2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ay tatlım bizde de benzeri yaşanmıştı,eşimin en iyi arkadaşlarından birinin eş adayı vardı kendini bir beğeniyor bir beğeniyor...Bir kaç vukuatımız olmuştu ben de onunla görüşmeme kararı almıştım ve de olan eşimle arkadaşına oldu onlar da görüşemedilerTabi sonra evlendilerKadında herkesi yönetme,kültürel bilgisi herkesten zengin bir tavır vardı.Neyse bir tanesi de hiç tanışmadığım ilk defa gördüğüm biri pazarda alışveriş yaparken eşimle arkadaşı ve onun eşiyle karşılaştık,biz güle oynaya selamlaşıp muhabbet ediyoruz kadın yüzümüze bile bakmadan meyve almaya devam ediyor eşi dürttü de lütfen yarım ağızla selam verdi.Bir ara markette de karşılaşmıştık gene benzerini yapmıştı eşim de çok rahatsız olmuştu ve de eşli görüşemedik.
Kendini boşuna üzme,tamam misafirin olduğu için seslenmemişsin iyi de yapmışsın.Hormonları dengesizleştirmiş olabilir onu hamile ya:))
Dogru ama benden bir halt olmaz, neyse canlarim benim sizler husnuzanda bulunuyorsunuz bu yuzden tsk ederim herbirinize,opuyorum hepinizi
Mel Gibson u bende severim yalniz tum filimlerini izledim galiba, hangi filimi oynuyormus :44:

İntikam peşinde...Fakat uykum geldi ve devamını kaçırdım

Pinarda ;günaydın canım
Nasılsın ?

iyi iyi sevindim canım,işte böyle günlerimizi geçire geçire büyütüyoruz bak şunun şurasında 1 yaşına ne kadar kaldı ki...Dün biz de dışarı çıkmıştık kızımın beslenme saati gelince sütünü vereyim dedim yok almıyor.Ne zaman dışarı çıksam birilerine gitsem aynı şey...İlla evde yiyecek.O yüzden akşama kadar duramıyoruz dışarda.Esseye uğradık gene tutamayıp seramik tencere aldım bir de çamaşırlık aldım yüzde 50 indirimliydi 50 tl ye geldi iyi de oldu valla.Kendime de şu tüylü yelekler var ya ondan alıverdim...19 OCAKTA DOĞUM GÜNÜM BAKALIM EŞİM NE YAPCAK,ÇOK MERAK EDİYORUM:))
Turuncum benim kız da eline verdiğimde yiyor her şeyi fakat booğazında kalıyor,dişi de çıktığı için büyük parçalar koparıyor ben de korkuyorum veremiyorum...
Ayrıca gece biberonla beslenmede Doğanın biberonu çekiş gücü arttığından biberan başlığı ezilip büzülüyor emerken dolayısıyla kızım da sütü çekemiyor bana daha sert ezilemeyecek biberon başlığı lazım.Burdan yazımı okuyup yardımcı olursanız sevinirim...

Kayra nasıl acaba düzeldi mi acaba?aslında turuncu nasıl acaba diye sormam lazım:)

Çok iyim canım...Arada bir geliyorlar ama allahtan çabuk atıyorum üzerimden

dam üstünde saksagan..
vur beline kazmayı...
ben annemi özledim...
yaşasın 23 nisan

Çok tatlısın

Ilk günaydın benden gelsin....
Turuncum günaydın tatlım dünün nasıldı?

Çok şükür kafamdan yememe sorununu çıkarınca günlerim çok daha güzel geçiyor.

Kayra beyde dışarda beslenmeye bayılıyor.O çok üzgün olduğum günün akşamı arkadaşlara gittik.Ev sahibi sütlaç ikram etti ve benim oğlan hemen atıldı.Ben "pütürlü yiyince öğürüyor,nasıl olsa yemez ama yinede vereyim"dedim ve Kayra kasenin yarısını hüpletti.
Annemlere gidincede iştahı açılıyor veya biz dışarda yemeğe çıkınca yine aynı şekilde.
Alışveriş yapmak iyi oluyor yaa,kafa dağıtıyorsun.Burda gidilecek pek bir yer olmadığı için tıkılıp kalıyoruz eve Neyse ki şubat tatili geldi,3 hafta ailemle birlikte geçecek
Canım ben eline bir şey verdiğimde bizimkide büyük parçalar koparıyor,bazen ağzında çevirip yutuyor bazen geri çıkarıyor.Ben gözetliyorum ve o yemeye çalışırken arada o çıkardığı büyük parçaları ufaltıp tekrar ağzına veriyorum.Özellikle lokmayı azı dişlerinin oraya bırakıyorum ve ordan çevirip çiğnemeye başlıyor.Yakında daha ufak parçalar koparıp karınlarını doyurmayı öğrenirler herhalde 44:
Ben avent biberonlarını kullanıyorum.Emzik ucumuz numara 3.Muhallebi vereceğim zaman ise akış ayarlı ucun 3 numarası ile veriyorum sorun olmuyor.Belki daha sert emzik yerine bir büyük numaraya geçebilirsiniz ?

Merhaba Mayıs anneleri inşallah tüm bebek ve anneleri iyidir. Ben normalde Mart annesiyim. Ama farklı bi topîkte paylaşımlarda bulunuyoruz. Meleğim yakinen tanır beni birinciliğinizi tebrik ederim ve özellikle meleğim seni:) çok emek ettin gördüm benim şu an yazma amacım arada girip ortalığı karıştıranların yaptığını yapmak değil elbet. Ama okurken merak ettiğim bir şey oldu. Bebeklerinize yoğun tuz ve şeker içeren gıdalardan verdiğinizi gördüm arada da olsa.Dr larınız ne diyor. Siz ne araştırdınız bu konuda. Benim bildîğimin çok zıttı olunca nacizane sormak istedim o kadar. Sevgiyle kalın

Son düzenleme:

Merhaba..Teşekkür ederiz kutlama için...
Yoğun tuz ve şeker içeren gıda derken ?

kızlar yazdıgım mesaja cevap veren turuncu ve güneş1 e ve de hepinize teşekkur ederım. iş yerınde yogun oluyorum. okumaya fırsat bulsam da cevap yazamıyorum. bu yüzden geç oldu cevabım.
önerilerinizi uygulamaya çalışacagım tekrar teşkkr ederım..
hepiniz sağlıcakla kalın....

hormonlarına degilde yaşının küçüklügüne verdim artık(18 yaşında)
bende mümkün oldugunca az görüşmeye karar verdim artık..
aslında o kadar zayıf noktası vardı ki onu üzecegim ama yapamam ben
az insan çok muttluluk diyorum en iyisi

Allah hayırlı evlat versin tatlım,boşver o boş konuşanları...
Sağlıklı ve hayırlı evlat,gerisi boş...
Umarım böyle düşündüğü için iki "ERKEK" oğlu ile imtihan olmaz

!
amin canım önemli olan tabikide saglıklı hayırlı evlat olması..
benim en zayıf noktam çocuklarım..onlara bir şey söylendimi çok ama çok zoruma gidiyo

bende merak ettim bahsettigin tuzlu şekerli şeyler ne canım

Merhaba guzel anneler,tasinmaydi yerlesmeydi derken cok uzun zamandir giremiyordum.bugun 8.ay kontrolumuze gidecegiz,gecen ay kizim 7840g di ve simdiye kadar ilk kez persentalde %45i gordu.gecen ay doktorumuz normal yemeklerle beslenmeye baslatti,gazli yemekler,tuz ve seker haric.baliga da baslamis olduk boylece.gunde 4 kez besleniyoruz ve aksam 10.30dan sonra bebegime hersey yasak.gunde 4 ogun besleniyor,
sabah 7-7.30 civari kahvalti
12.-12.30 ogle yemegi+ yogurt
16 civari corba ve meyve
20 civari aksam yemegi,
her ogunden sonra anne sutu,yemegini yemezse anne sutu yok(tek istisna aksam yemegi,yemezse bile 22.30a kadar istedigi kadar anne sutu),ogun aralarinda sadece su veriyoruz.kizim zorlu bi bebek olmadigindan sukur cok kolay adapte oldu,tabi gezmeye gidince duzen biraz degisiyor ama simdilik isler yolunda.bakalim bugun neler diyecek doktorumuz?firsatim olursa doktorun notlarini eklerim.Sevgiler

Son düzenleme:
Bugün kimsecikler yok.

defne_ank; nasılsın canım görüşmeyeli ?Taşınmışın sanırım,zor olmuştur bebek ile kış günü.Neyse ki yerleşmişiniz

kızlar meraba.siz bebeklerinizi çoraplamı yatırıyorsunuz gelişim için önemli imiş oyle duydum ama ben korkuyorum üşür diye sizler nasıl yatırıyorsunuz.

teyzeleeey ben bugun mira ile bulustumm ama annem ustumu cikarmisti kulotlu corapla ciktim kizin karsisina yaaa cok kiziyoyum su anneme coook

Istanbul gezimiz inanilmaz yorucu ama sahane keyifli gecti simdi evimize donuyoruz kizlar
Biz Akvaryum.da 6saat kadar gezinde uzun uzun oturamasak da MUTLUANNE ile bulustuk

Mira.yi gorseniz masallardan firlamis gibi gozlerini pastel boyayla boyamis sanki annesi masmavi!
Omer bu hafta ciirkin olmayi ogrenmisti prenses Mira.nin yaninda kulotlu corabi ve cirkin olmus suratiyla pek sansi yoktu ama kizimiz yine de pek guleryuzlu agirladi :)

biz MutluAnne ile bulusabilecegimizi gece ogrenince sallana sallana gitmis bulunduk ama sagolsun Omer.ime alisveris yapmak istedigim ama vakit kalmayinca giremedigim bir magazadan hatira hediye etti :)
Tekrar tesekkur ederiz yikar yikamaz giydirip ekleyecegim fotografini

Bu arada biraz daha sohbet edebilseydik akraba cikacaktik sanirim
Benim sirketteki en yakin arkadaslarimdan biri MutluAnnenin de arkadasi cikti :)
Esim Mira.yi pek begenmis hala masallah diye diye gozlerini anlatiyor

Akvaryum ise tam anlamiyla superdi
Isyanbul.daki herkese tavsiye ederim
Omer gik demeden baliklari bortu bocekleri izledi
Baliklara hADI GEL diyerek eliyle cagirdi Japon turistler de bol bol fotografini cekti
Feribotta yogurdumuzu unutmama ragmen kahvaltisi konsantre corbasi biskuvisi hazirliklarimi bozulmadan yedirdim oglusa
Avent Via kaplar ve termos cantam cok isimi gordu tavsiyer ederim

Araliksiz 6saat ayakta kalmak ve MutluAnne ile bulusabilmek icin canimi disime takarcasina kosmak 8cm topuklularla canima okusa da guzel bir haftasonu oldu
Cocuklu da olsak gezebilecegimizi bir kez daha gorup cesaretlendik

Bu arada Mutlu Anne feribota ucu ucuna yetistik
Biz bindik hareket etti :)

kızlar meraba.siz bebeklerinizi çoraplamı yatırıyorsunuz gelişim için önemli imiş oyle duydum ama ben korkuyorum üşür diye sizler nasıl yatırıyorsunuz.

canım bende çorapla yatırıyorum..
sürekliüstünü açıyo zaten bide ayakları üşümesin demi...
yanlışmı yapıyomuşuz

annezeynep- ne iyi etmişsinizde buluşmuşsunuz itiraf edeyim
çookk kıskanıyorum buluşup tanışanları..
benim böyle bir şansım olmayacak..

ya diyorum ankaraya gelmişken mybabylove sanadamı gelsem
yarın için bir kokoşa daha yer varmı canım

selam kızlar..
dün çoğunuza yazmıştım bişeyler ama yoğun geçen işgünümden dolayı yollayamadım heba oldu hepsi
çıkış saatim değişse de çoğunuzdan az çalışıyorum muhtemelen amaaa hiç fırsat bulamıyorum
eve geldiğimde de fırtım çıkıyor, yaşlı adamlar gibi akşamları da sızabiliyorum..
işe başladığımdan beri yardımcı da almadım ama vakti geldi sanırsam
azraece annene sölesen benim için dua etse, hayırlı, daha mutlu olabileceğim başka bir yere tayin edilsem

Lillac; cnm nasılsın bakalım?beyza ablamız nasıl?o yandan gülüşü yok muydu o gün var ya bazen gözümün önüne geliyor gülüyorum..Tatlı kuzu....
çok teşekkür ederim bizi düşündüğün için nagihancım :)))
koşuşturmaca içinde iyi olmaya çalışıyorum
beyza hanım iyi çok şükür.. sen nasılsın, Yaren fıstık nasıllar :)
ben de onun narinliğini ve hanımefendiliğini unutamam öpüldünüz

kızlar bu bez bağlatmaya karşı tavır bizdede var çok zorluyorlar artık istemiyorlar bezi napıcaz bilmem, annem gün içinde sürekli bezini çıkarıp rahatlatıyor ama yinede istemiyor bez bağlatmak
sorma canım ya, hızlı yapıyorum, durmazsa bağırıyorum
ama bu aylarda çoğu böyle kuzularımızın, rahatlık güzel amaaaa sonrası malum :)
güzel canım, sen yine de takipte ol :)
onun tombiş totosunu ısırırım

babyceren, öyle insanlar malesef yurdum da dolu var
hayırlı sağlıklı bir evlat olsun diyeceğine...
oğlu olacak belki ama senin moralini bozduğu için nasıl olacak Allah bilir

annezeynep hangi ara buluştunuz :)))
resim isteriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…