2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Haklısın.
Evet Kayra hiç bir zaman çok iştahlı bir bebek olmayacak,bunun farkındayım ama en azından o yediği azıcık şeyi bari ret etmese diyorum
Çok yıpranıyorum...Her seferinde yemesin aç kalsın diyorum ama sonra anne yüreği işte,1 saat sonra tekrar kaşıkla peşinde dolanıyorum.

Canım benim oğlum hep böyleydi maalesef.Arada bir olsa bu kadar üzmezdim kendimi...
İki tane dişimiz çıktı,şuan görünürde hiç diş yok...
Kardeşim var ama uni.okuyor.Ailemde farklı şehirde.Yanıma gelecek ve yardımcı olacak hiç kimsem yok.Hoş olsada Kayra maymun gibi yapışıyor bana.Sabah sırf beyimizin yüzüne bakmıyorum diye kıyameti kopardı.İlla kucağıma gelecek,başını omuzuma koyup yatacak.Eğer sevip koklamazsam protestoya devam eder.Yani illa ki ben !
Ben benim oğlanın bir derdi olduğunu düşünmüyorum nedense.Tamamen patronluk taslıyor bana.Böyle alıştırıldığı için böyle devam ettirmeye çalışıyor.

Tatlım gece mamasını oda ısındaki su ile yapıyorum çünkü sıcak içmeyi sevmiyor.Yani normal içtiği su ile maması aynı ısıda.
Çorbayı soğuk sıcak farketmiyor.Yeterki mercimek çorbası olsun :)
Diğer çorbalar pütürsüz olsada sevmiyor ve zorla yiyor.
Pütürleri günde 1 kere veriyorum,fazla yüklenerek soğutmak istemiyorum açıkcası.Birde bizimle beraber masada bir şeyler vermeye çalışıyorum.

Canım bizim kahvaltımız ve öğlen öğünümüz genelde mutfakta yenir.Meyvesini oturma odasında oyuncaklarının yanında veriyorum değişiklik olsun diye.Aynı şekilde yoğurdunu ve muhallebisinide farklı ortamlarda veriyorum.
Sabah kaşık mamasını yatak odasında bizim yatağımızda vermeye çalıştım mesela ama yemedi paşa.

Her bebek aynı değil bunun farkındayım ama ben gerçekten bebekleri itirazsız yiyen annelerin benden değişik neler yaptığını çok merak ediyorum.Nasıl yaklaşıyorsunuz yavrulara ?Yemeyince zorlama oluyormu hiç ?Yedirirken benim gibi şebekliklermi yapıyorsunuz yoksa kendiliğinden mi ağzını açıyor.

Canım kilo alımı gittikçe azalıyor.Son ay 300 gr almıştı sadece.Şuan 8100 gr kilosu ve yemediği için kilo alamıyor.
Dişimiz iki tane çıktı canım yeni.
Reklam izlerken ayıla bayıla yiyor,bunu farkettim ama bu konuda esnek olamıyorum

Sabah sabah zeyno sayesinde yüzüm güldü inan...Hem ağlıyorum hem gülüyorum....
Bu yavrular hakikaten savunmasız birer melekler.Çok seviyorum yavrumu ama sinirlerim harap olmuş bir durumda...
Zeynoyu o minik parmaklarından kocaman öpüyorum.

Kızlar bu konu açıldığı iyi oldu,,bebişler büyüdükçe eşyaları nasıl muhafaza edeceğim,bebeğimi nasıl koruyacağım bana dert olmaya başladı,,hadi evde bi çare
düşünürüm ama misafirlikte Bir bilenden akıl alayım dedim; ANNEM Annemin beni büytürkenki taktiği çok hoşuma gitti ve sizlerle paylaşmadan olmaz dedim!
Ben yürümeye başladıkça ve sehpaların üzerlerindeki eşyaları yada koltukta bulunan yastığı...vs istedikçe,yanlarına benim bir oyuncağımı koymuş,,
ben vazoya doğru gidince "O annenin" diyormuş,hemen yanındaki oyuncağı gösterip "Bu Zeynep'in" diyormuş,,evdeki hiçbir eşyanın yerini değiştirmeden ve benim
karıştırmama da fırsat vermeden böyle minik bir taktikle,evdeki hiçbir eşyanın yerini değiştirmeden büyütmüş beni Misafiliğe gidince ben farklı birşeyin yanına gidip
soruyormuşum: "annenin? zeynebin?" annenin derse ellemyormuşum.Basit ama eğer tutarsa güzel taktik dimi?

Sağol cnm inşallah ya. Ağzına sağlık güzel yorumun için. sanırım midem küçüldü yedikçe yiyesi gelen benim canım hiçbir şey yemek istemiyor.çok ilginç bir durum ya.

cnm ilk gününün iyi olmasına çok sevindim. arayacaktım ama malum yeni başladın, herkesle yeniden kaynaşma zamanı, bir yandan bakıcıyla telefon trafiği yaşıyorsundur diye de aramadım. Akşam da misafirim vardı arayamadım.
O terbiyesiz insanları da Allah ıslah etsin. Yazık günah çoluğuna çocuğuna, kocasına.Neyse cnm sen şikayet falan etme. O kadar içli dışlılarmış ya belki kocası da biliyordur birşeyler. Ay neyse ya ben senaryo üretmeyeyim. Allah’a havale et sende..

kızlar ya biraz geç oldu ama valla okuyorum her gün sizi ama bi üşengeçlik geldi resmen bi cevsp yazamıyorum bi türlü. niye öyle oldumki acaba
bunca zaman neler oldu az bi özet geçiyim size. benim herif köyden döndü malum phukete gitti ordanda dondu şimdide 3 gunluğune antalyaya gidiyo seminere. anam buadamın hızına ben yetişemiyorum kaldıkı bide size anlatıyorum. benim nur hanıma gelince kendileri evi emekleyerek arşınlıyo resmen erkeklerin alçak sürünme dediği stilde emeklıyoruz valla parke ve kablo hastası gerçi bütün kablolar gizli ama bi tek laptopun kablo ordata gormey egördün onu fişek gibi çıkıyo kulvardan eğer göremediysemde kabloyu tuttuysa bıraktırana kadar allah allah ne güç var ya bu kızda. incilere gelince dahalık hiç bi numara yok oakdarda heveslıyım diş buğdayına halbuki kesin 1 yaş partısıyle birlikte yapıaz bu gidişle yeme konusundada bizimkinin yeni huyu ağzına bekletiyo resmen ayar oluyorum valla sıpaya

Arkadaşlar herkese günaydın,

Ben de nihayet artık acı gerçeklerle yüzleştim En son doğumdan sonra hastanede tartılmıştım, ondan beri çok yediğimin, kilo vermem gerekiyorken tam tersine kilo aldığımın bilincinde olduğum için, emziriyorum az yememem lazım falan diye diye tartıya hiç yanaşmadım. Bu sabah artık nihayet tartıldım. Herhalde rekor kırmışımdır. Şu an hamile kaldığım kilodan tam 20 kilo fazlayım! Tahminimce doğumdan sonra en azından 6-7 kilo aldım.

Hamile kalmadan önce en son kortizon sebebiyle aldığım 15 kiloyu vermiştim. O zaman yemek günlüğü tutarak ve haftada 6 gün 1 saat spor yaparak vermiştim kiloları. Aynı düzene bugün yeniden başlıyorum. Ağzıma giren her lokmayı mutfak tartısında tartıyorum, kalorisini hesaplıyorum. Bir excel dökümanım var, oraya madde madde yazıyorum. Günlük 1200 kaloriden fazla almıyorum. Haftada 6 gün spor yapmam iki çocukla çok zor artık, ama en azından şimdilik eşimin evde olduğu 4 gün mutlaka 1 saat evdeki spor aletimde spor yapıyorum.

Buraya da yazmış olayım, böylece dönüş kaçış olamasın

Canım kimsenin yaptığı ettiği birşey yok inan. Benim iki oğlum var, ikisine de aynı şeyleri yediriyorum, aynı şekilde. Biri yiyor, biri yemiyor. Bu kadar basit. Tamamen çocuktan kaynaklanıyor.

AYNEN CNM KATILIYORUM SANA.BENİM DE KV. ÖYLE.KIZIMA dün grissini verdim kemire kemire geveleye geveleye yedi.yani bizimki hiç yadırgamadı çok hoşuna gitti.

Artık bu aylar "hayır"ı öğretme aylarıymış. Yani 7. aydan itibaren çocuğa yapmaması gereken şeyi "hayır" diyerek göstermek gerekirmiş. Tabii ki kızmak, bağırmak olmaması gereken şeyler ama sakin ve kararlı bir tonla söylediklerimizi anlıyorlar.

Bu arada bununla ilgili birşey anlatayım. Benim oğullarımı hep yanyana yere koyuyoruz, ikisi de oynuyorlar. Doğa (küçük ve fırlama olan oğlum) bu aralar yüzüstü durmaya taktı kafayı, hemen yüzüstü dönüyor, sürünerek, dönerek falan ilerliyor. Son günlerde kardeşinin yanına gidip onun saçını, kulağını çekmeye, yüzünü ellemeye başladı. Öbür oğlum da çok sakin, ve sanki kardeşi olduğunu biliyor, hiç şikayet etmiyor. Anca canı yanarsa sesi çıkıyor zavallının. Biz gözüne elini sokacak falan diye hemen koşuyoruz, o arada Doğa'ya bir iki kere dayanamadım, kızdım hayır, yapma diye. Kızdım diye üzüldüm sonra ama tabii. Ama yine de öğretmek gerek yapmaması gereken şeyleri.

Çocukları emekleyen, yürüyen arkadaşlar. Evdeki düşebilecek eşyaları sabitlediniz mi? Bu sabah yabancı bir blogda okudum. Bir kadının çocuğu şifonyeri çekmiş, altında kalmış ve maalesef ölmüş Çok etkilendim. Herşeyi, özellikle de düşebilecek dolapları, televizyonları duvara sabitlemek lazım artık..

canım şarkınıza bayıldım süpermiş bizim en favori şarkımız benim bestem ilk doğduğunda nınnı nıyetıne bestelemiştim bu şarkıyı omzumda ne güzel uyuyordu bu şarkıyla ama sonraaaa en favori şarkımız oldu çok kısa ve komik bir şarkı ama olsun ben besteledim kızım için babası zeynodan daha çok seviyor şarkıyı yalnız arada bunu mırıldanırken yakalıyorum kocamıı zeynoda bunu söyeyince çokk mutlu oluyor ezberledi heralde annesinin küçük şarkısınııı şarkı şöyle şekerimm;

-benim kızım çok tatlıııııı annesi onaaa bayıldııı
-benim kızım çok ballıııı babası onaaa bayıldıııı
-benim kızım gül gibiiiiii annesii onuuu çokk sevdiii
-benimm kızım kızımm bal gibiiii babasıı onuuu çokk sevdiiiii

işte şarkımız buuuu bizimmm ailecek favorimizzz

canım ben yedirmek konusunda çok başırılı değilim açıkçası herşeyi bir güzel yiyen kız ben yedirmeye kalkınca yememek için her şebekliği yapıyor ama annanesi kaşığı eline alınca hiç itiraz etmeden yemeğe konsantre oluyor resmen vee inan hiç zorluk çıkarmadan tabağında ne varsa sonuna kadar yiyor annem sürekli konuşuyor onunla yemek yedirirken iştee diyorkii "benim kıızm çokk akıllı bak ennesi nasıl yiyorr hammmm hımmmm çokk tatlıymış dımı zeynom hadı açç ağzını hammmm hımmmmm" böyle yani kocaman kadını oyuncak etti kendine yaniii ama ikiside halinden çokk memnun annem diyorki seni özlüyor ve yemeğini yemek yerine oyun oynamayı tercih ediyor ama ananesini resmen yemek ritüeli olarak kabul etmiş durumdaa napalım çok şükür sonuçta yiyor diyoruz bizde ama beni çok zorluyor gerçekten, yani demek istediğim bir bebeğin yiyeceği varsa yiyor sanki şekerimm sen elinden gelenin fazlasını bile yapıyorsun allah inş emeklerinin karşılığını verir ve kayracık seni üzmeden yemeklerini silerrr süpürürrrrr

bayıldımmmmmm ahaaada ben valaaaaa canım işin ilginç yanı benim annem bu örnekten bile daha yumuşaktı hep bizi büyütürken inan halada öyledir ben yine onun kadar yumuşak sayılmam biliyormusun ve annemin bizi böyle büyütmüş olmasına ben sonradan çokk fazlasıyla kızdım ve üzüldüm çünkü biz kardeşimle hiçç bir zaman azarlanmaya ve hayır'a alışık olmadan büyüdük eee neoldu sonra okula başladık işe başladık karşımıza annem kadar yumuşak insanlar çıkmayıncada üzüldük hep oyuzden zeynomun benim kadar evet'e alıştırılmış ve yumuşak davranılmış halde büyümesinden çok güçlü ve kendini koruyacak kadar engellenmiş ve karşı çıkmayı öğrenmiş olarak büyümesini istiyorum aksi durum çokda fazla tozpempe değil yanii kırmayalım kuzularımızı derken onlara kötülükte etmiş olabiliriz o ayarı çok iyi yakalamak lazım biz şimdi kardeşimle anneme diyoruzki niye bizi böyle yetiştirdin keşke biraz kızıp bağırsaydın hep alttan almasaydın bizi şımartmasaydın böyle diyoruz amaa öyle deyincede üzülüyor ne yani kötümü yaptım diyor halaa ve halaaa öyle bir annedir iştee yapısı bu yani annemin umarım ben daha dengeli bir anne olurum zeynom içinnn:26:

yüzünü güldürdüysek ne mutlu bize teyzesiiii, bu minikler böyle işte hemm ağlatıp hem güldürüyorlarrr

iyi taktik aslındada şekerim bizler söz dinler bebeklermişiz amaaa bizim minnoşlarda o potansiyeli göremiyorum benn yahuu zeynoya hayır deyınce daha çok yapmak istiyor meselaa benim daha sert tedbirler almam lazım sanırımm:26: çünkü önünde bir oyuncak birde kumanda, telefon, vb. ne varsa oyuncağa tercih ediyor zeyno o an en itici gelen şey oyuncağı yaniii

günaydın kızçıklar...
bizim işler çok yoğun yarın bir teslim çarşamdada baska bir teslim var tam yoğunluğun ortasına gelmişim yani...dedim benimi beklediniz...
ara ara okuyorum sizleri fırsat buldukçada yazmaya calısıorum..

kızlar işe başlamak güzelmiş ya özlem dışında..evim süpürülüyo yemeğim yapılıo çocugum bakılıo valla evde daha cok yoruluyodum ben iyi geldi çalısmak...

nagişim saol hayatım bende solememe kararı aldım..allah cezalarını versin..

planercim senin o kızını yerim ben yaa..oynamasını sevsınler onun gözümün onunde canlandırdımda nasıl tatlı oluyordur..ne olur resımle ve bizede göster...

turuncum ya off seni çk iyi anlayabiliyorum..adada idrar yolu enf. varken yemiyordu hiç gerçekten tahammülü çok zor...bide kayranın kusmasıda tuzu biberi oluyor tabi..Allahım düzelicekler inş..birazz daha sabretmemiz gerekiyor..ama sana gelebilecek kardeşin veya akrabam fln varsa iyi gelebilir sana bi süre...

herkese merhaba

forumu ilk açtığımda Turuncu nun yazısını gördüm ve gözlerim doldu işyerinde olmasam ağlayabilirdim sanırım...
öyle içten yazmışsın ki resmen yaşadım okurken sana sarılmak istedim turuncu keşke elimizden birşey gelse senin bir nebze rahatlaman için
sinemis yemediğinde de aynı şeyleri hissettiğim için bazı zamanlarda kafasına göre takıldığı için aç olduğunu bildiğim halde yemediği için
aramızda aynı şeyleri yaşayan az yada çok yaşayan biri olarak anladım , anne olduğum için anladım

bu çabalarını müthiş taktir ediyorum gerçekten çok özverili bir annesin kendini üzme lütfen çok tatlı bir yavrun var aç ama olsun biryerde pes edecek
inanıyorum! o senin bukadar tükendiğinin farkında değil her öğünden sonra üzülen bir annesi olduğunu hiç bilmıyor
o aynı enerji ile onunla oyun oynayan annesini görmek istiyor lütfen kendini üzmee bir değişiklik yap nebileyim kayseri ye gitsen biraz kafan rahatlasa

işe başladın demek canım hayırlı olsun şimdiden kolaylıkla geçsin saatler hepimiz için br bakmışız evdeyiz
işe gelmek banada iyi geliyor çünkü gün içerisinde gerçekten koşturmaktan yoluyoruz yıpranıyoruz ya burda bir şarj olma durumu oluyor
tabi yavrular burnumuzda tütüyor sürekli saate bak ne yedi ne yemedi sor annemi delirtiyorum

Bugun kendine izin ver ve Kayra.yi zorlama
Benim yanimda ailem varken ve Omer bu aralar garipllesse de genel olarak istahliyken bunalabiliyorum
Senin cileden cikman cok normal
Ve Kayra.yla basacikabilmen icin sakin kalman lazim
Cocuklar karsilarinda gucsuz kaldigimiz ani firsat biliyor inan

DOG WHISPERER diye bir program vardi izlemenizi tavsiye ederim
Bebekler de ayni sekilde, onlara ne kadar patron muamelesi yapsak da asil patronun kim oldugunu, dogru kararlari kimin verdigini hissetmeli diye dusunuyorum
Esimle hep bunu yapmaya calisiyoruz
Ben Omer.in karsisinda caresizlige kapildigim an o aliyor ya da tam tersi
TRTde SUPER DADI vardi orda da benzer tavsiyeler var
Cnm biz asla sadece HAYIR demiyoruz
Sebebiyle beraber soyluyoruz
Simdi tam oarak anlamasa da yaklasimimizi hissedip oyle alismasini istiyoruz

Mesela kirilacak bir seye uzaniyorsa Omerrr onu alirsan kirilir o tatli ellerin uf olur fln diyorum
israrla aliyorsa elinden alip hayir kirilir deyip yerine koyuyorum ve eline ona gore birsey veriyorum
Bak bu kirilir ben uzulurum bu ise tam sana gore fln..
Boyle boyle 5kere fln tekrar ediyoruz genelde, sonra pes ediyor

Bu aralar kurcalamaya basladigi icin esimle nasil davranmaliyiz diye arastirmistik biraz
bu yol bize cazip geldi ve Omerde de ise yariyor

Bir de bastan hayir dedigimiz bir konuda asla taviz vermemeye calisiyoruz
O acigi yakalarsa onaylamadigimiz herseyde potansiyel onaylatma ihtimali gorup onatlasirmis
Annenin yontemine bayildim
Biz de benzer bir yontem uyguluyoruz
Zararli seye yonelince ona gore olan birsey verip bu zararli bu acitir bu kirilir vs ama bu tam sana gore deyip ikna etmeye calisiyoruz :)
Omer gecenlerde emekleyerek kitapligin onune gitmis ayaklarini dayamis tum gucuyle tekme atiyordu
Gorunce yuregim yerinden cikacak sandim ve hemen altina takoz koydum
Biz devrilecek seyleri sabitliyruz yavas yavas ama evdeki duzeni bozmamaya calisacagiz
ust cekmecedeki bicaklarin yerini degistirdim bir de
Ablam ne bir bardak ne bir vazo hicbirseyi kaldirmadi
Insallah Omer de musaade eder de kose bucak esya saklayan ailelere donmeyiz

Bizim sirkette bir arkadas evdeki butun kenar ve koseleri sungerle kapladi
Bana cok yanlis geliyor cocuk caninin yanmasini da ogrenecek ki ona gore hareket edecek

KIZLAR FIRSATINIZ OLURSA DOG WHISPERER VE SUPER DADIyi izleyin derim
Kararli ve istikrarli olmak, karsilarinda caresizlige kapilmamak lazim diyorlar temelde

Dog whisperer kopeklerle alakali bu arada... Yanlis anlasilmasin ama bebek gelisimi kitaplarim ve super dadi da ayni sekilde yaklasiyor ufakliklara...

OMERin eline oynamayi cok sevdigi kiyafet etiketlerinden verip emzirmeyi basardim
Uyaninca emzirmeyecegim iyice acikinca yine etiket+meme verecegim insallah emer cok uzuluyor insan

PLANNER ben TURUNCUnun da tavsiyesiyle Spectra 2 aldim tavsiye ederim
2li setini 290tlye aldim kesinlikle degdi
Avent kullaniyordum ve ise baslayinca azalmisti simdi cok sukur eskisi gibi doyuracak kadar geliyor
Hatta Rabbime sukurler olsun gunde 1sagim yetmeyecek kadar cogaldi
Hos sipam gonulsuz ama o inatsa anasi da inat!

mrb kızlar...bende kaç gündür yazayım diyorum bir türlü kafayı toplayıp yazamıyorum...benim oğlum 23 ya da 24 gibi uyuyo ve 9 ya da 10 gibi uyuanıyo...gece ara sıra uyurken tepinsede mızırdansada çok şükür uyku konsunda bu aralar iyiyiz...maşallah diyeyeim...ama beslenme konusunda bende zaman zaman çıldırma noktasına geliyorum...bütün gece aç yatabilir..yada acıkmıyor...sabaha karşı bir kere 150cc anne sütü içse yetiyor...tabi bu da yarımsaat sürüyor...inek sütü proteinine alerjisi olduğu için süt ürünleri oğluma ve bana yasak...sabah sadece 1 yumurta sarısı veriyorum+ anne sütü...öğlen sebze çorbası ama 3 gündür ağzını kitliyor açmıyor...ikindi yada akşam yarım meyve püresi...akşam muhallebi falan yok yemiyo..yatarken yine anne sütü.....çok karışık oldu özetle anne sütününü bile ayrım saatte zorla içiriyorum...dün akşam 9buçuktan 10buçuğa 150cc anne sütünü zorla içirdim 5ten beri aç olmasına rağmen...sinirden ağlıcaktım nerdeyse...aşim her seferinde zorlama aç olsa yer içer diyor...aç biliyorum ama yemeyince inatlaştığını düşünüyorum artık...bazen diyorum işe başlasam bu kadar yorulmam...ama oğluma bakacak kimse yok...oglumun boyu uzun yemeyincede daha zayıf görünüyor...mesela şu an çorba yapıp yapmama konusunda kararsızım büyük ihtimalle yemeyecek...özellikle şunu farkettim zaman zaman ciddi anlamda ne kadar zorlarsam yemiyor...diğer zamanlarda kandıra kandıra her öğün en az yarım saat.............yazarak anlatmayı hiç beceremiyorum....neyse şimdilik bu kadar.....

hadi gözümüz aydın birinci olmuşuz:)) ben çok ilgilenememiştim. birinci olmamızda emeği olan herkese teşekkürler

ne tatildi ama
Asya hasta ben hastaaa eşim hastaaa
5 gün yattıkkkkkkk
izim hatun durmadan mızırdandı ne babasında hal vardı ne bendeee
birde üstüne kv ler geldiiiiiiii
malum eskisi gibi değil aramız
misafir gibi kaldı gitti birde yemekle fln uğraştım o haldeeeee

özledim hepnizi walla tontişler umarım iyidir....
ben bu zamanı kızıma ayırdım
tüm zamanımı onu yedirmeye yeni şeyler tattırmaya ayırdım
sanırım başarılıda oldummmm eskisi kadar yıpratmıyor beni ama isteklide değiliz yaniii

kızımm sanırım emeklicek yakındaaa popoyu kaldırmayı iyice öğrendiii
babasınaa baba diyor
bana da meme diyorrr.......
çok fena kıskanıyorummmmmm
babası girince salona baba
ben girince meme huheuheueheu

Asya bu ara bana bağımlı olduuuu
hep yapışıkkk banaaaa
herzaman insanlara gider
herkesin kucağında uyurrr
herkesle oynardıııı
şimdi benden başkasına gitmiyorrr
dün komşum geldiiii onunla hep oynar kadının yüzüne bakmadııııı

dün kızıma hava güzel diye parka götürdümmmm
salıncakta salladımmmm
az daha uyuyordu yatağına zor yetiştirdimmmmm
birde parktaki çocuklara gel gel yapıyorrrr yaaaaaaaa yerimm onuuuuuu

benden haberler böyle şekerlerrr....
hala tam iyileşemedimmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…