görmek isterdimmm uctugunu tatlicadimmm.....
yuppiiiii işte bu mart anneleri beni dövmezse iyidir birinciliklerini kutladım yaaa şimdi biz 1. oldukkk nerde bu beykoz agzını yüzünü kırcam diye peşime düşmesinler
Kızlar bu konu açıldığı iyi oldu,,bebişler büyüdükçe eşyaları nasıl muhafaza edeceğim,bebeğimi nasıl koruyacağım bana dert olmaya başladı,,hadi evde bi çare
düşünürüm ama misafirlikteBir bilenden akıl alayım dedim; ANNEM Annemin beni büytürkenki taktiği çok hoşuma gitti ve sizlerle paylaşmadan olmaz dedim!
Ben yürümeye başladıkça ve sehpaların üzerlerindeki eşyaları yada koltukta bulunan yastığı...vs istedikçe,yanlarına benim bir oyuncağımı koymuş,,
ben vazoya doğru gidince "O annenin" diyormuş,hemen yanındaki oyuncağı gösterip "Bu Zeynep'in" diyormuş,,evdeki hiçbir eşyanın yerini değiştirmeden ve benim
karıştırmama da fırsat vermeden böyle minik bir taktikle,evdeki hiçbir eşyanın yerini değiştirmeden büyütmüş beniMisafiliğe gidince ben farklı birşeyin yanına gidip
soruyormuşum: "annenin? zeynebin?"annenin derse ellemyormuşum.Basit ama eğer tutarsa güzel taktik dimi?
Sağol cnm inşallah ya. Ağzına sağlık güzel yorumun için. sanırım midem küçüldü yedikçe yiyesi gelen benim canım hiçbir şey yemek istemiyor.çok ilginç bir durum ya.
Artık bu aylar "hayır"ı öğretme aylarıymış. Yani 7. aydan itibaren çocuğa yapmaması gereken şeyi "hayır" diyerek göstermek gerekirmiş. Tabii ki kızmak, bağırmak olmaması gereken şeyler ama sakin ve kararlı bir tonla söylediklerimizi anlıyorlar.
Bu arada bununla ilgili birşey anlatayım. Benim oğullarımı hep yanyana yere koyuyoruz, ikisi de oynuyorlar. Doğa (küçük ve fırlama olan oğlum) bu aralar yüzüstü durmaya taktı kafayı, hemen yüzüstü dönüyor, sürünerek, dönerek falan ilerliyor. Son günlerde kardeşinin yanına gidip onun saçını, kulağını çekmeye, yüzünü ellemeye başladı. Öbür oğlum da çok sakin, ve sanki kardeşi olduğunu biliyor, hiç şikayet etmiyor. Anca canı yanarsa sesi çıkıyor zavallının.Biz gözüne elini sokacak falan diye hemen koşuyoruz, o arada Doğa'ya bir iki kere dayanamadım, kızdım hayır, yapma diye. Kızdım diye üzüldüm sonra ama tabii. Ama yine de öğretmek gerek yapmaması gereken şeyleri.
Çocukları emekleyen, yürüyen arkadaşlar. Evdeki düşebilecek eşyaları sabitlediniz mi? Bu sabah yabancı bir blogda okudum. Bir kadının çocuğu şifonyeri çekmiş, altında kalmış ve maalesef ölmüşÇok etkilendim. Herşeyi, özellikle de düşebilecek dolapları, televizyonları duvara sabitlemek lazım artık..
oylama bitmiş işte sonuçlarrrrr
http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...ylama-sonucunda-2012-ylinda.html#post28019748
Artık bu aylar "hayır"ı öğretme aylarıymış. Yani 7. aydan itibaren çocuğa yapmaması gereken şeyi "hayır" diyerek göstermek gerekirmiş. Tabii ki kızmak, bağırmak olmaması gereken şeyler ama sakin ve kararlı bir tonla söylediklerimizi anlıyorlar.
Bu arada bununla ilgili birşey anlatayım. Benim oğullarımı hep yanyana yere koyuyoruz, ikisi de oynuyorlar. Doğa (küçük ve fırlama olan oğlum) bu aralar yüzüstü durmaya taktı kafayı, hemen yüzüstü dönüyor, sürünerek, dönerek falan ilerliyor. Son günlerde kardeşinin yanına gidip onun saçını, kulağını çekmeye, yüzünü ellemeye başladı. Öbür oğlum da çok sakin, ve sanki kardeşi olduğunu biliyor, hiç şikayet etmiyor. Anca canı yanarsa sesi çıkıyor zavallının.Biz gözüne elini sokacak falan diye hemen koşuyoruz, o arada Doğa'ya bir iki kere dayanamadım, kızdım hayır, yapma diye. Kızdım diye üzüldüm sonra ama tabii. Ama yine de öğretmek gerek yapmaması gereken şeyleri.
Çocukları emekleyen, yürüyen arkadaşlar. Evdeki düşebilecek eşyaları sabitlediniz mi? Bu sabah yabancı bir blogda okudum. Bir kadının çocuğu şifonyeri çekmiş, altında kalmış ve maalesef ölmüşÇok etkilendim. Herşeyi, özellikle de düşebilecek dolapları, televizyonları duvara sabitlemek lazım artık..
işe başladın demek canım hayırlı olsun şimdidenkolaylıkla geçsin saatler hepimiz için br bakmışız evdeyiz
işe gelmek banada iyi geliyor çünkü gün içerisinde gerçekten koşturmaktan yoluyoruz yıpranıyoruz ya burda bir şarj olma durumu oluyor
tabi yavrular burnumuzda tütüyor sürekli saate bak ne yedi ne yemedi sor annemi delirtiyorum
canım işe başlamak iyi gelmiş hem sana hem YAVRUKEDİ ye çok sevindim ikiniz adınada yaa ben size demiştim herşey düzene girerr diyeeeçalışmanında iyi tarafları var diyelimde moral olsun bizee, bide yarın cuma haftanın son iş günü mesela buda sevinmek için bir sebepp
evet daha ciddi hayır deme çalışmalarına başlıyorum akşama inşşşcanım buarada ben süt sağma pompası olarak chicco kullanıyorum hala zeyno 5 günlükken göğüslerim patlayacak kadar şiştiğinde eşim kendini sokağa atıp bunu alıp gelmişti tabi daha öncesinde hiç araştırmamıştık nasılsa zaman var diye ama hemen almak gerektiğinden en yakında o vardı elektrikli chıcco ben memnun kaldım açıkçası halada iyi çekiyor çok yakın oldk kendısıyle malum duygusal bır bag oluştu aramızdaaa sadece tekli olması zaman alması açısından sıkıcı oluyor ama artık zaten bir iki ay daha sağarım çünkü bütün gün sağarak ancak tek öğünlük süt çıkarabiliyorum çok azaldı sütüm zeynoda emmek istemiyor zaten oyuzden azaldığını düşünüyorum bakalım kısmetimizde ne varsa diyeceğiz artık buna da şükür stres yapmamaya çalışıyorum süt konusunu artıkkk
Hazır olmaaazBir boşnak kızına hazır aldı derdirtmem (rahmetli babanem çok kızardı) Ben hazır çorbanın bile içine domates rendeleyip soğan kavuruyorum
hazır olmasın diye(tabiki eşim anlaması diye )Ama ev keki almak iyi fikir pastaneden, sağol canım
yuppiiiii işte bu mart anneleri beni dövmezse iyidir birinciliklerini kutladım yaaa şimdi biz 1. oldukkk nerde bu beykoz agzını yüzünü kırcam diye peşime düşmesinler
kızlar benim kızım hayırı öğrendi
şimdilik iyi mi kötü mü bilemedim
sevmediği yiyeceği uzattıp kaşık ağzına değdiğinde kafayı sallıyor :))
çekiyorum oyuna devam
tekrar uzatıyorum o kafa sallanacak arkadaş
yok sevdiği kavanoz püresindense ağzı sonuna kadar açık hanımefendinin
zadacım işe başlamışsın
hayırlı olsun, Allah kolaylık versin..
arada kendini tükenmiş, yorulmuş hissedersen yaz canım
yalnız olmadığını hissettiririm :))
meleğim geçmiş doğum gününü canı gönülden kutluyorum
Rabbim kuzunla ailenle nice mutlu güzel seneler görmeyi nasip etsin..
tatlicadi akıllı uslu bıdığını kocaman
annezeynep süper dadıyı yazmışsın..
kararlı olmak gerçekten çok önemli, annelerin de büyük zaafı kararsızlık ve tutarsızlık
fakat kural öğreteceğim diye çocuğu saatlerce ağlatmak da hiç hoş değil malesef
bunların çoğu gerçi geçmişteki hatalardan kaynaklanıyor ama
esas olan ödülle sevgiyle öğretmek canım, olmadı sevdiklerinden mahrum bırakmak, ikna etmek
yanlış anlaşılmasın ama yine de söylemeden geçemedim :26:
sağol cnm iyiki varsınız sayenizde artık kendimi yalnız hıssetmiyorum...
bizim kızda kafa sallıyor istemediği bisey olduğunda..ama mesela biz salondayken bu diğer odaya gidiyor ben hemen ada hayır diye başımı sallıyorum gel kızım biz burdayız diyorum..dönüp bi bakıyor sonra aynen yoluna devam yani beni dinlemiyor..hayırı kendi istemediği şeylere yapıyor..benim istemediğim şeylerde gülüp geçiyor...halbuki anladığından eminim..
ne tatildi ama
Asya hasta ben hastaaa eşim hastaaa
5 gün yattıkkkkkkk
izim hatun durmadan mızırdandı ne babasında hal vardı ne bendeee
birde üstüne kv ler geldiiiiiiii
malum eskisi gibi değil aramız
misafir gibi kaldı gitti birde yemekle fln uğraştım o haldeeeee
özledim hepnizi walla tontişler umarım iyidir....
ben bu zamanı kızıma ayırdım
tüm zamanımı onu yedirmeye yeni şeyler tattırmaya ayırdım
sanırım başarılıda oldummmm eskisi kadar yıpratmıyor beni ama isteklide değiliz yaniii
kızımm sanırım emeklicek yakındaaa popoyu kaldırmayı iyice öğrendiii
babasınaa baba diyor
bana da meme diyorrr.......
çok fena kıskanıyorummmmmm
babası girince salona baba
ben girince meme huheuheueheu
Asya bu ara bana bağımlı olduuuu
hep yapışıkkk banaaaa
herzaman insanlara gider
herkesin kucağında uyurrr
herkesle oynardıııı
şimdi benden başkasına gitmiyorrr
dün komşum geldiiii onunla hep oynar kadının yüzüne bakmadııııı
dün kızıma hava güzel diye parka götürdümmmm
salıncakta salladımmmm
az daha uyuyordu yatağına zor yetiştirdimmmmm
birde parktaki çocuklara gel gel yapıyorrrr yaaaaaaaa yerimm onuuuuuu
benden haberler böyle şekerlerrr....
hala tam iyileşemedimmmmm
Cnm gormustum ama geri donemedim herhalde..sorry sekerim, beni dusunmen ve kutlaman beni cok manidar kildi..tsk ederim arkadasim daha nice senelere hepberaber ins.meleğimmmm canım doğum gününü kutlamıştım bende ama görmedin sanırımmm bidaha kutlayım şekerimmm İYİKİİ DOĞDUNNNNN CANIMMMMM
kızlar ya dışarıda vakit geçirince gün çabuk bitiyor çok iyi oluyor böyle:) izmirde bebek arabasınla hiç çıkmıyordum burada havada güzel sahilde bol bol geziyoruz. komşumla eceyi yıkadık uyudu hemencik ve bugün ilk defa balık yedi ve sevdi sanırsam inşallah hep yer hepimizinki yer aminnnn:))
aylardır 2-3 defayı geçmez dua edemiyordum çok şükür bugün yapabildim. hep şeytana uyuyorum tembelleşip bahaneler bulup geçiştiriyorum sonra kendime sinir oluyorum. izmire gidince o kadar yaygarada kopardım Kuran öğrenicem diye nasip olmadı. 1 hafta gittim araya bayram girdi 10 gün ankaradaydım. geldim annem 1 hafta hastanede olunca gidemedim. arkasından regl oldum arkasından manisaya gittim derken kaldıbu arada güzel bir haberim var bu ay sonu annem umreye gidiyor. Allah isteyen herkese nasip etsin yarı hacı olacak nasipse. 22 gün kalıcaklarmış inşallah hasta olmaz oralarda. bende15 tatilini izmirde geçireyim diyordum ama annem olmazsa kalamam o kadar en yakın arkadaşımın nişanı var ona gider gelirim artık.
kızlar bana söverler sen bizimle maytapmı geciyorsun diye ben bir ara onlara görünmesem iyi olur
zadacım işe baslamıssın hayırlı olsun cok zordur calısana zor evde durana zor hayat işte hersey zor tekrar hayırlı olsun
nagihancım yarın sonucu alcaksın dimi sen istiyorsun inş olur 2si büyür beraber bu arada arkadasız gııııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?