mrb kızlar...bende kaç gündür yazayım diyorum bir türlü kafayı toplayıp yazamıyorum...benim oğlum 23 ya da 24 gibi uyuyo ve 9 ya da 10 gibi uyuanıyo...gece ara sıra uyurken tepinsede mızırdansada çok şükür uyku konsunda bu aralar iyiyiz...maşallah diyeyeim...ama beslenme konusunda bende zaman zaman çıldırma noktasına geliyorum...bütün gece aç yatabilir..yada acıkmıyor...sabaha karşı bir kere 150cc anne sütü içse yetiyor...tabi bu da yarımsaat sürüyor...inek sütü proteinine alerjisi olduğu için süt ürünleri oğluma ve bana yasak...sabah sadece 1 yumurta sarısı veriyorum+ anne sütü...öğlen sebze çorbası ama 3 gündür ağzını kitliyor açmıyor...ikindi yada akşam yarım meyve püresi...akşam muhallebi falan yok yemiyo..yatarken yine anne sütü.....çok karışık oldu özetle anne sütününü bile ayrım saatte zorla içiriyorum...dün akşam 9buçuktan 10buçuğa 150cc anne sütünü zorla içirdim 5ten beri aç olmasına rağmen...sinirden ağlıcaktım nerdeyse...aşim her seferinde zorlama aç olsa yer içer diyor...aç biliyorum ama yemeyince inatlaştığını düşünüyorum artık...bazen diyorum işe başlasam bu kadar yorulmam...ama oğluma bakacak kimse yok...oglumun boyu uzun yemeyincede daha zayıf görünüyor...mesela şu an çorba yapıp yapmama konusunda kararsızım büyük ihtimalle yemeyecek...özellikle şunu farkettim zaman zaman ciddi anlamda ne kadar zorlarsam yemiyor...diğer zamanlarda kandıra kandıra her öğün en az yarım saat.............yazarak anlatmayı hiç beceremiyorum....neyse şimdilik bu kadar.....
Ben senle bandırma ido iskelesinde bile görüşürüm de şartlar el verirseGeçen buluşmaya çok istememe rağmen gelemedim,,
bari siz gelin,,kv'ye geldiğinde beklerim canım
sağol canım ya hatırlamana sevindim ptesi dr gittik çok azalmış hırlıtısı dedi çarşamba antibiyotiği kesmemi söyledi çok şükür şuan iiyi ama eger bu dr götürmeseydim oğlum bronşit olabilirdi her dr a güvenmemek lazım demekki
Arkadaşlar herkese günaydın,
Ben de nihayet artık acı gerçeklerle yüzleştimEn son doğumdan sonra hastanede tartılmıştım, ondan beri çok yediğimin, kilo vermem gerekiyorken tam tersine kilo aldığımın bilincinde olduğum için, emziriyorum az yememem lazım falan diye diye tartıya hiç yanaşmadım. Bu sabah artık nihayet tartıldım. Herhalde rekor kırmışımdır. Şu an hamile kaldığım kilodan tam 20 kilo fazlayım! Tahminimce doğumdan sonra en azından 6-7 kilo aldım.
Hamile kalmadan önce en son kortizon sebebiyle aldığım 15 kiloyu vermiştim. O zaman yemek günlüğü tutarak ve haftada 6 gün 1 saat spor yaparak vermiştim kiloları. Aynı düzene bugün yeniden başlıyorum. Ağzıma giren her lokmayı mutfak tartısında tartıyorum, kalorisini hesaplıyorum. Bir excel dökümanım var, oraya madde madde yazıyorum. Günlük 1200 kaloriden fazla almıyorum. Haftada 6 gün spor yapmam iki çocukla çok zor artık, ama en azından şimdilik eşimin evde olduğu 4 gün mutlaka 1 saat evdeki spor aletimde spor yapıyorum.
Buraya da yazmış olayım, böylece dönüş kaçış olamasın
İnş. cnm ya.çok güzel muhabbet olur eminim tabi fındıklar izin verirse dur yapma etme falan.Mira bari gündüzleri rahat duruyor mu cnm?
Berbat bir güne uyandım....Bugün gerçekten bu evden uzaklaşmak istiyorum.O kadar gerginim ki hiç bir şeye tahammülüm yok artık !
Kayra gece 11.30da 70 cc mama içti ve uyumaya devam etti.Gece bir kaç kere uyandı.Mama verdim içmedi, su verdim içti.Sabah 4te hortladı ve yine mama teklif ettim yine içmedi.Zorla ayağımda sallayarak uyuttum.Tekrar saat 5 te uyandı,yine aynı teklif ve yine ret.Zorla ayağımda 5.30a kadar uyuttum sonra yatağına koyarken geri uyandı...
Babası aldı oynatmak için ama huysuzluğun biri bin para.Açlıktan yaptığını çok iyi biliyorum.6.30da mama yemiyor diye kaşık maması hazırladım,tadına bile bakmadan kafasını çevirdi ve huysuzluğa devam.Babası aldı oynatmak için oturma odasına götürdü,yine mamasını yedirmeye çalıştı ama yok.
Saat 8e kadar denedik ama inatla yemedi.Halbuki kaç saattir aç.
Kahvaltı hazırladım geri,yumurta labne ekmek ve süt.Sadece soğuk süte ağzını açıyor,diğerlerini verince ortalığı yıkıyor.Zorla yarıya kadar yedirdim sonra artık daha fazla dayanamadım ve attım yatağına.15-20 dakika rahat ağladı,sonra babasının kollarında uyumuş.Bana kalsa ağlaya ağlaya uyuyacaktı !
İnanın size bunları göz yaşları içinde yazıyorum.Bunaldım artık dayanamıyorum.Ben de insanım,Sürekli bu çocuğun peşinde koşturmakla geçiyor günüm.Bıktım şu yemek derdinden.Her yemek saatinde aynı şeyler.Yemiyor yemiyor yemiyor !!!!!
Aç bırakıyorum olmuyor,peşinde koşturuyorum olmuyor.Pütür veriyorum kusuyor,pürüzsüz veriyorum keyfine göre davranıyor.
Oturup saatlerce zırıl zırıl ağlayasım var...
Bugün yemeklerini saati geldiğinde sadece teklif edeceğim.Yerse ne ala,yemezse aç kalır.O kadar !
Fatih,Vatan cd. beklerimmm canım,,metrobusten vapurdan tramwaydan alabilirim seni,çok sevinirim walla
Kocişler yok,,onların tercihi
Kızlar nerdesinizYoksa 1.olduk diye tatil mi verdiniz bugun Turuncu'ya bugun gez dolas dedik tamam ,
Planner'da sanırım yola çıktı bize geliyo o da tamamEEEE geri kalan 287597 üye arkadaşlarımmmm siz nerdesiniz
Misafirlerle bakışıp duruyorum burda
Allah'a çok şükür diyeyim şimdilik bir problem yok,,ama biraz daha büyüdüklerinde ne olur bilinmez. işten bir akdaşım var 1 yaşında bebeği, her gün kız işe gelirken ağlıyomuş,o da hergün berbat bir modda geliyor işe. Umarım hiçbirimiz üzücü durumlar yaşamayız ilerde...
Allah'a çok şükür diyeyim şimdilik bir problem yok,,ama biraz daha büyüdüklerinde ne olur bilinmez. işten bir akdaşım var 1 yaşında bebeği, her gün kız işe gelirken ağlıyomuş,o da hergün berbat bir modda geliyor işe. Umarım hiçbirimiz üzücü durumlar yaşamayız ilerde...
inş. ağlamazlar ben dayanamam.bugün sağlık ocağı'na gittim.ayın 12'sinde diyetisyene ilk randevum var.isteyeceği tahlilleri önceden hazır etmek adına yaptırdım.kan aldırdım.he unutmadan betahcg de yaptırdım.malum son bir kazamız var.bugünde pembemsi bir damlayla karşılaştım sabah.bilemiyorum nedir yaren nur'da böyle birşey olmuştu.neyse kan vermek için beklerken 1,5 yaşlarında bir kız yırttı ortalığı iğne olmamak için.ama nasıl ağlıyor, nasıl yalvarıyor yavrucak.deyzeee,deyzeee,ııııhhhh medet bekliyor canı yanmasın diye.inanmazsın hıçkıra hıçkıra ağladımtutamadım kendimi.millet bana bakınca da kendimi dışarı attım.yani dayanamam ben ona.hele ağlamaya hiç dayanamammmmm
Ooooo ne dedikodu ama...Sen bence boşver,Allaha havale et.İnsan yanlış bir şey yaptığı zaman mutlaka ortaya çıkıyor zaten.
MELEĞİMM,İYİKİ DOĞDUN İYİKİ VARSIN NİCE MUTLU VE SAĞLIKLI YILLARA TATLIM.
arkadaşlar iyi akşamlar sağlık sıhat versin mevlam sızlere ve datlu bebişlerinize
az önce tavşanıma mama yedirirken babası fark etti çay kağıyla malum testi yaptık ve tık tık ses çıkıo ay çok mutlu oldum
ben inanmadım getir el fenerini görme lazım dedim ama tavşanım ağzını açmadı
işlaa çıkmayan datlularında bir an önce çıkar incilenir tüm mayıs bebişleri
öptüm hayırlı geceler datlu uykular(([/B]
AyyyEger istiyorsan Rabbim gönlüne göre versin canım,,Allah her istiyene nasip etsin,aratmasın inşallah
Ben de düşünmek bile istemiyorum kızımı evde ağlayarak bıraktığımı..Herhalde iş hayatımın sonu olur,dayanammm ama şuan düşüncesi bile yetti walla,
bence bu konuyu rafa kaldıralım,,kabus gibi çünküŞuan bile evden çıkarken bakıcı teyze babamız gibi beni de geçirmek istiyor Mira'yla,,ben izin vermedim hiç,,
onlar oynarken çıkıp gidiyorum evden.Kızım anlamaz ama ben anlıyorum gittiğimi diye
Berbat bir güne uyandım....Bugün gerçekten bu evden uzaklaşmak istiyorum.O kadar gerginim ki hiç bir şeye tahammülüm yok artık !
Kayra gece 11.30da 70 cc mama içti ve uyumaya devam etti.Gece bir kaç kere uyandı.Mama verdim içmedi, su verdim içti.Sabah 4te hortladı ve yine mama teklif ettim yine içmedi.Zorla ayağımda sallayarak uyuttum.Tekrar saat 5 te uyandı,yine aynı teklif ve yine ret.Zorla ayağımda 5.30a kadar uyuttum sonra yatağına koyarken geri uyandı...
Babası aldı oynatmak için ama huysuzluğun biri bin para.Açlıktan yaptığını çok iyi biliyorum.6.30da mama yemiyor diye kaşık maması hazırladım,tadına bile bakmadan kafasını çevirdi ve huysuzluğa devam.Babası aldı oynatmak için oturma odasına götürdü,yine mamasını yedirmeye çalıştı ama yok.
Saat 8e kadar denedik ama inatla yemedi.Halbuki kaç saattir aç.
Kahvaltı hazırladım geri,yumurta labne ekmek ve süt.Sadece soğuk süte ağzını açıyor,diğerlerini verince ortalığı yıkıyor.Zorla yarıya kadar yedirdim sonra artık daha fazla dayanamadım ve attım yatağına.15-20 dakika rahat ağladı,sonra babasının kollarında uyumuş.Bana kalsa ağlaya ağlaya uyuyacaktı !
İnanın size bunları göz yaşları içinde yazıyorum.Bunaldım artık dayanamıyorum.Ben de insanım,Sürekli bu çocuğun peşinde koşturmakla geçiyor günüm.Bıktım şu yemek derdinden.Her yemek saatinde aynı şeyler.Yemiyor yemiyor yemiyor !!!!!
Aç bırakıyorum olmuyor,peşinde koşturuyorum olmuyor.Pütür veriyorum kusuyor,pürüzsüz veriyorum keyfine göre davranıyor.
Oturup saatlerce zırıl zırıl ağlayasım var...
Bugün yemeklerini saati geldiğinde sadece teklif edeceğim.Yerse ne ala,yemezse aç kalır.O kadar !
kızlar bebeklerin motor becerilerinden bahsedilmiş aslında farkındaysanız bütün bebeklerimiz birbirini takıp edercesine sıra sıra aynı şeyleri yapıyorlar bazıları bıraz daha erken bazıları bıraz daha geç, ama hepsi sağlıklı ve çokkk akıllı çokk zeki bebişlerr rahat olun şekerlerr tadını çıkaralım bu güzel günlerinn
zeynomda hala öne doğru emeklemeyi başaramadı mesela hep arka arka gidiyor ya şaka gibiiisıralama desen yok sadece ayakta durup en fazla ıkı adım atıp hoppp totoşunun üstüne düşüyorr, amaaaa sabahları anne basına çok güzell bay bay yapıyor o ellerini öpmekten kapıdan çıkamıyoruz birtürlü, gece uyumaya giderkende babaya bay bayy hatta biten mama tabağına bile bay bayy yapmaya başladı, onu sürekli alkışladığımız için oda ters şekilde ellerini bribirinin üzerine vurarak alkış yapıyordu çok komıktı ya ama son günlerde düzgün şekilde alkışlamayıda öğrendi gel gel i uzun süredir yapıyorduki ilk öğrendiği biliçli harekt bu oldu sanırım, veee bombaaa ananesi kızıma oynamayı öğretmişti en son kızlar öyle tatlıkii küçücük elleri ve parmaklarıyla nasıl yapıyor onuu tam yemelikk hadi kızım oynayalım diyor ananesi hopp parmaklar oynama şeklini alıyor mınıcık mınıcık oynama hareketleri bunu videoya çekip paylaşmam lazım sizinlee yılbaşında erkek kardeşim bizdeydi zeynonun oynamasına çıldırdı bayıldı gülmekten
Ayyy o minik elleriyle oynarken hayal ettim Zeyno'yu,,yüzümde güller açtıMaşallah kuzuma bizimki de herseye baba diyordu,h.sonu mama dedi,
dün akşam da "anne" dedirtme" çabalarımın karşılığını "nenne" olarak aldım,,Allahımmm NE büyük mutlulukturBen Motor gelişimlerine hiç takılmadım,,takılmamda asla,extra bir terslik olmadıkça konuşma ve yürümeyi her bebek öğrenirmiş,,bu donemde benim için uzak-yakın takibi,kaybolup bulunan bir eşyayı gözlemlemesi,elleriyle kavrama yeteneği çok daha önemli! Bebeğimi tanımaya, onun nelerden hoşlandığını gözlemlemeye ayırdım onunla olan zamanımı..
Rabbim hepimizin bebişlerine sağlık sıhhat afiyet versin
Bu dönemdeki favori şarkılarımız:* küçük mira küçük mira kuyruğun ne re de?
*Eğer sende mutluysan alkışlaDedemiz bile bunları ezberledi ve Mira'nın bilinçli alkışladıkları bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?