmedi
senin yerinde olsam sağarakta olsa verirdim sütümü
inş geçici bi süreçtir tekrar sarılır memene kuzumm

canım yaa çok üzüldüm..ne desem bilemedim
sürekli yaşıyosunuz aynı problemleri
Allah sabır versin..dayanması sabretmesi zor bi durum
iyice sakinleşmeye çalışsan o şekilde teklif etsen:44:
en ufak bi gerginliği bile hissediyolar bu bıdıklar inş düzelir yakışıklımm üzmez seni

canı çok acıdı demek ki yavrum yaa
canım ben hayır demeye devam etmeyi düşünüyorum sadece ses tonuma ve mimiklerime biraz daha dikkat edicem
Tarık Buğra suratıma bakıp ağlamaya başlıyo hemen sonrasında alıp sarıp sarmalıyorum hayır dememin hiç bi anlamı kalmıyo:)
şimdiden öğrenmesini istiyorum bazı şeyleri
kaşlarımı hafif çatarak ve biraz yumuşak bi ses tonuyla hayıra alıştırıcam:)
bu gün başarılı oldu..terliğimi alıyodu..kaşlarımı hafif çattım hayır dedim eli yine havada kaldı
eli havada kalıncada çok üzülüyorum gülmemek için zor tutyorum kendimi:)
bazen Tarık Buğraya Hayır derken eşim kaşların çatıkken bile gülüyosun diyo..hiç bana göre değil bebeklere hayır demek ama hayırlısı

zeynonun o ellerini yiyesim geldi hemde çok fenaaa
minik elleriyle nasılda güzel yapıyodur..
bizimkide alkışı sağ elini sol elinin üzerine vurark yapıyo
oynama hareketinide çok merak ettim ne olur paylaş canım minik parmaklarını görelim zeynonun yerim ben onu yaaa
bu kızlar çok cilveli oluyo

bayıldım yaa
annenin?zeynebin? euheuheuhe çok tatlıı

hakkımız olan 1. liği aldık ohh beee
ayrıca biz niye diğer dallarda yarışmadık yanii sen en komik kk üyesi olarak yarışabilridin şekerim euheuhe

burdan emeği geçen sizlere tşk ediyorumm kızlarr
ayrıca kendime,ablama,oğluma,eşime,tüm akrabalarıma,komşumun kızınada tşk ediyorum

benimkide almadı neler aldık denedik acıdım o emziklere en sonunda wee markanın yuvarlak uçlusu damaklısı değil eski emziklerden onu aldı şuan onu emiyor

oğlum 8 aylık ve dr hiç bi diş çıkma belirtisi yok dedi kızım 10 aylık da çıkarmaya başladı takmıyorum sende takma çıkacak elbet

annezeynep emmediği için üzülme bu bir süreç pes etme oğlum 2 hafta falan kendini hep geriye attı istemedi herkes bırakacak dedi ama daha iştahlı geridöndü şuan biberonu almayıp meme istiyor

görmek isterdimmm uctugunu tatlicadimmm.....

o alkış şeklini zeynoda yapıyordu çok komıkler yaaaa ama artık düzgün şekilde alkış yapmaya başladııı canım resmini mutlaka çekicem ama videoya çeksemde yükleyebilsem süper olurrr

Ya 1 kere de şu havayla modum değişmesin,,iptale bağlamak üzereydim gittim yemek yedim kendime geldim biraz,,
bi hava durumu insanı nasıl bu kadar etkiler anacım???Akşam bebekli arkadaşlarımdan bir ekip gelicek,,şenlikli oluruz yine
Menumde birseyler eksik ama bulamadım,,içime sinmedi,,bi akıl verin kızlar ne ekliyim?
sütlü tatlı(dün gece yaptım),buzlukta poğaçam var gidince pişiricem,kızımla bakıcı teyzemizden kısır..Çalışan anne h.içi misafire ancak bunları hazırlar
Çok az oldu,içime sinmiyor ama kafamda çalışmıyor,pratik bişey ne ekleyebilirim? Önerilerinizi bekliyorum kızlar

Canım bence menün gayet yeterli,,onlarda haftaiçi gelmeselerdi dimi Başka bişey ekleme gerek yok bence,,gelirken elleri boş gelmezler zaten
Hacı bekler gibi sizi bekliyorum desenize bişeyler kızlar

Son düzenleme:

canım kendin cevaplamışsın zaten şekerimm bencede yeter yahu daha ne olacak ama mesela yanına hazır bir kek alsan güzel bir pastaneden falan yadaaaa hazır alabıleceğinnn ne olabilir bu menunun yanınaaa hımmm düşünüyorum okk şimdi maharetli arkadaslar bir fikir verir sana canım ben bu konularda çokk beceriksizimdeeee

Hazır olmaaaz Bir boşnak kızına hazır aldı derdirtmem(rahmetli babanem çok kızardı) Ben hazır çorbanın bile içine domates rendeleyip soğan kavuruyorum
hazır olmasın diye(tabiki eşim anlaması diye)Ama ev keki almak iyi fikir pastaneden, sağol canım

evet ama güzel kaliteli marka bir pastaneden ev keki al sen şekerim, illaki evde yapmak istiyorsan hazırr! yufkayla çabucak salaş bir böreği var anemin harika oluyor ama tarif edemiyorumki çokta pratik aslında ama tabi zamanın olacakmı eve gıdınce?

bende bu zeka meselesine kendi görüşümü eklemek istiyorum.hamileyken hep duamı şu şekilde yaptım.allahım akıllı ve fikirli,sağlam karakterli ve ince ruhlu bir bebeğim olsun.çünkü etrafımda çok zeki insanlar gördüm ama fikirleri yoktu ve ne bileyim inş. anlatabilirim basit insanlardan farkı yok.fikir insanın aklını doğru yer ve zamanda kullanmasını sağlıyor bence.inş.tüm bebişlerimiz hem akıllı hemde fikirli olurlar.

Kısır bide poğaça yeter gibi ama eksikte gibiBöreğe vaktim olmaz canım,eve git,duşa gir,kızı emzir derken geç kalırım..
Bizim evin orada bir pastane var,bulamazsamda ancak bir kek çırparım hızlıca artık...Keşke siz de gelseniz Mirayla birlikte
3 bebek,2 tane 1,5 yaşında bebek,1 hamile birde biz olucaz.Kocasız yani Al zeynoyu gel walla,karşıdan gelen de var...

Son düzenleme:

oyyy çocuk yuvası gibii kargaşa olur şimdi sizin ev şekerim kocalar oyuzdenmı gelmiyor acabaaaa zeynomuda alıp gelmek isterdim walla canım benimm sen istanbulun neresındensin şekerimmm??

oyyy çocuk yuvası gibii kargaşa olur şimdi sizin ev şekerim kocalar oyuzdenmı gelmiyor acabaaaa zeynomuda alıp gelmek isterdim walla canım benimm sen istanbulun neresındensin şekerimmm??

Fatih,Vatan cd. beklerimmm canım,,metrobusten vapurdan tramwaydan alabilirim seni,çok sevinirim walla
Kocişler yok,,onların tercihi

Kızlar nerdesiniz Yoksa 1.olduk diye tatil mi verdiniz bugun Turuncu'ya bugun gez dolas dedik tamam,
Planner'da sanırım yola çıktı bize geliyo o da tamam EEEE geri kalan 287597 üye arkadaşlarımmmm siz nerdesiniz
Misafirlerle bakışıp duruyorum burda

kız ben seni yalnız bırakır mıyım hiç?ay benim kv. çapa/işehreminide oturuyor. bak oraya geldiğimde de görüşebiliriz valla.sevindim şimdi

kız ben seni yalnız bırakır mıyım hiç?ay benim kv. çapa/işehreminide oturuyor. bak oraya geldiğimde de görüşebiliriz valla.sevindim şimdi

Ben senle bandırma ido iskelesinde bile görüşürüm de şartlar el verirse Geçen buluşmaya çok istememe rağmen gelemedim,,
bari siz gelin,,kv'ye geldiğinde beklerim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…