2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Evet, biz de artık yavaş yavaş "babyproofing" olayına başlıycaz heralde. Bizim burada evlerde salonların yerleri genelde parke falan değil, buz gibi taş. Ev yerden ısıtmalı olsa da soğuk oluyor, bir de kafasını çarparsa çocuk acıyor. Hiç sevmem aslında ama mecbur her yeri halı kaplıycam heralde bu gidişle, bizim ufaklığı artık bıraktığın yerde bulmak imkansız İsviçrelilerde hiç halı alışkanlığı yok, halı lüks, gereksiz birşey olarak görülüyor, nasıl yapıyorlar çocukla anlamıyorum. Gerçi -5 derecede minicik bebeği bir atkı bile takmadan dışarı çıkarıyorlar zaten. Çocukların yüzleri soğuktan kırmızı kırmızı alerji oluyor. Alışsın diye yapıyorlar galiba. Onlar da alışıyor hakkaten, evimizin önünden ilkokul çocukları geçiyor, o soğukta bir montla dolaşıyor minicik çocuklar. Bu bağlamda şöyle de bir şey var aslında, soğuk grip mrip yapmaz arkadaşlar, grip virüsü grip yapar.

“Şu dua ile cum’a günü herhangi bir saatte dua edilirse sahibine muhakkak ica*bet olunur”
“Lâ ilâhe illâ ente yâ hannanu yâ mennanu yâ bedîas semâvâti vel erdi yâ zel celâli vel ikrâm”
(Sen’den başka hiçbir ilah yoktur, Ey Hannan, Ey Mennan, ey gökleri ve yeri en güzel şekilde yaratan, ey celal ve ikram sahibi!..) (Suyuti, el-Cami’us-sağir no: 7450)

Bu guzel gunde ettiğiniz butun dualarınız kabul olsun inşallah.

selam güzel anneler
kaç gündür gelemedim eşim hasta yatıyor
pazartesiye kadar evde olacak dinlenecek
inşallah iyi olur
oğlumla babası mışıl mışıl uyuyor şu anda
kızlar bizimde gündüz uykumuz baya azaldı
günde bazen sadece 2 saat uyuyor
çok fazla geçmişe bakamadım
turuncu senin yazdıklarını gördüm
kayra annesini üzüyormuş şu cuma vaktinde
yapılan dualar kabul olurmuş hemen dua edeyimde çıkayım
rabbim inşallah iştahsız olan yavrulara iştahını açsın kayranında iştahı açılsın Allahım:26:
uykusuz bebiler mışıl mışıl uyusun
huysuz bebiler akıllı uslu olsun
hiç bir bebi annesini üzmesinnn
hayırlı cumalar herkese öpüyoruz oğlumla
Allaha emanet olun yavrular

Gunaydın canım, gece mızmızlığı genelde dişten oluyor,geçici bir durum olur inşallah,,uykusuz bir bebek annesi olarak,uyku planlaması için yorumda bulunamıyorum

Al benden de o kadar. Bu gece kac kez kalktığımı bilmiyorum. Tam duzeliyo derken yine sapıtıyo

Ben üyeyim o kulube ancak henuz ben de bi yöntem uygulayamadım. beslenme ve uyku birbiriyle cok baglantılı. O yuzden duzene sokmak lazım ama aglamasına dayanamıyorum hiç

benim kızımda gece 4-5 kez kalkıyo emiyo yaklaşık 2 ay oldu nerdeyse
sanırım ben ınu sütten kesene kadar devam edecek bu kalkmalar
diger kızımda böyleydi,16. ayına girince sütten kestim gece kalkmamaya başladı
sadece su için kalkıyodu..
çok zor oluyo ne yapsak ki..çözüm bulan paylaşşın

kızlar bir blogda şöyle bir yazıya rasladım çok hoşuma gitti çalışan anneler size gelsinn

"...Yazar, çocuk sahibi olmanın anne ve babanın kariyeri üzerindeki etkisini, kadın ve erkeğin sarı trafik ışığını nasıl farklı gördüklerine benzetiyor. Kadınların sarı trafik ışığını “durmaya hazırlan”, erkeklerin ise “hemen geç” olarak görmesi gibi, çocuğun dünyaya gelmesi annenin kariyerinde “Dur”, erkeğinkinde ise “Hızlan” etkisi yapıyor...."

ah kızlar ah..bu uyku problemi beni de mahvetti...yusuf ömer uykuya çok zor dalıyor.gece 2 lere kadar oturduğumuz oluyor.ama uyanması çok kısa sürüyor.yatakta sürekli dönüp duruyor ve yarım saatte bir,bazen 10 dakikada bir bazen de 2 saatte bir uyanıyor. eşim susturamıyor.ben alana kadar ortalığı yıkıyor.bana gelince de hiç aç olmamasına rağmen meme istiyor vermeyince yine feryat figan...ben sanki onu kandırmış gibi olurum diye yalancı emzik hiç vermedim ama benim sıpa maşallah beni emzik niyetine kullanıyor.eşim de ben de zombi gibi geziyoruz.

baktık ki hergecemiz kabus ve gün içinde bizi asabilştiriyor. bazı kararlar aldık.gündüz yusuf ömer kendi kendine sızıp kalmadıkça uyutulmayacak.kucakta uyutmak ya da sallayarak uyutmak yasak.gece en geç 10:30 da yatağına bırakılacak. uyutana kadar uğraşılacak.bu kurallar doğrultusunda dün akşam bizim zıpırı aldım yatağına koydum.bir iki uyku oyuncağı bıraktım yanına.ışığı loş hale getirdim.bizim zıpır ağrı dağı efsanesini dinleyerek uyumayı sever. onu da açtık yanına bıraktım.ve odadan çıktım.tabi kendimi göstermeden onu izliyorum.oyuncaklarla hiç ilgilenmedi hemen yatağın kenarından tutup ayağa kalktı brikaç dakika sonra söylenmeye başladı ve sonrasında tabi ki ağlamaya...ama nasıl ağlıyor bir görseniz resmen bize söverek ağlıyor sıpa:27 söylenerek ve ağlayarak yatağın bütün köşelerini gezdi.sonra yanina gittim.yastığına yatırdım.yastığını salladım.ama ne fayda yine dikildi.uzun lafın kısası tam iki saat feryat figan hem babası hem ben uuyutmaya uğraştık.hatta babası bir ara pes etti çekti gitti.en sonunda kucağımda bir iki tur gezdirdim ve uyudu.gece 3 kez kalktı.ilkinde yine feryat figan emzirmeden uyutmayı başardım.diğer ikisinde yine yenik düşüp emzirdim.
anlayacağınız uyku düzeni denen şeyi oluşturmak fena zor olacak görünüyor.Allah hepimizin yardımcısı olsun özellikle de benim gibi çalışan annelerin.

bu arada hepinizi çok özledim...yaşlı,hasta ve depresif bir kadın olarak arada bir birkaç sayfa okuyor bir iki fotoya bakıp çıkıyorum.ama her türlü aklımdasınız.sizleri bebişlerinizi kocaman öpüyorum

bizim ev sıcak olur ama bugün nedense soguk normalde tişörtle gezerim evde
baktım soguk üstüme uzun kol bluz aldım geldim
çagla beni görünce aglamaya başladı ama nasıl iç çeke çeke korkmuş gibi
kucagıma aldım emzirdim yokk susmuyo bana bakıp bakıp aglıyo:18:
acaba dedim kazagımdan dolayımı
çıkarttım sustu
benim kızın turkuaz mavisine alerjisi varmış
çok tuhaf ya

süpermiş

Yarın 2 tane hamiş arkadaşımı eminönüne götüreceğim bebişleri için süsler falan alacaklar bende rehberlik yapacağım
Ayy şunu bulur muyuz bunu bulur muyuz birsürü şeyler soruyorlar,,heyecanlar had safhada,,bende kızıma cicili bicili bir albüm alacağım Düne kadar bizde ne telaşlı ne heyaclıydık dimi kızlar Zaman gerçekten çok çabuk geçiyor,kıymetini bilmek lazım,ne tatlı telaşlardı..Şimdi ise bilmiş bilmiş sorularını cevaplar olduk insanların

merhaba guzel anneler,

uzun zamandır giremedim.gecmisi de okuyamadım tam umarım herkes iyidir. yılbasında annemler geldi, ertesi gun annemler dondu kvler geldi, hic de gitmeye niyetleri yok gibi..gerildim cok..
herkese, bebişleri, eşleri ve sevdikleri ile birlikte saglıklı, mutlu, huzurlu, nice yıllar diliyorum.
yılbasında evdeydik, annemler bizdeydi, herzamanki gibi Can evin nesesiydi. her sene ha geldi ha gelecek diye beklediğim Noel Baba bu sene nihayet geldi :) makinadan aktarınca yuklerim resim :)
doktorumuz ek gıda ile ilgili tarifler maili atmış. bir kısmını ek gıda topiginde paylastim. hicbirini denemedim henuz. ama bugdaylı olanları denemek istiyorum bu haftasonu, bakalım Can pasa begenecek mi? bir de kabak cekirdegi ekleyin iyi bir cinko kaynagıdır demiş, aranızda var mı kullanan?

bir kaç tane foto ekledim
eski yeni karışık
zaten adı da ''karışık''..

kafanız karışıkken bakmayın
bakarken fazla karıştırıp albümü dagıtmayın

Son düzenleme:
kızımı hava soğuduğundan beri banyoda kucağımızda yıkıyoruz
bugun annem odasında küvetine sokarak yıkamak istemiş
bizim ki korkmuş küvetinden yaa çok güldüm
suyu şaplatmayı seviyo diye suyla oynamışlar ellerini sokmaya çalışmışlar alışşsın diye ama cıkss

sonra apar topar banyoya sokulmuş tabi sağolsun annemin çok tatlı bir komşusu var
ablam gibidir onu çağırmış küvete girmiş ve yıkamışlar bizimki şarkı söylüyormuş

çok tatlı bunlar yaaa

canım hiç görüşemiyoruzz yaa siz gece kuşusunuz ben ise gündüz

geçmiş doğum günün kutlu olsun herşey gönlünce olsun yavrunla , sevdiklerinle nice yaşlara

canım hiç görüşemiyoruzz yaa siz gece kuşusunuz ben ise gündüz

geçmiş doğum günün kutlu olsun herşey gönlünce olsun yavrunla , sevdiklerinle nice yaşlara

Sagol cnm, dusunmen beni cok mutlu etti,is guc derken ancak oluyor hersey bende gece kusuyum ne yapalim. ama esim bir uyuz oluyor bu duruma sormayin,beni yakinda kapinin onune koyar.:)) oglanla koyarsa uca uca giderim vatanima. ama onsuz dusunmesin bile ehueheuehu

40gün 40 gece doğumgünü kutlaması buna denir
Kız yavrukedi 40'ı çıktı neredeyse melegimin

Allah iyiligini versin 40 ida gorduk sonunda :)) senin sayende oldu bu kutlamalar biliyorsun dimi :))

Helal olsun cok iyiyapiyorsun,hem cok sevap hemde anilarin tazelenmis oluyor..bebekler kiz mi? erkek mi? isimlerini dusunmuslermi ne olucakmis..bende meraka bak yaa adimi artik merakli melahat koyuyorum :)) birde eminonu cok tekin yer degil, cok kalabalik ve nerde ise ipini koparan orda..eminimki cok dikkatli olursunuz ama yinede soylemeden edemiyecem..dikkatli olun kizlar, duzdanlara kafalara bebelere cok cok dikkat edin,,allaha emanet olun ins,,birde tabiiki iyi eglenmenizi diliyoruz,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…