- 26 Kasım 2007
- 7.839
- 4.930
- 448
turuncum ne desem de üzülmesen bilemiyorum. sen ne yapsanda kayranın iştahı yeme kapasitesi o kadar olucak gibi. sen yıprandığınla kalıcaksın biliyorum daha öncede üstüne düşmedin ama yemedi sende kıyamıyorsun *bir umut uğraşıyorsun . inşallah sonradan açılanlardan olur kayracım unutturur bu günleri sana
Haklısın.
Evet Kayra hiç bir zaman çok iştahlı bir bebek olmayacak,bunun farkındayım ama en azından o yediği azıcık şeyi bari ret etmese diyorum
Çok yıpranıyorum...Her seferinde yemesin aç kalsın diyorum ama sonra anne yüreği işte,1 saat sonra tekrar kaşıkla peşinde dolanıyorum.
Turuncu canım yaa allah sabır versin..Uzun zamandır takip edemediğim için bilmiyorum ama inş. sürekli böyle değildir.
Bir yeri ağrımasıın doktora götürmüş müydün? Ne bileyim kulağını boğazını pipisini bir kontrol ettirseydiin..Yemek yerken müzik açabilirsin.Ne bileyim dikkatini çekici birşeyler. Dişi de yapabilir.Dönem dönem oluyormuş böyle bebeklerde huysuzluklar.
Kardeşin ablan vs. varsa şöyle kafanı dağıtmak adına sende kalsa yanında destek olarak. Üzülme arkadaşım geçecek inş.Ah bir konuşsalarda anlatsalar dertlerini..Anlatamadığından huysuzlaşıyor işte yavrucaklar..
Bizimkide 1 haftadır uyumamakta ısrarcı..Sabahın 7 sinde uyanıyor Akşam 22'ye kadar sadece 1 kez uyumuş oluyor 1,5-2 saat kadar..
Uykusu var ama uyumuyor ağlıyor kucağımda kalmak istiyor.. Ben onu uyuttuğumu düşünerek çıkıyorum odasından daha koridordaykan başlıyor ağlamaya. Bunu birçokkez tekrarlıyoruz. Sinirlenmemek elde değil..Allah hepimize kolaylık versin.
Canım benim oğlum hep böyleydi maalesef.Arada bir olsa bu kadar üzmezdim kendimi...
İki tane dişimiz çıktı,şuan görünürde hiç diş yok...
Kardeşim var ama uni.okuyor.Ailemde farklı şehirde.Yanıma gelecek ve yardımcı olacak hiç kimsem yok.Hoş olsada Kayra maymun gibi yapışıyor bana.Sabah sırf beyimizin yüzüne bakmıyorum diye kıyameti kopardı.İlla kucağıma gelecek,başını omuzuma koyup yatacak.Eğer sevip koklamazsam protestoya devam eder.Yani illa ki ben !
Ben benim oğlanın bir derdi olduğunu düşünmüyorum nedense.Tamamen patronluk taslıyor bana.Böyle alıştırıldığı için böyle devam ettirmeye çalışıyor.
turuncum canım o kadar haklısın ki,,ne desem boş şuan çünkü benzer bir psikolojiyle okudum yazdıklarını,gözlerim doldu,,dün gece saat 2 de zorla uyuttuğum kızım,
sabaha kadar 4 kez uyanınca bende asap falan kalmadı,,Kayra'yı okurken aklıma birşey geldi paylaşmak istedim;inat yada diş diyelim bir şekilde yemiyor ama su içiyor,,acaba mama ılık su daha soğuk mu?Sütü de soğuk içiyorya mesela daha soğuk şeyler denesen diye düşündüm?Çorbayı soğuk ver pütürlü konusunu birkaç gün rafa kaldır istersen,,kendini üzme diyeceğim ama yalnız büyütüyorsun biliyorum hiç kolay değil.Bugun kendine tatil ver,iş falan da yapma,biraz dolaş istersen canım...
Tatlım gece mamasını oda ısındaki su ile yapıyorum çünkü sıcak içmeyi sevmiyor.Yani normal içtiği su ile maması aynı ısıda.
Çorbayı soğuk sıcak farketmiyor.Yeterki mercimek çorbası olsun :)
Diğer çorbalar pütürsüz olsada sevmiyor ve zorla yiyor.
Pütürleri günde 1 kere veriyorum,fazla yüklenerek soğutmak istemiyorum açıkcası.Birde bizimle beraber masada bir şeyler vermeye çalışıyorum.
Turuncu, Emir paş yesin diye yapmadığım maskaralık kalmıyor. Biberonu ise evin içinde gezerek alıyor. Yoksa sabit bir yerde asla oturup yemiyor.
Birtek isteyerek yediği çorbası. O da 4 kaşıktan sonra yine maskaralıklarla...
Değişiklik istiyor olabilir Kayra. Mamasını mama sandalyesinde ve mutfakta yemeyi öğrenmeli diyeceksin. Haklısın.
Ama en azından değişik bir ortamda yedirmeyi denesen. EN azından yiyip yemediğini öğrenmiş olursun.
Canım bizim kahvaltımız ve öğlen öğünümüz genelde mutfakta yenir.Meyvesini oturma odasında oyuncaklarının yanında veriyorum değişiklik olsun diye.Aynı şekilde yoğurdunu ve muhallebisinide farklı ortamlarda veriyorum.
Sabah kaşık mamasını yatak odasında bizim yatağımızda vermeye çalıştım mesela ama yemedi paşa.
canım inan çok üzüldüm çok zor bir durum ancak ne yapılabilir şaşırıyor insan allah yardımcın olsun ve sabır versın sana ıns hersey yoluna girer ve kayracık üzmez seni, bazı bebekler böyle işte demekki makina değilki bunlar ayar yapasın, üzülmemekte elde değil zamana bırakmak sanırım en iyisi
Her bebek aynı değil bunun farkındayım ama ben gerçekten bebekleri itirazsız yiyen annelerin benden değişik neler yaptığını çok merak ediyorum.Nasıl yaklaşıyorsunuz yavrulara ?Yemeyince zorlama oluyormu hiç ?Yedirirken benim gibi şebekliklermi yapıyorsunuz yoksa kendiliğinden mi ağzını açıyor.
turuncu kılo alımı nasılll dısı cıkıordurr ozaman benımkıde reddettı yamegııı bence reklam ızlerken yedırmeyı denee sadece mama sandelyesınde yemek yemegı ogrencek dıe bı kural yok ben esnegım bu konuda her yerde yedırıomm vallaa
Canım kilo alımı gittikçe azalıyor.Son ay 300 gr almıştı sadece.Şuan 8100 gr kilosu ve yemediği için kilo alamıyor.
Dişimiz iki tane çıktı canım yeni.
Reklam izlerken ayıla bayıla yiyor,bunu farkettim ama bu konuda esnek olamıyorum